Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΒΟΗΘΕΙΑ! μακρυς+κλειστος τραχηλος! καισαρικη???

Recommended Posts

κοριτσια γεια σας! ειμαι 37 βδομαδες+2 μερες...

πριν λιγο ηρθα απο τον γιατρο απογοητευμενη...

μεχρι τωρα ολα εδειχναν για φυσιολογικο τοκετο...

μ'εξετασε απο κατω (πρωτη φορα τωρα που ειμαι εγκυουλα) και ειδε οτι ο τραχηλος μου ειναι πολυυυυ μακρυς...(5.26cm) αλλα και εντελως κλειστος!!!

επρεπε οπως μου'πε για τις βδομαδες που ειμαι(37 βδομαδες + 2 μερες) να ηταν πιο κοντος και λιγο ανοιχτος...

30/3 ειναι η ΠΗΤ μου... αντε να με αφησει ακομη 1 βδομαδα...για φυσιολογικη γεννα...

το θεμα μας ειναι ο τραχηλος...ολα περι του μωρου,υγρο,πλακουντας κτλ ειναι οοολα φυσιολογικα Δοξα σοι ο Θεος!

μου'πε πως ΑΝ γεννησω φυσιολογικα, νοουμενου μεινει ο τραχηλος μου σε τετοια κατασταση οπως τωρα(που υπαρχει σε μεγαλο βαθμο αυτη η περιπτωση...) δεν θα αντεξω τους πονους αλλα επισης θα εξαντληθω απο τις παααααρα πολλες ωρες που θα χρειαστουν για να κοντυνει και να ανοιξει ο τραχηλος... και μιλαμε σιγουρα πανω απο 8 οπως ειπε!!!

υποψη σας οτι...

-η μαμα μου που εκανε 2 γεννες,...και στις 2 ειχε αυτο το θεμα... στην 2η της γεννα, εκανε μαλιστα 2 ολοκληρες μερες για να ανοιξει και να μαλακωσει ο τραχηλος της...

-η αδελφη μου, που κι αυτη ειχε θεμα με τον τραχηλο...της εκανε ΤΑ ΠΑΝΤΑ ο γιατρος...για να μαλακωσει και να ανοιξει... περασαν τοοοοσες ωρες και ΤΙΠΟΤΑ...τραβηξε οοοολους τους πονους της φυσιολογικης γεννας για παααααρα πολλες ωρες...γυρω στις 8 νομιζω...μεχρι που εξαντληθηκε και τελικα εκανε καισαρικη!

οποτε μπας και ειναι κληρονομικο...

μας ειπε πως υαρχουν μονο 2 πραγματα που μπορουν να βοηθησουν την κατασταση...

-περπατημα

-σεξ

μας ηρθε λιγακι σοκ το θεμα καισαρικης γιατι απλα ολα εδειχναν για τοοοοσο καιρο πως θα εκανα φυσιολογικη γεννα...

σε μια βδομαδα ακριβως εχω ραντεβου και θα δουμε αν θα γινει καποια βελτιωση... αλλα σε μονο 7 μερες??? χλωμο το βλεπω...

σας παρακαλω...χρειαζομαι την βοηθεια σας...πειτε μου την γνωμη σας, την αποψη σας...την εμπειρια σας...!!!υπαρχουν πιθανοτητες να κοντυνει και να ανοιξει?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αχ, γλυκειά μου, μακάρι να μπορούσα να σε βοηθήσω. Ηρέμησε, κάνε αυτά που σου είπε ο γιατρός και όλα θα πάνε καλά. Άντε και έκανες καισαρική, και λοιπόν; Όπως και να γίνει, θα κρατάς το αντράκι σου αγκαλιά!!!!!!!

Ελπίζω τα κορίτσια που έχουν πείρα σ' αυτά να σε βοηθήσουν πιο πολύ!

Γιατι βιαζετε τοσο πολυ ο γιατος σου;;;;

Και εγω ειχα προβλημα- ειχαμε περιτυληξη και φυσικα ουτε ενα εκατοστο μαλακο και ανοιχτο τραχηλο αλλα αυτος περιμενε και μονο οταν αρχησαν να πευτουν οι παλμοι του μωρου και με τρισαδιαστατο υπερυχο ειδε ποσο πολυ - και επικινδινα- τυληγμενο ηταν το μωρο προχωρησε σε καισαρικη.

βεβαια μου ειπε οτο σε αυτες τις περιπτοσεις συνηθως κανουν καισαρικη αλλα περιμενε.

Οσο για περπατημα.....εμενα δεν βοηθησε και πολυ..περπατουσα χιλιομετρα αλλα δεν!!! γαι σεξ δεν ξερω....εγω φοβομουνα

σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας κοριτσια... την ερχομενη βδομαδα που εχω ραντεβου θα δειξει... τι θα γινει...

οταν κανεις καισαρικη καλυτερα να κανεις απο πριν...δηλ πριν αρχισει η διαδικασια του φυσιολογικου τοκετου...

στην δικια μου κατασταση ειναι τοοοοσο μακρυς και τοοοοοσο κλειστος ο τραχηλος που...μονο με θαυμα θα κοντυνει και θα ανοιξει...

τωρα οπως ειπα....θα δειξει αν θα γινει καμια εξελιξη μεσα σε... 6 μερες και αποψε...χλωμο το βλεπω σε τοοοσο συντομο χρονικο διαστημα...

ηδη ειμαι 37 βδομαδες και 2 μερες... δηλαδη σε 1 βδομαδα θα ειμαι 38+2... εεε μεχρι να με κανει καισαρικη...(βαλε και 2-3 μερες ετσι χονδρικα λεω χωρις να εχω μιλησει γι αυτο με τον γιατρο... ) οποτε μιλαμε για 38 βδομαδες + 5 μερες ετσι στο περιπου...

οποτε μεχρι τοτε θα δειξει πεντακαθαρα!!!

σας ευχαριστω ξανα για τις απαντησεις σας!...

σιγουρα το πιο σημαντικο ειναι να'ναι υγιεστατο το μωρακι μου! και δεν εχει σημασια το ... απο που θα βγει!!!...ΑΛΛΑ δεν ημουν ΚΑΘΟΛΟΥ προετοιμασμενη για καισαρικη... αφου οοολα εδειχναν για φυσιολογικη γεννα!

Haroullini έγραψε:

μου'πε πως ΑΝ γεννησω φυσιολογικα, νοουμενου μεινει ο τραχηλος μου σε τετοια κατασταση οπως τωρα(που υπαρχει σε μεγαλο βαθμο αυτη η περιπτωση...) δεν θα αντεξω τους πονους αλλα επισης θα εξαντληθω απο τις παααααρα πολλες ωρες που θα χρειαστουν για να κοντυνει και να ανοιξει ο τραχηλος... και μιλαμε σιγουρα πανω απο 8 οπως ειπε!!!

:blink::blink::blink:

Και που ξέρει αυτός πόσο πόνο μπορείς να αντέξεις ΕΣΥ? Ειδικά πόνο που θα φέρει στην αγκαλιά σου το παιδί σου! Σάμπως έχει γεννήσει και ξέρει πώς είναι οι πόνοι? :S

Νομίζω σε τρομοκρατεί χωρίς λόγο...Αποκλείεται να ξέρει από τώρα πώς θα εξελιχθεί ο τοκετός σε 3 εβδομάδες....

Εγώ λέω να περιμένεις και να μη δεχτείς να κάνεις καισαρική πριν αποφασίσει να έρθει το μωράκι σου από μόνο του. Και γιατί είναι καλύτερα να κάνεις την καισαρική -αν χρειαστεί- πριν αρχίσει η διαδικασία του τοκετού? Γιαυτό παίρνουν ένα κάρο λεφτά, για να είναι πανέτοιμοι όταν έρθει η ώρα...

Κι εγώ έκανα καισαρική -λόγο ισχυακής προβολής- 6 ώρες αφού μου είχαν σπάσει τα νερά. Δεν έχει καμία απολύτως διαφορά η διαδικασία....Ίσα ίσα που ένιωσα και τους πρώτους πόνους, έτσι για την εμπειρία :)

Μάλλον όμως τον βολεύει να πας με ραντεβού και να ξεπερδέψει σε μισή ωρίτσα...

Συγνώμη αν ακούγομαι απότομη αλλά δεν είναι σωστό να τρομοκρατούν έτσι οι γιατροί για τον φυσιολογικό τοκετό. Εκμεταλεύονται το ότι λίγο πολύ όλες οι γυναίκες φοβούνται την πρώτη τους γέννα και αρχίζουν τα "θα πονέσεις πολύ...θα ταλαιπωρηθείς...θα πάρει ώρες..." και σε πείθουν πολύ εύκολα...

Η καισαρική είναι πολύ μεγαλύτερη ταλαιπωρία, είναι χειρουργείο -με ό,τι συνεπάγεται αυτό- και το σώμα αργεί πολύ περισσότερο να επανέλθει...

Ότι και να γίνει, με το καλό να δεχθείς το μωράκι σου!

γεια!!!εμενα από κατω με εξετασε λιγο πριν μπω στην 39 εβδομαδα..τα υγρα στον αμνιακο μου ειχαν ελαττωθει αλλα δεν επιανε καθολου τραχηλο..μου τον ενοχλουσε επί 4 μερες αλλα δεν ανταποκρινοταν με τιποτα..ηταν πολυ σκληρος..τελικα δοκιμασαμε διπλη δοση φαρμακου στην προκληση γιατι ηδη ο λωρος μου εκανε αρχη αποτετανωσεων.. δεν ειχα ουτε μια συσπαση..πηγα καισαρικη ακριβως μολις εμπαινα στη 40η εβδομαδα..δεν ειχα κανενα προβλημα παροτι ειχα προετοιμαστει σε ολη την εγκυμοσυνη μου για φυσιολογικο τοκετο..το μωρο μου ηρθε στον κοσο αβιαστα και εγω τωρα μετα από 5 μηνες δε με νοιαζει καν..

με το καλο το μωρακι σου και να εισαι παντα καλα!!!

σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας...

να διευκρινησω κατι σ'αυτα που εγραψα...

ο γιατρος δεν μας ειπε πως σιγουρα θα κανω καισαρικη... αλλα πως υπαρχει η πιθανοτητα...!!! και πως ειναι σιγουρα δυσκολο να κοντυνει και να ανοιξει ο τραχηλος...αφου ειμαι ηδη στις 37+2...

καταρχην για τον τραχηλο επρεπε να σου δωσει μποσκοπαν για να μαλακωσει...το γεγονος οτι ειναι κλειστος δεν μου κανει εντυπωση καθως εισαι προτωτοκη...επισης στην ωρα της γεννας ο γιατρος σου μπορει να σου εξαλειψη τον τραχηλο με το χερι του και τελος εγω στο πρωτο μου παιδι εκανα 10 και ωρες για να γεννησω...μια χαρα γεννησα ομως φυσιολογικοτατα...κανεις και την επισκληριδιο και δεν κουραζεσαι...πολλα φιλια και με το καλο

Haroullini έγραψε:

σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας κοριτσια... την ερχομενη βδομαδα που εχω ραντεβου θα δειξει... τι θα γινει...

οταν κανεις καισαρικη καλυτερα να κανεις απο πριν...δηλ πριν αρχισει η διαδικασια του φυσιολογικου τοκετου...

στην δικια μου κατασταση ειναι τοοοοσο μακρυς και τοοοοοσο κλειστος ο τραχηλος που...μονο με θαυμα θα κοντυνει και θα ανοιξει...

τωρα οπως ειπα....θα δειξει αν θα γινει καμια εξελιξη μεσα σε... 6 μερες και αποψε...χλωμο το βλεπω σε τοοοσο συντομο χρονικο διαστημα...

ηδη ειμαι 37 βδομαδες και 2 μερες... δηλαδη σε 1 βδομαδα θα ειμαι 38+2... εεε μεχρι να με κανει καισαρικη...(βαλε και 2-3 μερες ετσι χονδρικα λεω χωρις να εχω μιλησει γι αυτο με τον γιατρο... ) οποτε μιλαμε για 38 βδομαδες + 5 μερες ετσι στο περιπου...

οποτε μεχρι τοτε θα δειξει πεντακαθαρα!!!

σας ευχαριστω ξανα για τις απαντησεις σας!...

δεν βρισκω το λογο που πρεπει να μπεις για γεννα πριν κλεισεις το μηνα σου...οι πιο πολλες πρωτοτοκες τον περνουν ολο το μηνα τους...επισης αυτο που λες οτι αν ξεκινησει ο τοκετος δεν κανει να κανεις καισαρικη δεν ισχυει και ελπιζω να μην στο ειπε ο γιατρος σου...και επισης δεν ειναι θαυμα να ανοιξει ο τραχηλος σου....εγω γεννησα τον πρωτο μου γιο 37 και 3 ημερων και 2 μερες νωριτερα μου ειχε πει ο γιατρος οτι ο τραχηλος ειναι πολυ σκληρος και μεγαλος οποτε αργουμε ακομα αλλα ο ταλιμπαν ειχε αλλη γνωμη...και οπως σου εγραψα και πιο πανω μια χαρα γεννησα αν και δεν με επιασε η επισκληριδιος.....εχω την εντυπωση οτι μαλλον ο γιατρος σου βαριεται να περιμενει 10 ωρες και δυστυχως στο τελος θα κανεις τσαμπα την καισαρικη..γιατι θα σου βρει χιλιους αλλους λογους για να την κανεις..κριμα γιατι μερικοι γιατροι λεγονται χωρις λογο γιατροι

οπως ειπα πιο πανω, μου'πε για το ενδεχομενο της καισαρικης, χωρις να σημαινει οτι σιγουρα αυτο θα γινει...

οπως ειπες δικα μου λογια ειναι το να γινει η καισαρικη πριν αρχισει η διαδικασια η φυσιολογικη...και πριν τις 40 βδομαδες...και φυσικα εγω παλι ειπα πως ειναι θαυμα να ανοιξει ο τραχηλος μου!

αλοιμονο αν τα ελεγε αυτα ο γιατρος μου!αλοιμονο!

απλα ως πρωταρα, η ολη φαση με βρηκε απροετοιμαστη ψυχολογικα, και ειναι φυσιολογικο πιστευω να σκεφτομαι διαφορα...

φυσικα, πανω απ'ολα ειναι η υγεια του παιδιου μου!

Χαρουλίνι γεια σου! Κι εγώ στη θέση σου θα περίμενα να με πιάσουν οι πόνοι και μετά όπως εξελιχθούν. Εγώ γέννησα καισαρική πριν 2,5 χρόνια. Δε θα σου πω ψέμματα, αλλά στεναχωρέθηκα πολύ. Να φανταστείς έφαγα σχεδόν 9 ώρες πόνους και τελικά έπεσαν οι παλμοί, η διαστολή παρέμενε 6 τις τελευταίες 3 ώρες και αναγκαστικά μου λέει η μαία μου..."πάμε μέσα". Για τους επόμενους 6 μήνες είχα πάθει κατάθλιψη. Να φανταστείς μόλις άκουγα ότι κάποια γέννησε φυσιολογικά μόνο που δεν έκλαιγα...Γι'αυτό σου γράφω. Για να μην κάνεις το ίδιο λάθος αν τελικά γεννήσεις έτσι. Προσωπικά η γέννα μου ήταν πανεύκολη, ήμουνα ξύπνια (με επισκληρίδιο), πονούσα μόνο όταν σηκωνόμουνα από το κρεββάτι κι αυτό τις πρώτες μέρες. Μετά τίποτα. Λίγο φαγουρίτσα μόνο. Το παιδάκι σου να γεννηθεί γερό και όλα τα άλλα θα είναι μια γλυκιά ανάμνηση. Καλή λευτεριά σου εύχομαι!!

Haroullini με το καλο να φερεις στον κοσμο το αντρακι σου... :)

Κατα την ταπεινη μου γνωμη θα σου ελεγα να περιμενεις

μεχρι και την τελευταια ημερα του μηνα σου.

Ποτε δεν ξερεις πως θα εξεληχθουν τα πραγματα.

Το ενδεχομενο της καισαρικης πολλες φορες μας τρομαζει..

αλλα σκεψου οτι τις περισσοτερες ειναι σωτηριο.

Ο τραχηλος με λιγη καλη θεληση μπορει να κανει θαυματα αν

εχεις υπομονη...! ;)

Μπορει να αργει αλλα... ανοιγει.. :) πιστεψε με..! :blink:

Αργησε πολυ ο δικος μου τραχηλος να "μαλακωσει" αλλα τα

καταφερε!!!

Γεννησα φυσιολογικα το παιδακι μου και δεν εχω μετανιωσει στιγμη

για την ταλαιπωρια που περασα.

Η διαδικασια ξεκινησε Τεταρτη βραδυ και γεννησα

Παρασκευη ξημερωματα.. :)

Στο δευτερο ελπιζω να μη το κανουμε τριημερο... :laugh:

Καλη λευτερια....!!!

Νικα σ'ευχαριστω για τα καλα σου λογια!

σιγουρα θα περιμενω...εξαλλου ο γιατρος μου ειπε να εχω υποψη το ενδεχομενο της καισαρικης! θα δουμε την εξελιξη στα επομενα ραντεβου! ολα τα υπολοιπα που εγραψα ειναι

σκεψεις δικες μου!

συνηθως ακουμε για προβλημα τραχηλου...πως ειναι σκληρος, που αυτο θεραπευεται με μια κρεμουλα... αλλα στην δικια μου την περιπτωση,

μια κρεμουλα δεν μπορει να κανει τον τραχηλο απο μακρυ σε κοντο.... αλλα ουτε και να τον ανοιξει!

Φανη26 σ'ευχαριστω πολυ για τα καθησυχαστικα σου λογια!

σιγουρα θα περιμενω, οπως ειπα κ πιο πανω! αλλα εσενα το θεμα σου ηταν πως ητανε σκληρος ο τραχηλος,...ενω εμενα ειναι μακρυς και κλειστος!

θα δειξει στην πορεια...

ΑΑΑ! ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΘΑ ΚΑΝΩ! :P

κοριτσια σας ευχαριστω θερμα! ειναι τοοοσο σημαντικο οταν βρισκεσαι σε μια κατασταση προβληματος και ταυτοχρονα σοκ, να σου λενε καθησυχαστικα λογια οι αλλοι, και οχι να σε μπερδευουν ΑΚΟΜΗ περισσοτερο! σας ευχαριστω ξανα! να'στε καλα!

σιγουρα πανω απ'οοολα ειναι η υγεια του μωρου μου αλλα κι η δικια μου...

απλα μου'ρθε λιγο σοκ για την καισαρικη...ΑΝ χρειαστει λεω...

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...