Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΘΗΛΑΣΤΡΟ... ΝΑΙ Ή ΌΧΙ;;;;;;


ΟΛΓΑ ΚΟΚ

Recommended Posts

Κορίτσια καλησπέρα! Είμαι η Όλγα και γράφω συνήθως στα Απριλιάτικα Μωράκια αφού περιμένω τον μπεμπούλη μου 1η Απριλίου! (Σαν ψέμα! :-))

Θα ήθελα την συμβουλή σας και την γνώμη σας σχετικά με το θήλαστρο,

όσες γνωρίζετε ή όσες έχετε γίνει ήδη μανούλες!

Διαβάζοντας το βιβλίο της Άννας Πατσουρου "Θηλασμός μια υπέροχη σχέση", αναφέρει ότι ΠΡΕΠΕΙ οπωσδήποτε από την τρίτη μέρα που θα είμαστε ακόμα στο μαιευτήριο να ζητήσουμε ένα θήλαστρο προκειμένου να βγάζουμε το γάλα μας, σε περίπτωση που το μωράκι μας είτε μας το φέρνουν ταισμένο, είτε (ακόμα και αν έχουμε ζητήσει αποκλειστικό θηλασμό) δεν τρώει ανα 2 ώρες, γιατί αλλιώς το στήθος μας θα πετρώσει!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΜΩΣ, έχω διαβάσει και έχω άκουσει ότι ΑΝ χρησιμοποιήσουμε θήλαστρο, η ποσότητα του γάλατος μειώνεται και φταίει το γεγονός ότι χρησιμοποιήσαμε θήλαστρο!!!

Τελικά, τι από τα δύο ισχύει και ποιό είναι το σωστό;;;;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Kαλησπέρα και με το καλό να αγκαλιάσεις το μωρακι σου!

Έχω διαβάσει το βιβλίο της Πατσούρου και δεν νομίζω να γράφει κάτι τέτοιο που αναφέρεις.

Το θήλαστρο απ' τη στιγμή που θα ζητήσεις αποκλειστικό θηλασμό δεν το χρειάζεσαι.

Αρκεί το γάλα σου.

Με το θήλαστρο όντως αν δεν είναι νοσοκομειακό μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα ιδιαίτερα στην αρχή που δεν έχει εδραιωθεί η γαλουχία.

Μην μπλέκεις όμως μ' αυτά.

Ζήτα αποκλειστικό θηλασμό και όλα θα πάνε καλά!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Amanda καταρχήν σε ευχαριστώ για την απάντησή σου!!

Λες ότι από την στιγμή που θα ζητήσω αποκλειστικό θηλασμό, δεν χρειάζομαι το θήλαστρο. Αν όμως για κάποιο λόγο π.χ. μπορεί το μωράκι να μην πιάνει καλά την θηλή, το στήθος δεν αδειαζει συχνά... τότε τι πρέπει να κάνω;;;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Το μωρό αν τοποθετηθεί σωστά στο στήθος και αν τρέφεται αποκλειστικά απ' το στήθος σου δεν έχει πάρει μπουκάλι για να πάθει σύγχιση θηλών θα μπορεί να πιάσει τη θηλή και μια χαρά θα πάει ο θηλασμός.

Είναι σημαντικό να μην αγχώνεσαι και να αφήσεις το ένστικτό σου να σε οδηγήσει.

Μην σκεύτεσαι αρνητικά και τις χειρότερες περιπτώσεις.

Επίσης να μην ντρέπεσαι απ' της μαίες να ζητάς βοήθεια συνέχεια για τη σωστή τοποθέτηση του παιδιού στο στήθος.

Και μην πιστέψεις ποτέ οτι το παιδί σου δεν χορταίνει απ' το γάλα σου.

Στο μαιευτήριο να έχεις το μωράκι σου δίπλα σου και αν γεννήσεις σε ιδιωτικό μαιευτήριο όπως εγώ να κρατάς περισσότερο χρόνο αν το βλέπεις οτι τρώει. Μην το διακόπτεις για να στο πάρουν.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Amanda μου, έχεις πολύ δίκιο να σκέφτομαι θετικά... αλλά θυμάμαι την αδερφή μου που γέννησε πριν 4 χρόνια και η μπεμπούλα για κάποιο λόγο δεν έπιανε το στήθος σωστά, με αποτέλεσμα από την μια να πετρώσει το στήθος της και από την άλλη να ματώσουν οι πληγές της.

Άσε που δεν ξέρω γιατί, αλλά αυτό που έχω ακούσει για το Ιασώ στο οποίο και θα γεννήσω, είναι ότι οι μαίες δεν σε βοηθάνε σχεδόν καθόλου με το πως να τοποθετηθει το μωράκι σωστά!

Όπως και να΄ χει, σε ευχαριστώ και πάλι για την απάντησή σου! :-)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Είναι λογικό να αγχώνεσαι.

Δεν ξέρουμε τί έγινε στην περίπτωση της αδερφής σου και ούτε υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε.

Αυτό που θα έχεις στο μυαλό σου είναι οτι το μωρό σου έχει το ένστικτο της επιβίωσης. Αν τοποθετηθεί σωστά στο στήθος πιάσει τη θηλή και θηλάσει θα πάνε όλα καλά.

Και εγώ η μόνη εμπειρία που είχα απ' το θηλασμό είναι άσχημες εικόνες απο γνωστές συγγενείς που κάτι δεν πήγε καλά και για όλα έφταιγε ο θηλασμός.

Και εγώ στο Ιασώ γέννησα και είχα ακούσει τα χειρότερα.

Σε πληροφορώ όμως πως έμεινα πάρα πολύ ικανοποιημενη.

Πιστεύω οτι δεν έδωσαν μπουκαλι στη μικρή μου αφού είχα αποκλειστικό θηλασμό.

Ερχόταν πεινασμένη,

Όταν μου την έφερναν την κράταγα πολύ ώρα να θηλάζει και όταν ήταν να τα πάρουν δεν την έδινα αν δεν είχε φάει. Συνέχιζα να την κρατάω.

Επίσεις το τηλεκοντρόλ που φώναζα της μαίες είχε πάρει φωτια.

Όταν δυσκολευόμουν της καλούσα συνέχεια για να με βοηθήσουν.

Επίσης αν κοιμόταν την ώρα που μου την εφερναν και δεν έτρωγε τους έλεγα να μου την φέρουν μολις ξυπνήσει γιατι θα πεινάει.

Τέλος επειδή ήμουν σε εξάκλινο όταν είχε πολλούς επισκέπτες φώναζα τη μαία να τους βγάλει όλους έξω.

Ο θηλασμός θέλει υπομονή επιμονή και δεν μπορούσα να έχω και τα βλέμματα των επισκεπτών.

Να μην ντρέπεσαι και να έχεις απαιτήσεις.

Γιατί δεν τους πληρώνουμε ένα σωρό λευτά???

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΕΓΩ ΕΧΩ 2 ΠΑΙΔΑΚΙΑ Κ ΕΙΜΑΙ ΕΓΚΥΟΣ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ.

ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙ ΔΕΝ ΕΚΛΑΨΕ ΟΤΑΝ ΒΓΗΚΕ Κ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΟΙΤΙΔΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΑΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΑΜΕΣΟΣ ΝΑ ΘΗΛΑΣΩ . ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2,5 ΜΕΡΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΤΟΥΜΠΑΝΟ Κ ΜΟΥ ΕΙΠΕ Η ΜΑΙΑ ΝΑ ΤΟ ΒΓΑΛΩ ΜΕ ΤΟ ΘΗΛΑΣΤΡΟ Κ ΑΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟΥ ΤΟ ΔΩΣΩ ΣΕ ΜΠΟΥΚΑΛΙ Κ ΕΤΣΙ ΕΚΑΝΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ 2-3 ΜΕΡΕΣ ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΕΛΑΤΤΩΝΕΤΕ ΠΟΛΥ ΤΟ ΓΑΛΑ ΑΝ ΔΕΝ ΠΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ. ΜΕΤΑ ΕΙΧΑ ΑΛΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ,ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΚΥΣΤΕΣ ΣΤΙΣ ΘΗΛΕΣ ΜΟΥ Κ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΘΗΛΑΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΚΙ ΟΛΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΠΑΣΟΥΝ Κ ΠΙΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ. ΕΤΣΙ ΠΑΛΗ ΘΗΛΑΣΤΡΟ ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΜΙΑ ΚΟΠΕΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΘΗΛΕΣ Κ ΠΗΡΑ Κ ΣΩΘΗΚΑ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 20ΜΕΡΕΣ ΤΙΣ ΕΒΓΑΛΑ Κ Η ΘΗΛΗ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ Κ ΕΠΙΝΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ ,Κ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΠΑΘΑ Κ ΕΒΑΛΑ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ Η ΘΗΛΗ . ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΘΕΛΕΙ ΥΠΟΜΟΝΗ Κ ΕΠΙΜΟΝΗ Ο ΘΗΛΑΣΜΟΣ

Κ ΟΧΙ ΣΤΟ ΘΗΛΑΣΤΡΟ ΓΙΑ ΠΟΛΛΗ ΚΟΒΕΤΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΕΤΣΙ. :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κοιταξε εννωει ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟ ΘΗΛΑΣΤΡΟ...και ΜΟΝΟ σε περιπτωση που το μωρο εχεικαποιο προβλημα στο να πιασει την θηλη.

Εγω ζητησα..και μου φερανε...και μαλιστα επειδη πηγα δικο μου χωνι και μπουκαλακι - μου ειχε δσει μια φιλη μου ενα μικρο της Ameda και το νοσοκομειο ειχε το δικο του ιδια μαρκας και ταιριαζε, τους εδινα το γαλα μου και ταιζαν το μωρο σμου με αυτο στο μεσοδιαστημα.

Οταν εισαι στο νοσοκομειο ΚΑΙ μονο αν υπαρχει προβλημα, δεις το στηθος να πριζετε κλπ, θα ζητησεις να σου φερουν ενα νοσοκομεικο θηλαστρο...δεν χρειαζετε να αγορασεις κατι τωρα που δεν ξερεις καν αν θα σου χρειαστει.

Οταν και αν με το καλο σου χρειαστει...υπαρχουν σε φαρμακεια καταστηματα παιδικω κλπ κλπ.

Ευχομαι να μην σου χρειαστει κα να πανε ολα καλα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Thena και Cesilia ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!!! :-)

Amanda μου, έλα ντε! Ένα σωρό λεφτά τους πληρώνουμε! Πάντως νοιώθω καλύτερα που οι δικές σου εντυπώσεις από το Ιασώ είναι ικανοποιητικές!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

γεια σας

θέλω να πω κι εγώ την εμπειρία μου και συγνώμη εξαρχής για τη μακροσκελή απάντηση.

Εγώ γέννησα σε δημόσιο νοσοκομείο και οι μαίες μας πίεζαν πολύ να θηλάσουμε.Είχαν μία σταυροφορία υπέρ του θηλασμού και καλά έκαναν γιατί πολλές γυναίκες θέλουν να τα παρατήσουν με τη πρώτη δυσκολία ή μαστίτιδα.Όλη την ώρα έτρεχαν να μας δείξουν τον σωστό τρόπο και παρόλο που αυτές κρατούσαν τα παιδιά σε ενθάρρυναν να κρατάς το μωρό σου όσο πιο πολύ μπορείς(παρόλο που δεν επιτρεπόταν για κανένα λόγο συνοδός,ούτε ο πατέρας) για να το θηλάζεις απεριόριστα.

Εγώ είμαι φανατική υποστηρίκτρια του θηλασμού και είχα διαβάσει και προετοιμαστεί ώστε να θηλάσω.

Το μωρό μου όμως γεννήθηκε λίγο πρόωρα(3.5 εβδομάδες),με μικρό σχετικά βάρος,με καισαρική και έκανε ίκτερο στις 30 ώρες περίπου(δεν χρειάστηκε ευτυχώς φωτοθεραπεία)

Ο ίκτερος τον έκανε αρκετά νωθρό και κοιμόταν αμέσως μόλις τον έπαιρνα αγκαλιά για θηλασμό.Δεν ξυπνούσε με τίποτα,ούτε με τσιμπήματα στα μάγουλα και πείραγμα της μυτης.Μόλις τον άφηνα κάτω ξυπνούσε κι έκλαιγε γιατί πεινούσε.Τον έπαιρνα και κοιμόταν αμέσως.

Δεν είχα και σχεδόν καθόλου γάλα τις πρώτες μέρες(ίσως και λόγω της καισαρικής).Οι μαίες δεν με αφήναν να του δώσω ξένο γάλα και το μωρό αφυδατώθηκε και έχασε πολλά γραμμάρια.Φώναξα την παιδίατρο του νοσοκομείου και τους είπε ξεκάθαρα ότι το μωρό πρέπει να φάει για να μην ανεβάσει κι άλλο ίκτερο λόγω της αφυδάτωσης.Αυτές όμως τίποτα και δεν με άφηναν να βγάλω με θήλαστρο για να μην υπάρχει σύγχυση θηλών.

Το μωρό μου με αυτή τη τακτική έγινε αδύναμο και δεν κατάφερε να θηλάσει ποτέ ικανοποιητικά.Συνεχίσαμε το θηλασμό με αυτό το ρυθμό,δηλαδή μία γουλιά,ύπνος,μία γουλιά,ύπνος.Κάθε θηλασμός διαρκούσε όλη μέρα κυριολεκτικά.Αυτό είχε ως συνέπεια το μωρό να είναι νευρικό γιατί δεν μπορούσε να χορτάσει και να κοιμηθεί συνεχόμενα.

Έπαθα και 2 φορές μαστίτιδα(13 ημερων η πρωτη και 40 ημερών η δεύτερη) γιατί δεν άδειαζε καλά το στήθος.Θήλασα με τη πρώτη μαστίτιδα παρόλο που πήρα αντιβίωση.Τη δεύτερη φορά το έβγαζα και το πετούσα γιατί έπρεπε πάλι να πάρω αντιβίωση και ο παιδίατρος είπε να μη τον επιβαρύνουμε τόσο σύντομα και δεύτερη φορά.

Πήρα πολλές συμβουλές από μαίες,έκανα τηλέφωνα σε έναν σύλλογο μητέρων που συμβουλεύουν νέες μητέρες ως προς το θηλασμό,δοκίμασα άπειρες στάσεις και τεχνικές.

Άντεξα 2.5 μήνες,μετά έπρεπε να γυρίσω στη δουλειά και άρχισα να βγάζω γάλα με θήλαστρο και να του το δίνω με μπιμπερό για άλλους 7 μήνες.

Με όλα αυτά θέλω να πω ότι κάθε παιδί και κάθε μάνα είναι ξεχωριστές περιπτώσεις και όλες οι συμβουλές είναι γενικές.Τις ακούς αλλά πρέπει να εμπιστευτείς και το ένστικτό σου για να δεις τι σου ταιριάζει.Εγώ πιστεύω ότι αν με είχαν αφήσει οι μαίες να πράξω όπως νόμιζα θα τα είχαμε καταφέρει γιατί το παιδί έπιανε σωστά το στήθος και είχα την υπομονή να το κάνω.

Ξέρω περιπτώσεις που το μωρό ήταν σε θερμοκοιτίδα 2,5 μήνες,η μάνα του έβγαζε το γάλα της με θήλαστρο όλον τον καιρό και μετά το παιδί θήλασε από το στήθος κανονικά για ένα χρόνο.

Η αδερφή μου θήλασε πρώτη φορά μετά τις 7 μέρες γιατί το μωρό ήταν στη θερμοκοιτίδα.

Κι άλλα μπορεί να πάθουν αυτή τη σύγχυση θηλών με την πρώτη φορά που θα πιουν μπουκάλι.

Επίσης έχω φίλη που έβγαζε από την αρχή γάλα με θήλαστρο γιατί δεν είχε θηλές και το γάλα αυξανόταν όσο περνούσε ο καιρός.Δεν κόβεται με το θήλαστρο.

Θα έχεις υπομονή κι επιμονή αλλά δεν χρειάζεται υστερία με το θηλασμό σαν διαδικασία.Σημαντική είναι η επαφή κατά τη διάρκεια του θηλασμού και βοηθάει ψυχολογικά και τους δύο αλλά πιο σημαντικό είναι το ίδιο το γάλα,για τις πρωτείνες του και τα αντισώματά του.

Οπότε αν για κάποιο λόγο το παιδί δεν μπορεί να θηλάσει,ΑΦΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙΣ ΕΠΑΡΚΩΣ,η γνώμη μου είναι να πεις ναι στο θήλαστρο.Βέβαια ομολογώ ότι είναι μία δύσκολη διαδικασία και όχι τόσο απλή όσο ο θηλασμός αλλά από το να χάσει το παιδί σου το αναντικατάστατο μητρικό γάλα το κάνεις κι αυτό.

Εύχομαι καλή επιτυχία! :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ρώτησε στην κλινική που θα γεννήσεις αν υπάρχει η δυνατότητα να έχεις το μωρό μαζί σου (rooming in). Το καλύτερο θα ήταν να το έχεις μαζί σου συνεχώς και να θηλάζεις πολύ συχνά. Τότε ούτε το στήθος σου θα πριστεί ούτε θα χρειαστείς θήλαστρο. Στην περίπτωση που δεν γίνεται να το έχεις μαζί σου μπορείς να ζητήσεις αποκλειστικό θηλασμό και να μην το ταΐζουν τίποτα άλλο, ούτε γάλα ούτε ζαχαρόνερα. Αν το μωρό το φέρνουν συχνά και νηστικό και τρώει ικανοποιητικά ούτε τότε χρειάζεται το θήλαστρο. Η μόνη περίπτωση είναι άμα δεν τρώει ικανοποιητικά από το στήθος, πχ αν το φέρνουν ταΐσμένο ή λόγω ίκτερου, ή αν είναι για ώρες μακρυά από τη μαμά του. Γενικά όμως δεν χρειάζεσαι θήλαστρο, μόνο σε περίπτωση προβλήματος.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εγω θα σου ελεγα να μην μπαινεις στη διαδικασια να αγχωθεις απο τωρα,διαβασε κ ενημερωσου κ οταν ερθει η ωρα κανε την προσπαθεια σου κ δωστα ολα!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΟΛΓΑ ΚΟΚ έγραψε:

Amanda μου, έχεις πολύ δίκιο να σκέφτομαι θετικά... αλλά θυμάμαι την αδερφή μου που γέννησε πριν 4 χρόνια και η μπεμπούλα για κάποιο λόγο δεν έπιανε το στήθος σωστά, με αποτέλεσμα από την μια να πετρώσει το στήθος της και από την άλλη να ματώσουν οι πληγές της.

Άσε που δεν ξέρω γιατί, αλλά αυτό που έχω ακούσει για το Ιασώ στο οποίο και θα γεννήσω, είναι ότι οι μαίες δεν σε βοηθάνε σχεδόν καθόλου με το πως να τοποθετηθει το μωράκι σωστά!

Όπως και να΄ χει, σε ευχαριστώ και πάλι για την απάντησή σου! :-)

Με το καλο το μωρακι σου!!! Τα περισσοτερα στα ειπαν οι κοπελες. Το μονο που εχω να σου πω εγω ειναι να μην εχεις αγχος με το νοσοκομειο. Κι εγω γεννησα στο Ιασω και σε πληροφορω πως με βοηθησαν παααααρα πολυ στο θεμα του θηλασμου. Δεν του δωσαν ποτε ξενο γαλα κι ας ειχε πολυ Ικτερο. Ηταν διπλα μου ανα πασα στιγμη και δεν ειχα κανενα προβλημα!! Η κουμπαρα μου γεννησε στο ελενα και ενω της ειχαν κανει πλυση εγκεφαλου6 με τον θηλασμο στην πρωτη δυσκολια του δωσαν ξενο γαλα! Αν πεις αποκλειστικο θηλασμο στο φερνουν οταν κλαιει! Το εχεις σχεδον ολη μερα μαζι σου! Αυτα! Με το καλο το ζουζουνακι σου!
Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

×
×
  • Προσθήκη...