Μετάβαση σε περιεχόμενο

πως να επιλεξω παιδικο σταθμό

Recommended Posts

καλημέρα φίλες μου. σκέφτομαι να βρώ δουλεια . δυσκολο το βλέπω αλλα τεσπα.θα ήθελα να τα πουμε λίγο όσον αφορα τους παιδικους σταθμους . η μικρη μου είναι 2μιση και σκέφτομαι μαλλον τη λύση του ιδιωτικού .και σας ρωτω. σε ποια τμηματα χωρίζονται τα παιδια ανα ηλικία? πόσα παιδακια εχει το κάθε τμήμα? τα προσέχουν? ποσο κοστίζει? η λύση του δημοσιου είναι καλη ή συβιβαστική?τι αλλο πρεπει να προσεξω?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα κοπέλα μου,

Πρίν ένα χρόνο κοίταγα και εγώ το θέμα του παιδικού σταθμού για την κόρη μου, αλλά τελικά το ανέβαλα. Από την έρευνα όμως που έκανα κατέληξα σε έναν ιδιωτικό παιδικό σταθμό που θα την στείλω από Σεπτέμβριο. Είδα διάφορους, και κατέληξα στον συγκεκριμένο γιατί πήγα χωρίς ραντεβού και με δεχτήκανε και μου έδειξαν τους χώρους όπου θα είναι το παιδί, ακόμα και τις τουαλέτες, την κουζίνα,κ.α. Κοινώς δεν είχα να μου κρύψουν κάτι και το εκτίμησα πολύ αυτό.

Από τιμές όλοι κυμμαίνονται γύρω στα 300 – 350(και με λεωφορείο) καθώς και 200 € για την εγγραφή. Τα τμήματα απαρτήζονται περίπου 15 - 20 παιδάκια. Σε αυτό βέβαια που θα στείλω εγώ την κόρη μου κοστίζει 200 €, χωρίς λεωφορείο και χωρίς εγγραφή.

Γνώμη μου είναι, να κάνεις μια βόλτα στη γειτονιά σου να δεις τους περισσότερους σταθμούς και να συνομιλήσεις με τους υπευθύνους. :)

Ναι,κοπελιτσα μου,συνηθως τοσα παιδακια ειναι σε καθε τμημα.Εγω απο την εμπειρια μου θα σου πω να πας να κοιταξεις 5-6 σταθμους πρωτα κ μετα να καταληξεις.Αν τα οικονομικα σας το επιτρεπουν καλυτερα βαλε το παιδακι σε ιδιωτικο.Ειναι πολυ καλυτερα απ'το δημοσιο.Σε γενικες γραμμες τα προσεχουν τα παιδακια...βεβαια οχι οπως θα το προσεξει η μαμα...αλλα τι να κανουμε.Παντως ενα παιδακι αφου κλεισει τα 3,νομιζω δουλευει,δεν δουλευει η μαμα,καλο ειναι να πηγαινει σε εναν παιδικο,εστω για λιγες ωρες.

Να κοιταξεις το θεμα της καθαριοτητας κ οποσδηποτε η νηπιαγωγος που θα ειναι εκει να σου εμπνεει,ασφαλεια κ εμπιστοσυνη.Καποια στιγμη,οταν εψαχνα εγω για τη δικη μου,πηγα σε ενα σταθμο κ με το μπηκα μεσα,μου ηρθε μια βρωμα(βοθριλα,για την ακριβεια)...η κυρια που ειταν εκει προσπαθησε να δικαιλογησει την κατασταση,αλλα οτι κ αν μου ειπε δεν με επεισε...κ ειχα δικιο γιατι μετα απο 1 χρονο...εκλεισε.

Δεν ειναι τιποτα το φοβερο,μην ανυσηχεις,απλα βρες εναν καλο παιδικο κ το πρωσοπικο που θα ειναι εκει να αγαπαει αυτο που κανει,θα το καταλαβεις απο αυτα που θα συζητησεις!!!

καλημέρα!έχω ένα γιο στην ίδια ακριβώς ηλικία με την κόρη σου και πάει ήδη παιδικό. Είμαι από Γιάννενα και έψαξα όλους τους ιδιωτικούς σταθμούς αλλά όλοι έιχαν κάτι που δεν μου άρεσε. Τελικά κατέληξα σ΄ έναν δημόσιο- πρότυπο που βλέπω ότι το παδί μου περνάει καλά. Τώρα τα κριτήρια για μένα είναι τα εξής: Κάνε μία έρευνα αγοράς έχοντας και το απιδί μαζί σου. Μίλα με το προσωπικό κάθε σταθμού και άσε το παιδί σου δοκιμαστικά κανένα μισάωρο στην αντίστοιχη τάξη για αν δεις πως αντιδρά. Νομίζω ότι το ίδιο το παιδί θα σου δείξει το δρόμο. Μην εντυπωσιάζεσαι από τους χώρους ή τα παιχνίδια, η πολιτική τους είναι περίπου παρόμοια. να θυμα΄σαι ότι κανείς δεν θα το προσέξει σαν εσέναόύτε υπάρχουν οι super σταθμοί.

Αναφορικά με το κόστος εδώ στα Γιάννενα ο πιο ακριβώς είναι 330 και ο πιο φτηνός 250. θα υπολογίσεις extra δώρο χριστουγέννων- Πάσχα- Καλοκαιριού. Επίσης οι τιμές αλλάζουν ανάλογα με το αν θέλεις σχολικό και μεσημεριανό φαγητό.

Αναφορικά με την ηλικία και τον αριθμό των παιδιών ανά τμήμα δεν θα βγάλεις άκρη. Οι ιδιωτικού σταθμοί τα πέρνουν όλα τα παιδιά γίατί θέλουν τα λεφτά. παράδειγμα στο σχολείο του γιου μου το τμήμα του έχει μόνο δυομισάρια αλλά σου είπα είναι πρότυπο. Πέρισυ που πήγαινε σε ιδιωτικό ήταν σε μία τάξη με 20 παιδιά, ήταν ο πιο μικρός και η μέση ηλικία των παιδιών ήταν 3.

Ελπίζω να σε βοήθησα

εκει στο δημοσιο πόσα πληρώνεις? ετοιμάζεις εσυ το φαγητο του? εκανες απο τον ιούνιο την εγγραφη για το σεπτεμβρη?το καλοκαιρι ειναι κλειστο?

Εγώ δεν πληρώνω τίποτε γιατί έχω πάει μέσω του προγράμματος της εργατικής εστίας. Κάνεις τα χαρτιά σου τέλη Μαϊου αρχές Ιουνίου και η βασική προϋπόθεση είναι να μην είναι η μητέρα δημόσιος υπάλληλος, άρα εσύ δεν έχεις πρόβλημα. Τα αποτελέσματα βγαί-νουν μέσα με τέλη Ιούνη και πρέπει να πας να κάνεις απευθείας την εγγραφή. Πρέπει να είναι πανελλαδικό πρόγραμμα γι΄ αυτό ψάξτο.

Το σχολείο φροντίζει και για τα τρία γεύματα του παιδιού, το μόνο που δεν έχει είναι το σχολικό.

Επίσης είναι ανοιχτό το καλοκαίρι, μόνο τον Αύγουστο κλείνει, φαντάσου ότι ήταν ανοι-χτό και μέσα στις γιορτές. Πάντως τώρα στα μέσα της χρονιάς δεν δέχονται.

Εγώ προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένη γιατί βλέπω ότι το παιδί μου είναι καλά.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...