Μετάβαση σε περιεχόμενο

Ανταγωνισμός....

Recommended Posts

Καλημέρα κορίτσια...Βλέπω γυρω μου,σε φιλικά ζευγάρια,ένα απίστευτο κομπλεξ των αντρών όταν η γυναικα είναι σε καλύτερη θέση οικονομικά..τους βγαίνει πολύ έντονα...δεν μπορω να καταλαβω γιατι...το εχετε παρατηρησει εσείς?γιατι κομπλάρουν τοσο αντι να χαιρονται?ξερω ζευγαρι που χωρισε γι αυτο..δεν το αντεχε ο αντρας της...μα ειναι δυνατον? :dry:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ναι liberty ειναι δυνατον διοτι υπαρχει ο ανδρικος εγωισμος που οσο και εαν θελουμε να τον εξαλειψουμε τους ποναει

Εγω βγαζω περισσοτερα απο τον αντρα μου. Και δεν τον πειραξε ποτε. Αν σου πω ομως οτι σε μερικες περιπτωσεις φτεναι και οι γυναικες...γιατι φροντιζουν να το τονιζουν σε καθε ευκαιρια. Επισης και η μαμα μου ευγαζε παντα περισσοτερα απο τον μπαμπα μου, ειχε φιλους σε ανωτερο κοινωνικο επιπεδο, και οι δικοι μου φιλοι ειναι σε ανωτερο κοινωνικο επιπεδο απο του φιλους του αντρα μου.

Αλλα κατα εναν περιεργο λογο παντα υπηρχε και υπαρχει ισσοροπια.

κακα τα ψεμματα ο αντρας μετραει την αξια του με τα λευτα που βγαζει. Αν εσυ ως γυναικα τον κανεις να αισθανετε κατωτερος απο σενα, αν τον γκρεμιζεις παο τον θρονο του, ακομα και λιγο κομπλεξικος να ειναι, θα βγαλει τεραστια απποθυμενα, θα ζηλευει και θα σε ανταγωνιζετε.

Εμεις ποτε δεν ειχαμε τετοιο προβλημα. δεν ξερω ειναι που μαλλον καταλαβαινουμε ο ενας τον αλλον, δεν προσπαθω να τονιζω οτι εγω βγαζω περισσοτερα, ειναι ΟΚ τα πραγματα, πιστευω οτι ειναι θεμα διαχειρησησ

Θα συμφωνησω με την αγαπητη Σεσιλια.Πολλες φορες θελουμε να δειχνουμε τοσο ανεξαρτητες που αυτο πληγωνει τον εγωισμο του αλλου. Φταιμε κι εμεις σα γυναικες δηλαδη. Βεβαια ολα ειναι σχετικα. Μπορει ο αλλος να το χει μεσα του το κομπλεξικο στυλ και να του βγαινει παντου...

Συμφωνω κ εγω με οτι ειπαν τα κοριτσια πριν.

Εγω για ενα διαστημα,οταν γνωρισα τον αντρα μου ειχα δικη μου επιχειρηση κ εβγαζα πολλα περισσοτερα απο εκεινον...αργοτερα,δυστηχως τα παραγματα για εμενα δεν πηγαν καλα κ το εκλεισα το μαγαζι,οποτε κ με συντηρουσε,οπως με συντηρει κ τωρα.

Δεν νομιζω οτι ουτε εκεινος ενοιωθε ασχημα τοτε αλλα ουτε εγω τωρα.Κοριτσια αν στο ζευγαρι δεν υπαρχει αληθινη αγαπη κ δεσιμο...ολα τα αλλα ειναι περιτα.Αν δεν θελουμε στην ουσια να ειμαστε μαζι με εναν ανθρωπο,μπορουμε να βρουμε χιλιαααααδες προφασεις...

επιτέλους γνωρίζω κάποια που κάθεται ο άνδρας της και αυτή δουλεύει. Αλήθεια πεσ μου πως αισθάνεσαι να σηκώνεσαι το πρωϊ και αυτός να κοιμάται, να γυρνάς το μεσημέρι ή το απόγευμα και αυτός να βλέπει τηλεόραση? Εμένα πίστεψέ με, επειδή αυτό συμβαίνει 3 χρόνια τώρα(γιατί σπούδαζε)έχει επηρεάσει αφάνταστα την ψυχολογία μου. Είναι ώρες που θέλω να τον πνίξω. θέλω κι εγώ να κάτσω σπίτι, να μη βγαίνω έξω στο κρύο και να μη έχω το άγχος των οικονομικών. Ελπίζω να βρει άμεσα δουλειά, θα τρελαθώ. Και να φανταστείς είμαι έγκυος στο δεύτερο παιδί μας, στο δε πρωτο δεν του έχει αγοράσει ούτε μία πιπίλα. Ειλικρινά αισθάνομαι ηλίθια.....

Εμείς δεν έχουμε τέτοια προβλήματα. Δε σηκώνομαι ποτέ μου πρωί, επειδή δουλεύω σε εσπερινό σχολείο. Είναι τρεισήμισι ώρες τη μέρα, δηλαδή οι μισές απ' ό,τι στα πρωινά σχολεία, και ο μισθός ίδιος! Κάτι σαν ευχάριστο διάλειμμα δηλαδή!

Μένουμε με τους γονείς μου, οπότε δεν έχω το άγχος των οικονομικών. Δηλαδή, δεν πληρώνουμε ενοίκιο, και κάνουμε καβγάδες με τους δικούς μου κάθε φορά που θέλουμε να πληρώσουμε εμείς (εγώ) κάποιο λογαριασμό. Ούτε παιδιά έχουμε ακόμα, οπότε δεν υπάρχει ούτε αυτό το άγχος.

Εσύ πάντως, όπως τα περιγράφεις τα πράγματα είναι πολύ άσχημα, και μου θυμίζει την περίπτωση μιας φίλης μου για την οποία έχω γράψει αρκετές φορές εδώ. Κι αυτηνής ο άντρας της σπούδαζε και καθόταν, κι όχι μόνο καθόταν, αλλά και τα ήθελε όοολα στα χέρια, ακόμα και το νερό και το σάντουιτς. Με τα παιδιά δεν ασχολείται ποτέ, και πριν λίγες μέρες αυτή γέννησε το τρίτο τους.

Εσένα ψάχνει δουλειά και δε βρίσκει; Ή δεν ασχολείται; Εμένα είναι ανάμεσα στα δύο. Ψάχνει, αλλά όχι φανατικά. Παράλληλα, περιμένει το διορισμό του. Αλλά, δεν τον βλέπω να χαλιέται μ' αυτήν την κατάσταση.

Αρτεμη εξαρταται.....αν το κανει απο επθλογη η απο βολεψη.

Εμενα ο αντρας μου ενα διαστημα ηταν σε μια δουλεια...3 το μεσιμερη αλλα με βολευε, γιατι οταν γυρηζα εγω ειχα κανει μπανιο, ειχε φαει, ειχε ελαφρος συμμαζεψει και καναμε πραγματα οι δυο μας. Αν σε βοηθαει γεννικα με τα παιδια και στο σπιτι...εγω δεν θα ειχα τοοοοσο μεγαλο προβλημα

Πίστεψε με όσοι με ξέρουν με λυπούνται (κι ας μην μου το έχει πει κανείς ανοιχτά). Ξέρω όμως τι μου γίνεται και σε καμία περίτπωση δεν είμαι άμυαλη (για παράδειγμα που έμεινα δεύτερη φορά έγκυος, αν κι αυτό έγινε πολύ αναπα΄ντεχα, σε ποιον σε μένα που τα προγραμματίζω όλα. Εμείς δεν έχουμε όλες αυτές τις διευκολύνσεις που λες. Γιατί μένουμε με ενοίκιο, έχουμε δύο αυτοκίνητα και βγαίνει πάρα πολύ δύσκολα.

Η αλήθεια είναι ότι ψάχνει αλλά δεν βρίσκει και δεν έχουμε κανένα να μας βοηθήσει. Αλλά η δική μου υπομονή έχει εξαντληθεί. Έχει τα δίκια του κι εγώ τα δικά μου. Τουχάλιστον ο δικός σου έχει κάτι συγκεκριμένο και μόνιμο να περιμένει ενώ ο δικός μου είναι ηλέκτρολόγος μηχανικός (πολυτεχνείο), καλή σχολή μεν τελείωσε αλλά επαγγελματικές δυνατότητες σε εποχή κρίσης? Αλήθεια αυτή η φίλη σου δεν γράφει στο φορουμ,θα ήθελα να της μιλήσω, θέλω κάποιον όμοιο. Αυτά προς τρο παρόν, φεύγω τώρα στο σπίτι και στα προβλήματά του

Η φίλη μου δε γράφει εδώ γιατί, πρώτον, δεν έχουν ίντερνετ, και δεύτερον, δεν έχει χρόνο ούτε για τουαλέτα.

Τουλάχιστον ο δικός σου ψάχνει. Ο δικός της, είχε τη δυνατότητα να διοριστεί έκτακτος εκπαιδευτικός (έχει όοολα τα προνόμια του μόνιμου, εκτός από κάποιες διαφορές με τις άδειες) αλλά είπε ότι δεν του αρέσει και δεν πήγε!!! Επίσης, πήγε κι αγόρασε ένα πανάκριβο αυτοκίνητο σα διαστημόπλοιο (!) με τα λεφτά του γάμου, ενώ δε δούλευε. Επιπλέον, έμεναν με τους γονείς της και αυτός αποφάσισε να νοικιάσουν, δεκαπλασιάζοντας τα έξοδά τους, χωρίς όμως να έχει καμία πρόθεση να βρει δουλειά! Αυτά βλέπω και λέω "μια χαρά είμαι"!

Ο δικός σου κάνει τίποτε με το σπίτι και το παιδί; Αυτός που σου λέω ούτε ποτήρι δε σηκώνει. Μαυρίζουν τα μωρά απ' το κλάμα και δεν πηγαίνει καν να τα πάρει αγκαλιά. Κοιτάει τηλεόραση. Ο δικός μου όλο και κάτι κάνει, αλλά δεν μπορεί να συντονιστεί με τη μάνα μου, π.χ. βάζει αυτός πλυντήριο και τα ξαναπλένει η μάνα μου ή για να μην πλύνει τα πιάτα, ορμάει η μάνα μου βραδιάτικα και τα πλένει, και πάει λέγοντας...

Δεν έχουμε τέτοια προβλήματα εμείς...Σπουδάζουμε το ίδιο αντικείμενο.Εκείνος προς το παρόν το έχει αφήσει γιατί δουλεύει,εγώ όμως το παλεύω λίγο περισσότερο.Μάλλον θα το αφήσω κι εγώ... :unsure:

Λοιπόν,ο καλός μου πάντα δούλευε πολύ.Φεύγει το πρωί και γυρίζει το βράδυ(μαγαζί)ενώ εγώ είμαι στο σπίτι με το μωρό(παρολαυτά με βοηθάει και στις δουλειές του σπιτιού).Πήγαινω κι εγώ μερικές φορές και τον βοηθάω,αλλά αυτό είναι δύσκολο γιατί δεν θέλω να αφήνω την μικρή ούτε και να κουράζω τη γιαγιά μου (που την κρτάει).Οπότε εγώ τυπικά δεν δουλεύω...

Σε επίπεδο σπουδών τωρά...Εγώ έχω παραπάνω γνώσεις,κατέχω περισσότερες ξένες γλώσσες και σκοπεύω να συνεχίσω τις σπουδές μου,σε τελείως διαφορετικό αντικείμενο.Θα ξεκινήσω πάλι απο την αρχή δηλαδή.Ο Στέλιος είναι σύμφωνος και ποτέ δεν ένιωσα στα λεγόμενα του ζήλεια ή ανταγωνισμό,παρά μόνο επιδοκιμασία.

Ξέρει πόσο θέλω να κάνω κάτι παραπάνω γιατί δεν μου αρέσει ο ρόλος της νοικοκυράς και ούτε θέλω να περάσω την υπόλοιπη ζωή μου μέσα στο σπίτι.Θέλω να δουλέψω άμεσα!

Σας είπα και τον πόνο μου... :P

Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ έχω περισσότερους τίτλους σπουδών από αυτόν. Έχω 2 πτυχία, μεταπτυχιακό και τελειώνω το διδακτορικό μου, ξέρω (θεωρητικά) 3 ξένες γλώσσες, ενώ αυτός έχει ένα πτυχίο κι από ξένες γλώσσες, το παλεύει με κάτι αγγλικά. Ασχολείται, όμως, με το σκάκι, όπου διαπρέπει μπορώ να πω.

Η αλήθεια είναι, όμως, ότι ποτέ δεν ένιωσα να ζηλεύει ή να νιώθει μειονεκτικά. Αντίθετα, με καμαρώνει και το δείχνει πολύ συχνά.

Νέλυ, τι σκέφτεσαι να σπουδάσεις;

Άννα Μαρια μου εγώ μπήκα απο ''λάθος''στα οικονομικά όταν έδωσα Πανελλήνιες εξετάσεις στην Ελλάδα.Ποτέ δεν με ενδιέφερε ιδιαίτερα το αντικείμενο και με την σχολή την παλεύα και δεν την παλεύα.Οι γονείς μου επιμένανε να το δηλώσω στο Μηχανογραφικό για να δώσω αργόόότερα εξετάσεις μέσω ΑΣΕΠ και να ''μπω''στο Υπουργείο Οικονομικών ή στην Εφορία :blink: (Ναι,καλά!Και μετά ξυπνήσαμε... :S )

Τώρα,σκέφτομαι να προσανατολιστώ προς την Γαλλική Φιλολογία,όχι φυσικά στην Ελλάδα,αφού μένω εκτός...Θα δείξει.Αν δεν ξαναμείνω έγκυος σύντομα θα το κάνω.Αν μείνω εννοείται πως θα το σκεφτώ πολύ καλά ή θα το καθυστερήσω κι άλλο.Κάποια στιγμή όμως ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ;)

Επίσης,Άννα Μαρία,με ενδιέφερε(και με ενδιαφέρει) και το δικό σου αντικείμενο(αν θυμάμαι καλά είσαι αρχαιολόγος; )Οι γονείς μου και πάλι είχαν ενθουσιαστεί αφού θα μπορούσα να διδάξω και να κάνω ιδιαίτερα αλλά εγώ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΔΙΔΑΞΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ :angry: Αμάν αυτοί οι άνθρωποι...!!!

Α, καλά, αυτό με τις επιλογές των γονέων για τα παιδιά είναι κλασική ελληνική πατέντα! Κι εμένα με έπρηζαν να γίνω δασκάλα, γιατί θα διοριζόμουν αμέσως. Ευτυχώς δεν τους άκουσα!

Αρχαιολόγος είναι το πρώτο μου πτυχίο. Δυστυχώς κι εγώ στη Μέση Εκπαίδευση κατέληξα, όσο κι αν κυνήγησα άλλες θέσεις, κι αν είχα πολλά προσόντα. Οι περισσότεροι συμφοιτητές τα ίδια τραβάνε, σκοτώνονται για θέσεις με τρίμηνη σύμβαση, και τελικά παίρνουν άλλους με λιγότερα προσόντα, αλλά μεγαλύτερο μέσο, πηγαίνουν σε ανασκαφές όπου θεωρείται αστείο να τους πληρώσουν, και τελικά καταλήγουν στον εφιάλτη του ΑΣΕΠ και οι περισσότεροι είναι άνεργοι ή ημιαπασχολούμενοι. Οπότε, αν σε ενδιαφέρει η αρχαιολογία, θα πρέπει να το κάνεις για σένα, επειδή σου αρέσει, και όχι επειδή περιμένεις κάποια επαγγελματική αποκατάσταση. Τώρα, στη Γαλλία δεν ξέρω πώς έχουν τα πράγματα και τι θα μπορούσες να κάνεις ως αρχαιολόγος.

Τουλάχιστον βοηθάει στις δουλειές του σπιτιού και ασχολείται με το παιδί. Αυτή η περίπτωση που περιγράφεις είναι μάλλον ένα τόνο χειρότερη απ' τη δική μου. Αλήθεια αυτή η φίλη σου δεν θέλει να τα βροντήξει όλα και να τον στείλει στο διάολο? Υπάρχουν λοιπόν και χειρότερα και αυτό όσο κι αν ακούγεται κακεντρεχές με ανακουφίζει κάπως. Την βλεπεώ πάντως να έχει κακό τέλος εκτος κι αν είναι βούδας και δεν καταλαβαίνει τίποτε ή εαν τον αγαπαέι τόσο πόλύ που δεν βλέπει όλα αυτά τα προβλήματα.

Με βοηθάει με το παιδί και με κάποιες απ' τις δουλειές του σπιτιού αλλά εμένα δεν μου φτάνει και ούτε έχει την επιλογή να επιλέξει τη δουλειά που θα κάνει. Έχουμε οικονομικά προβλήματα, περιμένουμε δεύτερο παιδί και το μόνο που μου αρκεί εμένα τώρα είναι να τσακιστεί να παέι να βρει μία δουλειά, οποιαδήποτε.

Θέλω να γίνω μαμά! έγραψε:

Α, καλά, αυτό με τις επιλογές των γονέων για τα παιδιά είναι κλασική ελληνική πατέντα! Κι εμένα με έπρηζαν να γίνω δασκάλα, γιατί θα διοριζόμουν αμέσως. Ευτυχώς δεν τους άκουσα!

Αρχαιολόγος είναι το πρώτο μου πτυχίο. Δυστυχώς κι εγώ στη Μέση Εκπαίδευση κατέληξα, όσο κι αν κυνήγησα άλλες θέσεις, κι αν είχα πολλά προσόντα. Οι περισσότεροι συμφοιτητές τα ίδια τραβάνε, σκοτώνονται για θέσεις με τρίμηνη σύμβαση, και τελικά παίρνουν άλλους με λιγότερα προσόντα, αλλά μεγαλύτερο μέσο, πηγαίνουν σε ανασκαφές όπου θεωρείται αστείο να τους πληρώσουν, και τελικά καταλήγουν στον εφιάλτη του ΑΣΕΠ και οι περισσότεροι είναι άνεργοι ή ημιαπασχολούμενοι. Οπότε, αν σε ενδιαφέρει η αρχαιολογία, θα πρέπει να το κάνεις για σένα, επειδή σου αρέσει, και όχι επειδή περιμένεις κάποια επαγγελματική αποκατάσταση. Τώρα, στη Γαλλία δεν ξέρω πώς έχουν τα πράγματα και τι θα μπορούσες να κάνεις ως αρχαιολόγος.

Ξέρεις τι γίνεται ρε Άννα Μαρία;

Γενικά μια τρέλλα με τα αρχαιολογικά ευρήματα,τα μουσεία,την οποιασδήποτε εποχής ιστορία την έχω.Αλλά φοβάμαι να βάλω στόχο μια τέτοια σχολή γιατί δεν ξέρω απο εκεί και πέρα τι γίνεται.Ίσως εγώ να τα έχω όλα εξιδανικευμένα στο μυαλό μου και τελικά να μην μου αρέσει.

Τελοσπάντων,θα το ψάξω αν και δεν πιστεύω πως θα βρω ποτέ το ιδανικό... :dry:

Αρτεμη, η περίπτωση της φίλης μου είναι η χειρότερη στα χρονικά! Φαντάσου να έχεις τρία παιδιά, 4, 1.5 χρονών και 2 εβδομάδων, και ένα τέταρτο (τον άντρα της), να κάθεται και να περιμένει να το υπηρετείς. Αυτος βγάζει κάποια λεφτά, από κάποια πάρεργα που κάνει, αλλά είναι ελάχιστα σε σχέση με τα πραγματικά τους έξοδα. Και παράλληλα, αποφάσισε, αυτός να χτίσουν και σπίτι για να μη μένουν στο ενοίκιο!!!!!!

Δε νομίζω ότι τον αγαπάει τρελά, απλά έχει μεγαλώσει με τη νοοτροπία, να μη χωρίζει το ζευγάρι, και να κάνει υπομονή.

Νέλυ, αν περιμένεις να βρεις το τέλειο, δε θα το βρεις ποτέ. Η αρχαιολογία και η ιστορία είναι υπέροχες επιστήμες, αλλά τουλάχιστον στην Ελλάδα, έχουν εκφυλιστεί σε εμετικές κλίκες γλειφτών και κολάκων, οι οποίοι ευελπιστούν σε μία θέση ως βοηθοί στο πανεπιστήμιο ή σε κάποια ανασκαφή. Μπορείς να κάνεις αυτό που έκανα κι εγώ, δηλαδή να σπουδάσεις απλά επειδή σου αρέσει, αλλά δεν μπορείς να περιμένεις σε επανγγελματική αποκατάσταση.

Αχ!!! Αννα - μαρια με τον πονο μου παιζεις!!!!

Παντα ηθελα να γινω αρχαιολογος...με κληση στην Αιγυπτιολογια....

Το οτι περασα παιδαγωγικο, δεν το σπουδασα, σπουδασα οικονομικα και δουλευω σαν προσωπικη γραμματεας...τι σας λεει!!!

Καλημέρα! Όντως η περίπτωση της φίλης σου είναι τραβηγμένη. Απορώ πως αντέχει όλο αυτό το οικονομικό βάρος και πως είναι τόσο δεκτική σε ό,τι της ζητήσει. Μια φιλική συμβωουλή πες της. Μην κάνει άλλα παιδιά, δεν θα μπορέσει ν΄αντέξει για πολύ όλο αυτό το φορτίο που καπου, επέτρεψέμου, μόνη της αποφάσισε να σηκώσει όπως κι εγώ. Φταίμε κι εμείς,αναλάβαμε πρωτοβουλίες που δεν μας έδωσε κανείς και ο άλλος βολεύτηκε πίσω απ' αυτό.

Cesilia κι εγώ που είμαι αρχαιολόγος σου λέω ότι μόνο να το ονειρεύεσαι αξίζει. Η πραγματικότητα δεν έχει καμία απολύτως σχέση. Πόσοι αλήθεια στην Ελλάδα εξασκουν το επάγγελμα του Αρχαιολόγου? έχεις δει εσύ να προκυρήσσονται θέσεις? Η απάντηση δική σου

Έχω δει να προκυρήσσονται θέσεις που είναι ήδη καλυμμένες...

Όσο για τη φίλη μου, προσπαθούμε να την πείσουμε να αρχίσει αντισυλληπτικά, αλλά μάλλον νομίζει ότι είναι αμαρτία. Κολλήματα, γι' αυτό του κάνει και ό,τι της ζητήσει, γιατί έτσι την έμαθαν... Τα θέλει κι αυτή...

Αννα Ματια αμα σου το ψωνιο μου ηθελα να κανω...το οτι δεν ξαναεδοσα εξετασεις τα λεει ολα. Αλλα μου αρεσε τρομερα. Ηθελα να εντρυφισω ειδικα σε αιγυπτιολογια...θυμαμαι που ειχε πει μια φορα μια καθηγητρια Αγγλικων που ειχα...αν θελεις να γινεις αρχαιολογος βρες εναν πολυ πλουσιο συζηγο!!! χχιχι

Cesilia έγραψε:

Αν σου πω ομως οτι σε μερικες περιπτωσεις φτεναι και οι γυναικες...γιατι φροντιζουν να το τονιζουν σε καθε ευκαιρια. Επισης και η μαμα μου ευγαζε παντα περισσοτερα απο τον μπαμπα μου, ειχε φιλους σε ανωτερο κοινωνικο επιπεδο, και οι δικοι μου φιλοι ειναι σε ανωτερο κοινωνικο επιπεδο απο του φιλους του αντρα μου.

Αλλα κατα εναν περιεργο λογο παντα υπηρχε και υπαρχει ισσοροπια.

κακα τα ψεμματα ο αντρας μετραει την αξια του με τα λευτα που βγαζει. Αν εσυ ως γυναικα τον κανεις να αισθανετε κατωτερος απο σενα, αν τον γκρεμιζεις παο τον θρονο του, ακομα και λιγο κομπλεξικος να ειναι, θα βγαλει τεραστια απποθυμενα, θα ζηλευει και θα σε ανταγωνιζετε.

Συμφωνώ απόλυτα με την φίλη μας....

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...