Μετάβαση σε περιεχόμενο

Η πρώτη τούρτα γενεθλίων - Συνταγές

Recommended Posts

• Απαντήσεις 128
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

savropinguinos έγραψε:

μαγκυ θα μεσ τειλεις ενα κομματι γιά θα την πασαληφτειτε οτι περισσεψει?αχαχαχαχαχαχαχαχαχ φιλια!!!

Ενα κομμάτι κι εδω! τα χεράκια τρώγονται? :huh:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

τbell έγραψε:

savropinguinos έγραψε:

Ενα κομμάτι κι εδω! τα χεράκια τρώγονται? :huh:[/quote:2dei53qs]

Θα σας εστελνα αλλα δεν εμεινε τιποτα ;);)

ολη τρωγετε και χερακια και τα ποδια και η μυτη

:P

xairetai...σορυ που επεμβαινω..ειναι πολυ νωρις για τουρτα..και απο τι εχω διαβασει ειστε πολυ χρυσοχερες...μολις εκανα το πιο ευκολο προφιτερολ του κοσμου και ειπα να σας το πω..

χωρισ λαδια,βουτυρα..και γινεται σε 10 λεπτα..ρωτηστε και τη thouli..

τυπου προφιτερολ!!!

1 ποτηρι νερου αλευρι

2,5 ποτηρια νερου ζαχαρη

1 κουτι κακαο..

ολα αυτα μαζι σε 1 μπωλ..

1,5 λιτρο γαλα.

5 βανιλιες

1 αυγο..

1-1.5 κουτι πτι μπερ ή οτι αλλο μπισκοτο θελετε..εγω ας πουμε εβαλα σημερα και corn flakes

λοιπον..βαλτε το γαλα στη κατσαρολα...οτνα γινει χλυαρο βαζεται το μιγμα(αλευρι ζαχαρη,κακαο)..χαμηλωνετε τη φωτια.ανακατευετι συνεχεια εως οτου αρχιζει να πηζει..οχι να γινει πολυ παχυρευστο..φανταστειτε οταν γινει σα μιγμα κρεπας..αποσυρουμε απο τη φωτια και βαζουμε τισ 5 βανιλιεσ και το αυγο και ανακατευουμε..

αραδιαζεται σε 2 ταψια στοργγυλλα 25 εκατ περιπου τα μπισκοτα ή οτι αλλο θελετε,ριχνετε το μιγμα..ριχνετε και τρουφα και αφου κρυωσει λιγο βαλτε το στο ψυγειο..ειναι παρα πολυ ελαφρυ και οχι τοσο γλυκο..

maggy έγραψε:

VENI έγραψε:

Λοιπον θελω συνταγη τωρα!!!!!!!!!!!!

Θα την βαλω και στο Blog αν δε σε πειραζει :blush:[/quote:12967zrg]

ελα βρε μαγγυ!!!!! τι να με πειραζει καλε??

λοιπον αν και καθυστερημενα!!!!

δεν ειναι κατι το δυσκολο...

βαζεις 3 φετες του τοστ κατα μηκος και 3 σε δευτερη σειρα.κολλας αυτες τις φετες μεταξυ τους με βουτυρακι ή μαγιονεζα ή φιλαδελφεια...

αλειφεις με μαγιονεζα ή φιλαδελφεια ελαφρα τις φετες και βαζεις οτι θελεις!!!

εγω ειχα βαλει κασερι, παρμεζανα τριμμενη, ζαμπον κασερι αλλα μπορεις να βαλεις και κοτοπουλο ή κασερι καπνιστο, σολωμο σε φετες, παστα ελιας, τονο, αναλογα τα γουστα...

συνεχιζεις αλλη μια στρωση ψωμι κτλ με τον ιδιο τροπο και απλωνεις παλι οτι θελεις...

βαζεις αλλη μια στρωση και τελος.

φτιαχνεις εαν μειγμα σε ενα μπολ με 150γρ βουτυρο, 500γρ φιλαδελφεια(και λιγο λιγοτερο), τα χτυπας στο μιξερ και μετα με ενα κουταλι ανακατευεις 3 κουταλιες της σουπας γιαουρτι φιλαδελφεια.

τα απλωνεις απο πανω οπως στις τουρτες και με κορνε κανεις σχεδιακια σαν τουρτα.

με μια οδοντογλυφιδα σχεδιαζεις εναν ασσο και με το μειγμα που περισσεψε αφου προσθεσεις κετσαπ για να παρει χρωμα και αλλη γευση(αρκετουτσικη) γεμιζεις παλι με το κορνε το σχεδιο του ασσου.

γινεται πολλυυυυυυ νοστιμο αντι για κρυα σαντουιτσακια στον μπουφε και πολυ νοστιμο και εντυπωσιακο!!!

την ιδεα την πηρα απο εδω αλλα οπως παντα εκανα του κεφαλιου μου και βγηκε πολυ ωραια!!!

http://www.sintagespareas.gr/sintages/a ... liksi.html

ΣΩΣΩ έγραψε:

xairetai...σορυ που επεμβαινω..ειναι πολυ νωρις για τουρτα..και απο τι εχω διαβασει ειστε πολυ χρυσοχερες...μολις εκανα το πιο ευκολο προφιτερολ του κοσμου και ειπα να σας το πω..

τυπου προφιτερολ!!!

1 ποτηρι νερου αλευρι

2,5 ποτηρια νερου ζαχαρη

1 κουτι κακαο..

1,5 λιτρο γαλα.

5 βανιλιες

1 αυγο..

1-1.5 κουτι πτι μπερ ή οτι αλλο μπισκοτο θελετε..εγω ας πουμε εβαλα σημερα και corn flakes

λοιπον..βαλτε το γαλα στη κατσαρολα...οτνα γινει χλυαρο βαζεται το μιγμα(αλευρι ζαχαρη,κακαο)..χαμηλωνετε τη φωτια.ανακατευετι συνεχεια εως οτου αρχιζει να πηζει..οχι να γινει πολυ παχυρευστο..φανταστειτε οταν γινει σα μιγμα κρεπας..αποσυρουμε απο τη φωτια και βαζουμε τισ 5 βανιλιεσ και το αυγο και ανακατευουμε..

αραδιαζεται σε 2 ταψια στοργγυλλα 25 εκατ περιπου τα μπισκοτα ή οτι αλλο θελετε,ριχνετε το μιγμα..ριχνετε και τρουφα και αφου κρυωσει λιγο βαλτε το στο ψυγειο..ειναι παρα πολυ ελαφρυ και οχι τοσο γλυκο..

και νοστιμο και ευκολο και γρηγορο!!! καταραμενη διαιτααααααααααα :angry::angry::angry:

woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo:

Να ρωτησω κατι?? Σκεφτομαι τωρα την τουρτα που θα κανω για τα γενεθλια του μικρου.. Αν οταν κανω το παντεσπανι, στο σιροπιασμα, αν βαλω αντι για ζαχαρη η μελι (δε θυμαμαι τι μπαινει) βαζω μαρμελαδα φραουλα λετε να βγει καλο?

λενα δεν ξερω...αν ομως εχει υγρασια η μαρμελαδα γιατι οχι?λογικα γινεται..

αλλα οχι πολυ για να μην γινει πολυ μπουχτιστικη η τουρτα.

αλλα γιατι?

Lena_thess έγραψε:

Να ρωτησω κατι?? Σκεφτομαι τωρα την τουρτα που θα κανω για τα γενεθλια του μικρου.. Αν οταν κανω το παντεσπανι, στο σιροπιασμα, αν βαλω αντι για ζαχαρη η μελι (δε θυμαμαι τι μπαινει) βαζω μαρμελαδα φραουλα λετε να βγει καλο?

Κοιτα μπορεις να μην το σιροπιασεις και να το αλειψεις με μαρμελαδα και απο πανω να βαλεις την σαντιγυ ή την κρεμα θα παρει υγρασια απο το σιροπι που θα εχει η μαρμελαδα.

Μπορεις επισης να βαλεις λίγο νερό σε ένα πρικι και να αραιώσεις την μαρμελαδα και να την κανεις σιροπι ή ακομη να παρεις σιροπι φραουλας να το αραιωσεις με νερο και παλι να το κανεις σιροπι και τελος μπορεις και με ζελε φραουλας να κανεις το ιδιο. Διαλεγεις και περνεις :P;)

ΣΩΣΩ έγραψε:

τυπου προφιτερολ!!!

1 ποτηρι νερου αλευρι

2,5 ποτηρια νερου ζαχαρη

1 κουτι κακαο..

1,5 λιτρο γαλα.

5 βανιλιες

1 αυγο..

καλο ναι αδερφουλα αλλα εγω σα γνησια ποντια παραεβρασα τη γεμιση κ εγινε πηχτο.. :ohmy::blink::ohmy::blink:

maggy έγραψε:

Lena_thess έγραψε:

Κοιτα μπορεις να μην το σιροπιασεις και να το αλειψεις με μαρμελαδα και απο πανω να βαλεις την σαντιγυ ή την κρεμα θα παρει υγρασια απο το σιροπι που θα εχει η μαρμελαδα.

Μπορεις επισης να βαλεις λίγο νερό σε ένα πρικι και να αραιώσεις την μαρμελαδα και να την κανεις σιροπι ή ακομη να παρεις σιροπι φραουλας να το αραιωσεις με νερο και παλι να το κανεις σιροπι και τελος μπορεις και με ζελε φραουλας να κανεις το ιδιο. Διαλεγεις και περνεις :P;)[/quote:2ngsak7i]

ασχετο αλλα ειδα το τικερακι σου!! εχασες 3 κιλα????????????????? :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo:

thouli έγραψε:

ΣΩΣΩ έγραψε:

καλο ναι αδερφουλα αλλα εγω σα γνησια ποντια παραεβρασα τη γεμιση κ εγινε πηχτο.. :ohmy::blink::ohmy::blink:[/quote:2gg166hm]

Ποτηρι απο ποτηρι εχει διαφορα για αυτο σου επηξε οχι απο το βρασιμο εβαλες πιο πολυ αλευρι κατεθεινα να κατηγορησεις την ποντιακη φυλη μας :angry: :laugh: :laugh: :laugh:

ενα ποτηρι ειναι 300γρ να ξερεις για την επομενη φορα

Ξαδερφη γιατι δεν το κανεις επαγγελμα?????Θα χρειαστω την βοηθεια σου οταν ερθει η ωρα για την τουρτα της μπεμπας μου!!! Καλα?????

798.jpgΗ τουρτα που εκανα σημερα για τον κουνιαδο αλλα μπορειτε να την κανετε για πορωμενουσ μπαμπαδες :P Ηταν λιγο της τελευταιας τιγμης και δεν εγινε πολυ καλη ειχα και το μωρο αγκαλια γιατι ηθελε να βλεπει τι κανω τα νευρα μου εκτος βγηκαν :angry::angry:

να σας δείξω και εγώ με την σειρά μου την τουρτίτσα που έκανα για τον καλό μου για σήμερα που είναι του αγίου βαλεντίνου

dsc05634m.th.jpg

dsc05633z.th.jpg

maggy μου τελικά δεν έκανα με ζαχαρόπαστα γιατί δεν θα προλάβαινα, σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου! :)

Μπραβο μανταρινακι μου δεν πειραζει και αυτη ειναι πολυ ομορφη τουρτιτσα, την επομενη φορα ελπιζω να φανω πιο χρησιμη Χρονια Πολλα τους ερωτευμενους με μια γρηγορη και ευκολη τουρτιτσα :):)

818.jpg

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• ΚΟΡΊΤΣΙΑ ΜΟΥ!!! ΈΣΚΑΣΕ ΤΟ 1ο ΔΌΝΤΙ! Δεν το πιστεύω!!! Πως είναι δυνατόν τόσο γρήγορα;;; 4,5 μηνών είναι ακόμα!!!
    • Μακάρι να βγουν καθαρες οι εξετασεις κοριτσι μου να μην ταλαιπωρηθεί άλλο η μικρή Ωωω 14 χρόνια ;;; Μπράβο σας κορίτσι μου πάντα ευτυχισμένοι να είστε !!! Όλα τα δεκαρια Μαζεμένα 😂 εύκολη ημερομηνία την θυμάσαι 
    • Ναι είναι δύσκολο όντως! Ευχομαι κ να μην χρειαστεί να το κανεις πραγματικά!! Πολύ εύκολα μπορεί να επιμολυνθει το δείγμα είναι η αλήθεια γι'αυτο ζήτησε κ με κουτάκι τώρα. Αντε να δούμε πως🙄 Ας είναι βέβαια αρνητική η καλλιέργεια ναι χαλάλι ο κόπος που θα κάνουμε! Ευχαριστουμε πολυ πολύ! Παντρεμένοι κλείσαμε 8 χρόνια φέτος, μαζί όμως είμαστε 14. 10/10/10 κάναμε σχέση!!
    • Μερικες φορες βγάζω λίγα υγρά , λέω λες να έρθει ; αλλά μπα τίποτα ακόμα  Στην πρωτη μου ήρθε μέσα Ιανουαρίου στους 4,5 μήνες μετά την γέννα τώρα δεν ξέρω θα φανεί  εγω να πω την αλήθεια θέλω να έρθει θέλω να μπω λίγο σε μια σειρά να κάνω και τις εξετάσεις μου.. (παπ αίματος ) με τις επαφές έτσι και έτσι και εγώ πιστεύω αν έρθει η περίοδος κάπως θα αυξηθεί και η όρεξη 🫣
    • Ωχ να πάρει είναι δύσκολο να συλλέγεις ούρα από μωρό δεν το έχω δοκιμάσει αλλα φαντάζομαι κάτι να μην κάνεις σωστά δεν θέλει πολύ για να μην βγουν σωστά τα αποτελέσματα των εξετασεων ευτυχως δεν σου έκανε πυρετό το εμβόλιο  κάνε μια επανάληψη μήπως και βγουν καθαρές οι εξετάσεις της ποτε δεν ξέρεις  να ζήσετε κορίτσι μου πάντα ευτυχισμένοι και χαρούμενοι να είστε αγαπημένοι με υγεία να χαίρεστε την οικογένεια σας πόσα χρόνια μετράτε ; 
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...