Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ

Recommended Posts

Ξεκίνησα τη προηγουμενη Τρίτη τα σεμιναρεια στη ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ στ δήμο Αχαρνων .Ειναι μια ομαδα απο τμηματα των 15-20 ατομων στα οποια θετονται θεματα σχετικα με τα παιδια απο τη στιγμη που θα γεννηθουν εως και την ενηλικιωση τους .

Ειναι πολλη καλη η προσπαθεια που γινετε ξεκινησαμε με την ηλικα 0-6 μηνες στο σταδιο αυτο τα μωρα εχουν την ανγκη απο μια συγκεκριμενη εικονα ενος ατομου ου τα περιποειτε και αυτη τιπερισσοτερες φοες ειναι η μητερα , χωρις αυτο να σημαινει οτι δνε εει και άλλα προσωπα αλλα κατα μεγαλυτερο μερος πρπεπει να βλεπει ενα συγκεκριμενο ατομο .

Σε αυτη λοιπον την ηλικα το βρεφος εχει την αναγκη μας εξαρτατε απο εμας στο οποιο θα καλυψουμε τις διατροφικες και ψυχολογικες αναγκες του , χωρις την βοηθεια αμς δνε μπορει αν επιζησει .Το μωρο σαν τη μονη μορφη επικεινωνιας με εμας σε αυτη τη ηλικια εχει μονο το ΚΛΑΜΑ και το ΓΕΛΙΟ το ΚΛΑΜΑ θεωρειτε σνα τη πρωτη μορφη επιθετικοτητας -αντιδρασης ενω το γελιο σαν την μορφη ΑΝΤΑΜΟΙΒΗΣ -ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ.

Μετα τους πρωτους 6 μηνες και ως τα 2 χρονια το παιδι αρχιζει και ανεξαρτοποιειτε πλεον μπορει αν τρωει και άλλες τροφες αρχιζει και μπουσουλαει δοκιμαζειδιαφορετικα πραγματα και γενικοτερα εκει ειναιπου θετονται και τα πρωτα ορια στην συμπεριφορα του παιδιου .

Εχουμε να αναλυσουμε πολλα θεματα καινα ανταλλαξουμε πολλες εμπειριες μεταξυ μας οι γονεις.Αυτη την εβδομαδα θα συνεχισουμε για τις νατιδρασεις τις δυσκολιες -δοκιμασιες σε αυτη την ηλικα την σταση των γονεων σε αυτη την ηλικια και επισης αν ερει καιενα νεο μελος στην οικογενεια .

Θεωρω οτι ειναι πολυ καλο που σε παρα πολλους δημους εχουν κανει αυτο το προγραμμα .

Προτεινω αν βεβαια θελετε αυτα που μαθαιν στην σχολη να τα ανφερω και να ανταλλαζουμε αποψεις οπως επισης και να εχετε καποιες αποριες εαν βεβαι επιθυμειτενα την παρουσιαζω στη ζχολη γονεων καινα το συζηταμε .Οι εμπειριες ολων μας ειναι χρησιμες.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Βάνια μου, σε ευχαριστώ πολύ για όλα αυτά τα όμορφα που μας έγραψες!

Μακάρι να τα καταλάβουμε όλες μας και να βρούμε τον τρόπο να τα εφαρμόσουμε....γιατί τότε και μόνο τότε θα μεγαλώσουμε ευτυχισμένα, ανεξάρτητα και υπεύθυνα παιδιά, ελεύθερα σκεπτόμενα...!!!!

Έχω παρακολουθήσει και εγώ αυτά τα σεμινάρια (μαζί με τον άνδρα μου)και μας βοήθησαν πολύ!

Βανια έγραψε:

Προτεινω αν βεβαια θελετε αυτα που μαθαιν στην σχολη να τα ανφερω και να ανταλλαζουμε αποψεις οπως επισης και να εχετε καποιες αποριες εαν βεβαι επιθυμειτενα την παρουσιαζω στη ζχολη γονεων καινα το συζηταμε .Οι εμπειριες ολων μας ειναι χρησιμες.

πολυ καλη ιδεα

Τι καλά, πολύ χρήσιμα αυτά τα σεμινάρια, άραγε να γίνονται και στον δήμο Αθηναίων?

Θα μάθω γιατί πραγματικά με ενδιαφέρει!

Φυσικά θα θέλαμε να μοιραστείς μαζί μας τις συζητήσεις σας. Η ανταλλαγή απόψεων θα βοηθήσει όλες μας στο να γίνουμε καλύτερες μητέρες και να μεγαλώσουμε υπεύθυνα και σώστά τα παιδιά μας.

Θα περιμένουμε νέα σου..... :)

οσες κοπελες ενδιαφερονται εκανα και ομαδα εκει που λεει κοινοτητα οποια επιθυμει ας κανει μια επαφη μαζι μου και να μπει στην ομαδα

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...