Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Να λοιπον κ ενα ερωτημα, αιωνιο!!!

Οσο γυρναω πισω στο παρελθον, θυμαμαι ατελειωτες συζητησεις που εχω κανει με διαφορες παρεες μου...

Οι αποψεις χωριζονται καπου στη μεση...η καλυτερα εχουν μια κλιση ...προς την αποψη, οτι τη μοιρα μας τη διαμορφωνουμε εμεις οι ιδιοι....

Η δικη μου γνωμη....οτι ολα ειναι γραμμενα..

Η δικη σας...?

Δημοσίευση

κονστανς σου μιλαω ειλικρινα..πραγματικα αυτο το θεμα σκεφτομουν να ανεβασω....α πα πα...

εγω πιστευω οτι σε μεγαλο βαθμο τη φτιαχνουμε εμεις,με τις επιλογες μας...αλλα σε καποια μεγαλα γεγονοτα οπως ο θανατος φαινεται αλλος να αποφασιζει

Δημοσίευση

Νομίζω ότι κάποια πράγματα είναι προδιαγεγραμμένα. Αλλά βάζουμε και εμείς λίγο το χεράκι μας με τις επιλογές μας, οπότε είναι ένα συνοθύλευμα μοίρας και προσωπικών επιλογών.

(Καλά πολύ διπλωματική η απάντησή μου, ούτε πολιτικός να ήμουν!!! :P:P )

Δημοσίευση

liberty81 έγραψε:

κονστανς σου μιλαω ειλικρινα..πραγματικα αυτο το θεμα σκεφτομουν να ανεβασω....α πα πα...

εγω πιστευω οτι σε μεγαλο βαθμο τη φτιαχνουμε εμεις,με τις επιλογες μας...αλλα σε καποια μεγαλα γεγονοτα οπως ο θανατος φαινεται αλλος να αποφασιζει

Ε καλα, ειμαι σιγουρη οτι το σκεφτοσουν...πραγματικα θεωρω οτι ειναι ενα αιωνιο ερωτημα..κ δεν εχει πορισμα!!!

Σου εχω ομως ερωτημα φιλεναδα...μονο για σενα, σε αυτο πανω που ειπες..Ας πουμε οτι εχεις μια σχεση, περνας ομορφα κλπ κλπ...ξαφνικα γνωριζεις τον ταδε, αποφασιζεις να προχωρησεις μαζι του...με τον ταδε δηλαδη...κ χωριζεις με τον πρωτο ( ε μην εχουμε κ κερατο :woohoo: )

Το ερωτημα....η πορεια της εξελιξης της ζωης σου, θα ειναι επειδη ΕΣΥ ΕΠΕΛΕΞΕΣ τον δευτερο αντρα, η γιατι η μοιρα ΣΤΟΝ ΕΦΕΡΕ στο δρομο σου....

Κ αν υποθεσουμε οτι παρολο που η μοιρα στον εφερε στο δρομο σου...εσυ επελεξες...να παραμεινεις με τον πρωτο αντρα...

μηπως τελικα η μοιρα σου ευθυς εξαρχης ηταν ο πρωτος αντρας???

Δημοσίευση

πιστευω οτι ο θεος μας εδωσε βουληση για να αποφασιζουμε ...

παρ'ολα αυτα δεν μπορουμε να αλλαξουμε ολα οσα συμβαινουν στην ζωη μας ...παρα μονο καποια γεγονοτα που ισως ομως να ειναι καθοριστικα για την ιδια τη ζωη μας ...

Δημοσίευση

eleftheria75 έγραψε:

Νομίζω ότι κάποια πράγματα είναι προδιαγεγραμμένα. Αλλά βάζουμε και εμείς λίγο το χεράκι μας με τις επιλογές μας, οπότε είναι ένα συνοθύλευμα μοίρας και προσωπικών επιλογών.

(Καλά πολύ διπλωματική η απάντησή μου, ούτε πολιτικός να ήμουν!!! :P:P )

Ομολογουμενως!!! :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo:

Δημοσίευση

για μενα ολο αυτο???κατσε με εχασες...μιλουσα και με τη ζαχα οποτε χαζεψα :P:P:P:P:P:P:P:P

λοιπον θεωρω οτι ειναι καθαρα θεμα επιλογης αυτο...κατι εχει σπασει για να δεις τον 2...οποτε δεν ειναι θεμα μοιρας αλλα σχεσης,δομης

Δημοσίευση

xm...με προβληματισες βραδυατικα...

Εγω πιστευω κατι ενδιαμεσο. Οτι ναι μεν καποια πραγματα ειναι προκαθορισμενα να γινουν αλλα με ελευθερη βουληση. Μπορει για παραδειγμα να ητανε γραφτο μου να κανω 3 παιδια αλλα τον αντρα να τον επιλεξω εγω. Μπορει να ειναι γραφτο μου να εχω ταλεντο στην ποιηση αλλα να μην βρισκω δουλεια και να μην ασχοληθω ποτε... Κατι τετοιο πιστευω οτι παιζει!

Δημοσίευση

liberty81 έγραψε:

για μενα ολο αυτο???κατσε με εχασες...μιλουσα και με τη ζαχα οποτε χαζεψα :P:P:P:P:P:P:P:P

λοιπον θεωρω οτι ειναι καθαρα θεμα επιλογης αυτο...κατι εχει σπασει για να δεις τον 2...οποτε δεν ειναι θεμα μοιρας αλλα σχεσης,δομης

Εδω γελαω εγω, γιατι ημουν ΣΙΓΟΥΡΗ οτι θα το πεις αυτο....κ ηθελα να το γραψω, χαχαχα :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo:

Δηλαδη κοιτας τον δευτερο, γιατι κατι λειπει απο τη σχεση σου...αρα μηπως η μοιρα σου ειναι μαζι του....ηταν γραμμενο η νο1 σχεση να υστερει... :dry::dry::dry::dry:

Δημοσίευση

Είμαι άνθρωπος που πιστεύει πολύ στην επιλογή!

Το μότο μου είναι: Επιλογή=Συνέπεια

Και επειδή πιστεύω πολύ στο Θεό σε αυτό στηρίζω την άποψη μου.

Ο Θεός έδωσε στον άνθρωπο την ελέυθερη βούληση. Δεν επεμβαίνει σε τίποτα.

Όλα είναι αποτέλεσμα των επιλογών μας.

Βεβαίως υπάρχει και ο αστάθμητος παράγοντας, αυτό το κάτι που δε μπορούμε να ελέγξουμε, αλλά ακόμα και τότε τα πάντα εξαρτώναται από το πως θα αντιμετωπίσουμε αυτά που δε μπορούμε να ελέγξουμε.

Συνήθως ο αστάθμητος παράγοντας είναι αποτέλεσμα επιλογών άλλων ανθρώπων.

Τη ζωή σου τη φτιάχνεις εσύ με τις επιλογές σου.

Δημοσίευση

Η άποψη μου είναι ότι η μοίρα μας ελέγχεται εν μέρει από εμάς. Κάνουμε κάποιες επιλο-γές στη ζωή μας (είτε συνειδητά είτε επιβάλλονται από εξωγενείς παράγοντες)οι οποίες καθορίζουν και την περαιτέρω πορεία μας. Για παράδειγμα αν δεν πήγαινα στο συγκεκρι-μένο σημείο, την συγκεκριμένη ώρα δεν θα γνώριζα τον άντρα μου και συνεπώς η ζωή μου θα ήταν πολύ διαφορετική σήμερα. Αυτό δεν ονομάζεται μοίρα? Πιστεύω επίσης ότι πολύ λίγα πράγματα περνάνε απ' το χέρι μας και όσο και να παλεύουμε κάτι αν η μοίρα μας δεν το θέλει.....

Επίσης πιστεύω ότι και ο θάνατος μας(μακάβριο τώρα αυτό)είναι προκαθορισμένος. Γι΄αυτό δεν μου αλλάζει γνώμη κανένας. Το έχω ζήσει προσωπικά. 'Έχω φτάσει σε σημεί-ο, σε ένα τροχαίο που μου συνέβη, να βλέπω σκηνές απ' τη ζωή μου και εκεί πίστεψα ότι πεθαίνω, αλλά μάλλον η μοίρα μου έγραφε άλλα……..

Δημοσίευση

κάποια πράγματα νομίζω τα καθορίζουμε εμεις... για παραδειγμα αν μια γυναικα ειναι με εναν αντρα που την χτυπάει ή την βρίζει ή την απατά νομίζω οτι δεν φταιει η μοίρα και η αδικη ζωή αλλά η ανέχεια της προς αυτα που της συμβαίνουν. Απτην άλλη ειναι και κάποια πράγματα που δεν ειναι στο χερι μας και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γιαυτα, όπως οι αρρώστιες, ο θάνατος κλπ

Δημοσίευση

Κοριτσια εγω θα σας πω κατι να γελασετε..

Δεν τα πιστευω καθολου αυτα περι μοιρας. Πιστευω οτι ολα ειναι τυχαια γεγονοτα που το ενα φερνει το αλλο και τιποτα παραπανω.

Καποτε, οταν ημουν 18 χρονων μου ειπε μια φιλη μου να παμε σε μια κυρια που ελεγε τον καφε- καψουρα τοτε αυτη με καποιον που ειχανε χωρισει, να μαθει τι θα γινει...γελιο εγω, αλλα τι να κανω, μου το ζητησε τοσες φορες που πηγα! Αυτη η κυρια ηταν στο ηλιακο χωριο - ουτε θυμαμαι που ακριβως, ουτε πως την ελεγαν!

Μου εκανε κ μενα καφε. Αντε λεω, να δουμε τι θα μου πει να γελασω.

Μεταξυ αλλων, που επεσε μεσα αλλα δεν ηταν δα και δυσκολο, μου ειπε οτι θα χωρισω με αυτον που ημουνα (ναι, καλα, ειπα εγω) και οτι θα μεινω μονη μου πολλα χρονια (ναι, ουουουουου) ειπα εγω. Οτι θα χασω τον πατερα μου νεο (αι σιχτιρ γρουσουζα) και οτι σε ενα ασυνηθιστο μερος και με δυστυχια, μα ατυχημα θα ναι, μα νοσοκομειο, θα γνωρισω τον αντρα μου και θα τον παντρευτω πολυ γρηγορα (πολλα σιριαλ βλεπει, σκεφτηκα). Μου ειπε κι αλλα για το γαμο μου αλλα δεν εδωσα βαση, σε μια απο τις δυο μας ειπε οτι θα ξαναπαντρευτει αλλα δεν θυμαμαι με τιποτα σε ποια απο τις 2...

Για να μην πολυλογω, οπως τα ειπε εγιναν! Εντελως κουφο, ξερω, αλλα τι να πω...μαλλον επεσε μεσα τυχαια! Να μου πεις τοσο πολυ? Μαλλον...

Ειχα ρωτησει αυτη τη φιλη μου αν θυμαται πως τη λεγανε η οτιδηποτε αλλα τζιφος..της την ειχε συσησει μια κοπελα που της εφτιαχνε τα μαλλια αλλα ειχε χασει επαφη..

Πολυ περιεργη θα ημουν να ξαναπηγαινα!

Δημοσίευση

Το γεγονός που περιγράφεις δηλώνει ότι η μοίρα είναι προκαθορισμένη, γιατί το αρνείσαι? Έχω μπερδευτεί. Επίσης πολύ θα ήθελα να την επισκεφτώ κι εγώ αυτήν παρόλο που με φοβίζει, δεν θέλων ν΄ακούσω δυσάρεστα πράγματα γιατί μετά θα τα κουβαλάω συνέχεια μέσα μου και θα περιμένω ανά πάσα στιγμή να συμβούν.

Δημοσίευση

ΑΡΤΕΜΗ έγραψε:

Το γεγονός που περιγράφεις δηλώνει ότι η μοίρα είναι προκαθορισμένη, γιατί το αρνείσαι? Έχω μπερδευτεί. Επίσης πολύ θα ήθελα να την επισκεφτώ κι εγώ αυτήν παρόλο που με φοβίζει, δεν θέλων ν΄ακούσω δυσάρεστα πράγματα γιατί μετά θα τα κουβαλάω συνέχεια μέσα μου και θα περιμένω ανά πάσα στιγμή να συμβούν.

Δεν πιστευω οτι ειναι δυνατον να ειναι καθορισμενη η μοιρα μας. Γιατι αν συμβαινει αυτο, τοτε μαλλον ειμαστε μια σκακιερα καποιου που βαριεται πολυ και παιζει μαζι μας! Και αυτη η ερμηνεια της ζωης δεν μου αρεσει καθολου...Δεν θελω να δω τον Θεο ετσι.

Τωρα το πως επεσε αυτη μεσα? Δεν ξερω. (Ξεχασα να πω οτι επισης ειπε οτι ο αντρας μου θα φοραει στολη). Ισως να τα ειπε στην τυχη και να κολλησανε απο συμπτωση.

Εγω δεν φοβηθηκα να την επισκεφτω επειδη δεν τα πιστευα..Θα ηθελα να ξαναπαω παντως απο περιεργεια, να δω τι θα μου πει αυτη τη φορα! Αλλα δεν θυμαμαι τιποτα γι αυτη...

Δημοσίευση

ΚΑΤΚΑΤ έγραψε:

Κοριτσια εγω θα σας πω κατι να γελασετε..

Δεν τα πιστευω καθολου αυτα περι μοιρας. Πιστευω οτι ολα ειναι τυχαια γεγονοτα που το ενα φερνει το αλλο και τιποτα παραπανω.

Καποτε, οταν ημουν 18 χρονων μου ειπε μια φιλη μου να παμε σε μια κυρια που ελεγε τον καφε- καψουρα τοτε αυτη με καποιον που ειχανε χωρισει, να μαθει τι θα γινει...γελιο εγω, αλλα τι να κανω, μου το ζητησε τοσες φορες που πηγα! Αυτη η κυρια ηταν στο ηλιακο χωριο - ουτε θυμαμαι που ακριβως, ουτε πως την ελεγαν!

Μου εκανε κ μενα καφε. Αντε λεω, να δουμε τι θα μου πει να γελασω.

Μεταξυ αλλων, που επεσε μεσα αλλα δεν ηταν δα και δυσκολο, μου ειπε οτι θα χωρισω με αυτον που ημουνα (ναι, καλα, ειπα εγω) και οτι θα μεινω μονη μου πολλα χρονια (ναι, ουουουουου) ειπα εγω. Οτι θα χασω τον πατερα μου νεο (αι σιχτιρ γρουσουζα) και οτι σε ενα ασυνηθιστο μερος και με δυστυχια, μα ατυχημα θα ναι, μα νοσοκομειο, θα γνωρισω τον αντρα μου και θα τον παντρευτω πολυ γρηγορα (πολλα σιριαλ βλεπει, σκεφτηκα). Μου ειπε κι αλλα για το γαμο μου αλλα δεν εδωσα βαση, σε μια απο τις δυο μας ειπε οτι θα ξαναπαντρευτει αλλα δεν θυμαμαι με τιποτα σε ποια απο τις 2...

Για να μην πολυλογω, οπως τα ειπε εγιναν! Εντελως κουφο, ξερω, αλλα τι να πω...μαλλον επεσε μεσα τυχαια! Να μου πεις τοσο πολυ? Μαλλον...

Ειχα ρωτησει αυτη τη φιλη μου αν θυμαται πως τη λεγανε η οτιδηποτε αλλα τζιφος..της την ειχε συσησει μια κοπελα που της εφτιαχνε τα μαλλια αλλα ειχε χασει επαφη..

Πολυ περιεργη θα ημουν να ξαναπηγαινα!

Κ να με επαιρνες μαζι σου!!!! Ειμαι κ εγω περιεργη :P:P:P

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...