Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

κορίτσια καλημέρα!

Θα ήθελα να ρωτήσω κι εγώ κάποια πράγματα για τον αποθηλασμό

Η κόρη μου είναι 7 μηνών, θέλω να αποθηλάσω αφού χρονίσει πρώτα

κι αυτό για τον μόνο λόγο ότι θέλουμε να προχωρήσουμε σε 2η

εγκυμοσύνη με τον άνδρα μου.

Λοιπόν, το μωρό μου ενώ τρώει στερεές τροφές θηλάζει περίπου 6 φορές+

το 24ωρο. Ιδιαίτερα τη νύχτα(παρόλο που μου έλεγαν ότι με τις τροφές

δεν θα θέλει και τόσο το βυζάκι)ξυπνάει σίγουρα 3 φορές, με αποτέλεσμα

να την βάζω στο στήθος,σημειώνω εδώ ότι την έχω μάθει να κοιμάται

με το στήθος μου και αν δεν το κάνω μένει ξύπνιο και γκρινιάζει.

Μήπως για τον αποθηλασμό πρέπει να κάνω την αρχή απο τη νύχτα,

κόβωντας τους πολλούς θηλασμούς, και με ποιό τρόπο γίνεται αυτό

(πιπίλα, κούνημα??)?

Επίσης ήθελα να ρωτήσω πόσο καιρό παίρνει ο αποθηλασμός

ή πόσο καιρό πριν πρέπει να ξεκινήσεις τις προσπάθειες?

(Δεν ξέρω ποια είναι η σωστή ερώτηση)

Είναι νωρίς που ρωτάω?Να επανέλθω σε λίγους μήνες?

Απλά θέλω να είμαι ενημερωμένη...

• Απαντήσεις 248
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσίευση

Lala ευχαριστούμε πολύ για το θέμα που άνοιξες! :)

Με απασχολεί πολύ τελευταία το πως θα αποθηλάσω σιγά σιγά κι ενώ το σκέφτομαι τόσο τώρα που ήρθε η ώρα να μοιραστώ τις σκέψεις μου με έχει πιάσει το παράπονο και συγκρατώ με το ζόρι τα δάκρυά μου, οι εικόνες είναι ανάκατες και η μια πιο όμορφη απο την άλλη, ο πρώτος θηλασμός αξέχαστος, ο μικρός ήταν πιο σίγουρος και αποφασιστικός απο εμένα, με εξέπληξε, το άρπαξε με μανία και θήλαζε με τις ώρες...και πριν, που έβαζα πιτζάμες και ήταν η ώρα του να κοιμηθεί μόλις είδε το στήθος το δειξε με το χεράκι του, φωτίστηκε το πρόσωπό του χαμογέλασε και ήρθε προς το μέρος μου και προσπαθούσε να το φτάσει...άντε να αποθηλάσεις μετά!

κι επειδή δεν θέλω να γράφω με τις ώρες ας μπω στο θέμα,να διευκρινίσω οτι δεν θέλω να αποθηλάσω άμεσα αλλά σε κανένα 8μηνο

εγώ σκέφτομαι μέχρι να χρονίσει να συνεχίσουμε έτσι (όσες φορές θέλει δηλαδή γιατί φαγητάκι άρχισε να τρώει τον τελευταίο μήνα και πάλι όχι ολόκληρο γεύμα,τρώει το μισό και μετά θέλει στήθος) και σιγά σιγά θα προσπαθήσω να αντικαταστήσω τα γεύματα, ο πρώτος στόχος είναι αυτός, να αρχίσει να τρώει περισσότερο φαγάκι, κι σε αυτό σίγουρα βοηθάει να τον ταίζει άλλο άτομο, όσες φορές τον άφησα στη μαμά μου έφαγε όλο το φαί του και κοιμήθηκε κιόλας χωρίς στήθος, όταν καταλλήξουμε να θηλάζω μόνο πρωι βράδυ μετά που θα χρονίσει τότε σιγα σιγά θα μπω στην διαδικασία να του δώσω ξένο γάλα, το καλοκαίρι που ο άντρας μου δεν δουλέυει ίσως είναι μια καλή ευκαιρία να δοκιμάσουμε για να το αναλάβει αυτός να του το δίνει,

δεν ξέρω πως θα πάει, αυτές είναι οι σκέψεις μου, και μέσα σε όλα αυτά πρέπει να δουλέψω και το ψυχολογικό κομμάτι όχι μόνο του μικρού αλλά και το δικό μου...

περιμένω να διαβάσω γνώμες κι εμπειρίες! :kiss:

(συγνώμη για την πολυλογία :blush: )

Δημοσίευση

Κοριτσια χαιρομαι που σας ενδιαφερει και βρισκει ανταποκριση αυτο το θεμα. :)

Να πω στις μικρομανουλες (ή και αυτες με μεγαλυτερα μωρα) οτι το ιδιο το μωρο σε προετοιμάζει και σε "βοηθάει" να ερθει ο αποθηλασμος ηρεμα και φυσικά . Εξάλλου απο τη στιγμη που μπαινουν οι στερεες τροφες ξεκινά και ο αποθηλασμος . Μην το σκεφτεστε απο τωρα , καθε τι στην ωρα του :)

Βικυ μου , λυπαμαι που ηταν λιγο αποτομο το τελος του θηλασμου . Εχεις δικιο οτι παντα δινουμε προταιρεοτητα στο βρέφος και πηρε την καλυτερη αποφαση για σας :)

Μινα και Λενα , εχω ακουσει και διαβασει για μωρα που στους 8-9 μηνες δεν ηθελαν να θηλασουν . Απο οσο ξερω αυτο το διαστημα κρατα γυρω στις 10 μερες και το μωρο συνεχίζει να θηλάζει σαν να μην αλλαξε κατι. Αυτο που ξερω ειναι πως τα περισσοτερα μωρα δεν ειναι ετοιμα να αποθηλάσουν πριν τον χρονο . Οπως και να χει , για μενα εχει σημασια που το μωρο αποθηλάσε ηρεμα και ειναι προτιμοτερο αυτο παρα να θηλάσει ακομα 2 μηνες αλλα μετα να δυσκολευτει στον αποθηλασμο (αν η μητερα εχει σκοπο να αποθηλάσει κοντα στο χρονο που ειναι το συνηθες)

Δημοσίευση

Σε τσακωσα!!!! :laugh:

Εμενα σημερα, 2 μονο φορες θηλασε!

Δεν ηθελε αλλες!

Ξυπνησε και δεν με ζητησε!

Το στηθος τουμπανο!

Δεν την εβαλα ομως, γιατι δεν ηθελα!

Ελεγα, αν ηρθε η ωρα της η ευλογημενη :woohoo: να κοψει το μεμε, ε, να μην την πιεζω!

Εφαγε πριν κοιμηθει και απο τοτε ακομη κοιματε!

Για πες, καλα κανω???

Δημοσίευση

Αναστασί εχεις μεγάλες βλέψεις βλέπω !!! :laugh:

Ελενη μου , εχετε καιρο ακομα για στερεες . Οταν ερθει η ωρα θα το ξανασυζητήσουμε :)

Τρις το καλυτερο για το μωρο θα ηταν να ειναι κοντα στη μαμα του . Καλυτερα να επαιρνε και το μωρο και τον παππου μαζι . Περα απο το θεμα του θηλασμου , προσωπική μου γνωμη και απο αυτα που εχω διαβάσει ειναι πως μωρα κατω των 2 χρονων δεν πρεπει να τα αφηνουμε για μερες . Το μωρο δεν αντιλαμβάνετε το "αυριο" και περιμενει να δει τη μητέρα και δεν ερχεται ...

Μαρια το τι πιστευει η καθεμια μας για τον θηλασμο ειναι προσωπικό θεμα. Εμεις λεμε αυτα που γνωριζουμε και αυτα που ζουμε απο την εμπειρια μας και η καθεμια κανει αυτο που νομιζει καλυτερο :)

Δυστυχως τα δευτερα μωρακια ειναι λιγο "ατυχα" γιατι εχοντας ενα μεγαλυτερο παιδακι ερχονται σε επαφη καθημερινα με ολες τις αρρωστις και τις ιωσεις που υπάρχουν στον παιδικό .

Απο κει και περα καθε μωρο εχει την κράση του και επισης γιαυτο "φωνάζω" για την διατροφή (οχι ακομα εσεις) . Η ενισχυση του ανοσοποιητικού με βιταμινες και θρεπτικά στοιχεια και οχι το μπουκωμα με ρυζαλευρα και φαρινες .

Μπεμπουλα να σου πω λιγες ειναι αυτες που μου χουν ξεφυγει και δεν εχω "πιαστει στα λογια" μαζι τους :P Τι πειράζει και αν ειπαμε κατι παραπάνω ? Για μενα δεν αλλαζει τιποτα απλα σε μερικα θεματα δεν συμφωνουμε .

Εμεις ειμαστε σε τροχια αποθηλασμου απο οταν η μικρη ηταν 18 μηνων . Μονης της εκοψε γευματα , ελατωσε τους θηλασμους και τωρα πλεον θηλαζει μονο 1 φορα την ημερα .

Με το καλο να κανεις και αλλο μωράκι και να "βγαλεις τα σπασμένα" . Να μαστε εδω και να τα λεμε :)

Δημοσίευση

Καλησπερα κοριτσια κι απο μενα.

Εμεις σταματησαμε τον θηλασμο 9,5 μηνων.

στους 6,5 μηνες ξεκινησε στερεες τροφες με συμπληρωμα γαλα

απο το στηθος.7,5 μηνων ετρωγε πια ολα τα γευματα κανονικα

χωρις συμπληρωμα.Θηλαζα μονο πρωι βραδυ.

Μετα αποφασισα για δευτερο(δεν ηξερα για το tantum nursing)

(το εγραψα λαθος?)και γιαυτο σταματησα.

Τωρα ειμαι εγκυος 9 εβδομαδων και πρωτα ο Θεος θα θηλασω

τουλαχιστον χρονο.Βεβαια εχω παλι το αγχος της αρχης

αλλα να εινα καλα η ΛαΛα να μας βοηθησει :kiss:

Τωρα το γαλατακι του Αρουλη του το δινω παντα αγκαλια στον καναπε.

Δεν θελω να χασουμε αυτην την επαφη.

Το περιεργο ειναι οτι βλεπει το στηθος μου και δεν βαζει

το στομα του μονο το χερακι του.

Αυτη ηταν η δικη μου ιστορια.

Δημοσίευση

Eleny2 έγραψε:

Σε τσακωσα!!!! :laugh:

Εμενα σημερα, 2 μονο φορες θηλασε!

Δεν ηθελε αλλες!

Ξυπνησε και δεν με ζητησε!

Το στηθος τουμπανο!

Δεν την εβαλα ομως, γιατι δεν ηθελα!

Ελεγα, αν ηρθε η ωρα της η ευλογημενη :woohoo: να κοψει το μεμε, ε, να μην την πιεζω!

Εφαγε πριν κοιμηθει και απο τοτε ακομη κοιματε!

Για πες, καλα κανω???

10η φορα το γραφω γκρρρ ελπιζω τωρα να το παρει και να μην με πεταξει!

Η πιο ανωδυνη και καλη (για μενα) μεθοδος αποθηλασμου ειναι η "δεν προσφερω , δεν αρνουμαι" . Αν το μωρο δεν ζητήσει δεν του δινουμε (και παραλληλα ισως το βοηθάμε να ξεχαστει πχ αν μας δει να καθομαστε πιθανον θα το θυμηθει) αλλα και δεν αρνουμαστε οταν το ζητήσει .

Σιγα σιγα το μωρο , "ξεχνιεται" εχει αλλα ενδιαφεροντα να ανακαλυψει και αποθηλάζει πολυ ηρεμα και σταδιακα .

Καπως ετσι εγινε και με μας :)

Βγαλε λιγο με το χερι για να μην δυσφορεις !:)

Δημοσίευση

Eleny2 έγραψε:

Λαλα μου, γιατι δεν καταλαβα τι μου λες?

αποκλειεται δηλ, να εχει ερθει η ωρα της?

χαχαααααααααααααααααααααααα θα πεθανω απο το γελιο !!!!

Βρε στην αλλη Ελενη αναφερομουνα δεν ειχα δει ακομα το δικο σου μνμ !!!

Δημοσίευση

LaLa έγραψε:

Eleny2 έγραψε:

χαχαααααααααααααααααααααααα θα πεθανω απο το γελιο !!!!

Βρε στην αλλη Ελενη αναφερομουνα δεν ειχα δει ακομα το δικο σου μνμ !!![/quote:3i2mjh6x]

:laugh: Μπερδεψαμε τα μπουτια μας! :P

Ευχαριστω!

Δημοσίευση

Ποντικάκι χαιρομαι που και για σας ήταν πολυ ηρεμος και ευκολο ο αποθηλασμος :) Αντε με το καλο και το δευτερο μωράκι σου !!!

Καποια μωρα μπαινουν πολυ δυναμικά στις στερεες τροφες και αντικαθηστουν γρηγορα γευματα . Δειχνουν πολυ μεγαλο ενδιαφέρον για τις τροφες και "ξεχνουν" το στηθος . Αυτα τα μωρα ειναι και πιο ευκολα στον αποθηλασμο .

Να πω και κατι που θυμήθηκα τωρα , αν και βγαινω λιγο εκτος θεματος . Να μην πιεζεται και να μην "φοβαστε" αν το μωρο δεν τρωει πολλες τροφες . Εχει αποδειχτει οτι τα μωρα που καθυστερουν με τις στερεες μπορει και να εχουν αλλεργιες .

Δημοσίευση

Πείτε μου και εμένα πως να αποθηλάσω όταν δεν τρώει τίποτα άλλο;

Δεν θέλω ακριβως να το σταματήσω, απλά να μειώσω τους 123456789 θηλασμούς σε 3-4 το 24ωρο. Το βραδυ τρώει 2-3 φορές. Ξέρω ότι όλα θέλουν τον χρόνο τους, αλλά θέλω μεγαλύτερη άνεση. Να έχω το κεφάλι μου ήσυχο όταν είμαι μακριά της.

Δημοσίευση

Αθηνα γιατι δεν εχεις ησυχο το κεφαλι σου μακρια της?? Επειδη δεν τρωει??? Μα δεν εχει σχεση αν θα αποθηλασεις με το αν θα φαει . Αυτα ειναι ανοησιες που τα λενε αυτοι που δεν ξερουν . "Εχει βρει το στηθος ευκολο και δεν τρωει " .

Δεν υπάρχει περιπτωση να κρατησεις ενα μωρο που θελει να φαει και να το "ξεγελάσεις" με στηθος .

Αργυρω δεν πινει αλλο γαλα . Δοκιμασε ΒΙΟ αγελαδινο αλλα γεμισε σπυράκια , αν και δεν ειχα σκοπο να της δωσω αγελαδινο γαλα . Τρωει τυρι και γιαουρτι ποτε ποτε .

Δημοσίευση

ΛαΛα, αν έτρωγε κάτι θα ήμουν πιο ήρεμη. Αν την αφήσω και εκείνη πεινάσει; Ξέρω ότι μπορεί να με περιμένει, αλλά εγω δεν θα είμαι ήρεμη και το μυαλό μου θα είναι συνέχεια στο παιδί.

Θέλω όμως να αποθηλάσω με αγάπη τόσο από την πλευρά μου όσο και από την δική της. Παρόλο που θέλω να μειώσω τους θηλασμούς, δεν είμαι έτοιμη να αποθηλάσω. Έχω πει ότι προς το Πάσχα θα σταματήσω..

Δημοσίευση

Λαλα με ενδιαφερει πολυ η περιπτωση της Αθηνας!

Αν δλδ ενα μωρακι δεν τρωει πολυ στερεες πως θα αποθηλασει???

δεν νομιζω πωςη τσαχπινα δεν θα φαει αλλα..ποτε δεν ξερεις!!!

επισης αν επιμενει μια μαμα σε αντικατασταση γευματων απο την αρχη των στερεων δεν οδηγειται σε αποθηλασμο???

κ αν το μωρο αντικαταστησει γευματα γρηγορα...πως διατηρειται η γαλουχια κ για ποσο με θηλασμους πχ μονο πρωι-βραδυ???

Βομβαρδισμος ερωτησεων!!!

Γι'αυτο λαλα μου σου ανεβασα το καρμα!!!ασε που δε μ'αρεσει το 66!!!(ουτε το 69 :P )

Μεχρι κ η ζυγαρια εδειξε 66.6!!! :P :silly:

Δημοσίευση

AthinaK έγραψε:

Πείτε μου και εμένα πως να αποθηλάσω όταν δεν τρώει τίποτα άλλο;

Δεν θέλω ακριβως να το σταματήσω, απλά να μειώσω τους 123456789 θηλασμούς σε 3-4 το 24ωρο. Το βραδυ τρώει 2-3 φορές. Ξέρω ότι όλα θέλουν τον χρόνο τους, αλλά θέλω μεγαλύτερη άνεση. Να έχω το κεφάλι μου ήσυχο όταν είμαι μακριά της.

Αθηνά είστε 1+ έτους και θηλάζει τόσο πολύ??Α!!εντάξει τζάμπα αγχώνομαι

με την δική μου.7 μηνών το μανάρι μου και θηλάζει ενδειάμεσα στα

γεύματα κανονικότατα.(Συγκεκριμένα θηλάζει και σε 1 ή πολλές φορές σε 1/2 ώρα τρώει φρουτόκρεμα, ρυζάλευρο ή φαγητό..ανάλογα)

Δημοσίευση

AthinaK θαυμάζω το κουράγιο σου! Δηλαδή θηλάζεις το παιδί 2-3 φορές τη νύχτα?? Με συγχωρείς αλλά είναι μεγάλη για να συμβαίνει αυτό, απορώ πως δε σου έχουν σπάσει τα νευρα! Το παιδί πρέπει να φάει στερεα τροφή ίσως πρέπει να επιμείνεις λίγο περισσότερο. Δεν είναι καθόλου βλακεία ότι τα παιδιά βρήσκουν βολικό το γάλα και απορρίπτουν τις τροφές και σου μιλάω εκ πείρας. άλλο να πιει το γαλατάκι της ωραία και γρήγορα και άλλο να πρέπει να μασήσει την τροφή της πράγμα που ενδεχομένως την κουράζει. Η γνώμη μου είναι να προσπαθήσεις λίγο περισσότερο με το φαγάκι της.

Δημοσίευση

Anastacia έγραψε:

Λαλα με ενδιαφερει πολυ η περιπτωση της Αθηνας!

Αν δλδ ενα μωρακι δεν τρωει πολυ στερεες πως θα αποθηλασει???

δεν νομιζω πωςη τσαχπινα δεν θα φαει αλλα..ποτε δεν ξερεις!!!

επισης αν επιμενει μια μαμα σε αντικατασταση γευματων απο την αρχη των στερεων δεν οδηγειται σε αποθηλασμο???

κ αν το μωρο αντικαταστησει γευματα γρηγορα...πως διατηρειται η γαλουχια κ για ποσο με θηλασμους πχ μονο πρωι-βραδυ???

Βομβαρδισμος ερωτησεων!!!

Γι'αυτο λαλα μου σου ανεβασα το καρμα!!!ασε που δε μ'αρεσει το 66!!!(ουτε το 69 :P )

Μεχρι κ η ζυγαρια εδειξε 66.6!!! :P :silly:

Αχ τι καλα που τα ρωτησε η Αναστασουλα και με προλαβε!!

τα γραφει πολυ ωραια καιτα ρωταει σουπερ!!

Λαλα μου ακομη εν καρμακι και απο μενα προκαταβολικα για τις ΑΠΑΝΤΗΣΕΙς ΣΟΥ!!

Δημοσίευση

Όσες φορές την πίεσα να φάει είχαμε το αντίθετο αποτέλεσμα. Κάθε μέρα μαγειρεύω, τη βάζω να κάθεται μαζί μας την ώρα του φαγητού, την αφήνω να παίζει με το φαγητό της, αλλά εκείνη τίποτα.

Δεν νομίζω ότι ένα παιδάκι 13 μηνών βολεύεται με το γάλα και δεν θέλει να μασήσει γιατί κατά καιρούς έκανε 1,5 γεύμα με τροφές. Κανονικές, όχι αλεσμένα. Τώρα δεν δέχεται να δοκιμάσει καν το φαγητό.

Όσο για τους βραδυνούς θηλασμούς, είναι θέμα συνήθειας. Θηλάζει για 2-3 λεπτά και κοιμάται. Βέβαια δεν σημαίνει ότι ξυπνάει για να φάει. Ξυπνάει καμιά 10αριά φορές, θέλει να την παίρνω αγκαλιά και ξανακοιμάται.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Καλησπέρα, ευχαριστώ πολύ! Σου βάζω λινκ από το μαρσιπο. Είναι ακριβός αλλά είναι εργονομικος και παρά πολύ βολικός. Νομίζω αξίζει τα λεφτά του ειδικά αν έχεις σκοπό να κανεις κιαλλα παιδιά όποτε θα χρησιμοποιηθεί ακόμα παραπάνω!! https://www.babywearing365.com/product/one-organic-baby-carrier-leo/?
    • Καλησπέρα κορίτσια μου.... Εχθές το βράδυ είχα περιπέτεια! Ενώ είχε φάει πολύ καλά η Ισμήνη-Μαρία μέσα στην ημέρα, την πίεσα να θηλάσει πριν τον ύπνο. Λίγο μετά που κοιμήθηκε, έκανε έναν εμετό ΌΛΟ δικό μου... Την άλλαξα, άλλαξα και κλινοσκεπάσματα στην κούνια της και έκανε σχεδόν μια ώρα να κοιμηθεί πάλι. Μετά ξύπνησε στις 2:40 με έντονο κλάμα και κατάφερα να την ξανακοιμήσω στις 3:50!!! Σήμερα έχει γκρίνια και είναι λίγο ανόρεκτη γενικά αλλά είναι και από το άλμα που περνάει πιστεύω! Τουλάχιστον κάτι έφαγε και σήμερα. Αλλά δεν την πίεσα καθόλου για τίποτα σήμερα. Εντωμεταξύ είναι η φάση που τραβάει τα πάντα κι ότι κρατάει, ειδικά όταν είναι στο καρέκλακι της, το πετάει κάτω επιδεικτικά κιόλας! Πλάκα έχει... Απο προχθές στέκεται και όρθια κανονικά μόνη της αλλά ευτυχώς κρατιέται από όπου μπορεί!
    • Την φατσουλα της την είδαμε και την Κυριακή που με είδαν στο Ρεα με την αιμοραγια και την πετύχαμε με το ένα χέρι στο μάτι και να γελάει με ανοιχτό στόμα κιόλας.   Τελικά τα τσιμπήματα μου πέρασαν,ήταν το μωρό από ότι κατάλαβα εκεί και με πιέζε.
    • Εμεις πρώτα ο Θεός θα το ονομάσουμε Ελένη το παιδι 🌸
    • @ΜαρίαΔημήτρης και γω το ίδιο Μαρία μου , δεν έχω κάνει λίστα αλλά είναι και λίγα τα άτομα που έχουν προσφερθεί να παρουν κατι για το παιδι , το βλεπουμε τωρα πως θα παει και αν ξαναπροτεινουν  Όσο για την αρνητική ενέργεια, ουουουου αν μπορούσα αυτόματα με ένα κουμπί να κρύψω την εγκυμοσύνη θα το έκανα συνέχεια και γωω😇  Είμαι της γνώμης να τον ενοχλείτε τον γιατρό κορίτσια για το οτιδήποτε που θεωρείτε πως είναι ανησυχητικό και ας μην είναι,  συμφωνώ με την @Elenaki12🤞  
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...