Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΕΝΔΟΜΗΤΡΙΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ ΕΜΒΡΥΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ

papaki70

Recommended Posts

Ενδομήτριοι θάνατοι εμβρύων από το εμβόλιο

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2010, 15:55

Μελά Ρίτα

Σαράντα μία επιβεβαιωμένες περιπτώσεις ασθενών που εμφάνισαν σοβαρές παρενέργειες από το πανδημικό εμβόλιο κατά της νέας γρίπης έχει καταγράψει, έως σήμερα, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), ενώ μελετούνται και οι θάνατοι δύο εμβρύων. Την ίδια ώρα οι αναφορές για πιθανές παρενέργειες έφτασαν τις 1024, μεταξύ των οποίων είναι περιστατικά καρδιαγγειακών και νευρολογικών διαταραχών, όπως στηθάγχη, αστάθεια, αλλά και επιδείνωση διαβήτη, εγκεφαλίτιδα, αλλεργική αντίδραση.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα ο ΕΟΦ, μέχρι και την Κυριακή 3 Ιανουαρίου, κατεγράφησαν 1024 αναφορές για πιθανές παρενέργειες του εμβολίου σε σύνολο 356.436 εμβολιασμών.

Οι 801 προέρχονται από τους ίδιους τους εμβολιασθέντες ή την οικογένειά τους και αφορούν σε αναμενόμενες ανεπιθύμητες ενέργειες, οι οποίες χαρακτηρίζονται ως μη σοβαρές.

Στο σύνολο των αναφορών που έχει λάβει ο ΕΟΦ από την έναρξη των εμβολιασμών έως σήμερα, οι 41 έχουν επιβεβαιωθεί και αφορούν σε σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες. Μόνο την τελευταία εβδομάδα προστέθηκαν 17 νέα σοβαρά περιστατικά παρενεργειών.

Δύο ενδομήτριοι θάνατοι εμβρύων

Τα δύο από τα 17 περιστατικά παρενεργειών αφορούσαν σε εγκύους 34 και 22 εβδομάδων. Και στις δύο περιπτώσεις υπήρξε ενδομήτριος θάνατος του εμβρύου, που διαπιστώθηκε έως και 16 μέρες μετά τον εμβολιασμό. Σύμφωνα με τον ΕΟΦ, «τα μέχρι σήμερα στοιχεία δεν είναι επαρκή για την εξαγωγή κάποιου συμπεράσματος και βρίσκεται σε εξέλιξη η περαιτέρω διερεύνησή των περιστατικών αυτών».

Τα περιστατικά σοβαρών παρενεργειών κατανέμονται ως εξής:

-3 περιστατικά με καρδιαγγειακές διαταραχές (στηθάγχη, έκτοπες συστολές, αύξηση αρτηριακής πίεσης),

-1 περιστατικό με διαταραχή του γαστρεντερικού (έμετος),

-5 περιστατικά με γενικές διαταραχές και διαταραχές στο σημείο της ένεσης (πυρετός, αστάθεια στη βάδιση, ερεθισμός στο σημείο ένεσης),

-2 περιστατικά με διαταραχές του ανοσοποιητικού (αλλεργική αντίδραση, ερεθισμός γλώσσας, οίδημα στα χείλη, κνησμός παλαμών, εξάνθημα ποδιών, πομφός),

-2 περιστατικά με λοιμώξεις (συμπτώματα γρίπης, έρπης ζωστήρα),

-1 περιστατικό με μεταβολική διαταραχή (επιδείνωση διαβήτη),

-6 περιστατικά με διαταραχές από το νευρικό σύστημα (λιποθυμία, αιμωδίες άκρων, ζάλη, τάση για λιποθυμία, νευρίτιδα, έκπτωση εν τω βάθη αισθητικότητας, μείωση τενόντων αντανακλαστικών, αδυναμία κάτω άκρων, θάμβος όρασης, κεφαλαλγία τύπου ημικρανίας, καυσαλγία, εγκεφαλίτιδα),

-4 περιστατικά με διαταραχές του αναπνευστικού συστήματος (δύσπνοια, βήχας, λοίμωξη κατώτερου αναπνευστικού, παραγωγικός βήχας, επιδείνωση καμπύλης ροής-όγκου).

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=94483&cid=4

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εμ λογικό ήταν!!!εμβόλιο σε πειραματικό στάδιο ήταν!!και μεις τα πειραματόζωα!!Τωρα ξέρουν και τις παρενέργεις..αλλοίμονο τα μωράκια που χάθηκαν!

Εγω δεν ειμαι υπερ η κατα του εμβολιου...ο καθε ανθρωπος περνει αποφασεις για το τι θα κανει συμφωνα με αυτα που γνωριζει ή κ που θα ενημερωθει αλλα παντα απο επιστημονικο προσωπικο...

εχω παρει αντιβιωση κ κοντεψα να πεθανω απο αλλεργικο σοκ δηλαδη καποιοι ανθρωποι ειναι αλλεργικη κ εχουν προβλημα...ολα τα φαρμακα εχουν παρενεργειες...μεχρι κ ασπιρινη να παρει ενας ανθρωπος μπορει να τον στειλει που λεμε.Δηλαδη αν πεθαινα εγω οταν πηρα την αντιβιωση θα ελεγα η εταιρεια φταιει που το δημιουργησε...οχι αλλα καποια στοιχεια που περιεχουν δεν ειναι για ολους τους ανθρωπους...

Τωρα οσο αφορα για την εγκυμοσυνη εγω το εψαξα λιγο το θεμα...με εναν φιλο γιατρο που εχω, μου ειπε τα εμβολια απαγορευοντε γενικοτερα στις εγκυμοσυνες...ειναι ρισκο...

βεβαια μια κοπελα πεθανε απο την γριπη κ της πηραν το μωρο στον 6ο μηνα κυησεως νομιζω θα το γνωριζετε γιατι αυτα ειναι τροφη για τα ΜΜΕ...αλλη κοπελα απεβαλλε το μωρο απο την νεα γριπη,αλλη εκανε διακοπη, για μια εποχη στον Ροδο ηταν καποιες κοπελες σοβαρα...κ δεν ξερω τι απεγιναν...

Οι παραπανω ενδομητριοι θανατοι νομιζω ακομα δεν εχουν διερευνηθει τα αιτια...δηλαδη μπορει να υπηρξε ενδομητριος θανατος απο θρομβοφιλια...δεν γνωριζει κανεις ακομα...

ελπιζω να σταματησει αυτη η γριπη κ να εχουμε την υγεια μας γιατι απο το τοσο αγχος πια, ποιο ευκολο ειναι να αρρωστησουμε απο αγχος παρα απο την γριπη κ το εμβολιο...

ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΠΛΟΥΤΙΖΟΥΝ Κ ΕΜΕΙΣ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ ...

ΑΥΤΟΙ ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ 8ΕΡΙΖΟΥΝ !!!

Η ΓΑΛΛΙΑ ΤΙ ΕΠΑ8Ε ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ ???

κοριτσια εμενα ο χαρακης μου κατα 95% πέρασε τη καινούργια γριπη πολύς χαμός για το τιποτα ξεκινησε με πυρετό κ αφου ειπαμε τελος αρχισαν τα βροχηκα αλλα το παλεψαμε κ ηδη ειναι πολυ καλυτερα αυριο θα παμε κ στη γιατρο για να μας ξαναδει δεν το ειχα σκεφτει ουτε μια στιγμη να το κανω κ ποσο μαλλον τωρα που τη περασε...

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Πολύ ενδιαφ΄ερον αυτό που σας είπαν... Είναι σίγουρα καλύτερο για το μωράκι να τρέφεται κατά αποκλειστικότητα από το στήθος... Απλά εχω διαβάσει τόσα πολλά... όπως ότι το μωρό μετά θέλει μόνο στήθος κι έτσι δεν μπορείς να λείψεις καθόλου από το σπίτι, ότι δε θέλουν το μπουκάλι, δε δέχονται να τα ταισει άλλος, γίνεται πιο δύσκολος ο αποθηλασμός κτλ που με έκαναν να καταλ΄ήξω σε αυτό το πλάνο. Μπορεί να λέω και βλακείες και η παιδίατρος να με συμβουλέψει διαφορετικά.. Ειλικρινά δεν ξέρω!🤦‍♀️
    • Είχα παρακολουθήσει πρόσφατα σεμινάριο για τις προκλήσεις του θηλασμού από τη la leche league Greece που ήταν απίστευτα κατατοπιστική η σύμβουλος! Επειδή κι εγώ θέλω να συμπεριλάβω το σύζυγο, είχα ρωτήσει τι και πως κι η σύμβουλος είπε ότι επειδή στην αρχή θέλουμε να αποφύγουμε σύγχυση θηλών αλλά κι επειδή το μωράκι ακόμα νομίζει ότι είναι ένα με τη μητέρα, καλό θα ήταν το πρώτο 3μηνο τλχ, εφόσον δεν υπάρχει κάποιος άλλος λ΄όγος και το θέλει κι η μαμα βεβαιώς, να είναι η ίδια η αποκλειστική "τροφός". Και στο ερώτημά μου πως μπορεί να μπει κι ο μπαμπάς στο παιχνίδι μου είπε ότι μπορεί από τώρα να ξεκινήσει με ένα συγκεκριμένο νανούρισμα/τραγούδι ώστε να εξοικειωθεί το μωρό απ την κοιλιά έτσι ούτως ώστε αν είναι ανήσυχο στον θηλασμό για το χψ λόγο, ο μπαμπάς να του το τραγουδάει για να το ηρεμήσει και να είναι παρόν στη διαδικασία του θηλασμού αν το θέλει. Μετά το 3μηνο σιγά σιγά μπορεί κι ο μπαμπάς να δίνει κάποια γεύματα με μπουκάλι είτε από μητρικό γάλα είτε σε σκόνη, όπως δλδ θελήσει η μαμά και τη βολευει για να αποκτήσει εξοικείωση και με τον μπαμπά ως τροφό. Εμείς θα το δοκιμάσουμε αυτό το πλάνο ας πούμε γιατί κι ο άντρας μου θα πάρει μια επεκταση της άδειας πατροτητας όταν θα ε΄ιναι με το καλό 6 μηνών ο μικρός, κι εγω θα έχω επιστρέψει στη δουλειά, οπότε θα είναι αυτός ο κύριος φροντιστής. Γι αυτό έλεγα να περιμένω λιγάκι για το θήλαστρο, βέβαια να δε τα καταφέρω ισως χρειαστεί νωρίτερα, αλλά νομίζω μπορείς να νοικιάσεις νοσοκομειακό.
    • Λες ε; Σε αυτό ίσως μπορούν να μας κατατοπίσουν οι ήδη μανούλες @_piripiri_ και @Kallia.GeoΕγώ σκεπτόμενη ότι σε κάθε περίπτωση θέλω να το παλέψω με τον θηλασμό κι επειδή θέλω να εμπλέξω και τον σύζυγο με τη διαδικασία του ταΐσματος, το είχα βάλει στις βασικές αγορές το θήλαστρο.. και ντρέπομαι κάπως να το ζητήσω από φίλους. Μου κάνει αρκετά προσωπικό. Αν περάσει η black friday και δε δεις χαΐρι, κάνε μια κρούση... 😅
    • Ναι θυμάμαι που μας έλεγες για αυτόν στην αρχή αρχή... Ειλικρινά δε μου κάνει καμία εντύπωση... Ειδικά αν είναι μεγάλος σε ηλικία. Εδώ σε κοντινό μου άνθρωπο, καθολου οπισθοδρομικό, που μοιράστηκα τη σκέψη να επιλέξω ύστερα γυναίκα γυναικολόγο μου απάντησε "Είσαι σίγουρη; δεν υπάρχουν πολλές γυναίκες γυναικολόγοι...κάποιος λόγος θα υπάρχει"..  Ο δικός σου βέβαια το τερμάτισε... 😂
    • Κι εμένα μου λείπει το θήλαστρο και η κάμερα που λες αλλά έχω την εξής απορία... Λέτε να περιμένουμε πρώτα να δούμε πως θα πάει ο θηλασμός και μετά να προβούμε σε αγορές εάν και εφόσον χρειαστεί;  Και για την κάμερα, εμείς έχουμε μία λίστα δώρων γιατί μας ζήτησαν πολύ φίλοι εδώ για να μας πάρουν κάτι που πραγματικά χρειαζόμαστε και να μη καταλήξουμε με 200 φορμάκια και 3 αποστειρωτές 🤣 ε και η κάμερα είναι ένα απ τα πράγματα που 2 φίλες μου εξέφρασαν την επιθυμία να μας το πάρουν μαζί, αλλά δε ξέρω πότε και όπως καταλαβαίνετε ντρέπομαι να ρωτήσω κιόλας 😅 ευελπιστώ εντός των ημερών, ίσως ήθελαν να περιμένουν και τη Βlack Friday, δε ξέρω 😅
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...