Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Βρισκεσαι σε εναν μισοσκοτεινο, χαλαρωτικο χωρο. δεν εχεις βαρυτητα, νιωθεις υπεροχα. Πιθανον σε μια μπανιερα.

Το νερο, ζεστο σε τυλιγει, εχεις μια βρεγμενη πετσετα που με το βαρος της σε αγκαλιαζει,τα ματια σου ξεκουραζονται,κανενα προβλημα, καμια εννοια.

Και ξαφνικα ακους ενα ΚΡΑΚ, εναν θορυβο που δεν εχεις ξανακουσει ποτε, εναν θορυβο που σε κανει να ορθωθεις γεματος φοβο και ανησυχια, και ξαφνικα ο κοσμος σκοτεινιαζει,γιατι κατερευσε το σπιτι και θαφτηκες κατω απο τα συντριμμια.

Ανοιγεις τα ματια λιγη ωρα μετα.Σκοταδι. εισαι πλακωμενος, το μισο σου σωμα απο την μεση και πανω ειναι λιγο ελευθερο. Πανικος. Ακους το κτιριο να τριζει απειλητικα.

Τρομος. Προσπαθεις να ξεφυγεις.Δεν μπορεις, κουνιεσαι ελαχιστα εκατοστα.

Νιωθεις μες το σκοταδι με το χερι σου ενα πολυ μικρο ανοιγμα και προσπαθεις να απεγκλωβιστεις απο τα ερειπια που σε πλακωνουν και να χωθεις, να σκαψεις, να σωθεις, να ζησεις.Εισαι σαν ζωο, αγριμι, δεν εχεις νιωσει ποτε κατι τετοιο στην ζωη σου.

Με πολυ κοπο τα καταφερνεις να συρθεις, το χωμα εκει ειναι σχετικα μαλακο. Δεν μπορεις να ανασανεις, δεν βλεπεις τιποτα, το ανοιγμα ειναι πολυ μικρο και κλαις απο απελπισια γιατι το ανοιγμα μπορει να καταληγει οπουδηποτε. Σε τοιχο,σε νερο, στο πουθενα.

Καποια στιγμη αποκαμωμενος σκεφτεσαι να γυρισεις πισω. Που? δεν υπαρχει σημειο τοπικης αναφορας. δεν ξερεις που εισαι, εισαι θαμμενος, αιχμαλωτος σε μια τρυπα λαγου που αγκαλιαζει και πιεζει καθε σπιθαμη απο το σωμα σου.Σαν να σε καταπιε μια γιγαντια χωματινη καλτσα.Το χωμα οσο παει υποχωρει, εισαι πολυ κουρασμενος αλλα δεν σου δινεται η δυνατοτητα να ξαποστασεις. Σκεφτεσαι οτι δεν θα σε βρουνε ποτε. Ετσι θα πεθανεις.

Ο τρομος ειναι απεριγραπτος. Πεθαινεις.

Πεθαινεις;

Οχι.

Γεννιεσαι.

Καπως ετσι φανταζομαι ειναι η γεννα απο την πλευρα του παιδιου.

Ο Frederick Leboyer, κορυφαιος μαιευτηρας και συγγραφεας, στο βιβλιο του Γεννα χωρις βια,(naissance sans violance) εξηγουσε ποσο τρομακτικο ειναι το να γεννιεσαι και το ποσο καθοριστικο ειναι το πως θα συμπεριφερθουμε ΜΕΤΑ στους επιζησαντες μιας τετοιας περιπετειας.

Εξηγουσε οτι τα μωρα λογικα δεν πρεπει να κλαινε σπαραχτικα, αλλα να βγαζουν μονο μια κραυγη,οταν μπει ο αερας για πρωτη φορα στο πνευμονι τους.

Το σπαραχτικο κλαμμα ειναι αυτο ακριβως που ακουμε ΣΠΑΡΑΓΜΟΣ. ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ.

Δειχνουμε απεραντη ξιπασια απεναντι στον ανθρωπο που μολις γεννιεται και αγνοουμε τα κλαμματα του(ο μονος τροπος επικοινωνιας που εχει) επειδη δεν ακουμε πραγματικα τι σημαινουν.' Ε, μα ολα τα παιδια κλαινε" ακουω κατα καιρους.

Οχι.

Δεν κλαινε ολα.Δεν ειναι απαραιτητο να κλαψει το παιδι.

δεν ειναι απαραιτητο να καταρρευσει το κτιριο πιανοντας τον στον υπνο, μπορει να γινει πιο αργα, δινοντας του τον χρονο να ενσωματωσει την νεα εμπειρια και το καθε σταδιο της(το βρεφος ενεργοποιει την ωκυτοκινη που δινει τις συσπασεις στην μητρα. στον δικο του ρυθμο. Αν εμεις βαλουμε στον ορο μας ωκυτοκινη, του κλεβουμε τον ελεγχο, του τραβαμε το χαλι κατω απο τα ποδια)

Δεν ειναι απαραιτητο να αποκοιμηθει εξαντλημενο μακρυα απο τον χτυπο της καρδιας που τον συντροφευε εννια μηνες.

δεν ειναι απαραιτητο να πονεσει.

Δεν ειναι απαραιτητο αποκαμωμενο, εξαντλημενο να το παρει αποφαση και να κοιμηθει στα ορια της "καταθλιψης" για κατι-καποιον που δεν ερχεται.Να ακουει τα ουρλιαχτα κραυγες των αλλων μωρων και να μεταδιδεται ο φοβος.

Δεν ειναι απαραιτητο η πρωτη εμεπιρια με την ζωη να ειναι τοσο τρομακτικη και να καθορισει ετσι φοβιες που θα καθορισουν τον αυριανο ενηλικα.

Ο σεβασμος ξεκινα απο την αφουγκραση των αναγκων,αγκαλια? αγκαλια. γαλα? γαλα.

Οταν ξεκινας να γεννησεις χωρις σεβασμο για την ολη διαδικασια...οταν βιαζεις τον χρονο με συνθετικη οκυτοκινη, αυξανεις την αγωνια του βρεφους στην κοιλια που δεν εχει παρει μια αναπαυλα. Οταν βαζεις επισκληριδιο, εσυ δεν νιωθεις τιποτα, αλλα το παιδι νιωθει τις κουταλες/βεντουζες στο κεφαλι του (δεν ξερω αν γινεται ακομα αυτη η πρακτικη)

Oταν το παιδι βγαινει εξω στο εκτυφλωτικο φως που του καιει τα ματια, δεχεται σκληρα σωληνακια στην μυτη να το γδερνουν, σκληρες πετσετες να το ξεπετσιαζουν λες,και ταυτοχρονα οι φωνες' μπουμπουνητα, τα γελια, η βαρυτητα, αφορητη, δεν μπορει να κουνηθει πια.Σαν να εισαι τυλιγμενος μεχρι το λαιμο και να μην μπορεις να κανεις τιποτα.

εσυ κλαις και ολοι γελανε.

οχι μαζι σου

αλλα σαν να μην υπαρχεις, σαν να μην ακουγεσαι.

και αυτο το συναισθημα θα το εμπεδωσεις καλα στο μελλον. Θα πρεπει να ουρλιαζεις απο πεινα και πονο αλλα θα τρως μονο την καθορισμενη ωρα.Δεν υπαρχεις.

Θα φωναζεις ενα χαδι που δεν ερχεται, μια μυρωδια που σου λειπει, την μανα σου, και καποια στιγμη θα μαθεις οτι το να φωναζεις η να εκφερεις την αναγκη σου ειναι ματαιο.Θα κλειστεις στον εαυτο σου και οι γονεις σου ευτυχισμενοι θα πουν οτι ευτυχως σταματησες να κανεις καπριτσια. Κοιμασαι πια ολη νυχτα.Που να ξερουν και αυτοι_ Θελουν να κανουν το καλυτερο για σενα.

Και συ κοιμασαι για να ξαναβρεις εστω για λιγο τον χαμενο παραδεισο.

Αυτον που θα κυνηγας μια ζωη.

Η ζωη δεν ειναι μια περιπετεια, δεν νιωθεις σιγουρια, δεν σε τρωει η περιεργεια μπροστα στο καινουργιο, αλλα ο φοβος.

Μια γεννα, εμπεριεχει φοβο, εμπεριεχει εμπειριες και για τους δυο, βασικες για την εξελιξη του παιδιου.Ο θηλασμος(κατα βουληση) ολοκληρωνει την διαδικασια εκμαθησης της μητροτητας, του ιδιου σου του παιδιου.

Μια φυσιολογικη γεννα, για τα δικα μου δεδομενα, ειναι σε σκοτεινο δωματιο, με ηρεμια, με τους δικους μας ανθρωπους να μας μιλανε να γελαμε, αναμεσα στις συσπασεις.

Να μην επισπευουμε με ορμονες την διαδικασια.

Αλλωστε φτιαχτηκαμε γιαυτο.

Να γεννηθει το παιδι και να το παρουμε αγκαλια, να μην το αφησουμε στιγμη εκεινη την πρωτη μερα, να το βαλουμε στο μπανακι που προτεινει ο Λεμπουαγιε.Να ξαναβρει την απωλεια βαρους, το υγρο στοιχειο, αργα, τρυφερα, μεχρι να ειναι ετοιμο να περασει στο επομενο σταδιο(ο λεμπουαγιε λεει οτι το μπανακι ειναι σωτηριο για τα τραυματα της ψυχης ακομα και σε παιδια που γεννιουνται με καισαρικη 'κατ αυτον τα πιο τραυματισμενα διοτι δεν περνανε απο διαδικασια. στα καλα καθουμενα εκει που βρισκονται στην νιρβανα, ανοιγει ο ουρανος και βρισκονται σε ενα περιβαλλον τοσο καινουργιο που το σοκ ειναι ισχυρο. Σαν να περπατας στον δρομο και μολις στριψεις την γωνια να δεις ανθρωπους να περπατανε χωρις κεφαλια. Η να δεις τον εαυτο σου στον καθρεφτη να αργει να κανει τις κινησεις. κατι τρελλο, αναπαντεχο)

Να μην χρειαστει να κλαψει. Να καταλαβουμε οτι πειναει απο το μιαμ μιαμ που κανουν τα χειλη του, οχι να φτασει σε σημειο τρελλας για να το ταισουμε.Να μαθει οτι δεν χρειαζεται να υποφερει. Να νιωσει ασφαλεια και εμπιστοσυνη οτι η μαμα ειναι παντα διπλα. ετσι αναπτυσσει την ανεξαρτησια του,την σιγουρια.

Η ζωη δεν χρειαζεται να ειναι πονος.

Μονο σεβασμο χρειαζεται ακομα και για το πιο μικρο απο μας.

Δημοσίευση

Mπραβο σου Αννουλα για το υπέροχο κείμενο που επισυνάπτεις...

Εχω δακρύσει και ταυτόχρονα μαθαίνω για το επόμενο παιδάκι μου ,όταν έρθει,αλλα και αισθάνομαι όμορφα γιατί ήξερα να ακούω το γιο μου κάθε φορά που με αναζητούσε ,όπως και συνεχίζω να κάνω...

Οχι μόνο εγώ βεβαια αλλα και εκατομμύρια μανούλες σε ολόκληρο τον κόσμο....

Αχ τα μωράκια μας αυτα τα αθώα , αβοήθητα πλασματάκια!

Δημοσίευση

κοριτσια ισως ειμαι λιγο χαζη αλλα...τι θελει να μας πει?εννοω τι πρεπει να κανουμε για να γινει πιο ομορφη η πρωτη επαφη του μωρου με τον κοσμο μας?μην με πειτε χαζη αλλα μπορει καποια να μου το αναλυσει?

ειναι πολυ ομορφο και τα λογια πολυ σωστα αλλα...τι μπορουμε να κανουμε??

Δημοσίευση

οχι εμενα με ταρακουνησε!

οταν γεννησα ακουγα πολλες φωνες και νομιζω οτι εχει δικιο αυτος...δεν υπαρχει ηρεμια εκεινη τη στιγμη!

ομορφο θα ηταν να νιωθουμε ηρεμια εκεινη τη στιγμη!

λοιπον χωρις πλακα μια ψυχολογος μου ειχε κανει ενα τεστ και εβγαλε συμπερασμα οτι φοβαμαι τη θαλασσα διοτι ειχα ασχημη εμπειρια οταν ημουν εμβρυο!και ναι κυριες κ κυριοι η γεννηση μου ηταν ασχημο γεγονος διοτι δεν μπορουσα να βγω κ ειχα γινει μωβ!οποτε ναι εκεινη η στιγμη επιρρεαζει τη ζωη μας! αλλα πως να το αλλαξουμε βρε συ τι μπορουμε να κανουμε?καμμια ιδεαααα?

Δημοσίευση

Teleio! Dakrysa giati molis to diavasa eida ola

osa eixa skeftei pws tha eniwthe to mwraki mou

otan ematha oti tha kanw kaisarikh...giayton kai

mono ton logo den hthela na thn kanw...einai poly

sklhro gia mena na genniounte etsi paidia..alla htan

anagaio opote ekana paso.To diko mou mwraki den eklapse

poly para mono niaourize...arga kai se diastimata..ayto

me parhgorei kapws...isos den sokaristike toso poly..

Δημοσίευση

emena me kaisarikh to moraki mou eklapse poly me mia fonoula isa pou evgaine san gataki pou klaiei kai h malako h nosokoma leei "pos klais etsi agarmpa eisai mia despoinida" kai tou vaze solhnakia sth myth kai oi kinhseis ths htan toso apotomes ........ego eixa xasei th milia mou alla meta otan mou thn akoumphsane pano mou kai thn xaidepsa sto prosopaki me thn myth mou eniosa mana pisteyo na to eniose kai ayth

kai otan klaiei apo gkrinia kai ego den mporo na kano kati gia ayto giati niotho kourasmenh kai giati den thelo na thn kakomatho me agkalies kai kano oti den akouo eimai lathos pou athn afhno etsi..........ayta skefthka kai thn ora pou to diavaza ston antra mou den mporousa na krathso to klama mou gamoto exo stenaxorhthei poly den me pianei ypnos olo ayto skeftomai alla tha allaksei ayto tha eimai pio tryferh mazi ths kai akoma kai otan tha leipo gia douleia tha anaplhrono tis agkalitses otan gyrnao..........

Δημοσίευση

annoula1982 έγραψε:

emena me kaisarikh to moraki mou eklapse poly me mia fonoula isa pou evgaine san gataki pou klaiei kai h malako h nosokoma leei "pos klais etsi agarmpa eisai mia despoinida" kai tou vaze solhnakia sth myth kai oi kinhseis ths htan toso apotomes ........ego eixa xasei th milia mou alla meta otan mou thn akoumphsane pano mou kai thn xaidepsa sto prosopaki me thn myth mou eniosa mana pisteyo na to eniose kai ayth

kai otan klaiei apo gkrinia kai ego den mporo na kano kati gia ayto giati niotho kourasmenh kai giati den thelo na thn kakomatho me agkalies kai kano oti den akouo eimai lathos pou athn afhno etsi..........ayta skefthka kai thn ora pou to diavaza ston antra mou den mporousa na krathso to klama mou gamoto exo stenaxorhthei poly den me pianei ypnos olo ayto skeftomai alla tha allaksei ayto tha eimai pio tryferh mazi ths kai akoma kai otan tha leipo gia douleia tha anaplhrono tis agkalitses otan gyrnao..........

Mhn fovasai mhpws kakomatheis to paidaki sou! Ta paidia den

kakomathainoun...Gia na mas zhtane agalitsa h otidipote allo

paei na pei pws to exoun anagh ekeinh thn wra.

Dwse agalitses kai filakia osa theleis sto mwro sou kai tha to

deis argotera na einai to pio eytyxismeno paidaki tou kosmou!!

Kai mhn niwtheis asxhma! Ola diorthwnonte an to theloume! Ta filia

mou sthn mikroula sou!! :kiss::kiss:

Δημοσίευση

ekpliktiko annoula :)

ekts pou eskasa sto klama oso to diavaza i trixa mou itan kakgelo ....

kai emena me kaisariki genni8ike kai eklapse arketa ...

ego den ton afino na klaiei kai to pio dyskolo einai o ypnos gia na koimi8i 8elei ena tetarto voltes agkalia oxi sto karotsi parakalo kai otan ton ponaei kati molis ton vazo sto krevati klaiei exo katsei kai mia ora me t roloi na kano voltes sto spiti pano kato ....

kai kakoma8imeno m to lene k griniari alla kai ti na kano na ton afiso na plantaksei sto klama gia na ma8ei na koimate monos tou ??

ayta eyxaristoume gia to keimeno apla yperoxo .....

kai emena panta mou arese mia gena sto spiti opos to perigrafei ...

filia

3Ha1m4.png

Δημοσίευση

Lenaki26 έγραψε:

annoula1982 έγραψε:

Mhn fovasai mhpws kakomatheis to paidaki sou! Ta paidia den

kakomathainoun...Gia na mas zhtane agalitsa h otidipote allo

paei na pei pws to exoun anagh ekeinh thn wra.

Dwse agalitses kai filakia osa theleis sto mwro sou kai tha to

deis argotera na einai to pio eytyxismeno paidaki tou kosmou!!

Kai mhn niwtheis asxhma! Ola diorthwnonte an to theloume! Ta filia

mou sthn mikroula sou!! :kiss::kiss:[/quote:2ki7r92d]

lenaki symfono apolita

filia

Δημοσίευση

ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ :ohmy:

ΕΤΣΙ ΕΝΙΩΘΕ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ??? :S

ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΗ μαμα χηνα ...

ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙ'ΑΥΤΟ ? ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ

ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΓΕΡΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ...

ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ... ΑΝ ΠΑΙΖΕΤΑΙ Η ΖΩΗ ΤΟΥ

ΚΟΡΩΝΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ?

ΕΓΩ ΓΕΝΝΗΣΑ ΜΕ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΓΤ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ

ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ "ΓΕΡΑΣΕΙ" Ο ΠΛΑΚΟΥΝΤΑΣ ...

ΒΕΒΑΙΑ ΓΕΝΝΗΣΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 15

ΩΡΕΣ ... ΛΕΤΕ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΕΙ

ΤΟ ΠΟΥΛΑΚΙ ΜΟΥ :dry:

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΑΜΑ ... ΔΕΝ ΞΕΡΩ ... ΚΑΠΟΙΟΣ

ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ-ΜΕΛΕΤΗΤΗΣ ΦΩΝΗΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΟ

ΚΛΑΜΑ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΡΕΣ ΖΩΗΣ ΚΑΝΕΙ

ΚΑΛΟ ΓΙΑΤΙ "ΑΝΟΙΓΟΥΝ" ΟΙ ΦΩΝΗΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΧΟΡΔΕΣ...

ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΑ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΥΩ ΝΑ ΚΛΑΙΕΙ ΠΟΛΥ

ΩΡΑ ΕΤΡΕΧΑ ΑΜΕΣΩΣ ...ΑΓΡΥΠΝΟΣ ΦΡΟΥΡΟΣ ;)

ΠΑΩ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΦΡΟΥΝΤ :P ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΕΧΕΙ

ΑΤΑΚΑ Κ ΕΠΙΤΟΠΟΥ ;)

Δημοσίευση

Πω,πω...επαθα πλακα....κ εγω με καισαρικη γεννησα,η κορη μου εκανε κανα 2-3 λεπτα να κλαψει κ εγω ειχα χ..ει πανω μου μεχρι να την ακουσω...Εντωμεταξυ κ η δικια μου μοβ βγηκε γιατι μεχρι να καταληξουμε στην καισαρικη προσπαθησα να την γεννησω φυσιολογικα,αλλα ζοριστηκε πολυ(αυτο το γραφω για τη μαμα-χηνα,που κατι σχετικο ειπε),αλλα η δικια μου προς το παρον τρελλαινετε για τη θαλασσα... :huh:

Παντως ειναι γνωστο το σοκ που νοιωθουμε οταν γεννιομαστε,η αληθεια ειναι αυτη.Η φυση εχει προνοησει για ολα πιστευω,οποτε εχει κ θωρακισει τον ανθρωπο να μπορει να αντεχει μια τετοια στιγμη... σαν κειμενο,οντως φοβερο...τρομερα περιγραφικο!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Εχει απόλυτο δίκιο ο άντρας σου το μωρό δεν θα ερχετε καν σε επαφή με τα χάλια ! Θα είναι είτε αγκαλιά είτε στη φωλιά είτε στην καλαθουνα είτε στο λίκνο αλλά και κάτω να θέλετε να το βάλετε στρώνετε κάτι και το βάζετε ! Ειμαστε λίγο υπερβολικές νομιζωωω!
    • Ιωάννα μου κι ο μπέμπης τα ίδια κάνει..προσπαθεί να έρθει σε καθιστή θέση κ τον ξαπλώνω..από προχθές μάλιστα σηκώνει το κεφάλι και όταν γυρνάει στο πλάι. Έχει τώρα 3 μέρες γυρνάει στο πλάι και κάθεται κ παίζει με τα παιχνίδια του στο ένα πλευρό. Και χθες πρώτη φορά τον έκανα ψέματα ότι φτερνιζομαι κ ξεκαρδιζοταν...δεν υπήρχε!! Όσο για τον χορό τέλεια η μπέμπα σου!! Θα έχει πολύ πλάκα 🤣!!!! Θα χορεύει κι όταν θα στέκεται μόνη της!!! Ο μπέμπης δεν χορεύει...είναι βαρύς 🤣🤣🤣 Εγώ τώρα περιμένω το καρεκλακι φαγητού που έκανα παραγγελία. Κ στο καρότσι τον έβαλα πλέον στο κανονικό κ τον ανέβασα στην πρώτη σκάλα για να μην είναι εντελώς ξάπλα, αλλά ούτε και να κάθεται. Έτσι να φανταστείς τον τάισα στη Θεσσαλονίκη στη βόλτα κ το ίδιο θα κάνω κ στο καρεκλακι φαγητού. Θα ξαπλώνω τη θέση κ θα του δίνω εκεί το μπιμπερό για να μάθει ότι εκεί θα τρώει!
    • Μωρέ δίκιο έχει, εγώ έχω κόλλημα. Επίσης κι εγώ επειδή έχω 3 φωλιές τη μια θα τη βάζω πάτωμα αν χρειαστεί!
    • Από ψυχολογία έχω χεστει πάνω μου😂😂😂😂😂 πιο πολύ όμως όχι για την γέννα αλλά για το μετά με το μωρό 😱 αχχχχ Παναγία μου🤪
    • Εγώ το babyjorn mini ! Είχα δει πολύ καλές κριτικές ! Μου τον κάνανε δώρο 🎁 α τέλεια θα τον βάλω και εγώ για πλύσιμο τότε ! Εμείς πήραμε αυγό και βάση isofix για το αυτοκίνητο και είναι μέχρι ) μηνών αν θυμάμαι καλά ! Αργότερα θα πάρουμε και καθισματάκι !
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...