Μετάβαση σε περιεχόμενο

Ενδείξεις τοκετού..προσωπικές σας εμπειρίες.

Recommended Posts

Κορίτσια, χρειάζομαι τα φώτα σας..Οπως βλέπετε από το τικεράκι μου, είμαι στη "τελική ευθεία" για τη γέννα του Δημήτρη μου..Είναι το πρώτο μου παιδάκι και έχω αγωνία..Η μαία μου έχει εξηγήσει τα περί συσπάσεων, βλέννας και σπάσιμο νερών αλλά θα ήθελα πολύ να ακούσω και δικές σας εμπειρίες..Είχατε κάποια άλλη ένδειξη ότι πλησίαζε η "μεγάλη στιγμή"? Συναισθηματικές ή σωματικές αλλαγές? Δεν νοιώθω τίποτα ιδιαίτερο (εκτός από μιά ατονία γενικότερη) και αναρωτιέμαι...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Στην πρωτη μου εγκυμοσυνη δεν ειχα κανενα σημαδι και γεννησα την 38η εβδομαδα.

Δεν ειχα ιδιαιτερες συσπασεις πριν.

Στην δευτερη με το που μπηκα στον μηνα μου επαθα κολικο νεφρου και ηξερα οτι δεν θα αργησω και γεννησα 37 και 1!

Σου ευχομαι με το καλο και με εναν πονο!1

Tselinkas λές να μοιραστούμε την ίδια ιστορία και να περιμένω..να περιμένω..να περιμένω..για να δούμε τί θα δούμε!

lemon σε ευχαριστώ για την απάντησή σου, αναρωτιέμαι αν θα μου συμβεί κι εμένα "κάτι" τις επόμενες μέρες για να με προιδεάσει..δεν σου κρύβω ότι θα το ήθελα!

ανδριανη σου ευχομαι με το καλο να γεννησεις και να παρεις στην αγκαλιτσα σου το μωρακι σου!!!! :woohoo: :woohoo:

εγω δεν εχω γεννησει φυσιολογικα και δεν ξερω πως νιωθεις τις τελευταιες μερες αλλα μου ειχε πει ο γιατρος μου οτι με το που ξεκινησει και πετρωνει η κοιλια καθε 15-20 λεπτα βουρ για το νοσοκομειο γιατι αρχισαν οι συσπασεις για να γεννησεις. μετα γινονται πιο εντονες και πιο συχνες.

MΠΑ!!!ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ.ΣΑΝ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΔΥΣΚΟΛΟΣ ΝΑ ΒΓΕΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ.ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΤΙ.ΟΤΑΝ ΓΕΝΝΑΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ. :P

Αndriani με το καλο σου ευχομαι να γεννησεις και με εναν πονο!!!Εγω ειχα Π.Η.Τ 16/1 και μεχρι τοτε δεν ειχα καταλαβει τιποτα,ουτε συσπασεις δεν ειχα.Μπηκα με προκληση στις 16 και τοτε μονο καταλαβα τι παει να πει να εχεις συσπασεις!!!Σιγουρα θα το καταλαβεις οταν ειναι να γεννησεις!!!Μην αγχωνεσαι!!!

Εγώ γέννησα 39εβδ.+2ημ. Δύο μέρες πριν γεννήσω είχα πάει στη γιατρό και με είχε εξετάσει. Είχα ήδη διαστολή 2 και μαλακό τράχηλο. Μου είπε ότι πλησιάζει ο τοκετός. Μετά την εξέταση και την επόμενη μέρα είχα μικρή αιμορραγία. Το βράδυ ένιωσα μια μικρή κλωτσιά και διαρροή. Μου έσπασαν τα νερά ενώ κοιμόμουν και ξύπνησα. Δεν ήμουν όμως σίγουρη ότι έσπασαν τα νερά γιατί δεν είχα μεγάλη διαρροή, ούτε όταν σηκώθηκα από το κρεβάτι. Επίσης δεν είχα ούτε τακτικές ωδίνες μόνο ακανόνιστες και πολύ μικρής έντασης. Ξύπνησε και ο άντρας μου και πήγαμε ξημερώματα μια κοντινή βολτίτσα. Ενώ περπατούσαμε σιγουρευόμουν ότι είχαν σπάσει τα νερά γιατί είχα συνεχείς, αλλά μικρές διαρροές. Οπότε ξεκινήσαμε για το νοσοκομείο. Έφτασα με εξέτασαν και όντως είχαν σπάσει τα νερά. Μέσα σε 9 ώρες από τη στιγμή που σπάσαν τα νερά γέννησα χωρίς πόνους αλλά και χωρίς επισκληρίδιο. Ήμουν εύκολη περίπτωση.

koritsaki mou gluko me to kalo k panw apola mhn agxwnesai gia na eisai sugkentrwmenh ston giatro k th maiapou tha sou lene ti na kaneis.apo ponous den mporw na pw giati eixa suspaseis 2 mhnes k hmoun sto nosokomeio me orous.tespa.emena me epiase panikos teleiothtas...na einai ola k oloi etoimoi.malista h maia mou pou einai k filh mou mou eipe oti einai shmadi.apo 27/7 telika gennhsa 2/7.an mporeis na peis auto shmadi ektos apo ponous k suspaseis pou ta eixa hdh...!!!pantws molis bgei to mwro tha sou fanei oti htan paixnadaki...

Αυτό που έχω να σου πω όμως είναι ότι περίπου 1 εβδομάδα πριν γεννήσω ένιωθα ότι με τσινούσε κάτι από κάτω, δεν ήξερα τότε ότι αυτό ήταν συσπάσεις. Επίσης ένιωθα, από διαίσθηση, ότι φτάνω στο τέλος και το τελευταίο που ένιωσα ήταν ότι την μέρα που τελικά γέννησα κρύωνα πάρα πολύ(και ήταν Ιούλιος) και το προηγούμενο βράδυ είχα τρομερούς πόνους στη μέση. Δεν ξέρω αν βοήθησα, αν και πιστεύω ότι η κάθε εμπειρία είναι μοναδική.....

Με το καλό και μ'ενα πόνο! Και τα δυο μου παιδιά τα γέννησα με καισαρική. Τον γιο μου τον γέννησα 38 εβδομάδων γιατί είχε τυλιχτεί ο ομφάλιος λώρος στον λαιμό του και δεν ένιωσα καθόλου συμπτώματα. Η κόρη μου όμως ήταν αρκετά βιαστική. Μόλις πάτησα τον ένατο ξεκίνησαν οι έντονες συσπάσεις. Ξυπνάω ένα Σάββατο πρωι και αισθανόμουν εκτός απο το πετρωμα της μήτρας και πόνους στο στομάχι σαν να θέλω να κάνω εμετό οι οποίοι έρχονταν και έφευγαν. Νόμιζα ότι είχα καμμιά ίωση :huh: και πήρα τη μαία τηλέφωνο να τήν ρωτήσω τι να φάω, και αυτή μου λέει: "Ποια ίωση αυτοι είναι πόνοι, πήγαινε γρήγορα στο μαιευτήριο." Τελικά ήταν όντως πόνοι αλλά επειδή ήταν πολύ νωρίς για να γεννήσω μου έβαλαν ορό ytopar και οι συσπάσεις και οι πόνοι σταμάτησαν σε 3-4 ώρες. Γέννησα δυο εβδομάδες μετά κατά τον ίδιο τρόπο. Ελπίζω να σε βοήθησα!

Με το καλό σου εύχομαι, κούκλα μου! Εγώ γέννησα φυσιολογικά στην 39η εβδομάδα. Όμως, την ίδια μέρα το πρωί είχα πάει στο γιατρό μου ο οποίος με "πείραξε" με το χέρι λίγο στον τράχηλο. Κάποιες ώρες αργότερα είχα λίγο αίμα και μετά πόνους περιόδου οι οποίοι όμως δεν έρχονταν σε τακτικά χρονικά διαστήματα. Ένας εδώ κι ένας εκεί. Τελικά, το βράδυ της ίδιας μέρας, κι ενώ είχα τσακίσει μια πίτσα ρόμα και ένα κουβα haagen dazs, μου έσπασαν τα νερά (δεν άντεχε άλλο το έρμο το παιδάκι μου τέτοια φαγοπότια) και φύγαμε τρέχοντας για το μαιευτήριο με πόνους ανα 5 λεπτο. Σου εύχομαι μια εύκολη γέννα και ένα γερό και όμορφο παιδάκι!!!

Εγω ειχα πονους σουβλερους ανα 20 λεπτα στην αρχη που ολο πυκνωναν,μεχρι που διπλωθηκα στα δυο,οποτε και γεννησα.Δεν εσπασαν τα νερα μου.Ειχα μονο τρομερους πονους.

Με το καλό να κρατήσεις αγκαλιά το παιδάκι σου!!!!!!!!!!!

Εγώ γέννησα φυσιολογικά 5 μέρες μετά την ΠΗΤ. :S

Δύο φορές έφτασα στο νοσοκομείο με πόνους

(νόμιζα ότι γεννούσα) και με έστειλαν

ξανά σπίτι μου. :huh:

Ο μπέμπης ήταν ψηλά και δεν ήθελε να κατεβεί.

Τελικά, μετά από μια μέρα με πολυυυυυυυυυυυυυύ περπάτημα

οι πόνοι έγιναν αισθητά πιο δυνατοί, ε και μετα απο 12 ώρες

στην αίθουσα τοκετού γέννησα το αγοράκι μου. :):):)

Πηγα στο νοσοκομειο 3 φορες απο ψευτοπονακια σε 2 μερες

Ειχα και μεγαλη κοιλια και παιδευομουν αρκετα. Εντωμεταξυ καθε φορα πετυχαινα την ιδια μαια στο τελος μου λεει επειδη σε λυπαμαι ακου τι θα κανεις και θα ερθεις αυριο το πρωι να γεννησεις μεχρι τις 6!!

θα πας να κανεις ντουζ με ζεστο νερο και θα το βαλεις να χτυπαει την μεση σου επι 20 λεπτα, οταν θα πονας θα σηκωνεσαι και θα καθεσαι ορθια με ανοιχτα ταποδια και οταν θα εισαι ξαπλωμενη θα βαλεις ενα μαξιλαρι στα ποδια και θα κατσεις απο το αριστερο ποδι πλαγια.

Λοιπον τα εκανα οτι μου ειπε και 5 και 20 πηγα να γεννησω ;)

ΤΡΙΤΗ 6/5/2008 ΕΝΟΙΩΘΑ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΠΟΝΑΚΙΑ! ΠΗΡΑ ΒΑΛΙΤΣΑ ΠΗΓΑ ΣΤΗΝ ΓΙΑΤΡΟ ΑΛΛΑ ΤΟ ΝΙΝΙ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΦΑΣΗ....

ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9/5/2008 ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΝΟΙΩΘΑ ΠΟΝΑΚΙΑ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ ΔΕΝ ΤΑ ΕΙΧΑ ΞΑΝΑΝΟΙΩΣΕΙ!

ΕΝΩ ΠΗΓΑ ΣΤΗΝ ΓΙΑΤΡΟ ΜΟΥ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΧΑΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕ ΟΤΙ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΝΙΝΙ ΜΕ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ...

ΚΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΑ ΠΟΝΑΚΙΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΝ ΣΑΝ ΛΕΦΩΡΕΙΑ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ....

ΗΜΟΥΝ ΣΙΓΟΥΡΗ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΕ ΠΙΣΤΕΥΕ....

ΟΥΤΕ Ο ΑΝΤΡΟΥΛΗΣ ΜΟΥ ΟΥΤΕ Η ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ...

ΠΗΓΑ ΟΜΩΣ ΣΤΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΡΙΞΕΙ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΧΩΡΙΣ ΒΑΛΙΤΣΕΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΗΤΑΝ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΔΙΚΑ...

ΚΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΝΙΝΙ ΜΟΥ Ο ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΓΟΥΛΑΚΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΤΣΑ ΜΟΥ!

ΓΕΝΝΗΣΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ....

ΑΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΞΕΡΑ ΟΤΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΜΟΥ ΘΑ ΓΕΝΝΙΟΤΑΝ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΛΟΓΩ ΕΝΟΣ ΣΗΜΑΔΙΑΚΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ...

ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΑΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ....

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...