Μετάβαση σε περιεχόμενο

Δυσκοιλιότητα

mom to be

Recommended Posts

Καλησπέρα κορίτσια μου. Είμαι πολύ αγχωμένη. Ο μικρός μου έχει δυσκοιλιότητα απο 5 μηνών (τώρα είναι 10 ). Αλλα δε μιλάμε για περιστασιακή δυσκοιλιότητα. Και τι δεν έχω δοκιμάσει,φρουτα,νερο όλα πιστεύω. Το αποτελεσμα είναι να κάνουμε σχεδόν ανα τριήμερο κλίσματακι. Τώρα πια επειδή φοβάται,όταν του έρχονται σφίγγεται ,με αποτέλεσμα να μην κάνει να περνάνε τρεις μέρες και πάλι να κάνουμε κλίσμα. Με εχει καταβαλλει αφόρητα ολη αυτη η διαδικασία 5 μήνες τώρα,ποσο μαλλον το ιδιο το μωράκι. Επίσης δε τρωει ιδιαίτερα είναι 8 κιλά. Και τωρα τελευταία είναι κακόκεφος σιγουρα τον επηρεαζει.

Ουφ ειμαι σε απογνωση δε ξέρω τι να κάνω.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

δεν ξερω το παιδακι σου αν πινει ξενο γαλα . αν ναι ρωτα τον παιδιατρο για γαλα που ενδεικνυται σε δυσκοιλιοτητα. προσπαθησε να του δίνεις νερο , χαμομήλι, φρουτα. ασε στην ακρη τις φαριν λακτε το ρυζάλευρο και δοκίμασε το γιαούρτακι της δελτα advance με αλεσμενα δημητριακα. επομενο είναι να μη τρώει αφου νοιώθει δυσφορια. το ότι κανεις τοσο καίρο κλίσμα δεν είναι καλό . εχείς μιλήσει με παιδίατρο?

5 μηνες τωρα δυσκυλιοτητα και κλισματακι????πως και δεν μιλησες στον παιδιατρο σου??Και αν μιλησες τι σου συνεστησε το γνωριζει οτι αυτο το φαινομενο κραταει 5 μηνες

Θα συμφωνήσω με τα κορίτσια.

Γιατί τόσο πολύ καιρό κλίσμα?

Δεν κάνει.Θα αδρανήσει το εντεράκι του

παιδιού...

Και η ανιψιά μου ήταν δυσκοίλια και

ο γιατρός έλεγε στην αδελφή μου

να κάνει κλίσμα μόνο αν είχε

πάνω από εβδομάδα να ενεργηθεί.

Θέλει υπομονή.Να φανταστείς οτι

εδώ και μια εβδομάδα κάνει φυσιολογικά

κακά για πρώτη φορά στη ζωή της(ειναί 4 ετών)

μετά από ριζική αλλαγή διατροφής.

Δηλαδή πολλά φρούτα,μαύρο ψωμί,νερό

και οτιδήποτε έχει φυτικές ίνες!

Επίσης ο γιατρός συνέστησε να μην

πολυτρώει μήλο,μπανάνα,σοκολάτα,

ρύζι,μακαρόνια,ψωμιά κλπ,επειδή "σφίγγουν".

Πάντως καλό θα ήταν να μιλήσεις με

το γιατρό σας!

Καλημέρα κορίτσια,παντα κατοπιν συννενοησης με τον παιδιατρο κανω κλισματακι αλλα τώρα πια εχω εξαντληθει. Θηλάζω το μωρό μου,λέτε να φταίει αυτό?

Θηλάζεις ???? Δηλ τομωρο 5 μηνων θηλαζε αποκλειστικά ???

Τι να σου πω ακομα και αν δεν θηλαζες δεν θα εμπιστευομουν εναν παιδιατρο που επι 5 μηνες συνιστα χρηση κλισματος . Ρωτα και τον γιατρο του φορουμ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ για τοσους μηνες !!!!

Το οτι θηλαζει αποκλειστικα....τι να πω...νομιζω οτι ο γιατρος σου εχει δοσει λαθος οδιγιες...δεν γινετε...ισσος θα επρεπε να το δει και αλλος γιατρος...ξερεις μερικες φορες- σπανιες βεβαια υπαρχουν μορφολικα προβληματα του εντερου που οδηγουν σε δισκοιλιοτητα, τυο οτι κανεις συνεχεια κλισμα δεν το βοηθας το παιδι σου καθολου

Ίσα ίσα που όταν θηλάζεις

τα κακά του παιδιού έναι πιο μαλακά!

Πάρε και μια δεύτερη γνώμη από

κάποιον άλλο γιατρό!

Εμείς καταλήξαμε σε παιδοουρολόγο

και μας συνέστησε αυτή τη διατροφή

που έγραψα πιο πάνω να φανταστείς!

Τόσο συχνά κλίσμα είναι αμαρτία

μωρέ!Θα τραυματίσεις και τον πρωκτό

του παιδιού...

Cesilia έγραψε:

Το οτι θηλαζει αποκλειστικα....τι να πω...νομιζω οτι ο γιατρος σου εχει δοσει λαθος οδιγιες...δεν γινετε...ισσος θα επρεπε να το δει και αλλος γιατρος...ξερεις μερικες φορες- σπανιες βεβαια υπαρχουν μορφολικα προβληματα του εντερου που οδηγουν σε δισκοιλιοτητα, τυο οτι κανεις συνεχεια κλισμα δεν το βοηθας το παιδι σου καθολου

Θα συμφωνήσω!

Για να ενεργηθεί κανείς,κάνει το έντερο κάποιες συσπάσεις

και έτσι,οι άχρηστες ουσίες της πέψης οδηγούνται στον πρωκτό.

Μπορεί κάποιο τέτοιο προβληματάκι όπως έγραψε η Cesilia,να σας

δημιουργεί τη δυσκοιλιότητα!

Ψάξτο πάντος!Μπορεί να είναι κάτι,μπορεί να μην είναι και τίποτα!

Ευχαριστώ κοριτσια μου,να ειστε καλα,εχθες έκανε τελικα..

Ο γιατρος (όπως και ο άνδρας μου) ειναι ανενδοτοι οτι στο τριημερο πρεπει να ενεργηθει γιατι αλλιώς θα σφιξουν τα κακα του και μετα δε θα μπορεί. Το θεμα είναι πως πιστευω οτι τωρα πια μολις του ερθουν σφιγγεται γιατι φοβαται οτι θα πονεσει. Αχ,κοριτσακια μου ειμαι πολυ στεναχωρημενη. Ο γιατρος που παμε ειναι πολύ εμπειρος και πετυχημενος αλλα αυριο θα παω και σε εναν αλλο για μια δευτερη γνωμη.

Συμφωνω...ειδικα τα παιδακια που τρωνε στερες πρεπει να ενεργουνται τοτυλαχιστον καθε τρεις μερες...απλα θελεω να σου πω να το δειτε πιο διεξοδικα...υπαρχουν πραγμαται προβληματα στο εντερο. Αποκλειστε αυτα...και μετα δειτε την διατροφη- μην περιμενεις αμεσως θαυματα, θα πρεπει ο γιατρος σας να αλλαξεις πληρος το μενου του παιδιου και θα χρειαστουν δυο με τρεις μηνες για να επανελθει στα φυσιολογικα, με την προυποθεση οτι δενε υπαρχει καποιο μορφολογικο προβλημα. Πηγενετε και σε εναν παιδιχειρουργο

ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ...ΤΑ ΠΕΡΑΣΑ ΚΙ ΕΓΩ ΑΛΛΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΗΛΙΚΙΑ,ΟΤΑΝ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΟΥ ΗΤΑΝ 2,5.ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΤΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΦΟΒΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΠΟΝΕΣΕ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟ ΚΛΥΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΣΕ ΦΑΥΛΟ ΚΥΚΛΟ:ΠΟΝΑΕΙ,ΦΟΒΑΤΑΙ,ΤΑ ΚΡΑΤΑΕΙ,ΚΛΥΣΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.ΠΗΡΑΜΕ ΤΟ IMPORTAL TO ΣΙΡΟΠΙ,ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ DUFALAC,OMΩΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟ?ΠΑΡΕ ΚΙ ΑΛΛΗ ΓΝΩΜΗ.

ΤΟ ΧΩ ΚΙ ΕΓΩ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΜΗΝ ΤΡΩΣ ΠΟΛΛΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ,ΡΥΖΙΑ,ΠΑΤΑΤΕΣ,ΚΑΡΟΤΑ.ΝΑ ΤΑ ΤΡΩΣ ΜΕ ΜΕΤΡΟ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ.ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙΣ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΑΚΤΙΝΙΔΙΟ,ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ ΚΑΙ ΒΕΡΥΚΟΚΟ,ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΕΣΥ.ΕΜΕΙΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΗ ΒΑΖΕΛΙΝΗ ΣΤΟΝ ΠΟΠΟ ΜΑΣ ΜΕ ΜΠΑΤΟΝΕΤΑ.ΕΙΔΑΜΕ ΓΕΝΙΚΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ.Α,Α ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΕΠΙΣΗΣ ΣΦΙΓΓΕΙ

ΕΠΙΣΗΣ,ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙΣ ΤΑ ΚΛΥΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΙΡΟΠΙΑ.ΛΑΔΑΚΙ ΚΑΙ ΜΑΣΑΖΑΚΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΚΑΚΙΑ ΘΑ ΑΠΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ...ΚΑΙ ΠΟΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ.ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΠΟΝΑΕΙ.ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΝΑ ΕΙΧΕΣ ΕΣΥ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΒΑΖΑΝΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΛΥΣΜΑΤΑ..........ΕΛΕΟΣ

Καλημέρα και απο 'μένα.

Όταν θηλάζεις αποκλειστικά το μωρό μπορεί να κάνει να ενεργηθεί πολλές μέρες.

Δεν σημαίνει οτι το παιδί είναι δυσκοίλιο.

Μου κάνει τρομερή εντύπωση πως δεν το γνωρίζει αυτό ο γιατρός σου.

Θήλαζες αποκλειστικά τους πέντε μήνες?

Όταν μπαίνουν τα στέρεα μπορεί να δημιουργήσουν δυσκοιλιότητα.

Το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπισα και εγώ.

Πιεζόταν σφιγγόταν και με κλάματα έκανε κακά.

Γύρισα πάλι στο αποκλειστικό θηλασμό και πρόσθετα πάρα πάρα πολύ αργά τα στέρεα.

Άρχισα με αχλάδι το ρυζάλευρο προκαλεί επιπλέον δυσκοιλιότητα και πρόσθετα πολύ αργά επιπλέον φρούτα.

Μία μία φέτα μπανάνα κάθε φορά και όταν έβλεπα οτι πιεζόταν το ξαναέκοβα ώσπου φτάσαμε σε σημείο να μην έχουμε πρόβλημα.

Σε καταλαβαίνω γιατι ξέρω πως είναι πολύ επίπονο να βλέπεις το μωράκι σου να πιέζεται τόσο.

Το κλίσμα δεν είναι λύση.

Γράψε μας τί έγινε τελικά?

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...