Μετάβαση σε περιεχόμενο

βοηθεια!!!υπαρχει καμμια δικηγορος στο forum?

Recommended Posts

ξερω οτι εδω εχετε αλλα προβληματα αλλα δεν ξερω κανενα forum για νομικες συμβουλες.λοιπον,ειμαι απελπισμενη....χωρις πολλες λεπτομερειες,εχω ενα μαγαζι στο ονομα μου.εδω κ δυο χρονια δεν πανε καλα τα πραγματα,μου ετυχαν κ πολλα προσωπικα,αποφασισα να το δωσω.ημουν παντα συνεπης στις υποχρεωσεις απεναντι στο νοικοκυρη,γενικως τοσα χρονια δεν εδωσα κανενα δικαιωμα, εκτος απο τους τελευταιους 5 μηνες οποτε μου εστειλαν εξωδικη οχληση.ετσι πηρα την αποφαση κ τηλ.σε μια απο τις νοικοκυρες κ της ειπα οτι υπαρχει οικ.προβλημα οτι αν τα δωσω τωρα τα νοικια,θα καθυστερησω σιγουρα κ τα αλλα κ οτι επειδη δεν μου αρεσει να καθυστερω,να λυσουμε ομορφα κ ωραια την μισθωση πληρωνοντας βεβαια αυτα που χρωσταω..το αποτελεσμα ηταν να με παρει τηλ.η δικηγορος τους κ να μου ζητανε 12 νοικια ως αποζημιωση!!υπαρχει αυτη η ρητρα στο συμβολαιο αλλα εφοσον το αφησω αυθαιρετα κ χωρις ανωτερα βια.οι οικ.λογοι καθως κ το οτι δεν εχω ανθρωπο για το μωρο μου δεν ειναι λογοι ανωτερας βιας?αυτη την οχληση δεν μπορω να τη χρεισιμοποιησω εναντιον τους?οτι εκμεταλλευονται την κατασταση μου για να παρουν λεφτα(ειναι πολυ φιλοχρηματες)?πως ειναι δυνατον τη μια να θελεις να με διωξεις κ την αλλη να μου λες οτι το εγκαταλειπω εγω?φταιω εγω που ημουν ειλικρινης!ο δικηγορος

μου ειπε οτι αφου ειχα στο μυαλο μου να φυγω,επρεπε να τις αφησω να μου κανουν εξωση.τι να κανω?αν παμε στα δικαστηρια ολα θα ειναι εναντιον μου?δε με προστατευει τιποτα?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

pazienza δικηγορος δεν ειμαι αλλα μου εχει συμβει το ιδιο.μιλα με τον δικηγορο τους και πες του να συμβιβαστειτε δινοντας τους τα ενοικια που χρωστας και να κρατησουν και την εγγυηση.και πες τους οτι θα προσπαθησεις να τους βρεις εσυ ενοικιαστη.πχ.βαλε μερικες αγγελιες σε καμια εφημεριδα ή βαλε κανενα "ενοικιαζεται" κοντα στο μερος που εχεις το μαγαζι σου.εγω μ αυτον τον τροπο την ειχα γλιτωσει.βεβαια την καλυτερη λυση θα σου τη δωσει ενας δικηγορος.παντως δυστυχως ισχυει αυτο και μια δικαστικη διαμμαχη εχει πολλα εξοδα και μαλλον δεν σε συμφερει.καλη επιτυχια.ευχομαι να την γλιτωσεις..

το προτεινα στην ιδια την ιδιοκτητρια ολα αυτα που λες κ η απαντηση της ηταν το τηλεφωνημα της δικηγορου.μιλαμε για πολυ φιλοχρηματες!!!κ να φανταστεις οτι εχουμε το μαγαζι 45 χρονια!!τετοια συμπεριφορα!!!

Καλημέρα pazienza. Αν πας δικαστικά θα πρέπει να αποδείξεις την ανωτέρα βία, δηλαδή τον οικογενειακό σου λόγο. Είναι ομως πολύ δύσκολο γιατί τα μισθωτηρια είναι ένα συμφωνητικό και δεν πρέπει να τα σπάει κάποιος χωρίς συνέπειες. Αν κατάλαβα καλά το συμβόλαιο σου λήγει σε 12 μήνες γι' αυτό σου ζητάει αυτά τα λεφτά? Τους είχες ειδοποιήσει νωρίτερα? Προσπάθησε να βάλεις κάποιο ενοικιαστήριο και να τους προτείνεις κάποιο συμβιβασμό, που από οτι καταλαβα δύσκολα θα τον δεχθουν. Ο δικηγόρος σου εχει δίκιο που έλεγε να τους αφήσεις να σου κάνουν έξωση. Υπομονή!

καλημέρα,

το ότι δεν έχεις άνρθωπο για το μωρό σου δεν τους άφορά, όπως δεν θα αφορούσε και τον εργοδότη σου αν ήσουν υπάλληλος (πέραν των αδειών κλπ που προβλέπει ο ΄νομος). Αν όμως πρόκειται να κλείσεις τελείως την επιχείρησή σου (με διακοπή στη ΔΟΥ κλπ) τότε αυτό θα μπορούσε ενδεχομένως να γίνει δεκτό ως λόγος απαλλαγής σου από την καταβολή αποζημίωσης. Επίσης, έχει σημασία επειδή μιλάς για 45 χρονια, τι συμφωνητικό υπάρχει. Υπάρχει ένα από το 1965 (προφανώς των γονέων σου) ή είχες κάνει πρόσφατα εσύ καινούργιο και πότε; Από το πόσο παλιό είναι το συμφωνητικό εξαρτώνται τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις και τα δικά σου και τα δικά τους.

Άρα, εάν δεν καταφέρεις να διαπραγματευτείς μόνη σου και να βρείτε μια λύση συμβιβαστική από κοινού, πρέπει να το αναθέσεις επισήμως σε δικηγόρο δίνοντας και όλα τα σχετικά έγγραφα που έχεις. Και μην ξεχνάς ότι αν ο άλλος είναι "κακόπιστος" μπορεί να αρνηθεί μετά οποιαδήποτε "μιλητή" συμφωνία, οπότε αν καταφέρεις να το κλείσεις μόνη σου το θέμα, οπωσδήποτε πρέπει η συμφωνία να γίνει γραπτώς.

Καλή επιτυχία

επίσης, ακόμα μπορείς να την αφήσεις να σου κάνει έξωση - απλά σταματάς να πληρώνεις - αυτό όμως δε σε απαλλάσσει από τις υποχρεώσεις σου (όποιες είναι αυτές) - + ότι οπωσδήπτοε θα πρέπει να πληρώσεις το χρονικό διαστήμα που θα μείνεις μέσα μέχρι να πετύχει και να υλοποιήσει την έξωση + τα δικαστικά της έξοδα + την αμοιβή του δικού της δικηγόρου

το μαγαζι ειναι στο ονομα μου εδω κ 12 χρονια.πριν δυο χρονια το ανανεωσα.μενουν αλλα 7 χρονια.οικονομικα δεν βγαινει.ουτε συμφερει υπαλληλος ουτε μπορω να πληρωσω γυναικα.οταν υπεγραψα δεν ηξερα οτι θα πεθαινε η μαμα μου ουτε οτι η πεθερα μου θα αρρωσταινε...δηλαδη,να μενω σε ενα μαγαζι που δεν μπορω να πληρωσω το νοικι,τις συμφερει?κ το παιδι τι να το κανω?να το πεταξω η να το παιρνω στο μαγαζι?ποιος οριζει,τελως παντων την ανωτερα βια?δηλαδη ειναι σιγουρο οτι θα χασω ετσι κ παω δικαστικως?

λοιπον! πρεπει αμεσα να κανεις καποιες ενεργεις που να δειχνοων οτι ενδιαφερεσαι να μη μεινει ξενοικιαστο το μαγαζί και ότι δε θελεις σε καμια περιπτωση να προκαλεσεις ζημια στους ιδιοκτητες

αυτη τη στιγμη με το εξωδικο, σε προειδοποιουν προφανως να πληρωσεις αλλιως θα καταγγειλουν τη μισθωση. εσυ οφειλεις τα παλια αλλα και ολα τα επομενα μεχρι να ληξει η συμβαση. Αν σε οδηγησουν στο δικαστηριο , για να λυσουν τη μισθωτικη συμβαση, ο δικαστης θα σε ρωτησει: Εσεις τι κανατε για να μην προκληθει ζημία στους εκμισθωτες σας?

εσύ ψαξε αμεσα να βρεις ενοικιαστη,και βαλε ενοικιαστηριο και παρε την αγγελια ωστε να εχεις αποδειξεις. και μακαρι να το ενοικιασεις . Επισης κοιτα να την ξεχρεωσεις

εγω πριν να μπλεχτει η δικηγορος τους,της προτεινα να βρω ενοικιαστη κ να της ξεχρεωσω αυτα που της χρωσταω κ η απαντηση ηταν οτι θελουν + 10 νοικια.τι αλλο να κανω πια?

Δεν θέλω να σε αγχώσω αλλά ζητάνε αυτά που λέει ο νόμος (6 μήνες από την καταγγελία - που μπορείς βέβαια να δουλεύεις το μαγαζί και 4 μισθώματα αποζημίωση). Ολα τα δικαστήρια θα συμφωνήσουν με τα παραπάνω ποσά....

Ο μόνος τρόπος να μειωθούν είναι η διαπραγμάτευση και το σημαντικότερο να καταλάβουν ότι δεν έχεις να δώσεις!!! άρα δεν υπάρχει λόγος να πάνε στα δικαστήρια και να κάνουν έξοδα γιατί "ουκ αν λάβεις παρά του μή έχοντος"...Ελπίζω να μην έχεις τίποτα στο όνομά σου και αν έχεις, να μη το ξέρουν...και να είναι δύσκολο να το ανακαλύψουν...

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...