Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΑΔΕΙΑ ΤΟΚΕΤΟΥ ΑΠΟ ΤΕΒΕ

Recommended Posts

Γεια σας. Είμαι έγκυος στο δεύτερο παιδί μου και γεννάω τον Ιούνιο.

Δουλεύω στο δημόσιο με σύμβαση εργασίας και πληρώνω ΤΕΒΕ. Αυτό που δεν γνωρίζω είναι αν δικαιούμαι (παρόλο που θεωρούμαι ελέυθερος επαγγελματίας) κάποια άδεια βάσει κάποιου νόμου. Ό,τι κι αν βρήκα στο internet αφορούσε ή τους δημοσοσίους υπαλλήλους είτε τους ασφαλισμένους με ΙΚΑ.

Σχετικά με το πρώτο παιδί έκατσα 3 μήνες κατόπιν συννενοήσεως με τον εργοδότη. Αλλά αυτή τη φορά τα πράγματα είναι διαφορετικά. Δεν ξέρω αν θα μου επιτρέψουν να κάτσω τόσο γι΄αυτό και ρωτάω αν υπάρχει κάποιος νόμος που να με καλύπτει.

Παρακαλώ πολύ όποιος ξέρει να με βοηθήσει γιατί στην αναζήτηση που έκανα στο internet δεν βρίκα τίποτε το κατατοπιστικό.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μάλλον θα σε στεναχωρήσο αλλα με βάση την δικιά μου εμπειρία δεν νομίζω οτι νόμιμα δικαιούσε κάτι.Εγώ για παράδειγμα δούλευα με σύμβαση έργου σε κεπ (αν είναι δυνατόν) και όταν ήταν να γεννήσω πήρα στο υπουργείο να τους πώ οτι θα παραιτηθώ αφού ούτος ή άλλος είμουνα στους διοριστέους της μόνιμης προκύρηξης και περίμενα απλά τα οριστικά και τον διορισμό και μου έλεγαν να μην παραιτηθώ να συνενοηθώ με τον δήμαρχο και να λείψω κανα δυό μήνες όπως έκαναν πολλές κοπέλες σε άλλα κεπ.Όμως εγώ επειδή δεν ήθελα να παρακαλάω τον δήμαρχο γιατι αυτό θα γινόταν μιας και δεν ήμουν της¨"παράταξης" αν με ενοείς....και επιπλέον ήθελα να κάτσω με την ησυχία μου με το μωρό μου παραιτήθηκα.Εν τέλη σε αυτό υπάρχει κενό ή μάλλον υποτίθετε οτι είσαι εργολάβος αν ανήκεις σε αύτή τη κατηγορία γιατί δεν το πολυ κατάλαβα αυτό.Ο μαγαζάτορας κοινός δεν πέρνει άδεια απο το κατάστημα του!Σου εύχομαι να βρείς κάποια άκρη και να τακτοποιηθείς!

Σ΄ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου αλλά κι εγώ πιστεύω ότι δεν θα γίνει τίποτε. Πάλι θα πρέπει να παρακαλέσω το αφεντικό να μου δώσει τους 3 μήνες. Τουλάχιστον εσύ μονιμοποιήθηκες ενώ εγώ θα παραμείνω σ΄αυτό το καθεστώς μέχρι να με διώξουν.

Σ΄ευχαριστώ και πάλι

Να σου πω κάτι δεν λέω χίλια δόξα το θεό για την δουλειά αλλά τα μωρά μας δεν τα αλλάζουμε με τίποτα έτσι ;) ΄και μετά ο θεός βοηθάει τους τολμηρούς να δείς που το μωρό σου θα σου φέρει τύχη!Να λυπάσε αυτούς που τα περιμένουν όλα τέλεια για να κάνουν παιδί και μετά έλα που δεν τους κάθετε μόλις το θελήσουν....

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...