Μετάβαση σε περιεχόμενο

Eγχειριζομαστε!

Eleny2

Recommended Posts

Κοριτσια καλησπερα!

Ειμαι πολυ στεναχωρημενη!

Μολις γυρισαμε απο τον οφθαλμιατρο που πηγαινουμε την μεγαλη μου και μας ειπε πως πρεπει να την εγχειρησουμε!

Ειναι σε πολυ καλη ηλικια και η οραση της ειναι αψογη.

Πρεπει ομως να διορθωσουμε τον στραβισμο!

Θα ηθελα να μου πειτε τι προτεινετε!

Να την εγχειρησουμε σε καποιον ιδιωτικο γιατρο(το κοστος ειναι 2000 ευρω) η στο Παιδων?

Ειναι αξιοπιστη η εγχειρηση στο Παιδων?

Δεν θελω να σκεφτουμε τα λεφτα και να εχει κοστος στο παιδι!

Εχετε καποια αναλογη εμπειρια?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

• Απαντήσεις 51
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΕΙΡΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΧΕΙ ΠΟΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΙΡΑ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΣΚΕΤΑ ΚΑΙ ΕΑΝ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΤΙ ΣΕ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΖΟΥΤΖΟΥΝΑΚΙ ΣΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ

καλησπερα κοπελα μου,ευχομαι να πανε ολα καλα.δεν εχω αναλογη εμπειρια,απλα θελω να σου πω,να κανεις αυτο που νομιζεις και πιστευεις οτι ειναι σωστο για το παιδακι σου..καλη επιτυχια ευχομαι... :):):)

Καντινου μου λυπαμαι πολυ! Πριν λιγο καιρο ημουν και εγω στη θεση σου! Τελικα αποφυγαμε το χειρουργείο γιατι πηρα και αλλη γνωμη! Δεν βελτιώνεται με τιποτα το προβλημα? Απ οτι θυμαμαι ειχατε βαλει γυαλακια και κλεινατε και το ματι. Δεν υπαρξε βελτιωση? Εγω παντως θα σου ελεγα να παρεις και μια δευτερη γνωμη. Ξερω ενα πολυ καλο γιατρο που ειδικεύεται στο στραβισμο. Μη το αφησεις ετσι.

Ευχαριστω κοριτσια!

Δημητρα, θα παμε για αρχη σε καποιον στραβισιολογο (στην Αθηνα θα αναιβουμε) και θα μας πει αυτοςΤο πιο σιγουρο ειναι να κανει επεμβαση.

Το θεμα μου ειναι, οι γιατροι του νοσοκομειου Παιδων ειναι καλοι η μονο οι ιδιωτικοι αξιζουν?

Για τους λόγους που ανέφερε και η Δήμητρα ρώτησα την ηλικία.

Καταρχήν θα πάρεις και δεύτερη γνώμη όπωσδήποτε. Επίσης τί είδους στραβισμός είναι αυτός? Τα ματάκια μπαίνουν μέσα ή βγαίνουν προς τα έξω? Σου είπαν πόσες μοίρες?

Έχετε αποκλείσει να είναι θέμα του ποντικιού στο ματάκι και η ανάπτυξή του να μην συμβαδίζει με την ηλικιακή ανάπτυξη του παιδιού?

Το να εγχειριστεί ένα μικρό παιδί για στραβισμό πριν ολοκληρωθεί η ανάπτυξει σημαίνει ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να ξαναστραβίσει όσο μεγαλώνει.

Ελενη μου πραγματικα δενξερω τι να σε συμβουλεψω...ισσος να ηταν καλυτερα να πας στο παιδων...να το δει και αλλος γιατρος...να δεις και εσυ πως ειναι τα πραγματα..και αναλογα να πραξεις

Οτι και να αποφασησετε παντως σας ευχομαι καλη επιτυχια, να

Η κορη μου ειναι 3 ετων!

Ναι, Δημητρα κλεισαμε το ματακι.

Η ορατοτητα και στα 2 ματια ειναι 10/10.

Παμε πολυ καλα!

Στραβιζουν και τα δυο ματακια.

Ποτε το ενα ποτε το αλλο!

Ουφ, εχω σκασει!

Ελενίτσα,καταρχάς μην στεναχωριέσαι!!!Βρήκατε το πρόβλημα και θα το αντιμετωπίσετε τώρα που είναι μικρή. :) Αυτό είναι πολύ θετικό για το παιδάκι σου.

Λοιπόν,δεν συμμερίζομαι την άποψη που υπάρχει οτι τα ιδιωτικά νοσοκομεία είναι καλύτερα απο τα δημόσια.Είναι θέμα καθαρά γιατρού και νοσηλευτικού προσωπικού.Που θα πέσεις...

Δεν γνωρίζω πολλά για το Παίδων,πάντως όσες φορές χρειάστηκε να πάμε τον μικρό μου αδερφό στο Παίδων της Πεντέλης,μείναμε πολύ ικανοποιημένοι απο το προσωπικό,την εξυπηρέτηση και τους γιατρούς.

Αν εσύ νιώθεις περισσότερη ασφάλεια στο ιδιωτικό,πήγαινε εκεί.Αν πάλι το θέμα είναι οικονομικό,φυσικά και θα προτιμήσεις το δημόσιο.Η δωρεάν παροχή υγείας είναι δικαίωμα όλων!!!

Στην θέση σου θα το έψαχνα μέσω γνωστών αλλά και απο εμπειρίες άλλων κοριτσιών στο Mammy.Σίγουρα θα σε βοηθήσει πριν αποφασίσεις!

Και για να κλείσω,εύχομαι να πάνε όλα καλά(που θα πάνε!!! :) ),να αναρώσει σύντομα η κουκλίτσα σου και πολλά φιλιά στα φατσόνια σου! :kiss:

Καλησπέρα...Καταρχάς,εύχομαι ολόψυχα να πάνε όλα καλά,και θα πάνε.Δεν έχει τίποτα το κοριτσάκι σου...!Υπομονή.

Είμαι υπέρ του Παίδων κι εγώ.Λόγω προβλήματος υγείας,σχεδόν μεγάλωσα εκεί..Στο Αγλαϊα Κυριακού,για το Αγία Σοφία δεν έχω τόσο καλή γνώμη.

Έχει πραγματικά πολύ καλούς γιατρούς,λατρεύουν τα παιδιά,τα πονούν,και επίσης έχουν και μεγάλη πείρα.

Καντινού καταρχήν ψυχραιμία.

Κατά πάσα πιθανότητα δεν θα εγχειριστεί το παιδί. Είναι αρκετά μικρό και στην ανάπτυξη. Εκτός αν το πρόβλημα είναι εξαιρετικά δύσκολο (πχ. να χάνονται και τα δύο ματάκια μέσα στη μύτη).

Ότι σου λέω στο λέω γιατί ακριβώς τα ίδια πέρασα και εγώ με τον γιο μου. Ο γιατρός μου είπε ότι θα πορευθεί με τα γυαλάκια του μέχρι τα 11 με 12 γιατί ήταν θέμα εκγύμνασης του ποντικιού του ματιού και υπερκινητικότητας του παιδιού. Στα 11 το πρόβλημα εξαφανίστηκε και μάλιστα έχει βγάλει και τα γυαλιά και γλιτώσαμε και την εγχείρηση. Τώρα είναι 17 χρονών παλικάρι και δεν φαίνετε τίποτα.

Πάρε και δεύτερη γνώμη από άλλο γιατρό. Νομίζω ότι θα σου πει να το αποφύγετε. Πάντως αν χρειαστεί να το κάνετε είναι απλώς θέμα γιατρού και όχι δημοσίου ή ιδιωτικού. Θα βρεις έναν γιατρό που θα νιώσεις ασφάλεια και σε αυτόν θα το κάνεις όπου κι αν είναι αυτός. Παίδων, Ευρωκλινική Παίδων κτλ. Απλά βρες κάποιον γιατρό να επισκεφθείς στο ιατρείο του. Γιατί αν τον συναντήσεις στο νοσοκομείο η αντιμετώπιση θα είναι διαφορετική. (Συμφέροντα των ιδιωτικών νοσοκομείων κτλ.)

Ελπίζω να βοήθησα και μην αγχώνεσε.

Σόρυ για το μεγάλο ποστ :(

eleftheria75 έγραψε:

Το να εγχειριστεί ένα μικρό παιδί για στραβισμό πριν ολοκληρωθεί η ανάπτυξει σημαίνει ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να ξαναστραβίσει όσο μεγαλώνει.

:(:(:(:(:( αχ βρε εελνη δε ξερω απο αυτα...δε ξερω να σε συμβουλεψω..

ευχομαι ολα να πανε καλα...

να γινει το καλυτερο για το μεγαλοκοριτσο σου...

εμεις εδω ειμαστε ;):kiss::kiss::kiss::kiss:

μη στεναχωρισαι :)

Ελένη ότι και να αποφασίσετε καλή επιτυχία,

να είναι όλα καλά για το παιδί!

Δεν έχω ανάλογη εμπειρία και δυστυχώς δεν μπορώ να εκφέρω

άποψη.

Κοριτσια, μου ερχετε να βαλω τα κλαματα!

Εξαρταται το παιδι μου απο εμας τους γονεις!

Οι κυνησεις μας πρεπει να ειναι υπευθηνες!

Εχω πελαγωσει!

30 χρονων μουλαρα και νιωθω τοσο αδυναμη, τοσο...μωρο!!!

Θελω να φωναξω μαμαααααααα χωρις να εχω καταλαβει οτι μανα ειμαι και εγω!!!!

Ευχαριστω κοριτσια για τις συμβουλες!

Σκεφτηκα για αρχη να παμε σε εναν στραβισιολογο και να μας πει εκεινος τι θα κανουμε!

ελενη σου έστειλα πμ για τον αδερφό μου αλλά ήθελα να σου πώ ότι το ίδιο είχε και μια ξαδερφούλα μου που απλά εβαλε γυαλιά και εκλεινε το καλό ματι για να δουλεύει το άλλο,οι γιατροί της είπαν για εγχείριση αλλά δεν έκανε τπτ.αποτέλεσμα να θεραπευτεί μόνο του με τον καιρό και τώρα είναι20 χρονών κοπελάρα χωρίς πρόβλημα και ο αδερφός μου που τον τρέχαμε 2 φορες την βδομάδα Θεσσαλονίκη και εγχειριστηκε τώρα ξανακύλησε. Ηρέμησε και δες τι θα σου πουν οι γιατροί.Δεν ξέρεις ποτέ πως θα αντιδράσει ο καθε οργανισμός αλλά πιά έχουν κάνει θαύματα σε τέτοιες επεμβάσεις.Σιγουρά θα πάνε όλα καλά.

Καντινού μου καλησπέρα,

δεν έχω βιώσει παρόμοια κατάσταση ώστε να σου πω που ήταν καλύτερα, αλλά η γνώμη μου είναι, λόγω του ότι δουλεύω σε ιατρική εταιρία, να πάτε σε κάποιο από τα Παίδων.

Σου το λέω αυτό, γιατί τα δημόσια νοσοκομεία δεν συγκρίνονται από τον εξοπλισμό που έχουν καθώς επίσης και από την εμπειρία των γιατρών λόγω των πολλών περιστατικών που έχουν αντιμετωπίσει.

ΚΑΝΤΙΝΟΥ 7 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΜΟΥΝΑ ΒΟΗΘΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΥ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟ ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΣΕ

ΣΤΡΑΒΙΣΜΟ THN ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΑΠΕΙΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ...

ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ..ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΡΟΥΤΙΝΑΣ ΑΥΤΗ Η ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ..

ΑΜΑ ΘΕΣ ΜΠΟΡΩ ΜΕΣΩ Π.Μ.ΝΑ ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΙΔΟΣ...

ΟΤΙ ΘΕΣ ΡΩΤΑ ΜΕ..ΟΤΙ ΑΠΟΡΙΕΣ ΕΧΕΙΣ...

ΑΝ ΘΥΜΑΣΑΙ ΚΑΠΟΤΕ ΣΟΥ ΕΙΧΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΧΡΗΖΕΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ

ΕΛΕΝΗ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΤΙ ΣΟΥ ΓΡΑΦΩ .

ΣΕ ΡΩΤΟΥΣΑ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕΣ ,ΑΝΗΣΥΧΗΣΑ .

ΤΩΡΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΘΕΜΑ .ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΘΕΙΤΕ .

ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΤΟ ΠΑΙΔΩΝ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ .

ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΘΕΙ Η ΜΙΚΡΗ .

ΠΕΣ ΜΟΥ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΕΠΙΣΚΕΦΤΩ (ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ).

Καταρχήν ψυχραιμία!!

Το χειρουργείο -αν τελικά χρειάζεται να γίνει- δεν είναι "επείγον" με την έννοια του ότι πρέπει να αποφασίσεις σήμερα ή αύριο!

Έχεις το πλεονέκτημα του χρόνου, να το ψάξεις, να πάτε και σε άλλους γιατρούς, να πάρετε γνώμες και τελικά να αποφασίσετε. Είναι μεγάλο πλεονέκτημα το να μη σε πιέζει ο χρόνος!

Όσον αφορά το Παίδων, αυτό που ισχύει γενικά είναι ότι έχουν τεράστια εμπειρία λόγω του μεγάλου αριθμού περιστατικών που αντιμετωπίζουν χρόνια τώρα. Σκέψου ότι κόσμος φέρνει τα παιδιά του εκεί απ' όλη σχεδόν την Ελλάδα...

ΒΡΕ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΤΡΑΓΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ Κ ΟΥΤΕ Ο ΑΣΘΕΝΗΣ ΚΑΘΕΤΑΙ ΜΕΡΕΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.

ΑΠΛΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΑΖΕΙ ΤΑ ΧΕΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ.

ΤΑ ΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ.

Κ

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Ναι, αυτό με το νοσοκομειακό είναι καλή λύση, επειδή κιόλας είναι καλύτερα μηχανήματα και δεν έχουν τόσο το ρίσκο να οδηγήσουν σε υπερπαραγωγή ή σε μείωση του γάλακτος, όπως πιο φτηνά θηλαστρα του εμπορίου.  Εμείς επειδή εν τέλει ανέλαβα εγώ εξολοκλήρου τον θηλασμό, είπαμε ότι ο μπαμπάς θα αλλάζει πάνες το μωρό, θα το κάνουμε μπάνιο μαζί αλλα θα το νανουριζει ο μπαμπάς όταν χρειάζεται. Τις περισσότερες φορές βέβαια κοιμόταν στο στήθος μου 😅 Αργότερα, ναι καλό είναι να συνηθίσει και λίγο το μπουκάλι, γιατί εμάς όντως δυσκολεύτηκε να το βρει όταν έκοψα τον θηλασμό και περάσαμε σε μπουκάλι... Και ήταν 1 έτους... Μας το είχαν πει και οι μαίες στα δικά μου μαθήματα, ότι βοηθάει γενικά να έχει μια επαφή με μπουκάλι. Αλλά γενικά και αυτό είναι σε κάθε μωρό. Οπότε, θα δείτε το δικό σας μωρό πώς θα τα πάει και θα αποφασίσετε. 
    • Εγώ είχα πάει σε μαγαζί κι έκανα λίστα. Είχα βάλει πράγματα που θέλω, τα οποία θα αγόραζα έτσι κι αλλιώς άμα δεν μου τα κάνανε δώρο. Οπότε όσοι με ρωτούσαν τι θα ήθελα, τους έλεγα πάτε εκεί έχω λίστα.  Μια φίλη μου μαία μου πήρε δώρο θηλαστρο. Εγώ δεν το χρησιμοποίησα τόσο πολύ, επειδή δεν έβγαινα τόσο συχνά εκτός σπιτιού. Επίσης δυσκολεύτηκα πολύ να βγάζω γάλα με το θηλαστρο, επειδή ο δικός μου θηλαζε ανά μιάμιση ώρα για 7 λεπτά, οπότε δυσκολευομουν σε αυτό το σύντομο διάστημα να κάτσω να βγάλω γάλα. Το έκανα όταν έπρεπε να λείψω ή για να ταΐσει ο άντρας μου το βράδυ μπας και κοιμηθώ εγώ, αλλά η αλήθεια είναι ότι με βοήθησε περισσότερο όταν πήγαινα να πάθω μαστίτιδα.   Άμα επιστρέψεις σε δουλειά ή πρέπει να λείψει για πάνω από 3-4 ώρες από το σπίτι, καλό είναι να το έχεις. 
    • Καλά, εμετός το σχόλιο! Ναι, οι γυναίκες κάθονται και βάζουν τα κλάματα με τις λεχωνες... 🙄 Άσε που πιο ψύχραιμες γυναίκες από τις μαίες δεν έχω δει.. αλλά για τις μαίες ποτέ κανείς δεν λέει τίποτα... 😒 Καλά, δε θα ρωτήσω από που έκανε αυτή τη στατιστική μελετη... αλλά προφανώς και δεν θα υπάρχουν αρκετές άμα όλοι αυτοί οι άντρες τους κάνουν μπουλινγκ... 😒
    • Ωχ τι λες ρε! Πωπω η κοπέλα... Πάλι καλά που είναι καλά και οι δύο! Ο μικρούλης λογικά θα μείνει μέρες στη ΜΕΝΝ και μπράβο στην κοπέλα που είναι ψύχραιμη!! Εύχομαι να τους πάνε όλα καλά!!  Καλά, ούτε κι εγώ την ήξερα την ένεση για το αμνιακό... Κάθε γέννα και διαφορετική! Σε κάθε ιστορία μαθαίνεις και νέα πράγματα!! 
    • Πολύ ενδιαφ΄ερον αυτό που σας είπαν... Είναι σίγουρα καλύτερο για το μωράκι να τρέφεται κατά αποκλειστικότητα από το στήθος... Απλά εχω διαβάσει τόσα πολλά... όπως ότι το μωρό μετά θέλει μόνο στήθος κι έτσι δεν μπορείς να λείψεις καθόλου από το σπίτι, ότι δε θέλουν το μπουκάλι, δε δέχονται να τα ταισει άλλος, γίνεται πιο δύσκολος ο αποθηλασμός κτλ που με έκαναν να καταλ΄ήξω σε αυτό το πλάνο. Μπορεί να λέω και βλακείες και η παιδίατρος να με συμβουλέψει διαφορετικά.. Ειλικρινά δεν ξέρω!🤦‍♀️
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...