Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΦΟΛΙΚΟ ΟΞΥ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΠΑΛΙΝΔΡΟΜΗ?

eriakan

Recommended Posts

το site αυτό το είχα αναρτήσει σε άλλη σελίδα αλλα θεώρησα οτι εδώ είναι πιο σωστό .είναι η εμπειρία μιας κοπέλας μετά απο ιστορικό 4 παλίνδομων που μετά απο αγωγή με φολλικο οξύ ξανα έμεινε έγκυούλα και είναι πολύ γερό http://iliahtida.blogspot.com/2008/10/update-post.html δεν ξέρω κατα πόσο ισχύει αλλα θεώρησα οτι είναι συμαντικό να το μοιραστώ μαζί σας

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

μπραβο καλα εκανες και το εβαλες πραγματικα το διαβασα και συγκλονιστικα......και ξερετε κατι?????

παιρνω και γω φυλικο οξυ τους 2 τελευταιους μηνες μπορει εγκυος να μην εμεινα,εχουμε προβληματακια βεβαια που πρεπει να διορθωθουν πρωτα για να εχουμε αποτελεσματα....

εχω παρατηρησει ομως οτι νιωθω πολυ διαφορετικα τον τελευταιο καιρο,δηλαδη ξεκουραστη παντα ενω οι υποχρεωσεις μου ειναι ακομη περισσοτερες εγω νιωθω στο τελος της ημερας σαν να μην εκανα τιποτα..

δεν ξερω αν εχει βοηθησει αυτο παντως απο τοτε που το παιρνω ειμαι αλλος ανθρωπος!!!!!και ο γιατρος μου ειχε μιλησει για το φυλικο οξυ με τα καλυτερα λογια και οτι ειναι πολυ ωφελιμο και να μην ξεχναω να το παιρνω γιατι πραγματικα θα δω μεγαλη διαφορα. ;););)

Eriakan σε ευχαριστουμε πολυ για αυτες τις πληροφοριες!!Ειναι πραγματικα πολυ χρησιμες!!!

Εμενα μου χει συστησει ο γιατρος να πινω φολικο οξυ..κ τωρα που το θυμαμαι πριν να μεινω εγκυος επινα πρωι μεσημερι βραδυ σιδηρο και φολικο οξυ και εμεινα εγκυος στο τριμηνο(αλλα ηταν εξωμητριο).ομως μπορει πραγματικα να βοηθησε!!

Τωρα προετοιμαζομαι για την δευτερη εξωσωματικη και πινω ενα φιλισιν καθε πρωι..μηπως να τα πινω 3 φορες τη μερα???γιατι ειναι των 5mg...

Θα ρωτησω τον γιατρο μου...

Φιλακιααααα

Κατερίνα κι εγώ πίνω φιλισίν συνέχεια από την παλίνδρομη και μετά. Αλλά δεν το πίνω στάνταρ ώρα κάθε μέρα.. βασικά το πίνω όποτε το θυμάμαι.. συνήθως μετά το βασικό γεύμα της ημέρας, δηλαδή απόγευμα.

Εσένα σου'χει πει να το πίνεις πρωί;

κ εγω αρχισα να πινω εδω κ περιπου 2-3 μηνες φυλισιν γιατι ειχα χαμηλη ομοκυστεινη.. πηγα στον αιματολογο κ μου ειπε οτι κ να ανεβει σε κανονικα επιπεδα η τιμη αυτο να συνεχισω να το παιρνω οποτε δεν πηγα να κανω επανελεγχο.. μου ειπε να το παιρνω οτι ωρα θελω αλλα μου ειπε να μην το παιρνω κ καθε μερα, καλυτερα μερα παρα μερα.. εγω ακομη συνεχιζω κ το παιρνω καθημερινα

crazy έγραψε:

Κατερίνα κι εγώ πίνω φιλισίν συνέχεια από την παλίνδρομη και μετά. Αλλά δεν το πίνω στάνταρ ώρα κάθε μέρα.. βασικά το πίνω όποτε το θυμάμαι.. συνήθως μετά το βασικό γεύμα της ημέρας, δηλαδή απόγευμα.

Εσένα σου'χει πει να το πίνεις πρωί;

Εγω επειδη εχω ελλειψη σιδηρου οταν επινα σιδηρο μου εδιναν και φολικο οξυ και μου χε πει ο γιατρος τοτε να το πινω πρωι και νηστικη και καλυτερα και με μια βιταμινη C..για να απορροφαει καλυτερα ο οργανισμος..

Ετσι το συνηθισα και το πινω πρωι...

Μονο τωρα που το σκεφτομαι πρεπει να παω να κανω μια εξεταση σιδηρου και φεριττινης...εχω πολυ καιρο...

Κοιταω να το κραταω και να το πινω πρωι,αυριο θα ρωτησω και για παραπανω δοση αν χρειαζεται!!

καλημερα και απο μένα.Βασικά το φυλικό οξύ βοηθάει κυρίωσ τα άτομα με στίγμα μεσογειακήσ αναιμίασ .Σε αυτά οι γιατροι συνήθωσ συστήνουν να το παίρνουν καθόλη τη διάρκεια τησ ζωήσ τουσ κατα διαστήματα (όχι πάντα).Επίσησ διάβασα ότι βοηθάει στο σωστό πολλαπλασσιασμό των κυττάρων και για αυτό το συστήνουν στισ γυναίνεσ που προσπαθούν να μείνουνσ έγκυοσ αλλά και στισ εγκύουσ για να πολλαπλασσιάζονται σωστα και τα γεννητικά κύταρρα αλλά και τα κύτταρα του εμβρύου.Ετσι είναι πολύ σημαντικό σε αυτή τη φάση τησ ζωήσ μιασ γυναίκασ.

Τώρα η δοσολογία νομίζω ότι είναι καλύτερα να παίρνουμε όσο λέει ο γιατρόσ γιατί και η υπερκατανάλωση δεν νομίζω ότι είναι καλή.

eriakan έγραψε:

το site αυτό το είχα αναρτήσει σε άλλη σελίδα αλλα θεώρησα οτι εδώ είναι πιο σωστό .είναι η εμπειρία μιας κοπέλας μετά απο ιστορικό 4 παλίνδομων που μετά απο αγωγή με φολλικο οξύ ξανα έμεινε έγκυούλα και είναι πολύ γερό http://iliahtida.blogspot.com/2008/10/update-post.html δεν ξέρω κατα πόσο ισχύει αλλα θεώρησα οτι είναι συμαντικό να το μοιραστώ μαζί σας

:dry: oti kanei kalo ..ayto einai to mono sigoyro.!!alla na sas pw kati koritsakia mou...egw pou prospa8ousa 3 oloklhra xronia na meinw..ti filicine phra..ti utrogestan ..ti vitamines..ana diasthmata TIPOTA!eixa mia salpigga voulwmenh to opoio to eidame me salpiggografia mono!!stamathsa gia duo mhnes tis gumnastikes drasthriothtes,to eri3a ligo e3w sth diatrofh mou,(giati eixa kai mia psuxwsh)phra 3kila....egrapsa ligo th douleia(ligotero agxos..)kai tsoup...nato to mwraki...!!!Opote ti na peis..pisteuw oti se ka8e kopela o logos pou den menei einai diaforetikos!!!kai h psuchologia paizei polu megalo rolo!!!eixa ftasei ena stadio prin thn e3wswmatikh na fantasteite :S:S:S:S:S:S:S

Κοριτσάκια μου βοηθήστε με λίγο σας παρακαλώ.

Στην εγκυμοσύνη μου ο γιατρός μου μού είπε να παίρνω φολικό οξύ, 1 κάθε μέρα (400mg) κάποιες φορές το ξεχνούσα και όταν πια ξεκίνησα να παίρνω τον σίδηρο, με δική μου πρωτοβουλία να το πω ή βλ...εία να το πω; σταμάτησα να παίρνω το φολικό οξύ.

Λέτε πως αυτό έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην αποβολή μου? Υπάρχει δηλαδή πιθανότητα εκτός από τη θρομβοφιλία να έχασα το μωράκι μου λόγω έλειψης του φολικού οξέος? Στον γιατρό μου ούτε καν του έχω πει ότι το είχα σταματήσει... Σας παρακαλώ απαντήστε μου :(

oxi kopela mou den paizei ka8olou rolo h diakoph tou follikou oksews..giati aploustata o sidhros pou pairneis sumperilamvanei mikrh posothta follikou oksews.to folliko oksu prepei na to pairneis mexri thn 12h evdomada.h parapanw kataposh apo thn 12h den ofelei se tpt..giati apla o logos pou pairnei ka8e egkumonousa to folliko osku exei papsei na uparxei meta thn 12h evdomada.opws oloi gnwrizoume to folliko oksu to pairnoume gia na voh8hsoume n'anaptux8ei to neurologiko susthma tou emvruou mas..to voh8ame,sumvalloume kata 30%.kai auto epitugxanetai ws kai ton trito mhna.opote mhn niw8eis upeu8unh gia kati..kai ton sidhro ton ksekiname molis ksekinhsei h 13h evdomada ws k to telos ths kuhshs.makiaaaa :kiss::kiss::kiss:

Εγώ τον σίδηρο τον ξεκίνησα νομίζω στην 8η ή 9η εβδομάδα γιατί έχω έλειψη και κάπου εκεί σταμάτησα και το φολικό οξύ.

Αποκλείεται να έκανα με αυτό τον τρόπο κακό στην ανάπτυξη του μωρού μου και ύστερα να μην άντεξε το καημένο και να έφυγε? :(

Από καιρό τώρα το σκέφτομαι και συνέχεια έχω αυτή την αίσθηση ευθύνης για το συμβάν. Όλο σκέφτομαι ότι έπρεπε να ακούω τις συμβουλές του γιατρού μου και έτσι δε θα χανόταν η ψυχούλα που είχα μέσα μου :(

Καλησπέρα και από μένα.Το φολικό οξύ από οτι ξέρω (απο ότι έχω διαβάσει και οτι μου είπε ο γιατρός μου )δεν βοηθάει στο να αποφύγουμε κάποια παλλίνδρομή κύηση.Είχα τέτοιο ιστορικό και για αυτό όταν μου το έγραψε ο γιατρό τον ρώτησα.

Το βασικό του πλεονέκτημα είναι οτι μειώνει τον κίνδυνο να παρουσιάσει το μωρό ανωμαλίες του κεντρικού νευρικού συστήματος(όπως πχ δισχιδή ράχη).Κάποιες μελέτες επίσης δείχνουν οτι μειώνει τον κίνδυνο να παρουσιάσει το μωρό συγγενείς καρδιοπάθειες- που είναι οι συχνότερες εκ γεννετής ανωμαλίες που παρουσιάζουν τα νεογνά. (Σχετικό άρθρο http://www.medlook.net/article.asp?item_id=2884)

Ο γιατρός μου μου έδωσε φολικό από την στιγμή που του είπα οτι ξεκινώ προσπάθειες και θα το παιρνω σε όλη την διάρκεια της εγκυμοσύνης (παράλληλα με σίδηρο, ασβέστιο και όλα τα άλλα καλά που μάς έχουν δώσει) ;)

Όσο και να προσπαθώ δεν μπορώ να βγάλω από το μυαλό μου την αίσθηση ευθύνης που νιώθω, γιατί δεν ήμουν τόσο υπεύθυνη και δεν ακολουθούσα κατά γράμμα τις συμβουλές του γιατρού μου. Είμαι πολύ αισιόδοξος άνθρωπος και στην επόμενη εγκυμοσύνη μου θα κάνω τα αδύνατα δυνατά για να κρατήσω το μωράκι μου υγιές και να το γεννήσω. Θα κάνω όλα όσα μου λέει ο γιατρός μου, θα προσέχω διπλά και δε θα παραπονιέμαι για τίποτα. Ακόμα και αν χρειαστεί να μείνω ξαπλωμένη για 9 μήνες, θα το κάνω για το μωράκι μου και μόνο, ίσως με αυτό τον τρόπο να εξιλεωθώ για το μωράκι μου που έφυγε τόσο νωρίς από την κοιλίτσα μου... :(

eriakan μου σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Μακάρι να μην ξαναζήσουμε καμιά κάτι δυσάρεστο και όλες οι εγκυμοσύνες να βαίνουν με τον καλύτερο τρόπο. Πραγματικά το εύχομαι μέσα από την καρδιά μου! :)

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Ωχ τι λες ρε! Πωπω η κοπέλα... Πάλι καλά που είναι καλά και οι δύο! Ο μικρούλης λογικά θα μείνει μέρες στη ΜΕΝΝ και μπράβο στην κοπέλα που είναι ψύχραιμη!! Εύχομαι να τους πάνε όλα καλά!!  Καλά, ούτε κι εγώ την ήξερα την ένεση για το αμνιακό... Κάθε γέννα και διαφορετική! Σε κάθε ιστορία μαθαίνεις και νέα πράγματα!! 
    • Πολύ ενδιαφ΄ερον αυτό που σας είπαν... Είναι σίγουρα καλύτερο για το μωράκι να τρέφεται κατά αποκλειστικότητα από το στήθος... Απλά εχω διαβάσει τόσα πολλά... όπως ότι το μωρό μετά θέλει μόνο στήθος κι έτσι δεν μπορείς να λείψεις καθόλου από το σπίτι, ότι δε θέλουν το μπουκάλι, δε δέχονται να τα ταισει άλλος, γίνεται πιο δύσκολος ο αποθηλασμός κτλ που με έκαναν να καταλ΄ήξω σε αυτό το πλάνο. Μπορεί να λέω και βλακείες και η παιδίατρος να με συμβουλέψει διαφορετικά.. Ειλικρινά δεν ξέρω!🤦‍♀️
    • Είχα παρακολουθήσει πρόσφατα σεμινάριο για τις προκλήσεις του θηλασμού από τη la leche league Greece που ήταν απίστευτα κατατοπιστική η σύμβουλος! Επειδή κι εγώ θέλω να συμπεριλάβω το σύζυγο, είχα ρωτήσει τι και πως κι η σύμβουλος είπε ότι επειδή στην αρχή θέλουμε να αποφύγουμε σύγχυση θηλών αλλά κι επειδή το μωράκι ακόμα νομίζει ότι είναι ένα με τη μητέρα, καλό θα ήταν το πρώτο 3μηνο τλχ, εφόσον δεν υπάρχει κάποιος άλλος λ΄όγος και το θέλει κι η μαμα βεβαιώς, να είναι η ίδια η αποκλειστική "τροφός". Και στο ερώτημά μου πως μπορεί να μπει κι ο μπαμπάς στο παιχνίδι μου είπε ότι μπορεί από τώρα να ξεκινήσει με ένα συγκεκριμένο νανούρισμα/τραγούδι ώστε να εξοικειωθεί το μωρό απ την κοιλιά έτσι ούτως ώστε αν είναι ανήσυχο στον θηλασμό για το χψ λόγο, ο μπαμπάς να του το τραγουδάει για να το ηρεμήσει και να είναι παρόν στη διαδικασία του θηλασμού αν το θέλει. Μετά το 3μηνο σιγά σιγά μπορεί κι ο μπαμπάς να δίνει κάποια γεύματα με μπουκάλι είτε από μητρικό γάλα είτε σε σκόνη, όπως δλδ θελήσει η μαμά και τη βολευει για να αποκτήσει εξοικείωση και με τον μπαμπά ως τροφό. Εμείς θα το δοκιμάσουμε αυτό το πλάνο ας πούμε γιατί κι ο άντρας μου θα πάρει μια επεκταση της άδειας πατροτητας όταν θα ε΄ιναι με το καλό 6 μηνών ο μικρός, κι εγω θα έχω επιστρέψει στη δουλειά, οπότε θα είναι αυτός ο κύριος φροντιστής. Γι αυτό έλεγα να περιμένω λιγάκι για το θήλαστρο, βέβαια να δε τα καταφέρω ισως χρειαστεί νωρίτερα, αλλά νομίζω μπορείς να νοικιάσεις νοσοκομειακό.
    • Λες ε; Σε αυτό ίσως μπορούν να μας κατατοπίσουν οι ήδη μανούλες @_piripiri_ και @Kallia.GeoΕγώ σκεπτόμενη ότι σε κάθε περίπτωση θέλω να το παλέψω με τον θηλασμό κι επειδή θέλω να εμπλέξω και τον σύζυγο με τη διαδικασία του ταΐσματος, το είχα βάλει στις βασικές αγορές το θήλαστρο.. και ντρέπομαι κάπως να το ζητήσω από φίλους. Μου κάνει αρκετά προσωπικό. Αν περάσει η black friday και δε δεις χαΐρι, κάνε μια κρούση... 😅
    • Ναι θυμάμαι που μας έλεγες για αυτόν στην αρχή αρχή... Ειλικρινά δε μου κάνει καμία εντύπωση... Ειδικά αν είναι μεγάλος σε ηλικία. Εδώ σε κοντινό μου άνθρωπο, καθολου οπισθοδρομικό, που μοιράστηκα τη σκέψη να επιλέξω ύστερα γυναίκα γυναικολόγο μου απάντησε "Είσαι σίγουρη; δεν υπάρχουν πολλές γυναίκες γυναικολόγοι...κάποιος λόγος θα υπάρχει"..  Ο δικός σου βέβαια το τερμάτισε... 😂
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...