Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΘΗΛΑΣΜΟΣ & ΔΙΑΡΡΟΙΑ ΣΕ ΒΡΕΦΟΣ 12 ΗΜΕΡΩΝ. Ηelp!!!


Recommended Posts

Γεννησα την μικρή μου πρίν 12 μέρες και πραγματικά προσπάθησα πολύ να ξεκινήσω αποκλειστικό θηλασμό στην μικρή μου απο το μαιευτήριο για αυτό και την είχα 17 ώρες την μέρα δίπλα μου και κολλημένη στο στήθος, παρά τους μικροτραυματισμούς σε θηλή τα κατάφερα και το γάλα μου είναι μια χαρά ρέει άφθονο. Όμως όταν ήρθαμε σπίτι και πέρασαν 4 μέρες δηλαδή το μωρό 8 ημερών παρατήρησα ότι τα κακά του ήταν κίτρινα και μάλιστα έκανε κενώσεις κάθε φορά που θήλαζα άκουγα έναν θόρυβο και μέχρι να ανοίξω την πάνα έβλεπα όχι κίτρινο πολύ αραιά κακάκια που όπως νομίζω είναι το φυσιολογικό, αλλα κίτρινα νερένια κακά τα οποία μύριζαν λίγο και είχαν κάτι μικρά σποράκια μέσα, αφού αυτό έγινε για 2 μέρες συνεχόμενες η μικρή μάλλον εξαντλήθηκε και κοιμόταν συνέχεια έπειτα απο κάθε θηλασμό, προσπαθούσα να την βάζω συνέχεια στο στήθος για να μην αφυδατωθεί. Έκανα αυστηρή δίαιτα εγώ με λαπά και κασέρι και τσάι μήπως εγώ έφαγα κάτι και την πειράζει αν και νιώθω μια χαρά. Τελικά πήρα την γιατρό μου η οποία είπε να της δώσω ξένο γάλα για 24 ώρες και να πιεί ένα ολόκληρο μπουκάλη Almora ηλεκτρολήτες. Συμβουλεύετηκα και 2ο γιατρό ο οποίος είπα ότι ότι και να είναι να μην σταματήσω τον θηλασμό γιατί ακόμη και ιωσούλα να περνάμε θα της μεταδώσω αντισώματα μέσω του θηλασμού και θα το ξεπεράσει μέσω εμένα. Απλά μου συνέστησε να τρώω ελαφριά και καθόλου πορτοκάλια αχλάδια και γενικά φρούτα που βοηθούν το έντερο.

Ήμουν σε δίλλημα αλλα ακολούθησα τη συμβουλή του 2ου παιδιάτρου, η μικρή ηρέμησε λίγο απο προχθές το βράδυ και τα κακάκια έσφιξαν ελαφρώς, όμως πρίν μια ώρα πάλι είχαμε μια κένωσή πολύ πολύ υγρή ούτε κάν παχύρευστη κατακίτρινη και μύριζε. Εϊμαι έτοιμή να δώσω ξένο συμπλήρωμα γιατί φοβάμαι ότι κάτι την ενοχλέι στο γάλα μου μιας και τρώεει μόνο αυτό. Πείτε μου τι να κάνω; είναι πολύ μικρή μόνο 12 ημερών και 3.500gr ευτυχώς την ζυγίσω κάθε 2 μέρες και βλέπω ότι το βάρος της αυξάνεται περίπου στο 65-70 γρ κάθε 2 μέρες. ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΜΕ ΑΓΩΝΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΓΙΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΟΠΟΙΑΣ ΚΟΠΕΛΑΣ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΩΩΩΩ!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

το βαρος που περνει ειναι πολυ καλο :kiss: !! οσο για τα κακακια ετσι καπως ειναι στα παιδια του θηλασμου !!! προσεχε λιγακι τι τρως και απεφυγε πρασινα και οσπρια για ενα διαστημα ! αυτα μου ειπαν να αποφευγω στον συνδεσμο θηλασμου ! τωρα βεβαια αν ανυσηχεις παρε και τον γιατρο μηπως κανετε καμια καλλιεργεια ουρων προληπτικα !! να την χαισρεσαι και μην αγχωνεσαι !! ουτε να δωσεις ξενο γαλα δεν νομιζω οτι χρειαζεται !! :cheer:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ξεχασα να σου πω !! η πεθερα μοθ μενει στο εξωτερικο και ηρθε να δει την μικρη οταν ηταν 4 μηνων και οταν ειδε την πανα της μου ειπε : αχχχ το γαλα σου το θερισε το παιδι χαχαχαχαχαχαχα γελαω ακομα γιατι η μικρη ειναι 1,5 ετων και θηλαζει ακομα !!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αν το μωράκι σου είναι ευδιάθετο και δεν το ενοχλεί η διάρροια τότε κάποια στιγμή θα περάσει. Θόρυβο κάνουν ούτως ή άλλως και είναι κίτρινα σαν μουστάρδα. Θήλαζε κανονικά και θα περάσει. Έτσι πιστεύω.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κοπελα μου τα κακα μωρων που θηλαζουν ειναι κιτρινωπα με σπορακια!

Αυτο θα πρεπε να το ξερει η παιδιαυτρος σου.

Οσο για την συχνοτητα ειναι φυσιολογικη!

Ενα μωρο που θηλαζει μπορει να κανει κακα πολλες φορες την ημερα εως και να μην κανει για μια εβδομαδα.

Εαν βρεχει απο τσισα 6 με 8 πανες την ημερα ειναι μια χαρα.

Η συχνοτητα των κακων θα ελλατωθει με τον καιρο.

Δυστυχως οι παιδιατροι με καθε μας προβληματισμο συνησττουν γαλα σκονη.

Συνεχισε να θηλαζεις το μωρακι σου κανονικα και απλα μην αφηνεις να περνανε 2 με 2 μιση ωρες απο τον προηγουμενο θηλασμο.

Καλη συνεχεια και να χαιρεσε το μωρακι σου.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σε καμια περιπτωση δν θα κοψεις τον θηλασμο γιατι αρχιζοντας ξενο γαλα αρχιζει κ η αποτυχια του θηλασμου.Εφοσον το μωρο σου ειναι ζωηρο, τρωει καλα, κοιμαται ησυχα,αυξανεται το βαρος του δεν πρεπει να ανησυχεις τοσο οσες κενωσεις και να κανει ακομη κ αν ειναι διαρροικες. Παρολα αυτα συμβουλεψου καποιον παιδιατρο ομως μη της κοψεις το μητρικο γαλα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εμενα γιατι μου φαινεται τελειως φυσιολογικο αυτο???Ο μπεμπης μου ειναι 2,5 μηνων,θηλαζει αποκλειστικα και τα κακα του ειναι παντα ετσι!!!κιτρινα,νερουλα με σπορακια!!!!Και παντα "ακουγεται" οταν κανει κακα!!!! :P:P:P Δεν χρειαζεται να δωσεις ξενο γαλα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Έτσι όπως τα περιγράφεις, δεν βλέπω κάτι το ανησυχητικό. Και μας έτσι ήταν η εμπειρία των πρώτων ημερών. Μην πελαγώνεις-όλα μια χαρά πάνε.

Επειδή όμως δεν είμαστε γιατροί και δεν μπορούμε να κάνουμε ιντερνετικές διαγνώσεις, σου μεταφέρω ό,τι μας είχε πει η παιδίατρος στην πρώτη επίσκεψη στο σπίτι:

Οι κενώσεις στα μωράκια που θηλάζουν μπορεί να είναι από υδαρείς και πολλές φορές φορές μέσα στη μέρα έως μια φορά κάθε 3-4 μέρες. Το πιο σύνηθες χρώμα είναι κίτρινο-μουσταρδί με σποράκια. Αν θηλάζεις απολειστικά μπορεί κάθε φορά που ανόιγεις την πάνα να είναι λερωμένη έστω και λίγο, είναι απολύτως φυσιολογικό. Δεν μας απασχολούν τα κακά του μωρού που θηλάζει αποκλειστικά παρά μόνο αν δούμε αιμα και πολλές βλέννες.

Δεν νομίζω πως συντρέχει λόγος να δώσεις ξένο γάλα, από τη στιγμή που το μωράκι σου τρέφεται μια χαρά με το δικό σου. Ειδικά τώρα αν δώσεις ξένο για 24 ώρες θα χαλάσεις την παράγωγή σου, που απ'ό,τι γράφεις πάει καλά μέχρι στιγμής. Κρίμα δεν είναι ; :dry:

Α, και η παιδίατρος μας έιχε πει να ζυγισόμαστε μια φορά την εβδομάδα. Οι καθημερινές μετρήσεις δεν λένε τίποτα! Πιο πολύ σε αγχώνουν...

Το μωράκι στο στήθος λοιπόν και καλή συνέχεια :)

Και να σου ζήσει!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Το μωρο σου εχει μια απολυτα φυσιολογικη συμπερηφορα για μωρο της ηληκιας του.

Εμενα και τους εξη μηνε ςπου θηλαζε..και ειδικα για τους τρεις πρωτους εκανε κακα σχεδον σε καθε θηλασμο..εκανε ενα φρουτσ και τελος!!!!

και ηταν παντα μα παντα υδαρη μερικες φορες πολυ ηδαρη κιτρινοπα, κιτρινοπρασηνα με σπορακια.

Το μονο που θα σιυ συνηστουσα να αποφυγεις ειναι το γαλα σκονι...και τα γαλακτοκομικα.

Ασε 2 ευδομαδες τουλαχηστον με ενα μηνα το καλητερο και ισσος δεις διαφορα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

kai emena fysiologika ou akougontai ola osa les kai ta kakakia kai h myrodia kai oti koimatai anamesa se geymata!!!

an exei kapoio provlhma tha fanei apo to evdomadiaio zygisma an einai kato apo 150 gr kai an den vrexei 6-8 panes apo tsisakia...

min agxonesai kai mhn doseis kseno gala den tha voithisei perissotero ap to mhtriko an einai kapoia iosi o 2os giatros ta leei kala nomizo

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κοριτσακι μου να μην ανησυχεις και να μην του δωσεις ξενο γαλα

Σε καμια περιπτωση δν τον πειραζει το δικο σου γαλα .

Αυτο ουτε να το σκεφτεσαι.

Να παρακολουθεις τις κενωσεις του καθε ποτε ειναι

και να προσεχεις ΚΥΡΙΩΣ ΤΟ ΠΟΣΕΣ ΠΑΝΕΣ βρεχει....

Να βρεχει 6-7 πανες στο 24 ωρο για να μην αφυδατωνεται

και να μην ανυσηχεις γιατι και μενα ετσι ηταν κιτρινα υδαρα πολυ πολυ

και με σπορακια.

Εσυ φροντιζαι να το χεις στο στηθος και να

παρακολουθεις να κανει τσισακια .

ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

οι κενωσεις του μωρου σου ειναι εντελως φυσιολογικες και δεν πρεπει να ανησυχεις...

γνωμη μη ζυγιζεις το μωρο καθε 2 μερες αλλα καθε βδομαδα το πρωτο καιρο και μετα καθε μηνα στην γιατρο σας..

το μονο που πρεπει να αλλαξετε ειναι την ασχετο παιδιατρο σας...

καλη συνεχεια και καλο θηλασμο

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κορίτσια Χίλια ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας,

Τελικά δεν έδωσα ξένο γάλα και το οφείλω σε σας! Με καθυσηχάσατε πολύ με την εμπειρία σας και ευτυχώς πήρα κουράγιο να συνεχίσω. Φυσικά και αλλαζω την παιδίατρο και δεν χορηγώ almora με τίποτα σε τόσο μικρό μωράκι. Σήμερα η γλυκούλα μου ειδικά απο το μεσημέρι και μετά θηλάζει κάθε 1:30 ώρα το πολύ 2 δεν πειράζει έχει ανάγκη απο υγρά μάλλον. ανησυχούσα μήπως δεν έχω γάλα κάθε 1,30 ώρα αλλα τελικά όλο και κάτι βγάζω. Φιλιά σας ευχαριστώ και πάλι.

Σας αξίζει τουλάχιστον μια φωτο του μωρού μας.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Θα τρελαθω !

Καλα εσυ εισαι μωρομανα δικαιολογεισαι για την ανησυχια σου γιατι δν ξερεις . Δυο γιατροι ,ειδικά ο ενας , και να μην σου πει κανεις οτι ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΚΑ ΤΩΝ ΜΩΡΩΝ ΠΟΥ ΘΗΛΑΖΟΥΝ !

Αν ειχε ιωση τα κακα θα πρασινηζαν και δεν θα χε σποράκια . Δεν εχει τιποτα το μωρο και φυσικά δεν εχει προβλημα αφυδατωσης ! ΕΛΕΟΣ !

Σε τοσο μικρα μωρα , μεχρι 20 ημερων , ΠΡΕΠΕΙ να κανουν ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 3 κενωσεις την ημέρα . Το καλυτερο θα ηταν να κανουν 15 γιατι θα μασταν απλυτα σιγουρη πως τρεφεται με το παραπάνω .

Να σου ζησει το μωράκι σου ! :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

LaLa έγραψε:

Αν ειχε ιωση τα κακα θα πρασινηζαν και δεν θα χε σποράκια . Δεν εχει τιποτα το μωρο και φυσικά δεν εχει προβλημα αφυδατωσης ! ΕΛΕΟΣ !

lala emas toylaxiston 1 fora th mera kanei prasina xvris sporakia paizei rolo kai to sidhro poy pairno ego sosta?giati na exei iosi edo kai 3 mines dyskolo.......

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σε ποιο γευμα το κανει αυτο ? Μηπως κανει μικρο γευμα ή μηπως την αλλαζεις στηθος ?

Αν ειναι 1 φορα τη μερα τοτε σιγουρα δεν ειναι ιωση . Στην ιωση ειναι ΟΛΕΣ οι κενωσεις πρασινες . Οτι και να ναι παντως ειναι ανευ σημασιας , οταν οι αλλες κενωσεις ειναι "κανονικες " . Μπορουμε να το βρουμε ομως ;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...