Μετάβαση σε περιεχόμενο

Πώς αποκοιμιούνται τα δικά σας παιδια;


Recommended Posts

Ο διχρονος γιος μου προκειμένου να κοιμηθεί κάθε βράδυ πρέπει να κάθομαι δίπλα του και να μου ξύνει ή να μου χαιδευει το χέρι σε σημείο να με γαργαλάει.

Στην αρχή το έβρισκα χαριτωμένο, μετά άρχισε να με εκνευρίζει. Το αποκορύφωμα ήταν όταν γύρισα από το μαιευτήριο μετά την γέννηση των διδύμων. Από την πολύ μεγάλη κοιλιά που είχα τεντώθηκε το δέρμα και έπαθα αλλεργική δερματίτιδα. Είχα εκζέματα σε όλο μου το σώμα.

Ήθελε λοιπόν να με ξύνει και γέμισαν και τα χέρια μου εκζέματα. Το δέρμα δε ήταν τόσο ταλαιπωρημένο που άνοιγε παντού και γέμιζα κι εγώ κι αυτός αίματα.

Το ελλάτωμα δεν το κόβει με τίποτα. Τσιρίζει μέσα στη νύχτα και φωνάζει: το χέρι μου, το χέρι μου (το δικό μου χέρι εννοεί) :S:S:S .

Εσάς έχουν τέτοιες περίεργες συνήθειες;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καταρχας να σου ζήσουν τα δίδυμα! Κι εγώ έχω έναν γιο 2,5 και έχει και αυτός τις συνήθειες του, τις οποίες δεν κόβει. Ας μην στις αναφέρω και σε κουράζω αλλά αυτό που έχω να καταθέσω είναι ότι απ' την ώρα που τον βάζω για ύπνο κάνει περίπου 1 ώρα να κοιμηθεί, και στο μεταξύ τα δικά μου νεύρα έχουν γίνει κουρέλια. Επίσης ξυπνάει κάθε βράδυ και άλλοτε έρχεται στο δωμάτιο μας, άλλοτε βλέπει εφιάλτες και κλαίει μέσα στη νύχτα και άλλοτε με φωνάζει να πάω στο δωμάτιο του. Τι κάνω εχώ? Απλά υπομονή, δεν ξέρω τι να σε συμβουλέψω. Ο λόγος που σου έγραψα είναι για να δεις ότι δεν είσαι μόνη σου. Καλή δύναμη σου εύχομαι ειδικά τώρα που έχεις και δίδυμα και οι απαιτήσεις είναι πολλές.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

αχ κοριτσια το μονο σιγουρο ειναι οτι δεν εισται μονες!!!!!

εχω δυο ζουζουνακια ο μεγαλος 28 μηνων και ο μικρος 7μηνων!!

εχω και εγω προβλημα με το μεγαλο:μπορω να πω οτι κοιμαται σχετικα ευκολα κ τις περισσοτερες φορες μονος του(εκτος απο το μεσημερι που πρεπει να ξαπλωσω μαζι του)το θεμα ομως ειναι οτι καθε βραδυ ξυπναει μες την νυχτα κ κλαει κ ερχεται στο κρεβατι μας η πρεπει να παω εγω στο δωματιο του.πολλες φορες ενω ειναι στο κρεβατι μου στα καλα καθουμενα μπορει να αρχισει να κλαιει και πολλες φορες γινεται η αιτια να ξυπνησει κ ο μικρος.

ειλικρινα κ εγω δεν ξερω τι να κανω?μηπως κανουμε εμεις κατι λαθος?και δεν φταινε τα μωρα μας?

ασε που εχω κ τον μικρο που για να κοιμηθει πρεπει να τον κουναω ενω τον εχω αγκαλια,ειλικρινα εχουν σπασει τα νευρα μου!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ο δικός μου ο μπεμπίνος , εώς 4 μηνών κοιμόταν μόνο όταν τον χάιδευα στην μυτούλα και ανάμεσα στα ματάκια του.....

Πλέον (6,5 μηνών) χαλαρώνει και κοιμάται όταν του χαιδεύω το στήθος και αυτός μου κρατάει το χέρι, με τα δυο χεράκια σφιχτά.......

Το βρίσκω τόσο γλυκό και τόσο τρυφερό, παρόλο που πιάνομαι ελεεινά κρεμασμένη με στην κούνια, μέχρι να κοιμηθεί! Δεν τις αλλάζω με τίποτα αυτές τις στιγμές!

Να σου ζήσουν τα παιδάκια σου frosobal!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

frosobal καλησπέρα! :)

Να χαίρεσαι τα παιδάκια σου!

Εγώ τη βάζω στην κούνια της και αποκοιμιέται μετα από 45 λεπτά με μία ώρα! :lol: Γελάω, γιατί πραγματικά το έχω συνηθίσει πια, ότι θα παίξουμε λιγάκι :) ή και περισσότερο! :huh: :woohoo:

Βέβαια, εγώ έχω μόνον ένα παιδάκι και σίγουρα περισσότερο χρόνο και λιγότερη κούραση. Είναι και μικρότερη, 16 μηνών! :)

Πριν περίπου 2 μήνες είχε ανοιχτεί αυτό το θέμα για την ώρα του ύπνου: http://www.mammyland.com/index.php?opti ... &id=274356

Δεν το είχα παρακολουθήσει λόγω έλλειψης χρόνου αλλά απ' ότι είδα μόλις, έχει συζήτηση 8 σελίδων!!! ;):cheer:

Πιθανόν να βοηθήσει το να διαβάσεις και τις απαντήσεις εκεί! :)

Τα φιλιά μου!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπερα!

Ανοιξες μεγαλο θεμα!!!!!!!

Η μεγαλη μου κορη (3 χρ.)πολλες φορες αποκοιμιεται στον καναπε στο σαλονι καθως κοιμιζω την μπεμπα μας(9μηνων) στην αγκαλια μου βεβαια....η μικρη ειναι πιο απαιτητικη αφου θελει οπωσδηποτε αγκαλια για να κοιμηθει. Πολλες φορες ξυπναει μεσα στο βραδυ κανει μερικα κλαμματακια αλλά την αφηνω, δεν πηγαινω στο δωματιο της να την καθησυχασω και τις περισσοτερες φορες κοιμαται μετα από 5 λεπτα...Στο ιδιο δωματιο κοιμαται και η μεγαλη που ευτυχως δεν ξυπναει ουτε με κανονια.....

Οταν η μεγαλη μου κορη ηταν μικροτερη των 2 ετων κοιμοταν και αυτη πανω στο στηθος μου ξαπλωμενη στο κρεβατι και πολλες νυχτες ερχοταν στο δικο μας δωματιο....κάτι που της το ξεκοψαμε καιρο τωρα και νομιζω οτι το πηρε γραμμη.....ακομα και τωρα την καταλαβαινω που ερχεται την ωρα που κοιμομαστε και καθεται διπλα μας χωρις να μιλαει και μετα βαριεται και επιστρεφει στο δωματιο της....

Θεωρω οτι καποια πραγματα πρεπει να τα ξεκοβουμε την ωρα που δημιουργουνται γιατι μετα γινονται "κεκτημενα" (ειναι και των ημερων)

Σιγουρα πάντως το καθε παιδι εχει τον δικο του ρυθμο και δεχεται διαφορετικα ερεθισματα...

Μαμαδες υπομονη θα μεγαλωσουν και θα μας βαζουν αυτα για υπνο.......

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημερα!

Το κλασσικο μας ειναι στην αγκαλιτσα

της μανουλας στον καναπε κ μετα στο δωματιακι της..

Τωρα τελευταια σκαρφαλωνει στον καναπε κ την παιρνει

ο υπνος..αυτο γινεται συνηθως τα μεσημερια.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εμενα κοριτσια ο μεγαλος που ειναι 22 μηνων κοιμαται μονος του,τον κανω μπανιο,πινει γαλα και μετα τον βαζω στη κουνια του και κοιμαται μονος του :)

ο μικρουλης προς το παρων κοιμαται στο βυζι της μανουλας του :P

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εμενα ειναι 11 μηνων...Θελει αγκαλια, περπατημα σε συνδυασμο με κουνημα και νανουρισμα και σε κανενα 20αλεπτο με μισαωρο εχει κοιμηθει για τα καλα..Αλλα ειναι βαρια κ υποφερει η πλατη μου...Απορω ποτε θα το σταματησει αυτο με την αγκαλια!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Χμμμ...εγω τι να πω πλεον επι του θεματος? Ο δικος μου ειναι 2,5 ετων και απο 7 μηνων εχει συνηθισει να αποκοιμιεται στο καροτσι αλλιως τιποτα. Εχουμε δοκιμασει πολλες φορες να το κοψουμε γιατι πλεον εχει ψηλωσει αρκετα και τα ποδαρακια του ειναι εξω, αλλα τιποτα...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

φροσω μου μαλλον θα πρεπει να βρεις ενα υποκαταστατο σου για να χαιδευει...εχεις δοκιμασει κατι σε κουβερτουλα η αρκουδακι η κατι τελος παντων που να μπορει να χαιδεψει???η αδερφη μου μεχρι μεγαλη μας χαιδευε τα αυτια για να κοιμηθει κ ετσι νανουριζοταν.η μπεμπα μου τωρα χαιδευει μια κουβερτουλα...πρεπει να του το κοψεις γιατι σου δημιουργει πλεον προβλημα υγειας,θα πρεπει να τον αφησεις να κλαψει αλλα θα το κοψει!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλυψώ του έχω δώσει ένα παπί που είναι πολύ χνουδωτό και απαλό και μου το πετάει. Δεν είναι καλό αυτό λέει, της μαμάς είναι.

Η παιδίατρος που την ρώτησα μου είπε ότι η κόρη της της τράβαγε το...αυτί να κοιμηθεί. Ακατάλληλη λοιπόν για μου δώσει συμβουλή.

Μια ξαδέλφη μου που δουλεύει στο Παίδων και τη ρώτησα μήπως ξέρει τίποτα ο γιος της της ανακάτευε τα μαλλιά για να κοιμηθεί. Άλλη ακατάλληλη. :P

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ο δικος μου οταν ειναι ετοιμος για υπνο αρχιζει και τριβει το μαξιλαρι του τη κουβερτα του το στρωματακι του.οτι εχει διπλα του και στο τελος κοιμαται!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

liana mou emena o pateras mou me emathe na koimamai me tous xtipous tis kard tou pano tou!!se pliroforo oti otan dn me ithelan pia sto krevati ego pigaina apo pano apo tin mama mou mexri na sikothei k na mou pei na xaploso tin kopsoxoliaza akoma to leei!!einai kati pou dn kovetai einai ayti i storgi pou niotheis dn mporousa na koimitho moni mou mono mazi tous esto k kato sto patoma arkei na akouo tin anapnoi tous gia na niotho asfaleia!!to na pigaino sto krevati tous ntropi mou pou to leo to ekana akoma k prin arravoniasto otan imoun dekaefta xronon!!tora eimai dekaoxto miso k nomizo pos to exo xeperasei teleios vevaia otan o antras mou doulevei nixta akoma dn mporo na koimitho moni mou!!kane ta panta gia na min erxetai mesa sto domatio!!kleidone tin porta an mporeis emena k ayto to ekanan!!dokimase to gt tha adenopathiseis!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Πόσες φορές τον έχω αφήσει να κλαίει!

Δεν το κόβει με τίποτα. Και δεν είναι μόνο ότι με ξύνει είναι ότι κάθομαι σε μια καρέκλα δίπλα του και έχω...ξεροσταλιάσει.

Καλά στην εγκυμοσύνη δεν το συζητώ. Κλαίγοντας από τους πόνους στη μέση μου σηκωνόμουνα.

Πριν τα μωρά ερχότανε και στο κρεβάτι μας. Του έκρυβα το χέρι μου και μου έξυνε το πρόσωπο. Τώρα με τα μωρά δεν ξέρω γιατί αλλά δεν έρχεται.

Θέλει να πηγαίνω εγώ εκεί.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 3 months later...

Λοιπον αυτο το θεμα με ειχε απασχολησει για ενα πολυ μνεγαλο χρονικο διαστημα.Η κορη μου σημερα 3 χρονων ειχε το συνηθειο πως για να κοιμηθει επρεπε καποιος να πηγαινει να ξαπλωνει μαζι της και αυτη να μας τριβει το αυτι,τραυματικη εμπειρια,και οχι τιποτα καποιες φορες μπορουσαμε να ειμασε ξαπλωμενοι μαζι της για πανω απο 2 ωρες και στο τελος καταληγαμε μεις να κοιμομασταν και αυτη να κοβει βολτες στο σαλονι.Ετσι μια μερα αποφασισαμε να κανουμε το αλλαξουμε αυτο.Δε θα πω οτι ηταν ευκολο για κανα μηνα προσπαουσαμε να βρουμε καποιο παιχνιδι που να το αγαπησει περισσοτερο απο το αυτι μας.τι κουκλες με μεγαλα αυτια τι αρκουδακια...τελικα ανακαλυψαμε το πλουτο...αλλα δεν ηταν αρκετο.Το επομενο βημα μας ηταν να διακοσμισουμε ομορφα με το δικο της παντα γουστο το δωματιο της.Ουτε και αυτο εφτανε. Παραλληλα με ολα αυτα δημιουργησαμε ενα προγραμμα δηλ.βολτα φαγητο μανιο παραμυθι υπνο.Τελος ,αποφασισαμε να απομακρυνθουμε σταδιακα απο το κρεβατι της δηλ στην αρχη της διαβαζα το παραμυθι της καθισμενη στην ακρη του κρεβατιου της αργοτερα σε μια καρεκλα διπλα της αργοτερα σε μια καρεκλα διπλα στην πορτα αργοτερα της διαβαζα το παραμυθι στο δωματιο της και μετα καθομουν σε μια καρεκλα εξω απο την πορτα της μεχρι να την παρει ο υπνος.Δεν λεω οτι ηταν ευκολο ειδικα στην αρχη ειχαμε τρομερα ξεσπασματα που κρατουσαν εως και 2 ωρες .Το βασικο σε αυτο το σταδιο ηταν να μην της μιλαμε και να μην την κοιταμε ,να κοιταμε παντα κατω και οταν αυτη σηκωνοταν απο το κρεβατι για να μας αγκαλιασει απλα την παιρναμε την ξαναβαζαμε στο κρεβατι χωρις και παλι να της πουμε το παραμικρο.Καπως ετσι και για περιπου 3 βδομαδες πεδευομασταν ωσπου ενα βραδυ η μικρη μας κοιμηθηκε μονη της,ηταν 2 χρονων και4 μηνων και συνεχιζουμε μεχρι και σημερα .

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΑΧ ΒΡΕ ΚΟΡΙΤΣΑΡΕΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ. ΕΙΝΑΙ 21 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙ ΘΕΛΕΙ ΚΟΥΝΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΡΟΤΣΙ. ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΒΑΖΩ ΚΟΙΜΙΣΜΕΝΟ ΣΤΟ ΚΡΕΒΒΑΤΙ ΤΟΥ. ΕΧΩ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΟΜΩΣ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΓΕΝΙΚΑ ΜΕ ΕΧΕΙ ΧΑΡΟΠΟΙΗΣΕΙ. ΔΕΝ ΞΥΠΝΑΕΙ ΤΑ ΒΡΑΔΥΑ. ΔΥΝΟΠΑΘΗΣΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ. ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΕΓΙΝΕ!! ΤΩΡΑ ΘΕΛΩ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΝΑ ΤΟΥ ΚΟΨΩ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΝΗΜΑ ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΗΝ ΑΝΤΟΧΗ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ ΥΣΤΕΡΙΑΣ. ΦΙΛΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

αχ ρε frosobal πως κοβεται αυτο το χουι??και μενα θελει αν ξυνει το δαχτυλο μου,να το ζουλαει και να μπηγει το νυχι του στο δικο μου...δεν το βρισκω χαριτωμενο πια...καταλαβαινω οτι θελει επαφη,και γι αυτο τον κοιμιζω ξαπλωνοντας διπλα του,αλλα ελεος με το δαχτυλο!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Φροσω μου δεν θα σου γραψω τι κανουμε εμεις γιατι κι εμεις ακαταλληλοι ειμαστε

κουνημα αγκαλια - σε συνδιασμο με κλαμα και μετα καροτσι (ασον αφορα την ημερα )

το βραδυ κοιμουνται αγκαλια με το μπουκαλι

χα

χα

αλλα θα σου πω η συνηφαδα μου τι εκανε

με την κορη της 4 χρονων τωρα

την οποια την ειχαν μαθει αγκαλια

απο την πολυ κουραση αγορασανε καρεκλα και την βαλανε στο δωματειο για ητν κοιμιζουν αγκαλια

μετα βαρυνε κιαλλο

αλλα στα 2,3 μπορουσες να συνενοηθεις

οποτε την εβαζε στην κουνια και της χαιδευε τ αποδια μαλλια

- τραγουδαγε - ελεγε παραμυθια κλπ

καμια ωρα και παραπανω για να κοιμηθηιε η Γιωργια

μετα ειδε και αποειδε - βαρεθηκς και την αφηνε να κλαιει χωρις τιποτα και τις ελεγε απλα τι θα καθεται διπλα της μεχρι να κοιμηθει

μετα καθε μηνα εβγαζε προς ταεξω την καρεκλα - στο τελος καταφερε να καθετε στο κρεβατι και αν την βλεπει απο μακρυα η Γιωργια μεχρι να κοιμηθει και τωρα απλα πρεπει αν ειναι καποιος κοντα της για να κοιμηθει (μεσα στην απολυτη πισσα - μαυρο σκοταδι)

ααα

και 3,5 χρονων σταματησε να ζηταει γαλα το βραδυ και την κοιμιζουν απο τις 7:30-8:00 και ξυπναει στις 6:30-7 το πρωι

τωρα τι να πω ο καθενας τα χουγια του

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

frosobal έγραψε:

Πόσες φορές τον έχω αφήσει να κλαίει!

Δεν το κόβει με τίποτα. Και δεν είναι μόνο ότι με ξύνει είναι ότι κάθομαι σε μια καρέκλα δίπλα του και έχω...ξεροσταλιάσει.

Καλά στην εγκυμοσύνη δεν το συζητώ. Κλαίγοντας από τους πόνους στη μέση μου σηκωνόμουνα.

Πριν τα μωρά ερχότανε και στο κρεβάτι μας. Του έκρυβα το χέρι μου και μου έξυνε το πρόσωπο. Τώρα με τα μωρά δεν ξέρω γιατί αλλά δεν έρχεται.

Θέλει να πηγαίνω εγώ εκεί.

αν τολμησω να κρυψω το δαχτυλο αρχιζει την γκρινια και τις τσιριδες.Με χειριζεται κανονικα δε λεω,αλλα δεν πιανει και τιποτα απο αυτα που εχω δοκιμασει.Μονο με ενα φτυαρακι και μια τσουγκρανιτσα επιασε,αλλα φοβαμει μη τραυματιστει στον υπνο του....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κ ελεγα μαλλον ειμαι η μονη....

ο γιος μου κοιματε οπου βρει αλλα θελει το χερακι της μαμας...το περνει το καβαλαει (τροπος του λεγειν)κ σε 2 λεπτα ξερος...δεν του χαλαω χατιρι γιατι ξερω θα τον εκνευρισω κ δεν θα κοιμηθει...αμα κοιμηθει στο κρεβατι μου θα τον παω στο κρεβατι του κ θα συνεχισει κανονικα..επειδη δεν τον σηκωνω τον ξυπναω περπαταει κ συνεχιζει...απλα θελουμε το χερακι της μαμας...

καμια φορα ο αντρας μου τον πειραζει κ λεει δικο μου χερακι κ ο μικρουλης μας φωναζει οχι αστο δικο μου χερακι...το αλλο το χαρισαμε στην μπεμπα απο τωρα....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...