Μετάβαση σε περιεχόμενο

βοηθεια με το θηλασμο!!


Recommended Posts

Καλησπερα κοριτσια!Γεννησα την μπουμπου μου πριν λιγες μερες και θα ηθελα να τα καταφερω να θηλασω αποκλειστικα αλλα αντιμετωπιζω καποιες δυσκολιες-φοβιες!!Αρχικα ενα νεογεννητο ποση περιπου ωρα θηλαζει?Καποιες φορες περναει το 3ωρο η μπουμπου δεν σηκωνεται!!Ο γιατρος μου εχει πει να περιμενω λιγο αλλα μετα να την ξυπναω εγω.Οταν ειναι απο τον υπνο ομως δεν τρωει πολυ.Τι να κανω sos?Χθες της εβγαλα με το θηλαστρο μια φορα αλλα θελω να να τη μαθω ετσι!Εχω αγχωθει παααρα πολυ!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Na sou zisei !!!!

Γραψε μας το βαρος που γεννηθηκε το μωρο , την ημερομηνια γεννησης

το βαρος που βγηκε απο το νοσοκ , αν εκανε ικτερο και ποσο , ποσες φορες θηλάζει την ημερα και απο ποσο , ποσες πανες βρεχει και ποσες εχει με κακα .

θα επανέλθω :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

να ναι γερο και ευτυχισμενο..εχει δικιο η Λαλα πρεπει να μας δωσεις καποιες πληροφορίες προτου σου πουμε τις γνωμες μας...

Προς το παρον...ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΑΙ!!!ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΒΑΣΙΚΟ!!

ΗΡΕΜΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ειναι τα βασικα συστατικα του επιτυχιμενου θηλασμου και το μωρο...η κηνητηριος δυναμη του!!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΕΔΩ!!!

Και η βασικοτερη ολων η καλη μας Λαλα!!!

φιλακια!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γεννηθηκε 3120, απο το μαιευτηριο βγηκαμε 2780.Την τελευταια μερα πηρε 30 γρ.Εκανε ικτερο απο 8,30 εως 10,3!Προσπαθω να την ταιζω καθε 3 με 3,5 ωρες εκτος απο το βραδυ που την αφηνω παραπανω!Κανει κακα περιπου 3 φορες την ημερα και την αλλαζω περιπου 5-6 φορες.Εχει αρκετα αερια.Καθαρα πινει γαλα περιπου στα 25 λεπτα αλλα στο στηθος μενει παραπανω.Μου ειπε η μαια μου οτι τωρα που ειναι αρχη πρεπει να το παλευω μια ωρα για να φαει καθαρα 20-25 λεπτα.Απο το θηλαστρο εφαγε 35γρ.Σημερα ξυπνησε μονη της 2 φορες για να φαει αλλα τις περισσοτερες φορες την ξυπναω εγω.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Θα σου πει βαβαια και η ΛΑΛΑ πιο σηγουρα...αλλα να ξερεις οτι το μωρο που θηλαζει δεν εχει ωραριο. Εμεις ειχαμε φτασει να θηλαζουμε επι 2 ωρες σερι...να κοιμαται μιση ωρα και μετα να ξαναθηλαζει για αλλη μια ωρα.

Το 3-3,5 ωρες σε τοσο μικρη ηληκια νομιζω οτι πολυ λιγο...το μωρακι σου μπορει να υποσιτηζετε...θα ηταν καλο πιστευω να το βαζεις πιο συχνα στο στηθος. Ισσος να δοκιμασεις να το ταησεις κοιμησμενο- εγω το εκανα μερικες φορες...τις πολυ λιγες μερες που κοιμοτα πανω απο 2 ωρο σερι.

Επισης ειναι φυσικο να θελει να μενει παραπανω στο στηυος, αφενος γιατι πιπιλιζοντας θα σου αυξησει την παραγωγη, και αφετερου γιατο το στηθος σου δεν του δινει μονο φαγητο αλλα και ζεστασια ασφαλεια και αγαπη!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μην κρατας ρολοι στον θηλασμο προσφερε το γαλατακι οποιαδηποτε στιγμη της ωρας σου δειχνει σημαδια πεινας το 3ωρο ειναι για τα μωρα που παιρνουν μπουκαλι

Στην αρχη τους πρωτους 4 μηνες ημουν συνεχεια με το μωρο ολη μερα αγκαλια με το φαγητο εξω!!!!Και μην ανυσηχεις οτι αν την εχεις ολ μερα αγκαλια θα την κακομαθεις

πιπιλα δινεις???????????

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Δεν με πειραζει καθολου να κατσει οση ωρα θελει στο στηθος απλα μετα απο καποια στιγμη κλεινει το στομα της και "σπρωχνει" το στηθος.Συνηθως εγω την ξυπναω για να φαει.Εχω τρομαξει στα αληθεια τωρα,μηπως πρεπει να της δωσω συμπληρωμα?Θελω να θηλασω, μα το πιο σημαντικο ειναι να τρεφεται σωστα το κοριτσακι μου!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Για να εδραιωθει η γαλουχία θα πρεπει να κανεις τουλάχιστον 8 θηλασμους την ημερα . Ετσι οπως τα λες δεν βγαινουν οποτε πρεπει να επιμένεις περισσοτερο και την ημερα να ταιζεις το μωρο στις 2-2.5 ωρες . Βεβαια νομιζω θηλάζει αρκετα αποτελεσματικά και αυτο ειναι πολυ καλο .

Μερικα μωρα δεν ειναι πολυ προθυμα να θηλάσουν οποτε τα παρακινουμε . Αν δεν ξυπνάει θα της βγάζεις την πανα , θα την αλλαζεις και αν επιμενει θα της βρεχεις ελαφρα το ποπουδάκι . Το βαρος της ειναι ακομα χαμηλό και θελουμε να μεγαλωσει και να δυναμώσει συντομα .

Μεχρι στιγμης νομιζω σιτιζεται πολυ καλα , μην την ζυγιζεις καθε μερα . Ζυγιζουμε καθε εβδομάδα αλλιως τα αποτελεσματα δεν ειναι σωστα . Πρεπει να παρει γυρω στα 200 γρμ την εβδομαδα .

Συμπληρωμα ποτε θα της δινεις ? Πρεπει να την ξυπνας ... αφου την ξυπνησεις δεν την θηλάζεις καλυτερα γιατι τι θα το κανεις τοσο γαλα ? :P

Μην μπερδευεσαι μπορεις να ταισεις το μωρο σου αλλα πρεπει να το βοηθήσεις να συνεργαστει .

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σε ευχαριστω παρα πολυ για τις συμβουλες σου!Τις ακολουθω!Απο εχθες το βραδυ εχω δει καποια αλλαγη στην συμπεριφορα της μπεμπας μου!Μερα με τη μερα αλλαζει και βοηθαμε η μια την αλλη ολο κ πιο πολυ!Σημερα μου εφεραν την ζυγαρια και την ζυγισα!Ειναι 2950!Την Τριτη το πρωι ηταν 2770!Θα την ζυγιζω καθε Σαββατο!Ειναι καλη η αυξηση βαρους που εχει?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μπράβο σας πολυ ωραια ! Μια χαρα ειναι το βάρος αλλα τωρα την αλλη βδομαδα ξανά . Θα μετρας μονο τις πανες με τα τσισα και τα κακα .

Τα μωρα κατω απο 3 κιλα ειναι λιγοτερο προθυμα να θηλάσουν και κοιμουντε πολυ . Γιαυτο πρεπει να επιμενουμε λιγο περισσοτερο μεχρι να μεγαλώσουν λιγο , μετα θα ξέρουν απο μονα τους ;):)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Καλημέρα!! Μιας κι ο μπόμπιρας θηλάζει αυτή τη στιγμή βρήκα την ευκαιρία να σου απαντήσω.. Το βράδυ κι εγώ δίνω ξένο συμπληρωματικά από τον θηλασμό, γιατί τον βάζω μόνο από το ένα να ηρεμήσει κ λίγο η άλλη θηλή!! Εμάς ήρθε κι ο παιδίατρος την Παρασκευή το βράδυ τον είδε, τον ζύγισε, αλλά δεν πήρε όλο το βάρος που έχασε από την κλινική κ τώρα μου προσθέτει κι ένα γεύμα ξένο το μεσημέρι!!  Στην αρχή τη σύριγγα τη ρουφούσε σαν γατάκι, αλλά τώρα που το δοκιμάσαμε ξανά για να μη μπερδεύεται με τις θηλές είναι πιο δύσκολο, γιατί έχει γίνει πιο ζωηρός κι έτσι αφήσαμε το μπιμπερό!!
    • Εμένα τον πιάνει και την μέρα δυστυχώς! Υπομονή ναι πού θα πάει θα περάσουν! 🥴🥴 Σε λιγάκι ξεκινάμε βάρδια!! Χαχα Ευτυχώς πρόλαβα κι έκανα τώρα ένα ωραίο ζεστό μπανάκι και χαλάρωσα λίγο! 😊
    • Καλά είμαι 😊 Στη ρουτίνα μας. Καλά τα πάει η μικρή με την γυναίκα, έχουν βρει κι αυτές την ρουτίνα τους. Έχει προσαρμοστεί και δεν κλαίει όταν την αφήνουμε.  Είμαι στο στάδιο του αποθηλασμου. Τώρα της δίνω μόνο πρωί βράδυ και έχει ξεκινήσει και πίνει τώρα και αρκετό αγελαδινό γάλα, οπότε αυτό το μήνα σκέφτομαι να κόψω και τον πρωινό θηλασμό και τον επόμενο μήνα τον βραδινό. Για να δούμε... Θα σε συμβούλευα να κάνεις έστω και με βιντεοκλήση μία συνάντηση με σύμβουλο θηλασμού μπας και βρει τι φταίει. Είναι κρίμα τώρα να πονάς 😕
    • Κι εμείς έτσι ακριβώς...όλη μέρα κοιμόταν κάτι μισαωρα ένα τέταρτο και πάει λέγοντας και τ απόγευμα δεν άντεξε κοιμήθηκε απ' τις 6 μέχρι τις 9..μετά κοιμήθηκε κάνα τέταρτο και τώρα προσπαθώ να τον βάλω μπας και κοιμηθεί κάνα τετράωρο...εντάξει παρηγοριεμαι τουλάχιστον δεν είναι μόνο ο δικός μου
    • Τα άλματα ουσιαστικά θα καταλαβαίνεις γιατί το μωράκι φέρεται κάπως διαφορετικά..Εμείς ας πούμε περάσαμε τα 2 πρώτα και τα καταλάβαμε καλά 😂..Εμένα στηρίζει κεφαλάκι και έχουμε και οπτική επαφή αρκετή θα έλεγα...Μη σε αγχώνει αυτό,κάθε μωράκι θέλει τον χρόνο του 🙂🙂..Αχ και εμάς τα βράδια μας είναι λίγο περίεργα λόγω κολικών αλλά θα περάσουν που θα πάει..
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...