Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΣΕ ΠΟΙΑ ΗΛΙΚΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΑΤΕ/ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΤΕ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ?


Recommended Posts

Καλημέρα κορίτσια,

ανοίγω αυτό το θέμα (και συγχωρέστε με εάν υπάρχει και αλλού, δεν το βρήκα) για τον εξής λόγο: απέκτησα το κοριτσάκι μου στα 35 μου. Καθώς πολλές συνομίλικες φίλες μου δεν έχουν ακόμα παιδιά, ή πρόκειται κάπου τώρα να αποκτήσουν, δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι πολλές κοπέλες κάνουν παιδάκια σε πολύ μικρότερη ηλικία.

Προσωπικά το θέμα της ηλικίας με είχε αγχώσει πολύ όταν προσπαθούσαμε για παιδάκι. Στη συνέχεια συνειδητοποίησα ότι το παιδί ήρθε σε μία φάση της ζωής μου όπου ευτυχώς ένιωθα χορτασμένη κι έτσι μπορώ να αφοσιωθώ σε αυτό χωρίς να μου λείπει η επαγγελματική καταξίωση, το έξω, τα ταξίδια, κτλ κτλ. Αλλά δεν παύω και να σκέφτομαι ότι ότι εγώ θα είμαι 50 (αμάν!) αυτό ακόμα θα πηγαίνει σχολείο....

Τι λέτε κι εσείς? Σε ποια ηλικία γεννήσατε? Ποια είναι τα υπέρ και τα κατά?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • Απαντήσεις 86
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Μην αγχώνεσαι για την ηλικία.Αυτό που είπες για το σχολείο ίσως να είναι το μόνο μειονέκτημα που κι αυτό δεν θα είναι πια μειονέκτημα σε λίγα χρόνια γιατί οι περισσότερες γυναίκες σε τέτοια ηλικία τεκνοποιούν.Είναι η εποχή μας έτσι φτιαγμένη που η γυναίκα πλέον δεν κάνει παιδιά, ούτε παντρεύεται τον 1ο της έρωτα, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων.Οι περισσότερες κοπέλες πρώτα σπουδάζουν, αποκαθίστανται επαγγελματικά,ζούν και τις εμπειριούλες τους, πατάνε γερά στα πόδια τους και μετά αποφασίζουν να κάνουν παιδιά.Δεν είμαι σε αυτήν την κατηγορία αλλά την καταλαβαίνω απόλυτα.Έγινα μητέρα στα 28 μου και τώρα περιμένω το 2ο παιδάκι μου στα 31 μου.Εγώ πάντα είχα το άγχος της ηλικίας γιατί πίστευα οτι όσο μεγαλώνει η γυναίκα, τόσο πιο δύσκολο είναι να μείνει έγκυος χωρίς να ταλαιπωρηθεί.Αυτός είναι ο μόνος λόγος που λέω στις γνωστές μου που περνάνε τα 30 οτι μεγαλώνουμε και δεν μικραίνουμε.Αλλά κι η επιστήμη έχει προχωρήσει τόσο που και αυτός δεν είναι λόγος να βιαστεί μια γυναίκα να βρει άντρα και να παντρευτεί.Ειδικά η επιλογή του συζύγου πρέπει να γίνει με πολλή σκέψη και όχι βιαστικά για να προλάβουμε να κάνουμε παιδί.Άρα μην αγχώνεσαι και η ηλικία σου είναι μια χαρά.Ισορροπημένη και έτοιμη να δώσεις στο πιαδάκι σου ό,τι πρέπει να δώσεις.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΣΕΝΑ!!!!!!!!! ΝΑ ΣΟΥ ΖΗΣΕΙ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΣΟΥ!!!!

ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ 26 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΟΝ ΓΙΟ ΜΟΥ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΗ!!!! ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ,ΠΑΝΤΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΚΡΗ ΠΑΙΔΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΑΦΗ! ΕΠΗΡΕΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΙ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ,ΤΩΡΑ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΑ 50!!! ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΩ ΝΕΑ ΜΑΜΑ!!!

ΔΟΞΑ ΤΟ ΘΕΟ,ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΩ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΑΛΛΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΔΕΝ ΤΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ!!! ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΛΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΔΙΑΣΤΟΥΝ!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Oταν εμεινα εγκυος τον γιο μου ημουν 24.Τωρα ειναι 6 και παει πρωτη.Ημουν αρκετα μικρη μπορω να πω, γιαυτο και πανω απο ολα ειμαστε φιλαρακια.Τωρα στα 30 ειμαι πολυ πιο ωριμη και σκεφτομαι διαφορετικα. Η ηλικια μη σε αγχωνει η μαμα μου εκανε τον αδελφο μου στα 41, επειδη τοτε ηθελε, οχι οτι δεν μπορουσε.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλημερα κοριτσακι μου!εγω απεκτησα τον αγγελουδακο μου στα 26

θεωρω πως ειναι σχετικα μια πολυ καλα ηλικια γιατι τουλαχιστον προλαβα να κανω καποια πραγματα και νιωθω αρκετα χορτασμενη.

αν ηξερα ομως οτι τα παιδια φερνουν τοση ευτυχια νομιζω οτι θα το εκανα πιο νωρις γι αυτο αλλωστε σκεφτομαι να κανω και δευτερο.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εγω το πρωτο το γιο τον απεκτησα στα 24 και τον δευτερο στα 26...

προσωπικα ειμαι υπερ της μικρης ηλικιας για πολλους λογους...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Με τον άντρα μου είμαστε μαζί από το Λύκειο και παντρεμένοι εδώ και δύο χρόνια. Αρχές Μαΐου και εγώ και ο άντρας μου θα κλείσουμε τα 28 και τέλη Μαΐου - αρχές Ιουνίου περιμένουμε τον μπεμπούλη μας!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλημέρα!!!! και εγώ πάντα ήθελα να κάνω παιδάκι νωρίς, αλλά δεν έκατσε που λένε!!! νομίζω ότι αν είσαι πιο μικρός είναι πιο εύκολο να μεγαλώσεις τα παιδιά έχεις περισσότερη υπομονη και ενέργεια και γενικα μπορείς να αφοσιωθείς πολύ καλύτερα!!! βεβαια τα τρελευταια χρόνια οι γυναικες δυστυχώς περιμένουν πρώτα να κάνουν καριέρα και μετά να κάνουν παιδιά οπότε και αυτό αργει... εγώ είμαι τώρα 30 και περιμένω το πρώτο μου παιδάκι τον ιούλιο!!! τα παιδιά είναι ευλογία όποτε και να τα κάνεις!!!! οπότε μην έχεις άγχος με την ηλικία σου!!! μεγαλύτερη σημασία έχει το ότι το θές να γίνεις μαμα και ότι τα κατάφερες και έχεις ένα υπέροχο παιδάκι!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγω είμαι 27 και περιμένω το μωράκι μου τον Σεπτέμβριο....όσο πιο νωρίς τόσο καλύτερα...! Εμένα όλες οι φίλες μου είναι ανύπαντρες και ψάχνονται...πλησιάζουν τα 30 και έχουν πανικοβληθεί....!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΕΓΩ ΤΟ ΑΓΟΡΑΚΙ ΜΟΥ ΤΟ ΕΚΑΝΑ 29 ΚΑΙ ΜΙΣΟ...ΠΑΝΤΑ ΕΛΕΓΑ ΠΩΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΠΑΙΔΙ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑ. ΚΑΙ ΕΝΩ ΕΓΩ ΝΟΙΩΘΩ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΓΥΡΟ ΜΟΥ ΕΙΜΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΙΚΡΗ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΠΩΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΙΛΕΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ Η ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΕΚΑΝΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΗΛΙΚΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ. ΜΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΜΜΥ ΕΙΔΑ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΚΟΠΕΛΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ 20 ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΔΕΝ ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΚΑΝ ΣΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ... :blush:ΕΤΣΙ ΠΑΝΩ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΑ ΠΩΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΜΑΜΑΔΕΣ ΟΤΑΝ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΧΕΔΟΝ ΣΥΝΟΜΗΛΙΚΕΣ ΤΩΡΑ ΕΧΩ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΜΑΙ Η ΠΙΟ ΓΡΙΑ...ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΟΜΩΣ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΚΑΛΟΣΥΝΤΗΡΗΘΩ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΜΟΥ :P .ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ Η ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΓΟΝΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΕΝΑΣ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΤΑΔΥΝΑΜΗ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΕΤΕ ΜΙΑ ΖΩΟΥΛΑ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ. ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΝΩΡΙΣ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ρένα μου, με το καλό να έρθει το μωράκι σου. Εγώ είμαι 24 και γεννάω αρχές Ιουνίου. Η νύφη μου είναι 24 και έχει τρία κοριτσάκια!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Την πρωτη κόρη την έκανα στα 28 και τη δεύτερη στα 31. Δεν μπορώ να πω ότι επειδή έζησα εμπειρίες, έκανα τα ταξίδια μου κλπ, ότι χόρτασα τη ζωή μου και ήρθε η ώρα να αφοσιωθώ στα παιδιά μου και να κλειστώ στο σπίτι. Τι να πει και ο πατέρας τους που ήταν τότε 25.

Με δύο παιδιά και ταξιδεύουμε, βγαίνουμε, γελάμε, βλεπουμε φίλους και ζούμε τη ζωή μας.

Η μητρότητα δεν έχει ηλικία...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπέρα! Εγώ είμαι 39 χρονών και περιμένω το πρώτο παιδάκι μου τον Απρίλιο. Έχω δε μια μεγαλύτερη αδελφή που απέκτησε το αγοράκι της στα 47 μετά από 15 χρόνια προσπάθειας και 9 εξωσωματικές. Σήμερα το παιδάκι της είναι 2,5 ετών...

Προσωπικά θα σου πω το εξής: Θεωρητικά η καλύτερη ηλικία για να αποκτήσεις παιδί είναι κατ' εμέ γύρω στα 30, όταν δηλαδή ενώ είσαι ακόμα πολύ ως αρκετά νέα, θα έχει επιπλέον γίνει η επαγγελματική αποκατάσταση και θα υπάρχει και η ανάλογη ωριμότητα για ν' αποκτήσεις μια σωστή οικογένεια. Ωστόσο, αν κοιτάξεις γύρω σου, εξαιρέσεις πάμπολλες υπάρχουν ένθεν κακείθεν. Διότι υπάρχουν κοπέλες που απέκτησαν το πρώτο τους παιδί στα 19 και σήμερα αισθάνονται υπέροχα, νοιώθοντας πως δεν υπάρχει κενό επικοινωνίας με τα παιδάκια τους και άλλες που λένε πως δεν ήταν έτοιμες και εκεί αποδίδουν όλη την ευθύνη για τα οικογενειακά κι επικοινωνιακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Στον αντίποδα πάντα υπάρχουν κι εκείνες που ενώ απέκτησαν το παιδί τους σε ώριμη ηλικία, είχαν και το σθένος και τις αντοχές να τα καταφέρουν μια χαρά κι εκείνες που ενώ θεωρητικά είχαν χορτάσει από τα πάντα και θα έπρεπε να αφοσιωθούν ψυχή τε και σώματι στα παιδιά τους, δεν μπόρεσαν να στηρίξουν την επιλογή τους όσο θα ήθελαν. Συνεπώς, όλα είναι λίγο έως πολύ σχετικά .... Άλλωστε ,μη ξεχνάς πως η σημερινή γυναίκα 35-40 είναι μια νέα γυναίκα με πολλές επιλογές,που φροντίζει τον εαυτό της, φαίνεται και είναι νέα και δραστήρια και πολλές σε αυτή την ηλικία θεωρούνται και πρότυπα ομορφιάς όπως η Σάντρα Μπούλοκ ή η Μόνικα Μπελούτσι...(αν μάλιστα δε με απατά η μνήμη μου η δεύτερη περιμένει και εκείνη παιδί). Στα χρόνια όμως της γιαγιάς μας, η 35άρα ήταν ..."τελειωμένη" ως γυναίκα και εν δυνάμει γιαγιά.

Αυτό που εγώ θα σου έλεγα, είναι να μην αγχώνεσαι και να προσφέρεις το καλύτερο που μπορείς στα παιδάκια σου, γιατί σε όποια ηλικία και αν έρθουν, είναι ευλογία και να εστιάσεις στα όποια θετικά υπάρχουν. Η ηλικία από μόνη της δεν είναι ποτέ αρκετή για να δημιουργήσει προβλήματα, αλλά ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε πράγματα και καταστάσεις.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γεια σου και απο μενα...Εγω ειμαι 22 και περιμενω τα μωρακια μου τελη Ιουλιου...(θα γεννησω νωριτερα λογω διδυμων)Δεν ειχαμε αποφασισει να αρχισουμε προσπαθειες για μωρακι αλλα ειχαμε ατυχηματακι και ετσι μετα απο ενα μηνα μαθαμε για τα μωρα...Δεν το μετανιωνω καθολου..τα υπεραγαπαω απο τωρα και ανυπομονω να ερθει η ωρα να δω τα φατσονακια τους και να τα σφιξω στην αγκαλια μου...!!!!!θα ειμαι μια χαζομαμα τι να κανουμε??? :) :) :) και ο μπαμπας του ηδη εχει τρελαθει στην ιδεα των διδυμων...:) :) :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γειά σας και απο 'μένα!!!!!!!!!! Το Μάρτιο κλείνω τα 37 και θα γεννήσω πρώτα ο Θεός το πρώτο μου παιδάκι τον Ιούλιο!!!!!!!!!!!!!!!! Παιδεύτηκα αρκετά για μωρό,έκανα 4 εξωσωματικές ή 4η πέτυχε αλλά δυστυχώς παλινδρόμησε και μετά απο αυτό έμεινα έγκυος απο θαύμα,με φυσιολογικό τρόπο,έχω ανχος να πάνε όλα καλά σ'αυτή την έγκυμοσύνη γιατί ταλαιπωρίθηκα αλλά το κυριοτερο,μεγαλώνω πλέον αρκετά..

ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ :kis :kiss::kiss: s:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγώ θα κλείσω τα 33 τέλη του μήνα και περιμένω το πρώτο μου παιδάκι τον Απρίλη! Πάντα ήθελα να κάνω παιδιά μικρή, αλλά δεν έτυχε. Κι αυτό γιατί ενώ είμαι υπέρ των παιδιών, ήμουν πολύ δύσκολη στο θέμα του συντρόφου! Τον άντρα μου τον γνώρισα και τον ερωτεύτηκα στα 27,5 μου. Παντρευτήκαμε πριν 1,5 χρόνο και τώρα περιμένουμε το παιδάκι μας. Δεν μετανιώνω καθόλου παρά μόνο που δεν τον γνώρισα νωρίτερα!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

yuki έγραψε:

ΕΓΩ ΤΟ ΑΓΟΡΑΚΙ ΜΟΥ ΤΟ ΕΚΑΝΑ 29 ΚΑΙ ΜΙΣΟ...ΠΑΝΤΑ ΕΛΕΓΑ ΠΩΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΠΑΙΔΙ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑ. ΚΑΙ ΕΝΩ ΕΓΩ ΝΟΙΩΘΩ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΓΥΡΟ ΜΟΥ ΕΙΜΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΙΚΡΗ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΠΩΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΙΛΕΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ Η ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΕΚΑΝΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΗΛΙΚΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ. ΜΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΜΜΥ ΕΙΔΑ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΚΟΠΕΛΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ 20 ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΔΕΝ ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΚΑΝ ΣΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ... :blush:ΕΤΣΙ ΠΑΝΩ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΑ ΠΩΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΜΑΜΑΔΕΣ ΟΤΑΝ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΧΕΔΟΝ ΣΥΝΟΜΗΛΙΚΕΣ ΤΩΡΑ ΕΧΩ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΜΑΙ Η ΠΙΟ ΓΡΙΑ...ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΟΜΩΣ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΚΑΛΟΣΥΝΤΗΡΗΘΩ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΜΟΥ :P .ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ Η ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΓΟΝΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΕΝΑΣ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΤΑΔΥΝΑΜΗ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΕΤΕ ΜΙΑ ΖΩΟΥΛΑ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ. ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΝΩΡΙΣ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ...

Συμφωνώ μαζί σου! είμαι 30 και να σου πώ την αλήθεια έλεγα πως έχω λίγα χρονάκια "ελευθερίας" .Υπολόγιζα να γίνω μαμά στα 34-35.

Το πιό σημαντικό απ'όλα είναι να βρείς τον κατάλληλο άνθρωπο!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγω ειμαι στα 22 και τον ιουλιο απεκτησα την ζουζουνα μου! :D πιστευω πως ενα μωλακι ειναι οτι καλυτερο μπορει να σου συμβει ανεξαρτητα απο την ηλικια!Μια χαρουλα εισαι!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Θεωρητικά και συνειδητά δεν ηθελα οικογενεια και μωρο πριν τα 30 . Πολλες φορες ομως η θεωρια με την πραξη απεχουν πολυ .

Ευτυχως τα πραγματα πηγαν οπως ηθελα , γνωρισα τον ερωτα της ζωης μου στα 28 και γεννησα την κορουλα μου στα σχεδον 33.

Δεν πιστευω οτι οι γονεις πρεπει να χουν μικρη ηλικιακη διαφορα απο τα παιδια για να ειναι "κοντα" , ουτε οτι ειναι πιο υπομονετική μια μητέρα των 25 απο εμενα που σε λιγο θα μαι 35 ! Ολα ειναι θεμα ανθρωπου :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπέρα!

Εγώ παντρεύτηκα πριν 2,5 χρόνια στα 27 και τώρα περιμένω την μπεμπούλα σε λίγο μπαίνω στο μήνα μου κοντεύω τα 30. Πάντως σίγουρα όσο πιο νέος κάνεις παιδιά τόσο πιο καλά είναι τα κύταρρα και τα ωάρια απο επιστημονικής πλευράς. Σήμερα όμως λόγω καριέρας και πολλών άλλων παραγόντων είναι πολύ δύσκολο να κάνουμε πολύ μικρές παιδιά. Σκεφτείτε ότι εγώ ήθελα να κάνω παιδί στ 25 αλλα δεν έιχα βρει το άλλο μου μισό όταν όμως γνώρισα τον ανδρα μου παντρευτήκαμε αμέσως σε 1 χρόνο. Όλα στη ζωή μας είναι θέμα τύχης και έξυπνος χειρισμός των καταστάσεων. Έκανα 3 εξωσωματικές παρα την σχετικα μικρή ηλικία και τώρα ετοιμάζομαι να ζήσω το θαύμα της γέννησης. Πιστεώ λοιπόν ότι μετάξύ 26 -35 είναι η καταλληλότερη ηλικία για να γίνουμε μανούλες, μετά στενέυουν τα κουράγια και βιολογικά αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση, Όμως αυτός που θα διαλέξει την ηλικία που θα πετύχουμε την μητρότητα είναι μόνο ο ΘΕΟΣ!!!!

φιλια σε όλες

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Kαλησπέρα κι από μένα!! Εγώ έγινα μανούλα 2 μήνες μετά αφότου έκλεισα τα 27! Πάντα έλεγα ότι μέχρι τα 30 ήθελα να έχω κάνει 2 παιδάκια!! Για το 2ο λέμε να ξεκινήσουμε όταν θα κλείνει χρόνο το λουλουνάκι μου!! Κι όταν με το καλό να μας έρθει!!! Δεν μετανιώνω ούτε στιγμή!! Ζω και με το παιδί περνάω και πιο όμορφα!! Τέλη Απρίλη θα κάνουμε και το 1ο μας ταξίδι οδικώς στην Γερμανία με το μωρό! Κάθε εβδομάδα πηγαινοερχόμαστε από Εύβοια Αθήνα επειδή μένουμε επαρχία λόγω δουλειάς και κατεβαίνουμε να δούμε τους δικούς μας! Περνάμε εκπληκτικά με το μωράκι!! ;) Κι ανυπομονώ να κάνω άλλο ένα!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγώ στα 25 γνώρισα τον άντρα μου και στα 26 γέννησα την κορούλα μου πριν 2 χρόνια δηλ.Από μικρή ήθελα παιδιά αλλά δεν έβρισκα τον κατάλληλο.Ούτε καριέρα με ένοιαζε τίποτα.Είχα χρόνο πολύ και περνούσα καλά,έβαινα ψάχνοντας τον έρωτα της ζωής μου!Ιατρικά 20-30 είναι η καλύτερη ηλικία.Όμως για μένα είναι όταν βρεις τον ιδανικό σύζυγό!Μπορεί να είσαι 18 μπορεί και 40!Άμα περνάς καλά νιώθεις πάντα νέα!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κοριτσια ε :unsure: ιμαι 26 και τωρα προχωραω στο πρωτο μου παιδακι.Ειμαι παντρεμενη περιπου ενα χρονο αλλα με τον αντρα μου ειμαστε 9 χρονια μαζι.Παντα πιστευα οτι η ιδανικη ηλικια για να γινεις μητερα ειναι 25-26.Ετυχε και επεσα μεσα γιατι δεν ξερεις καμια φορα πως ερχονται τα πραγματα.Παντως απο μικρη θυμαμαι τον εαυτο μου να θελω οικογενεια και παιδια και οχι τοσο να γινω γυναικα καριερας.Ελπιζω μονο να γινω καλη μητερα!! :unsure:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Προσθήκη...