Μετάβαση σε περιεχόμενο

γευματα μωρου μετα τον 6ο μηνα

Recommended Posts

Η μικρη μου ειναι 6.5 μηνων

ποτε βαζουμε το ανθος αραβοσιτου στα γευματα μας ???

η μήπως και σιταλευρο φαριλ λακτε????

Μεχρι τωρα ετρωγε μονο φρουτοκρεμα και ρυζαλευρο και θηλαζουμε παραλληλα

ο γιατρος μας ειπε να βαλουμε φαριν λακτε σε μια βδομαδα

εχω παρει ενα που γραφει σιταλευρο φαριλ λακτε μετα τον 5ο μηνα μηπως ειναι νωρις για σιταλευρο????

και αν ναι τι να της παρω ???

ισως κατι σε βιολογικο???Αντρουλα τα φωτα σου!!!!!!

Μπερδευτικα!!!!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Οντως..γιατι δεν σας ειπε να αρχησετε χωρτοσουπα...και μετα κρεατοσουπα..

Συνηθως την φαριν λακτε την αρχηζουν ως απογευματινο γευμα, αλλα υπαρχουν ενελακτικα. ΠΧ εγω δεν εδοσα ποτε κρεμες, εφαγε και παρα πολυ λιγο ρυζαλευρο, τρωγαμε κρεμα κολοκυθα, η γλυκοπατατα

Μας ειπε να βαλουμε χορτοσουπα σε 5 μερες μετα απο 1 βδομαδα προσθετω και κοτοπουλο μεσα στην σουπα και μετα απο 3-4 μερες την κρεμα φαρι λακτε

αλλα εγω εχω μπερδευτει με την κρεμα κανει να δωσουμε σιταλευρο σε μωρακι 7 μηνων??? :huh:

ειχα την εντυπωση μετα τον 8ο μηνα οτι γινεται αυτο και φοβαμαι :dry:

Σεσιλια κρεμα κολοκυθας η γλυκοπατατα????χωριστα το καθε ενα??

Μπορεις να τα δοσεις και μαζι. Εγω εδινα και δινω ακομα οτι εχω..αν εχω και τα δυο δινω και τα δυο, αν δεν βρω κοκκινοσαρκη γλυκοπατατα, πεταω μεσα και ενα μικρο καροτακι φρεσκο να βρασει, η γκυκοπατα δεν εχει καμια σχεση με την κοινη πατατα να ξερεις.

Σηγνωμη, Μωσχαρι γιατι σου ειπε να μη της δοσεις...και φαριν λακτε γιατι μεσα στη σουπα;;;;;

Βασικα πιστευω οτι αν το μωρο σου ειναι ΟΚ απο βαρος, την φαριν λακτε δεν την χρειαζετε.

Εγω ειχα ρωτησει την παιδιατρο μου, ειχε πει οτι συνηθως τετοιες τροφες φαριν λακρε μπισκοτοκρεμες κλπ, τρωνε τα παιδακια που εξουν αναγκη απο εξτρα θερμιδικη υποστιρηξη..αλλα και παλι τι να πω...γιατρος δεν ειμαι...εγω παντως δε εχω δοσει ποτε κρεμα, μονο ενα διαστημα ετρωγε ενα υποαλλεργικο ρυζαλευρο, το οποιο μολις μπηκαμε στια κολοκυθοπατατες δεν το ετρωγε με τιποτα

Κι εμεις ακομα δεν τρωμε κρεας. Νωρις μεσημερακι τρωει φρουτοκρεμα και το απογευμα γλυκοπατατα-καροτο (οταν δεν θα βρισκω γλυκοπατατα θα βαζω στη θεση της κολοκυθα), πρωι-βραδυ γαλα. Με το ρυζαλευρο, λιγες μερες τον προηγουμενο μηνα δεν πηγε πολυ καλα, εκανε δυσκοιλιοτητα και γενικα δεν νομιζω οτι του προσφερε κατι.

Νομιζω ακομα οτι αυτα που περιεχουν γλουτενη, μπαινουν μετα τους 7,5 - 8 μηνες... Η φαρινα δεν εχει? Αν ειναι ενταξει απο βαρος, λογικα δεν τη χρειαζεται!

ειναι 6.400 σε βαρος ο γιατρος λεει οτι παιρνουμε λιγο βαρος για την ηλικια μας αυτο τον μηνα πηραμε 250 γραμμαρια δεν μου εχει πει τιποτα για μοσχαρακι ακομα λογικα φανταζομαι θα μου πει να βαλω την επομενη φορα που θα παμε????

Απο λαχανικα μονο το καροτο με τη γλυκοπατατα, λιγο ελαιολαδο κ.τ.λ. Πιστευω οτι αυτη τη φορα στις 20/1 που θα παμε στον παιδιατρο να μας πει να αρχισουμε και τα υπολοιπα λαχανικα και μετα και κρεας...

Απο βαρος ειναι πολυ καλος και παιρνει συμπληρωμα σιδηρου, ειχε και ενα θεμα με εντονες αναγωγες 4,5 - 5 μηνων και ειπαμε να μην βιαστουμε!

γ τις ανααγωγες δεν ξερω μα γ το σιδηρο επειδη κ εμεις περνουμε συμπληρωμα,ειπα της γιατρου οτι την ταιζα μονο κοτοπουλο (λογω της αλλεργιας)κ με μαλωσε ,μου ειπε να δινω κοκκινο κρεας γ το σιδηρο κ αν δε θελω μοσχαρι να δωσω αρνι...

9,600 - 9,700 κιλα, 71 εκ.

Κι εγω ξερω οτι το κοκκινο κρεας επιβαλεται μεχρι 3-4 φορες την εβδομαδα, για το σιδηρο.

Συμπληρωμα δινω γιατι ειχε αρκετα αποτομη αναπτυξη (γεννηθηκε 2,850 κιλα - 49 εκ.) και πλεον δεν τον καλυπταν σε σιδηρο το γαλα - φρουτο - λαχανικα που ετρωγε, ακομα υπαρχει περιπτωση να εχει στιγμα μεσ.αναιμιας, και χρειαζεται περισοτερη προσοχη ο σιδηρος του...

:) :) :)

γεια ΣΑΣ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΛΕΝΑΚΙ ΑΡΓΗΣΑ ΝΑΑΠΑΝΤΗΣΩ ΓΙΑΤΙ ΠΗΓΑ ΝΑ ΔΩ ΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΤΖΑΜΙ ...ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΙΩΣΗ ΠΝΕΥΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΧΕΙ Η ΜΑΝΑ ΜΟΥ

ΣΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΙΤΑΛΕΥΡΟ ΦΑΡΙΝ ΛΑΚΤΕ ΒΡΩΜΗ ΚΡΙΘΑΡΙ ΣΙΤΑΡΙ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ..ΕΧΟΥΝ ΓΛΟΥΤΕΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΛΕΡΓΙΑ ΤΟ ΜΩΡΟ...ΟΙ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΙ ΛΟΓΙΚΑ ΤΑ ΔΙΝΟΟΥΝ ΣΤΟΝ 7 ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ 8.

ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΚΡΕΜΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ HOLLE ΜΕ 3 ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ...ΚΕΧΡΙ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ ΡΥΖΙ....ΜΠΟΡΕΙΣ ΜΕ ΓΑΛΑ Η ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ...

ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΝΕ 3 ΜΕΡΕΣ ΚΡΕΜΟΥΛΑ Κ ΒΑΖΕ ΛΙΓΟ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΜΕΣΑ Η ΛΙΓΟ ΒΡΑΣΜΕΝΟ ΜΗΛΑΡΑΚΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΗΛΟ-ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΜΕ ΓΑΛΑΤΑΚΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑ .....

ΚΑΙ ΛΕΩ ΕΤΟΙΜΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΡΕΜΑ ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΣΟΥΛΕΓΑ ΝΑ ΒΡΑΖΕΙΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ ΕΣΥ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟ...ΔΙΟΤΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΠΟΥ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ ΜΠΟΡΕΙ ΠΧ ΠΡΙΝ ΤΟ ΡΥΖΙ ΝΑΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΙΤΑΡΙ ΚΑΙ ΝΑΧΕΙ ΙΧΝΗ ΓΛΟΥΤΕΝΗΣ Η ΜΗΧΑΝΗ..ΟΠΟΤΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟ ΓΙΑΤΑ ΜΙΚΡΑ ΜΩΡΑΚΙΑ..ΟΠΟΤΕ Η ΕΤΟΙΜΗ ΤΗΡΕΙ ΤΗΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ....

ΣΗΜΕΡΑ ΜΙΛΟΥΣΑ ΜΕ ΜΙΑ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ ΕΙΔΙΚΗ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΥΓΕΙΗΝΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΜΩΡΩΝ ΚΑΙ ΜΟΥΠΕ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΓΑΛΑΤΑΚΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΡΙΑ ΒΑΣΙΚΗ ΤΡΟΦΗ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΧΡΟΝΟ

ΞΚΙΝΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ.(ΚΕΧΡΙ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ ΡΥΖΙ ΣΕ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΡΕΜΟΥΛΑ ΧΛ Η ΧΙΠ)..ΤΗ ΦΑΡΙΝ ΛΑΚΤΕ ΚΑΤΕΜΕ ΞΕΧΝΑ ΤΗ ΣΤΑ ΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΣΟΥΠΕΡ ΦΙΛΕΝΑΔΑ ΜΟΥ....ΟΤΑΝ ΤΟ ΝΙΝΑΚΙ ΦΤΑΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥΣ 8 ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΕΣΥ ΩΡΑΙΟΤΑΤΗ...ΘΑ ΒΓΑΛΩ ΚΑΤΙ ΣΥΝΤΑΓΟΥΛΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΑΚΙ ΑΡΓΑ ΜΟΛΙΣ ΞΕΛΑΣΚΑΡΩ ΑΠΟ ΗΛΙΚΙΕΣ 6-10 ΜΗΝΩΝ...ΤΙΣ ΕΤΟΙΜΑΖΩ ΤΩΡΑ :kiss:

Γειά σας κορίτσια!!!Εμένα η δικιά μου έκλεισε τον 6ο και την ξεκίνησα κατευθείαν φρούτο την πρώτη βδομάδα (μήλο, αχλάδι, μπανάνα, ένα ένα και μετά όλα μαζί) και από την δεύτερη μου είπε το πρωί φρούτο και το μεσημέρι χορτόσουπα και 3-4 φορές την βδομάδα κρεατόσουπα και όλα τα υπόλοιπα γεύματα γάλα(θυλάζω ακόμα), επέλεξα να μην της δίνω κρέμες και γενικά να μην δώσω, φυσικά ρώτησα πριν το γιατρό και μου είπε εφόσον δεν είναι λιποβαρές το μωρό σου μπορείς να μην της δίνεις, πιστεύετε ότι η επιλογή μου είναι σωστή? Βασικά το κάνω λόγο ζάχαρης που περιέχουν οι κρέμες. Το απόγευμα τι άλλο εκτός κρέμα θα μπορούσα να την δώσω

toniachristos έγραψε:

Γειά σας κορίτσια!!!Εμένα η δικιά μου έκλεισε τον 6ο και την ξεκίνησα κατευθείαν φρούτο την πρώτη βδομάδα (μήλο, αχλάδι, μπανάνα, ένα ένα και μετά όλα μαζί) και από την δεύτερη μου είπε το πρωί φρούτο και το μεσημέρι χορτόσουπα και 3-4 φορές την βδομάδα κρεατόσουπα και όλα τα υπόλοιπα γεύματα γάλα(θυλάζω ακόμα), επέλεξα να μην της δίνω κρέμες και γενικά να μην δώσω, φυσικά ρώτησα πριν το γιατρό και μου είπε εφόσον δεν είναι λιποβαρές το μωρό σου μπορείς να μην της δίνεις, πιστεύετε ότι η επιλογή μου είναι σωστή? Βασικά το κάνω λόγο ζάχαρης που περιέχουν οι κρέμες. Το απόγευμα τι άλλο εκτός κρέμα θα μπορούσα να την δώσω

Τόνια και μένα αυτό με βασάνιζε..ηθελα να αντικαταστήσω τη φαρίν-λακτε το απογευμα με κάτι πιο υγειηνο και θρεπτικό ;) Απο κιλα μια χαρά είμαστε 10600!! :ohmy::ohmy: με διαφωτισε η Αντρούλα. :):) Πηγαινε σο πόστ της με τις συνταγές!!

juliana έγραψε:

Τόνια και μένα αυτό με βασάνιζε..ηθελα να αντικαταστήσω τη φαρίν-λακτε το απογευμα με κάτι πιο υγειηνο και θρεπτικό ;) Απο κιλα μια χαρά είμαστε 10600!! :ohmy::ohmy: με διαφωτισε η Αντρούλα. :):) Πηγαινε σο πόστ της με τις συνταγές!!

Σ'ευχαριστώ πολύ juliana!!!

Εγω θα σας συνηστουσα να δοσετε απογευματινο κολοκυθα η/και γλυκοπατατα, και φαγοπυρο ενναλαξ. Το γαφοπυρο ειναι απο τα λιγα δημητριακ απου δεν προκαλει αλλεργιες ειναι ευπεπτο πολυ πλουσιο σε μεταλλα βιταμηνες σηδηρο και φυτικες ινες. Αν το βρασετε μεσα στο ζουμακι που θα κρατησετε απο την μεσιμεριανη σας σουπα, ειναι τελειο

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Καλησπέρα.... 4+3 είμαι εγώ...είμαστε πολύ κοντά!!!! Με το καλό η χοριακη! Έχω κ εγώ ένα παιδάκι 3 χρόνων από Θεσσαλία είμαι!  
    • Ήθελα να παραθέσω ένα ακόμα fun fact για το θηλασμό!!  Το ξέρετε ότι και οι άντρες μπορούν να θηλάσουν;!! 🤣🤣 Ναι ναι κι όμως!! Ο θηλασμός δεν είναι κάτι που προκαλείται εξαιτίας του τοκετού!! Συγκεκριμένα όταν το μωράκι θα πιάσει τη θηλαία άλω και κάνει τις θηλαστικες κινήσεις η διέγερση που προκαλεί στο μαστό δίνει σήμα στην υπόφυση του εγκεφάλου ώστε να εκκρίνει προλακτίνη και να ξεκινήσει η παραγωγή γάλακτος! Όσο περισσότερο λοιπόν βάζουμε το μωράκι στο στήθος τόσο περισσότερο διεγείρεται και αυξάνει η προλακτίνη ώστε να αυξηθεί η παραγωγή του γάλακτος ανάλογα με τη ζήτηση που έχει από το μωράκι και μέχρι να εδραιωθεί ο θηλασμός..! Με τον ίδιο τρόπο ακριβώς λειτουργούν οι ορμόνες σε όλους τους ανθρώπους είτε έχουμε γεννήσει είτε όχι! Πολλές γυναίκες που υιοθετούν μωράκια κάνουν μαθήματα θηλασμού για να μπορέσουν να θηλάσουν τα μωράκια τους αλλά και σε ομόφυλα ζευγάρια που έχει γεννήσει η μία γυναίκα και θέλει να θηλάσει και η άλλη.. Υπάρχουν όμως καταγεγραμμένες περιπτώσεις ανδρών που θήλασαν τα μωράκια τους όταν έμειναν ορφανά και έπρεπε να ταισουν τα μωράκια τους χωρίς να έχουν πρόσβαση σε άλλο τρόπο σίτισης των μωρών τους (πχ στο τσουνάμι της Ινδονησίας το 2004!)  Οπότε Θέτις μου... Πες του άντρα σου αν θέλει πραγματικά να συμμετέχει στο θηλασμό.. υπάρχουν τρόποι να το κάνει και πιο ενεργά..!! 🤣🤣🤣🤣 Εγώ του κάνω ήδη πλάκα.. 😝 για να μπορώ να κοιμάμαι τα βράδια βρε παιδί μου...🤣🤣🤣
    • Μπράβο ρε κορίτσια τα μωράκια μας !!!!! Μεγαλώνουν και πάνε όλα κατευχην !!!  Έχετε δίκιο κορίτσια,  δεν το διευκρίνισα. Θα έχω τη μαία στο σπίτι από την αρχή που θα ξεκινήσουν οι συσπάσεις. Οπότε εκείνη θα μου πει κ πότε θα πάμε νοσοκομείο.  Θα σας στείλω κ εγώ αύριο το πλάνο τοκετού μου.  @Θέτις Κ.να ξέρεις τον λάτρεψα το γιατρό σου!  @Kiddoμου ... όπως σας έχω πει , έχω καεί κ εγώ από τέτοιους γιατρούς κ δυστυχώς δεν ήμουν το ίδιο δυνατή όπως εσύ! Λες ακριβώς όλα αυτά που σκέφτομαι κ εγώ 
    • Σόκ!! Μπράβο στη κοπέλα για τη ψυχραιμία της..! Μην ανησυχείς.. ούτε εγώ έχω φτιάξει βαλίτσα.. και δεν είναι στα άμεσα πλάνα μου 🙈 πρέπει όμως σιγά σιγά.. έχεις δίκιο.. και τα πραγματακια του μωρού να μπουν πλυντήριο σιγά σιγά... Πότε έφτασε ο καιρός ειλικρινά..;! Νοιωθω ότι έχουμε ακόμα χρόνο..😳🤣🤣
    • @MarMar90 μου για το περίνεο που ρωτάς.. Καταρχήν fun fact..! Η θέση που τοποθετούν τις γυναίκες για να γεννήσουν δηλαδή ξαπλωμένες ανάσκελα με τεντωμένα ανοιχτά πόδια, είναι η λιγότερο βολική στάση τοκετού και αυτή που ενέχει το μεγαλύτερο κίνδυνο να σκιστεί μια γυναίκα κατά το τοκετό στο περίνεο! Οι γυναίκες ποτέ δεν γεννούσαν έτσι.. αυτό είναι μια "μόδα" που δημιούργησε ένας Γάλλος βασιλιάς (αν θέλετε να ψάξω να σας πω και πότε και ποιος, δεν θυμάμαι τώρα) ο οποίος ήθελε να βλέπει τα παιδιά του όταν γεννιούνται γιατί μέχρι τότε οι άντρες δεν ήταν ποτέ μπροστά στο τοκετό και οι γυναίκες γεννούσαν όπως τις βόλευε! Έτσι έβαζε τις γυναίκες του να γεννάνε σε αυτή τη στάση κάτι το οποίο κράτησαν από τότε και παραμένει μέχρι και σήμερα!  Στη συγκεκριμένη στάση λοιπόν επειδή τεντώνεται το περίνεο και δεν έχει πολύ περιθώριο ώστε να μπορέσει να διεταθει/ να τεντώσει σωστά δηλαδή ο μυς για να μπορέσει να βγει το μωράκι και έχει ως αποτέλεσμα πολλές φορές να σκίζεται η γυναίκα.. αν δη είναι αρκετά μεγάλο μωράκι μπορεί να σκιστεί και άσχημα.. εξού και επιλέγεται η περινεοτομη ώστε να αποφευχθούν αυτά.. βέβαια αν άφηναν τις γυναίκες να γεννήσουν όπως βολεύονται περισσότερο (συνήθως στα 4 ή στο πλάι) θα αποφεύγονταν αυτός ο κίνδυνος ακόμα και σε μεγαλόσωμα μωράκια.. και επίσης αν άφηναν τη γυναίκα να σπρώξει χωρίς να την πιέζουν πότε να σπρώξει και έδιναν λίγο χρόνο ώστε να προλάβει το περίνεο να ανοίξει σιγά σιγά καθώς κατεβαίνει το μωράκι, οι περισσότερες περινεοτομες δεν θα χρειαζόντουσαν! Βέβαια πολλές φορές γίνεται και άσκοπα χωρίς κανέναν απολύτως λόγο είτε είναι μικρό μωράκι είτε εύκολος τοκετός.. Όσο για το μασάζ.. καταρχήν μέχρι και την 34η βοηθάει να κάνουμε ασκήσεις ενδυνάμωσης του περινέου υπάρχουν μέχρι και βοηθήματα για αυτό ακριβώς το λόγο (sex toys τα λέμε με τον άντρα μου για αστείο αν και δικαιολογημένα!!🤣) και μετά από την 34η ξεκινάμε μασαζακι για να μαλακώσει, ίσως με κάποιο λαδακι ακόμα και ελαιόλαδο! Είναι κάτι πολύ απλό και εύκολο είτε οι ασκήσεις είτε το μασάζ και μπορείτε φυσικά να το κάνετε μαζί με τον άντρα σου ώστε να συμμετέχει και αυτός (άσε που είναι και σα προκαταρκτικά!!😳😅)  Το περίνεο κορίτσια μου είναι μυς!! Και όσο γυμνάζεις ένα μυ τόσο καλύτερα θα μπορέσει να λειτουργήσει για να κάνει αυτό που είναι προγραμματισμένο να κάνει! Όσο πλησιάζουμε στο τοκετό κάνουμε μασάζ για να το μαλακωσουμε και να του δώσουμε ελαστικότητα..! Δεν σημαίνει ότι θα προλάβουμε στο 100% τυχόν σκισιματα στη περιοχή αλλά όλα συνδυαστικά θα βοηθήσουν να μην σκιστουμε υπερβολικά και ατσαλα αλλά και σε πιο γρήγορη ανάρρωση  και ναι σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να μην σκιστουμε και καθόλου.. δεν είναι κανόνας! Πέρα από το ότι θα μπορούσε να αποφύγουμε τη περινεοτομη.. γιατί μη ξεχνάμε, τι γίνεται όταν κόβουμε κάθετα έναν μυ; Δεν πρόκειται να επανέλθει ποτέ στη πρότερη κατάσταση του.. ενώ ένας μυς που θα σκιστεί καθώς τεντώνεται μπορεί να επουλωθεί και να επανέλθει στη κατάσταση που ήταν..! Δεν σημαίνει ότι η περινεοτομη είναι κάτι κακό, υπάρχουν περιπτώσεις που είναι όντως ενδεδειγμένη και μόνη λύση.. απλά στις περισσότερες περιπτώσεις πλέον γίνεται "προληπτικά" χωρίς κανένα ουσιαστικό λόγο..
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...