Μετάβαση σε περιεχόμενο

Ηλικία μαμάς

Recommended Posts

οντως ποσο ευκολο ειναι να μεινουν εγκυες...?κ με τι ευκολια γινετε...

οταν μου ετυχε αυτιο στον 5ο μηνο το δυσαρεστο μια γνωστη μου που ειχε κανει εκτρωση μου ειπε με ελαφρα την καρδια δεν πειραζει θα ξαναπροσπαθησεις...τι ειναι το παιδι της λεω λαχειο....ελα μου λεει κ εγω εκανα εκτρωση δεν κανω ετσι....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

• Απαντήσεις 85
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Μαμά 27,5 ετών...

Ναι με πάσα ειλικρίνεια φυσικά περιορίζεσαι κάπως, πλέον το εγώ σου έπεται, αλλάζουν οι προτεραιότητές σου...

Όμως δεν υπάρχεις αλλά ζεις...αναπνέεις όχι για τον εαυτό σου αλλά για να φροντίσεις το πλασματάκι...

Σε οποιαδήποτε ηλικία και να γίνεις μαμά, θα έχεις ερωτήματα...

Προσωπικά κορέστηκα από ξενύχτια και όλα της πλήρους ανεμελιάς...

Βέβαια δε σημάνει ότι παύεις να υφίστασαι ως άτομο...νιώθεις την ανάγκη φυσιολογικά να ταξιδέψεις, να πιεις καφέ...

Το παιδί έχει ανάγκη χαράς και χαμόγελα!!!

Τελικώς δεν θεωρώ ότι υπάρχει ηλικία κατάλληλη αλλά όλα είναι θέμα οπτικής και στάσης ζωής...

κατρινα συμφωνω μαζι σου...η αδελφη μου μολις εκεισε τα 18 γεννησε τον γιο της κ τωρα που εκλεισε τα 21 γεννησε τον δευτερο γιο της...ειναι αψογη σε ολα...

κ εγω απο μωρο φροντιζα τα αδελφια μου...

ραφαέλ έγραψε:

κατρινα συμφωνω μαζι σου...η αδελφη μου μολις εκεισε τα 18 γεννησε τον γιο της κ τωρα που εκλεισε τα 21 γεννησε τον δευτερο γιο της...ειναι αψογη σε ολα...

κ εγω απο μωρο φροντιζα τα αδελφια μου...

Μπράβο στην αδερφή σου!!!Στην ηλικία της ακόμη εγώ...

Τέτοιους ανθρώπους τους θαυμάζω και υποκλίνομαι...!!!

Έχω μία θεώρηση χωρίς παρεξήγησή μας...

''Κάποιες γεννιούνται μάνες και κάποιες,οι περισσότερες δηλαδή, γίνονται!!!"

Έχω φίλη μου πολλά χρόνια όπου έχει 4 παιδάκια!!!

Ήθελε οικογένεια από 18 ετών, είναι πανευτυχής!!!

Καθένας έχει τις συγκυρίες του, τις επιλογές του, τα ''θέλω'' του!!!

Προσωπικά έχω μάθει και επιμένω στο να σέβεσαι το άλλο, το διαφορετικό, ακόμη και να σε ξενίζει!!!

Το ορθό δεν είναι αντικειμενικό!!!

ΣΥΜΦΩΝΩ Κ ΕΠΑΥΞΑΝΩ κατρινα....ο καθενας εχει τις αποψεις του...

μανα πανω απ΄ολα ειναι αυτη που αγαπαει το παιδι της.....

γιατι εχω δει κ μαναδες που επελεξαν την μητροτητα, αλλα πραγματικα αυτα τα παιδια τα λυπαμαι.

Ελπίζω όλα να πάνε κατ ευχήν και να γίνω μανούλα σε λιγους μήνες στα 35. :)

Η ηλικία παίζει σημαντικό ρόλο και στην σχέση μάνας παιδιού και στις αντοχές και σε τέλειες συνθήκες καλό είναι να κάνεις μωράκι όσο πιο νέα μπορείς αλλά...

τα πράγματα συνήθως δεν έρχονται έτσι προγραμματισμένα στην ζωή.Μπορεί στα 25-30 να σπουδάζεις, να ψάχνεις για δουλειά, να ψάχνεις τον σύντροφο της ζωής σου.Είναι πολύ προσωπική απόφαση και πρέπει να προσωρράς όταν νιώθεις σιγουριά για να μπορείς να κάνεις και το μωράκι σου να νιώθει έτσι!Χωρίς υπερβολές βεβαια.Και μαμά στα 50 είναι υπερβολή :unsure: . Θα έπρεπε να υπάρχει κάποιο νομικό πλαίσιο που να υπερασπίζεται τα μωράκια.Όπως ισχύει στις υιοθεσίες,έτσι να γίνεται και στις εξωσωματικές μετα από καποια ηλικια.

Ρουλα να μη σου τη δινει..εγω θα ηθελα, να εκανα το παιδι μου στα 20..και να μην εκανα καριερα..και τωρα στα 30 να ειχα παιδια πιο ανεξαρτητα. Καλη η καριερα...αλλα η καριερα της μαμας ειναι καλυτερη. Το να εισαι Προεδρος και διευθυνων συμβουλος στην οικογεννεια ειναι πολυ καλυτερη καριερα...να Καλο ειναι να διαμορφωνεις στρατηχηκες...αλλα να διαμορφωνεις χαρακτηρες ειναι πιστευω σημαντικοτερο

cesilia συμφωνώ απόλυτα μαζί σου!ποτέ δεν ήμουν γυναίκα καριέρας όπως λένε και ποτέ δεν με ενδιέφερε να ξημερωβραδιάζομαι σε ένα γραφείο χωρίς να έχω καταφέρει τίποτα στην προσωπική μου ζωή.Τα παιδιά είναι η συνέχεια μας,η ελπίδα μας,τα καινούρια μας όνειρα και μαζί τους κάνεις την πιο ωραία καριέρα.Αυτή της οικογένειας!

καλα δεν ηθελα να γινω προεδρος ή συμβουλος ή να ξημεροβραδιαζομαι στα γραφεια. μαλλον δεν επρεπε να χρησιμοποιησω τη λεξη <καρριερα> αλλα να πω ότι ειναι δυσκολο να εργαστεις

εγω γεννησα στα 25 δεν μου λειπει η προηγουμενη ζωη δοξα το θεο χορτασα απο όλα κ τωρα ομως με το αστερακι μου ομως συνεχιζουμε κ βγαινουμε με τη πρωτη ευκαιρια τα συνδιαζουμε όλα κ είμαστε κ οι 3 σούπερ...

Madrid05 Mε το καλό το μωράκι σου !!Όσο για το νομικό πλαίσιο υπάρχει ηληκιακό όριο ΜΟΝΟ δυστηχώς στην εξωσωματική που είναι τα 50 (μεγάλη ηληκία κατ'εμέ)για την φυσική σύλληψη ΔΕΝ υπάρχει και είχα πρόσφατα παράδειγμα στο φιλικό μου περιβάλλον γυναίκα ετών 52 συνέλλαβε φυσιολογικά (το πρώτο της παιδί μάλιστα) με σύζηγο στα 60 ,το μωρό είναι 2μηνών τώρα, αυτοί οι άνθρωποι τι γονείς θα γήνουν,είναι σε ηληκία να εχουν εγγόνια και όχι το ΠΡΩΤΟ τους παιδι,τι θα φταίει αυτό το καημένο που σε μερικά χρόνια θα το περνάνε για το εγγονάκι τους??ΔΕΝ ειναι αδικο για το μωρό??Όπως είπε και ο άντρας μου αυτοί δεν έκαναν μωρο αλλά υποψήφιο ορφανό...

EleftheriaK - έχεις απόλυτο δίκιο.Δεν ηξερα οτι υπάρχει νομικό πλαίσιο για τις εξωσωματικές(και είναι πολυ λογικό να υπάρχει).Η ελπίδα είναι οτι όταν εμείς οι άνθρωποι έχουμε θεσπίσει κανόνες για τις "διαδικασίες" οπου παρεμβαίνουμε , η φύση θα αναλαμβάνει για τις δικές τις -φυσιολογικές μεθόδους,αλλά απ' ότι φαίνεται υπάρχουν και εξαιρέσεις...

Βέβαια την ευθύνη την εχουμε πάλι εμείς και όση δίψα και εάν έχει ένα ζευγάρι να αποκτήσει παιδάκι, θα πρέπει ,μετά από μια ηλικία να σκέφτεται το ίδιο το παιδάκι και όχι τους εαυτούς τους!Είναι κρίμα :(

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...