Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

• Απαντήσεις 248
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσίευση

Αχ πολύ στεναχωριέμαι που διαβάζω τα μηνύματά σας..Εγω δεν τα κατάφερα να θηλάσω αποκλειστικά δυστυχώς.. Δεν είχα υπομονή, επιμονή, υποστήριξη.... 'Αν και είμαι γραμμένη εδω στο mammyland 2 χρόνια όταν έπρεπε να σας 'εκμεταλευτώ' δεν το έκανα.Νομίζω οτι περίμενα ο θηλασμός να είναι μια πιο εύκολη υπόθεση..τώρα δίνω το στήθος μου μόνο το πρωί κ ότι πάρει... Θα ήθελα να πώ κι άλλα αλλά δεν μπορώ..

:(:(:(

Δημοσίευση

athinak το ιδιο πρόβλημα αντιμετώπισα και εγώ. Δηλαδή καθ' όλη την περίοδο των γιορτών η μπέμπα δεν έτρωγε όχι μόνο το φαγητό αλλά ούτε και το γιαούρτι. Προσπάθησα να της κάνω κάποιες αλλαγές μήπως και φάει, αλλά τίποτα. Έτσι λοιπόν την θήλαζα περισσότερες φορές από 2 μέσα στην ημέρα. Επίσης άρχισα πάλι να της αλλέθω το φαγητό τελείως γιατί από το καλοκαίρι της το έκοβα μικρές μικρές μπουκίτσες, τίποτα όμως. Τελικά σε λίγες μέρες έβγαλε 2 δοντάκια. Από τότε που ''σκάσανε'' όλα επανήλθαν στον κανονικό τους ρυθμό. Τρώει πάλι με πολύ όρεξη και όχι αλλεσμένα! Μήπως βγάζει και το δικό σου μωρό δοντάκια; Είναι νομίζω και στην ίδια ηλικία, η δικιά μου έκλεισε τους 14 στις 4 /2.

Δημοσίευση

Γεια σου βρε Lala-κα με τα ωραία και ενδιαφέροντα θεματάκια σου! Κι εμείς, αισίως σταματήσαμε το θηλασμό εδώ και δυο εβδομάδες (9 μηνών ακριβώς).

Όπως και κάποιες άλλες κοπέλες που διάβασα, έπιασα τον εαυτό μου να έχει ανασφάλειες και αμφιβολίες σχετικά με το αν το μωράκι μου θα με χρειάζεται και θα με ζητάει όπως πριν, και οφείλω να ομολογήσω οτι ντράπηκα γι'αυτό. Ένιωσα πως ήμουν πολύ εγωίστρια για να το σκεφτώ αυτό... :S:blush: Κι έπειτα, όπως επίσης ειπώθηκε, αν θα κάνω αρκετά και θα είμαι αρκετή ώστε το παιδάκι μου να νιώθει από 'μένα την ίδια στοργή και την ίδια αγάπη με πριν; Κι αυτό το φοβόμουν και το φοβάμαι πολύ..

Εμείς εισάγαμε το μπουκάλι περίπου μια εβδομάδα πριν τον οριστικο αποθηλασμό, σαν παιχνίδι, λίγο πριν το μεσημεριανό του φαγητό. Και το ήπιε. Στην αρχή λίγο, μετά λίγο περισσότερο.. Και ύστερα ξεκινήσαμε το μπουκάλι μόνο το πρωί (οφείλω να ομολογήσω οτι ξεβολεύτηκα λίγο που είχα μάθει απλά να πλένω το στήθος και να του το δίνω). Τώρα, βράσε νερό, κάνε γάλα, κρύωσε το :) Και όλα αυτά με την τσίμπλα στο μάτι.. Πάντως μετά το πρώτο κανονικό γεύμα από το μπουκάλι, έδειχνε πιο χορτάτος (σωματικά!) από οτι με το δικό μου γάλα. Λιγάκι στουμπωμένος θα έλεγα αλλα ικανοποιημένος. Ύστερα από λίγες μέρες, ξεκινήσαμε το μπουκάλι και το βράδυ..

Δεν τον άφησα ποτέ να κλάψει για το γάλα του και ειδικά στην αρχή, ενάλασσα μητρικό με ξένο.. Δεν άντεχα ούτε εγώ να μην του δώσω. Σιγά σιγά όμως άρχισε να αναπτύσσει και για το μπιμπερόν, παρόμοια λαχτάρα που είχε για το στήθος.. Πλέον, πίνει μόνο από μπιμπερόν αλλά είναι πολλές οι στιγμές που βάζει το μουτράκι του και τα χεράκια του στο στήθος μου και τρίβεται το γατουδάκι μου το τρυφερό..

Σε γενικές γραμμές, αυτό που μπορώ να πω είναι πως ο αποθηλασμός είναι επώδυνος και για τους δυο και απλά πρέπει να προσπαθήσουμε, όσο μπορούμε, να τον κάνουμε όσο πιο ανώδυνο και μαλακό για το μικράκι μας, που πάντα (είτε θηλάσαμε είτε όχι, είτε θηλάσαμε για 10 μέρες είτε για 2 χρόνια) θα μας θεωρεί τον πιο αγαπημένο και δικό του άνθρωπο. :)

Δημοσίευση

MamaToBe έγραψε:

Γεια σου βρε Lala-κα με τα ωραία και ενδιαφέροντα θεματάκια σου! Κι εμείς, αισίως σταματήσαμε το θηλασμό εδώ και δυο εβδομάδες (9 μηνών ακριβώς).

Όπως και κάποιες άλλες κοπέλες που διάβασα, έπιασα τον εαυτό μου να έχει ανασφάλειες και αμφιβολίες σχετικά με το αν το μωράκι μου θα με χρειάζεται και θα με ζητάει όπως πριν, και οφείλω να ομολογήσω οτι ντράπηκα γι'αυτό. Ένιωσα πως ήμουν πολύ εγωίστρια για να το σκεφτώ αυτό... :S:blush: Κι έπειτα, όπως επίσης ειπώθηκε, αν θα κάνω αρκετά και θα είμαι αρκετή ώστε το παιδάκι μου να νιώθει από 'μένα την ίδια στοργή και την ίδια αγάπη με πριν; Κι αυτό το φοβόμουν και το φοβάμαι πολύ..

Εμείς εισάγαμε το μπουκάλι περίπου μια εβδομάδα πριν τον οριστικο αποθηλασμό, σαν παιχνίδι, λίγο πριν το μεσημεριανό του φαγητό. Και το ήπιε. Στην αρχή λίγο, μετά λίγο περισσότερο.. Και ύστερα ξεκινήσαμε το μπουκάλι μόνο το πρωί (οφείλω να ομολογήσω οτι ξεβολεύτηκα λίγο που είχα μάθει απλά να πλένω το στήθος και να του το δίνω). Τώρα, βράσε νερό, κάνε γάλα, κρύωσε το :) Και όλα αυτά με την τσίμπλα στο μάτι.. Πάντως μετά το πρώτο κανονικό γεύμα από το μπουκάλι, έδειχνε πιο χορτάτος (σωματικά!) από οτι με το δικό μου γάλα. Λιγάκι στουμπωμένος θα έλεγα αλλα ικανοποιημένος. Ύστερα από λίγες μέρες, ξεκινήσαμε το μπουκάλι και το βράδυ..

Δεν τον άφησα ποτέ να κλάψει για το γάλα του και ειδικά στην αρχή, ενάλασσα μητρικό με ξένο.. Δεν άντεχα ούτε εγώ να μην του δώσω. Σιγά σιγά όμως άρχισε να αναπτύσσει και για το μπιμπερόν, παρόμοια λαχτάρα που είχε για το στήθος.. Πλέον, πίνει μόνο από μπιμπερόν αλλά είναι πολλές οι στιγμές που βάζει το μουτράκι του και τα χεράκια του στο στήθος μου και τρίβεται το γατουδάκι μου το τρυφερό..

Σε γενικές γραμμές, αυτό που μπορώ να πω είναι πως ο αποθηλασμός είναι επώδυνος και για τους δυο και απλά πρέπει να προσπαθήσουμε, όσο μπορούμε, να τον κάνουμε όσο πιο ανώδυνο και μαλακό για το μικράκι μας, που πάντα (είτε θηλάσαμε είτε όχι, είτε θηλάσαμε για 10 μέρες είτε για 2 χρόνια) θα μας θεωρεί τον πιο αγαπημένο και δικό του άνθρωπο. :)

ναι πολυ σωστα το ειπες !! δεν εχει σημασια ποσο θηλαζει η καθε μαμα για να την αγαπησει το μωρο της !! συμφωνω απολυτα !!

Δημοσίευση

δεν εχω λογια να περιγραψω τη γαληνη και την ευφορια που σου μεταδιδει ο θηλασμος ,δυστυχως για μενα καταφερα να το βιωσω σαν εμπειρια σε ολο της το μεγαλειο στο 4 ο μου παιδακι, καθως στα αλλα λογω κακης πληροφορησης και ατυχων συγκυριων αποθηλαζα πολυ νωρις.τωρα διανυουμε τον 11 ο μηνα και δε σκοπευω να σταματησω το θηλασμο παρα μονο αν το μωρο το επιλεξει.αυτο που θελω να ρωτησω ειναι το εξης ό.κ.τωρα θηλαζω πολλες φορες τη μερα αλλα αν καποια στιγμη φθασω σε σημειο να θηλαζω μονο πρωι - βραδυ ποσο μπορει να διατηρηθει η γαλουχια?

Δημοσίευση

LaLa έγραψε:

Νανούκα έγραψε:

Οταν μειωνει τους θηλασμους απο μονο του , δηλ κανουμε φυσικο αποθηλασμο που γινετε μεταξυ 2-4 ετων ? Τοτε δεν δινουμε τιποτα αλλο .

Αν ομως το μωρο ειναι κατω του ετους που ο αποθηλασμος γινετε με πρωτοβουλια της μητέρας , τοτε αντικαταστουμε και τα γευματα γαλακτος με ξενο γαλα .[/quote:3oxt9vx6]

Δηλαδή δεν πρέπει μεταξύ 2-4 ετών οπωσδήποτε το παιδί να πίνει γάλα?

Ξέρω όπως έχεις γράψει ασβέστιο παίρνει το παιδί και απο άλλες τροφες αλλα κατα πόσο το καλύπτουν?

Φοβάμαι μήπως η μικρή όταν αποθηλάσουμε δεν πιεί ξένο γάλα.

Επίσης αν φτάσουμε στο σημείο να κάνουμε έναν ή δύο θηλασμούς κατα τη διάρκεια της ημέρας και το παιδί περάσει π.χ μια ίωση και θέλει περισσότερο γάλα μπορούμε να το καλύψουμε ή θα έχει μειωθεί η παραγωγή?

Πω πω Λάλα σε ζάλισα...

Δημοσίευση

Καλημερα σε ολες...

Εμενα η μικρη ειναι 12 μηνων κ 5 ημερων. Απο την ημερα που εκλεισε τους 12 προσπαθω να την αποθηλασω. Δεν παιρνει με τιποτα το ποτηρακι - ενω με το νερο το παιρνει μονη της. Στην αρχη απογοητευτηκα γιατι οι περισσοτεροι μου λενε "καλα ακομα την θηλαζεις???" αλλα πλεον δεν δινω σημασια γιατι ειναι πολυ σημαντικο ο θηλασμος.

Τωρα το βραδυ πριν την θηλασω της βαζω λιγο φρεσκο γαλα στο ποτηρακι κ τραγουδωντας της της δινω λιγο. Οσο παρει γιατι το σπρωχνει μακρυα κ κλαιει κ γαντζωνεται πανω μου κ εγω δεν μπορω να την βλεπω ετσι...

Δημοσίευση

Να πω πρώτα στην Αναστασία ότι ο θηλασμός δεν αποτελεί μέθοδο αντισύλληψης ούτε για τη μητέρα ούτε για την κόρη!!!! :) :) Ακόμα και αν τη θηλάζεις στο γυμνάσιο ή στο λύκειο, θα πρέπει να της μιλήσεις για τα προφυλακτικά!!!! :)

Με πιάνει μεγάλη στεναχώρια όταν σκέφτομαι τον αποθηλασμό παρόλο που ο καιρός πλησιάζει. Με τη μεγάλη αποθήλασα γρήγορα, ανώδυνα και χωρίς τύψεις. Βέβαια δεν τον απόλαυσα και πολύ γιατί είχα τις παρένθετες ψευδοθηλές και κουράστηκα προς το τέλος.

Τώρα η Δανάη πίνει νερό από το εκπαιδευτικό ποτηράκι με σκληρό στόμιο. Δεν θέλει καθόλου πιπίλες και μπιμπερό. Ούτε έμαθε ποτέ στην πιπίλα.

Όσο μεγαλώνει το παιδί, η μαμά είναι το πιο σημαντικό άτομο ΟΛΟΚΛΗΡΗ και όχι μόνο το στήθος της.

Δημοσίευση

mariagl έγραψε:

α είναι πολύ μικρούλα μόνο 12 μηνών! Προσπάθησε με το μπουκάλι..

Μαρια της δινω φρεσκο γαλα advance με το εκπαιδευτικο ποτηρακι που εχει ενα μικρο στομιο αλλα δεν το παιρνει με τιποτα, ενω το νερο εκει το δεχεται! Οταν λες μπουκαλι τι εννοεις?

Δημοσίευση

AthinaK έγραψε:

Να πω πρώτα στην Αναστασία ότι ο θηλασμός δεν αποτελεί μέθοδο αντισύλληψης ούτε για τη μητέρα ούτε για την κόρη!!!! :) :) Ακόμα και αν τη θηλάζεις στο γυμνάσιο ή στο λύκειο, θα πρέπει να της μιλήσεις για τα προφυλακτικά!!!! :)

:laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Θα προσπαθησω να της μιλησω!!!! :laugh: :laugh: :laugh:

Συμπεθερα χαχαχαχα!!

Ευτυχως με εχεις διπλα σου να σε μαλωνω!!!! :P:P:P

Δημοσίευση

AthinaK έγραψε:

Με πιάνει μεγάλη στεναχώρια όταν σκέφτομαι τον αποθηλασμό παρόλο που ο καιρός πλησιάζει. Με τη μεγάλη αποθήλασα γρήγορα, ανώδυνα και χωρίς τύψεις. Βέβαια δεν τον απόλαυσα και πολύ γιατί είχα τις παρένθετες ψευδοθηλές και κουράστηκα προς το τέλος.

Τώρα η Δανάη πίνει νερό από το εκπαιδευτικό ποτηράκι με σκληρό στόμιο. Δεν θέλει καθόλου πιπίλες και μπιμπερό. Ούτε έμαθε ποτέ στην πιπίλα.

Όσο μεγαλώνει το παιδί, η μαμά είναι το πιο σημαντικό άτομο ΟΛΟΚΛΗΡΗ και όχι μόνο το στήθος της.

Την μεγαλη πως την αποθηλασες? Γιατι εμενα εχει δυσκολιες... Και μεχρι ποτε θα θηλαζεις την μικρη?

Δημοσίευση

Στη μεγάλη ξεκίνησα τον απογαλακτισμό στους 6 μήνες. Έπαιρνε κανονικά το μπιμπερό, οπότε όταν της έδωσα γάλα του εμπορίου το δέχτηκε αμέσως. Ξεκίνησα παράλληλα και τις στέρεες τροφές και θήλαζα όποτε ένιωθα το στήθος μου γεμάτο. Το παιδί δεν με αναζήτησε ούτε στιγμή. Μετά από δύο εβδομάδες που έδινα ξένο και θήλαζα ελάχιστα πλέον, η μικρή αρνήθηκε το στήθος μου. Ήταν 6,5 μηνών.

Τη Δανάη είπα να τη θηλάσω μέχρι να φυγει ο χειμώνας και μετά τέλος. Αλλά αυτό το παιδί δεν δέχεται τίποτα πέρα από το στήθος. Και στο ποτηράκι μόνο νερό. Αν βάλω χυμό πάλι το αρνείται. Εδώ που τα λέμε όμως ο θηλασμός και η απόφασή μου να βγάλω το χειμώνα ήταν σωτήρια για τη μικρή. Εδώ και πολλές μέρες θηλάζει αποκλειστικά. Τουλάχιστον κάποια συστατικά παίρνει.

Δημοσίευση

amanda έγραψε:

Δηλαδή δεν πρέπει μεταξύ 2-4 ετών οπωσδήποτε το παιδί να πίνει γάλα?

Ξέρω όπως έχεις γράψει ασβέστιο παίρνει το παιδί και απο άλλες τροφες αλλα κατα πόσο το καλύπτουν?

Φοβάμαι μήπως η μικρή όταν αποθηλάσουμε δεν πιεί ξένο γάλα.

Επίσης αν φτάσουμε στο σημείο να κάνουμε έναν ή δύο θηλασμούς κατα τη διάρκεια της ημέρας και το παιδί περάσει π.χ μια ίωση και θέλει περισσότερο γάλα μπορούμε να το καλύψουμε ή θα έχει μειωθεί η παραγωγή?

Πω πω Λάλα σε ζάλισα...

Δεν με ζάλισες :)

Το παιδι απογαλακτίζει για ποιο λογο να πιει αλλο γάλα ?

Αν σκεφτεις οτι το 75% των παιδιων μετα τα 3 εμφανιζει δυσανεξία στη λακτοζη , αυτο σημαινει οτι το αγελαδινό γαλα δεν μας ειναι απαραιτητο. Για να μην αναφερω οτι κανενα θηλαστικο δεν πινει το γαλα αλλου θηλαστικου οταν αποθηλάζει .

Μια φετα ψωμι με ταχίνι ή αμυγδαλοβούτυρο , ενα γιαουρτάκι , ενα κομματι τυρι , μια κουπα μπροκολο δινουν στο παιδι το απαραίτητο ασβέστιο και ειναι πολυ "καλες" τροφες.

Σε τετοιες ηλικιες σταματάμε να σκεφτομαστε αν μπορουμε να καλυψουμε τις ανάγκες του μωρου για γαλα . Αφηνουμε το μωρο να παρει πρωτοβουλια και δεν ανησυχουμε για τιποτα :)

Δημοσίευση

Aphroditi έγραψε:

Καλημερα σε ολες...

Εμενα η μικρη ειναι 12 μηνων κ 5 ημερων. Απο την ημερα που εκλεισε τους 12 προσπαθω να την αποθηλασω. Δεν παιρνει με τιποτα το ποτηρακι - ενω με το νερο το παιρνει μονη της. Στην αρχη απογοητευτηκα γιατι οι περισσοτεροι μου λενε "καλα ακομα την θηλαζεις???" αλλα πλεον δεν δινω σημασια γιατι ειναι πολυ σημαντικο ο θηλασμος.

Τωρα το βραδυ πριν την θηλασω της βαζω λιγο φρεσκο γαλα στο ποτηρακι κ τραγουδωντας της της δινω λιγο. Οσο παρει γιατι το σπρωχνει μακρυα κ κλαιει κ γαντζωνεται πανω μου κ εγω δεν μπορω να την βλεπω ετσι...

Καλα βρε Αφροδιτη τι αποτελεσματα θα εβλεπες σε 5 μερες ???

Ο αποθηλασμος δεν γινετε απο τη μια μερα στην αλλη !

Στο ειπα ξανα , ΜΗΝ ΜΠΛΕΚΕΙΣ ΤΟ ΞΕΝΟ ΓΑΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΘΗΛΑΣΜΟ ! Η μικρη σου ειναι αρκετα "μεγάλη" πλεον δεν χρειαζεται να νιωθει οτι πρεπει να αντικαταστησει το γαλα . Δεν χρειαζεται να πινει πρωι βραδυ γαλα !

Δωστης το πρωι με δημητριακα (βρωμη , ολικης αλεσης ) ή φτιαξτεις ενα σμουθις με μπανανα . Δεν χρειαζεται να πινει γαλα με το μπουκάλι !!!!

Ξεκινα να την θηλάζεις καθε μερα και λιγοτερο . Αν θηλαζε 10 λεπτα , σταματα την στα 8 την πρωτη μερα και ουτω καθεξης . Με χαδια , φιλια κλπ θα αναπληρώσεις τον "χαμο" του στηθους . Μπορεις να της πεις πχ η μαμα κουραστηκε τωρα αντε κανε νανακια με χαδάκια .

Αποφασισε ποιον θηλασμο θελεις να κοψεις πρωτα και ξεκινα με αυτον .

Μολις κοψετε αυτον τον θηλασμο περνας στον επομενο . Ετσι γινετε οχι ολα μαζι και ξενο γαλα ! Εχει φρικάρει το κοριτσάκι !!!

Το παιδι σου το μεγαλώνεις ΕΣΥ και οχι ο κοσμος ! Δωσε χρονο στο κοριτσακι σου να προσαρμοστει !!!

Δημοσίευση

happy mom έγραψε:

Εγω ως μεγαλυτερη κ ..ωριμοτερη ημουν αποφασισμενη να θηλασω...αλλά ειχα κ συμπαρασταση ...δυο μικρα κοριτσια-συν οδοιποροι απο εδω..το μαμμυ..την Αναστασια(μικρη Λαλα τη φωναζω)που μου επαιρνε τα αυτια οταν παραπονιομουν για το ΄΄λιγο΄΄γαλα ή τον πονο στις θηλες..κ το μαριμαρακι το γλυκο!

μαλλον ομως εγω με βλεπω να αποθηλαζω πρωτη...γιατι αυτες σκεφτονται να θηλασουν μεχρι να πανε τα παιδια στο νηπιαγωγειο!! :):)

Δημοσίευση

Μαρι μου τι κανεις αγαπουλα μου :kiss::kiss::kiss:

Μεγαλωσε ο σπορακος σου με το γαλατακι σου τι ωραια!!!!

Γιατι ξεκινας απο τωρα τροφη?

Τα ανηψια μου που θηλασαν μεχρι 2.5 χρ.αρχισαν να τρωνε μετα τους 9 μηνες.Δε ξερω αν ειναι σωστο αλλα στο αναφερω.

Δημοσίευση

Γειά σου LaLa όντως πολύ καλό το θέμα σού!!! Εμένα η μπέμπα μου είναι 9 μηνών κ ακόμη ξυπνάει ανά 1μιση με 2 ώρες για να φάει το βράδυ (αυτό είναι το καλό σενάριο), μερικές φορές ξυπνάει κ ανά μισάωρο ( όπως καλή ωρα χθες). Πιστεύω ότι δεν χορταίνει γιατί τρώει γύρω στο ένα λεπτό κ αν.Επίσης είναι7μιση κιλά,72 εκ ύψος.αδύνατη ε? Και θέλει όπως έχω ξαναγράψει μόνο στήθος!!! Πώς να την αποθηλάσω λοιπόν? Δεν θέλω να είμαι εγωίστρια κ να συνεχίζω ενώ δεν πρέπει..ούτε θέλω κ να την ζορίσω

Δημοσίευση

marimari έγραψε:

Ηθελα να ρωτήσω και εγώ κάτι:

Είναι ...φυσιολογικό(!) τώρα που ο σποράκος μου μπαίνει στον 6ο

και πρέπει να ξεκινήσει φρούτα , να ΜΗΝ θέλω να τον ταίσω? Είναι ...φυσιολογική αυτή η (κατά τ'άλλα εγωιστική!) άρνηση μου προς τις τροφές?

Σκέφτομαι μήπως τις προτιμήσει, μήπως με αρνηθεί και τέτοια χαζά... Σας έχει συμβεί? (μην γελάτε, σας βλέπω!)

Ευχαριστώ..

Δημοσίευση

Nessie έγραψε:

Γειά σου LaLa όντως πολύ καλό το θέμα σού!!! Εμένα η μπέμπα μου είναι 9 μηνών κ ακόμη ξυπνάει ανά 1μιση με 2 ώρες για να φάει το βράδυ (αυτό είναι το καλό σενάριο), μερικές φορές ξυπνάει κ ανά μισάωρο ( όπως καλή ωρα χθες). Πιστεύω ότι δεν χορταίνει γιατί τρώει γύρω στο ένα λεπτό κ αν.Επίσης είναι7μιση κιλά,72 εκ ύψος.αδύνατη ε? Και θέλει όπως έχω ξαναγράψει μόνο στήθος!!! Πώς να την αποθηλάσω λοιπόν? Δεν θέλω να είμαι εγωίστρια κ να συνεχίζω ενώ δεν πρέπει..ούτε θέλω κ να την ζορίσω

Επειδη μπερδευτηκα , η ερωτηση ποια ειναι ?

Τι εννοεις να εισαι εγωιστρια και να συνεχιζεις ενω δεν πρεπει ? :dry:

Δημοσίευση

mariagl έγραψε:

Lala που άκουσες ότι το 75% των παιδιών μετά τα 3 αποκτούν δυσανεξία στη λακτόζη??

Καλα το μετα τα 3 ήταν δικο μου "λαθος" , επρεπε να το πω καλυτερα μετα την παιδική ηλικια σταδιακά το 75% των ενηλικων εχουν δυσανεξια στη λακτοζη .

Θελεις να σου βρω πηγες? Αν γκουγκλαρεις βρισκεις πολλα αποτελεσματα

:)

http://www.mednutrition.gr/content/view/2365/159/

edit Το πρωτο απο τα πολλα που βρηκα στον γουγλη !

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Καλησπέρα, ευχαριστώ πολύ! Σου βάζω λινκ από το μαρσιπο. Είναι ακριβός αλλά είναι εργονομικος και παρά πολύ βολικός. Νομίζω αξίζει τα λεφτά του ειδικά αν έχεις σκοπό να κανεις κιαλλα παιδιά όποτε θα χρησιμοποιηθεί ακόμα παραπάνω!! https://www.babywearing365.com/product/one-organic-baby-carrier-leo/?
    • Καλησπέρα κορίτσια μου.... Εχθές το βράδυ είχα περιπέτεια! Ενώ είχε φάει πολύ καλά η Ισμήνη-Μαρία μέσα στην ημέρα, την πίεσα να θηλάσει πριν τον ύπνο. Λίγο μετά που κοιμήθηκε, έκανε έναν εμετό ΌΛΟ δικό μου... Την άλλαξα, άλλαξα και κλινοσκεπάσματα στην κούνια της και έκανε σχεδόν μια ώρα να κοιμηθεί πάλι. Μετά ξύπνησε στις 2:40 με έντονο κλάμα και κατάφερα να την ξανακοιμήσω στις 3:50!!! Σήμερα έχει γκρίνια και είναι λίγο ανόρεκτη γενικά αλλά είναι και από το άλμα που περνάει πιστεύω! Τουλάχιστον κάτι έφαγε και σήμερα. Αλλά δεν την πίεσα καθόλου για τίποτα σήμερα. Εντωμεταξύ είναι η φάση που τραβάει τα πάντα κι ότι κρατάει, ειδικά όταν είναι στο καρέκλακι της, το πετάει κάτω επιδεικτικά κιόλας! Πλάκα έχει... Απο προχθές στέκεται και όρθια κανονικά μόνη της αλλά ευτυχώς κρατιέται από όπου μπορεί!
    • Την φατσουλα της την είδαμε και την Κυριακή που με είδαν στο Ρεα με την αιμοραγια και την πετύχαμε με το ένα χέρι στο μάτι και να γελάει με ανοιχτό στόμα κιόλας.   Τελικά τα τσιμπήματα μου πέρασαν,ήταν το μωρό από ότι κατάλαβα εκεί και με πιέζε.
    • Εμεις πρώτα ο Θεός θα το ονομάσουμε Ελένη το παιδι 🌸
    • @ΜαρίαΔημήτρης και γω το ίδιο Μαρία μου , δεν έχω κάνει λίστα αλλά είναι και λίγα τα άτομα που έχουν προσφερθεί να παρουν κατι για το παιδι , το βλεπουμε τωρα πως θα παει και αν ξαναπροτεινουν  Όσο για την αρνητική ενέργεια, ουουουου αν μπορούσα αυτόματα με ένα κουμπί να κρύψω την εγκυμοσύνη θα το έκανα συνέχεια και γωω😇  Είμαι της γνώμης να τον ενοχλείτε τον γιατρό κορίτσια για το οτιδήποτε που θεωρείτε πως είναι ανησυχητικό και ας μην είναι,  συμφωνώ με την @Elenaki12🤞  
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...