Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

8 Μαρτίου: Ημέρα της γυναίκας

Παγκόσμια μέρα της γυναίκας σήμερα. Γιορτή γι΄αυτές στο δυτικό κόσμο, μέρα αγώνα για τις γυναίκες που ζουν σε δικτατορικά καθεστώτα, άγνωστη έννοια για τις -πολλές- του τρίτου κόσμου. Αφιέρωμα του FORTHnet.gr.

Flash Player ad. : 10.0.12 - (src:http://ebusiness-interactive.forthnet.gr/Jointsell09/Mar10/300x250.swf)

Στις 8 Μαρτίου του 1857 στη Νέα Υόρκη οι εργαζόμενες γυναίκες ντυμένες στα άσπρα, κάνουν απεργία με αίτημα την ίση αμοιβή με τους άνδρες. Η συγκέντρωση πνίγηκε στο αίμα αλλά ο δρόμος για ίσα διακαιώματα των δύο φύλων άνοιξε, τουλάχιστον στο δυτικό κόσμο.

Το 1910 στην Κοπεγχάγη καθιερώθηκε η 8η Μαρτίου ως παγκόσμια μέρα της γυναίκας. Από τότε γιορτάζεται κάθε χρόνο σε όλο τον πλανήτη είτε σε περιοχές όπου η γυναίκα είναι χειραφετημένη είτε σε περιοχές όπου ζει υπό καταπίεση.

[το βρηκα στο internet]

ΚΟΡΙΤΣΙΑΑ ΑΥΡΙΟ ΕΙΝΑΙ..

χαχαχα δεν πειραζει ομως..

Δημοσίευση

Αχ βρε μπελ και με εκαψες! :laugh: :laugh:

κανω 1 ωρα θεατρο τύπου Μάρθα Βούρτση και καλα "με ξεχασες" και "ουτε χρονια πολλά δε μου ειπες" κλπ :laugh: :laugh: Αυριο ειναι!!!

Είδα μονο τιτλο, δε διάβασα θέμα!

Δημοσίευση

HaraAbel έγραψε:

Αχ βρε μπελ και με εκαψες! :laugh: :laugh:

κανω 1 ωρα θεατρο τύπου Μάρθα Βούρτση και καλα "με ξεχασες" και "ουτε χρονια πολλά δε μου ειπες" κλπ :laugh: :laugh: Αυριο ειναι!!!

Είδα μονο τιτλο, δε διάβασα θέμα!

:ohmy: Αχ δεν ληξερα ότι γιορτάζεις! χρονια πολλά! :kiss:

Δημοσίευση

HaraAbel έγραψε:

:laugh: :laugh:

Βρε νάζια έκανα στον άντρα μου! του ζάλισα τον έρωτα και τελικά η γιορτη δεν ειναι σήμερα! :laugh: :laugh:

Το παίζω πάπια πεκινου τωρα, δε μιλάω καθολου! :P

Harabel Πέρε ενα καρματάκι απο μενα , δωράκι για αύριο!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Ναι πραγματικά χωρίς λίστα δε λειτουργεί το μυαλό 🤣 κ φωλιά τώρα που το λες την είχα δώσει. Δε με είχε βολέψει κ πολύ βέβαια. Το λίκνο για μένα είναι ο,τι πιο χρήσιμο, κ πρέπει να το πάρω άμεσα.  Καλά όσο για τα πλυντήρια κι εμείς που είμαστε 5 άτομα βάζουμε σχεδόν κάθε μέρα κ μπορεί κ 2 κ 3 τη μέρα. Τελικα αποφασίσατε ημερομηνία;; Επισης δε μου είπες ποιες ημερομηνίες είπε η αστρολόγος ότι είναι καλές για το Φεβρουάριο;; 😅
    • Δεν το ξέρω αυτό το 6μηνο. Είσαι ιδιωτικός υπάλληλος ή κάτι άλλο; Πχ ελεύθερος επαγγελματίας/ανεργη; Εγω είμαι ιδιωτικός υπάλληλος και επειδή θα πάρω πρώτη φορά αυτές τις άδειες κ τα επιδόματα, τώρα τα μαθαίνω. Έχω δει τους 2 μήνες πριν-2 μετα(κυοφορίας κ λοχείας), μετά το 9μηνο που λέγεται προστασίας μητρότητας κάτι τέτοιο, μετά ένα άλλο που ειναι μειωμένο ωράριο ή το παίρνεις όλο μαζί 3,5 μήνες . Αυτά, συν μια γονική που 2 μήνες πληρώνεσαι 2 όχι, συν την άδεια του έτους. Αυτά είναι; Αν υπάρχει κ κάτι άλλο 6μηνο με ενδιαφέρει 😅 Επισης δε ξέρω αν πρέπει να τα πάρω με συγκεκριμένη σειρά, αν γνωρίζει κάποια κοπέλα ας με βοηθήσει. Προς το παρόν έχω κάνει την αίτηση για το κυοφορίας κ είναι προς πίστωση λέει. Ναι η αλήθεια είναι ότι ο θηλασμός βολεύει. Κ γλιτώνεις πολλά έξοδα συν κόπο να φτιάχνεις γάλατα κλπ να πάει στη σωστή θερμοκρασία, να κουβαλάς μαζί σου μπουκάλια θερμός γάλατα κλπ . Μακάρι να τα καταφέρεις. Να ξέρεις στην αρχή πονάει πολύ, επίσης αν σου πει κανείς ότι δεν έχεις γάλα δεν ισχύει. Αν ξεπεράσεις τον αρχικό πονο(μπορεί κ πληγές) τις πρώτες 1-2 εβδομάδες, μετά δε νιώθεις τίποτα κ είναι πολύ εύκολο. Εμένα δε μου είχε πει κανείς πόσο πονάει στην αρχή κ μου ρθε σοκ. Για συγκοιμηση εγώ είχα λίκνο που ενώνεται με το κρεβάτι, και με βόλευε πολύ αυτό. Ώστε να έχω το μωρό δίπλα αλλά να νιώθω ότι είναι κ ασφαλές. Α επίσης ρώτησα τ γιατρό μου για το maalox, κ μου είπε να μην το παίρνω. Καλύτερα gaviscon αν θέλω λέει 
    • Τι ωραίες αυτές οι κλωτσίτσες!!! Με κλωτσάει κι εμένα πολύ. Και τις τελευταίες μέρες αντιδράει και στις φωνές ή σε έντονους ήχους.  Δυστυχώς τα συμπληρώματα είναι τα περισσότερα βαριά για το στομάχι. Εγώ παίρνω φυλλικό και σίδηρο το μεσημέρι και μαγνήσιο το βράδυ. Έχω 4-5 με αϋπνία. Δεν κοιμάμαι σχεδόν καθόλου. Επίσης έχω και πολύ νευρικά πόδια και δεν ξέρω που να τα βάλω να ηρεμήσουν. Και το χειρότερο έχω πόνο στρογγυλών συνδέσμων. Και αν με πιάσει δεν μπορώ να κουνηθω. Καμία άλλη με αυτά τα συμπτώματα; Περνάει ο καιρός κορίτσια!! Φάγαμε το μισό!!
    • Αυτό με το 6μηνο είναι από τη ΔΥΠΑ. Τελειώνει το 4μηνο από τον ΕΦΚΑ το κυοφορίας/λοχίας και μετά κάνεις αίτηση για το μητρότητας στη ΔΥΠΑ. Ο άντας μου από τώρα έχουν πάρει τα μυαλά του αέρα και μου δίνει την εντύπωση ότι αν μπορούσε να το γεννήσει και να το θηλάσει θα το έκανε.. 🤣🤣🤣 Θέλω κι εγώ πολύ να μπορέσω να θηλάσω. Μόνο που σκέφτομαι ότι αν δεν γίνει αυτό θα πρέπει να δίνω ένα σκασμό λεφτά στα βρεφικά γάλατα που δεν ξέρεις και ποιο θσ του ταιριάξει εν τέλη, θα πρέπει να έχεις το νου σου στο ποσό ζεστό θα είναι το νερό για το γάλα, το να έχεις ένα σορό μπουκάλια, όλα στην αποστείρωση κάθε τρις και λίγο. Ενώ με το θηλασμό το βάζεις στο βυζί και τελειώνει η υπόθεση. Απλά δεν ξέρω πόσο εύκολη είναι η συγκοίμηση.  Και εγώ malox plus παίρνω με οδηγίες γιατρού. Άσε τι γράφει. Εγώ ρώτησα τη γιατρό τι μπορώ να πάρω με την καούρα και μου πρότεινε αυτή το malox plus. Και να σου πω έχω σωθεί. Απλά αντί για 4 κουταλιές του γλυκού παίρνω 2.
    • Ναι χρειαζόμαστε λίστα γτ το μυαλό δεν λειτουργεί! Η μαμά μου πήρε να πλύνει το αυγό. Εγώ κοίταξα λίγο και ξεχώρισα τα ρούχα που είναι 0-3 και 3-6 με μικρή φόρμα. Έχω από φίλη μου , κάποια από τον γιο μου και κάποια καινούργια που αγόρασα. Πρέπει να τα πλύνω κ να τα σίδερωσω (όχι εγώ απαραίτητα). Είπαμε θα πάρω από μια φίλη, λίκνο από μια άλλη , αποστειρωτη μου έστειλε άλλη φίλη μου 😝 έχω μαζέψει από παντού!!! Καρότσι εντάξει έχω δικό μου, και πήρα μια φωλιά ροζ , έτσι για το καλό... Γτ οι φίλες μου είχαν πιο ουδέτερες 😝.  Λίγο πιο χαλαρά είμαι από χρόνο τώρα μιας κ θα γέννησω λίγο πιο μετα. Κορίτσια όλα μου φαίνονται βουνό! Από τις διακοπές κ μετά με έχουν πάρει μπάλα τα πλυντήρια κ τα στεγνωτηρια.. Σαν τη Λερναία Ύδρα ένα βάζεις 2 καινούργια εμφανίζονται... Τι κακό είναι αυτό; 
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...