Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΑΓΧΩΘΗΚΑ!!!

tesh

Recommended Posts

κορίτσια πήγα στον γυναικολόγο και μου είπε ότι η κύστη που είχα στην ωοθήκη είναι ακόμα εκεί...δεν εφυγε!!!

πήρα 2 μήνες αντισυλληπτικά αλλα τίποτα.Έίναι 2 εκατοστά και αύριο θα με δει κι αλλος γιατρός να μου δευτερη γνωμη.Σας εχει τυχει και πως εφυγε?πρεπει να κάνω επέμβαση για να βγεί?αγχώθηκα και ψιλοφοβάμαι μη μου πουν επέμβαση.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

H δική μου ήταν 4εκ. Πηρα Trigynera κ σε 2 μηνες απορροφήθηκε.

Μάλλον θα πρέπει να τα συνεχίσεις τα χάπια.

Εμπιστέψου τον γιατρό σου!

bell έγραψε:

H δική μου ήταν 4εκ. Πηρα Trigynera κ σε 2 μηνες απορροφήθηκε.

Μάλλον θα πρέπει να τα συνεχίσεις τα χάπια.

Εμπιστέψου τον γιατρό σου!

γεια σου bell ,δεν πήρα καμμια θεραπεία περα απο τα αντισυλλιπτικά και αποτι ειδα δεν με βοήθησαν ιδιαίτερα μιας και πέρασαν 2 μήνες. αλήθεια τι ειναι τα trigynera?αντισυλλιπτικά?

TESH έγραψε:

bell έγραψε:

γεια σου bell ,δεν πήρα καμμια θεραπεία περα απο τα αντισυλλιπτικά και αποτι ειδα δεν με βοήθησαν ιδιαίτερα μιας και πέρασαν 2 μήνες. αλήθεια τι ειναι τα trigynera?αντισυλλιπτικά?[/quote:3phund9l]

Ναι, αντισυλληπτικα είναι. Τα έπαιρνα 3 χρονια με κάποια διαλείματα

ενδιάμεσα και τα έκοψα όταν αποφασίσαμε να βαλουμε μπρος για παιδί.

Εμεινα με την 1η ελευθερη επαφή! Το αυτό εύχομαι κ σε σένα!

τεσακη πηγαινε κ σε καποιον αλλο ακομα 2 γνωμες δεν αρκουν...εγω πηγα σε 4 κ κατεληξα...

βεβαια αν σου δινουν επιστημονικη απαντηση τοτε καλα θα κανεις για επεμβαση...αυτα ειναι περαστικά, εισαι δυνατο κοριτσακι κ ολα θα πανε καλα.

ευχαριστώ ραφαελίτα απλά τους βαρέθηκα όλους τους γιατρούς...δεν εμπιστεύομαι πια κανέναν.Η αλήθεια είναι οτι με εξέταζε μιάμιση ώρα περίπου,απίστευτα αναλυτικός,επεξηγηματικός,με απλά λόγια να τα καταλάβουμε.Απλά όσο ναναι είναι επέμβαση και εχω ένα αγχος.

Κι εγώ πριν κάποια χρόνια είχα μια κύστη, 5,5+ εκατοστά παρακαλώ!

Ο γιατρός μου την χαρακτήρισε "εγχειρίσιμου μεγέθους", αλλά μου έδωσε να πάρω για δυο μήνες τα αντισυλληπτικά gynera κι ευτυχώς η κύστη εξαφανίστηκε!

Επίσης, το φθινόπωρο είχα μια άλλη κύστη, λίγο πιο μικρή, γύρω στα 4 εκατοστά, εξαιτίας της οποίας έβλεπα λίγο αίμα από 20η μέρα του κύκλου και μετά. Είχα γράψει και σχετικό θέμα τότε εδώ στο φόρουμ.

Τότε μου'χε πει ότι το πιο πιθανό ήταν να είναι κύστη ωχρού σωματίου και να την αφήσουμε άλλον ένα κύκλο να δούμε πως θα πάει γιατί υπήρχε πιθανότητα να φύγει από μόνη της.

Η αλήθεια είναι ότι δεν ξαναπήγα να δούμε στον υπέρηχο τι έχει γίνει, αλλά δεν ξαναείχα και αίμα σε άσχετες μέρες. Θα πάω τον άλλο μήνα έτσι κι αλλιώς για το ΠΑΠ οπότε θα τα δούμε όλα μια και καλή...

Εσένα δύο γιατροί σου είπαν για επέμβαση;;

Ο λόγος ποιος είναι; Η ποιότητα της κύστης;

ο πρώτος γιατρός που με ξεπέταξε δεν μου είπε τπτ.το πολύ πολύ να παρεις μου είπε παλι αντισυλλιπτικά...ο δεύτερος που με ξεψάχνισε στην κυριολεξία μου είπε ότι είναι μόνιμες κύστες που δεν θα φύγουν απο μόνες τους και υπάρχει πιθανότητα να μεγαλώσουν κ να σκάσουν και να χάσω την ωοθήκη μου.Και οτι αν δεν το κάνω τώρα σίγουρα θα το κάνω κάποια στιγμή.Με τρόμαξε είναι η αλήθεια αλλά τώρα που ψ'αχνω και διαβάζω σχετικά βλέπω ότι σε ότι μου είπε έχει δικιο.

TESH και εγώ είχα πριν 3 μήνες 4 κύστες η μεγαλύτερη 4,5 εκ.στις ωοθήκες πήρα 2 μήνες τα yasminelle(αντισυλληπτικά νέας γενιάς) και φύγανε αλλά θυμάμαι μου χε πεί ο γιατρός ότι αν δεν έφευγαν θα έπαιρνα αντισυλληπτικά μέχρι να φύγουν και 3 και 4 και 5 μήνες αν χρειαζόταν.Μήπως να συνέχιζες μερικούς κύκλους ακόμα;;;

αυτο το πραγμα,κατευθειαν επεμβαση για κυστη,μονο εδω στην ελλαδα το κανουν...εξαλλου με 2 μηνες θεραπεια τι να γινει;;;εγω 6μηνο ειχα κανει...πανε και αλλου,δυστυχως οι γυναικολογοι μας ειναι...να μην πω τωρα...στο εξωτερικο που ημουν ειχαν να λενε για τους γυναικολογους μας και ποσο ευκολα σε στελνουν για επεμβασεις..τι να πω.

ακριβως εδω οι γιατροι ειναι να τα αρπαξουνε...αχ τι εχουμε να τραβηξουμε....καλε οταν πηγα να κανω την β επιπεδου για να βεβαιωθουμε αν οντως ηταν ετσι...η γιατρος το μονο που μου ειπε να βγαλω τ ινομοιωμα...εγω εκλαιγα κ αυτη το χαβα της...οταν σπουδασε στην χασαποσχολη δεν την ειχαν διδαξει εστω λιγη ψυχολογια...?

δεν σπουδασε οδοντοιατρικη σπουδασε μαιυτικη κ πιστευω οτι λιγη συμπαρασταση χρειαζεται να μας την δινουν...εμεις πως τα σκαμε τα 2000 ετσι....

τι να πώ βρε κορίτσια δεν ξέρω...είμαι πολύ στενοχωρημένη και αγχωμένη..Σκέφτομαι,σκέφτομαι,σκέφτομαι...κοντεύω να τρελαθώ.δεν ξέρω πραγματικά ποιο είναι το καλύτερο για μένα.Κι αν ταφησω και πάθω καμμιά ζημιά?Κι αν δεν είναι τόσο σοβαρό και τζάμπα θα φάω μαχαίρι?Δεν εμπιστεύομαι κανέναν.Οτι και να μου πούν αμφιβάλλω πια. :(

Tesh, πως εσει σκοπ[ο να σου την αφαιρεσει...λαπαροσκοπικα η κανονικη επεμβαση...γιατι η κουνιαδα μου ειχε κυστη, και πηρε αντισυλλιπτικα για εναν μηνα, ευτιχως εφυγε, αλλα την ειπε ο γιατρος οτι αν δεν φυγει σε 3-4 κυκλους, θα την αφερεσει λαπαροσκοπικα.

μου είπε ότι μπορεί και λαπαροσκοπικά μπορει και με ανοικτη τομή και να επιλέξω. Του είπα ότι είναι καλύτερο και μου είπε ότι οι γιατροί γενικώς προτιμούν τις τομές γιατί εκει βλέπει με τα μάτια του και μπορεί να διορθώσει κάποια πράγματα τα οποία αν τα δει λαπαροσκοπικά (πχ.προβλημα στις σαλπιγγες) θα πρεπει να με χειρουργήσει οπότε διπλος κοπος και πονος και έξοδα. Και έτσι επιλέξαμε τομή.Φοβάμαιιιιιιιιιιι Θελω την μαμα μουυυυυυυυυυυυυυυυυ

Να σου πω, μήπως να πήγαινες και σε 3ο γιατρό;

Ρε παιδί μου, άντε κατευθείαν χειρουργείο για μια κύστη που δεν έφυγε σε δυο μήνες;;; :unsure::huh:

Δεν ξέρω και το ιστορικό σου βέβαια... αλλά μου κάνει τρομερή εντύπωση το πόσο βιαστικά σε πάνε για χειρουργείο...

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Ωχ τι λες ρε! Πωπω η κοπέλα... Πάλι καλά που είναι καλά και οι δύο! Ο μικρούλης λογικά θα μείνει μέρες στη ΜΕΝΝ και μπράβο στην κοπέλα που είναι ψύχραιμη!! Εύχομαι να τους πάνε όλα καλά!!  Καλά, ούτε κι εγώ την ήξερα την ένεση για το αμνιακό... Κάθε γέννα και διαφορετική! Σε κάθε ιστορία μαθαίνεις και νέα πράγματα!! 
    • Πολύ ενδιαφ΄ερον αυτό που σας είπαν... Είναι σίγουρα καλύτερο για το μωράκι να τρέφεται κατά αποκλειστικότητα από το στήθος... Απλά εχω διαβάσει τόσα πολλά... όπως ότι το μωρό μετά θέλει μόνο στήθος κι έτσι δεν μπορείς να λείψεις καθόλου από το σπίτι, ότι δε θέλουν το μπουκάλι, δε δέχονται να τα ταισει άλλος, γίνεται πιο δύσκολος ο αποθηλασμός κτλ που με έκαναν να καταλ΄ήξω σε αυτό το πλάνο. Μπορεί να λέω και βλακείες και η παιδίατρος να με συμβουλέψει διαφορετικά.. Ειλικρινά δεν ξέρω!🤦‍♀️
    • Είχα παρακολουθήσει πρόσφατα σεμινάριο για τις προκλήσεις του θηλασμού από τη la leche league Greece που ήταν απίστευτα κατατοπιστική η σύμβουλος! Επειδή κι εγώ θέλω να συμπεριλάβω το σύζυγο, είχα ρωτήσει τι και πως κι η σύμβουλος είπε ότι επειδή στην αρχή θέλουμε να αποφύγουμε σύγχυση θηλών αλλά κι επειδή το μωράκι ακόμα νομίζει ότι είναι ένα με τη μητέρα, καλό θα ήταν το πρώτο 3μηνο τλχ, εφόσον δεν υπάρχει κάποιος άλλος λ΄όγος και το θέλει κι η μαμα βεβαιώς, να είναι η ίδια η αποκλειστική "τροφός". Και στο ερώτημά μου πως μπορεί να μπει κι ο μπαμπάς στο παιχνίδι μου είπε ότι μπορεί από τώρα να ξεκινήσει με ένα συγκεκριμένο νανούρισμα/τραγούδι ώστε να εξοικειωθεί το μωρό απ την κοιλιά έτσι ούτως ώστε αν είναι ανήσυχο στον θηλασμό για το χψ λόγο, ο μπαμπάς να του το τραγουδάει για να το ηρεμήσει και να είναι παρόν στη διαδικασία του θηλασμού αν το θέλει. Μετά το 3μηνο σιγά σιγά μπορεί κι ο μπαμπάς να δίνει κάποια γεύματα με μπουκάλι είτε από μητρικό γάλα είτε σε σκόνη, όπως δλδ θελήσει η μαμά και τη βολευει για να αποκτήσει εξοικείωση και με τον μπαμπά ως τροφό. Εμείς θα το δοκιμάσουμε αυτό το πλάνο ας πούμε γιατί κι ο άντρας μου θα πάρει μια επεκταση της άδειας πατροτητας όταν θα ε΄ιναι με το καλό 6 μηνών ο μικρός, κι εγω θα έχω επιστρέψει στη δουλειά, οπότε θα είναι αυτός ο κύριος φροντιστής. Γι αυτό έλεγα να περιμένω λιγάκι για το θήλαστρο, βέβαια να δε τα καταφέρω ισως χρειαστεί νωρίτερα, αλλά νομίζω μπορείς να νοικιάσεις νοσοκομειακό.
    • Λες ε; Σε αυτό ίσως μπορούν να μας κατατοπίσουν οι ήδη μανούλες @_piripiri_ και @Kallia.GeoΕγώ σκεπτόμενη ότι σε κάθε περίπτωση θέλω να το παλέψω με τον θηλασμό κι επειδή θέλω να εμπλέξω και τον σύζυγο με τη διαδικασία του ταΐσματος, το είχα βάλει στις βασικές αγορές το θήλαστρο.. και ντρέπομαι κάπως να το ζητήσω από φίλους. Μου κάνει αρκετά προσωπικό. Αν περάσει η black friday και δε δεις χαΐρι, κάνε μια κρούση... 😅
    • Ναι θυμάμαι που μας έλεγες για αυτόν στην αρχή αρχή... Ειλικρινά δε μου κάνει καμία εντύπωση... Ειδικά αν είναι μεγάλος σε ηλικία. Εδώ σε κοντινό μου άνθρωπο, καθολου οπισθοδρομικό, που μοιράστηκα τη σκέψη να επιλέξω ύστερα γυναίκα γυναικολόγο μου απάντησε "Είσαι σίγουρη; δεν υπάρχουν πολλές γυναίκες γυναικολόγοι...κάποιος λόγος θα υπάρχει"..  Ο δικός σου βέβαια το τερμάτισε... 😂
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...