Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΣΥΣΠΑΣΕΙΣ - ΠΕΡΙΓΡΑΨΤΕ ΜΑΣ

Recommended Posts

Στην πρωτη μου εγκυμοσυνη δεν τις καταλαβα παρα μονο οταν εγιναν επωδυνες.. ενιωθα πριν με πιασουν οι πονοι την κοιλια μου οτι θα πεσει στο πατωμα και κατι πονακια απο τα νεφρα προς τα εμπρος

Μπορειτε να μου πειτε πώς θα καταλαβουμε τις προωρες συπασεις ..πώς ειναι το πετρωμα της κοιλιας, υπαρχει πονος ή ειναι ανωδυνες

Ευχαριστω :kiss::kiss::kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Απίς, εννοείς τις Braxton Hicks συσπάσεις (αυτές προετοιμάζουν τη μήτρα για τον τοκετό και μπορούν να εμφανιστούν από τον 7ο)?

Ή τις πραγματικές συσπάσεις που οδηγούν σε τοκετό? :dry:

Μιλαω για τις συσπασεις που μπορει να εμφανιστουν απο πολυ νωρις ..και να οδηγησουν σε αποβολη ή πολυ προωρο τοκετο..αν ειναι περισσοτερες απο οσες πρεπει.

Αυτες που λες πρεπει να ναι

Εχεις εμπειρια; τι ακριβως αισθανοσουν;

Πες τα ολα :lol::lol:

Apis εγώ είχα συσπάσεις στον 6ο μήνα και ήταν πέτρωμα στην κοιλιά με κάποια ελαφρά δυσκολία στην αναπνοή και πίεση στην κύστη. Το πέτρωμα θα το καταλάβεις σίγουρα, είναι μιά αίσθηση διαφορετική. Σφίγγει η κοιλιά και γίνεται πολύ σκληρή και κρατάει περίπου 30''. Εγώ είχα πολλές την ημέρα αλλά ανώδυνες και ο γιατρός μου έδωσε μαγνήσιο και από τότε έχω ηρεμήσει πολύ.

Μαρουλι σ ευχαριστω!

Κι εγω αρχισα να παιρνω μαγνησιο γιατι φοβαμαι μηπως εχω και δεν το καταλαβαινω

Σε ποιο σημειο της κοιλιας ειναι το πετρωμα;

Φαινεται και στην αφη πιο σκληρη η κοιλια;;

Συνοδευεται απο πονακια περιοδου ή αλλα;

Εγώ τις καταλάβαινα από τον αφαλό και κάτω, μία ζώνη οριζόντια. Πολλές φορές έβλεπα εξόγκωμα αριστερά ή δεξιά σαν να ήταν το κεφαλάκι του μωρού (τόσο μεγάλο). Αλλά δεν ήταν φυσικά. Η κοιλιά στην αφή είναι σκληρή σαν πέτρα, δεν πιέζεται προς τα μέσα. Εγώ δεν είχα πόνους αλλά νομίζω όταν συνοδεύεται από πόνους δεν είναι καλό. Όταν πήγα στο γιατρό να με δεί μου μέτρησε το μήκος τραχήλου το οποίο ήταν μεγάλο και δεν ανησύχησε για πρόωρο. Αν είναι μικρό (νομιζω κάτω από 3εκ.) δεν είναι πολύ καλό αλλά και πάλι δεν είναι απόλυτο. Θέλει ξεκούραση.

Ελπίζω να σε βοήθησα. Αυτά γνωρίζω από τη μικρή μου εμπειρία.

καλησπερα κοριτσια και μενα προχτες μου πε ο γιατροσ οτι η μητρα μου κανει μικρες συσπασεισ αλλα δεν καταλαβαινω.αν κατι αισθανομαι καποιες φορες ειναι σαν κατι να μου στριβει τα αντερα λιγες σουβλιες χαμηλα και πονακια περιοδου.αυτα ειναι οι συσπασεισ δηλ? εχω μπει στον 5ο και εχω φοβηθει κιολας με αυυα που ακουω.παντως φαρμακα δεν πινω τιποτα

φιλλια

Λοιπόν... απ'οτι θυμάμαι...

μου εμφανίστηκαν από την αρχή κι όλας του 7ου.

Σκλήραινε ολόκληρη η κοιλιά μου και με πονούσε χαμηλά σαν πονάκι περιόδου.

Με έπιανε κυρίως βραδυνές ώρες, ειδικά αν είχα κουραστεί κατά τη διάρκεια της ημέρας, και κρατούσε περίπου 30-45 δευτερόλεπτα και σταδιακά χαλάρωνε η κοιλιά και περνούσε ο πόνος.

Στον 8ο-9ο μήνα ήταν αρκετά πιο συχνές και πιο έντονες - ξυπνούσα απ'τον πόνο. Σε πολλές κοπέλες είναι ανώδυνες.

Η διαφορά με τις πργματικές συσπάσεις (πέρα από τον πόνο που η κάθε μία τον βιώνει διαφορετικά) είναι ότι έρχονται ακατάστατα, ενώ οι πραγματικές συσπάσεις έρχονται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Πρώτα κάθε 20 λεπτά, μετά μετά από 15, από 10, από 6 ....μετά δεν ξέρω γιατί έκανα καισαρική :P

Αυτές οι συσπάσεις απλά ...προπονούν τη μήτρα για το μεγάλο γεγονός. Στην Ελλάδα δίνουν μαγνήσιο για να τις σταματήσουν (και μετά, όταν έρθει η ώρα αναρωτιούνται γιατί δεν προχωράει καλά ο φυσιολογικός τοκετός :S ). Εδώ η μαία μου είπε ότι είναι φυσιολογικές, απαραίτητες, ακίνδυνες και δεν κάνουμε τίποτα εκτός εάν γίνουν πολύ επίπονες ή πολύ συχνές.

Αυτά ... τα'πα όλα ... δεν ξέρω κάτι άλλο...αλήθεια :laugh:

apis έγραψε:

Μαρουλι σ ευχαριστω!

Κι εγω αρχισα να παιρνω μαγνησιο γιατι φοβαμαι μηπως εχω και δεν το καταλαβαινω

Σε ποιο σημειο της κοιλιας ειναι το πετρωμα;

Φαινεται και στην αφη πιο σκληρη η κοιλια;;

Συνοδευεται απο πονακια περιοδου ή αλλα;

ή μάλον έχω κι άλλα να πω :P

Εγώ τις καταλάβαινα από τον πόνο πρώτα και μετά το επιβεβαίωνα δια της αφής....(γίνεται πολύ πολύ σκληρή).

snowgirl έγραψε:

Αυτές οι συσπάσεις απλά ...προπονούν τη μήτρα για το μεγάλο γεγονός. Στην Ελλάδα δίνουν μαγνήσιο για να τις σταματήσουν (και μετά, όταν έρθει η ώρα αναρωτιούνται γιατί δεν προχωράει καλά ο φυσιολογικός τοκετός :S ). Εδώ η μαία μου είπε ότι είναι φυσιολογικές, απαραίτητες, ακίνδυνες και δεν κάνουμε τίποτα εκτός εάν γίνουν πολύ επίπονες ή πολύ συχνές.

snowgirl καλησπέρα. Το μαγνήσιο πώς σχετίζεται με την μή ομαλή πρόοδο του φυσιολογικού τοκετού? Δεν το έχω ξανακούσει αυτό και με ενδιαφέρει.

marouli32 έγραψε:

Εγώ δεν είχα πόνους αλλά νομίζω όταν συνοδεύεται από πόνους δεν είναι καλό.

Εγώ είχα και μάλιστα αρκετά έντονους.

Είναι απόλυτα φυσιολογικό.

Γέννησα 39 εβδ +2 ημερ. :)

marouli32 έγραψε:

snowgirl έγραψε:

snowgirl καλησπέρα. Το μαγνήσιο πώς σχετίζεται με την μή ομαλή πρόοδο του φυσιολογικού τοκετού? Δεν το έχω ξανακούσει αυτό και με ενδιαφέρει.[/quote:sycq96mf]

Γεια σου marouli32 :)

Όπως είπα τις συσπάσεις αυτές τις κάνει η μήτρα για να προετοιμαστεί για τον τοκετό.

Αν εμείς λοιπόν επέμβουμε και δεν την αφήσουμε να ...εξασκηθεί, είναι πολύ φυσικό μετά να αδρανήσει και να μην κάνει τη δουλειά της...

Υπάρχει τελείως διαφορετική νοοτροπία εδώ (Νορβηγία) και να σου πω την προτιμώ. Αφήνουν τα πράγματα να εξελιχθούν φυσιολογικά χωρίς πολλές παρεμβάσεις.

Εγώ να φανταστείς σε όλη την εγκυμοσύνη μου, από συμπληρώματα πήρα μόνο λίγο σίδηρο στον 7ο....

Ευχαριστώ για την απαντηση, λογικό μου ακούγεται.

Αν και πιστεύω ότι η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Εγώ είχα πάνω από 30 την ημέρα. Ηταν φυσιολογικό? Τώρα με το μαγνήσιο έχω το πολύ 6-7.

marouli32 έγραψε:

Ευχαριστώ για την απαντηση, λογικό μου ακούγεται.

Αν και πιστεύω ότι η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Εγώ είχα πάνω από 30 την ημέρα. Ηταν φυσιολογικό? Τώρα με το μαγνήσιο έχω το πολύ 6-7.

Εννοείται ότι η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και δε διαφωνώ με το να δίνονται φάρμακα όταν υπάρχει ουσιαστικός λόγος.

30 μου ακούγονται πολλές αν και δεν ξέρω αν υπαρχει κάποιο ανώτατο όριο.

Εγώ είχα 6-7 χωρίς μαγνήσιο....

Με το καλό το μωράκι!

Κοριτσια ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις

Μια γνωστη μου περιεγραψε τις συσπασεις της(στον 6ο μηνα) σαν μπαλακι που μαζευεται και σφιγγει γυρω απο τον αφαλο (για 30 ¨) και μετα "απλωνεται"

Ισχυει αυτη η περιγραφη;;

Το μαγνησιο βοηθα αν εχεις ελλειψη ..και αυτη η ελλειψη ειναι που ενδεχεται να προκαλεσει συσπασεις

snowgirl έγραψε:

[

Όπως είπα τις συσπάσεις αυτές τις κάνει η μήτρα για να προετοιμαστεί για τον τοκετό.

Αν εμείς λοιπόν επέμβουμε και δεν την αφήσουμε να ...εξασκηθεί, είναι πολύ φυσικό μετά να αδρανήσει και να μην κάνει τη δουλειά της...

.

Παντως εδω οι γιατροι δε φρικαρουν τοσο με τις συσπασεις παρα μονο οταν ειναι πολλες

Το θεμα ειναι να το πεις στο γιατρο (αφου το καταλαβεις πρωτα) για να γλιτωσεις ισως μια προωρη γεννα

ειχα κι εγω αυτό το "πέτρωμα" της κοιλιάς φίλες μου και το είχα και πολύ έντονα!κατά τον 5ο μήνα! πέτρωνε όλη η κοιλιά μου και δεν μπορούσα ούτε να σηκωθώ!

δεν ήταν πόνος αλλά μου προκαλούσε δυσφορία όλο αυτό ακόμα και στην αναπνοή.

μου κράτησε 2-3 μέρες και όταν το είπα στο γιατρό μου, με διαβεβαίωσε δια τηλεφώνου πάντα, ότι δεν είναι τίποτα και να το παρακολουθήσω δυο τρεις μέρες ακόμα...

επίσης είχα και κάποια υγρά...τα οποία τα είπα επίσης στο γιατρό και μου είπε ότι αποκλείεται να είναι αμνιακό υγρό γιατί η ποσότητα θα ήταν πολύ μεγάλη και θα το καταλάβαινα...

τελικά πήγα σε εφημερεύων νοσοκομείο όπου μου βρήκαν ότι είχα όντως συνεχείς συστολές μήτρας και μου απαγόρευσαν οποιαδήποτε μετακίνηση για 2 εβδομάδες! αυστηρός κλινοστατισμός! οι συσπάσεις με το που μου έδωσαν αγωγή (μαγνήσιο και prepar) εξαφανίστηκαν και ανακουφίστηκα.

επίσης μου είπαν ότι ήμουν τυχερή που πήγα γιατί αν το άφηνα λίγο παραπάνω ποιος ξέρει τι μπορεί να γινόταν...

εννοείται ότι άλλαξα και γιατρό μετά από αυτό!

Καλησπέρα κορίτσια έιμαι στον τέταρτο μήνα,περπατάω για την 17η εβδομάδα και καμιά φορά τώρα τελευταία μου συμβαίνει το εξης: Όταν ξαπλώνω,νιώθω σαν ένα γαργαλιτό στη κοιλιά μου που σαν να μαζεύεται σε μπαλίτσα σφηχτή κάτω απο τον αφαλό,όχι στη περιοχή του αφαλού!!!!!!! Αν μετακινηθώ ή χαιδέψω την κοιλιά μου,μου περνάει!!!!!!!!!!!! Επίσης πονάκια περιόδου την νύχτα θα με πιάσουν όπως και η μέση μου και αλλάζοντας στάση σιγά σιγά περνάει,επίσης η κοιλιά μου με πονάει σαν περιόδου όταν είναι ψυχρό το σπίτι και δεν έχει ζεστάνει ακόμα καλά απο την θέρμανση!!!!!!!!!!!! Στο τέλος της άλλης εβδομάδας θα πάω στο γιατρό μου πρώτα ο Θεός και θα του τα αναφέρω,αλλά μέχρι τότε,τί πιστεύεται κινδυνεύει το μωράκι μου απο συσπάσεις; ή είναι φυσιολογικά;

ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ :kiss: :kiss: :kiss:

Eγω είμαι κοντά και μεχρι τώρα δεν εχω νιώσει τίποτα συσπάσεις. Το μονο που νιώθω απο την Παρασκευη είναι πόνους περιόδους μερικες φορές έντονους . Ο γιατρός μου είπε ότι θα νιωθω να πετρώνει η κοιλια μου απο πάνω μέχρι κάτω , αλλα εχω αγχωθει μήπως δεν καταλάβω :P:P

Με το καλό το μωράκι σου,σε λίγο θα το έχεις αγκαλίτσα,σου εύχομαι με έναν πόνο και να είναι υγιέστατο!!!!!!!!!!!!

ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ :kiss: :kiss: :kiss:

apis ενδιαφερον το θεμα που εβγαλες.εγω εχω τα εξης.

Σημερα ειχα δυσφορια αρκετη ολο αναστεναγμους,ενα βαρος δηλαδη,επισης τσημπηματακια σε ολη την κοιλια γυρω γυρω και επισης κατω απο τον αφαλο κοντα στο τριχωτο νοιωθω καμια φορα να μαζευετε κατι εκει και να γινετε σκληρο για ενα περιπου λεπτο.

Πηρα τηλεφωνο το γιατρο και του το ειπα επειδη πριν λιγο καιρο στον υπερηχο ειδε και μια συσπαση και ετσι ανυσηχω μηπως εχω καμια συσπαση και δεν ειμε πολυ σιγουρη.Μου ειπε οτι δε τα ακουει ανησυχιτικα ολα αυτα αλλα να παρω για κακο η καλο μαγνησιο μεχρι να παω την αλλη εβδομαδα να με εξετασει.

Οποια ξερει ας με βοηθησει σε καποια απορια που εχω.ειμαι στην 21 βδομαδα.το να νοιωθω χαμηλα κατω απο τον αφαλο μεχρι το τριχωτο κατι σκληρο σαν μπαλιτσα ειναι συσπαση ή ειναι το κορμακι της μπεμπας?

σορυ για το μεγαλο μηνυμα αλλα οποια γνωριζει ας μας πει γιατι ειναι χρησιμο και για αλλες κοπελες.

nm0113 έγραψε:

Eγω είμαι κοντά και μεχρι τώρα δεν εχω νιώσει τίποτα συσπάσεις. Το μονο που νιώθω απο την Παρασκευη είναι πόνους περιόδους μερικες φορές έντονους . Ο γιατρός μου είπε ότι θα νιωθω να πετρώνει η κοιλια μου απο πάνω μέχρι κάτω , αλλα εχω αγχωθει μήπως δεν καταλάβω :P:P

Ακριβώς το ίδιο νοιώθω κι εγώ, δηλαδή επειδή δεν νοιώθω συσπάσεις φοβάμαι μήπως και δεν το καταλάβω εγκαίρως..όλες οι κοπέλες πάντως μου είπανε να μην ανησυχώ γιατί αποκλείεται να μην καταλάβω όταν ξεκινήσει ο τοκετός και μάλιστα θα έχω και άφθονο χρόνο να οργανωθώ και να φτάσω στο μαιευτήριο..για να δούμε τί θα δούμε!!!

κοριτσια εμενα πετρωνε η κοιλιτσα μου ψιλα, και ηταν σαν να ειχα ενα βαρος στο στηθος οταν το παθαινα αυτο. ο γιατρος μου ειχε πει οτι ειναι φυσιολογικο απλως οταν ειναι να γεννησεις η κοιλιτσα μετρωνει πιο συχνα, καθε 15 λεπτακια!!

κοριτσια εγω εχω συσπασεις οι οποιες ειναι πετρωματα στην κοιλια απο τον 6ο μηνα...

εμενα πετρωνει η κοιλια μου ακριβως γυρω απο τον αφαλο και κραταει δευτερολεπτα...γινεται σαν μια μπαλιτσα παρα πολυ σκληρο και αμεσως μετα απο λιγο χαλαρωνει....εχω και λιγο δυσκολια στην αναπνοη

εχω ακριβως τα ιδια οπως τα περιγραφει και η μαρουλι32

ο γιατρος μου συστησε να παρω μαγνησιο το οποιο δεν σταματαει τις συσπασεις τελειως αλλα βοηθαει χαλαρωνοντας τους μυς.....

Λινακι μου εχεις αγχος? Μη στεναχωριεσαι γλυκια μου ,ολα θα πανε καλα!!

Εγω κ στις δυο μου εγκυμοσυνες ειχα απο νωρις συσπασεις..κ επειδη ξαπλωνα τις καταλαβαινα παντα!

Ο γιατρος μου επειδη ειναι η μητρα μου δικερος κ επειδη ειχα κ δυο αποβολες(7η-9η εβδομ) μου εδινε προληπτικα ουτρογκεσταν..

Λοιπον το πετρωματακι που κανει η συσπαση δε συνοδευεται απαραιτητα με πονακι..ουτε τσιμπημα,ουτε περιοδου...Πολλες το μπερδευουν κ χαιρονται γιατι νομιζουν οτι ειναι το κεφαλακι ,ποδι ή ο πωπος του μωρου.....

Ειναι η αισθηση οτι μαζευεται σε εκεινο το σημειο..κατι..

Εκει σε ενα μικρο ή κ μεγαλυτερο κομματι η κοιλιτσα γινεται σκληρη σα να χει πετρα απο κατω....Μετα απο δευτερολεπτα-2λεπτα ξαναεπανερχεται στο φυσιολογικο........Πολλες φορες δε συμβαινει στο ιδιο σημειο της κοιλιας,αλλά σε διαφορετικο..

Μεχρι ενα σημειο ειναι φυσιολογικες!!Εγω ειχα απο τον τριτο μηνα..καθημερινα κ αρκετες σε αριθμο.. ε και?? ολα πηγαν μια χαρα!!

Απλα λογω της ιδιομορφιας αλλα κ της προιστοριας μου ,ξαπλωνα κ επαιρνα τα χαπακια μου!(πρεπαρ μεχρι τη γεννα!!!)

αν ειναι σε τακτα χρονικα διαστηματα φυσικα τηλεφωνουμε αμεσως στο γιατρο!εγω τον ειχα ενημερωσει απο την πρωτη στιγμη!

με το καλο γλυκια μου!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...