Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Κορίτσια όσες έχετε γεννήσει με καισαρική σας πονάει η τομή; Της μήτρας κυρίως, όχι στο δέρμα! Γέννησα πριν 6 μήνες, μου ήρθε περίοδος στους 3 μήνες, ο κύκλος σταθερός .... ολα καλά! Αυτή τη φορά όμως (η τέταρτη περίοδος) νιώθω πόνο στην τομή της μήτρας. Επιδεινώνεται όταν σηκώνω βάρος (τη μπέμπα, βασικα) και όταν πιέζω την περιοχή! Δεν είναι πόνοι περιόδου( αυτοί μετά τη γέννα τείνουν να εξαφανιστούν, ευτυχώς :) !

Σε εσάς συμβαίνει κάτι ανάλογο όταν έχετε περίοδο ή γενικά; Μήπως επειδή κάνει συσπασεις η μήτρα για να αποβάλει το ενδομήτριο επηρεάζει την τομή επειδή είναι σχετικά πρόσφατη;; Στις προηγούμενες περιόδους,όμως, δεν είχα κάποιο πρόβλημα...

Εχω ανησυχήσει λίγο... λέτε να πάρω το γιατρό ή συνηθίζεται μετά από καισαρική;;

Δημοσίευση

Κ εγω μεχρι στιγμης εχω φαγουρα σε καθε αλλαγη καιρου..

απλα τωρα που ειμαι παλι εγκυος κ εχω φουσκωσει αρκετα δεδομενου

οτι εχω αποκτησει κ ενα αλφα βαρος,σηκωνω κ την μπεμπακ με ψιλοενοχλει..

αυτα που αναφερεις μου φαινονται λογικα γιατι η καισαρικη ειναι ενα

χειρουργειο κ θελει λιγο το χρονο της.. :unsure:

μιλησε κ με τον γιατρο σου να δεις τι θα σου πει..

Δημοσίευση

εβακι μου και εγω εχω μεγαλη ροη ενω δεν ειχα, η τομη με τρωει ανα διαστηματα και καποιες φορες με την υγρασια η αν κουραστω απο βαρος νιωθω τσιμπηματα απο την μητρα τα ραματα, δεν νομιζω οτι εχεις κατι ανυσηχιτικο, παρε τηλ το γιατρο σου για να μην ανχωνεσαι αλλα φυσιολογικο το βλεπω

Δημοσίευση

marianda έγραψε:

το σημαδι απο την τομη μου ειναι κοκκινοπο ακομα αλλα ηταν η δευτερη καισαρικη μου αυτη, αλλα και στην πρωτη αργησε να γινει ασπρο

:S:S:S Κ εμένα κοκκινωπή είναι ακόμα! Στην άκρη έχει αρχίσει να ασπρίζει από τη μία πλευρά μόνο!!! Κ μου είχε πει ότι στους 6 μήνες θα έχει φύγει!!! :angry:

Δε φτάνει που έκανα καισαρική κ μου χει μείνει.... Εχω κι ένα σημάδι να μου τη θυμίζει!!! :angry::angry: :silly: :silly:

Δημοσίευση

geia sou eva !!!!

kai ego mia apo ta idia ....

fagoura exo pou k pou exei kairo na me ponesei alla sto eksamino k ego ponousa stin mesa tomi....stin periodo k otan sikona varos ...

ego konteyo deka mines kai akoma einai roz....

ax ego den 8elo na fygei to 8elo to simadi mou , kai as min mou arese ka8olou pou ekana kaisariki...

filia

3Ha1m4.png

Δημοσίευση

δεν νομιζω να ναι η τομη.Παρε τον γιατρο σου για να σαι σιγουρη.Εγω δεν εχω νιωσει ετσι,δλδ καμια φορα μια φαγουρα εξωτερικα νιωθω,αλλα πιεση στην τομη ενιωσα μονο οταν ημουν εγκυος στο 2ο,προς το τελος της εγκυμοσυνης.

Δημοσίευση

Κι εγώ νιώθω μια ενόχληση (κάτι σαν τσιμπήματα) κάθε φορά που αλλάζει ο καιρός ή όταν κουράζομαι. Νομίζω ότι είναι φυσιολογική αυτή η αίσθηση μετά από καισαρική όπως και μετά από κάθε χειρουργείο.

Δημοσίευση

Και εγω δεν πιστευω πως ειναι τιποτα αυτο που νοιωθεις.Φυσιολογικο ειναι,οπως κ να το κανεις ειναι μια επεμβαση,ειναι ενα χειρουργειο.Επειδη εχω κανει 1 καισαρικη κ 2 χειρουργεια αλλου ειδους,μπορω να σου πω οτι ολες οι τομες με ενοχλουν οπως περιγραφεις κ εσυ.Παντως καλα λενε τα κοριτσια,ενα τηλ.στο γιατρο σου,θα σε βοηθουσε!

Δημοσίευση

zouzou21 έγραψε:

Κ εγω μεχρι στιγμης εχω φαγουρα σε καθε αλλαγη καιρου..

απλα τωρα που ειμαι παλι εγκυος κ εχω φουσκωσει αρκετα δεδομενου

οτι εχω αποκτησει κ ενα αλφα βαρος,σηκωνω κ την μπεμπακ με ψιλοενοχλει..

αυτα που αναφερεις μου φαινονται λογικα γιατι η καισαρικη ειναι ενα

χειρουργειο κ θελει λιγο το χρονο της.. :unsure:

μιλησε κ με τον γιατρο σου να δεις τι θα σου πει..

zouzou21 μην την πολυσηκωνεις την μικρη σου,ή τουλαχιστον οταν την παιρνεις αγκαλια βαλτην στο πλαι,να μην πιεζεις την κοιλια σου.Περασα απο τη φαση που σαι τωρα προσφατα ,και λογω εγκυμοσυνης αλλα κ λογω προηγουμενης καισαρικης καλο ειναι να σαι προσεκτικη.Ειναι δυσκολο να καταλαβουν τα πρωτα μας (ιδιως οταν ειναι τοσο μικρα) γιατι δεν τα παιρνουμε αγκαλια,το ξερω,και γω τον επαιρνα συνεχεια.Κατεληξα να βγαλω τον τελευταιο 1μιση μηνα με πονους και χωρις να κινουμαι :S .Καλο υπολοιπο!

Δημοσίευση

Εγω παλη εκανα καισαρικη πριν 9 μηνες, και εκτος απο καποιο διαστημα που δεν ενιωθα λιγο την γυρω περισοχη δεν εειχα ποτε και καμια ενοψληση. Το σημαδι εγινε ασπρο, σχεδον δεν φαινετε, η περιοδος ηταν οπως ειναι..και εμενα στους 3 μηνες μου ηρθε, απο μεσα δεν ποναει καθολου..ειναι σαν να μην εκανα...μονο το ψυχολογικο μου εμεινς της καισαρικης.

Τελικα ειναι στον οργανισμο.

Παντως θα σου ελεγα να πας στον γιατρο σου, να σου κανει εναν υπερυχο, εγω προσφατα που πηγα για τεστ ΠΑΠ με εξετασε διεξοδικα

Δημοσίευση

marianda έγραψε:

το σημαδι απο την τομη μου ειναι κοκκινοπο ακομα αλλα ηταν η δευτερη καισαρικη μου αυτη, αλλα και στην πρωτη αργησε να γινει ασπρο

Εμένα μετά από 13 μήνες είναι ακόμα κοκκινωπή, δεν έχει φύγει, με πιάνει τρομερή φαγούρα με την αλλαγή καιρού, δεν είναι ίσια γιατί κάνει μία δίπλα η κοιλιά, και σκέφτομαι τον πόνο που θα τραβήξω όταν ξαναμείνω έγκυος... Για αυτό θα σε ρωτήσω, πόνεσες περισσότερο στην δεύτερη?

Δεν ήθελα καισαρική και μου έχει στοιχίσει... :(

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Φρικτές μέρες η πιο μαγική περίοδος του χρόνου έγινε η πιο λυπηρή! Σκεφτόμασταν πως θα το ανακοινώσουμε στα οικογενειακά τραπέζια και πήραμε εναν αδειο σάκο! Δεν το αντέχω, αληθεια!!! Ρωτησα και την γυναικολόγο μου και τον εξωσωματικό και μου ειπαν σταματάμε την προγεστερόνη και αναμένουμε περίοδο, λιγο πιο βαριά..ρώτησα για αποξεση και μου είπανε οχι ειναι νωρις!! Ναι κοριτσι μου πηγαμε 5+3 και είδαμε σάκο και μεσα ενα σπορακι και μετα πηγαμε χθες 6+9 και ο σακος μεγάλωσε και ήταν αδειος σοοκ για όλους μας!! Δεν ήξερε τι να μου πει η γιατρος, με τον εξωσωματικο έχουμε ραντεβου με την νεα χρονια ! Δεν ξερω τα έχουμε ψάξει ολα αιματολογικα και ανοσολογικα τα ειχαμε καλύψει ολα με αντιπικτικές με κορτιζονη.. δεν ξερω τι αλλο πρέπει να κανουμε αλήθεια! Διαβασα μεχρι  οτι και τα αποτελέσματα του προεμφυτευτικου μπορει να ειναι λανθασμένα,ή να ειχε μωσαικισμο το έμβρυο ή μεταλαξεις που δεν φαίνονται στο προεμφυτευτικο δεν ξερω τι να πω.. τα εχω χαμένα...
    • 3 στα 3 κοριτσια μου. Παμε ολες μαζι το νεο ετος. Εγω εχω να πω ευτυχώς που δεν το είδα κι έμεινα με την απορία. Βασικα για 7η εβδομάδα έπρεπε να δωσει έστω φαρμακα να βοηθήσει τη μητρα να καθαρίσει. Μην την αφήσουν ετσι με πιθανά υπολείμματα. Εγω αυτο σκεφτομαι. Ρωτα αν θες μια τη γιατρο σου.
    • Νοεμβριος και Δεκεμβριος τα κοριτσια  αποτυχαμε παταγωδως με τις εγκυμοσυνες μας...  Αμην μακαρι το 2026 να ειναι πολυ πιο τυχερο και το ονειρο μας να ερθει για να μεινει... Υπομονη, κουραγιο και δυναμη κοριτσια κοριτσια!!! Πρεπει να το πιστεψουμε οσο δυσκολο κ αν μοιαζει..🙏🙏🙏
    • @flowerv Δεν το πιστευω ρε κοριτσι μου...Και εσυ με το ελεγμενο εμβρυο;;; Τι κατραπακια ηταν αυτη 3 στα 3 φαγαμε τα μουτρα μας... και αντε εμεις πιθανολογουμε μη υγιη εμβρυα ( αναμενω καρυοτυπο) αλλα εσυ γιατι;; Δεν γινεται να μην εχουν απαντηση κατι εγινε κατι εφταιξε κ εδω θελει ψαξιμο.. αν κ λες κ σε αιματολογο πηγες κ ειχαν κ διαφορετικες γνωμες με τον γυναικολογο κ εσυ στην μεση;; εμενα ο γιατρος μου μου ειπε αν ειναι υγιες το εμβρυο θελει πολυ ψαξιμο μετα σε εσενα. Γνωριζω κοπελα που εχανε εμβρυα γιατι το ανοσοποιητικο της τα επιτιθοταν. Μετα επινε χαπια να κραταει χαμηλα το ανοσοποιητικο της. Θελω να πω πως ειναι πολλα που μπορει να φταιξουν κ θελουν ψαξιμο.  Άλλα δεν καταλαβα στον πρωτο υπερηχο ειδατε σπορακι κ στον 2ο κενο;; πως γινεται αυτο; εμεις τελος 8ης το βλεπαμε ειχε μεγαλωσει κιολας σαν φασολακι αλλα δεν ειχε καρδιακη λειτουργεια. Ειναι μεγαλος ο πονος η απογοητευση τα ονειρα που κοπηκαν ξαφνικα σε νιωθω απολυτα κ καταβαινω τα γιατι σου που θελουν απαντηση εφοσον βαλατε γερο εμβρυο.. Χρονο θελει οτι κ να σου πουμε.. Ολοι νομιζουν πως ειμαι καλα πως το ξεπερασα αλλα δεν ξεχνιεται ετσι ευκολα δεν εχει υπαρξει ακομη μερα που δεν θα κλαψω στην σκεψη αυτη. Παρε το χρονο σου κ ζητα απαντησεις κ ψαξιμο.  Επισης προσεξε μιας κ σε αφησε με φυσικη αποβολη θα πρεπει να καθαρισεις καλα. Περιεργο 7η εβδαδα που δεν σου ειπε για αποξεση. Βεβαια κ εμενα μου ειπε μπορουμε να το αφησουμε να φυγει μονο αλλα θελαμε καρυοτυπο εσυ δεν εχεις να ελεγξεις κατι απλως να καθαρισει η μητρα αυτο χρειαζεται.
    • Ααα εσύ τελείως ανάποδα από εμένα εγώ και στα δύο κορίτσια χάλια με εμετούς μου μύριζαν πολυ τα φαγητά ειδικά στην μεγάλη το πρώτο τρίμηνο κρέας δεν μπόρεσα να φάω  τώρα λίγες καούρες είχα άντε να έκανα 2-3 φορές εμετό που είχα χάλια στομάχι   αλλά μετά που μπήκα στο δεύτερο τρίμηνο  πέρασαν και οι καούρες.. αλλά θέλω να σιγουρέψω και το φύλο δεν ξέρω αν είναι αγόρι ακόμα.. 
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...