Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Ασχετο το θεμα μου, αλλα τι να κανω που με καιει!!!

Ξεχασα να μαγειρευω...οτι φτιαχνω βγαινει ενα αισχος και μισο!!

Παντα ειχα ταλεντο στη μαγειρικη εν τω μεταξυ...

Σημερα εφτιαξα π.χ χοιρινο με σελινο και βγηκε...σελινοσουπα!

Εχω και τον αντρα μου που συνεχεια μου λεει να φτιαχνω τα φαγητα οπως η μανα του γιατι ετσι του αρεσουνε, την παιρνω τηλ. και εγω να μου πει και το αποτελεσμα ειναι να γινονται...αισχος!!!(Μια χαρα μου τα λεει εκεινη, εγω δεν ξερω γιατι δεν μπορω να τα πετυχω!)

Δεν ξερω τι να κανω..μετα απο τοσες αποτυχιες λεω να σταματησω πλεον να μαγειρευω!!!

Δημοσίευση

Πιστεύω οτι δεν τα πετυχαίνεις ενώ η πεθερά σου σου τα λέει μια χαρά γιατί δεν είσαι συγκεντρωμένη σε αυτό εκεινη την στιγμή. Ή σκέφτεσαι άλλα ή το κάνεις με αίσθημα απαισιοδοξίας οτι δεν θα πετύχει απο την αρχή οπότε το αποτέλεσμα αναμενόμενο. Για μένα μιας και λές οτι με την μαγειρική τα πας καλά είναι κρίμα να τα παρατήσεις. Να μου έλεγες δεν το έχω, δεν μου βγαίνει, σιχαίνομαι να μαγειρεύω θα σου έλεγα οκ άστο καλύτερα.

Αλλά αλήθεια αν τα παρατήσεις τι θα τρώτε? Ποιος θα μαγειρεύεi?

Και είναι τόσο εύκολα κάποια φαγητά!

Δημοσίευση

Δεν ειναι δυσκολο παρε ενα βιβλιο μαφειρικης στην αρχη και καντα ακριβως επειτα θα γινεις σεφ ;)

μην ακους την πεθερα σου αλλη κουζινα (σαν συσκευη μιλαω) και επισης ειμαι σιγουρη οτι τα κανει με το ματι λογω εμπειριας

Δημοσίευση

Ναι ρε κοριτσια αλλα εγω το εχω παρει κατακαρδα! Δηλαδη ξερετε τι ειναι ολοι ολα σου τα χρονια να σε παινευουν για τη μαγειρικη σου (συμπεριλαμβανομενου και του αντρα μου πριν παντρευτουμε) και τωρα να μην μπορω να κανω ουτε ενα τηγανητο αβγο σωστα??

Η αληθεια ειναι οτι αν πω στον αντρα μου οτι θα φτιαξω ενα φαγητο που του αρεσει αρχιζει "και εισαι σιγουρη οτι θα το κανεις καλο?, αστο μην το κανεις δεν θελω, εισαι σιγουρη οτι ξερεις τις αναλογιες, παρε τη μανα μου να σου πει." Αν ειναι δε και εκεινος στο σπιτι και ερχεται καθε λιγο και λιγακι τοτε ειναι που φτιαχνω την πληρη αποτυχια!!!

Αλλα στεναχωριεμαι πολυ ομως, ξερετε τι ειναι σε καθε φαγητο που φτιαχνετε να ακουτε "ωραιο αλλα ηθελε κ αυτο και αυτο κ εκεινο κ παρε τη μανα μου την αλλη φορα"????? Δηλαδη τι θα γινει, ειναι δυνατον να μαγειτευω ακριβως οπως η πεθερα μου? Γινετε 2 ανθρωποι να μαγειρευουν ακριβως το ιδιο, ακομα και με την ιδια συνταγη???

Δημοσίευση

την επόμενη φορά πες του: τότε μαγείρεψέ το εσύ!!!!!

εμένα μου αρέσει πολύ η μαγειρική, δεν τα πάω καλά με την ζαχαροπλαστική για αυτό και δεν κάνω γλυκά!!!!

πάρε όμως έναν τσελεμεντέ, όπως σου πρότεινε και η maggy, είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρεις.......νομίζω όμως ότι έχεις και το άγχος αν θα αρέσει στον άντρα σου ή όχι!!!! χαλάρωσε και απλά μαγείρεψε!!!

του δικού μου του αρέσουν πολύ τα πικάντικα, η ινδική, μεξικανική κουζίνα κ.λπ., μαγειρεύω κανονικά με όλα τα μπαχαρικά και αν θέλει και έξτα καυτερό προσθέτει επιπλέον κάτι σάλτσες καυτερές από την Ινδία που έχουμε!!!!

αυτό όμως με την μάνα, που έχουν κάποιοι άνδρες, ποτέ μου δεν το κατάλαβα, τι κόλλημα είναι αυτό? :angry:

Δημοσίευση

Και εγω το επαθα μετα μωρου. Μη μασας...και πες του συζηγου οτι δεν εισαι η μαμα του. η θα τρρβει οτι μαγειρευεις η να παει να φαει στην μαμα του...να ξεκουραστεις και εσυ μια ωρα παραπανω!!!

χιχιχιχι

Ασε πολυ πικρα. Κοιτα η μαγειρηκη, και ειδικα η γκουρμε θελει χρονο, να κατσεις να ανακατεψει κλπκλπ, αμα εχεις και ενα μωρο να τρεχει και να σε ζηταει, τα πετας ολα σε μια κατσαρολα..και οτι βγει.

Εγω εχω να κανω "περιτεχνο" και ωραια σερβιρισμενο φαγητο απο πριν μεινω εγγυος, μετ ο που εκλεισα πρωτο μηνα αρχησε να με πειραζει ακομα και η μυρωδια πο βραστα ακαρονια...μια χαρα ειναι...εμαθε ο συζηγος να τρωει σαντουιτσακια..χιχιχιχι

Δημοσίευση

αν ειναι ετσι καλυτερα οντως για ενα διαστημα τουλαχιστον να σταματησεις να μαγειρευεις και αν συνεχισει να πηγαινει πρωτα να παιρνει φαγητο απο την μαμα του

ειναι αδικο να προσπαθεις και να μην το εκτιμαει επειδη δεν το εκανες οπως η μανα του

Δημοσίευση

Επειδή και εγώ είμαι αισχρή μαγειρισα καταλαβα ότι για να πετυχει το φαγητό χρειάζονται

1)καλά υλικά (εννοώ φρέσκα-ποιοτικά υλικά)

2)σωστή συνταγή

3)όταν μαγειρευεις να μην σε απασχολεί τίποτε άλλο και να ασχοληθείς με το φαγητό.

Βρες το σημείο που χωλαίνεις και διορθωσέ το.

Δε θελω να κάνω διαφήμιση αλλά εμένα με έσωσε η Μπαρμπαρηγου.

Οτι και να έχω φτιάξει δικό της εχει γίνει πολύ ωραίο.

Δημοσίευση

Εχω και της Μπαρμπαρηγου συνταγες, και της Βεφας και ενα τετραδιο γεμαααατο που τις μαζευω χρονια..

οποτε με δει με αυτα λεει "α καλα, καταλαβα τι φαι θα φαμε σημερα παλι!"

Οποτε καταληγω να παιρνω την πεθερα μου τηλεφωνο! Και δεν μενει και Αθηνα να πεις οτι θα παει να φαει εκει να ησυχασω!

Η αληθεια ειναι οτι με το μωρο να θελει συνεχεια την προσοχη μου δεν μπορω να ειμαι και απολυτα συγκεντρωμενη..παρολα αυτα κανω πολλες φιλοτιμες προσπαθειες (και μουσακαδες, και λαχανοντολμαδες, και παστιτσιο, και γεμιστα και πιτες με χειροποιητο φυλλο και απ ολα!). Χωρια το πλυσιμο που εχω για μετα!

Και παρολα αυτα, παρολο που δεν εχω σχεδον καθολου χρονο για μενα το ενα του ξυνιζει, το αλλο του βρωμαει! Και οταν του λεω οτι τι να κανω, εγω ετσι μαγειρυω εκεινος μου λεει να μαθω να μαγειρευω σαν τη μανα του, γιατι ετσι του αρεσουν τα φαγητα! Και ετσι εκανε και η μανα του με τον πατερα του! Ε προσπαθω,δεν μπορω και αντιθετως κανω πλεον ολα τα φαγητα χαλια! Ξεχασα πως μαγειρευα! Εχω παθει black out! (σοβαρα τωρα, και αυγα τηγανητα που κανω, χαλια τα κανω!)

Δημοσίευση

Βρε κοριτσακι μήπως να μαγειρεψεις απλά φαγητακια;;;

Μακαρόνια με κιμά και μπόλικο τυρακι

Μπιφτεκακια στο φούρνο με πατατες

Μπριζολες στο φούρνο με πατατες

Φακες

Φασόλια

Κοτοπουλο στο φούρνο με πατατες

Αρακα

κ.α.

Πόσο δυσκολο λες να είναι να τα πετυχεις αυτά;;;

Προσπαθησε να μαγειρεψεις απλές και νόστιμες συνταγες.

Αν τα πετύχεις αυτα μετά αρχίζεις τα παστιτσακια και τις πίτες.

Σιγα σιγά και ένα βηματάκι τη φορά.

Δημοσίευση

κατκατ και εγω εχω ενα τετραδιο με συνταγες και μαγειρευω συχνα.

να σου οω εγω θα του απαντουσα κατι του αντρος σου με τοσες απαιτησεις.

Πλακα μας κανει.

Εω το δικου μου το το ξεκαθαρησα απο την αρχη του γαμου μας. ετσι μαγειρευω, αμα δεν σ'αρεσει κατευα κατω στην μαμα σου να φας.

Μια δυο φορες κατι πηγε να πει...το πηρε πισω..γιατι του ειπα εγω φταιω που ξοδευω τον πολυτιμο χρονο μου για να σου μαγειρευω..μεινε νιστικος!!!!

Δεν μπορεις κουκλα μου κακα τα ψεμματα και ειδικα με μωρο.

Αμα σε ζηταει το μωρο τι θα κανεις, θα κατσεις να φτιαχνεις παστιτσιο η να ικανοποιησεις τις αναγκες του μωρου.

Υπαρχει και η λυση του Delevery καθιερωσε το δυο φορες ευδομαδιαιος..να δεις που θα στρωσει ο καλος σου, μια θα μινει νυστικος- αμα δεν του αρεσει το φαη σου- δυο φα γαει πιτσα, μετα θα σε παρακαλει.

και μη μασας, αμα μεγαλωσει το νινι..θα ξαναβρεις τον Τσελεμεντε που κρβεις μεσα σου

Δημοσίευση

Παναγιωτα αυριο θα φτιαξω μακαρονια με κιμα! Ελπιζω να μην εχουν κανενα ελλατωμα κι αυτα γιατι καποιος θα τα φαει καπελο μαζι με το πιατο (και τελειωσαν και οι αποκριες).

Cesilia, συμφωνω, συμφωνω και επαυξανω!!

Δημοσίευση

Λοιπόν κοριτσάκι μου ούτε εγώ το έχω κ πολύ με τη μαγειρική-βασικά δεν είναι οτι δεν τα πετυχαίνω τόσο,όσο οτι δε μου αρέσει!!!

Αλλα ξέρεις τι έχω παρατηρήσει??Οτι όποτε ξεκινάω να κάνω κάτι με χαρά κ διάθεση γίνεται πεντανόστιμο!! :laugh: Όποτε μαγειρεύω απο αγγαρεία,δεν πετυχαίνω ούτε τα αυγά!!!

Βάλε το άγχος στην άκρη,πρόσθεσε μπόλικο κέφι κ διάθεση,άσε την πεθερά κατα μέρος κ βάλε όλη σου την τέχνη κ θα δεις που..Θα γλείφει κ τα δαχτυλάκια του!!!!!!! ;)

Δημοσίευση

Χα χα! Εμένα ευτυχώς δεν έχει τέτοιο κόλλημα, γιατί η μάνα του δεν είναι και πολύ σπουδαία μαγείρισσα. Μάλιστα, πολλά φαγητά που του φτιάχνει και δεν τα τρώει, π.χ. λαχανόρυζο, πατάτες πουρέ, κ.α., τα τρώει όπως τα φτιάχνω εγώ!

Πάντως, μου τυχαίνει κι εμένα να φτιάχνω κάτι που έχω κάνει πολλές φορές μάλιστα, και να μου βγαίνει χάλια... Είναι της στιγμής αυτά...

Δημοσίευση

Εγώ πιστεύω ότι η εξήγηση πρέπει να βρίσκεται στο πρακτικό κομμάτι της εκτέλεσης...

Μήπως οι δοσολογίες που σου δίνει η πεθερά είναι για μαγείρεμα σε συμβατικές κατσαρόλες ενώ εσύ μαγειρεύεις σε χύτρα;;;

Δημοσίευση

Να σας ρωτήσω κάτι λατρεύω τον πουρέ (κι ο αντρούλης μου) πιο είναι το καλύτερο "εργαλείο" για να τον κάνω εύκολα και γρήγορα;;; Αυτές οι ράβδοι που πολτοποιούν τα φαγητά μέσα στην κατσαρόλα ή ο παραδοσιακός μύλος (που τον αγόρασα και η τιμή του δεν είναι διόλου μικρή)...Μήπως έκανα βλακεία που τονπήρα...δεν τον έχω δοκιμάσει ακόμα...μήπως πρέπει να τον αλλάξω και να πάρω την ράβδο, μιάς και από ότι είδα τον μύλο δεν μπορώ να τον χρησιμοποιήσω και για τίποτε άλλο...ενώ την ράβδο;;;

Δημοσίευση

ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΟ ΝΤΙΝΑΚΙ(MUMMUDI)...

ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΡΕΞΗ Κ ΠΑΩ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΩ ΔΕΝ ΜΟΥ ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΙ...

ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΦΤΑΙΕΙ..ΕΧΕΙΣ ΑΓΧΩΘΕΙ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΑΛΟ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ.

ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΕΙΣ Κ ΘΑ ΔΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΞΑΝΑΘΥΜΗΘΕΙΣ!!!

ΕΜΕΝΑ ΕΥΤΥΧΩΣ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΜΑ ΤΟΥ.

Δημοσίευση

Irene1 έγραψε:

Να σας ρωτήσω κάτι λατρεύω τον πουρέ (κι ο αντρούλης μου) πιο είναι το καλύτερο "εργαλείο" για να τον κάνω εύκολα και γρήγορα;;; Αυτές οι ράβδοι που πολτοποιούν τα φαγητά μέσα στην κατσαρόλα ή ο παραδοσιακός μύλος (που τον αγόρασα και η τιμή του δεν είναι διόλου μικρή)...Μήπως έκανα βλακεία που τονπήρα...δεν τον έχω δοκιμάσει ακόμα...μήπως πρέπει να τον αλλάξω και να πάρω την ράβδο, μιάς και από ότι είδα τον μύλο δεν μπορώ να τον χρησιμοποιήσω και για τίποτε άλλο...ενώ την ράβδο;;;

Αφού βράσεις καλά τις πατάτες, τις ξεφλουδίζεις όπως είναι καυτες κατω απο τρεχουμενο νερο, τις βαζεις αμεσως σε ενα μπωλ κ πριν κρυωσουν τις χτυπας στο μιξερ. Προσθετεις κ λιγο γαλα και λιγο βουτυρο κ αλατι. γινεται βελουδινος!

Δημοσίευση

Bellaki μου σ' ευχαριστώ! Ξέχασα να αναφέρω ότι λόγω έλλειψης χώρου αποφεύγω τα μεγάλα σκεύη, ως εκ τούτου δεν έχω μίξερ παρά μόνο το multi που είναι αδύναμο για πουρέ και μίξερ χειρός (μήπως εννοείς αυτό; μπαααα)...

Δημοσίευση

bell έγραψε:

Irene1 έγραψε:

Αφού βράσεις καλά τις πατάτες, τις ξεφλουδίζεις όπως είναι καυτες κατω απο τρεχουμενο νερο, τις βαζεις αμεσως σε ενα μπωλ κ πριν κρυωσουν τις χτυπας στο μιξερ. Προσθετεις κ λιγο γαλα και λιγο βουτυρο κ αλατι. γινεται βελουδινος![/quote:112o6c9t]

καλημέρα εγώ πάλι τις πατάτες τις βράζω χωρίς την φλύδα!! και μετά τις πατάω με κάτι σαν κουτάλα, όπου τις πατάς και γίνονται αλειφή βέβαια βάζω και μοσχοκάρυδο!!!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...