Μετάβαση σε περιεχόμενο

Ειναι πολυυυυυυυ νωρις ακομα αλλα....


Recommended Posts

...κοριτσακια,οντως ειναι πολυ νωρις για μενα,ακομα δεν ξερουμε αν το σπορακι μου τα καταφερει να κρατηθει...αλλα ετσι πληροφοριακα να ρωτησω καποια πραγματα γιατι ειμαι τελειως ασχετη απ'οτι καταλαβα..

Καταρχας εχω μια κορη που τωρα πια ειναι 6 χρονων.Οταν γεννησα(στο Μητερα) με καισαρικη κ ενω ενοιωθα πολα καλα,σηκωθηκα αμεσως κ.τ.λ,δεν ηρθε ρε κοριτσια κανεις να μου δειξει πως γινετε ο θηλασμος,το μονο μπηκε ο γιατρος μου μεσα κ μου λεεει θα θηλασεις η να σου δωσω χαπια να στο κοψω...;; :blink: Του απανταω..οχι θα θηλασω,κοριτσια το μωρο το φερνανε στο πυρεξακι κ του ειχανε κ το μπουκαλι με το γαλα μαζι.Δεν ηξερα τι επεπε να κανω...του εδινα κ εγω το μπουκαλι να τρωει...καποια στιγμη μετα απο 2 μερες την εβαλα απο μονη μου στο στηθος.Το παιδι φανηκε να τρωει.Φυγαμε πηγανε σπιτι κ συνεχισα να δινω κ ξενο κ στηθος..

Το μωρο καθε βραδυ εκλαιγε σπαραχτικα σε σημειο που νομιζα πως ηταν αρρωστο.Καποια στιγμη παω στην τοτε παιδιατρο κ μου λεεει"το παιδι κλαιει γιατι πειναει,προφανως δεν εχεις γαλα...".

Ε,αφου μου ειπε ετσι...το σταματησα κ εγω κ εδινε ξενο.

Οταν ηταν να το κοψω μου εδωσε ο γιατρος ενα χαπι,μου ειπε να πιεσω το στηθος να βγει ολο το γαλα κ να το δεσω σφικτα με επιδεσμους για να σταματησει.

Κοριτσια πιεζα το στηθος μου επι 10' το καθενα κ δεν εβγαζε παρα μονο σταγονες...αυτο τι σημαινε ;οτι οντως δεν ειχα ποτε μου γαλα;Γινετε μια γυναικα να μην εχει καθολου γαλα;θυμαμαι μια ξαδερφη μου,καποτε θηλαζε το μωρο της κ μολις το εβγαζε απο το στηθος το γαλα πεταγοτανε σαν συντριβανι!!Με εμενα ουτε κατα διανοια δεν συνεβη κατι τετοιο!

Εντωμεταξυ θελω παρα πολυ να θηλασω αυτη τη φορα,αποκλειστικα.

Πως θα καταλαβω αν εχω γαλα;;Το παιδι θα πρεπει να το βαλω στο στηθος αμεσως;;Δηλ.μολις συνελθω απ'την καισαρικη;Που στην καισαρικη σηκωνεσαι την αλλη μερα,ξερετε πως ειναι.

Πολλες αποριες ισως κ λιγο μπερδεμενες,παντως θα με βοηθουσε να μου λεγατε λιγα πραγματα. :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ζουμπι μου, καταρχας ευχομαι να πανε ολα καλα με την εγκυμοσυνη σου και με ενα γερο μωρακι.

Τωρα οσον αφορα το θεμα σου, γιατι και εγω παθουσα ειμαι, και εγω στο ΜΗΤΕΡΑ γεννησα, σχεδον καμια μαια δεν μου εδειξε και δεν με βοηθησε να θηλασω και μου εφερναν το μωρο στο πυρεξακι με το μπουκαλακι διπλα! Πολλες φορες δεν ηθελε το στηθος μου γιατι τον ταιζαν με το μπουκαλι, και ενω ειχα δηλωσει αποκλειστικο θηλασμο!Το αποτελεσμα ηταν να θηλασω για μικρο χρονικο διαστημα και με αρκετα προβληματα...

Πιστευω, χωρις να ειμαι εμπειρη, οτι δεν ειχες αρκετο γαλα επειδη ειχε μειωθει η παραγωγη του λογω του οτι εδωσες απο την αρχη μπουκαλι. Ο νομος της προσφορας και της ζητησης...Το ιδιο συνεβη και σε εμενα.

Τωρα οσον αφορα το 2ο μωρακι μου που περιμενω τον Αυγουστο, επειδη παλι στο ΜΗΤΕΡΑ θα γεννησω και επειδη σκοπευω να θηλασω αποκλειστικα, θα ειμαι πολυ αυστηρη και δεν θα ανεχτω με τιποτα μπουκαλι στο πυρεξακι του...

Αυτα και ελπιζω καποια αλλη κοπελα πιο εμπειρη απο εμενα να σου δωσει και εκεινη τα φωτα της. Καλη επιτυχια να εχουμε!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Με το καλο να δεχτεις το μωρακι σου.Αρα με καταλαβαινεις τι εννοω.Ξερεις κατι εχτες καταλαβα οτι ειμαι τελειως ασχετη,που μιλουσα στον παιδοτοπο με μια μαμα με 3 παιδια κ η οποια μου ειπε καποια πραγματα κ ετσι...πηρα στροφη οτι τοτε τα εκανα ολα λαθος.Εγω αυτη τη φορα,πρωτα ο Θεος,θα γεννησω στο Γαια.Και αυτη τη φορα θα κοιταξω να μαθω πρωτα κ να μην ξανακανω βλακειες.

Σου ευχομαι κ παλι με το καλο κ με ενα πονο!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ευχαριστω πολυ για τις ευχες και ανταποδιδω...

Δεν σημαινει οτι τα κανεις ολα λαθος, καθε μητερα κανει αυτο που νομιζει το σωστο για το δικο της παιδι και ειμαι σιγουρη οτι εισαι πολυ καλη μανουλα, απλα καθενας χειριζεται καποιες καταστασεις διαφορετικα. Ενταξει, λαθη γινονται και ολοι κανουμε, πιο πολυ απο αγνοια, και η αληθεια ειναι οτι τα πρωτα παιδακια ειναι πιο αδικημενα απο την αποψη οτι οι μαμαδες ειναι απειρες και δεν ξερουν τι ειναι καλο και σωστο σε ορισμενες περιπτωσεις. Στο δευτερο ξερουν και γνωριζουν καλυτερα, το εχω φιλοσοφησει το θεμα...

Εισαι τυχερη που θα γεννησεις στο Γαια, εχω ακουσει καλα λογια, μακαρι να μπορουσα και εγω να γεννησω εκει, αλλα ο γιατρος μου ειναι στο Μητερα και ετσι δεν γινεται δυστυχως...

Ευχομαι και παλι να πανε ολα καλα, καλη εγκυμοσυνη και να εισαι αισιοδοξη. Ποτε γεννας?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ζουμπι θα σου συνηστουσα να μηλησεις με μια συμβουλο θλασμου. Αν θελεις εχω τα τηλεφωνα τους στειλε μου πμ και θα σου τα στειλλω.

Επισης εδω στο φορουμ υπαρχουν πολλες εμεπιρες κοπελες που θηλασαν πολυ καιρο τα παιδια τους θα σε βοηθησουν ευχαριστως.

Εχω δε καταλαβει οτι μερικες μητερες ξερουν πολυ περοσσοτερα πραγματα απο καποιους "επαγγελματιες" του ειδους

Ασε που νομιζω οτι η παδιατρος σου ελεγε βλακιες, πςεροσσοτερο πηθανον ηταν να πειραζε το μωρο σου το γαλα σκονη παρα το δικο σου

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Cesilia έγραψε:

Ζουμπι θα σου συνηστουσα να μηλησεις με μια συμβουλο θλασμου. Αν θελεις εχω τα τηλεφωνα τους στειλε μου πμ και θα σου τα στειλλω.

Επισης εδω στο φορουμ υπαρχουν πολλες εμεπιρες κοπελες που θηλασαν πολυ καιρο τα παιδια τους θα σε βοηθησουν ευχαριστως.

Εχω δε καταλαβει οτι μερικες μητερες ξερουν πολυ περοσσοτερα πραγματα απο καποιους "επαγγελματιες" του ειδους

Ασε που νομιζω οτι η παδιατρος σου ελεγε βλακιες, πςεροσσοτερο πηθανον ηταν να πειραζε το μωρο σου το γαλα σκονη παρα το δικο σου

Ευχαριστω Cesilia,μολις πλησιασει η ωρα(αμην Παναγια μου),θα ζητησω τη βοηθεια σου.Ειμαι σιγουρη πως η παιδιατρος τοτε μου ελεγε μ.....ς,τελος παντων να'ναι καλα το mammy που βηθαει κ ξεστραβωνομαστε κατι ασχετες σαν κ μενα.Φιλια!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ζούμπι καλημέρα. Θα σου την προσωπική μου εμπειρία. Αυτό που λένε πάντα οι μαίες είναι γεύμα και στήθος, απλά στην αρχή είχαν ξεχάσει να μου πουν ότι η θηλή είναι πολύ ευαίσθητη και δεν πρέπει να αφήνουμε το μωρό πάρα πολύ να πιπιλάει. Στο μαιευτήριο λοιπόν έκανα πράξη το "γεύμα και στήθος". Είχα ζητήσει αποκλειστικό θηλασμό και μου το έφερναν πολύ συχνα γιατί έκλαιγε. Πέρνω εξιτήριο λοιπόν με μία αριστερή θηλή αρκετά ερεθισμένη. Με το που άγγιζε το μωρό πέθαινα, με αποτέλεσμα να το ταίζω μόνο από το δεξί, το αριστερό να έχει γίνει τούμπανο και να πονάω απίστευτα. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να υπάρχει ένα θήλαστρο (μάρκας medela κατά προτίμιση), γιατί εγώ που δεν έιχα φροντίσει να αγοράσω, έτρεχα στο Λητώ 12 τη νύχτα να βγάλω το γάλα, μιας και ήταν Σάββατο και όλα ήταν κλειστά.. Για να καταλήξω, αυτό που "δούλεψε" σε'μένα είναι το γεύμα και στήθος, απλά αν για παράδειγμα θήλαζα από το αριστερό, μετά του έδινα και 2 λεπτά από το δεξί για να ενεργοποιείται η διαδικασία και σ'αυτό το στήθος (μου το είπανε οι μαίες εδώ-Αγγλία). Αν χρησιμοποιήσεις θήλαστρο καντο μόνο αν σε πονάει η θηλή στην αρχή, αν θέλεις να βγεις και να αφήσεις γάλα να ταίσει κάποιος άλλος το μωρό, ή αν το μωρό κοιμάται κι εσύ έχεις ενόχληση. Οι μαίες εδώ μου είπαν επίσης να μην ξυπνάω ποτέ το μωρό για να ξαλαφρώσει το στήθος, απλά να βγάζω λίγο για να μην πονάω. Και ποτέ μην το βγάζεις μέχρι τελευταία σταγόνα γιατί ο οργανισμός παίρνει μήνυμα και αυξάνει την παραγωγή, οπότε θα έχεις πάρα πολύ γάλα, το οποίο δε θα χρειάζεσαι. Σ'έπρηξα, ε? Ελπίζω να βοήθησα έστω και λίγο. Όπως και να'χει παρά το δύσκολο ξεκίνημα, ο θηλασμός ήταν το καλύτερο για το μωρό μου, με βοήθησε και έχασα σχετικά εύκολα τα κιλά της εγκυμοσύνης, δεν κουβαλούσα μπουκάλια, νερά... Εύχομαι όλα να πάνε καλά και να κρατήσεις σύντομα το μωράκι σου στην αγκαλιά σου. xx

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

και εγω στο μητερα γεννησα και το μπουκαλι τους το εδωσα πισω την δευτερη μερα και αρχισα να προσπαθω να θηλασω.το δευτερο βραδυ ημουνα και μονη μου και δεν σταματαγε να κλαιει το μωρο και μια μαια μου ειπε οτι αναγκαστικα θα το ταισουνε για να σταματησει το βραδυ ενω ειχα ζητησει αποκλειστικο θηλασμο και δεν την αφησα να το παρει το μωρο την κρατησα μεχρι τις 3 στο στηθος και ετσι καναμε μια καλη αρχη στην παραγωγη.οι θηλες μου χαλια και οι 2 ποναγα τρελα και για 1 μηνα χρησιμοποιουσα ψευτοθηλες medela,καταλαβα ομως οτι την ενοχλουσαν την μπεμπα και τις εκοψα.ακομα ποναγα και εβαζα κρεμες λανολινης, δεν ειδα ομως βελτιωση μεχρι που εβαλα οινοπνευμα και σκληρυνανε και απο τοτε μια χαρα !!!!

εγω αλλο φοβομουνα:καποιες φορες ειχα θεμα δεν μου αρεσε να μου πειραζουν το στηθος ,στις ερωτικες επαφες ακομα και σε μακροχρονιες σχεσεις ενιωθα ενα συναισθημα πολυ περιεργο και ασχημο σαν να παραβιαζομαι και παντα φοβομουνα αν θα το νιωθω και στο θηλασμο αλλα ευτυχως ουτε για 1 δευτερολεπτο δεν ενιωσα ετσι και ισως γι αυτο να πεισμωσα ετσι

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ζουμπι με το καλό!!!!

Χαιρομαι γιατι είσαι απο τις λίγες έγκυες που ρωτανε σοβαρα για το θηλασμο.

Μακαρι να το ειχα κάνει και εγώ και να μην ετρεχα μετα ουτε να εκανα τα λαθη.Ειχα τοσο αγχος που μονο για επιπλοκες εγκυμοσυνης διάβαζα. :blink::blink::blink::blink::blink::blink:

Αλλα παρόλα αυτα τα καταφερα με τον αποκλειστικο θηλασμο.

Λοιπόν στο δια ταυτα.

Στο μητερα γεννησα πέρυσι το Μαρτιο.Σου φερνουν το μωρό 6 φορες τη μερα και εννοειται οτι στο πυρεξ υπαρχει frisolac.

Βοηθεια υπαρχει ελαχιστη από τις μαιες .

Εσυ αυτο που θα πρεπει να κανεις ειναι απο την πρώτη στιγμή να βαλεις το μωρό στο στηθος και να μη δώσει καθολου ξενο.

Τις πρώτες μέρες στο μαιευτηριο δε θα καταλαβεις και πολλά.

Μετα που θα πας στο σπίτι θα πρεπει αν θες να εδραιωθει η γαλουχια και να θηλασεις αποκλειστικα να κάνεις ελευθερο και κατα βουληση του μωρου θηλασμο.

Δηλαδη όποτε θέλει και οση ώρα θελει να θηλαζει.

Μπορει καποιες φορες να εχεις την αισθηση ότι θηλαζεις όλη τη μερα.

Ειδικα τους 2 πρωτους μήνες έιναι λίγο ζόρικα τα πράματα.

Αλλα πιστεψε με αξιζει τον κοπο.

Επισης θα πρεπει να κλεισεις τα αυτια σου και να μη μπεις καθολου στη νοοτροπια "Δεν εχω γαλα,δε χορταινει το μωρό".

Επειδη εχεις ηδη 1 παιδακι αν μπορεις να βρεις καποιον (οικειο ή μη) να σε βοηθησει με το σπιτι θα ηταν τελειο.

Δεν ειναι ωραιο θεαμα να θηλαζεις και να απλωνεις μπουγαδα, πιστεψέ με. ;)

Οτι θες μη διστασεις να ρωτησεις.

Μακαρι και εγω να ειχα ενημερωθει για το θηλασμο και να μην τα ειχα κανει τόσο μπαχαλο στην αρχή.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ζουμπι μου, ευχομαι με το καλο ολα!

Αχ, οταν ακουω τετοια απο γιατρους, τα παιρνω κρανιο! Να δεσεις το στηθος με επιδεσμους; Ακους εκει...! Τι αλλο θα κανουν στο ονομα του κερδους!

Κι εγω οταν γεννησα λιγο πολυ την ιδια αντιμετωπιση ειχα καιαν δεν ηταν οι συμβουλοι θηλασμου και το μαμυ, θα τα ειχα παρατησει!

Οτι θελησεις οταν ερθει η ωρα, εδω ειμαστε. Εχω και τηλ συμβουλων αν θελεις!

Καλη εγκυμοσυνη σου ευχομαι!

Α! και παρε να διαβασεις το βιβλιο της Αννας Πατσουρου "Θηλασμός, μια υπεροχη σχεση". Φοβερο!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

οι συμβουλοι θηλασμου ειναι μεγαλη βοηθεια ακομα και τηλεφωνικα!

κατι που ακουσα απο γυναικολογο και μου εκανε εντυπωση:

στην αφρικη για να μην πεθανουν απο την πεινα τα μωρακια τα θηλαζουν οι μεγαλυτερες αδερφες τους περιπου 12 χρονων κοριτσακια οι οποιες απο τη ζητηση καταφερνουν και βγαζουν γαλα!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αννουλα η υπογραφη σου ειναι ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ μεγαλη και ειναι πολυ κουραστικο .

Στο θεμα μας ομως ...

Ζουμπι με το καλο να ερθει το μωρακι σου ! :)

Για να τα καταφέρεις με τον θηλασμο αυτη τη φορα , πρεπει να καταλαβεις τι εφταιξε την πρωτη φορα και να διαλυθουν τυχον ανασφαλιες του τυπου "δεν εχω γαλα" κλπ . Αν δεν καταλαβεις , παλι στην πρωτη δυσκολια θα μπερδευτεις και θα δυσκολευτεις .

Λοιπον .. Στο πρωτο σου μωρο , οχι δεν ειχες αρκετο γαλα οταν γυρισατε σπιτι και κακος πηρες τα χαπια γιατι θα κοβοταν απο μονο του σε λιγες μερες .

ΓΙΑΤΙ δεν ειχες γαλα ???

Διοτι 2 μερες το μωρο τρεφοταν μονο με ξενο . Οταν εσυ την τριτη μερα το εβαλες στο στηθος το πιθανοτερο ειναι, επειδη ήσουν απειρη και ειχε προηγηθει μπουκαλι, οτι το μωρο δεν επιασε καλα τη θηλαια αλω . Αν το μωρο δεν πιασει καλα τη θηλαια τοτε δεν θηλάζει ικανοποιητικά και τραυματιζει τις θηλες .

Το γαλα δεν κατεβαινει την 3-4-5-6 μερα απο ...καπου οπως μας λενε οι ειδήμονες . Το γαλα παράγεται εφοσον υπάρχει ζητηση! Αν δεν δωθει το ερεθισμα , το μωρο να μπει στο στηθος , τοτε γαλα δεν θα παραχθει ! Τοσο απλο !

Τωρα ξερεις οτι φυσικα θα μπορουσες να θηλάσεις το μωρο σου αποκλειστικα γαι οσο ήθελες ΑΝ σε βοηθούσε μια μαια να βαλεις το μωρο στο στηθος το πρωτο 2ωρο μετα τη γεννηση και ΑΝ δεν του εδιναν 2 συνεχομενες μερες ξενο γαλα .

Εγω για αρχη σου προτεινω να αγορασεις το βιβλιο της Α.Πατσουρου "Θηλασμος μια υπέροχη σχεση" και απο εκει θα λυσεις παρα πολλες αποριες σου . Για οτι αλλο χρειαστεις ειμαστε ολες στη διαθεση σου :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...