Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Κορίτσια θα ήθελα τη γνώμη σας!

Μετά τη βάπτιση, κάνουμε το μωρό μπάνιο την τρίτη μέρα.

τί κάνουμε το νερό της μπανιερίτσας;

Έχω ακούσει τα εξής:

Το μαζεύουμε και το πετάμε στον κήπο

-----------"-------------- στη θάλασσα

-----------"---- το πάμε στην εκκλησία όπου θα το ρίξουν στο χωνευτήρι της εκκλησίας, εκεί όπου ρίχνουν και το νερό της κολυμπήθρας.

Εσείς τι κάνατε;;

Δημοσίευση

γεια σουυυυυυυυυυυυ

λοιπον το κανεις μπανακι μετα απο τις μερες...εγω τον εβαλα σε μια λεκανη και μετα εριξα τα νερα σε μια γλαστρα...το ιδιο κανεις και με τΑ ΡΟΥΧΑ...

ΦΙΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ :)

Δημοσίευση

Καλημερα!!

Εμείς το πήγαμε στην εκκλησία. Το νερό που έκανε μπάνιο το μωρό καθώς και τα λαδόπανα που φορούσε και την πετσέτα τα περασα ένα νερό σε μια λεκάνη και το νερό αυτό πήγα στην εκκλησία

:huh: Κατάλαβες τίποτα από αυτά που γράφω?? Τεσπά στην εκκλησία το πήγαμε εμείς όοολο το νερό :P

Δημοσίευση

MariaIoanna έγραψε:

Καλημερα!!

Εμείς το πήγαμε στην εκκλησία. Το νερό που έκανε μπάνιο το μωρό καθώς και τα λαδόπανα που φορούσε και την πετσέτα τα περασα ένα νερό σε μια λεκάνη και το νερό αυτό πήγα στην εκκλησία

:huh: Κατάλαβες τίποτα από αυτά που γράφω?? Τεσπά στην εκκλησία το πήγαμε εμείς όοολο το νερό :P

ναί καταλαβα.. τα ρουχα και τα λαδοπανια τα ξεπλενεις στη μπανιερα του μωρου στο νερο με το οποιο το 'εκανες μπάνιο.

Σας ευχαριστώωωωωωωωω!!!!!!!

Δημοσίευση

Bell μου εμεις ακριβως οπως τα κοριτσια,ξεπλυνα μεσα στην μπανιερα του μωρου και τα λαδοπονα και τα εβαλα σε ενα κουβα και τα πηγα στην θαλασσα.

Εχω ακουσει ομως και για γλαστρες η καποιο δεντρο αν θες

Δημοσίευση

ολα αυτα που λενε τα κοριτσια...οπως επισης επειδη ειχα ρωτησει τον παπα μπορεις και σε ποταμι αν εχετε καποιον εκει κοντα...βεβαια εγω τα εριξα στισ γλαστρες..

Δημοσίευση

Αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι αν ζεις κοντά σε θάλασσα πετάς το νερό εκεί και αν όχι τότε το ρίχνεις στον κήπο. Όλα τα ρούχα της βάπτισης πρέπει να πλυθούν και το νερό να το ρίξεις μαζί και όχι σε δόσεις.

Τελος πάντως σε κάθε περιοχή ισχύει και διαφορετική παράδοση, εσύ θα αποφασίσεις τι θα κάνεις.

Δημοσίευση

Ολα τα παραπάνω ισχύουν που γράψατε!

Μόνο να συμπληρώσω κάτι...

Εαν το νερό πεταχτεί στον κήπο ή σε χωράφι,θα πρέπει να είναι σε

σημείο που δε θα πατιέται!

Δημοσίευση

ναι πρεπει να πεταχτουν σε μερος που δε θα πατηθουν.εμας οι κουμπαροι μας μαζεψαν το νερο που εκανα μπανιο τον μικρο και πεοραν τα λαδοπανα και πηγαν στη θαλασσα,πεταξαν το νερο απο το μπανιο και βουτιξαν τα λαδοπανα στη θαλασσα να ξεπλυθουν και μετα τα επλυνε κανονικα στο πλυντηριο.

Δημοσίευση

Να ρωτήσω κάτι άλλο?

Εμένα τα λαδόπανα και τις πετσέτες ανέλαβε η κουμπάρα μου να τα πάει

στη θάλασσα!Το παιδί το βαπτίσαμε στις 2 Ιανουαρίου και λόγω

κακοκαιριών αυτή την εποχή δεν έχει πάει ακόμη.

Λέτε να έχουν στύψει από τα λάδια?

Εσάς καθάρισαν εύκολα?

Δημοσίευση

Molly δεν χρειαζεται να τα πλυνει καλα ισα ισα να τα ξεβγαλει στην θαλασσα και μην φοβασαι οπως ειπε και η κατσαριδουλα αυτα δεν στυβουν εκτος της πετσετας αλλα αμα την τριψεις με λιγο απορρυπαντικο για τα πιατα πριν τα βαλεις στο πληντυριο θα καθαρισει.

Δημοσίευση

Ευχαριστώ κορίτσια!Εννοείται οτι μετά θα τα πλύνω κι

εγώ απλά επείδη το σεντόνι και η πατσέτα είχαν και μια

μεταξωτη μπορντούρα επάνω,μήπως αυτή έστυψε....

• Προσθήκη...