Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Τα ωφέλη του θηλασμού προς το παιδί είναι τόσα πολλά που η χαλάρωση ή το "πέσιμο" του στήθους δεν θα έπρεπε να απασχολεί καμμιά μητέρα ή υποψήφια μητέρα......άλλωστε με λίγη γυμναστική όλα επανέρχονται στην προηγούμενη κατάσταση!

Δημοσίευση

Οχι , δεν ισχυει και εχει περασει λανθασμένα αυτη η εντυπωση .

Το στηθος απο την εγκυμοσύνη προετομάζεται για τον θηλασμο . Γιαυτο σε ολες τις γυναικες "πρηζεται" (οι περισσοτερες γυναικες αλλαζουν νουμερο σουτιεν) ή σε αλλες εμφανιζεται και πυαρ μετα τον 7ο ή και νωρίτερα .

Φυσικά και παιζει παρα πολυ μεγαλο ρολο η "ποιοτητα"-ελαστικοτητα του δέρματος , γιατι οπως ξερουμε αλλες γυναικες κανουν ραγαδες αλλες οχι.

Επισης οσο πιο ομαλος ειναι ο αποθηλασμος τοσο πιο γρηγορα θα επανερθει το στηθος .

Δημοσίευση

Το στήθος και χαλα΄ρώνει και πέφτει κρίνοντας από το δικό μου. Αν έχεις μικρό στήθος θα επανέλθει με γυμναστική αλλα αν έχεις μεγάλο δεν πρόκειται να επανέλθει ευκολα και σίγουρα όχι εντελώς. εγώ έχω ραγάδες ακόμα από την πρώτη μου εγκυμοσύνη! Το στήθος χαλάει θέλουμε δε θέλουμε αλλά τι να κάνουμε αυτά έχει η μητρότητα..

Δημοσίευση

Δε νομιζω ότι η χαλαρωση του στήθους έχει να κάνει με το θηλασμό.

Αν δε γυμναζεσαι ποτέ ,αν εισαι παχουλη ή αν απο τη φύση σου το στηθος είναι χαλαρό τότε αναποφευκτα θα πεσει θηλάσεις δε θηλάσεις.

Αν και το θεωρω απιστευτη ματαιοδοξια εγω προσωπικα δε θα ελεγα όχι σε μια ανορθωση (οχι αυξηση) :S .

Δημοσίευση

Κοριτσια, για να καταλαβω!

Το στηθος μου ανεκαθεν ηταν μικρο.

καπως ειχε στρουμπουλεψει με τον θηλασμο και μετα...αυγα ματια! :laugh:

Ουτε αδενες δεν επιανα!

Δεν μπορει να ηταν η ιδεα μου!

Ενας χρονος περασε μεχρι να πω οτι πιανω καποιους αδενες!.

η χαλαρωτητα, ομως χαλαρωτητα!

Τωρα, αν εχεις μεγαλο στηθος, δεν φαινεται αν χασεις και λιγο!

Δημοσίευση

δεν είχα την εμπειρία του θηλασμού(δεν πρόλαβα δηλ) αλλά γενικώς απο όλη την εγκυμοσύνη έχει αλλάξει πολύ το στήθος μου. Εχω ραγάδες μικρες μικρές, δεν είναι τόσο σφριγηλό όπως πρίν την εγκυμοσύνη και είναι πιο πεσμένο σε σχέση με πριν. Οπότε νομίζω όπως και ναχει με όλη αυτην την διαδικασία της εγκυμοσύνης ,που πρήζεται κλπ αλλάζει το στήθος μας. Φαντάζομαι πολύ περισσότερο αν θηλάσεις κιολας. αν κάνεις γυμναστική πιστεύω απλά οτι βελτιώνεται κάαααπως αλλά σε καμμια περιπτωση δεν επανερχεται.

Δημοσίευση

Δεν ισχυριζομαι οτι δεν χαλαρωνει και "πεφτει" το στηθος (πως θα μπορουσα αφου βλεπω το δικο μου :P ) αλλα οτι δεν φταιει ο θηλασμος . Οπως ειπε και η Μαρια , αυτα εχει η μητρότητα ! Απο τη στιγμη που μενεις εγκυος το σωμα αλλαζει.

Δημοσίευση

και ο θηλασμός να φταίει μεχρι ενα βαθμό δεν έγινε και τπτ :dry: είπαμε εχει πολλά καλά ο θηλασμός αλλά σίγουρα έχει και αρνητικά οσον αφορά το σώμα της μητέρας. Δεν εγινε και τπτ αν το παραδεχτούμε. πεφτει το στήθος,χαλαρώνει,κόβονται οι θηλές σε κάποιες κοκ. Νομίζω όμως οτι πολλές μανες εχουν θυσιάσει την προσωπική τους εμφάνιση κ καλοπέραση για τα παιδια τους.

Δημοσίευση

Μα φυσικά ! Απλα η αληθεια ειναι οτι ο θηλασμος προστατευει και δεν δημιουργει "προβληματα" στο σωμα της μητέρας .

Το θεμα των θηλών δημιουργειτε απο κακη σταση . Εμενα οι θηλες μου δεν ερεθιστηκαν ουτε μια φορα .

Το στηθος αποτελειται απο λιπος και αδενες . Οταν παχαινουμε , φουσκωνει και οταν αδυνατιζουμε χαλαρωωωωνει . Δυστυχως η γυμναστική δεν βοηθά καιπολυ στην ...ανυψωση :P

Δημοσίευση

Τα βρέφη που θηλάζουν προστατεύονται από διάρροιες και στομαχικές διαταραχές, λοιμώξεις του αναπνευστικού και ωτίτιδες. Ιδιαίτερα όταν υπάρχει οικογενειακό ιστορικό με αλλεργίες, άσθμα και έκζεμα ο αποκλειστικός θηλασμός προστατεύει από αυτά Το μητρικό γάλα είναι εύκολο στην πέψη οπότε μειώνει την συχνότητα δυσκοιλιότητας και κωλικών. Επίσης ο θηλασμός βοηθά στη ψυχοσωματική ανάπτυξη του παιδιού, την κανονική ανάπτυξη της σιαγόνας και των δοντιών και είναι ανέξοδος και πρακτικός. Για τη μητέρα εκτός από το συναισθηματικό δεσμό με το βρέφος, παρέχει προστασία από την οστεοπόρωση, τον καρκίνο του μαστού και των ωοθηκών.

Με τον θηλασμό θα χαλαρώσει το στήθος μου. Μύθος!

Η εγκυμοσύνη με τις ορμονικές μεταβολές προκαλεί αλλαγές στο στήθος κάθε γυναίκας. Ο ρόλος του θηλασμού σε αυτές τις αλλαγές είναι αμελητέος αλλά αυτά που σίγουρα επηρεάζουν είναι η κληρονομικότητα και οι απότομες μεταβολές βάρους.

Με το θηλασμό θα πρέπει να τρώω περισσότερο και δεν θα χάσω βάρος. Μύθος!

Μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή και η κατανάλωση πολλών υγρών συνίσταται κατά το θηλασμό. Μια γυναίκα που θηλάζει καταναλώνει 500 περισσότερες θερμίδες ημερησίως και έτσι είναι πιο εύκολο να ξαναβρεί τη φόρμα της.

Ο θηλασμός είναι κάτι το φυσικό και κάθε μητέρα πρέπει να ξέρει πως να θηλάσει το παιδί της. Αλήθεια και μύθος!

Σίγουρα ο θηλασμός είναι κάτι το φυσικό αλλά και η νέα μητέρα και το βρέφος πρέπει να μάθουν πολλά καινούργια πράγματα για το θηλασμό. Είναι καλό οι νέες μητέρες να μιλήσουν με κάποιο ειδικό πριν από τον τοκετό και ακόμη πιο σημαντικό είναι να υπάρχει κάποιος να βοηθήσει την μητέρα με τους πρώτους θηλασμούς. Για να μπορέσει η μητέρα να θηλάσει με επιτυχία χρειάζεται υπομονή και επιμονή.

Σταμάτησα να θηλάζω γιατί δεν είχα αρκετό γάλα. Συνήθως μύθος, πολύ σπάνια αλήθεια!

Το στήθος κάθε γυναίκας είναι φτιαγμένο για να παράγει αρκετό γάλα για το ή τα βρέφη της. Η παραγωγή γάλακτος ακολουθεί τον κανόνα προσφοράς και ζήτησης. Όσο πιο πολύ γάλα χρειάζεται το βρέφος τόσο πιο πολύ γάλα είναι σε θέση να παράξει το στήθος. Για να γίνει αυτό, το βρέφος πρέπει να θηλάζει κάθε φορά που πεινάει και για όσο χρόνο θέλει και έτσι θα ρυθμίζεται καλύτερα η παραγωγή γάλακτος. Υπάρχουν συγκεκριμένοι τρόποι για να μάθουμε αν ένα μωρό παίρνει αρκετό γάλα.

Πρέπει να δώσουμε στο μωρό συμπλήρωμα ή γλυκόζη όταν γεννηθεί μέχρι να ‘έρθει’ το γάλα της μητέρας. Ο πιο διαδεδομένος μύθος που εμποδίζει τον επιτυχημένο θηλασμό!

Με όποιο τρόπο και αν έχει γεννηθεί το μωρό η μητέρα μπορεί σχεδόν αμέσως να θηλάσει το βρέφος εφόσον είναι υγιές. Είναι πλέον αποδεδειγμένο ότι ένα υγιές νεογέννητο δεν χρειάζεται περισσότερο γάλα από όσο παράγει η μητέρα. Το πρωτόγαλα που παίρνει το μωρό στους πρώτους θηλασμούς δεν είναι μεγάλο σε ποσότητα (4-14 ml , μία κουταλιά της σούπας) αλλά είναι αρκετό για το μωρό και πλούσιο σε προστατευτικά αντισώματα. Ο πρώτος θηλασμός συνίσταται να γίνεται όσο το δυνατό πιο νωρίς και τουλάχιστον μέσα στις πρώτες δύο ώρες μετά τον τοκετό. Το μωρό αυτές τις πρώτες ώρες είναι πιο πρόθυμο να θηλάσει πριν κοιμηθεί και έχει αποδειχτεί ότι έτσι αυξάνονται οι πιθανότητες επιτυχίας του θηλασμού. Αν το μωρό πάρει συμπλήρωμα στην αρχή, μετά έχει χορτάσει, δεν παίρνει σωστά το στήθος και έχει χαθεί η χρυσή ευκαιρία να αρχίσει με επιτυχία ο θηλασμός.

Ο θηλασμός πονάει. Μύθος!

Αν μια καινούργια μητέρα πονάει όταν θηλάζει τότε το βρέφος δεν έχει τοποθετηθεί σωστά στο στήθος. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να σταματήσει στιγμιαία ο θηλασμός και το βρέφος να τοποθετηθεί σωστά στο στήθος.

Δεν μπορώ να θηλάσω γιατί έχω επίπεδες ή εισέχουσες θηλές. Μύθος!

Οι περισσότερες γυναίκες μπορούν να θηλάσουν με επιτυχία ανεξάρτητα από το μέγεθος του στήθους τους ή το σχήμα των θηλών. Αν έχετε επίπεδες ή εισέχουσες θηλές ίσως είναι λίγο πιο δύσκολος ο θηλασμός στην αρχή αλλά υπάρχουν διάφοροι τρόποι να ξεπεραστεί και αυτό το εμπόδιο τόσο πριν όσο και μετά τον τοκετό.

Πρέπει να σταματήσω να θηλάζω λόγω ραγάδων στις θηλές ή λόγω μαστίτιδας. Μύθος!

Με τον όρο ραγάδες περιγράφονται πληγές που ίσως προκληθούν στις θηλές όταν το μωρό δεν ‘παίρνει’ σωστά το στήθος. Η μαστίτιδα είναι φλεγμονή που μπορεί να προκληθεί από λοίμωξη ή από αποκλεισμένο γαλακτοφόρο πόρο. Κανένα από τα παραπάνω προβλήματα δεν πρέπει να σας σταματήσουν από το να θηλάζετε. Φυσικά η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη και ο σωστός θηλασμός μειώνει τις πιθανότητες αυτών των επιπλοκών.

Τα μοντέρνα παιδικά γάλατα είναι τόσο καλά όσο και το μητρικό. Μύθος!

Όσο και αν μοιάζουν αυτά τα γάλατα με το μητρικό γάλα δεν έχουν τα αντισώματα και άλλα ευεργετικά συστατικά του. Ακόμη το μητρικό γάλα είναι πάντα έτοιμο για κατανάλωση, αποστειρωμένο και στη σωστή θερμοκρασία όπου και αν βρίσκεστε.

Αυτές είναι σε συντομία οι αλήθειες πίσω από τους πιο διαδεδομένους μύθους για τον μητρικό θηλασμό. Γενικότερα η κοινωνία μας πιστεύει τόσο πολύ σε αυτούς τους μύθους που μερικές φορές μπορούν να εμποδίσουν τον θηλασμό. Για αυτό είναι σημαντικό κάθε νέα μητέρα πριν και μετά από τον τοκετό να συζητά με τον παιδίατρο της ή άλλο ειδικό για τον θηλασμό και ακόμα να εξασφαλίζει βοήθεια για τους τόσο σημαντικούς πρώτους θηλασμούς. ‘Έτσι ελπίζουμε να αυξηθούν τα βρέφη που θηλάζουν για να δώσουμε στις νέες γενιές μια σωστή αρχή.

http://www.paidiatros.com/MAIN/article-387-0-0-0.aspx

ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΑ..

Δημοσίευση

Συγνωμη τωρα να ρωτησω κατι..γιατι αυτο ειναι που σε προβληματιζει και οχι πχ η κοιλια η τα οπισθια σου.

Προσωπικα εμενα ποτε δεν με ενιαξε αν θα πεσει το στηθος αν θα κανω ραγαδες αν αν αν...με ενδιαφερει να ηταν το μωρακι μου καλα , να μπορεσω να το θηλασω οσο θελει και οσο θελλω , να μην εχω προβληματα υγειας με τον μαστο μου

Μετα την γενα ο πισινος μου ειναι σαν τον χαρτι του Αμαζονιου απο τις ραγαδες, εχω και στο στηθος μια..αλλα δε με νοιαζει καθολου

Δημοσίευση

Panayiota έγραψε:

Δε νομιζω ότι η χαλαρωση του στήθους έχει να κάνει με το θηλασμό.

Αν δε γυμναζεσαι ποτέ ,αν εισαι παχουλη ή αν απο τη φύση σου το στηθος είναι χαλαρό τότε αναποφευκτα θα πεσει θηλάσεις δε θηλάσεις.

Αν και το θεωρω απιστευτη ματαιοδοξια εγω προσωπικα δε θα ελεγα όχι σε μια ανορθωση (οχι αυξηση) :S .

συμφωνω απολυτα ακομα και στην ανωρθωση!!!!!! :silly:

http://www.mammyland.com/video/141-2009-10-06-20-52-50

δες και αυτο το βιντεο σχετικο ειναι με το ερωτημα σου

Δημοσίευση

Θα συμφωνησω με τις κοπελες που λενε οτι δεν ισχυει κατι τετοιο. Εγω θηλαζω ακομα - μονο βραδυ βεβαια - και το στηθος μου δεν εχει παθει τιποτα. Οπως ηταν ετσι ειναι!

Δεν υπαρχει καλυτερο συναισθημα απο τον θηλασμο... Αυτο το δεσιμο που δημιουργειται αναμεσα την μανα κ το παιδι δεν μπορει να το δωσει τιποτα αλλο...

Με το καλο να ερθει το μωρακι σου, και σου ευχομαι να το θηλασεις!

Δημοσίευση

θα συμφωνησω με την Παναγιωτα και θα προσθεσω οτι καπου διαβασα οτι η πτωση του στηθους οφειλεται στην εγκυμοσυνη. Τοτε πρηζεται και βαραινει γιαυτο μετα επερχεται η χαλαρωση. Επισης το στηθος ειναι απο τους μυες που χαλαρωνουν πιο ευκολα σε σχεση με αλλους. Αν κανω λαθος διορθωστε με....

Με το καλο να δεχθεις το μωρακι σου!

Δημοσίευση

exo akousei oti den peftei..kai ola einai thema dermatos kai genika poso polu prosexeis...!diladi na foras sosto stithodesmo..sosto noumero..na min xaneis-pairneis apotoma varos..i mama mou einai 55 xronon exei thilasei 3 paidia kai to zileuo to stithos tis..ase pou gynaikes pou exoun thilasei exoun meiomenes pithanotites gia karkino tou mastou!!! ;);););) kai stin teliki an pesei kai den niotheis kala..yparxoun oraiotates kremoules pou kanoun thaumata..kai i gymanistiki episis.se syndiasmo me krua mpanakia pano sto stithos..!!!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Λοιπόν μπάνιο δεν πρόλαβα αλλά βρήκα τρόπο να κοιμηθεί στο λίκνο μόνος του!!! Αρχικά τον τύλιξα με την κουβέρτα για να μην τον αφήσω στο κρύο κρεβατακι (θεωρώ πως είναι ένας από τους λόγους που ξυπνάνε όταν τα αφήνεις), 2ον έβαλα ένα λούτρινο που έχουμε με λευκούς ήχους κλπ να δουλεύει στον χτύπο της καρδιάς κ νομίζω πως η κίνηση κλειδί ήταν πως έβγαλα την μπλούζα μου κ την έβαλα στην κούνια…. Κάθισε λίγο ξύπνιος κ μετά κοιμηθηκεεεεεε🥳🥳🥳🥳 Που τις προηγούμενες ημέρες με το που σκεφτόσουν να τον αφήσεις το βραδι τσιριζε.. Ελπίζω να πιάσει κ αύριο κ να μην έτυχε απλά σήμερα..
    • Καλησπέρα..εγώ καλά είμαι..αν και νωρίς βλέπω ότι ξαφνικά ξεπετάχτηκε η κοιλιά κι εγώ ακόμα δεν το έχω πει στη δουλειά...αύριο έχω γιατρό μετά από 2,5 εβδομάδες...για να δούμε..
    • Ετσι μου είπε, αλλά δεν μπορεί να ξέρει και με βεβαιότητα! Εγώ πάντως συνεχίζω περπάτημα και θα αρχίσω κ ελεύθερες επαφές και χουρμάδες και όποτε θέλει ας έρθει! Γέννησε και η Ελίζα;; Δεν μας έγραψε και την σκεφτόμουν! Πάντως αφού έχεις συσπάσεις είναι καλό! Λες να σου έρθει μέσα στον Δεκέμβρη;; Εγώ πολύ θα το ήθελα!  Οσο για την μικρή σου, πιστεύω ότι καταλαβαίνει την αλλαγή που έρχεται, γιατί και εγώ τα ίδια βλέπω στην δικιά μου. Μας ακούνε να συζητάμε και εγώ προσωπικά την προετοιμάζω και για τις μέρες που θα λείψω, οπότε έχουν κ αυτά άγχος. Εμένα έχει 1 βδομάδα που έχει κολλήσει ακόμη πιο πολύ πάνω μου, όλη μέρα θέλει αγκαλιές κ φιλιά κ είναι υποτονική, αφού νόμιζα πως αρρωσταίνει. Και επίσης ξυπνάει τα βράδια με πολύ κλάμα, κάτι που είχε κόψει εδώ κ καιρό. Μην έχεις τύψεις αλήθεια είναι απόλυτα φυσιολογικό!! Σε νιώθω 100% και πραγματικά σε λίγο καιρό θα περάσουν όλα, θα μπούμε σε κανονικότητα και θα κυλάει η ζωή μας όμορφα με τις όποιες δυσκολίες. Αλλά αυτό το στάδιο που είμαστε τώρα, όσο όμορφο είναι άλλο τόσο άχαρο είναι επίσης..
    • Καλησπερα!!Μόλις μπήκα να στείλω κ εγω να μάθω νέα σας😁 Ααα σε βλέπει για πιο νωρίς απο την ΠΗΤ σου δηλαδή;Κοίταξε μην γεννησεις κ εσύ πριν απο εμενα,μεχρι 5/01 θα με περιμένει λεει μετα θα παμε με ήπια προκληση κ αν δεν,τότε θα αφήσουμε το vbac για καμιά άλλη😅 Παντως απο του Δεκέμβρη μια κοπέλα γεννάει με το καλο αύριο όλες οι άλλες εχουν τα μωρακια τους ηδη αγκαλια☺️💝🙏 Χθες ολο το βραδυ ειχα συσπασεις καθε 5 7 10 λεπτα αλλα ήταν ακανόνιστες,σημερα πιο χαλαρά πραγματα..Δευτερα εχω γιατρο κ θα εχουμε καλυτερη εικόνα για το πως τα βλεπει,εγω ψηλά τον νιωθω ακομη νομίζω. Η μικρή ειναι μεσα στην γκρίνια αυτες τις μερες πραγματικά κ ολο τσακωνομαστε κ ολο εχω τύψεις μετα γιατι σκέφτομαι οτι για πολυ λίγες μερες ακομη θα ειμαστε μονο οι 2 μας...περίεργα την εχω δει με το συγκεκριμένο θεμα ακομη δεν ξερω πως θα την παλέψω κ με τα 2 χωρις βοήθεια μετα τις πρώτες μέρες..θα δείξει...Περαστικά θα ειναι κ τα δύσκολα,αυτο σκεφτομαι κ οτι γίνει.
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...