Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Αγαπητή Αφροδίτη πολλές θα υπερσυμφωνήσουν μαζί σου και πολλές θα διαφωνήσουν...!!! :laugh: :laugh: :laugh:

Το θέμα έχει 1000 φορές υπερεξαντληθεί!!! :woohoo: :laugh:

Άντε πάμε 1 ακόμη για τη νέα χρονιά!!! :woohoo: :laugh:

Το θέμα υγειές μωρό σε ''τουμπάρει'' ειλικρινά μου φέρει παραλογία...

Επίσης όσες κοπέλες γέννησαν με καισαρική δεν έτυχαν παρόμοια περίπτωση της δικής σου ή ακόμη μπορεί και χειρότερης ή και πολύ καλύτερης.. ;)

Καθεμία κοπέλα έχει τις εμπειρίες της και τις αξιολογεί με τα δικά της κριτήρια... :);)

Επομένως ναι, ΥΓΕΙΕΣ ΜΩΡΟ!!! :);)

Και τελικώς θα συμπληρώσω ότι όταν εκ του ασφαλούς επιστρέφουμε σπιτάκι μας με το μωρό μας υγειές τότε αρχίζουμε τις θεωρήσεις...

• Απαντήσεις 62
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσίευση

Αυτο που μου τι δινει εμενα ειναι οτι καποιες μαμαδες λενε εγω ενιωσα τη μητροτητα γεννησα φυσιολογικα χωρις επισκληριδιο(λαθος το εγραψα) ενω εσυ....!!!Εγω τους απανταω αναλογως....η μητροτητα δεν ειναι ο τροπος που γεννας αλλα τι κανεις μετα γιαυτο τον ανθρωπο που φερνεις στον κοσμο...ειμαι κ λιγο τσαμπουκαλου εγω οποτε ερχοντε στα ισια τους μετα...

Αυτα δεν ειναι λογια απο σωστους ανθρωπους για εμενα, οσες γυναικες ειτε το επιλλεγουν ειτε οχι, η γεννηση αφορα μονο αυτες κ οχι τους απεξω.

Δεν ειμαι κ καλη στην εκθεση....

Δημοσίευση

ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΩΡΟ Η΄ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΜΑ ΨΗΦΙΖΩ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟΚΕΤΟ ΔΙΟΤΙ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΕΙΣΑΙ ΠΕΡΔΙΚΙ. ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ. ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΑΝΕΥ ΛΟΓΟΥ.

Δημοσίευση

Ανθή έγραψε:

ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΩΡΟ Η΄ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΜΑ ΨΗΦΙΖΩ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟΚΕΤΟ ΔΙΟΤΙ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΕΙΣΑΙ ΠΕΡΔΙΚΙ. ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ. ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΑΝΕΥ ΛΟΓΟΥ.

Πες τα φιλενάδα...!!! :cheer:;):kiss:

Στη συζήτησή μας επιστρέφω... :)

είναι και σοβαρή... :laugh:

ιεραρχίες!!! :laugh: :woohoo: :kiss:

Δημοσίευση

ραφαέλ έγραψε:

Αυτο που μου τι δινει εμενα ειναι οτι καποιες μαμαδες λενε εγω ενιωσα τη μητροτητα γεννησα φυσιολογικα χωρις επισκληριδιο(λαθος το εγραψα) ενω εσυ....!!!Εγω τους απανταω αναλογως....η μητροτητα δεν ειναι ο τροπος που γεννας αλλα τι κανεις μετα γιαυτο τον ανθρωπο που φερνεις στον κοσμο...ειμαι κ λιγο τσαμπουκαλου εγω οποτε ερχοντε στα ισια τους μετα...

Αυτα δεν ειναι λογια απο σωστους ανθρωπους για εμενα, οσες γυναικες ειτε το επιλλεγουν ειτε οχι, η γεννηση αφορα μονο αυτες κ οχι τους απεξω.

Δεν ειμαι κ καλη στην εκθεση....

Η γεννα δεν νομιζω οτι εχει σχεση με την μητροτητα και κυριως ο τροπος εγω ειχα παθει καταθλιψη και το μωρο μεχρι σχεδον 3 μηνων δε το ηθελα με το καιρο αρχισα να το αγαπαω και επισης δεν μπορω να καταλαβω αυτες που λενε κατευθειαν εννοιωσα μανα εγω κατευθειαν ενιωσα χαμενη αλλου να παταω και αλλου να βρισκομαι :huh::huh: στο ερωτημα απαντω αν δεν εχει προβλημα η μαμα ή το μωρο φυσικα και φυσιολογικο.

μανα δεν ειναι αυτη που γενναει μονο ειναι και αυτη που μεγαλει ειδε της μαμαδες με τα υιοθετημενα παιδακια αυτες δεν ειναι μανες επειδη δε τα γεννησαν?

Δημοσίευση

didima έγραψε:

Φυσιολογικος ενοοιτε. Εγω την πρωτη ημερα καθομουν οκλαδον ( δεν ξερω και πως γραφεται) και οι κοπελιες με την καισαρικη σερνοντουσαν

παρομοιως,12 ωρες σχεδον μετα την καισαρικη εκοβα βολτες. Με τραβουσαν τα τσιροτα μονο,και το μωρο μου σηκωσα. Δεν ειναι απαραιτητο να υποφερεις,ουτε στη μια ουτε στην αλλη περιπτωση. :)

Δημοσίευση

aggeliki 30 έγραψε:

fotin έγραψε:

H επισημη ψηφος... Φυσιλογικος Τοκετος!

Εγω, εκανα καισαρικη αναγκαστικά... την επομενη μερα το πρωι, ο γιατρος που ηρθε να δωσει το ok να βγαλουν τον ορο, με βρηκε οκλαδον (μαλλον ετσι γραφεται...) πανω στο κρεβατι και σταυροκοπιοτανε...

Την προηγουμενη μερα που ειχε παρουσιαστει το προβλημα (τυλιγμα με το λωρο - απουσια κινητικοτητας) και ειχε αποφασιστει η καισαρικη, εκλαιγα γιατι δεν ειχα συζητησει ποτε αυτο το ενδεχομενο και δεν ηξερα... νομιζα οτι κανεις ολικη ναρκωση για την καισαρικη! Ολοι οι αλλοι θα εχουν δει το μωρο κι εγω θα κοιμαμαι? Ρωτησα τη μαια που εψαχνε να βρει πως θα με συνεφερει...

Το μωρο το φροντισα μονη μου εντελως... με τη βοηθεια του αντρα μου μονο, απο την αρχη, τη δυναμη που ειχε προβλεψει η φυση για να βιωσω σα γυναικα το φυσιλογικο τοκετο, την χρησιμοποιησα μαλλον, μετα... Και δεν ενιωσα ποτε πονο... Ερχονταν οι νοσοκομες με παυσιπονα και τις εδιωχνα!

Για να καταληξω... εγω που δεν το εβλεπα καν σαν ενδεχομενο πριν, μου βγηκε τοσο καλα και ανωδυνα, και το παιδι μου υγιεστατο, εννοειται... Που ισως, αν υπαρξει επομενη εγκυμοσυνη, να το εχω κανονισει το θεμα της καισαρικης απο πριν!

Δεν ειδα ομως αυτα που συνεβησαν σε εμενα να γινονται συχνα, οποτε και δεν θα συνστουσα σε καμια γυναικα, που εχει τη δυνατοτητα να βιωσει αυτο που οριζει η φυση... να αποφασισει να κανει καισαρικη.

Εσυ, τωρα αν δεν εχεις βρει ηδη, να βρεις ενα γιατρο που να σου εμπνεει οσο το δυνατον περισσοτερη εμπιστοσυνη... Σε αυτον να θεσεις τους προβληματισμους σου και εκεινος που θα σε ξερει σαν οργανισμο και σαν ανθρωπο, θα σου συστησει το καλυτερο για σενα... Το μαγικο με το ειδος μας (το ανθρωπινο) ειναι πως ειμαστε ολοι τοσο ιδιοι και ταυτοχρονα τοοοσο διαφορετικοι! Θελω να πω οτι αυτο που ειναι καταληλο για εναν ανθρωπο, δεν ειναι απαραιτητα καταλληλο και για το διπλανο του... ακομα και αν φαινεται ιδια η περιπτωση...[/quote:3n3lb7bd]

το εθεσες πολυ σωστα.παρε ενα καρμα :) οι εμπειριες μας ειναι παρομοιες,ακομα και στ θεμα της βοηθειας και γω τον αντρα μου ειχα και μια τρελλη θεια που πηγαινοερχοταν με σταυρουδακια και εικονες (τρελλη τελειως λεμε!)

Δημοσίευση

alkost έγραψε:

Αν και ειναι πολυ νωρις ακομα για μενα,(περιμενω να γεννησω ως τις 21 ιουνιου)........

τι ακουμε οι γυναικες εχω να πω!! :laugh: κουραγιο alkost μου,εχεις και δρομο μπροστα σου ακομα!

υγ/ αυτο με το "γιατι κανεις υπερηχο καθε μηνα" η αληθεια ειναι πρωτη φορα τ ακουω...μηπως το μπερδευουν με τις ακτινογραφιες?/ :P:P :laugh: ελεος!

Δημοσίευση

Σας ευχαριστώ όλες κορίτσια για τις απαντήσεις σας, με βοηθήσατε όλες, καθεμία με τον τρόπο της. Εννοείται πως κι εγώ αυτό που θέλω είναι να είναι γερό το μωρό μου πάνω απ' όλα, απλά επείδή έχω ακούσει διάφορα για την καισαρική, ήθελα να πάρω μια γεύση. Η άποψη του γιατρού μου είναι οτι αν δεν υπάχει λόγος το καλύτερο είναι να γεννήσω φυσιολογικά, οπότε ας έρθει εκείνη η ώρα με το καλό και εύχομαι όλα να πάνε τέλεια! Το ίδιο εύχομαι και σε όλες τις εγκυούλες που περιμένουν κι αυτές το αγγελούδι τους! :)

• 2 weeks later...
Δημοσίευση

fotin μου γειά σου και από εμένα!!!Η δική μου επιλογή είναι φυσιολογικός τοκετός, είμαι πολύ κάθετη σ' αυτό, αν όλα πάνε καλά δεν υπάρχει λόγος κάποια κοπέλα να κάνει καισαρική και μόνο που είναι μια εγχείρηση φτάνει αυτό. Εγώ πήγαινα για φυσιολογικό(ούτε καν που σκεφτόμουν καισαρική) και τελικά τελευταία στιγμή λόγο ομφάλιου στο λαιμό, έκανα καισαρική, μ' έριξε πάρα πολύ ψυχολογικά και τώρα θα περιμένω όσο χρειαστεί(η γιατρός μου, μου είπε μια τριετία) για να γεννήσω το δεύτερο φυσιολογικά(άσε που αναρρώνεις και πιο γρήγορα και επανέρχεσαι ακόμα γρηγορότερα στα φυσιολογικά σου). Από εκεί και πέρα είναι δική σου επιλογή και με το καλό να γεννήσεις!!!

Δημοσίευση

Οταν εμεινα εγκυος φανταζομουν οτι θα γεννουσα φυσιολογικα μαλισα πηρα και τα μαθηματα ανωδυνου τοκετου για να ειμαι ετοιη.Το περιμενα παρα πολυ ειχα αγωνια ηθελα να ζησω την εμπειρια δνε φοβομουν για μενα μην τυχον πονεσω οχι απλα ηθελα να ειαικαλα το μωρο οπως πιστευω και οι περσσοτερες μητερες δεν λεω οτι δεν ειχα αγωνια αλλα τοθελα οσο πολυ που οταν φευγαε απο το σπιτι εκανα οτι μου ειχε πει η μαια και τελικα οταν πηγα δεν ειχα καθολου πονους , μονο σπασμενα νερα .Μετα απο 2 ωες που περιμεναμε σχεδον παλμοι του μωρου επεσαν και χρειασηκε να κανω καισαρικη .Ειλικρινα ειμαι απο τς τυχερες που εκανα ολικη ναρκωση και δεν ποναγα μετα ουτε η ναρκωση με πειραξε .Με το που γυρισα σπιτι μπορουσα να φροντιζω το παιδι βεβαια ειχα την καταθλιψη η οποια ειχε να κανει με το θεμα του θηλασμου .Ομως να ξερεις η καισαρικη ειναι εγχειρηση δνε ειναι απλα μια διαδικασια αν αφησουν λιγο περισσοτερο ανοικτη τη τομη μπορει να δημιουργησει πολλα προβληματα στο μωρο αλαλ ακιστη μαμα .Ξερεις κατι δνε υπαρχει μεγαλυτερο παραμυθι απο αυτο που λενε οτι ελα μωρε θα ανω καισαρικη ; για ποιο λογο να μπεις στη διαδικασια αν δνε υπαρχει σοβαρος λογος ; Ο αντρας σου ποσο χρονων ειναι ; τα χρονια εχουν ερασει και η γεννα σημερα εχει εξελιχθει μην ακους λοιπον καμια αν καθετε και σου λεει τ οτιδηποτε .Εσυ θα εχεις εμπθιστοσυνη μονο στο γιατρο σου .Σου ευχομαι ολοψυχα ν εχεις μια καλη γεννα .

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...