Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ!!!

Recommended Posts

Οτάν γεννήθηκε η μπέμπα επειδή φοβόμουνα το βράδυ να μήν πάθει τίποτα την εβαζα στο κρεβάτι μου,τώρα μέτα απο 9 μήνες κοιμόμαστε ακόμα μάζι.Η αλήθεια είναι οτι κι εμένα μ'άρεσει αλλα νομίζω οτι κάποια στίγμη πρέπει να την αλλάξω και δωμάτιο.Πως το κάνουμε αυτό ομως!Ετσι πως είμαστε τώρα με βολέυεί και μένα γιατί αμα βγεί η πιπίλα η ξυπνήσει το βράδυ δεν χρειάζεται να σηκωθώ το μόνο που κάνω είναι να απλώσω το χέρι μου!Τι λέτε εσείς?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημερα! Εμενα ειναι 2 μηνων και κοιμομαστε μαζι γιατι δεν αντεχα τους μαραθωνιους θηλασμους! Κι εμενα με βολευει γιατι δε σηκωνομαι καθολου. Αλλα με προβληματιζει πως θα τον ξεκολλησω μετα! Βεβαια, κοιταξε, ολα σχετικα ειναι. Ας αφησουμε τα πραγματα να κυλισουν χωρις να προβληματιζομαστε για την καθε μας κινηση.Κι αν το σκεφτεις ειναι καλυτερα ετσι παρα να εισαι μετα ολη μερα πτωμα και να μην εχεις κουραγιο να ασχοληθεις με το παιδι σου ;)

Τελος, μ ;) πορει οι παιδιατροι να λενε να μην κοιμομαστε στο ιδιο κρεββατι αλλα καποιοι αλλοι επιστημονες υποστηριζουν το αντιθετο! Σε παραπεμπω εδω www.cosleeping.org. Iσως αυτα τα αρθρα να σε καθησυχασουν :) Φιλια!

Αν για εσάς είναι οκ εμάς νομίζω πως δεν μας πέφτει λόγος.

Εγώ δεν θα σου έλεγα πως δεν είναι σωστό και άλλα τέτοια που λένε γιατί δεν τα πιστεύω. Ο κάθε γονιός κρίνει και πράττει αναλογως, όμως αναρωτιέμαι όταν κουνιέστε στο κρεβάτι δεν ανησυχεί και δεν ξυπνάει?

Εμείς όσες φορές το δοκιμάσαμε, παρόλο που είναι καταπληκτικό, κουνιόταν και ήταν ανήσυχη, τώρα λοιπόν κάνουμε κάτι άλλο...τη κοιμίζουμε στο κρεβάτι μας και μετά τη βάζουμε στο δικό της και ούτε κουνιέται. Άσε που έχουμε και την ησυχία μας και δεν φοβόμαστε μην τη τσαλαπατήσουμε :silly:

Συμφωνώ ότι δεν υπάρχει σωστή ή λάθος πρακτική. Εγώ προσωπικά δεν κοιμήθηκα ποτέ το βράδυ στο ίδιο κρεβάτι με το μωρό. Πρώτον γιατί φοβόμουν μη τυχόν και τη χτυπήσω, δεύτερον γιατί θέλω να μπορεί να κοιμηθεί χωρίς εμένα.Επιπλέον την ημέρα την έβαζα να κοιμηθεί στο δωμάτιο της και ναι αρκετές φορές ξαπλώναμε μαζί στον καναπέ κρεβάτι .Έτσι νομίζω είχε συνηθίσει τον χώρο και δεν δυσκολευτήκαμε καθόλου όταν μετακόμισε.Ίσως είναι καιρός να αρχίσεις να την βάζεις να κοιμάται στην κούνια της και σε άλλο δωμάτιο και εσύ κάπου μαζί της κάποιες ώρες για να μην νομίζεί ότι φεύγεις εντελώς. Το σίγουρο είναι ότι τα μωρά πρέπει να ξέρουν ότι ο χώρος των γονιών τους δεν είναι και δικός τους.Τα μωρά συνηθίζουν εύκολα! καλή επιτυχία !!!!

Όταν μου το είχει πεί η παιδίατρος είχα συγκινηθεί πολύ (ούσα ευσυγκίνητη ως λεχώνα) αλλά το διάβασα και σε άλλα βιβλία και άρθρα σχετικά: Το παιδί μέχρι 6 μηνών αισθάνεται ότι ειναι το ίδιο πρόσωπο με τη μητέρα του.

Επομένως όπως μου είχε πεί και η ίδια, μέχρι 6 μηνών δεν συνίσταται να κοιμάται το παιδί σε άλλο δωμάτιο από τη μητέρα του γιατί έχει ανάγκη να την αισθάνεται στο χώρο, να ακούει τη φωνή και τα βήματά της και να τη μυρίζει.

Μετά τους 6 μήνες όμως που το παιδί κααταλαβαίνει και ξεχωρίζει πρόσωπα και αποκτά συνήθειες, επιβάλλεται να κοιμάται σε ξεχωριστό δωμάτιο από τους γονείς, διότι μετά η μετακόμιση στο δικό του δωμάτιο γίνεται πολύ δύσκολη για το παιδί και συνεπώς για τους γονείς. Επίσης το ίδιο το ζευγάρι αποξενώνεται και δεν έχει προσωπικές στιγμές που απαιτείται να έχει ιδιαίτερα μετά τη μακρά περίοδο της εγκυμοσύνης και της λοχείας, προκειμένου να ξαναβρεί τους ρυθμούς του.

Οι παιδίατροι απαγορεύουν το παιδί να κοιμάται κατ΄εξακολούθηση ιδιαίτερα στο κρεββάτι των γονιών του, πρώτον γιατί υπάρχει μεγάλος κίνδυνος η μητέρα ή ο πατέρας να πλακώσουν στον ύπνο τους το μωράκι και έπειτα δεν είναι πολύ υγειεινό το παιδί να εισπνέει από τόσο κοντά τα χνώτα των γονιών με τα τόσα μικρόβιο που κουβαλάμε, ιδιαίτερα αν ένας από τους δύο είναι καπνιστής. Γιαυτό λέμε ότι πρέπει το δωμάτιο που βρίσκεται το μωρό να αερίζεται πολύ καλά. Τέλος, αν το παιδί συνηθίσει (ιδιαίτερα μετά τον 6ο μήνα) να κοιμάται στο δωμάτιο και δει στο κρεββάτι των γονιών του, η προσαρμογή του να κοιμάται στο δικό του δωμάτιο γίνεται αδύνατη.

Έχουμε φιλικό ζευγάρι που έχουν 2 παιδάκια εκ των οποίων η μεγαλύτερη είναι 3 ετών κοιμάται ανάμεσα στους γονείς ακόμη γιατί αρνείται να κοιμηθεί στο δικό της δωμάτιο, ενώ ζηλεύει και το νεογέννητο αδερφάκι της που δικαιολογημένα είναι στο δωμάτιο των γονιών της.

Lilaki έγραψε:

Μετά τους 6 μήνες όμως που το παιδί κααταλαβαίνει και ξεχωρίζει πρόσωπα και αποκτά συνήθειες, επιβάλλεται να κοιμάται σε ξεχωριστό δωμάτιο από τους γονείς, διότι μετά η μετακόμιση στο δικό του δωμάτιο γίνεται πολύ δύσκολη για το παιδί και συνεπώς για τους γονεις .

Απο ποιον επιβαλλεται ?

Οι παιδίατροι απαγορεύουν το παιδί να κοιμάται κατ΄εξακολούθηση ιδιαίτερα στο κρεββάτι των γονιών του

Οχι ολοι ! Ειδικα αυτοι που προωθουν τον θηλασμο αφηνουν την μητερα και τους γονεις να κρινουν μονοι τους τι θα κανουν με το παιδι του !

πρώτον γιατί υπάρχει μεγάλος κίνδυνος η μητέρα ή ο πατέρας να πλακώσουν στον ύπνο τους το μωράκι και έπειτα δεν είναι πολύ υγειεινό το παιδί να εισπνέει από τόσο κοντά τα χνώτα των γονιών με τα τόσα

Υπαρχουν οδηγιες για ασφαλες cosleeping μπορει οποιος θελει να διαβασει το λινκ που εδωσε η aurore .

Έχουμε φιλικό ζευγάρι που έχουν 2 παιδάκια εκ των οποίων η μεγαλύτερη είναι 3 ετών κοιμάται ανάμεσα στους γονείς ακόμη γιατί αρνείται να κοιμηθεί στο δικό της δωμάτιο, ενώ ζηλεύει και το νεογέννητο αδερφάκι της που δικαιολογημένα είναι στο δωμάτιο των γονιών της.

Για να υπάρχει νεογεννητο παντως , καπως τον βρισκουν τον τροπο να εχουν προσωπικες στιγμες και τα ζευγαρια που εφαρμοζουν family bed ;)

Εμενα παντως με το θηλασμο με καταβολεψε κι αν δεν το εφαρμοζα ισως και να τα ειχα παρατησει. Την ημερα παντως κοιταζω να τον βαζω στο δωματιο για να συνηθισει το χωρο. Τωρα τι θα γινει αργοτερα,αγνωστο...

Κι εμεις λόγω θηλασμού το εφαρμόσαμε από νωρίς και βολεύει μια χαρά μέχρι στιγμής. Στην κούνια του κοιμάται κυρίως τα πρωινά.

Τώρα πώς θα το κόψουμε στο μέλλον δεν ξέρω, αλλά φαντάζομαι ότι και σε αυτό εκπαιδεύονται όταν έρθει η στιγμή.

Μου φαίνεται λίγο κρίμα να του στερήσω την ανάγκη να είναι δίπλα μου τώρα που είναι βρεφάκι.. :dry:

Τώρα όπως σας βολεύει (εσα΄ς και το παιδί) καλύτερα... :)

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...