Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

lala μου κι εγω καποια συμπληρωματα τα θεωρω περιττα,οι παλιες δεν επαιρναν τιποτα και βγαζανε γερα μωρα..

αν η διατροφη μας ειναι ισσοροποιημενη δε χρειαζομαστε τιποτα,και οι γιατροι στο εξωτερικο δεν δινουν ετσι ευκολα αλλα καμια φορα λεμε,κακο δεν κανουν ας τα παρω αφου ο γιατρος μου το θεωρει απαραιτητο...

προσωπικα αν δε βρω κατι σε ασβεστιο που να μη μου φερνει αναγουλα,δεν θα ξαναπαρω..προτιμω να πινω γαλατακι και να τρωω τυρι..

θα δοκιμασω αυτα που μου ειπαν τα κοριτσια,και αν μου κανουν τα συνεχιζω,αλλιως δεν παιρνω..απο μικρη επινα πολυ γαλα,δεν νομιζω να εχω τοση ελλειψη..

Δημοσίευση

alkost εγω παντως που παιρνω το calciorαl για ασβεστιο ειναι μια χαρα. αυτο ειτε το γλυφεις ειτε το μασας. εγω την πρωτη φορα που το μασησα αηδιασα, αλλα αν το γλυφεις εχει γευση σαν καραμελιτσα. και για σιδηρο παιρνω το fysiofol το οποιο οταν το πρωτοειδα λεω πλακα θα'χει να εχει γευση αιματος αλλα ειναι νοστιμο (τωρα μπορει να ειμαι και ανωμαλη και μου αρεσουν οι γευσεις τους χιχιχι :lol::lol: )

και πλεον ειναι αναγκαια να τα παιρνουμε γιατι οι διατροφη που κανουμε δεν ειναι σαν τις γυναικες παλια. εχουν αλλαξη τα πραγματα, παλια τρωγανε πολυ πιο υγιεινες τροφες. ;)

Δημοσίευση

LaLa έγραψε:

Η ευκολια με την οποια οι γιατροι μοιράζουν συμπληρώματα εναι εκπληκτική . Το ασβέστιο ειδικά ειναι το πιο αχρηστο συμπληρωμα και δεν χρειαζεται ουτε στη διαρκεια της εγκυμοσυνης και φυσικά ουτε στη διαρκεια του θηλασμου .

Θα διαφωνήσω. Αυτό που γράφεις είναι ανακριβές.

Κάθε γυναίκα είναι διαφορετικός οργανισμός και έχει διαφορετικές ανάγκες. Κι επίσης η σωστή διατροφή (για σωστή πρόσληψη θρεπτικών ουσιών κλπ) δεν είναι πάντα εφικτή, ιδίως στην εγκυμοσύνη.

Το ασβέστιο αποτελεί ένα από τα πιο σπουδαία μέταλλα στη δίαιτα της εγκυμοσύνης. Η προτεινόμενη ποσότητα πρόσληψης ασβεστίου κατά την κύησης είναι 1200 mg, δηλαδή 400 mg παραπάνω ημερησίως από τις συνήθεις ανάγκες σας. Πλούσιες πηγές ασβεστίου αποτελούν τα γαλακτοκομικά προϊόντα όπως το γάλα, το τυρί και το γιαούρτι. Όσον αφορά στα λαχανικά, ο μαϊντανός, το μπρόκολο και το λάχανο αποτελούν καλές πηγές βιοδιαθέσιμου ασβεστίου. Μικρά ψάρια, όπως είναι οι σαρδέλες και άλλα ψάρια τα οποία τρώγονται με τα κόκαλά τους, όπως ο γαύρος, καθώς επίσης και οι εμπλουτισμένοι με ασβέστιο φυσικοί χυμοί του εμπορίου, είναι τρόφιμα πλούσια σε ασβέστιο.

Από το: http://www.iaso.gr/gr/Iaso/Content.aspx ... BC=0,0,299

Διατροφικές πηγές ασβεστίου

300 mg Ασβεστίου εμπεριέχονται σε :

1 φλ. τσαγιού γάλα (240 ml)

ή σε 1 γιαούρτι - (200 γρ.)

ή σε 30γρ. παρμεζάνα

ή σε 60 γρ. τυρί Φέτα

ή σε 7 μικρές σαρδέλες

ή σε 5 φλ. τσαγιού μπρόκολο βρασμένο

ή σε 3 ½ φλ. τσαγιού λάχανο

ή σε 1 και 1/3 φλ. τσαγιού σπανάκι βρ.

ή σε 3 και μ φλ. τσαγιού αμύγδαλα

ή σε 2 κ. σούπας σπόρους σησάμι

από το: http://www.elixnet.gr/07_10/osteoporosi.php

Π.χ. εγώ το μόνο που τρώω από τα παραπάνω είναι το γάλα, τα αμύγδαλα και το λάχανο. 1200mg ασβεστίου τα παίρνεις από σχεδόν ένα λίτρο γάλα, αν μπορείς να το πιεις.. και πόσο πια λάχανο ή πόσα αμύγδαλα θα φάω για να πάρω τα 1200mg που πρέπει να πάρω;;

Άρθρο για τις πηγές ασβεστίου: http://www.iatronet.gr/article.asp?art_id=1982

Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική - μη γενικεύουμε έτσι εύκολα...

Δημοσίευση

ρουλιτσα μου πολυ χρησιμα οσα εγραψες σε ευχαριστω πολυ,δεν γνωριζα τιποτα απο ολα αυτα...

τελικα θα το υπομεινω το ασβεστιο,οπως και να ζει!!!νομιζα οτι τρεφομουν επαρκως με γαλακτοκομικα αλλα μαλλον λαθος εκανα..

:kiss::kiss:

Δημοσίευση

Ο μαιντανος σε βιβλια βοτανολογιας απαγορευεται στην εγκυμοσυνη Οι "γιαγιαδες" μας τρωγανε πολυ για να αποβαλλουν

Ο γιατρος μου μου ειπε οτι αν πινω 2 ποτηρια γαλα τη μερα δεν χρειαζομαι ασβεστιο Μου εξηγησε οτι στην εγκυμοσυνη δεν αυξανονται οι αναγκες της μητερας σε ασβεστιο (σε αντιθεση με το σιδηρο) αλλα το θεμα ειναι η γυναικα να τρεφοταν κανονικα και πρι την εγκυμοσυνη ωστε να εχει αποθεματα Το μωρο βεβαια το ασβεστιο που χρειαζεται θα βρει να το παρει απο εμας

και αν δεν εχουμε αποθεματα και δεν τρεφομαστε καλα αργοτερα ειναι πιο ευκολο να παθουμε οστεοπορωση

Τη βγαζω με γιαουρτι αμυγδαλα και κιτρινο τυρι

Δημοσίευση

Ε πόσο πια μαϊντανό θα φάει κανείς;; :huh::P

Λίνα, τα αποθέματα ασβεστίου υπάρχουν μόνο στα κόκκαλά μας.

Αν λοιπόν δεν υπάρχει περίσσεια ασβεστίου στο αίμα μας (από τη διατροφή μας ή από συμπλήρωμα), τότε το μωρό θα τραβήξει από τα κόκκαλά μας. Κι επειδή μετά τα 25 δε μπορούμε να αυξήσουμε την οστική μας μάζα, η απώλεια είναι μόνιμη και άρα αυξάνουμε τις πιθανότητες να πάθουμε οστεοπόρωση αργότερα. Το μωρό έτσι κι αλλιώς πρόβλημα δεν έχει, αυτό που είναι να πάρει, θα το πάρει! Είτε από τα κόκκαλά μας είτε από αυτό που υπάρχει στο αίμα μας.

Δημοσίευση

alkost έγραψε:

lala μου κι εγω καποια συμπληρωματα τα θεωρω περιττα,οι παλιες δεν επαιρναν τιποτα και βγαζανε γερα μωρα..

αν η διατροφη μας ειναι ισσοροποιημενη δε χρειαζομαστε τιποτα,και οι γιατροι στο εξωτερικο δεν δινουν ετσι ευκολα αλλα καμια φορα λεμε,κακο δεν κανουν ας τα παρω αφου ο γιατρος μου το θεωρει απαραιτητο...

αλλιως δεν παιρνω..απο μικρη επινα πολυ γαλα,δεν νομιζω να εχω τοση ελλειψη..

Alkost έχω την εντύπωση πως τα συμπληρώματα δεν τα παιρνεις για να βγαλεις γερα παιδια. Το έμβρυο ό,τι συστατικό χρειάζεται θα το πάρει από σένα. Για το καλό της εγκύου τα δίνουν τα συμπληρώματα.

Και αυτό που λες οτι από μικρή έπινες γάλα αρα έχεις... αποθέματα ασβεστίου εννοείς? Αυτό δεν ισχυει. Η αναγκη μας σε ασβέστιο είναι καθημερινή.

Και εγώ δεν έπινα κανένα συμπλήρωμα, αλλά ούτε έτρωγα σωστά κατα τη διάρκεια της κύησης. Δεν φαινεται να απέκτησα κάποια πάθηση. Στο μέλλον όμως θα δείξει αν θα έχω συνέπειες.

Πάντως εκτός από τα συμπληρώματα και τις ζωικές πηγές ασβεστίου υπάρχουν και άλλες τροφές που είναι πολύ πλούσιες σε ασβέστιο.

Γκουγκλάρετε λίγο σε διατροφές για χορτοφάγους και θα δείτε.

Δημοσίευση

Οπως γραφεις crazy , οι ανάγκες στην εγκυμοσύνη ειναι 400mg παραπάνω απο το κανονικό . Δηλ με ενα εξτρα ποτηρι γαλα ή ενα κομματάκι παρμεζάνα ή μια κουταλιά ταχινι ειναι οκ .

Δεν χρειαζεται μια εγκυκος να παιρνει συμπλήρωμα το οποια της φερνει εμετό και ουσιαστικά δεν αποροφάται ευκολα απο τον οργανισμο . Ολα αυτα τα σκευασματα δεν εχουν καλη αποροφησιμότητα .

Ακομα και συ που δεν τρως πολλες απο τις τροφες που ειναι πλουσιες σε ασβέστιο , τρως καποιες .Παιρνεις μηπως συμπληρωμα ασβεστιου ??

Ο οργανισμος μας λειτουργει τοσο σωστα που απο μονος του μας οδηγει να καταναλώσουμε μια τροφή . Η αδερφή μου δεν ηπιε ποτε γαλα , τυρια κλπ αλλα εχει μανια με τους ξηρους καρπους ειδικά τα αμυγδαλα ;)

Επιμένω στην απαντηση μου , το επιπλεον ασβέστιο μονο προβληματα μπορει να δημιουργησει ! Η φιλη μας οπως ειπε πινει γαλα τρωει και τυράκι οποτε οπως μας αποδειξες δεν χρειαζεται να παρει καμια ταμπλετα ;)

Οταν με το καλο μας ρωτησεις ΕΣΥ τι να κανεις με το ασβεστιο , θα σου δωσω την απαντηση που ταιριαζει στη δικη σου περιπτωση !

Δημοσίευση

Το ξαναγράφω για να το δεις:

Τα αποθέματα ασβεστίου υπάρχουν μόνο στα κόκκαλά μας.

Αν λοιπόν δεν υπάρχει περίσσεια ασβεστίου στο αίμα μας (από τη διατροφή μας ή από συμπλήρωμα), τότε το μωρό θα τραβήξει από τα κόκκαλά μας. Κι επειδή μετά τα 25 δε μπορούμε να αυξήσουμε την οστική μας μάζα, η απώλεια είναι μόνιμη και άρα αυξάνουμε τις πιθανότητες να πάθουμε οστεοπόρωση αργότερα. Το μωρό έτσι κι αλλιώς πρόβλημα δεν έχει, αυτό που είναι να πάρει, θα το πάρει! Είτε από τα κόκκαλά μας είτε από αυτό που υπάρχει στο αίμα μας.

Αν τρως αρκετές πηγές ασβεστίου, πρόβλημα δεν υπάρχει.

Το θέμα είναι αν δεν τρως... αυτό είπα και πριν.

Δημοσίευση

ΚΑΙ ΓΩ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΑΣΒΕΣΤΙΟΥ ΔΕΝ ΠΗΡΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ! ΓΕΝΙΚΑ Η ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΣΤΗΝΕΙ! ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΟΤΙ ΔΥΟ ΠΟΤΗΡΙΑ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΥΡΙ ΕΙΝΑΙ ΟΚ! Η ΚΡΗΤΙΚΗ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΛΟΥΣΙΑ ΣΕ ΑΣΒΕΣΤΙΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ! ΤΟ ΑΣΒΕΣΤΙΟ ΠΑΝΤΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΣΥΣΠΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ!

Δημοσίευση

Δεν ξερω για ποιον το ξαναγράφεις , με την ευκαιρια ομως να τονισω οτι θηλάζοντας τα μωρά σας εχετε λιγοτερες πιθανοτητες να παθετε οστεοπορωση !

Εχει παρατηρηθει οτι οι μητέρες που θηλάζουν κατα τη διαρκεια του θηλασμου εχουν αυξηση της οστικης μαζας !

Δημοσίευση

Να πω την αμαρτια μου στην δειαρκεια της εγκυμοσυνης δεν επαιρνα ασβεστιο μονο φιλικο οξυ φεροσανολ και καποια στιγμη οποτε ηθελα να το θυμηθω μαγνησιο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ασβεστιο πηρα αφουτου με επρηξε ο αντρας μουγιατι δεν επινα πολυ γαλα κατα στην αρχη του θηλασμου :blush:

το ονομα του ασβεστιου το θυμομουν επειδη εχω ενα κουτι διπλα μου ολος τυχαιος εδω και 3 μηνες!!!!! :P :silly:

Δημοσίευση

το legofer το επινα παλια που ειχα ελλειψη σιδηρου. αν διαβασεις το χαρτακι-οδηγιες που εχει μεσα στο πακετο, θα δεις πως γραφει πως ΠΡΕΠΕΙ να το πινεις σε 2 δοσεις...πχ αν ο γιατρος σου σου'πε να πινεις ολοκληρο, 1 μπουκαλακι την μερα, τοτε να πιεις σε μια φαση το μισο και σε αλλη φαση να πιεις το υπολοιπο μισο για να μην επηρεαστουν τα εντερα σου,δηλ να φουσκωσουν και να εχεις δυσφορια αλλα και δυσκοιλιοτητα!!!

οσο για το ασβεστιο, ακουσα απο αλλη κοπελα πως το ασβεστιο που ειναι αναβραζουσες ταμπλετες της μπροκαλουσε ζαλαδες και αναγουλες-εμετους...και σταματησαν ολα με το που αλλαξε μαρκα!!!

πες το ξανα του γιατρου σου και να επιμενεις.... κανε τον να καταλαβει!

μην σταματησεις οοοοσο γαλατακι και γαλακτοκομικα και αν παιρνεις,...δεν ειναι το ιδιο!!!

τωρα αν σου προτεινει η καθεμια...δεν νομιζω να ειναι αυτο καλο!!!καλυτερα να σου πει ο γιατρος σου!

Δημοσίευση

Ξεκίνησα την εγκυμοσύνη μου στην Αγγλία και τη συνέχισα Νορβηγία...

Από συμπληρώματα μου έδωσαν μόνο λίγο σίδηρο στον 6ο-7ο μήνα λόγω χαμηλής αιμοσφαιρίνης...

Και αναρωτιέμαι...μόνο οι Ελληνίδες χρειάζονται τόσα συμπληρώματα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης?

Δημοσίευση

Κι'εγω δεν μπορουσα καθολου τα αναβραζοντα δισκια και πηρα τα calcioral... εγω ομως ειχα προβλημα... το τυρι και το γιαουρτι με αηδιαζανε, το γαλα με αναγουλιαζε και απο τα υπολοιπα ετρωγα πολυ λιγο... δεν ειχα ουσιαστικη προσληψη ασβεστιου... ο γιατρος μου ειχε πει να πινω 2 ποτηρια γαλα, η 2 γιαουρτια, η ρυζογαλο αλλα εγω ενω το ξεκινησα ετσι στον 3ο μηνα της εγκυμοσυνης μου δεν τα μπορουσα καθολου...!!!

Δημοσίευση

Εγώ έπινα τα calcioral, μασώμενα δισκία με γεύση λεμόνι!

Παρόλο που είμαι πολύ περίεργη με τις γεύσεις και ιδιαίτερα στην εγκυμοσύνη που όλο εμετούς έκανα... με τα συγκεκριμένα δεν είχα πρόβλημα! Στην αρχή μόνο με αηδίαζε όταν έλιωναν στο στόμα... ένιωθα λες και είχα κιμωλία στο στόμα ;) αλλά το συνήθισα!!!

Δημοσίευση

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΣΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΚΟΠΕΛΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΤΟ ΕΠΙΝΑ ΕΜΑΘΑ ΟΤΑΝ ΓΕΝΝΗΣΑ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ..ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΗ ΜΑΡΚΑ ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΜΑΣΩΜΕΝΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΦΑΩ ΚΑΙ 10 ΧΙΧΧΙ

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Κορίτσια πήρα αυτό το τετράδιο για την καταγραφή των τεστ ωορηξίας από το amazon.  πολύ προσεγμένο και πολύ όμορφο.. αναμένω τις επόμενες ημέρες και τα τεστ ωορηξίας της easy Home.. Θα τα δοκιμάσω και θα σας πω εντυπώσεις συγκρητικά με τα hometest που χρησιμοποιούσα για ενα 3μηνο.
    • @Katiana1987 θα δοκιμάσω να περνάω και τα σκληρά φρούτα στον τρίφτη και θα σου πω... Εγώ χτες τ απόγευμα του έφτιαξα πρώτη φορά κρέμα με βρώμη...εγώ που δοκίμασα δεν μου άρεσε..δεν τα τρώω κιόλας αυτά αλλά ο μικρός την τσάκισε ...θα του φτιάξω πάλι σήμερα...έχουμε και γιατρό τ απόγευμα..δεύτερη δόση bexero ...ας ελπίσουμε να παει καλά..
    • Βάζεις το γάλα το σιμιγδάλι και το φρούτο κι ανακατεύεις μέχρι να πήξει φαντάζομαι...ωραία ιδέα κι αυτή..δεν πιστεύω ότι παίζει ρόλο στην ομιλία..απλά όσο μεγαλώνουν δέχονται πιο δύσκολα κάποια φαγητά..ας πουμε τον μεγάλο μου τον γιο τον άργησα στα κομμάτια...14 μηνών και χρησιμοποιούσα μπλέντερ..και όταν το κόψαμε δεν έτρωγε λαχανικά και πολλά άλλα γιατί δεν είχε μάθει ..δεν τα παίρνε στο χέρι ας πούμε από μωρό να το φάει...μεγάλο λάθος αυτό...για αυτό προσπαθώ τώρα με πατημένα και κοματια
    • 🤣🤣🤣 είναι να μην πάρω φόρα εγώ, κατάλαβες.. αγάπη δεν θα μπορούσα να αντέξω άλλο και να νομίζω ότι δεν με θέλει και ότι δεν είμαι ποθητή.. εντάξει κι αυτός η αλήθεια είναι ότι δεν ήταν 100% γιατί το καταλάβαινα.. ήταν όπως το είχαμε αφήσει πριν την εξωσωματική με όχι πολύ καλή ψυχολογία, του τύπου ότι δεν ήταν καλά γιατί ήξερε ότι δεν μπορεί να μου προσφέρει παιδιά.. αλλά τώρα τουλάχιστον εμένα δεν με νοιάζει αυτό το κομμάτι γιατί ξέρω ότι έχω πιθανότητες να με περιμένουν κάπου.. είμαι πιο χαλαρή και το μόνο που θέλω είναι να απολαμβάνω τον άντρα μου και τπτ άλλο.! Οπότε τον θέλω, μου έλειψε και τον διεκδικώ όπως παλιά. Χωρίς να με ενδιαφέρει άμεσα το κομμάτι των παιδιών.. και να σου πω ίσως είναι και καλύτερα έτσι.. είμαστε πιο χαλαροί και οι δύο, θα απολαμβάνουμε περισσότερο ο ένας τον άλλο, θα υπάρχει καλή διάθεση και ωραίο κλίμα στο σπίτι και όταν με το καλό έρθει και ο καιρός για την ετ θα ξέρουμε ότι πάμε με γονιμοποιημένα ωάρια που απλά θα μεριμνούμε να δούμε αν γίνει η εμφύτευσή τους και εννοείται η μετέπειτα εξέλιξη τους.! Αυτός για να ψάχνει οικογενειακό αυτοκίνητο, και να θέλει να δώσει το δίπορτο το τζιπ του πάει να πει ότι το περιμένει το μπεμπέ και το θέλει και πολύ..!! και αφού έπιασα και με την πρώτη σου λέει που θα πάει έχουμε τόσα, κάποιο θα ρθει για να μείνει και να μας κάνει γονείς..!!!! Το είδε κι όλας το πρώτο στον υπέρηχο, οπότε πιστεύω πως τώρα ένα παρα πάνω το θέλει.. αυτή η εικόνα δεν σβήνει εύκολα.. όπως και να είχε η εξέλιξη σε έχει κάνει γονιό μιας ψυχής που είναι στον ουρανό.
    • Ήμουν παλιά στο fertilia και τωρα ξανά επέστρεψα με τα εμβρυακια μου εκεί! Πολυ καλές εντυπώσεις από το κέντρο..σε σχέση με άλλα..σε κάνουν να νιώθεις καλά!  Για τον γιατρό  ,επειδή πηγα και σε αυτόν και δεν με ενέπνευσε καθόλου δεν το συνεχισα μαζί του. Είναι έμπειρος αλλά δεν ασχολείται πολύ μαζί σου και τον βλέπεις ελάχιστα...Εγώ τωρα επέλεξα τον Σταυρακ..και προς το παρόν είμαι πολύ ικανοποιημένη μαζί του ασχέτως που ακόμα δεν έχουμε μπει στην διαδικασία μεταφοράς.  Το θέμα είναι να βρεις κάποιον που να σε εμπνέει και να ξέρεις ότι μπορείς να προχωρήσεις μαζί του σε κάθε βήμα.  Εύχομαι να σου πάνε όλα καλά κορίτσι μ! 🙏   Το πες και το κανες !!! Και μετά λες εμένα!!! 🤣🤣🤣  είδες μετά την αποπλάνηση νιώθετε και οι 2 καλύτερα!!  Μπράβο Χριστινάκι μου! Δωστου να καταλαβει ..δωστου βιταμινες και αναπλήρωσε τους χαμένους μήνες!!! 🤣🤣
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...