Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΧΑΜΗΛΗ ΟΙΣΤΡΑΔΙΟΛΗ - ΒΟΗΘΕΙΑ


Recommended Posts

Κορίτσια καλησπέρα, είμαι 40 ετών και είχα την ατυχια να ζήσω την παλίνδρομη κύηση πριν τρεις μήνες και βρισκόμουν στη 10 βδομάδα της κύησης. Έκανα απόξεση και έκτοτε η περίοδος δεν εμφανίστηκε. Έκανα εξετάσεις και δείξανε την οιστραδιόλη κάτω από τα φυσιολογικά όρια τιμών. έχετε ακουσει ποτέ παρόμοια ιστορία; τι μπορεί να συμβαίνει; Δεν έχουμε παιδιά με τον άντρα μου και θα θέλαμε να αποκτήσουμε. Η χαμηλή οιστραδιόλη είναι πρόβλημα όμως γιατί μου έκοψε την περίοδο. Τι πρέπει να κάνω; Ραντεβού με το γυναικολόγο μου έχω την άλλη βδομάδα καθόσον λείπει εκτός Ελλάδος αυτή την εποχή.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αχ απ'ότι βλέπω το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι άγνωστο και στο ίντερνετ που ψάχνω βρήκα ελάχιστα πράγματα. Πάντως αν κάποια ξέρει κάτι ας μου πει

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα & Καλή Χρονιά!

Λυπάμαι πολύ για αυτό που σου συνέβη εύχομαι τα πράγματα να πάνε καλήτερα. Σχετικά με αυτό που ρωτάς καλήτερα είναι να σου πει η γιατρός σου. Το μόνο που ξέρω επειδή εχω κάνει εξωσωματική και μετρούσαμε κάθε 2 μέρες την οιστραδιόλη για να δούμε πόσα ωάρια έχουμε κάνει είναι ότι όσο ανεβαίνει η οιστραδιόλη πολλαπλασιάζονται τα ωάρια και αυτό είναι καλό. Δεν ξέρω τι μπορεί να συμβαίνει στην περίπτωση σου πάντως υπάρχουν ενέσεις που ανεβάζουν την οιστραδιόλη.

Καλή επιτυχία σε ότι κάνεις.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλη χρονια και σε σένα καλή μου και εύχομαι ο νέος χρόνος να σου χαρίσει σύντομα αυτό που επιθυμείς. Ευχαριστώ για την απάντησή σου, όπως καταλαβαίνεις θα αργήσω να δω το γυναικολόγο μου και με έχουν ζώσει τα φίδια.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

melissadissa καταρχήν καλή χρονιά! Βίωσα κι εγώ παλλίνδρομη στην 8η εβδομάδα, κι έκανα να δω περίοδο 53 μέρες. Έκτοτε βέβαια πάει ρολόι.. :angry: Και η δική μου εμπειρία ΄στο θέμα "οιστραδιολη" είναι από εξωσωματική, και ξέρω ότι η αύξησή της σχετίζεται με την ωρίμανση - ποιότητα των ωαρίων. Νομίζω όμως ότι μπορείς να την βελτιώσεις με τη χορήγηση φαρμάκων. Και μη στενοχωριέσαι, αν η fsh σου είναι σε χαμηλά επίπεδα, και παιδάκι θα κάνεις κι απ' όλα! ;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα Αργυρώ και καλή χρονιά και σε σένα. Μακάρι φέτος να είναι το 10 το καλό για όλες τις κοπέλες που θέλουν μωράκι. Η παλίνδρομη κυηση η διακοπή της κύησης και η αποβολή είναι καταστάσεις που μακάρι να μην ξαναζήσει καμία κοπέλα ποτέ. Ο πονος είναι μεγάλος και δυσβάσταχτος. Εκεί που τα βλέπεις όλα ρόδινα μαυρίζουν ξαφνικά με μιας. Η fsh δεν έχει πρόβλημα, μονο η οιστραδιολη. Δεν ξέρω τι έχει συμβεί και έχει πέσει τόσο χαμηλά. Περιμένω πως και πως να έρθει η Δευτέρα να γυρίσει ο γυναικολόγος μου. Σ'ευχαριστώ για την απάντησή σου. Κάθε νέο στοιχείο που μαθαίνω σε κάτι βοηθάει για να ηρεμώ έστω και λίγο

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλημέρα

το θέμα δεν το γνωρίζω καλά. Η οιστραδιόλη βοηθά για να αναπτυχθούν τα ωάρια και να παχύνει το ενδομήτριο. Κάποιες μελέτες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο οργανισμός μπορεί να μπλοκάρει ορμονικά από το άγχος και οι ωοθήκες να μην παράγουν οιστραδιόλη και συνεπώς και ωάρια. Στην κατάσταση αυτή επέρχεται πολλές φορές ο οργανισμός μετά παλλίνδρομη κύηση και απόξεση. Το βασικό είναι να κάνεις εξετάσεις της FSH και της LH και από τη στιγμή που αυτές είναι στα στα φυσιολογικά επίπεδα, απλά πρέπει να αφήσεις τον οργανισμό σου να ηρεμισει. Ίσως ο γυναικολόγος σου καταφύγει σε υστεροσκόπιση καθώς και την χορήγηση οιστραδιόλης με φάρμακα για να επανέλθει στα κανονικά της επίπεδα. Κι εγώ ένα χρόνο μικρότερη από σένα είμαι και καταλαβαίνω το άγχος σου για να γίνεις μανούλα το συντομότερο δυνατό. Πάντως καλή μου η ενδοκρινολογος μου έλεγε ότι σήμερα η επιστήμη είναι με το μέρος των γυναικών που επιθυμούν να κάνουν παιδάκι. Έχε πίστη και όλα θα γίνουν.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...