Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΑΠΌ ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ--ΔΑΣΚΑΛΩΝ

Recommended Posts

Μια στιγμή που θα τι θυμάμαι όσο ζω αλλά και τον συγκεκριμένο άνθρωπο ήταν όταν ήμουν έκτη δημοτικού και είχαμε μαθηματικά. Και λέει ο δάσκαλος: αυτός ο τύπος για τον οποίο σας μιλάω μπορείτε να τον δείτε και στο εξώφυλλο του βιβλίου. Πάω κι εγώ στο εξώφυλλο και δεν έβλεπα τίποτε γιατί είχα βάλει ένα αυτοκόλλητο σ΄εκείνο το σημείο. Και λέω στον δάσκαλο: "κύριε το δικό μου βιβλίο δεν τον έχει αυτόν τον τύπο"Και τι γίνε-ται τότε: έρχεται μου πετάει το βιβλίο, λέγοντας μου ότι πρέπει να βγάλω το αυτοκόλλητο, μου πέταξε το μολύβι με τα μυτάκια που σκορπίστηκαν παντού και μου τράβηξε την κο-τσίδα. Σημειωτέων ότι το σχολείο ήταν ιδιωτικό και εγώ ένα πολύ ήσυχο παιδί. Πόσο ντράπηκα! Και τι εκπαίδευση έχουν αυτοί άνθρωποι ώρες, ώρες...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

imoun pempti dimotikou kai irthe sto sxolio mas kai mas anelave enas daskalos pou prwti fora tha didaske...etsi opws kaname to mathima pira kai foresa ta gualia miwpias tis tote kolitis mou ithela apla na dw pws tha vlepw...irthe lipon autos apo panw mou mou travixe mia sfaliara kai me sikwse me to ena podi ston toixo.....an einai dunaton to skeftomai kai ekneurizomai..me piasan lipon ligmoi toso dunatoi...pou imoun etoimi na lipothimisw apo to klama .den mporousa na parw anasa ola ta paidakia eixan patheisok kai autos ataraxos...egw imoun aplaena krousma ekane polla se polla paidakia...wspou mazeutikan upografes kai ton ediwxan eniwte mathame oti den itan kala sta muala tou kai epi xronia pigene se psixiatrous....ti na peis...alla xronia tote...otan kanw paidi an mathw oti daskalos to xtupise exei teliwsei kiolas...

Ωραίο θέμα. Θυμήθηκα ένα δάσκαλο που είχα στη δευτέρα δημοτικού. Ο άνθρωπος δεν ήταν απλά αυστηρός. Ήταν ψυχοπαθής. Αν σας πω τι έκανε, δε θα το πιστέψετε.

Κατ' αρχήν, έδερνε, ενώ το ξύλο απαγορευόταν. Αλλά ήταν εκείνη η μεταβατική φάση, που το ξύλο επίσημα απαγορεύτηκε, ενώ υπήρχαν πολλοί παλιοί δάσκαλοι που συνέχιζαν να δέρνουν. Αν σκεφτήτε ότι υπήρχαν γονείς που πήγαιναν και του έλεγαν (και σ' αυτόν, και σε άλλους), "δέρνε τον να στρώσει, γιατί εγώ δεν τον κουμαντάρω", "το κρέας δικό σου τα κόκκαλα δικά μου", και τα υπόλοιπα παρόμοια εφυολογήματα, μπορείτε να καταλάβετε ότι οι άνθρωποι αυτοί ένιωθαν δικαιωμένοι.

Αυτός είχε μία βέργα, και το καλοκαίρι που τα αγόρια φορούσαν κοντά παντελονάκια και τα κορίτσια κοντά καλτσάκια κι όχι καλσόν, μας χτυπούσε στο μπούτι για να κοκκινήσει, κι αυτό το έλεγε "έκανα περιθώριο". Τα παιδιά που είχε το ελεύθερο να τα δέρνει, τα σκότωνε στο ξύλο με κάθε αφορμή, κι όχι μόνο, αλλά τους άδειαζε τη τσάντα, έπαιρνε ό,τι βιβλίο και τετράδιο τους είχε δώσει το σχολείο και τους έλεγε να πάρουν τηλέφωνο τη μάνα τους να έρθει να τους πάρει γιατί τους διώχνει απ' το σχολείο. Αυτά ξέρανε ότι αυτό σήμαινε ότι θα τρώγανε ξύλο και απ' τη μάνα τους, έτσι ξεφτιλίζονταν παρακαλώντας τον να τους επιτρέψει να μείνουν. Αν τα παιδιά αυτά ήταν περισσοτερα από ένα, τα έβαζε να διαλέξουν σε ποια τάξη θέλουν να πάνε, γιατί αυτός δεν τα ήθελε στην τάξη του και τα έδιωχνε. Ακολουθούσαν παρόμοιες σκηνές ξεφτίλας.

Επίσης, κυκλοφορούσε μέσα στην τάξη, και ανα πάσα στιγμή, μπορεί να άρχιζε να γαργαλάει κάποιο παιδί. Εγώ που δεν μπορώ να με γαργαλάνε και αντιδρώ σπασμωδικά, ζούσα σε κατάσταση διαρκούς τρόμου.

Κάτι άλλο που έκανε ήταν (καλά, είμαι σίγουρη ότι δε θα με πιστέψετε) να κλείνει τα μαλλιά των κοριτσιών στο παράθυρο. Συχνά έκλεινε τα μαλλιά δύο κοριτσιών σε διπλανά παράθυρα, έβγαινε έξω και τα έδενε μεταξύ τους.

Το θέμα είναι ότι οι περισσότεροι αυτό το θεωρούσαν ένα είδος παιχνιδιού ή αστείου και συνήθως γελούσαν με όλα αυτά, ακόμα και τα παιδιά που τα τραβούσαν όλα αυτά και μόνο εγώ ένιωθα ότι κάτι δεν πάει καλά.

Ο άνθρωπος αυτός συνταξιοδοτήθηκε με δόξα και τιμή, ως ένας από τους "καλούς, παλιούς δασκάλους". Ποτέ κανείς δεν τον κατήγγειλε, και ποτέ κανένας υπεύθυνος δεν του έκανε ούτε καν παρατήρηση.

ΠΩΠΩ ΚΟΡΙΤΣΙΑ Κ ΕΓΩ ΕΙΧΑ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΣΧΗΜΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΑΞΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ!!

ΕΙΜΑΣΤΑΝ "ΕΠΙΜΕΛΗΤΡΙΕΣ" Κ ΚΑΛΑ..Κ ΤΟΤΕ ΕΙΧΑΜΕ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΕΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙ ΑΠΟ ΑΛΒΑΝΙΑ ΠΟΥ ΠΟΛΛΟΙ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΑΝ ΦΙΛΙΚΑ!!ΧΑΖΕΥΑΜΕ ΕΜΕΙΣ...ΕΜΠΑΙΝΑΝ ΕΒΓΑΙΝΑΝ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΣΤΗ ΤΑΞΗ..ΜΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΗ ΤΣΑΝΤΑ,ΜΙΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΟ ΜΠΟΥΦΑΝ ΚΟΚ.

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΔΑΣΚΑΛΑ ΣΕ ΜΙΑ ΦΑΣΗ ΜΕΣΑ ΑΦΙΝΙΑΣΜΕΝΗ!! :blink::blink:

-ΓΙΑΤΙ ΛΕΕΙ ΦΤΥΣΑΤΕ ΤΟ ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΗ??

ΕΜΕΙΣ..ΚΟΚΚΑΛΟ!!ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ..

Κ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΕΛΕΗΝΗ Κ ΤΡΙΣΑΘΛΙΑ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΤΙ ΘΥΜΑΜΑΙ Κ ΜΟΥ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!!ΦΩΝΑΖΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ(ΣΕ ΧΩΡΙΟ ΕΙΜΑΣΤΑΝ,ΜΗ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ..ΓΥΡΩ ΣΤΑ 50 ΠΑΙΔΑΚΙΑ)ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ Κ ΜΑΣ ΒΑΖΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΟΡΚΙΣΤΟΥΜΕ ΦΩΝΑΖΟΝΤΑΣ(ΑΥΤΗ)-ΕΜΠΡΟΣ ΚΑΝΤΕ ΤΟ!!!ΕΓΩ Η ΚΑΗΜΕΝΟΥΛΑ ΘΥΜΑΜΑΙ ΕΚΛΑΙΓΑ ΜΕ ΛΥΓΜΟΥΣ ΑΠΟ ΝΤΡΟΠΗ Κ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ!!

ΕΛΕΟΟΟΟΣΣΣΣΣ..!!!ΑΝ ΤΗΝ ΕΒΡΙΣΚΑ ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΗΝ ΞΕΧ@@Α ΚΑΝΟΝΙΚΑ!!!

ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΩΡΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ??ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΙ..ΣΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ??!! :angry::angry::angry::angry::angry::angry:

:(:(:(

Πραγματικά ρε κορίτσια τι εκπαίδευση χρειάζονται αυτοί οι άνθρωποι. Γιατί όταν συνέβαιναν τέτοια περιστατικά εμένα πραγματικά με στιγμάτιζαν. Την άλλη μέρα δεν ήθελα να πάω σχολείο,νόμιζα ότι όλη η τάξη όταν θα με κοιτούσε θα σκεφτόταν το περιστατικό που είχε προηγηθεί.

Θέλω να γίνω μαμά! έγραψε:

Ωραίο θέμα. Θυμήθηκα ένα δάσκαλο που είχα στη δευτέρα δημοτικού. Ο άνθρωπος δεν ήταν απλά αυστηρός. Ήταν ψυχοπαθής. Αν σας πω τι έκανε, δε θα το πιστέψετε.

Κατ' αρχήν, έδερνε, ενώ το ξύλο απαγορευόταν. Αλλά ήταν εκείνη η μεταβατική φάση, που το ξύλο επίσημα απαγορεύτηκε, ενώ υπήρχαν πολλοί παλιοί δάσκαλοι που συνέχιζαν να δέρνουν. Αν σκεφτήτε ότι υπήρχαν γονείς που πήγαιναν και του έλεγαν (και σ' αυτόν, και σε άλλους), "δέρνε τον να στρώσει, γιατί εγώ δεν τον κουμαντάρω", "το κρέας δικό σου τα κόκκαλα δικά μου", και τα υπόλοιπα παρόμοια εφυολογήματα, μπορείτε να καταλάβετε ότι οι άνθρωποι αυτοί ένιωθαν δικαιωμένοι.

Αυτός είχε μία βέργα, και το καλοκαίρι που τα αγόρια φορούσαν κοντά παντελονάκια και τα κορίτσια κοντά καλτσάκια κι όχι καλσόν, μας χτυπούσε στο μπούτι για να κοκκινήσει, κι αυτό το έλεγε "έκανα περιθώριο". Τα παιδιά που είχε το ελεύθερο να τα δέρνει, τα σκότωνε στο ξύλο με κάθε αφορμή, κι όχι μόνο, αλλά τους άδειαζε τη τσάντα, έπαιρνε ό,τι βιβλίο και τετράδιο τους είχε δώσει το σχολείο και τους έλεγε να πάρουν τηλέφωνο τη μάνα τους να έρθει να τους πάρει γιατί τους διώχνει απ' το σχολείο. Αυτά ξέρανε ότι αυτό σήμαινε ότι θα τρώγανε ξύλο και απ' τη μάνα τους, έτσι ξεφτιλίζονταν παρακαλώντας τον να τους επιτρέψει να μείνουν. Αν τα παιδιά αυτά ήταν περισσοτερα από ένα, τα έβαζε να διαλέξουν σε ποια τάξη θέλουν να πάνε, γιατί αυτός δεν τα ήθελε στην τάξη του και τα έδιωχνε. Ακολουθούσαν παρόμοιες σκηνές ξεφτίλας.

Επίσης, κυκλοφορούσε μέσα στην τάξη, και ανα πάσα στιγμή, μπορεί να άρχιζε να γαργαλάει κάποιο παιδί. Εγώ που δεν μπορώ να με γαργαλάνε και αντιδρώ σπασμωδικά, ζούσα σε κατάσταση διαρκούς τρόμου.

Κάτι άλλο που έκανε ήταν (καλά, είμαι σίγουρη ότι δε θα με πιστέψετε) να κλείνει τα μαλλιά των κοριτσιών στο παράθυρο. Συχνά έκλεινε τα μαλλιά δύο κοριτσιών σε διπλανά παράθυρα, έβγαινε έξω και τα έδενε μεταξύ τους.

Το θέμα είναι ότι οι περισσότεροι αυτό το θεωρούσαν ένα είδος παιχνιδιού ή αστείου και συνήθως γελούσαν με όλα αυτά, ακόμα και τα παιδιά που τα τραβούσαν όλα αυτά και μόνο εγώ ένιωθα ότι κάτι δεν πάει καλά.

Ο άνθρωπος αυτός συνταξιοδοτήθηκε με δόξα και τιμή, ως ένας από τους "καλούς, παλιούς δασκάλους". Ποτέ κανείς δεν τον κατήγγειλε, και ποτέ κανένας υπεύθυνος δεν του έκανε ούτε καν παρατήρηση.

AAAAAAAA!!!!!TI MAKAKAΣ!!! :angry::angry::angry::angry::angry:

Πω πω κοριτσια τι πραγματα ειναι αυτα... Αν ειναι δυνατον!!!!

Εγω να σας πω δεν ειχα καποιο περιστατικο τοσο τρανταχτο ωστε να μου μεινει κ να το θυμαμαι...

Σα δασκαλα ομως εχω δει πολλες ασχημες συμπεριφορες απο συναδερφους απεναντι σε παιδια. Ειδικα σε τσιγγανακια κ ξενα παιδακια. Καποια απο αυτα ειναι πολυ χοντρα. Ειναι ΝΤΡΟΠΗ ανθρωποι που υποτιθεται πως συνεισφερουν στην διαπαιδαγωγηση των παιδιων μας να φερονται με αυτο τον τροπο..

Α΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΠΙΑΣΕΙ ΤΟ ΜΠΙΡΙ ΜΠΙΡΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΛΛΗΤΗ ΜΟΥ ΕΝΩ ΞΗΝΑΜΕ ΤΑ ΜΟΛΥΒΙΑ ΜΑΣ! Η ΔΑΣΚΑΛΑ ΜΑΣ ΕΒΑΛΕ ΤΙΜΩΡΙΑ ΟΡΘΙΕΣ ΓΙΑ ΠΕΝΤΕ ΛΕΠΤΑ ΤΗΝ ΚΑΘΕΜΙΑ ΧΩΡΙΣΤΑ! ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΝΑ ΕΝΟΙΩΣΑ ΝΤΡΟΠΗ ΑΠΛΑ ΦΟΒΟΥΜΟΥΝ ΜΗΝ ΤΟ ΠΕΙ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΜΟΥ! ΕΤΣΙ ΚΑΝΟΝΗΣΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΛΛΗΤΗ ΜΟΥ ΝΑ ΠΕΙ Η ΚΑΘΕΜΙΑ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΦΤΑΙΓΕ ΑΥΤΗ ΑΛΛΑ Η ΑΛΛΗ! ΕΤΣΙ ΓΛΥΤΩΣΑΜΕ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ Η ΜΙΑ ΤΑ ΕΡΙΞΕ ΤΗΣ ΑΛΛΗΝΗΣ! ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΑΣΚΑΛΑ ΜΑΣ ΜΟΝΟ ΚΑΛΑ ΕΧΩ ΝΑ ΘΥΜΑΜΑΙ! ΓΕΝΙΚΑ ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΒΙΑΣ ΑΠΟ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ!

Στο δημοτικό την ώρα του μαθήματος μιλούσα με την διπλανή μου κ κολλητή μου..κουτσομπολεύαμε δηλ...ώσπου σταματάει το μάθημα ο δάσκαλος κ μας λέει με ενα ειρωνικό τρόπο..."Τι κάνετε εκεί?φιλιέστε?"και για τιμωρία επειδή μιλούσαμε μας έβαλε να καθαρίσουμε στο διάλειμμα την τάξη απο τα σκουπίδια..!!Ακόμα θυμόμαστε την εικόνα να μαζεύουμε τα σκουπίδια απο το πάτωμα κ να πέφτουν κ τα δάκρυά μας κάτω..κ τους συμμαθητές μας φυσικά να μας κοροιδεύουν..

Στην πρώτη γυμνασίου είχα φτιάξει λεύκωμα...ήταν πολύ της μόδας..σε κάποιο διάλειμμα μου το πήρε ένας συμμαθητής μου κ τον κυνηγούσα για να μου το δώσει μέχρι που χτύπησε το κουδούνι για να μπούμε..όταν μου το έδωσε πίσω δεν είχα δει ότι πίσω μου ήταν ο καθηγητής μας..και μάλιστα των θρησκευτικών!!μου πήρε το λεύκωμα κάθισε στην έδρα κ το ξεφύλισσε μπροστά στην τάξη..Καταντράπηκα όπως και οι συμμαθήτριές μου που είχαν γράψει κ εκείνος μου είπε με αυστηρό ύφος να μην το ξαναφέρω στο σχολείο..έκλαιγα κιόλας...πάντως μου έβαλε καλό βαθμό αυτό το τρίμηνο..μπορεί να πιάσανε τόπο τα κλάμματα!!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...