Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Ξεκίνησα τη προηγουμενη Τρίτη τα σεμιναρεια στη ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ στ δήμο Αχαρνων .Ειναι μια ομαδα απο τμηματα των 15-20 ατομων στα οποια θετονται θεματα σχετικα με τα παιδια απο τη στιγμη που θα γεννηθουν εως και την ενηλικιωση τους .

Ειναι πολλη καλη η προσπαθεια που γινετε ξεκινησαμε με την ηλικα 0-6 μηνες στο σταδιο αυτο τα μωρα εχουν την ανγκη απο μια συγκεκριμενη εικονα ενος ατομου ου τα περιποειτε και αυτη τιπερισσοτερες φοες ειναι η μητερα , χωρις αυτο να σημαινει οτι δνε εει και άλλα προσωπα αλλα κατα μεγαλυτερο μερος πρπεπει να βλεπει ενα συγκεκριμενο ατομο .

Σε αυτη λοιπον την ηλικα το βρεφος εχει την αναγκη μας εξαρτατε απο εμας στο οποιο θα καλυψουμε τις διατροφικες και ψυχολογικες αναγκες του , χωρις την βοηθεια αμς δνε μπορει αν επιζησει .Το μωρο σαν τη μονη μορφη επικεινωνιας με εμας σε αυτη τη ηλικια εχει μονο το ΚΛΑΜΑ και το ΓΕΛΙΟ το ΚΛΑΜΑ θεωρειτε σνα τη πρωτη μορφη επιθετικοτητας -αντιδρασης ενω το γελιο σαν την μορφη ΑΝΤΑΜΟΙΒΗΣ -ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ.

Μετα τους πρωτους 6 μηνες και ως τα 2 χρονια το παιδι αρχιζει και ανεξαρτοποιειτε πλεον μπορει αν τρωει και άλλες τροφες αρχιζει και μπουσουλαει δοκιμαζειδιαφορετικα πραγματα και γενικοτερα εκει ειναιπου θετονται και τα πρωτα ορια στην συμπεριφορα του παιδιου .

Εχουμε να αναλυσουμε πολλα θεματα καινα ανταλλαξουμε πολλες εμπειριες μεταξυ μας οι γονεις.Αυτη την εβδομαδα θα συνεχισουμε για τις νατιδρασεις τις δυσκολιες -δοκιμασιες σε αυτη την ηλικα την σταση των γονεων σε αυτη την ηλικια και επισης αν ερει καιενα νεο μελος στην οικογενεια .

Θεωρω οτι ειναι πολυ καλο που σε παρα πολλους δημους εχουν κανει αυτο το προγραμμα .

Προτεινω αν βεβαια θελετε αυτα που μαθαιν στην σχολη να τα ανφερω και να ανταλλαζουμε αποψεις οπως επισης και να εχετε καποιες αποριες εαν βεβαι επιθυμειτενα την παρουσιαζω στη ζχολη γονεων καινα το συζηταμε .Οι εμπειριες ολων μας ειναι χρησιμες.

Δημοσίευση

Βάνια μου, σε ευχαριστώ πολύ για όλα αυτά τα όμορφα που μας έγραψες!

Μακάρι να τα καταλάβουμε όλες μας και να βρούμε τον τρόπο να τα εφαρμόσουμε....γιατί τότε και μόνο τότε θα μεγαλώσουμε ευτυχισμένα, ανεξάρτητα και υπεύθυνα παιδιά, ελεύθερα σκεπτόμενα...!!!!

Έχω παρακολουθήσει και εγώ αυτά τα σεμινάρια (μαζί με τον άνδρα μου)και μας βοήθησαν πολύ!

Δημοσίευση

Βανια έγραψε:

Προτεινω αν βεβαια θελετε αυτα που μαθαιν στην σχολη να τα ανφερω και να ανταλλαζουμε αποψεις οπως επισης και να εχετε καποιες αποριες εαν βεβαι επιθυμειτενα την παρουσιαζω στη ζχολη γονεων καινα το συζηταμε .Οι εμπειριες ολων μας ειναι χρησιμες.

πολυ καλη ιδεα

Δημοσίευση

Τι καλά, πολύ χρήσιμα αυτά τα σεμινάρια, άραγε να γίνονται και στον δήμο Αθηναίων?

Θα μάθω γιατί πραγματικά με ενδιαφέρει!

Φυσικά θα θέλαμε να μοιραστείς μαζί μας τις συζητήσεις σας. Η ανταλλαγή απόψεων θα βοηθήσει όλες μας στο να γίνουμε καλύτερες μητέρες και να μεγαλώσουμε υπεύθυνα και σώστά τα παιδιά μας.

Θα περιμένουμε νέα σου..... :)

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Σκάλες σκάλες σήμερα όσο μπορείς . Ανέβα κατέβα..  Με το καλό θα περιμένουμε νέα σου 🫶🥰
    • Ε αφού λέει η nipt κορίτσι έτσι θα είναι. Ο λώρος πάει πολύ συχνά ανάμεσα στα πόδια. Αυτό αν γυρίσει τον υπέρηχο ο γιατρός σε άλλη λειτουργία που φαίνονται οι ροές αίματος, μπορεί να δει εύκολα αν είναι ο λώρος ή όχι 😅 Μου το έκανε εμένα χθες αυτό. Γιατί του λέω σίγουρα είναι αγόρι γιατρέ ή θα μας βγει κορίτσι μετά; Και είδαμε τη ροή που τελειώνει ο εμφύλιος λώρος και που είναι το τσουτσουνακι του 😅 Κοίταξε να δεις εγώ Ιασώ έκανα και το πρώτο. Με βόλευε και από θέμα απόστασης εμένα γιατί είναι 10' από το σπίτι μου, οπότε και ο άντρας μου δεν έκανε πολύ ώρα να έρθει να με δει. Τώρα οι τιμές πάνω κάτω ιδέες είναι σε όλα τα μαιευτήρια. Πεντακάθαρο και όλο το προσωπικό πολύ ευγενικό. Το μόνο αρνητικό ήταν ότι δεν είχαν αρκετό προσωπικό. Οι μαίες έτρεχαν κυριολεκτικά από δω και από κει και ενώ ζήτησα 2 φορές να έρθει σύμβουλος θηλασμού (και ήρθε δε λέω) δεν κάθισε πάνω από 5' και πολύ λέω. Γενικώς δεν είχα την υποστήριξη και την καθοδήγηση που χρειαζομουν στον θηλασμό, παρόλο που το διαφημίζουν πολύ. Και όχι ότι δεν ήθελαν οι κοπέλες απλά είχαν πολύ δουλειά! Τώρα εντάξει είμαι πιο έμπειρη, έχω και δικιά μου μαία πλέον, οπότε πάλι εκεί θα πάω.  Γενικά συνήθως ακολουθείς τον γιατρό 😅 Ο δικός σου τι επιλογές έχει;
    • Πραγματικά πολύ ωραία διαδικασία!!  Να ρωτήσω όσες έχετε και εμπειρία, γενικά τι νούμερο φορμακια πιστεύετε θα βολεψουν για τον πρώτο μήνα, το 56 είναι οκ ή μικρότερο; Λέω σε πρώτη φαση να πάω για τον 1 μήνα κάποια και κάποια για 2-3 μήνες. 
    • @Rena92 ναι τη Δήμητρα ειχα κ γω. Αρχικα μίλησα με τ γιατρό γτ ειχα ήδη 2 καισαρικες. Κ σε κάποιο επόμενο ραντεβού εκλεισα ραντεβού κ με τη Δήμητρα στο ιατρείο του μια ωρα περιπου πριν τ ραντεβού με το γιατρό. Να ξερεις ο παπουτσής θα σ παρει πληρη ιστορικό ήδη απο τ τηλέφωνο και τ πρώτο ραντεβού κραταει πανω απο ωρα. Τ 1ο ραντεβού με τη Δήμητρα ειναι δωρεάν. Για μενα άξιζε η όλη προσπάθεια. Το δίδυμο καταπληκτικό. Η καισαρικη μ άκρως φιλική. Έφυγα απο τ κλινική πριν καν κλείσω 2ο 24ωρο απο τ τοκετο αν κ χειρουργείο.
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...