Μετάβαση σε περιεχόμενο

εργασια και μητροτητα

naziani

Recommended Posts

συγνωμη κοριτσια αλλα να ρωτησω υπαρχει καμια που καθεται με αδεια μητροτητας;η δικη μου τελειωνει σε ενα μηνα οι μειωμενες ωρες δεν με βολευουν αν δεν μου τις δωσει μαζεμενες το αφεντικο μηπως ξερετε που μπορω να απευθυνθω για να μου τις δινει σε ρεπο;και με τα ενσημα του οαεδ ξερει καμια πως τα περνουμε οταν τελειωσει το εξαμηνο...ευχαριστω!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΕΓΩ ΚΑΘΟΜΑΙ ΑΚΟΜΗ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ ΛΗΓΕΙ ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΠΑΩ ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΙΟ ΠΡΙΝ ΜΑΛΛΟΝ ΣΕ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΘΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΝ...ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΞΕΡΩΚΟΙΤΑΞΕ ΓΙΑ ΤΑ ΡΕΠΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΝΕΟΗΘΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΛΟΓΙΣΤΗ .ΘΑ ΤΟΥ ΠΑΣ ΜΙΑ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΟΧΙ ΣΕ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΠΕΙΤΑ

στην επιθεωρηση εργασιας ολες της αποριες και τα ενσημα εκει θα σου πουν εμενα απο το οαδεδ μου ειπαν εκει να παρω οτι απορια και αν εχω.

Naziani καλημέρα.Έγω έχω μια εβδομάδα που ξεκίνησα!!!Σε συννενόηση με το αφεντικό σου θα πρέπει να γίνει αυτό.Το νόμιμο είναι να λείπεις κάποιες ώρες την ημέρα(1 ή 2).Αν το αφεντικό σου θέλει να σου δίνει σε μέρες ακόμη καλύτερα.Εγω ας πούμε κάθομαι κάθε Δευτέρα και βολεύει αρκετά.Με συννενόηση και διάλογο θα τη βρείτε την άκρη. B) Α...και τις απορίες σου τις λύνουν στην επιθεώρηση!!!Αν τους βρεις στο τηλέφωνο!!!!!!!

Καλημέρα,

Εγώ έχω μια φίλη που το αφεντικό της οθτε τον διαφέρει που έχει μικρό παιδάκι, αν τα βρείς με το αφεντικό σου θα είναι το πιο τέλειο αλλιώς οτι απορίες έχεις να πας σε κάτι που λέγετεται Υπότης Εργασίας έκει θα σου πούν όλα τα νόμιμα.

Σου εύχομαι καλή επιτυχία.

ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΧΘΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΝ ΟΤΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ 9 ΜΗΝΟ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΝΑ..ΕΓΩ ΤΩΡΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟ 6ΜΗΝΟ ΤΩΡΑ ΤΟ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΗΡΑ.ΑΡΑΓΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ?

Εντολή να χορηγείται άδεια ανατροφής τέκνου εννέα μηνών και στους άνδρες στρατιωτικούς έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας Π. Μπεγλίτης, μετά από δημοσιεύματα του «Εθνους» σύμφωνα με τα οποία υπήρχε κατάφωρη παραβίαση της κοινοτικής νομοθεσίας για την ισότητα των δυο φύλων στις Ενοπλες Δυνάμεις. Ερώτημα προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε καταθέσει και ο ευρωβουλευτής του Συνασπισμού Ν. Χουντής.

Ο κ. Μπεγλίτης απαντώντας στο ερώτημα, δήλωσε χθες ότι από τις 10 Δεκεμβρίου το υπ. Εθνικής Αμυνας επεξεργάζεται την τροποποίηση της σημερινής νομοθεσίας που προβλέπει άδεια ανατροφής τέκνου μόνο για τις γυναίκες, ώστε όλο το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων να δικαιούται:

- Αδεια ανατροφής η οποία να αρχίζει από τον τοκετό και να διαρκεί 9 μήνες, όσοι δηλαδή απαιτούνται για να συμπληρωθεί ο χρόνος 14 μηνών από τη συμπλήρωση του 4ου μήνα της κύησης του τέκνου, ώστε να είναι ακριβώς ίση με την άδεια που δικαιούται η μητέρα στρατιωτικός από τον τοκετό και μετά.

- Αδεια ανατροφής λόγω υιοθεσίας, με τις ίδιες προϋποθέσεις που δικαιούνται οι γυναίκες στρατιωτικοί η οποία όμως να αυξηθεί και για τις γυναίκες στους 9 μήνες στα πλαίσια της εφαρμογής της ίσης μεταχείρισης με την άδεια ανατροφής των λοιπών τέκνων. Μέχρι να γίνει η νομοθετική ρύθμιση ο κ. Μπεγλίτης και ο κ. Βενιζέλος έδωσαν εντολή στα Γενικά Επιτελεία, να χορηγείται η άδεια ανατροφής τέκνου και στο άρρεν προσωπικό κατ’ εφαρμογή του Συντάγματος και του κοινοτικού δικαίου.

Η εντολή αυτή ουσιαστικά βγάζει τη χώρα από τον κίνδυνο να της επιβληθεί πρόστιμο για παράβαση του κοινοτικού δικαίου.

ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ και στους άνδρες αξιωματικούς και υπαξιωματικούς το δικαίωμα εννεάμηνης άδειας για την ανατροφή νεογέννητου παιδιού που μέχρι τώρα ίσχυε, όσον αφορά το στράτευμα, μόνο για τις γυναίκες στρατιωτικούς. Επίσης, όπως προβλέπεται σε απόφαση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, επεκτείνεται από 3 σε 9 μήνες η ειδική άδεια λόγω υιοθεσίας τέκνου, την οποία πλέον μπορούν να λαμβάνουν και οι άνδρες στρατιωτικοί. Όπως εξηγεί ο αν. υπουργός κ. Π. Μπεγλίτης σε επιστολή του προς τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκο Χουντή που έθεσε το ζήτημα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αυτές οι ρυθμίσεις γίνονται «κατ΄ εφαρμογήν του Συντάγματος και του κοινοτικού δικαίου» που επιβάλλει ισονομία. Μέχρι να υπάρξει η αναγκαία τροποποίηση της ισχύουσας νομοθεσίας, οι ρυθμίσεις ισχύουν από χθες με μορφή βασικής διαταγής του ΓΕΕΘΑ (Φ.

454/137800/Σ. 909 Κλάδος Πόρων / ΔΑΔ).

Με βάση τη διαταγή αυτή για τις Ένοπλες Δυνάμεις ισχύει:

●5μηνη άδεια κύησης- τοκετού μετά τον 4ο μήνα κύησης στις γυναίκες στρατιωτικούς.

●9μηνη άδεια ανατροφής τέκνων στις γυναίκες και στους άνδρες μόνιμους και εθελοντές στρατιωτικούς, σύμφωνα με τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα. Και στις δύο περιπτώσεις, η άδεια πρέπει να εξαντλείται μέχρι τη συμπλήρωση 14 μηνών του τέκνου.

Προϋποθέσεις

Η άδεια ανατροφής τέκνου θα χορηγείται ως εξής:

●Στις περιπτώσεις που και οι δύο γονείς είναι στρατιωτικοί, θα κάνει χρήση ο ένας- θα το δηλώνουν από κοινού.

●Αν ο/η σύζυγος του/της στρατιωτικού εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα και δικαιούται διευκολύνσεων, μπορεί να κάνει χρήση της 9μηνης άδειας με αποδοχές κατά το μέρος που ο/η σύζυγος δεν κάνει χρήση του δικού του/της δικαιώματος.

●Αν ο/η σύζυγος του/της στρατιωτικού είναι δημόσιος υπάλληλος, με κοινή δήλωση καθορίζεται ποιος θα κάνει χρήση. Μπορούν επίσης να μοιράσουν την άδεια. ●Αν ο/η σύζυγος του/της στρατιωτικού δεν εργάζεται, ο/η σύζυγος δεν δικαιούται να κάνει χρήση των διευκολύνσεων, εκτός αν έχει σοβαρή πάθηση.

Ο αν. υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Μπεγλίτης ενημερώνει τον κ. Ν. Χουντή ότι προχωρά νομοθετική ρύθμιση- που και αυτή ισχύει ήδη με διαταγή- για χορήγηση ειδικής άδειας εννέα μηνών λόγω υιοθεσίας τέκνου, τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες στρατιωτικούς. Μέχρι τώρα προβλεπόταν ειδική άδεια τριών μηνών για υιοθεσία μόνο στις γυναίκες στρατιωτικούς.

ευχαριστω κοριτσια,πηγα στη δουλεια να το κουβεντιασω με το αφεντικο και μου ειπε να το κοιταξει λιγο και θα μου πει γιατι δεν με βολευει η μειωμενη ωρα αλλα ουτε και αυτον γιατι η δουλεια μου ειναι μακρια...αχ πρεπει να κοιταξω και παιδικο για τον μικρουλη μου και δεν θελω να τον αφησω..κουραγιο σε ολες μας.. ;);)

ΟΧΙ ΤΟ 4 ΜΗΝΟ ΠΟΥ ΚΑΘΕΣΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΝΣΗΜΑ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΣΟΥ ΚΟΛΛΑΕΙ Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΣΑΝ ΑΝΑΡΡΩΤΙΚΗ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ...ΕΓΩ ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΚΟΛΛΑΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΑΝΕΡΓΗ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΑΡΕ ΚΡΑΤΟΣ...

καλησπερουδια....εχεις δικιο το 4μηνο παει χαμενο και στην ουσια το ικα σου δινει τους μισθους σου και τιποτα παραπανο.στο 6μηνο ομως του οαεδ κανουν κρατησεις οποτε εχουμε ενσημα.εγω τελειωνω σε ενα μηνα και θα παω να ρωτησω τι γινετε...

Κορίτσια στο περιοδικό marie claire αυτού του μήνα γράφει για αυτό το θέμα και λέει πως αν θες και μπορείς να το κανονίσεις και με το αφεντικό σου μπορείς να πάρεις αντί 2 χρόνια μειωμένο ωράριο -> 3,5μήνες επιπλέον άδεια από τη δουλειά σου. Είναι απόλυτα νόμιμο αλλά συνήθως δεν το δέχονται οι εργοδότες. Δυστυχώς... :(

Όσο για την επιθεώρηση εργασίας όντως μόνο εκεί μπορούν να διευκρινήσουν για λεπτομέριες και τέλος τα ένσημα νομίζω τα ζητάς από το ΙΚΑ αν δεν κάνω λάθος.

ΤΑ ΕΝΣΗΜΑ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΑΛΛΑ ΤΟΥ 6 ΜΗΝΟΥ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΜΑΛΛΟΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΧΑΡΤΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΔ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΣΥΝΑΤΞΙΜΑ

δυσκολα ο εργοδοτης τα δινει μαζεμενα.κανονικα ειναι μετα την αδεια λοχειας οι 3,5μηνες μετα η κανονικη σου αδεια και μετα το 6μηνο αλλα ποιος το δεχεται;εμενα τελειωνει σε ενα μηνα και μου ειπε να παω και θα δουμε για το μειωμενο ωραριο πως θα το κανονισουμε.οποτε σε 1μηνα δουλεια!!

ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΝΕΝΟΗΘΩ ΜΕ ΤΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΙΣΩΣ ΤΟ ΠΑΡΩ ΣΕ ΑΔΕΙΑ ΣΠΑΣΤΗ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΔΗΛ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΛΙΓΕΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...