Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

συνγωμη που δεν μπορω να πω τον λογο,αλλα δεν περναω και την καλητερη ψυχωλογικη φαση,πιο συγκεκριμενα δεν θυμαμαι να ειμαι σε τετοια φαση.το μονο που μπορω να πω ειναι οτι θελω να παω καπου και να μην βλεπω ανθρωπο για μια εβδομαδα.ειναι λιγο απο ολα αρρωστα τα παιδια και αλλα πολλα.θελω μονο να μπορεσω να το καταπολεμησω στην καρδια του ανχους μου

Δημοσίευση

βουλα μου μαλλον εχεις πιεστει απο διαφορες καταστασεις και επειδη δεν μπορεις να ξεσπασεις σου βγαινει σε ταχυπαλμια!!!εγω οταν μου συμβαινει αυτο προσπαθω να το βγαζω απο μεσα μου ποτε με το να ξεσπαω σε κλαμματα ποτε με το να σπαω πραγματα και καποιες φορες οσο και να σου φανει περιεργο πιεζω τον ευατο μου να κοιμηθει για να μην σκεφτομαι τιποτα!!!!!

Δημοσίευση

γλυκα μου κοριτσια με συγκηνησατε που μου γραψαται της γνωμεσας.σας ευχαριστω παρα πολυ,ειναι η πρωτη φορα που θυμαμαι τοσο εντονα τουλαχιστων να αισθανωμαι τοσο ρακος ψυχωλογικα.και εγω σκεσπαω σε κλαματα αλλα τωρα πησμοσα με τον εαυτο μου και ειπα δεν θα κλαψω.μακαρι να μπορουσα να πολεμησω ολα μου τα προβληματα χωρις να ειμαι τοσο χαλια.κατι τρλω αλλα υπαρχη.γνωστη μου μαλωνη με τον αντρα της την βρηζει και εκεινη μετα απο λιγο αν ειναι πχ να παει σε γαμο παει κανωνηκα και χωρευει σαν να μην εγηνε τιποτα.εγω δεν θα μπορουσα να το κανω.εχω και πονο στο στερνο που χτυπαει πισο στην πλατη.να παω σε κανενα καρδιολογο?

Δημοσίευση

βουλα μου πιστευω πως καταλαβαινω πως νιωθεις...το αγχος ειναι συχνα παρων κ στη δικη μου καθημερινοτητα δυστυχως!οπως μου ειχε πει κ ενας παππουλης:''το αγχος ειναι ελλειψη πιστης'' κ ειναι αληθεια!πρεπει να πιστεψεις οτι ολα θα πανε καλα,οτι οι δυσκολες μερες θα περασουν!!καμια φορα οταν μου περναει το αγχος καθομαι κ συλλογιζομαι οτι καθομαι κ σκαω κ χαλαω την διαθεση μου για πραγματα που οντως διορθωνονται,ενω την ωρα του αγχους μου φαινονται βουνο!ωρες ωρες λεω οτι θα τρελαθω με τις κρισεις που με πιανουν,ταλαιπωρω τον εαυτο μου σκεφτομενη ωχ πως θα γινει αυτο,τι θα κανω με κεινο,πως θα τα καταφερω...

ασχετο αλλα θελω να το αναφερω...πριν μια βδομαδα εμαθα οτι μια φιλη της μαμας μου εχει καρκινο κ η ζωη της θα τελειωσει το πολυ σε 3 μηνες...αυτη η κοπελα ζουσε με τρομερο αγχος...κ σκεφτηκα οτι αν ολοι ξεραμε οτι ανα πασα στιγμη μπορει να φυγουμε απ'τη ζωη,ολα θα τα καναμε πιο ευκολα κ προσιτα!κ τα δυσκολα θα τα καναμε με ευκολια ευκολα για να ζησουμε ομορφα τις τελευταιες μερες μας....μ'εχει επηρεασει αυτο που συνεβη κ απο τοτε οποτε παω ν'αγχωθω συγκρατιεμαι κ προσπαθω να μην αναλωνομαι σε πραγματα που σιγουρα με καποιο τροπο μπορουν να φτιαχτουν!

αυτα!ελπιζω να σε βοηθησα κ επισης ελπιζω να μην σε τρομαξα με το περιστατικο...απλα το ανεφερα ωστε να μπορεσουμε να στρεψουμε το ενδιαφερον μας σε πραγματα αξια κ οχι σε πραγματα που μπορει να βρεθει εχουν λυση!

μακαρι να μπορεσω κ γω οπως κ συ να απαλλαγουμε απ'το αγχος...20 φορες την ημερα λεω ουφ εχω αγχος,εχω αγχος,εχω αγχος...ο αντρας μου παλι δεν ξερω αν αγχωνεται..ποτε δεν εχω δει την εκφραση αγχους στο προσωπο του κ πραγματικα τον ζηλευω!!κ ειναι παρα πολλες οι φορες που εκεινος καθησυχαζει το αγχος μου!!!

Δημοσίευση

Καλημέρα και απο εμένα!!!Βασικά καλό θα ήταν να κλάψεις και με κάποιο τρόπο να βγάλεις την ένταση από μέσα σου!!!Γιατί πολλές φορές έχουμε τα λεγόμενα ψυχοσωματικά προβλήματα που ξεκινούν κυρίως από το άγχος!!

Εγώ αυτό που έχω κάνει όσες φορές βρέθηκα σε δύσκολες καταστάσεις που με έπνιγαν και δεν μπορούσα να αντιδράσω ήταν να πάρω μια κόλλα χαρτί και να αρχίσω να γράφω τις σκέψεις μου όπως μου έρχονταν στο μυαλό, μουτζούρωνα, χαράκωνα το χαρτί με το στυλό και τελικά ξεσπούσα και ηρεμούσα. Ποτέ βέβαια δε γύρισα να διαβάσω τι έγραφα γιατί ήμουν μια άλλη εκείνη τη στιγμή!!

Αν δεις όμως ότι ο πόνος επιμένει πήγαινε και σε ένα γιατρο!!!Ελπίζω να βοήθησα!!!

Ψυχραιμία!!!

Δημοσίευση

καλη μου πριν καποια χρονια ειχα κρισης πανικου ενιωθα τα ιδια και πολλα περισσοτερα,αν εχεις πολυ ταχυπαλμια βαλε παγακι στο στομα σου και πιπιλα το αυτο ηρεμει την ταχυκαρδια,αν θελεις και ειναι εντονο το προβλημα σου στειλε μου πμ να μιλησουμε,δεν σου λεω να ηρεμησεις σου λεω να υποβαθμισεις αυτο που σου συμβαινει!!!!

ειναι ενα τιποτα μια απλη ταχυπαλμια και θα περασει δεν θα σε βλαψει!!!!

εκανα 3 χρονια ψυχοθεραπεια δεν σου λεω οτι το ιδιο σου συμβαινει φυσηκα!!!

ειμαι εδω οποτε θελεις να μιλησεις!!

ολες ειμαστε εδω και σε καταλαβαινουμε.

Δημοσίευση

ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΜΟΥ Κ ΕΓΩ ΕΙΧΑ ΤΑΧΥΠΑΛΜΙΕΣ ΟΛΗ ΤΗ ΜΕΡΑ ΔΕΝ ΚΟΙΜΟΜΟΥΝ ΤΑ ΒΡΑΔΙΑ ΕΙΧΑ ΤΙΝΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΗΜΟΥΝ ΧΑΛΙΑ Κ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΕΙΧΑ ΧΑΣΕΙ ΚΥΛΑ ΔΕΝ ΕΤΡΩΓΑ ΕΙΧΑ ΣΠΑΣΜΟΥΣ ΣΤΑ ΑΚΡΑ ΜΟΥ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 40 ΜΕΡΕΣ Κ ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΑ ΠΗΓΑ ΣΕ ΨΥΧΙΑΤΡΟ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΑΓΧΩΔΗ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ Κ ΠΗΡΑ ΜΙΑ ΑΓΩΓΗ Κ ΕΙΜΑΙ ΤΕΛΕΙΑ ΤΩΡΑ.

ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ Κ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ. ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΝΕ ΤΑ ΝΕΥΡΑ Κ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΑΝ ΕΙΣΑΙ Κ ΛΙΓΟ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΣΕ ΚΑΤΑΤΡΩΝΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.

Δημοσίευση

kassi έγραψε:

Καλημέρα και απο εμένα!!!Βασικά καλό θα ήταν να κλάψεις και με κάποιο τρόπο να βγάλεις την ένταση από μέσα σου!!!Γιατί πολλές φορές έχουμε τα λεγόμενα ψυχοσωματικά προβλήματα που ξεκινούν κυρίως από το άγχος!!

Εγώ αυτό που έχω κάνει όσες φορές βρέθηκα σε δύσκολες καταστάσεις που με έπνιγαν και δεν μπορούσα να αντιδράσω ήταν να πάρω μια κόλλα χαρτί και να αρχίσω να γράφω τις σκέψεις μου όπως μου έρχονταν στο μυαλό, μουτζούρωνα, χαράκωνα το χαρτί με το στυλό και τελικά ξεσπούσα και ηρεμούσα. Ποτέ βέβαια δε γύρισα να διαβάσω τι έγραφα γιατί ήμουν μια άλλη εκείνη τη στιγμή!!

Αν δεις όμως ότι ο πόνος επιμένει πήγαινε και σε ένα γιατρο!!!Ελπίζω να βοήθησα!!!

Ψυχραιμία!!!

Aκριβως με τον ιδιο τροπο ξεσπαω κι εγω!!οταν δεν ειμαι καλα γραφω,κλαιω ταυτοχρονα σκιζω 5-6 χαρτια και δεν τα διαβαζω διοτι οποτε το εκανα ειδα οτι πραγματικα δεν ημουν εγω!!!Αυτο σημαινει πως μεγαλοποιουμε καποια πραγματα οταν ποναμε(δεν λεω οτι δεν ειναι σοβαρος ο λογος που ποναμε αλλα σιγουρα τον μεγενθυνουμε).επισης οποτε επραξα κατι πανω στο θυμο και στο αγχος μου,ΑΠΕΤΥΧΑ!!!

ευχομαι καλη τυχη ,να γραφεις ολα οσα σε ποναν και θα βρεις την ακρη σου!!! :kiss:

Δημοσίευση

βουλα μου πιστευω πως καταλαβαινω πως νιωθεις...το αγχος ειναι συχνα παρων κ στη δικη μου καθημερινοτητα δυστυχως!οπως μου ειχε πει κ ενας παππουλης:''το αγχος ειναι ελλειψη πιστης'' κ ειναι αληθεια!πρεπει να πιστεψεις οτι ολα θα πανε καλα,οτι οι δυσκολες μερες θα περασουν!!καμια φορα οταν μου περναει το αγχος καθομαι κ συλλογιζομαι οτι καθομαι κ σκαω κ χαλαω την διαθεση μου για πραγματα που οντως διορθωνονται,ενω την ωρα του αγχους μου φαινονται βουνο!ωρες ωρες λεω οτι θα τρελαθω με τις κρισεις που με πιανουν,ταλαιπωρω τον εαυτο μου σκεφτομενη ωχ πως θα γινει αυτο,τι θα κανω με κεινο,πως θα τα καταφερω...

ασχετο αλλα θελω να το αναφερω...πριν μια βδομαδα εμαθα οτι μια φιλη της μαμας μου εχει καρκινο κ η ζωη της θα τελειωσει το πολυ σε 3 μηνες...αυτη η κοπελα ζουσε με τρομερο αγχος...κ σκεφτηκα οτι αν ολοι ξεραμε οτι ανα πασα στιγμη μπορει να φυγουμε απ'τη ζωη,ολα θα τα καναμε πιο ευκολα κ προσιτα!κ τα δυσκολα θα τα καναμε με ευκολια ευκολα για να ζησουμε ομορφα τις τελευταιες μερες μας....μ'εχει επηρεασει αυτο που συνεβη κ απο τοτε οποτε παω ν'αγχωθω συγκρατιεμαι κ προσπαθω να μην αναλωνομαι σε πραγματα που σιγουρα με καποιο τροπο μπορουν να φτιαχτουν!

αυτα!ελπιζω να σε βοηθησα κ επισης ελπιζω να μην σε τρομαξα με το περιστατικο...απλα το ανεφερα ωστε να μπορεσουμε να στρεψουμε το ενδιαφερον μας σε πραγματα αξια κ οχι σε πραγματα που μπορει να βρεθει εχουν λυση!

μακαρι να μπορεσω κ γω οπως κ συ να απαλλαγουμε απ'το αγχος...20 φορες την ημερα λεω ουφ εχω αγχος,εχω αγχος,εχω αγχος...ο αντρας μου παλι δεν ξερω αν αγχωνεται..ποτε δεν εχω δει την εκφραση αγχους στο προσωπο του κ πραγματικα τον ζηλευω!!κ ειναι παρα πολλες οι φορες που εκεινος καθησυχαζει το αγχος μου!!!

το περισττατηκο που μου ανεφερες δεν ειναι το μοναδικο στον κοσμο ουτε και το τελευταιο δυστιχως.μακαρι να μπορουσα να απαλαγω αποτο ανγχος και να μπορεσω να λυσο τα πρωβληματα που με απασχωλουν.αλλα καμια φορα δεν λινωνται ολα με το που θα κατσις να τα δεις και να τα συζητησης.η συζητηση ειναι ενα μικρο γιατρικο αλλα τωρα τελευταια ειμαι πιο κληστη σε μερηκα θεματα.ευχαριστω με βοηθησες ομως με το κουραγιο που μου εδωσες

Δημοσίευση

ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΜΟΥ Κ ΕΓΩ ΕΙΧΑ ΤΑΧΥΠΑΛΜΙΕΣ ΟΛΗ ΤΗ ΜΕΡΑ ΔΕΝ ΚΟΙΜΟΜΟΥΝ ΤΑ ΒΡΑΔΙΑ ΕΙΧΑ ΤΙΝΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΗΜΟΥΝ ΧΑΛΙΑ Κ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΕΙΧΑ ΧΑΣΕΙ ΚΥΛΑ ΔΕΝ ΕΤΡΩΓΑ ΕΙΧΑ ΣΠΑΣΜΟΥΣ ΣΤΑ ΑΚΡΑ ΜΟΥ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 40 ΜΕΡΕΣ Κ ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΑ ΠΗΓΑ ΣΕ ΨΥΧΙΑΤΡΟ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΑΓΧΩΔΗ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ Κ ΠΗΡΑ ΜΙΑ ΑΓΩΓΗ Κ ΕΙΜΑΙ ΤΕΛΕΙΑ ΤΩΡΑ.

ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ Κ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ. ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΝΕ ΤΑ ΝΕΥΡΑ Κ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΑΝ ΕΙΣΑΙ Κ ΛΙΓΟ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΣΕ ΚΑΤΑΤΡΩΝΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.

ολη μερα δεν εχω μονο σε παρα πολυ ανχως,και κριση επαθα και κιλα εχασα,και τωρα δεν μπορω να τα παρω πισω.ελπιζω να μην καταληξω σε ψυχωλιγο

Δημοσίευση

ΝΑ ΚΑΤΣΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΒΑΛΕ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΞΕΣΠΑΣΕ...ΜΕ ΚΛΑΜΜΑΤΑ ΜΕ ΦΩΝΕΣ ΜΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΝΑΙ?ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΕΓΩ ΟΤΑΒ ΓΕΝΝΟΥΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΞΑΠΛΩΣ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΜΕ ΡΑΒΑΝΕ ΕΤΡΕΜΑ ΤΗ ΠΙΕΣΗ ΜΕ ΠΕΡΝΑΝΕ ΤΙ ΧΙΛΙΑ ΔΥΟ ΜΕ ΚΑΝΑΝΕ ΤΟ ΤΕΡΜΟΥΛΟ ΤΡΕΜΟΥΘΛΟ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΤΡΕΜΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΒΟ ΤΟΥ Ε ΑΥΤΟ ΕΠΑΘΑ ΕΓΩ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΡΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΒΟ ΣΟΥ - ΑΓΧΟΣ..ΧΑΛΑΡΩΣΕ,,ΙΣΩΣ ΑΜΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙΣ ΛΙΓΑΚΙ?

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Συνήθως λένε ότι στα δεύτερα η κοιλιά είναι μεγαλύτερη. Εμείς καλά τα πάμε. Έχει πολύ πλάκα γιατί είναι παπαγάλος. Μιλάει πάρα πολύ σε σημείο που κάνουμε συζήτηση. Ρωτάς κ απαντάει τα πάντα. Έχει κόλλημα με την καθαριότητα, δεν του αρέσει με τίποτα να κάνει παζλ παρα μόνο να τα πετάει. Τον έβαλα να κάνουμε μπισκότα κ έκλαιγε από το ζυμάρι γιατί λέρωσε τα χέρια του. Δεν μπορούμε να αφήσουμε μπουκάλι με νερό για τα ξεβιδωνει. Στη δουλειά είμαι σπαστό 8ωρο, οπότε τον βλέπω το πρωί, το μεσημέρι κ το απόγευμα κ με βολεύει αυτό το πρόγραμμα, γιατί τον βλέπω όλη τη μέρα! Με το καλό να έρθει και η δεύτερη κόρη!!! Να σας ζήσει η Αργυρώ σας!!!
    • Ναι να το ξεκινήσετε χωρίς πίεση κλασικά με υπομονή.. τα ξέρεις.. θέλει χρόνο και εξάσκηση να συνηθίσει και να μάθει το καλαμάκι.. Ναι ισχύει ότι είναι προτιμότερο, για εμένα λόγο ορμονών που έχει το αγελαδινό.. σκέψου το αγελαδινό είναι για να μεγαλώσει το μοσχαράκι σε αγελάδα.. πόσες ορμόνες έχει για να μεγαλώσει αυτό το ζώο το μωρό του.. γενικότερα προσπαθώ να αποφεύγω τα αγελαδινα και σε γιαούρτι/τυριά.. όπου μπορώ περισσότερο βέβαια.. Ναι εννοείται ότι είναι και το στυλ της κάθε οικογένειας! Για αυτό κιόλας λέω ότι για εμένα το ιδανικό είναι εκεί κάπου στις 10-10:30.. γιατί αυτή θέλει να με ακουμπάει κιόλας και δεν μπορώ να με φανταστώ να κάθομαι στο κρεβάτι αγαλματάκια ακίνητα αμίλητα και αγέλαστα από τις 7-7:30 πχ 😂😂 Και σου κοιμάται και αρκετές ώρες!! Μωρέ μπράβο το παιδί!! Φτου φτου φτου!! Όχι εμένα σου λέω, πόσες ώρες είναι.. 7 ώρες το βράδυ και 2 ώρες το μεσημέρι.. εκεί δηλαδή συνολικά περίπου 9-9:30 ώρες/24ωρο, τέλος.. και πάνω μου κολλημένη πάντα αγκαλίτσα, αλλιώς δεν.. το κυριότερο είναι ότι δεν το χωράει κάν ο νους μου το πως σου ξανακοιμαται..🤯 όχι μόνο εσένα δηλαδή, που διαβάζω λέτε αφυπνίσεις.. εμάς οι "αφυπνίσεις" της συνοδεύονται από 4-5 ώρες τουλάχιστον, όρθια στο πόδι να "χοροπηδάει"..🥴 Μωρέ και εμάς κάπου εκεί 2 μηνών περίπου στον ύπνο ζούσαμε την ουτοπία.. το παιδί κοιμόταν σερί από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 6-6:30 το πρωί σερί.. και ανά 3ωρο κοιμόταν ένα 2:30ωρο τουλάχιστον.. σου μιλάω για ουτοπία.. 🥹 πόσο μου λείπει.. 6 μηνών έγινε το πρώτο μεγάλο sleep regression με το άλμα.. καταφέραμε με πολύ κόπο πολύ αργά και με πισογυρισματα φυσικά να κοιμάται κάπου 11:30-12 το βράδυ.. κράτησε 1-1,5 μήνα περίπου Σεπτέμβρη - Οκτώβρη και με το που μπήκε ο Νοέμβρης με την αλλαγή της ώρας όμως σχεδόν άμεσα σε 1-2 μέρες από την αλλαγή της ώρας, γμθκε ο Δίας όμως.. και από τότε παλεύουμε πάλι να το φέρουμε σιγά σιγά.. και πολλές φορές μας φέρνει στα όρια μας δηλαδή.. τίποτα, υπομονή μόνο.. αφού το διάβαζα στον άντρα μου που γράφεις για τον ύπνο και δεν το πίστευε σκέψου.. μου λέει δεν το κοιμίζει όλη μέρα; Και τι ώρα σηκώνεται το πρωί από τις 4; 🤣🤣 Είναι και στο παιδί καταλαβαίνω.. μιας φίλης μου ο πρώτος γιός της ήταν το όνειρο θερινής νυκτός κάθε μαμάς στον ύπνο από την γέννηση.. λες και δεν υπήρχε παιδί στο σπίτι.. ο δεύτερος τής έχει αλλάξει τα φώτα!! 😅😅 Ίδιος με την δικιά μου από τις περιγραφές της.. 🫣🤭
    • Κορίτσια λ,Μ έστειλε σήμερα τα αποτελέσματα..απορώ πώς...92 157 105..όμως από φέτος Μ είπε άλλαξαν τα όρια κ εκεί που ήταν 160 ή 180 την πρώτη ώρα έγινε 140 κ είμαι πάνω από τα όρια στη μια μέτρηση..τα έχω στείλει στον γιατρό..δεν απάντησε κάτι..αν δεν απαντήσει κάτι,θα περιμένω την Παρασκευή να Μ πει στο ραντεβού...
    • Σχετικά με τον ύπνο τι να σου πω... Κάπως ο ίδιος μας υπέδειξε αυτο το ωράριο. Δλδ από 2/3 μηνών κάναμε πάντα τη ρουτίνα του μπάνιου κάπου 7/8μμ και μετά γλαρωνε, θήλαζε και κοιμόταν το μεγαλύτερο stretch ύπνου (4-5 ώρες και καμιά φορά και 6 ώρες σερί). Οπότε το τηρήσαμε έκτοτε και χτίσαμε τις ρουτίνες γύρω απ' αυτο το ωράριο του νυχτερινού ύπνου. Ειδικά απ' όταν ξεκίνησε βρεφικό αυτό το ωράριο όχι απλά εδραιώθηκε αλλά απ' τις 6.30μμ είναι ήδη κουρασμένος φουλ, κι αν χάσουμε το παράθυρο μπάνιο-γαλα-νανι θα πέσει το ταβάνι να μας πλακώσει απ' τις κραυγές του 😂😂  Κάνει και 2 ημερήσιους ακόμα (πρωί περίπου 30/45λεπτα και μεσημέρι 1/2ωρες), από τον 15ο/18ο μήνα θα αφαιρέσουμε σταδιακά τον πρωινό και θα μείνει ο μεσημεριανος μόνο που τον κάνει ούτως ή άλλως στο σχολείο.  Σε γενικές γραμμές η βραδινή του ρουτίνα είναι η εξής (το έγραψα και πρόσφατα σε άλλη ενότητα, κάνω αντιγραφή εδώ): 5.30/6μμ (βραδινό) - 6/6.30μμ τα φώτα και οι φωνές στο σπίτι χαμηλώνουν/κατεβάζουμε παντζούρια, μπάνιο + μασαζάκι (δε βάζουμε σαπούνια καθε μέρα, απλά σε ζεστό νερό να ηρεμεί και να παίζει) - 7μμ μπιμπερό στο σαλόνι, όχι στο κρε΄βατι του + ιστοριούλα - 7/730μμ στο κρεβάτι για ύπνο.  Από εκεί και πέρα, συνήθως κάνει 2 αφυπνίσεις, μια στις 00:00/01:00 και μετά 03:00/04:00. Ξυπνάει 6/6:30 για πρωί 🫠 ιδανικά θα ήθελα να ξυπνάει 7/7.30 αλλά όσες φορές και να προσπαθήσαμε να καθυστερήσουμε τον βραδινό ύπνο έβγαζε τρομερή γκρίνια, ήταν υπέρ κουρασμένος και υπέρ νευριασμένος που μετά κάναμε αμάν να τον κοιμίσουμε, Ενώ άμα μένουμε πιστοί στο πρόγραμμα του πλέον τον ακουμπάμε στο κρεβάτι του, κάνουμε πατ πατ στο πωπουδακι μαξ 5 λεπτά και γεια σας. Οπότε καταλαβαίνεις ότι δύσκολα να ξεβολευτουμε κι εμείς 😂😂😂  Πάντως έχει να κάνει και με το στυλ ζωής της κάθε οικογένειας ρε συ - έχουμε κι εμείς φιλικό ζευγάρι που βάζουν τον μικρό τους το νωρίτερο 11μμ γτ έτσι τους βολεύει επειδή μετά ξυπνάει 9 το πρωί. Εμείς ούτως ή άλλως ξεκινάμε δουλειά 8πμ και κοιμόμαστε κι οι ίδιοι νωρίς, οπότε λειτουργεί όπως έχει. 
    • Εγω βάζω από αρκετά νωρίς το λαδάκι της  weleda κ είμαι πολύ ευχαριστημένη. Όχι τόσο για ραγαδες γιατί είχα ηδη απο προηγούμενες εγκυμοσύνες, όμως ενυδατώνει εξαιρετικά το δέρμα κ αφήνει ωραία αίσθηση 
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...