Μετάβαση σε περιεχόμενο

οι απαντήσεις σας είναι πολύτιμες!!!

Recommended Posts

Κοιλουμπίτσες sos, κάνω μια έρευνα για ενα θέμα που με απασχολούσε σε συνεργασία με εναν φίλο μου γυναικολόγο που ζει κ εργάζεται στο Λονδίνο. Αφορμή ήταν μια εκτεταμένη κουβέντα που κάναμε και νομίζω οτι οι απαντήσεις σας θα μας βοηθήσουν πολύ να καταλήξουμε κάπου..Η ερώτησεις είναι απλές :

Παίρνετε μαγνήσιο?

Εαν ναι απο πότε?

Πόσα mlg?

Νιώθετε να έχετε συσπάσεις? Αν ναι πότε ξεκίνησαν (σε ποιά εβδομάδα κυήσεως)?

Τι άλλα συμπληρώματα σας έχουν προταθεί?

Θα ήμουν υπόχρεη εαν αναλώνατε λίγο απο τον χρόνο σας για να απαντήσετε όλες κορίτσια.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙ....

ΕΠΕΡΝΑ ΜΑΓΝΗΣΙΟ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 2 ΜΗΝΕΣ, ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΕΠΕΙΣΑ

ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ Μ ΝΑ ΤΟ ΚΟΨΟΥΜΕ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΑΠΑΙΣΙΑ ΓΕΥΣΗ ΚΑΙ

ΜΟΥ ΧΑΛΟΥΣΕ ΤΗ ΜΕΡΑ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΠΟΥ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΣΑΝ

ΤΗ ΛΗΨΗ ΤΟΥ.

ΣΙΔΗΡΟ ΚΑΙ ΦΟΛΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΑ,ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ....

ΑΛΛΑ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ.ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΡΙΑ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ???

ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ :dry::huh:

Εγώ προσωπικά οχι ειμαι 14 εβδομάδων κ ο γιατρος ο δικός μου δεν μου εδωσε τιποτα απολύτως. Μονη μου ξεκινησα φυλλικο οξύ κ σιδηρο γιατι επεσε στο 31 κ αυτος δεν μου εδινε τιποτα. Οσο για μαγνησιο δεν επαιρνα ουτε στην πρωτη μου εγκυμοσύνη. Τωρα είμαι εγκυος φυσιολογικά σε διδυμακια αλλα ο γιατρος ουτε κουβεντα για συμπληρώματα

Επερνα μαγνησιο απο τον 6 μηνα λογω προωρων συσπασεων και επειδη ειχα πολες κραμπες στα ποδια. Επισης επερνα φολικο απο την αρχη της εγκυμοσυνης και απο τον 4 μηνα ασβεστιο διοτι δεν ετρωγα γαλακτοκομικα σιδηρο διοτι ηταν χαμηλο και πολυβιταμινη.

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ!

ΛΟΙΠΟΝ, ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ ΜΟΥ, Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΣΥΝΕΣΤΗΣΕ ΠΡΩΙ-ΒΡΑΔΥ ΦΥΛΛΙΚΟ ΟΞΥ ΚΑΙ ΜΑΓΝΗΣΙΟ.

ΑΠΟ ΤΟΝ 5ο ΜΗΝΑ ΕΠΑΙΡΝΑ ΕΠΙΣΗΣ ΣΙΔΗΡΟ ΚΑΙ ΑΣΒΕΣΤΙΟ (ΤΟ ΦΥΛΛΙΚΟ ΟΞΥ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΓΝΗΣΙΟ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΑΝ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΑ).

ΣΥΣΠΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΚΑΘΟΛΟΥ. :P:P:P

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ Κ ΑΠΟ ΜΕΝΑ!ΕΓΩ ΕΠΑΙΡΝΑ ΜΑΓΝΗΣΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ ΜΟΥ,ΕΠΑΙΡΝΑ ΕΝΑ ΧΑΠΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ 5 ΜΗΝΑ ΕΠΑΙΡΝΑ ΤΡΙΑ ΤΗ ΜΕΡΑ ΛΟΓΩ ΣΥΣΠΑΣΕΩΝ.ΒΕΒΑΙΑ ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΚΑΠΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΗΝΑ ΕΙΧΑ ΠΟΛΛΕΣ ΣΥΣΠΑΣΕΙΣ.ΑΛΛΑ ΔΕ ΞΕΡΩ ΚΙΟΛΑΣ ΜΠΟΡΕΙ Κ ΚΑΤΙ ΝΑ ΕΚΑΝΑΝ.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΦΟΛΙΚΟ ΕΠΑΙΡΝΑ ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΟΠΩΣ Κ ΑΣΒΕΣΤΙΟ.

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!! ΕΓΩ ΠΑΙΡΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ 3 ΧΑΠΙΑ ΜΑΓΝΗΣΙΟ,ΕΝΑ ΦΥΛΛΙΚΟ ΟΞΥ.ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΘΕΣΑΜΕ ΚΑΙ ΣΙΔΗΡΟ ΚΑΙ ΑΣΒΕΣΤΙΟ.ΣΥΣΠΑΣΕΙΣ ΕΙΧΑ ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΣΤΟΝ 6 ΜΗΝΑ.

Γεια σου! Εγω ειχα συσπασεις απο τον 4ο μηνα, μου εδωσε μαγνησιο ο γυναικολογος, επαιρνα για 2 μηνες αλλα δεν ειδα καμμια διαφορα, οποτε και σταματησα να το παιρνω γιατι με αηδιαζε και απιστευτα (ηταν σκονη που τη δυελυες σε νερο)

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ!

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΤΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΩ ΕΙΝΑΙ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΦΟΛΙΚΟ ΟΞΥ, ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΜΗΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΜΑΓΝΗΣΙΟ ΚΑΙ ΣΙΔΗΡΟ! ΧΑΜΗΛΟ ΣΙΔΗΡΟ ΕΧΩ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΕΣ ΕΝΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ! ΜΑΓΝΗΣΙΟ ΜΟΥ ΕΔΙΝΕ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΣΥΣΠΑΣΕΩΝ ΕΝΑ ΔΙΣΚΙΟ 243MG ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΧΑΠΑΚΙΑ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΣΠΑΣΕΙΣ!

ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΑΥΤΗ Η ΕΡΕΥΝΑ?

Καλησπέρα κι από μένα!!!

Είμαι στον πέμπτο μήνα της εγκυμοσύνης μου και παίρνω εντεροδιαλυτά δισκία μαγνήσιου τρεις φορές την ημέρα 66,77mgMg ανά δισκίο εδώ και μισό μήνα περίπου. Δεν έχω και δεν είχα καθόλου συσπάσεις.

Πήρα φυλλικό οξύ από την πρώτη επίσκεψη για λίγο χρονικό διάστημα (1 κουτί).

Από τον τρίτο μήνα άρχισα να παίρνω σίδηρο και λίγο μετά ασβέστιο.

ego eperna 2 xapia sidiro,1 filiko oksi ,1 asvestio apo tin arxi tis egkimosinis :)

to sidiro itan souper !!! ;P panta eixa xamilo aimatokriti kai stin egkumosini proti fora eixa ftasei 38-39 !!!!!!

kai to magnisio to ksekinisa ston 4 pros 5 mina giati eixa polleeeeeees krampes eperna 3 tin imera !!!! me voi8isan kapos stis krampes oxi omos oti den eixa meta ....omos nosileytika logo syspaseon ston 7 kai ston 8 mina ...

ola ta eperna mexri to telos tis ekgymosinis mou...:)

i giagia mou frikare ka8e fora pou eperna ta xapia elege popopo paidi mou oute ego den perno tosa hahahaha :D asxeto alla to 8umi8ika !!! :)

elpizo na voi8isa

filia

3Ha1.png

Κοιλουμπίτσες καλημέρα!!!

Ευχαριστώ πολύ όσες απάντησαν μέχρι τώρα. Η αφορμή για το παραπάνω γκάλοπ (γιατί η λέξη έρευνα είναι πολύ βαρύγδουπη), ήταν η κουβέντα που άνοιξα με αυτόν τον φίλο μου για την χρήση των συμπληρωμάτων στην Ελλάδα κ το πρωτόκολλο που ακολουθούν κυρίως σε σχέση με το μαγνήσιο. Το κυρίαρχο θέμα ήταν ότι αυτός μου εξηγούσε ότι εκτός από το φυλλικό που δίνουν αμέσως στην κύηση είναι γενικά πιο συγκρατημένοι στην χρήση των λοιπόν συμπληρωμάτων (οχι οτι δεν δίνουν, φυσικά κ δίνουν) αλλά τα δίνουν καθ' ανάγκη κ περίπτωση κ οχι τόσο γενικά όπως εδώ. Αλλά το βασικό θέμα για το οποίο χρειάστηκα κ τις απαντήσεις σας, ήταν όταν του είπα ότι λαμβάνω από τον 4 μήνα 2 μαγνήσια ημερησίως κ πριν 1 περίπου μήνα (ενώ δεν είχα συσπάσεις, εκτός από 1-2 φορές που είχα κουραστεί τρελά) ο γιατρός μου το αύξησε στα 3. Μου είπε ότι λογικά τώρα πρέπει να μειώσει πάλι σε 2 κ μετά από 10 ημέρες σε κανένα αν χρειαστεί. Του είπα οτι απο οτι εχω ακούσει απο άλλες εγκυούλες στην Ελλάδα, ελάχιστοι γιατροί μειώνουν το μαγνήσιο μετά τις 35 εβδομάδες, αλλά δεν ήμουν σίγουρη κ γιαυτό τον λόγο κυριως ζήτησα την εμπειρία σας. Προσπαθούσε να μου εξηγήσει ότι στην Ελλάδα πολλοί γιατροί δεν λαμβάνουν ως δεδομένο την <<φυσικότητα>> ορισμένων θεμάτων όπως ότι η μήτρα της γυναίκας είναι φυσιολογικό κ απαραίτητο να κάνει κάποιες συσπάσεις από τον 7ο μήνα κ μετά κ ότι από τις 35-36 εβδομάδες πρέπει (εφόσον η εγκυμοσύνη κυλά σε γενικές γραμμές ομαλά κ η γυναίκα δεν εχει σε ανησυχητικό σημείο συσπάσεις), να μειώνεται το μαγνήσιο έτσι ώστε να προετοιμάζεται καλύτερα η μήτρα για τον φυσιολογικό τοκετό κ να μην χρειαστεί μια εξ αυτού του παράγοντα προκαλούμενη καισαρική.

Αυτά κ άλλα πολλά είπαμε σε γενικές γράμμες κ επειδή ο συγκεκριμένος ανθρωπος δουλεύει τα τελευταία 16 χρόνια στην Αγγλία, δεν εχει ακριβή γνώση τον πραγμάτων όπως διεξάγωντε στην Ελλάδα ( κ φυσικά θελαμε κ θέλει αρκετές γνώμες, γιατί η δική μου εμπειρία δεν είναι αρκετή για να δει αν λειτουργει γενικευμένα με συγκεκριμένες λογικές το σύστημα στην Ελλάδα)φυσικά κ η συζήτηση αφορόυσε πολλά θέματα όπως την αντιμετώπιση του εμβρύου αμμέσως μετά τον τοκετό, τον ρόλο της μαίας εκει, την χρήση μεθης που γίνεται συχνά στην Ελλάδα για να γίνει η ραφή του περινέου (ενω εκεί γίνεται πάντα με τοπική αναισθησία) και διάφορα αλλα θέματα.

τελώς πάντως, σας κούρασα αρκετά (sorry για το μεγάλο ποστ)

καλημέρες κοιλουμπίτσες!!!

Θα ήθελα να απαντήσετε κ οι υπόλοιπες αν δεν είναι μεγάλος κόπος.

Καλημέρα και απο μένα!

Φολλικό οφύ πήρα απο την αρχή της εγκυμοσύνης μέχρι τον τριτο μήνα, όπου παίρνω σιδηρο απο εκει και πέρα.

Ασβέστιο απο τον 4ο μηνα 1 μασωμενο δισκιο μερα παρα μερα

Μαγνησιο παιρνω απο τον τριτο μηνα, 2 την ημέρα. (τροφοκαρτ, διαλυομενη σκόνη) Συσπάσεις κάνω, αλλά το πολύ μέχρι 10 την ημέρα (συνηθως 5-7) Μια φιλη μου που ειναι κι αυτη στην ιδια εβδομαδα εγκυος πήρε μαγνησιο στον 4ο μηνα, αφού άρχισε να έχει συχνες κράμπες στα ποδια και πονούσε. Μού ειπε ότι με το μαγνησιο σταμάτησαν οι κράμπες.

Καλημέρα! Αρχίζω άμεσως τις απαντήσεις. Έπαιρνα μαγνήσιο απ' τον 5ο μήνα, δύο χαπάκια την ημέρα(δεν ξερω σε πόσα mlg)αντιστοιχεί αυτό. Συσπάσεις είχα στον 4ο μήνα, στις αρχές και πήρα ένα χάπι, δεν θυμάμαι το όνομα του(θυμάμαι μόνο ότι ξεκινούσε το όνομα από p και ήταν σε κίτρινο κουτί) και μετά είχα στα μέσα του 8ου όπου και γέννησα. Άλλα συμπτώματα ήταν τα κλασικά: εμετοί, αναγούλες, ρίγος και ξινίλα απίστευτη. ελπίζω να συνείσφερα στην έρευνα.

Καλημέρα! Αρχίζω άμεσως τις απαντήσεις. Έπαιρνα μαγνήσιο απ' τον 5ο μήνα, δύο χαπάκια την ημέρα(δεν ξερω σε πόσα mlg)αντιστοιχεί αυτό. Συσπάσεις είχα στον 4ο μήνα, στις αρχές και πήρα ένα χάπι, δεν θυμάμαι το όνομα του(θυμάμαι μόνο ότι ξεκινούσε το όνομα από p και ήταν σε κίτρινο κουτί) και μετά είχα στα μέσα του 8ου όπου και γέννησα. Άλλα συμπτώματα ήταν τα κλασικά: εμετοί, αναγούλες, ρίγος και ξινίλα απίστευτη. ελπίζω να συνείσφερα στην έρευνα.

anthropaki γεια σου και απο μενα!

Λοιπον εγω ειμαι τωρα στην 22η εβδομαδα (διδυμης, διχοριακης, φυσιολογικής συλλήψεως)κυησεως και παιρνω

απο την 5η εβδομαδα

Utrogestan 1*3 (λόγω κάποιων ρόζ-καφέ υγρών)

Filicine 1*1(μέχρι τη 14η εβδομάδα)

από την 8η εβδομάδα λόγω αιμορραγίας για την οποία νοσηλεύτηκα

Trofocard 1*3 (για 2 εβδομαδες)

Utrogestan 2*3 (για 1,5 μήνα)

από την 14η εβδομάδα παίρνω

Fysiofol 1*2 (μέχρι και τον θηλαμό μου ε΄πε ο γιατρός θα το παίρνω)

Calcioral 1*1

από την 20η εβδομάδα λόγω εντόνων συσπάσεων μήτρας με συνοδό έντονο πόνο

προστέθηκαν τα

Trofocard 1*3

Prepar 1/4*4

και κάπου εδώ άλλαγα γυναικολόγο και μου ξαναέβαλε και το Folidex 1*1

αν βγάλετε αποτέλεσμα στην "έρευνα" σας πείτε και στο "δείγμα" τα νέα σας! :lol:

καλημέρα anhtropaki!είμαι στην 25η βδομάδα.Στην αρχή έπερνα 1 φορά την ημέρα φυλλικό οξύ και 1 φορά το μεσημέρι σίδηρο.

Πρίν 8 εβδομάδες άρχισα να πέρνω και 2ο σίδηρο λόγω πεσμένου αιματοκρίτη και 1 φορά την ημέρα βιταμίνες CAL-C-VITA.

Δεν έχει χρειαστεί να μου δώσει κάτι άλλο σύμφωνα με τις εξετάσεις που κάνω.

λοιπον εγω επαιρνα φυλλικο οξυ πριν μεινω ακομα εγκυος...στο τριτο μηνα ξεκινησα σιδηρο...και μετα στον 8 μηνα και για ενα μηνα επαιρνα μαγνησιο...αλλα για τις κραμπες..ξυπναγα και ουρλιαζα απο τους πονους...ασβεστιο δεν πηρα ποτε...

στην πρωτη εγκυμοσυνη επαιρνα μονο για 2 μηνες φυλλικο οξυ..τιποτα αλλο..

Καλημέρα κι από εμένα,

εμένα ο γιατρός μου, με το που μπήκα στον τέταρτο, μου έδωσε σίδηρο δύο φορές την ημέρα, ασβέστιο μία φορά, φυλλικό δύο φορές και μαγνήσιο δύο φορές. όταν τον ρώτησα αν όλα αυτά είναι απαραίτητα και αν καλύπτουν τα κενά της διατροφής (γιατί στη ζωή μου ας πούμε έχω φάει ελάχιστο ψάρι και ρώτησα μήπως μπορούσα να πάρω κάτι να το αναπληρώσω) μου είπε ότι είναι καθαρά συμπληρώματα, όπως λέει και το όνομα, τίποτα δεν υποκαθιστά τη σωστή διατροφή και δίνονται κυρίως για την έγκυο και όχι για το ίδιο το έμβρυο, που έχει την προτεραιότητα στα θρεπτικά συστατικά που κυκλοφορούν στο αίμα μας. και γενικά μου είπε να μην ανησυχώ, ακόμη κι αν δεν παίρνω μια θρεπτική ουσία από συγκεκριμένη τροφή, μπορώ να την πάρω από πολλές άλλες.

Πρόσφατα διάβασα ότι νέες έρευνες συστήνουν τη διακοπή του φυλλικού από κάποιο μήνα και μετά, αλλά θα δω τι θα μου πει κι ο γιατρός μου σχετικά.

καλησπερα κ απο μενα..

εγω δεν πηρα καθολου μαγνησιο..μονο σιδηρο κ φυλικο οξυ απο τον τριτο μηνα..συσπασεις δεν ειχα ποτε...

Και στις τρεις εγκυμοσύνες (τώρα διανύω την τρίτη),μαγνήσιο από την 20η εβδομάδα,2 δισκία Trofocard 60,77mg.Δρα και σαν ήπιο αντικαταθλιπτικό για όσες παθαίνουν παράκρουση από τα ορμονικά τους.Όμως, σε φυσιολογικές κυήσεις, πρέπει να διακόπτεται γύρω στην 30η-32η εβδομάδα (δεν θυμάμαι ακριβώς, γιατί τώρα είμαι ακόμη στην 23η) για να μην ανασταλλούν οι συσπάσεις του τοκετού και για να μπορέσει να μαζέψει μετά και η μήτρα, δηλαδή να μην πάθει αδράνεια. Βέβαια,σε περίπτωση εκτεταμένων πρόωρων συσπάσεων,(όπως είχε μια κουμπάρα μου που είναι και γιατρός η ίδια),η αγωγή παρατείνεται

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...