Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

κοριτσια τα φωτα σας!!!!!!γυρναω στη δουλεια στις 22 μαρτιου και αρχιζω να αγχωνομαι!ειμαστε 2μηνων και πρωτα ο Θεος θελουμε να συνεχισουμε να θηλαζουμε αποκλειστικα.θα ητανε καλο να αρχισω τραπεζα απο τωρα?θηλαστρο να αγορασω η να νοικιασω και πως αποθηκευω το γαλα? δουλευω σε εργοταξιο και δεν υπαρχουν ευκολα δυνατοτητες αντλησης δεν ξερω καν πως θα γινει...βοηηθειααααααααααα :unsure:

Δημοσίευση

Να σου ζήσει το μωράκι σου :)

Να αρχίσεις από τώρα να κάνεις τράπεζα.

Νοίκιασε θήλαστρο για το σπίτι και μπορείς

να αγοράσεις ένα για να πέρνεις στην δουλειά.

Το γάλα μπορείς να το αποθηκεύεις σε σακουλάκια

συλλογής μητρικού γάλακτος σε μπιπερό ή σε γυάλινα

βαζάκια που πρώτα θα έχεις αποστειρώσει.

Να πιστέψεις ότι θα το κάνεις και όλα είναι δυνατά.

Εγώ γύρισα στην δουλειά όταν η μικρή μου ήταν 2 μηνών

και τα καταφέραμε μια χαρά. Σε τεχνική εταιρεία δουλευώ

κι εγώ βέβαια στα γραφεία όχι σε εργοτάξιο

Στο εργοτάξιο έχετε κοντεϊνερ?

Δημοσίευση

ναι συνηθως σε κοντεινερ η κλεινουμε ενα χωρο εσωτερικα με γυψοσανιδα.αν και δεν εχω κανονισει τιποτα συγκεκριμενο για την επιστροφη μου που ακριβως θα δουλεψω και με τι ωραριο!ισως αν ειμαι κοντα να πεταγομαι το μεσημερι σπιτι...

Δημοσίευση

καλημερα, να σου ζησει το μωρακι σου!

εινια πολυ μικρο και αν καταλαβα καλα θα σιτιζεται μονο με μητρικο!

θα πρεπει να νοικιασεις νοσοκομειακο!

αλλα αν δεν εχεις προβλημα χωρο μεταφορας (ζυγιζει γυρο στα 2-3 κιλα) μην παρεις αλλο!

τα νοσοκομειακα ειναι τα καλυτερα για εσενα !

υπαρχοτν 2πλης αντλησης για οικονομια χρονου!

ποσες ωρες θα δουλευεις?

τι ωρες?

τι κοστος ειναι γυρο στα 50-6- ευρω το μηνα!

αν το νοικιασεις για μεγαλυτερι διαστημα η τιμη προσαρμοζεται...

Δημοσίευση

Εγώ είχα νοικιάσει νοσοκομειάκο της medela

60ευρώ ανά μήνα για τους πρώτους 2 μήνες

και 40 ευρώ το μήνα άπό τον τρίτο και μετά.

Επειδή ήταν αρκετά μεγάλο και βαρύ δεν με

βόλευε να το κουβαλάω στην δουλειά και το

είχα μόνο για τις αντλήσεις στο σπίτι και αγόρασα

το swing της medela (ηλεκτρονικό) για την δουλειά

Το swing κάνει 150 ευρώ αλλά μέσω Internet μπορείς

να το βρείς και λιγότερο

Δημοσίευση

και εγω ειχα το Symphony ηταν λιγο γκουμουτσα ακι ειχα αγορασει και το swing αλλα και ενα Lactaline της Ameda που μου ειχε δοσει μια φιλη μου.

Πριν αρχησεις ομως να αποθηκευεις γαλατα, κανε ετα τσεκ αν τομωρο σου πινει το κατεψηγμενο. Δεν θελλω να σε τρομαξω αλλα το δικο μου δεν επινε...και πεταξα αρκετες μεριδες γαλακτος. Υπαρχει μια πολυ μικρη κατηγορια παιδιων τα οποια δεν πινουν κατεψηγμενο γαλα. Ειχα ζορηστει πολυ να του εχω τα γευματα του μετα.

Δημοσίευση

νοικιασα και γω της ameda με 110 το διμηνο και τωρα που το ψαξα το swing ειναι στα 90 ευρω αγορα οποτε μου φαινεται οτι συμφερει να αγορασω.ειναι καλο το swing για καθημερινη χρηση πως σας φανηκε?

εντωμεταξυ ρωταω τον παιδιατρο αν θα πρεπει να ξεκινησω να αποθηκευω γαλα και ειπε οχι ακομα γιατι μειωνεταιη παραγωγη και θα ζορισω το μωρακι μου και καλυτερα να δινω ξενο οσο λειπω γιατι θα μου κρεμασει το στηθος με τις αντλησεις!!!! :dry: τι αλλο θα ακουσουμε πια!!

ενταξει το στηθος ετσι κι αλλιως δεν την γλιτωνω την ανορθωση!!!

αλλα οτι θα μειωθει η παραγωγη μου αυτο τι σας λεει? αν δηλαδη καθε μερα βγαζω μια μεριδα 100-200μλ σε μια αντληση το πρωι ας πουμε τι θα γινει?

τι λετε ρε κοριτσια απο την εμπειρια σας?δεν θελω να δωσω ξενο χωρις λογο!

η δουλεια μου ειναι 7.30-14.30 περιπου και ξεκιναω 22 μαρτιου.

ασχετο ! μειωμενο ωραριο ισχυει για 1 η 2 χρονια?

Δημοσίευση

βλακειες!

εγω αντλω με το σουινγκ 14 μηνες και συνεχιζω!

το στηθος θα επαελθει στα φυσιολογικα του μετα τον αποθηλασμο!

δεν μειωνεται η παραγωγη!

και ανγινει μπορει να γινει μετα απο πολυ καιρο αντληση αλλα παλι υπαρχει λυση!

στο διαστημα που θα λειπει μηπως χρειαζεσαι 2 γευ,ατα?

θα τα καταφερεις !

οσο για το μειωμενο δεν ξερω εγω εχω 4 το απριλιο κλεινω τα 2 πρωτα και μου μενουν αλλα 2 με -1,5 ωρα

Δημοσίευση

Καλησπέρα και να σου ζήσει το μωράκι σου.

Όχι η παραγωγή σου δεν θα μείωθεί αντιθέτως θα αυξηθεί.

Μπορείς τις πρώτες μέρες να βγάζεις 50 μλ και μετά θα αυξάνεις.

Το πολύ πολύ το μωράκι σου να θέλει περισσότερο εκείνες τις μέρες να είναι στο στήθος σου.

Μπορείς καλύτερα να νοικιάσεις νοσοκομειακό θήλαστρο αν και οι ώρες που θα λείπεις δεν είναι πολλές.

Το πρωί που θα φεύγεις θα θηλάζεις και επίσης όταν επιστρέφεις.

Στο διάστημα που θα λείπεις μπορείς την ώρα που το μωρό τρώει να βγάζεις με θήλαστρο αλλα και να μη βγάζεις το στήθος θα προσαρμοστεί.

Σαββατοκύριακα θήλαζε απεριόριστα.

Για το μειωμένο δεν ξέρω να σου απαντήσω...

Φιλιά :kiss:

Δημοσίευση

οχι γιατι ειμαι ελευθ. επαγγελματιας με συμβαση παροχης υπηρεσιων, οποτε οσο καθομαι δεν θα πληρωνομαι και με πιεζει λιγο το οικονομικο θεμα. φαντασου ειμαι με αδεια τοκετου απο 15 οκτοβρη και εχω πληρωθει απο την εταιρεια μονο 1 μισθο.

επειδη ομως κοβω δελτια μονο στην συγκεκριμενη εταιρεια για τα 2 προηγουμενα χρονια δικαιουμαι ανευ αποδοχων τις αδειες ενος μισθωτου. Η διαφορα ειναι οτι δεν πληρωνομαι απο το Ικα αλλα απο το ΤΕΒΕ, οσο για τον ΟΑΕΔ δεν με καλυπτει, θα μπορουσα να κατσω 6 μηνες και παραπανω ισως αλλα ανευ αποδοχων... :angry:

Μου ειπαν οτι δεν δικαιουμαι το μειωμενο ωραριο αλλα μιας και η συμβαση μου δεν με υποχρεωνει να δουλευω με στανταρ ωραριο θα απαιτησω να τηρηθει το μειωμενο οπως αν ημουν μισθωτος.

Δημοσίευση

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΕΓΚΥΜΩΣΥΝΗΣ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΗ ΣΤΟ ΙΚΑ ΔΙΚΑΙΟΥΣΕ ΑΔΕΙΑ 6ΜΗΝΕΣ ΟΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΟΑΕΔ ΓΥΡΩ ΣΤΑ730ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΚΟΛΑΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΕΝΣΥΜΑ. ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΣΟΥ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΜΗΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Η ΑΔΕΙΑ ΛΟΧΕΙΑΣ ΤΟΥ ΙΚΑ ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ 64 ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΟΚΕΤΟ.ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΔΙΩΞΕΙ ΕΝΟΕΙΤΕ 1ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΟΚΕΤΟ ΕΝΟΕΙΤΕ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΙΣΟΧΡΟΝΗΣ ΑΔΕΙΑΣ.

Δημοσίευση

Τα σακουλάκια της μεντέλα συμφέρουν περισσότερο.

Τα βάζεις στην κατάψυξη.

Γέμιζε σακουλάκια και με μικρή ποσότητα 30 40 γρ θα σου χρειαστούν σε περίπτωση που θέλει μικρό συμπλήρωμα για να μην πετάς μεγάλη ποσότητα.

Έχεις δοκιμάσει να βγάζεις γάλα με το θήλαστρο?

Επίσης αν έχεις τέβε δικαιούσε να πάρεις και κάποια χρήματα επιστροφή απο αυτά που καταβάλλεις κάθε δίμηνο.

Δημοσίευση

ναι ειχα νοικιασει θηλαστρο και δοκιμασα 2 φορες μια χαρα . οταν χρειαστηκε να βγω και να την αφησω στη γιαγια και απο το ψυγειο το ηπιε δεν ειχε προβλημα θα δοκιμασω και να της δωσω απο την καταψυξη μηπως δεν το πινει !!!!

ναι το ξερω απλα δεν το πληρωνω εγω αλλα η εταιρεια οποτε τζιφος!τους κανω και οικονομια! :side:

Δημοσίευση

αιζει και να μην το πινει, αλλα αυτι θα το δοκιμασεις!

εγω αντλω σε μπιμπερο!

για εμενα ειναι πιο ευχρηστο, πιο οικονομικο και μετα δεν ακνω μεταγγιση σε μπιμπερο!

ασε που αποστειρωνω κανονικα!

βεβαια εγω 1/24ωρο

Δημοσίευση

Καταρχήν ο γιατρός σου λέει βλακείες.

Φυσικά και δεν θα σου μειωθεί η παραγωγή.

Εγώ ένα μήνα πριν πάω στην δουλειά ξεκίνησα

τις αντλήσεις. Αντλούσα γύρω στα 250ml καθημερινά.

Ήταν ο μήνας που το μωρό έβαλε τό περισότερο βάρος 1400gr.

To swing είναι για 1-2 αντλήσεις την ημέρα όχι περισσότερο.

Για το μειωμένο δεν ξέρω κι εγώ ελεύθερος επαγγελματίας είμαι

και δεν έχω μειωμένο δουλεύω κανονικά 8ωρο.

Δημοσίευση

Ειχα τρια, το symphony της medela για το σπιτι, ενα Lactiline personal της Ameda που ηταν διπλής αντλυσης αλλα μικρο το οποιο κοθυβαλουσα στο γραφειο και το swing παλη της medela με το οποιο εβγαζα στην μαμα μου.

Ηταν λιγο κουραστικο γι'αυτο δεν σου λεω τις ανύσεις απο τωρα. με το καλο να πινει το νινι σου το κατεψηγμενο. Αν οχι τα ξαναλεμε

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Μαμάδες, πέρασε καιρός... Πώς είστε; Πώς είναι τα μπεμπάκια σας; Εμείς γιορτάσαμε τα πρώτα γενέθλια του μπέμπη μας τον Φεβρουάριο και παραμένουμε συνεχώς συγκινημένοι και ευγνώμονες για την παρουσία του στη ζωή μας! Επειδή τον περιμέναμε να γεννηθεί Μάρτη αντί για Φεβρουάριο, τον ονομάσαμε Άρη (ο Μάρτης είναι ο μήνας του Mars (Άρη). 
    • Καλημέρα κορίτσι μου, λοιπόν εμένα μ έχει σώσει το σπρέι strepfen. Κάνει θαύματα!!! Περαστικά φίλη μου!!! Καλημέρα κοριτσάκι μου μπράβο!! Πολύ όμορφη η εικόνα που μας μεταφέρεις!! Εύχομαι να είστε έτσι πάντα αγαπημένοι κ χαρούμενοι❤️❤️
    • Καλημέρα κορίτσια μου..! Εγώ σήμερα με άλλον αέρα..! Από τη στιγμή που καθάρισα δεν είχα μυαλό για τπτ άλλο πέρα από το να αποπλανήσω το σύζυγο.. 🤣 Ο καημένος μετά από τόσο καιρό το είχε ξεχάσει το άθλημα πέρα του ότι φοβόταν να με αγγίξει γιατί σου λέει δεν κάνει ακόμα.. εγώ όμως μίλησα με τη γυναικολόγο και τη ρώτησα αν μπορούμε να αρχίσουμε επαφές.. ευτυχώς μου είπε κανονικά, από τη στιγμή που καθάρισες μου λέει δεν υπάρχει πρόβλημα. Οπότε κορίτσια εχθές μετά από πααααααρα πολλούς μήνες είχαμε την πρώτη μας συνεύρεση και ήταν τόσο ωραία.. ο καημένος τον καταλάβαινα είχε φόβο, χώρια που δεν περίμενε την "επίθεση" στο κρεβάτι.. 🤣 Του λέω η γιατρός είπε ότι μπορούμε.. του έδωσα το σύνθημα..  🙃 Και μόλις τελειώσαμε και χαλαρώσαμε στον καναπέ άρχισε να ψάχνει οικογενειακά αυτοκίνητα και να μου λέει "άρα θα πρέπει τώρα να ξεκινήσω να παίρνω πάλι τις βιταμίνες μου εε;;" 🤣 Του λέω άμα θέλεις, καλό κάνουν..  Αχ! πως τους δίνουμε φτερά ρε κορίτσια.. με μια αγκαλιά και μια επαφή.. Άρχισε να κάνει όνειρα πάλι, που πριν δεν του έπαιρνες κουβέντα. Όπως και να χει όμως εμένα δεν με νοιάζει να έχω επαφές για το παιδί, τα εν δυνάμη παιδάκια μου δόξα τω Θεώ με περιμένουν και είναι πολλά.. εμένα η επαφή με νοιάζει και το σμίξιμο το ουσιαστικό με τον άντρα μου. Τον Ιούνιο με το καλό συν Θεό θα πάμε στην επόμενη ετ θα ρθούνε και τα παιδάκια.. είμαι πιο αισιόδοξη τώρα, θα δώσει ο Θεός..!!! 🙏  
    • @Ioanna6 καλημέρα να χαιρεσαι το μωρακι σου!Είδα τυχαία ότι αναφέρεσαι σε μαρσιπο. Μπορείς να μ πεις ποιον έχεις κ αμα σε βολεψε?
    • Καλημέρα κορίτσι μου και καλώς ήλθες στην παρέα μας..! Λοιπόν εγώ μία εμπειρία έχω από εξωσωματικό και αυτόν θα σου προτείνω.  Ο Χρήστος ο Παππάς είναι, για μένα πολύ καλός γιατρός, ήταν ο πρώτος που επισκέφτηκα και έμεινα. Θεσσαλονίκη είναι και συνεργάζεται πλέον με το Fivi στο Διαβαλκανικό. Έχω πολύ καλά αποτελέσματα από το κέντρο και πρώτη εξωσωματική είχα εμφύτευση άσχετα που στην 8η εβδομάδα παλινδρόμησε. Εντάξει ξέρεις ότι θα πέσεις μέσα πάλι εεε;;; Γιατί με τις περιόδους για την επόμενη ετ θα πάω Ιούνιο..  Οπότε σε πιστεύω για ακόμη μία φορά.. 🤗 και αυτή τη φορά Ελπιδάκι θα ρθει και θα μείνει πρώτα ο Θεός..!!! Και μη σου πω θα έχω και διπλή επιτυχία.. 🙃😉 Τα καλύτερα έρχονται..!!! 😎
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...