Μετάβαση σε περιεχόμενο

συμπτωματα πρωτων δοντιων


Recommended Posts

Καλησπερα.Ο μπομπιρακος μου ειναι 6 μηνων και 5 ημερων και ειναι λιγο ανησυχος τις τελευταιες δυο μερες. Πιστευω οτι μαλλον ηρθε ο καιρος να βγαλουμε δοντακια.

Ηθελα να ρωτησω τις μανουλες που ζησαν αυτη την εμπειρια, τι αλλαγες παρατηρησαν στην εικονα και τη συμπεριφορα του μωρου τους πριν φυτρωσουν τα δοντακια τους

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

γεια σου αγγελικουλα!!!

μαλλον ηρθε και η δικια σας σειρα!!!!!

ομως...τα συμπτωματα διαφερουν τοσο απο παιδια σε παιδι οσο και απο δοντι σε δοντι(αυτο στο λεω για μελλοντικα χιχι)

η γκρινια,ο εκνευρισμος,τα σαλια,το δαγκωμα,τα χερια μεσα στο στομα,η δυσκολια στον υπνο και στο φαγητο ειναι μερικα απο τα στανταρ.

ειναι ομως και μερικα που δεν ειναι στανταρ οπως ο πυρετος,οι εμετοι,οι διαροιες.

εμανα πχ ο δικος μου οταν εβγαλε τα πρωτα του 2 δοντια εκανε 39 πυρετο για 3 μερες,εμετο,διαροια και παρα πολυ γκρινια και κλαμα.

στα υπολοιπα τωρα..αλλα τα εβγαλε και ουτε που το καταλαβαμε,αλλα τα εβγαλε με πολυ πονο και λιγο πυρετο

παντως ενα πραγμα που με κινητοποιει εμενα οταν ετοιμασει δοντι ο μικρος μου ειναι οτι τα σαλια του τρεχουν λες και εχεις ανοιξει βρυση

ελπιζω να του βγουν του μπομπιρακου σου οσο πιο ανωδυνα γινεται!!!!

και να εχεις υπομονη ειναι μια επιπονη διαδικασια για τα μικρουλια μας..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγω αγγελικοθλα μου τωρα την ζω,η κορη μου ειναι 5 μηνων και απο τον 3ο εχουμε σαλια, γκρινια,μπουνια στο στομα,και μου εκανε και 2 μερες δοιαροια,ισως να μου πεταξει κανενα.αυτο που μου ειπε η γιατρος mudisal στα ουλα και οταν ποναει πολυ 4γραμμαρια ντεπον και πολυ υπομονηηηηηηη!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

γεια σου μπεμπουλη!σιγουρα καθε μωρακι ειναι διαφορετικο.

τα σαλια μας ειναι ασταματητα απο 3 μηνων,τις δυο τελευταιες μερες τα απογευματα κοκκινιζουν τα μαγουλακια του και σημερα το πρωι ειχαμε και λιγη διαρροια.

ευτυχως προς το παρον χωρις πυρετο.

δεν ξερω , τον περιμενω με αγωνια.

πολλα φιλια στο γλυκουλη μπεμπη σου,ευκολα να βγουν και τα υπολοιπα δοντακια σας.

ευχαριστω για τις διευκρινησεις

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

myl έγραψε:

Εγω αγγελικοθλα μου τωρα την ζω,η κορη μου ειναι 5 μηνων και απο τον 3ο εχουμε σαλια, γκρινια,μπουνια στο στομα,και μου εκανε και 2 μερες δοιαροια,ισως να μου πεταξει κανενα.αυτο που μου ειπε η γιατρος mudisal στα ουλα και οταν ποναει πολυ 4γραμμαρια ντεπον και πολυ υπομονηηηηηηη!

η δικη μας παιδιατρος δεν μου ανεφερε οτι υπαρχει καποια βοηθητικη κρεμα.

η mudisal χρειαζεται ιατρικη συνταγη για να την αγορασεις;

ευχομαι να τα βγαλετε οσο πιο ανωδυνα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

οχι δεν χρειαζετε συνταγη,βαζεις λιγη στο δαχτυλο σου και κανεις μασαζ στα ουλα του μωρου.μυριζει ουζο και τα ανακουφιζει για λιγο.δεν θυμαμαι ποσο κανει αλλα δεν ειναι ακριβη.πεστο και στην παιδιατρο σου ομως.εγω την ειδα απο μια φιλη και μετα την πηρα και το ειπα στην γιατρο μας.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

μιας και πλεον εχουμε 10 δοντια και ειμαστε πιο παλιοι χιχιχιχι

να σου πω

η mundisal δεν χρειαζεται συνταγη την παιρνεις απο το φαρμακειο και ξενοιαζεις αλλα δωσε και να μασαει κατι σκληρο και παγωμενο να ανακουφιζεται.

εμενα δυστυχως την εβγαλε μονο με ντεπον κοριτσια με την κρεμα του ερχοταν αναγουλα

αααα εκανα και ενα πρακτικο...ετριβα τα χερια μου με ουζο και μολις εξατμιζοταν ετριβα τα ουλα και λιγο πισω απο τα αυτακια(μαλακωνε ο πονος,ετσι μου ειχε πει μια γιαγιουλα και εκανε δουλεια)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ 2 ΚΑΤΩ ΔΟΝΤΑΚΙΑ.ΑΠΟ 3 ΜΗΝΩΝ ΕΙΧΕ ΣΑΛΙΑ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΜΟΥ.ΤΕΛΙΚΑ 6,5 ΜΗΝΩΝ ΒΓΗΚΑΝ ΤΟ ΕΝΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΛΛΟ.ΓΙΑ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΟΡΕΞΗ ΝΑ ΦΑΕΙ(ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΑΓΑΝΑ ΜΟΥ)ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΕΙΧΕ ΛΙΓΗ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΚΡΙΝΙΑ.ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑ ΑΦΟΥ ΕΣΚΑΣΕ Η ΜΥΤΟΥΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΟΝΤΑΚΙ.ΚΡΕΜΑ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΜΗ ΤΟΥ ΒΑΛΩ ΓΙΑΤΙ ΣΚΛΗΡΑΙΝΕΙ ΤΑ ΟΥΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ ΤΟΥ ΕΔΩΣΑ ΝΤΕΠΟΝ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΓΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ :):)

ΕΜΕΙΣ ΑΓΓΕΛΙΚΟΥΛΑ ΠΡΟΧΘΕΣ ΠΗΓΑΜΕ ΓΙΑ ΕΜΒΟΛΙΟ Κ ΕΙΠΑ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΑ ΟΥΛΑ ΤΟΥ..ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΝΑΙ :laugh: ΕΙΜΑΣΤΟ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΓΙΑ ΔΟΝΤΑΚΙΑ!!ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΙ(ΕΣΤΩ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ)..ΕΙΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ-ΜΟΥ ΛΕΕΙ-ΕΙΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ,ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ..

Ο ΜΠΕΜΠΗΣ ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΛΙΑ ΜΕ ΤΟ ΛΙΤΡΟ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ,ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ(ΤΑ ΕΧΕΙ ΜΟΥΛΙΑΣΕΙ ΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑΚΙΑ :P )Κ ΕΧΕΙ Κ ΨΙΛΟΔΙΑΡΟΙΑ..

ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΑ ΜΩΡΑΚΙΑ ΜΑΣ Κ ΤΣΟΥΠ ΝΑ ΠΕΤΑΧΤΟΥΝ ΔΟΝΤΑΚΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΥΡΕΤΟΥΣ Κ ΠΟΝΟ!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ευχαριστω κοριτσια .μολις μιλησα με τη γιατρο μας. και μου ειπε οτι με αυτα τα συμπτωματα το πιο πιθανο ειναι να βγαλουμε δονταακι.μπορω να χρησιμοποιησω τη mudisal μεχρι και τρεις φορες τη μερα αλλα η δραση της ειναι μονο για εκεινη τη στιγμη που την βαζεις στα ουλα του.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλησπέρα και από εμενα, που ο δικός μου είναι 6 μηνών.

Από 4 μηνών αρχίσαμε τις ενοχλήσεις με τα δόντια του. Εδώ και ένα μήνα σχεδόν είναι έτοιμα να σκάσουν, δηλαδή έχουν ασπρίσει τα ούλα του και πιάνεις από κάτω τα δοντάκια.

Ειδικά το βράδυ έχει γκρίνια, λίγα δέκατα κάποιες φορές και κάποιες φορές μου έχει κάνει και διάρροια.

Η γιατρός μου είπε ότι όσο μεγαλύτερο βγάλει το παιδί δόντια, τόσο πιό δύσκολο είναι γιατί τα ούλα του σκληραίνουν και το πονάνε περισσότερο.

Από την άλλη και πάλι καλό δεν είναι να βγάζει το παιδί πολύ νωρίς δόντια γιατί τα οστά του είναι "ανωριμα".

ΤΟ κάθε παιδί όμως είναι μια ξεχωριστή περίπτωση και πρέπει να αντιμετωπιζεται διαφορετικά.

Εμας μας βοηθάει η mudisal και τα μασητικά από το φαρμακείο. Μάλιστα έχουμε ένα της chicco που μυρίζει και βανίλια και ο δικός μου το μασάει με μανία.

Υπομονή κορίτσια. θα βγούνε τα ατιμα τα δοντάκια κάποια στιγμή πού θα πάει!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπερα κ απο εμενα κοριτσια! Εμας εχθες που την ειδε η γιατρος ειπε πως ξεκινησαν τα 2 κατω. εν τω μεταξυ εχει περιπου 2-3 ημερες που εχει αρχησει η ζουζουνα μου πολυ γκρινια και κλαμα ενω ποτε δεν εκλαιγε τ μωρο μου κ ειμαστε 3 μηνων!

Τα χερια μονιμα στο στομα και τα μουλιαζει απο τα σαλια..

Μεχρι τον 5 μηνα θα εχουν βγει μας ειπε. Δηλαδη μεχρι να βγουν θα κλαιει κ θα ποναει το καϊμενο??? :( Ελπιζω μονο να μην κανει τουλαχιστον πυρετο κ να βγουν οσο πιο ανωδυνα γινεται!

Υπομονη σε ολες τις μανουλες!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Σήμερα κλείνουμε την 6η εβδομάδα 🥰🥰🧿🧿.. Όχι όχι ξυπνούσε ανά 3ωρο για φαγητό...οι κολικοί μας συνήθως κρατάνε από τις 7 μέχρι τις 11 το βράδυ!!
    • Αχ τέλεια! Εύχομαι να παραμείνει έτσι. Τα προηγούμενα βραδιά ξυπνούσε για να φαει? Η από κολικούς? Αντε ελπίζω να μειώθηκε η ένταση τους κάπως τώρα.
    • μακάρι κορίτσι μου να συνεχίσει ετσι.. τουλάχιστον να ξεκουράζεσαι! μεγαλώνουν μωρέ και ηρεμούν και αυτά..ποδο είστε εσείςς;
    • Καλημέρα κορίτσια μου 🩷🦋🩷 Πώς είστε??εμείς χθες το βράδυ κάναμε το πρώτο μας σερί 6ωρο και η αλήθεια ξεκουραστήκαμε αρκετά 😍👣..τις προηγούμενες 2 μέρες περνούσαμε πάλι δύσκολα με τους κολικούς αλλά χτες ήταν άλλο μωράκι...💙💙🧿🧿
    • Εγώ πάντως παρατήρησα το εξής. Εγώ κανονικά κάνω πολύ απότομο πικ. Τα τεστ μου βγαίνουν ολόλευκα, ξαφνικά τη 12η αρχίζει αχνό, 13η ξαφνικό μπαμ θετικό και από 13η το βράδυ γίνονται λευκα. Στον προηγούμενο κύκλο που έψαχνα θετικό ωορρηξιας ενώ είχα ήδη το εξωμήτριο κ δεν το ήξερα, άρχισα τεστ από την 8η κ μέχρι 16η που σταματησα τα έβλεπα πολύ έντονα όλα. Τοτε δεν ψιλιαστηκα τι γίνεται, απλα ειχα σκοπο να ρωτησω τ γυναικολογο πως γίνεται απο το πουθενά να εχω θετικα τοσες μερες ! Δηλαδή σ εμένα ίσχυσε αυτό που βγαίνουν θετικά τα ωορρηξιας στην εγκυμοσύνη. Αλλά αν βγάζεις θετικό ωορρηξιας, θα βγάλεις και θετικό εγκυμοσύνης. Το τεστ μπερδεύει τις ορμόνες απλά. Είναι αδύνατο να σου βγάζει έντονα σχεδόν θετικά ωορρηξιας κ η χοριακη να μη φανεί καν. Έτσι λέω εγώ...  Σου δείχνω φώτο μου με μερικά από κείνα τα τεστ, δεν τα έβαζα όλα στην εφαρμογή, μόνο λίγα.
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...