Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΘΕΛΕΙ ΚΡΕΒΑΤΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΟΥΝΙΑ

Recommended Posts

Καλημέρα κορίτσια θα ήθελα να μου προτείνετε αν μπορείτε από την εμπειρία σας κάποιες λύσεις για το θέμα μου.

Η βασιλική μου είναι 19 μηνών.Σαν μωρό ξύπναγεσυνέχεια.Εως 11 μηνων ξύπναγε κατά της 4 και καθόταν ξύπνια για 2 ώρες σε καθημερινή σχδόν βάση.Οχι μονο για γάλα αλλά και για παιχνίδι.Όταν πήγε 11 μηνών είχα ξαναπιάσει δουλειά και δεν άντεχα αλλο το ξενύχτι έτσι ξεκίνησα να την παίρνω τις πρωινές ώρες στο κρεβάτι.

Το θέμα είναι όμως οτι τώρα πια ξυπνάει από της 12 την νύχτα για να την βάλω στο κρεβάτι προσπαθώ πάρα πολύ να την κοιμήσω αλλα τίποτα, ξυπνάει συνέχεια.Τι μπορώ να κάνω ;;;

Εγώ βέβαια της το έμαθα αλλά πως θα της το κόψω;;; :huh:

Ευχαριστώ :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα κοριτσάκι μου...

Εγώ θα πρότεινα όταν ξυπναει να την παίρνεις αγκαλιτσα μέχρι να ζαλιστεί κ πριν αποκοιμηθεί εντελώς ν τη ξαναβάζεις στην κούνια της,μέχρι ν καταλάβει οτι πρεπει να κοιμάται εκεί...Κ κυρίως,να προσπαθείς να μην υποκύπτεις κ να μη τη βάζεις στο κρεβάτι σας ξανά!

Καλή επιτυχία.....!

Την πάω πέρα δώθε και μετά την βάζω στο κρεβάτι μισοκοιμισμένη αλλά μετά από λίγο πάλι πατιέται παρόλο που νυστάζει.

Σκέυτομαι να κατασκηνώσω για λίγο καιρό στο δωμάτιο της έτσι όταν ξυπνάει να προσπαθώ να τη κοιμίσω και να μην πηγαινοέρχομαι θα το κάνω μέχρι να συνηθίσει και πάλι το κρεβάτι της.

Εντωμεταξύ από πολύ μωρο της ειχα ρουτίνα την ώρα του ύπνου καθώς και σταθερή ώρα τέλος στο κρεβάτι της την έβαλα 6 μηνων πριν τη ειχα σε λίκνο.

Ευχαριστώ!!!!!!!!!! :)

Καλημέρα και από μένα...

Και εγώ κοριτσάκι έχω μία μπεμπούλα 8 μηνών η οποία τον τελευταίο μήνα μας ταλαιπωρούσε με το θέμα του ύπνου (ας μην αναφερθώ στις πρώτες 50 μέρες της ζωής της που χε κάνει τη μέρα νύχτα!) λοιπόν εμάς είχε άλλο χουι! ξύπναγε τα ξημερώματα συνήθως κατά τις 4 και ήθελε να ναι στο σαλόνι ,στο ρηλάξ και να βλέπει τηλεόραση και να ακούει τραγουδάκια .Ενα από τα δύο να λειπε δέν κοιμόταν με τίποτα....¨οταν όμως το παμε στην παιδίατρο μας είπε να της κόψουμε μαχαιρι και να την βάζουμε στο κρεβάτι και νατην αφήνουμε να κλαίει να πηγαίνουμε κάθε λίγο να την καθησυχάζουμε με την παρουσία μας και σιγά σιγά να καταλάβει ότι μόνο στο κρεβάτι θα κάνει νανα.Δε λεώ ότι ήταν εύκολο και εγώ στεναχωριέμαι να βλεπω την μπεμπούλα μου να κλαίει αλλά πρέπει να της κόψεις τον τσαμπουκά.Είναι πολύ έξυπνα και πολύ πεισματάρικα τα μικρά και πίστεψε με καταλαβαίνουν που τους περνάει και που όχι...Καντο και σιγά σιγά θα μάθει....Ελπιζω να πιάσει.... :unsure:

ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ!

ΕΝΩ ΣΑΝ ΜΩΡΟ Ο ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΗ (ΗΤΑΝ 17 ΜΗΝΩΝ) ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΜΑΣ! ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΠΙΑΣΕ! ΕΜΕΝΑ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΣΥΝΗΘΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΘΕΡΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΦΗΝΩ 2 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ! ΕΚΕΙΝΗ ΤΟΝ ΚΟΙΜΙΖΕ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΤΗΣ ΤΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΚΑΚΟΜΑΘΕ!

ΞΥΠΝΟΥΣΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 5 ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΤΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΔΕΝ ΚΟΙΜΟΤΑΝ ΜΟΛΙΣ ΤΟΝ ΒΑΖΑΜΕ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΜΑΣ ΣΕ 5 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΕΙΧΕ ΚΟΙΜΗΘΕΙ!

ΤΩΡΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΒΓΛΑΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΡΕΒΑΤΙ!

ΝΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΓΙΑ ΑΡΧΗ (ΕΓΩ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΔΥΣΚΟΛΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ) ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΝΑ ΣΥΝΗΘΗΣΕΙ!

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ! ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΗΣ!

Τι να κανω βρε κοριτσια εμενα το μωρο απο την ωρα που γεννηθηκε ειχε θεμα με το υπνο μιλαμε για πολυ ξενυχτι.Ξέρεις τη ειναι να ακους τα ζουζόυνια , τα καβουρακια και τη τρατα μας την κουρελου 3 ωρα την νυχτα; :laugh:

Να την αφησω να κλαίει;αν ξεκινησει δεν σταμταει με τιποτα μπορει να κλαιει ώρες.

Καταλαβα τη με περιμενει ξενυχτι για μια εβομαδα σίγουρα και αν τα καταφέρω βέβαια γιατι στη δικια μου δεν πιανουν και πολλά οτι και αν εχω δοκιμασει.

Thanks girls!!!!!!!

Γειά σου, επειδή τώρα μπήκα και διάβασα το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις με τη Βασιλική σου ένιωσα την ανάγκη να σου απαντήσω γιατί ακριβώς αυτό το πρόβλημα αντιμετώπιζα και εγώ με το κοριτσάκι μου που είναι 14 μηνών. Ξυπνούσε τη νύχτα και ήθελε να έρθει στο κρεβάτι μας και φυσικά την έπαιρνα γιατί και εγώ δούλευα αλλά πλέον δεν άντεξα το ξενύχτι και έκανα ακριβώς αυτό που σε συμβούλεψε το καρολινάκι1. Την άφησα να κλαίει πήγαινα κάθε 5-10 λεπτά την ξαναέβαζα πάλι κάτω χωρίς να τη μιλάω καθόλου έκλαιψε στην αρχή κάθε μέρα και λιγότερο και σήμερα κοιμάται σαν φυσιολογικό μωρό χωρίς κλάματα, χωρίς να ξυπνάει ούτε μία φορά τη νύχτα και κοιμάται από τις 10 το βράδυ μέχρι το πρωί στις 8:00.

Απλά θέλει να είσαι αποφασισμένη και θα το καταλάβει και αυτή να είσαι σίγουρη. Θέλει λίγο υπομονή και θα δεις ότι όλα θα πάνε καλά.

Η δικη μου εμπειρια λεει πως τα παιδια δεν θελουν το κρεβάτι των γονιων αλλα τους γονεις ! Θα μπορουσαν να κοιμηθουν και σε σταυλο με αχυρα αν εχουν τους γονεις κοντα τους .

Εγω θα ελεγα να προσπαθησεις να καταλάβεις τι ειναι αυτο που θελει , γιατι σε θελει κοντα της . Μπορει να περνάει αγχος αποχωρισμου και να μην ειναι απλα ενα "πεισμα" . Θα συμφωνησω μαζι σου και θα σου πω πως για μενα η καλυτερη λυση ειναι να κοιμηθεις μερικα βραδια στο δωματιο της .

Να ξερει πως εισαι διπλα της οταν σε χρειαστει και να ξεπεράσει τις φοβιες που πιθανον την πιανουν . Ειμαι κατα της βιαιης αντιμετώπισης του υπνου και ειδικα σε μερικα μωρα (οπως της δικιας μου) δεν πιανουν καθολου και προκαλουν στο παιδι χειροτερη υπερενταση και ανασφάλεια .

Lala κατα την αποψη σου ποτε ενα μωρακι που θηλαζει πρεπει να το μεταφερουμε στο δωματιο του?Το αναφερω απο την αποψη οτι η μπεμπα μου ξυπναει το βραδυ και την θηλαζω ξαπλωτη.Στο κρεβατι της που το ενωνω το βραδυ με το δικο μου.Ειναι 4 μηνων.Ευχαριστω προκαταβολικα. :)

να παρετε μεγαλυτερο κρεβατι :)

δωσε στο παιδι οτι θελει λεω εγω.Θελει μανουλα κ μπαμπα?αυτο δωστε του. Εμεις εκει καταληξαμε,κοιμαται στις 9 στο δωματιο του κ σταθερα καθε βραδυ ξυπναει και μας ζηταει (κ τον ζηταμε και μεις ειναι η αληθεια),οποτε επειδη κανεις μας δεν την παλευει αλλο με την αυπνια (εγω εγκυος στον 9ο και ο αντρας μου με πρωινο ξυπνημα στις 6) κοιμομαστε παρεουλα. Μια χαρα ειναι,γιατι να αγχωνομαστε και με αυτο? :)

Σας ευχαριστω κοριτσια.

Lala συμφωνώ με οσα λες σιγουρα μας θελει κοντα της και εγω απο τι θυμάμαι ειχα φοβίες και ήθελα την μητερα μου.

Τι μπορώ να κανω για να κοιμάται ηρεμη χωρις να χρειαζεται να ξυπναει συνεχεια γιατι ταλαιπωρείται και αυτή.

Τι θα μπορούσα να κανω;

Κοιτα αυτο ειναι θεμα της μητέρας ή των γονιων . Εγω ειχα αποφασισει οτι θα ειναι μαζι μου μεχρι να γινει 6 μηνων , αλλο που στην πορεια μας βρηκε και ο δευτερος χρονος μαζι :laugh:

Αν εισαι διαθέσιμη και νιωθεις ετοιμη να την πας στο δωματιο της μπορεις να το κανεις . Ειμαι υπερ σε οτι κανει την μητερα ξεκουραστη και χαρουμενη και το μωρο ασφαλες και ηρεμο :)

bebadomama έγραψε:

να παρετε μεγαλυτερο κρεβατι :)

δωσε στο παιδι οτι θελει λεω εγω.Θελει μανουλα κ μπαμπα?αυτο δωστε του. Εμεις εκει καταληξαμε,κοιμαται στις 9 στο δωματιο του κ σταθερα καθε βραδυ ξυπναει και μας ζηταει (κ τον ζηταμε και μεις ειναι η αληθεια),οποτε επειδη κανεις μας δεν την παλευει αλλο με την αυπνια (εγω εγκυος στον 9ο και ο αντρας μου με πρωινο ξυπνημα στις 6) κοιμομαστε παρεουλα. Μια χαρα ειναι,γιατι να αγχωνομαστε και με αυτο? :)

Καλό :laugh:

Εχουμε τεραστιο κρεβατι γιατι ο αντρας μου ειναι 2 μετρα.

Απλα φοβάμαι μηπως την τραυματισουμε, τα μικρόβια από τις ανάσες κοκ.

Π.χ οταν ειμαστε αρρωστοι.

Θα ηθελα να μαθει οτι εκει ειναι ο δικος της χωρος και να τον αγαπησει.

Εμενα ο γιος μου απο τοτε που εκοψε τα 4ωρα γευματα και αρχισε να κοιμαται και λιγοτερες ωρες, κοιμοταν αργα... 11, 11μιση και τωρα και 12... τον αφηνω απο τις 5-6, (αναλογως) που θα ξυπνησει, ξυπνιο μεχρι εκεινη την ωρα ωστε να παιξει και να κουραστει... οποτε καποια στιγμη νυσταζει μονος του και κοιμομαστε ολοι μαζι στο κρεβατι... μετα τον πηγαινω στην κουνια του... αν ξυπνησει το βραδυ, τωρα πια δεν τον παιρνω στο κρεβατι... το εκανα για ενα διαστημα και την πατησα σε σημειο που να μην ξεκολλαει απο διπλα μας... οποτε για περιπου 2 εβδομαδες κοιμομουν διπλα στην κουνια για να το συνθισει και ετσι εστρωσε λιγο η κατασταση... θελει παντως υπομονη γιατι στην αρχη θα κλαιει και δεν θα κοιμαται... μετα ομως συνηθιζει...!!! :)

tzef έγραψε:

bebadomama έγραψε:

Καλό :laugh:

Εχουμε τεραστιο κρεβατι γιατι ο αντρας μου ειναι 2 μετρα.

Απλα φοβάμαι μηπως την τραυματισουμε, τα μικρόβια από τις ανάσες κοκ.

Π.χ οταν ειμαστε αρρωστοι.

Θα ηθελα να μαθει οτι εκει ειναι ο δικος της χωρος και να τον αγαπησει.[/quote:qiw777b2]

θα συμφωνησω με Lala για το οτι κανει τη μανα ξεκουραστη και το μωρο χαρουμενο κ ασφαλες. Οσο για το φοβο να το τραυματισετε,οσο πιο μεγαλο ειναι το παιδι δυσκολα να το.... πλακωσετε. Οταν αρωσταινει καποιος απο μας φευγει "εξορια" στον καναπε. Μπορει να ακουγεται μεγαλη ανακατωσουρα αλλα νιωθω οτι το παιδι μου ειναι χαρουμενο ετσι οποτε και ακολουθω αυτο το συστημα.Επαναλαμβανω οτι τον βαζουμε στο δωματιο του και ΑΝ ξυπνησει τον παιρνουμε μαζι μας.

ΕΧΩ ΕΝΑΝ ΓΙΟ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ 15 ΜΗΝΩΝ..ΕΔΩ ΚΑΙ 2-3 ΜΗΝΕΣ ΞΥΠΝΑΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΑΓΡΙΑ ΧΑΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΛΑΕΙ!!ΟΠΟΤΕ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ..ΜΕΤΟ ΠΟΥ ΝΙΩΣΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΚΟΙΜΗΘΕΙ ΑΜΕΣΩΣ!!!ΒΕΒΑΙΑ ΕΓΩ ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ ΜΕ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑΤΙ ΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΣΤΡΙΜΩΧΝΩΜΑΙ...Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΒΓΑΖΕΙ ΠΟΛΛΑ ΔΟΝΤΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΠΟΝΑΕΙ ΚΑΙ ΦΟΑΒΑΤΑΙ ΚΑΙ ΝΙΩΘΕΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΜΑΣ...ΤΟ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΑΜΑ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΟΥ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ??ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΩ ΝΑ ΚΛΑΕΙ..ΕΙΜΑΙ ΤΟΣΟ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΗ ΟΛΗ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΤΟΝ ΞΑΝΑΚΟΙΜΗΣΩ...

tzef έγραψε:

Σας ευχαριστω κοριτσια.

Lala συμφωνώ με οσα λες σιγουρα μας θελει κοντα της και εγω απο τι θυμάμαι ειχα φοβίες και ήθελα την μητερα μου.

Τι μπορώ να κανω για να κοιμάται ηρεμη χωρις να χρειαζεται να ξυπναει συνεχεια γιατι ταλαιπωρείται και αυτή.

Τι θα μπορούσα να κανω;

Η προηγουμενη απαντηση μου ήταν για την sofibell .

Αυτο που μπορεις να κανεις ειναι να δημιουργησεις ενα αισθημα ασφαλειας στο μωρο . Η ιδεα να κοιμηθεις για λιγο καιρο μαζι της με βρισκει απολυτα συμφωνη . Μολις η μικρη ηρεμήσει και νιωσει σιγουρη θα κοιμηθει ηρεμα και στην κουνια της .

Οσο πιο πολυ ικανοποιουμε τις αναγκες των μωρων μας τοσο πιο δυνατα , ανεξάρτητα και αυτονομα πλασματα γινονται . Αν δεν της δωσεις τωρα αυτα που χρειαζεται θα τα κουβαλαει για χρονια και θα τα εμφανισει στο μελλον .

Η δική μου εμπειρία έχει ως εξης: Μεχρι τους 3 μηνες κοιματαν στην κουνια της δίπλα μου, μετά τους 3 μήνες μετεφερα την κούνια της στο δωματιό της και δεν αντιμετωπισαμε προβλημα μέχρι τους 14 μήνες που αρχισε να απαιτει να κοιμαται μαζί μας.

Στην αρχή την αφήναμε, μετά εγινε κουραστικό και ο άντρας μου έφυγε απο το κρεβατι μας.

Αυτό κράτησε 3 εβδομάδες. Μετά άρχισα να τη βάζω στην κούνια της μόλις την έπαιρνε ο ύπνος.

Ενιωθε ανασφαλεια και ξύπναγε πολλές φορές μέσα στην νύχτα, πήγαινα και ξάπλωνα δίπλα της, αυτή στην κούνια, εγώ στο πάτωμα (και το πρωί στο γραφείο). Το μαρτύριο κράτησε 2 εβδομάδες.

Τώρα έχει αποδεχτεί πλήρως την κατασταση. Κοιμάται στο κρεβάτι μας και τη μεταφέρω στο δικό της.

Ίσως να είναι επειδή νιώθει ασφαλής, μάλλον κατάλαβε οτι η μαμά θα είναι δίπλα της όποτε τη χρειαστεί!

tzef η karolina1 εχει απολιτο δικιο αυτο να κανεις που ειπε και πιστεψε μας τα παιδια μια χαρα καταλαβενουν και ποιο πολλα μαλιστα απο μας,το καταλαβενω οτι σου ειναι δυσκολο να παρεις τετοια δραστικα μετρα,αλλα πρεπει,δηλ. να την βαλεις κατευθιαν στο κρεβατι της και να την ακους που κλεει και να σπαραζει η καρδια σου αλλα πρεπει να το κανεις για να καταλαβει οτι το σωστο ειναι αυτο και οτι δεν υποκηψεις στα παρακαλια της και στα κλαματα τις που αυτο ειναι για να σε πεισει να την παρεις κοντα σου.θα την καθισυχαζεις σε διαστιματα για να νιωθει ασφαλια γιατι αυτο ειναι που νιωθει οταν κοιματε στο κρεβατι σας και και απο τι στιγμη που το νιωθει αυτο και στο κρεβατακι τις δεν υπαρχει κανενας λογος να ειναι στο κρεβατι σας μονο απο συνιθιο,πρεπει να παρει το μηνυμα οτι θα μηνει εκει,θα τα καταφερεις ειμαι σιγουρη αρκη να μην υποκιψεις.Καλη τυχη :) :) :)

sissio αυτο πιστευω και εγω,και απο τις εμπιριες που ειχα με τα παιδια σε παιδικους που εχω δουλεψει αυτο το συμπερασμα εβγαλα,ειναι το μυστικο τις συνταγης να νιωθει ασφαλεια το παιδι και να καταλαβενει οτι η μαμά θα είναι δίπλα του όποτε και ποιαδηποτε στιγμη τη χρειαστεί!

debbie871 έγραψε:

tzef η karolina1 εχει απολιτο δικιο αυτο να κανεις που ειπε και πιστεψε μας τα παιδια μια χαρα καταλαβενουν και ποιο πολλα μαλιστα απο μας,το καταλαβενω οτι σου ειναι δυσκολο να παρεις τετοια δραστικα μετρα,αλλα πρεπει,δηλ. να την βαλεις κατευθιαν στο κρεβατι της και να την ακους που κλεει και να σπαραζει η καρδια σου αλλα πρεπει να το κανεις για να καταλαβει οτι το σωστο ειναι αυτο και οτι δεν υποκηψεις στα παρακαλια της και στα κλαματα τις που αυτο ειναι για να σε πεισει να την παρεις κοντα σου.θα την καθισυχαζεις σε διαστιματα για να νιωθει ασφαλια γιατι αυτο ειναι που νιωθει οταν κοιματε στο κρεβατι σας και και απο τι στιγμη που το νιωθει αυτο και στο κρεβατακι τις δεν υπαρχει κανενας λογος να ειναι στο κρεβατι σας μονο απο συνιθιο,πρεπει να παρει το μηνυμα οτι θα μηνει εκει,θα τα καταφερεις ειμαι σιγουρη αρκη να μην υποκιψεις.Καλη τυχη :) :) :)

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ! ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΩ ΣΚΛΗΡΗ ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΝΑ ΤΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΟΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΣΟΥ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ! ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΔΩ ΤΟΤΕ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣ ΝΑ ΚΛΑΙΕΙ? ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΘΕΜΑ ΚΟΥΡΑΣΗΣ ΟΣΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΝΑ ΜΩΡΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΣΠΑΡΑΖΕΙ! ΕΓΩ ΕΧΩ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΙΑΤΡΟ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΤΟ ΟΛΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕ ΟΤΙ ΠΕΡΝΑΝΕ ΜΙΑ ΦΑΣΗ ΠΟΥ ΝΟΙΩΘΟΥΝ ΤΡΟΜΕΡΗ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ! ΕΓΩ ΚΑΝΩ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΚΑΙ ΕΝΩ ΠΑΙΖΕΙ ΗΣΥΧΟΣ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΟΥ ΑΝΑ 5ΛΕΠΤΟ ΦΩΝΑΖΕΙ ΜΑΜΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΟΡΙΣΤΕ! ΑΝ ΣΕΝ ΤΟ ΚΑΝΩ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΜΕ ΨΑΧΝΕΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΛΑΙΓΟΝΤΑΣ (ΑΥΤΟ ΕΓΙΝΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΑΠΟ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑ!) ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ Η ΑΓΑΠΗ ΝΑ ΠΕΡΙΣΕΥΕΙ ΠΑΡΑ ΝΑ ΤΟΥ ΛΕΙΨΕΙ! ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΤΑ ΛΕΩ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ!

ΓΕΩΡΓΙΑ το πιστευω αυτο που λες οντος τα παιδια χριαζονται να νιωθουν ασφαλια αλλα αν τους την δινεις απλοχερα και τα κανεις να νιωθουν ασφαλια δεν πιστευω οτι χρειαζετε να πχ αναφερω την συγκεκριμενη περιπτοση να το εχεις στο κρεβατι σου,δεν λεω οτι θα ειμαι σκληρη με το μωρακι μου ημαρτον ειναι και το πρωτο μου,αλωστε και η αληθεια ειναι οτι φοβαμαι να μην την πατισω και αυτο γιατι οτι σε οτι εισαι απολυτος την πατας και φοβαμαι μην την πατισω.Αυτο που δεν μπορω ομως ειναι να βλεπω μωρα και παιδια να χορευουν τους γονεις τους οπως θελουν και δεν το λεω για την συγκεκριμενη περιπτοση,μην παρεξιγηθω γενικα μιλαω,αληθια εχω δει τετοια παιδια και τους γονεις τους να λενε τι να κανω υποκιπτω προκιμενου να μη μου σπασει τα νευρα,εεε αυτο με εκνευριζει που ακουω.........αδικο εχω πειτε μου;;;;;;

Ο γιος μου είναι κοντά 11 μηνών. Τα βράδια κοιμάται όσο πίνει το γάλα του και μετά απλώς τον βάζω στην κούνια. Άμα όμως δεν κοιμηθεί ή τα μεσημέρια τον κοιμίζω πρώτα στο κρεβάτι μου και μετά τον βάζω στην κούνια. Αν είναι καλά κοιμάται σερί στην κούνια. Αν έχει κάποιο πόνο ή ο,τιδήποτε άλλο, ξυπνάει και τον ξαναπαίρνω στο κρεβάτι μου. Μετά ή τον ξαναπηγαίνω στην κούνια ή (αν είμαι πολύ κουρασμένη) συνεχίζει τον ύπνο του στο κρεβάτι μου. Επίσης κάθε πρωί τον παίρνω μαζί μου για να παραταθεί ο ύπνος μας..χι χι! Ο δικός μας παιδίατρος είπε ότι κάνω καλά που τον παίρνω στο κρεβάτι μου διότι τα παιδιά νιώθουν πολύ όμορφα εκεί. Νιώθουν ασφάλεια. Επίσης μου είπε να το χαρώ τώρα διότι τα χρόνια φεύγουν γρήγορα, τα παιδιά μεγαλώνουν και θα έρθει στιγμή που θα τα αναπολώ όλα αυτά..Νομίζω πως έχει δίκιο. Βέβαια καλό είναι να μη γίνει και καθεστώς και να μη κοιμούνται όλη τη νύχτα τα παιδιά με τους γονείς..Όσο για την εκπαίδευση του τύπου το αφήνω και κλαίει. ούτε είναι εύκολο να γίνει από εργαζόμενη μαμά, ούτε θα το άντεχα προσωπικά..Άλλες κοπέλες που το κατάφεραν σώθηκαν.

Δεν πρέπει πια να έχουμε τύψεις για όλα. Έχουμε κάνει το μεγάλωμα του παιδιού ολόκληρη επιστήμη..Αγάπη και φροντίδα χρειάζεται ένα παιδί. Δεν είναι πια και τόσο κακό να κοιμάται και με τους γονείς που και που..

Εγω αυτο που εχω να πω και συγνωμη αν θιχτουν μερικες κοπελες αλλα ελεος,εσεις φταιτε που τα παιδια σας γινονται κακομαθημενα,εσεις φταιτε που αργοτερα ισως αποξενωθειτε με τους αντρες σας και εσεις φταιτε που τα παιδια σας θα μαθουν οτι κερδιζουν αυτο που ζητανε με το κλαμα.Οταν αυριο μεθαυριο δεν θα μπορειτε να τα κουμανταρετε δεν ξερω αν θα καταλαβετε οτι φταιτε εσεις για οσα τραβατε :dry:

Θα συμφωνησω λοιπον με την συμβουλη που σου δοθηκε :ασε το παιδι να κλαιει γι να μαθει το σωστο και απλα πηγαινε ανα τακτα χρονικα διαστηματα και ελεγχε το.μην φοβασαι πως θα κρατησει καιρο και θα πεσεις κατω απο την κουραση.σε καταλαβαινω αλλα σε 1 εβδομαδα το αργοτερο θα εχεις καταφερει να επιβληθεις στο μικρο ζουζουνι σου και θα μαθει πως πρεπει να ακουει τη μαμα!αυτο που εσυ πρεπει να κανεις ειναι να μαθαινεις στο παιδακι σου το σωστο και οχι να το κανεις κακομαθημενο και γκρινιαρικο.Διοτι αν "παρεις μεγαλο κρεβατι" τοτε θα εχει μαθει πως ολα τα κερδιζει αν γκρινιαξει και κλαψει! ;)

Φιλακια πολλα και καλη τυχη !!!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...