Μετάβαση σε περιεχόμενο

Αχρηστα τα βλαστοκύτταρα σε ιδιωτικές τράπεζες ...

Recommended Posts

Σύμφωνα με ανακοινωση της Ελληνικής Αιματολογικής εταιρείας τα βλαστοκύτταρα που φυλάσσουμε σε ιδιωτικες τράπεζες είναι άχρηστα ενώ ταυτόχρονα χιλιάδες από αυτά πετάγονται κάθε χρόνο στα σκουπίδια ενώ θα μπορουσαν να σώσουν συνανθρώπους μας..Προτρέπει λοιπόν να τα δίνουμε σε δημοσιες τράπεζες καθώς δίνεται η δυνατότητα συναλλαγής σε περίπτωση που τα βλαστοκύτταρα του παιδιου μας δεν είναι συμβατά με το παιδί μας αλλά είναι συμβατά τα βλαστοκυτταρα από κάποιον άλλο δότη. Επίσης αν δώσουν περίπου 100.000 Έλληνες βλαστοκύτταρα μπορουν να βοηθήσουν σχεδόν όλους όσους έχουν ανάγκη.Πληροφορίες μπορειτε να πάρετε και από τα τηλέφωνα...210 7211806 και 210 6466288....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εμεις δωρισαμε τα δικα μας στη δημοσια τραπεζα. η διαδικασια ηταν λιγο μανικη, καθως κανονιζεις εσυ την κουριερ ειδικα αλλα δεν το μετανιωνω

κορίτσια η γιατρός του άντρα μου που είναι αιματολόγος και απόλυτα σχετική με το θέμα μας συνέστησε μόνο την δημόσια τράπεζα(η ίδια ασχολείτε και με μεταμοσχέυσεις)οπότε καταλαβαίνετε...

Παιρεις τηλεφωνο στα νουμερα που εδοσε η φανη, και σε καθοδηγουν. Σου στελνουν το ΚΙΤ αλλα πρεπει να κανονησεις εσυ με την κουριερ που αναλαμβανει μεταφορα βιολογικου υλικου, επισης εσυ θα πληρωσεις και την κουριερ. Θα σε ενημερωσουν μετα με επιστολη αν το αιμα απορριυθηκε η φυλαχτηκε, σε μια φιλη μου που γεννησαμε κοντα, της απορυψανε το υλικο ηταν ακαταλληλο

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ,tirogaridaki ΜΟΥ, ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΤΟ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.

Κάτι που δεν γνωρίζει ο κόσμος είναι ότι υπάρχει Δημόσια Τράπεζα Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος στην Β. Ελλάδα και λειτουργεί στο Γ.Ν. Παπανικολάου!!! Είναι στο ισόγειο, ονομάζεται ΣΤΟΡΓΗ,( ΤΗΛ: 2313307419 ) επικοινώνησα μαζί τους, λειτουργεί από το πρωί 09:00 μέχρι τις 14:00 και μπορεί κάποιος να παραλάβει το πακέτο συλλογής.Δέχεται δωρεές από όλες τις γέννες δλδ και από ιδιωτική κλινική. Εγώ με τον σύζυγο αποφασίσαμε να κάνουμε δωρεά εδώ στην Θεσσαλονίκη ( βρήκαμε πολύ περίπλοκο το θέμα να τα στείλουμε στην Αθήνα με courier μέσα σε 24 ώρες μετά τη γέννα), γεννάμε σε ιδιωτική κλινική και πιστεύουμε είναι το καλύτερο. Την Τρίτη θα πάμε να πάρουμε το ΚΙΤ. Για όσες μένουν Β. Ελλάδα θα επανέλθω με περισσότερες πληροφορίες την Τρίτη 19 Ιανουρίου 2010!

http://www.omikron.tv/magazine/index.ph ... 8-18-56-55

Η αλήθεια είναι πως του Δημητράκη τα βλαστοκύτταρα τα δώσαμε σε ιδιωτική τράπεζα αλλά δε γνώριζα τότε για τη δημοσια. Στο επόμενο σίγουρα θα πάμε σε δημοσια τράπεζα και χωρίς χρηματα και χωρίς τις κοροιδίες των ιδιωτικών.

Γιατί ρε κορίτσια τι κάνουν οι

ιδιωτικές τράπεζες?

Οχι τιποτ άλλο,εμείς δώσαμε τα βλαστοκύτταρα

και κομμάτι από το λώρο του Γιώργου σε ιδιωτική

τράπεζα!Να αισθάνομαι μ@λ@κ@ς που το έκανα αυτό????

:unsure::unsure::unsure::unsure::unsure:

Κι εγώ έδωσα αλλά δε θα υπάρξει επόμενη φορά. Πάρε ένα τηλέφωνο να ενημερωθείς αλλά σχετικά με αυτά που ξέρω θα σου πω. Πρώτον τα βλαστοκύτταρα του παιδιου σου αν δε σου χρειαστουν τα πετάνε ή μπορεί να καταλήξουν να γίνουν καμια κρέμα ημέρας..χεχεχεχε...βλαστοκύτταρα που ίσως να χρειαζόταν ένα παιδάκι που θα ήταν συμβατό με τα δικά σας βλαστοκύτταρα. Για να ξέρεις ένα δείγμα βλαστοκυττάρων μπορεί να βοηθήσει δεκάδες ανθρώπους..δηλαδή να είναι συμβατο με αυτους. Δευτερον υπάρχει περίπτωση αν τυχον τα χρειαστείς τελικά να μην μπορουν να χρησιμοποιηθουν για διάφορους λόγους κυρίως ποιότητας οπότε εσύ δεν έχεις δικαίωμα μετά να αναζητήσεις συμβατό δότη στην ιδιωτική τράπεζα ..κάτι που στο επιτρέπει η ΄δημοσια τράπεζα. Εν ολίγοις..πιο πολλές επιλογές σου δίνει η δημοσια παρά η ιδιωτική..

Δεν ξέρω παιδια΄...δε ρώτησα..με΄ένα τηλέφωνημα θα λυσετεόλες σας τις απορίες..κι εγώ θα πάρω κάποια στιγμή. Προς το παρόνδε με απασχολεί ιδιαίτερα..όταν έρθει εκείνη η ώρα γυρω στον 7ο δηλαδή θα το ψάξω κι εγώ πιο αναλύτικά και θα ξερω..

Πληρωνεις 800 ευρω μονο αν θελεις ναν διατηρησεις και τον Λωρο για δικη σου χρυση. Για Δωρεα βλαστοκηταρων δεν πληρωνεις τιποτα. και εμεις οταν γεννησα θελλαμε να τα δωσουμε στης Θεσσαλονικης αλλα τοτε δεν λειτουργουσε ακομα, τελικα τα στειλαμε Αθηνα

• 3 weeks later...

Βλαστοκυταρα ουτε εγω έδωσα για το λόγο οτι

σε περιπτωση που αρρωστησει το παιδι απο καποια ασθενεια, εξελίσονται και τα ιδια τα βλαστοκυτταρα σε ασθενικα.

κ εμεις στο δημοσιο τα δωσαμε στην Θεσσαλονικη για τον ιδιο λογο..Αν αρρωστησει το παιδακι δεν θα του χρησιμευσουν.

Παντως τωρα το σκεφτομαι να κρατησω απο τα δοντακια της για να εχω μηπως χρειαστει το δευτερο οταν κ αν ερθει με το καλο και απο το δευτερο να κρατησω για την ζουζουνιτσα μου!!! :):)

δωρεαν ειναι η φυλαξη ομφαλοπλακουντιακου αιματος,δωσαμε τον Σεπτεμβρη του 2008 που γενησα τον γιο μου,ηταν παρουσα στη γενα μια κυρια της Ακαδημιας Αθηνων (γενησα σε δημοσιο μαιευτηριο της Αθηνας,το Ελενα),αυτη πηρε το δειγμα,δεν χρειαστηκε να παρουμε εμεις καποιο κιτ.Ειχα επικοινωνησει μαζι τους λιγες μερες πριν την γενα και το κανονισα.

Θα πρεπε να διαφημιζεται περισσοτερο η φυλαξη σε δημοσια τραπεζα.Εγω ενημερωθηκα στα μαθηματα ψυχοπροφυλακτικης στο Ελενα.Κατα τα αλλα,σε ολο το Ελενα εβρισκες φυλλαδια ιδιωτικων τραπεζων αλλα οχι της ακαδημιας αθηνων...καπως πρεπει να το δουλεψουν το πραγμα,να τοποθετησυν ενημερωτικο υλικο σε ολα τα μαιευτηρια.Επισης πιστευω οτι ειναι υποχρεωση των μαιευτηρων να αναφερουν ΚΑΙ την δημοσια τραπεζα στις εγκυες,κατι που διαπιστωνω οτι δεν κανουν (θεωρω δικη μας υποχρεωση να ενημερωνομαστε αλλα και λιγη βοηθεια απο τους γιατρους μας καλη θα ηταν).

Ειναι προσφορα προς εμας και τον συνανθρωπο μας η φυλαξη σε δημ.τραπεζα,και εμεις μπορει να επωφεληθουμε και οποιος αλλος εχει αναγκη.Το να πληρωνεις σε μια ιδιωτικη για να εχεις προσβαση ΜΟΝΟ στο δικο σου υλικο και αυτο με την πιθανοτητα να μην σου κανει οταν το χρειαστεις θα πρεπε να το τονιζουν στις ιδιωτικες.Και δεν το κανουν,τουλαχιστον σε αυτες που ειχα ρωτησει τοτε που εψαχνα για αυτο το θεμα..

εγω εδωσα βλαστοκυταρα στο ιδιο το μητερα που μου ειπαν το μισο ειναι του δημοσιου και οποιος χρειαστει με την εγκρυση μου να δωσουν. και πληρωσα 1950ευρω

δεν το ηξερα.

και αυτο που μου ειπαν οτι τα βλαστοκυταρα θα τα φυλανε μεχρι το παιδι να παει 25 χρονων και μετα θα αποφασιση αυτο τη θελει να συνεχιση η οχι!

η ιστορια μετα βλαστοκύτταρα εχει πολυ φαι για καποιους γιαυτο συνειδητά δεν θελουν να ενημερώσουν τον κοσμο...

δειτε το παρακατω βιντεο...

http://video.google.com/videoplay?do...1913888616884#

Δηλαδη συγνωμη... ολα αυτα τα βλαστοκυτταρα που εχουν μαζευτει σε ιδιωτικες τραπεζες θα πεταχτουν; παρ'ολο το ποσο που εχει πληρωθει απο τους γονεις; και τα συμβολαια που εχουν υπογραψει;

Υπαρχει μεγαλη παραπληροφορηση για τα βλαστοκυτταρα που επιδιωκουν οι δημοσιες τραπεζες σε βαρος των ιδιωτικων...!!!

ο γυναικολογος μου ειπε οτι σε καθε συλλογη παιρνει μπονους 500ευρω και οτι στα δικα του παιδια δεν εχει παρει!

στην ακαδημια αθηνων εχουν ενα σεμιναριο που εξηγουν πολυ αναλυτικα τι συμβαινει με το θεμα .Αυτοι αναλαμβανουν να σου αποθηκευσουν και να επεξεργαστουν το δικο σου "υλικο" (γιατι δεν λεγονται καν βλαστοκυτταρα στην πραγματικοτητα) με 1100ευρω, αυτο που λενε ομως ειναι οτι ακομα η επιστημη αυτη που θα τα αξιοποιησει βρισκεται σε σεναρια επιστημονικης φαντασιας!

αυτο που ειναι σημαντικο ειναι να δωρισεις το αιμα που υπαρχει στον ομφαλιο λωρο το οποιο θα ελεγχθει (1 στα 3 μοναδες ειναι αποδεκτες τα υπολοιπα πετιουνται) , (μια μοναδα ειναι αρκετη για να μεταμοσχευτει σε ανθρωπο το πολυ 30 κιλων οποτε φανταζεστε οτι ακομα και χρειαστουν δεν θα ειναι αρκετα για μια μεταμοσχευση) και επισης για τις ασθενειες του αιματος που θεραπευουν δεν ειναι δυνατον να μεταμοσχευσεις πχ κυτταρα που εχουν λευχαιμια σε εναν ασθενη που πασχει απο λευχαιμια. Η δωρεα αυτη μπαινει σε τραπεζα παγκοσμια και αν ποτε χρειαστεις απο εκει θα παρεις και εσυ μοσχευμα ασχετα αν εχεις δοσει δωρεα η οχι (δεν εχεις καμια προτεραιοτητα).

Το κουφο ειναι οτι στην Αμερικη που ολα γινονται ιδιωτικα δεν υπαρχουν ιδιωτικες τραπεζες και στην Ελλαδιτσα 20% των τραπεζων παγκοσμιως...εχουμε κενα στην νομοθεσια γι αυτο!!!

αυτα θυμαμαι πανω κατω πηγαιντε να ενημερωθειται οποια εχει τον χρονο αξιζει τον κοπο!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...