Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΑΠΟΡΙΑΑΑ..............


Recommended Posts

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ?ΠΟΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ???ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΩ ΤΟΝΟ(ΚΟΝΣΕΡΒΑ)ΠΟΥ ΤΟΝ ΛΑΤΡΕΥΩ ΚΑΙ ΣΕ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΑΛΑΤΕΣ?ΓΙΑ ΘΥΜΗΘΥΤΕ...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγω ξερω ,ο τονος σολωμος,οξιφιας,απαγορευονται κατα τη διαρκεια της εγκυμοσυνης λογω συγκεντρωσης υψηλων ποσοτητων βαρεων μεταλων!Επισης,ροκφορ,λογω βακτιριδιων,θαλασσινα,μισοψημενα κρεατικα και μισοβρασμενα αυγα,λογω σαλμονελας...δεν πιστευω να ξεχασα κατι...Ελπιζω να σε βοηθησα,και να εισαι προσεκτικη!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γεια σου!!

Γενικα ειναι καλο να αποφευγεις την καταναλωση μεγαλων ψαριων σε μεγαλες ποσοτητες, επειδη περιεχουν μεγαλη συγκεντρωση σε υδραργυρο. Αλλα οχι οτι απαγορευονται, απλα μην τα καταναλωνεις συχνα.

Επισης να αποφευγεις τα μαλακα τυρια, οπως ειναι το κοτατζ και τα μη καλομαγειρεμενα θαλασσινα, επειδη μπορει να εχουν ενα βακτηριδιο που προκαλει λιστερια. Και γενικα οτιδηποτε κρεατικο δεν ειναι καλα μαγειρεμενο.

Επισης αν εχεις καποιο ιστορικο αλλεργιων καλο ειναι να μην τρως φυστικια.

Τωρα δε θυμαμαι κατι αλλο.. Πανω κατω αυτα ειναι!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Το θέμα του τόνου το είχα ψάξει και εγώ γιατί μ αρέσει πολύ(και με εκυπηρετεί σε σαλατούλες στο γραφείο).Συμπέρασμα ασφαλές δεν έβγαλα.

Ο γιατρός μου δεν μου το απαγόρευσε,το έψαξα και αλλού και πότε λέει καθόλου τόνος(κονσέρβα),πότε περιορισμένο (1-2 φορες την εβδομάδα το πολύ).Κράτησα μια μέση στάση (με τις ευλογίες του γιατρού) και τρώω μόνο μια φορά την εβδομάδα.

Γενικά απαγορεύονται ξιφίας, καρχαρίας(ψάρια μεγάλων θαλασσών)που μπορεί να περιέχουν μη ασφαλή επίπεδα υδραργυρου.

Θέλουν πολύ προσοχή τα ωμά λαχανικα και σαλάτες.Καλύτερα ποτέ έξω μην καταναλώνεις σαλάτες.Εγώ που είμαι μίζερη ...μόνο στο σπίτι που θα έχω πλύνει εγώ.

Η εγκυμοσύνη θέλει πολύ καλή διατροφή.Επενδύουμε για το μωράκι μας.Πολύ καλά ψημένα κρεατικά(και αρκετά κρεατικά), γαλα+γαλακτοκομικα, σαλάτες,όσπρια και φρουτα. :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΩΣΤΕ ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ...ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ...ΚΡΙΜΑ ΠΑΕΙ Ο ΤΟΝΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΛΙΓΑ ΨΑΡΙΑ ΠΟΥ ΤΡΟΩ...ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΟΜΩΣ ΧΑΛΑΛΙ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ ΜΟΥ... :P

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κοριτσακια μου εγω δεν τα ειχα ακουσει αυτα για σολωμους και τονους...ισα ισα που ειχα διαβασει οτι πρεπει να τρωμε γιατι εχουν αυτο το καλο το λιπος το ωμεγα 3 :dry::dry:

και κατι αλλο που εχω ακουσει ειναι οτι δεν πρεπει να τρωμε μαιντανο γιατι λεει μπορει να προκαλεσει αποβολη...αλλα ενταξει δε νομιζω να κατσει καμια μας να φαει ενα ματσακι μαιντανο!!! :laugh: :laugh: :P:P:P τωρα λιγο σοτ φαι δεν πειραζει....

επισης πρεπει να προσεχεις και να πλυνεις καλα τα φρουτα και τα λαχανικα...πααααααρα πολυ καλα ομως γιατι μπορει να κολλησεις τοξοπλασμα.

νομιζω οτι και η καφεινη προκαλει συσπασεις στη μητρα? :dry:

σου ευχομαι να εχεις μια ηρεμη και τελειομηνη εγκυμοσυνη! :kiss::kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ακριβώς το ίδιο με τον τόνο Ελίνα. Ταπεράκι στη δουλειά με σαπουνισμένο μαρουλάκι (...) και τόνο τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα μέχρι που έφαγα κράξιμο. Ο τόνος, λέει, κινείται κοντά στον πυθμένα της θάλασσας και έτσι μαζεύει ό,τι χειρότερο καταλήγει εκεί, το βρωμόψαρο.

Μια ωραία -αν και όχι τόσο πρακτική- λύση είναι τα ψαράκια τύπου φαγκρί, ειδικά αν σου το καθαρίζουν όπως σε μένα το κακομαθημένο, με λαδολεμονάκι. Μμμμ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΤΟ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΤΗ ΜΑΜΑ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΟΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΓΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΗ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙΣ.ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΚΩΤΙ ΑΛΛΑ ΔΕ ΡΩΤΗΣΑ ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΔΕ ΤΟ ΤΡΩΩ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπέρα!

Πραγματικά μπορεις να τρελαθεις με το τι κανει να τρως και τι οχι στην περιοδο αυτη!

Πάντως σχετικα με τοξοπλασμα ο μικροβιολογος μου, που κανω καθε μηνα τις εξετάσεις μου, απορησε γιατι καθε φορα με βαζει ο γυναικολογος να κανω τη συγκεκριμενη εξεταση (τοξοπλασμα).

Μου είπε οτι πλέον καμια δε παθαινει κατι απο μαρουλια κλπ, αυτα ηταν υποπτα παλαιοτερα που όλα τα λαχανικα ήταν του αγρου και υπηρχε μεγαλη περιπτωση γατες να κανουν τις ακαθαρισιες τους στα λαχανικα. Τώρα με τα θερμοκηπια σπάνιο να συμβει κατι τετοιο.

τι να πώ? Εγω συνεχιζω να κανω την εξεταση, τα συμπερασματα δικά σας!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα κορίτσια, για το συκώτι που ρώτησε κάποια κοπέλα, όντως καλό είναι να το αποφεύγουμε, και γιατί είναι το φίλτρο του αίματος του ζώου, άρα εκεί μένουν όλες οι ακαθαρσίες, αλλά και γιατί μπορεί να έχει πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α, που μπορεί να είναι επιβλαβής για το έμβρυο... αλλά και γενικά τα εντόσθια, μιας κι έρχεται και Πάσχα, καλό είναι να τα αποφεύγουμε, εκτός κι αν είναι από άτομο της εμπιστοσύνης μας...

τα τσουρέκια πάλι μπορεί να μας δώσουν 10 κιλά το ένα, αλλά τουλάχιστον δεν θα μας κάνουν δηλητηρίαση χο χο χο :laugh: :laugh:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Απαγορεύονται τα ωμά ή ημιμαγειρεμένα κρέατα και πουλερικά. Αυτό σημαίνει ότι το κρέας που θα τρως δεν θα έχει υπόλειμμα αίματος (κόκκινο χρώμα όταν το κόβεις). Έτσι αποφεύγεις να μολυνθείς από μικρόβια όπως το κολοβακτηρίδιο, η σαλμονέλλα και το τοξόπλασμα.

Κιμάς άγνωστης προέλευσης

Απαγορεύεται ο κιμάς άγνωστης προέλευσης (πχ από εστιατόρια). Το κρέας σε μορφή κιμά που θα τρως θα είναι φρέσκο, φρεσκοκομμένο και καλά μαγειρεμένο από εσένα. Κίνδυνος μόλυνσης από κολοβακτηρίδιο, σαλμονέλλα και τοξόπλασμα

Ωμά αβγά

Απαγορεύονται τα ωμά αβγά. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να αποφεύγεις και τις άγνωστης προέλευσης κρέμες ή μαγιονέζες που μπορεί να περιέχουν ωμό αβγό. Κίνδυνος σαλμονέλλας.

Τόνος, ξιφίας

Απαγορεύονται τα κονσερβοποιημένα ψάρια όπως ο τόνος και τα ψάρια εισαγωγής όπως ο ξιφίας ή άλλα μεγάλα ψάρια που δεν υπάρχουν στις ελληνικές θάλασσες. Κίνδυνος πρόσληψης υδραργύρου.

Συκώτι

Απαγορεύεται το συκώτι και την πάστα συκωτιού (πατέ) το οποίο είναι πλούσιο σε βιταμίνη A. Η υπερβιταμίνωση Α προκαλεί τερατογένεση στο έμβρυο.

Εντόσθια

Απαγορεύονται τα εντόσθια γενικώς (έντερο, συκώτι, στομάχι, σπλήνας, νεφρά κλπ), διότι δεν έχουν να σου προσφέρουν τίποτα. Τα φαγητά που περιέχουν εντόσθια (κοκορέτσι, μαγειρίτσα κλπ) μπορεί να περιέχουν μεγάλες ποσότητες από συκώτι (υπερβιταμίνωση Α), κολοβακτηρίδια κλπ και γενικώς δεν ενδείκνυνται για κατανάλωση. Ο σπλήνας παλιά συστηνόταν στις εγκύους επειδή περιέχει μεγάλη ποσότητα σιδήρου. Ωστόσο αντίστοιχη ποσότητα και μεγαλύτερη μπορεί να πάρει η έγκυος με έναν συνδυασμό κόκκινου κρέατος στη διατροφή και ενός συμπληρώματος σιδήρου.

Άπλυτα λαχανικά

Θα αποφεύγεις να τρως άπλυτα λαχανικά. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν τρως σε εστιατόρια. Δεν θα πρέπει να έχεις εύκολα εμπιστοσύνη αφού το καλύτερο εστιατόριο μπορεί από λάθος να σερβίρει μια άπλυτη σαλάτα πχ μαρουλιού. Κίνδυνος τοξοπλάσμωσης.

Sushi, ωμά ψάρια

Απαγορεύεται το sushi και τα ωμά ψάρια γενικώς. Κίνδυνος λιστερίωσης.

Άγνωστης προέλευσης γάλα

Απαγορεύονται τα άγνωστης προέλευσης γαλακτοκομικά καθώς και το μη παστεριωμένο γάλα (πχ από ντόπιο παραγωγό). Απαγορεύονται επίσης τα τυριά Roquefort, camembert και brie.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Θα συμφωνήσω με τη VASTER σε όλα!

Τόνο και να επιτρεπόταν εφ όσον είναι σε κονσέρβα δε θα

έπρεπε και πάλι να τον φας!Τα τρόφιμα με συντηρητικά και

οι κονσέρβες απαγορεύονται.

Τώρα για το μαιντανο και τον άνηθο δεν έχω ακούσει τίποτα!

Υπερβολικό μου φαίνεται.....

Τρώγε μόνο στο σπίτι σου λαχανικά τα οποία θα έχεις βάλει πρώτα να μουλιάσουν μέσα σε νερό με ξύδι για να σκοτώσεις τα μικρόβια!

Εξω τρώγε μόνο ψημένα ή βρασμένα τα λαχανικά!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...