Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Γέννησα με καισαρική και μου στοίχισε αφάνταστα! Δεν το επέλεξα.... Οταν μου είπε ότι μπορεί να κινδυνεύσει το αγγελούδι μου δεν το σκέφτηκα καν! Θέλω όσο τίποτα στο δεύτερο να γεννήσω φυσιολογικά πρώτα ο Θεός! Οχι για τους πόνους που πέρασα στην ανάρρωση Ηταν τόση η λαχτάρα μου για το μωρό μου που δε με επηρέασε κανενας΄πόνος! Σηκώθηκα από την πρώτη μέρα και φρόντιζα το μωρό μου από την πρώτη στιγμή! Απλά, αν όλα πάνε καλά στο δεύτερο θέλω να έχω ενεργή συμμετοχή σε αυτό το θαύμα! Γέννησα με επισκληρίδιο οπότε ακουσα και είδα το παιδί μου από την πρώτη στιγμή΄, το πήρα αγκαλιά όλα οκ απλά δεν βίωσα την εξώθηση γιατί τους πόνους τους πέρασα!! Φυσικά και δεν τίθεται θέμα οτι είσαι περισσότερο μάνα αν γεννησεις φυσιολογικά! Ποιο αμόρφωτοι τα λένε αυτά; Αν είναι δυνατόν! Κουβαλάμε μέσα μας τα μωράκια μας 9 μήνες! Μέσα μας δημιουργούνται, παίρνουν μορφη, η καρδιά τους πρωτοχτυπά δίπλα στη δική μας τα νιώθουμε μέσα μας 9 μήνες ... μας νιώθουν 9 μήνες... όταν γεννιούνται αρκεί μια αγκαλιά για να αναγνωρίσουν τη μάνα τους και να νιώσουν ασφάλεια και ζεστασιά! Ποτέ δε θα ξεχάσω τη στιγμή που την πρωτοπήρα στην αγκαλιά μου! Σταμάτησε να κλαίει και με κοίταξε στα μάτια! Δεν ξέρω πόσο κρατησε αυτή η στιγμή γιατί για μένα ο χρόνος είχε σταματήσει να κυλά! Αυτή ήταν η ομορφότερη στιγμή της ζωής μου και ευχαριστώ το Θεό που την έζησα!!

• Απαντήσεις 62
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσίευση

Εχεις ηδη παρει πολλες απαντησεις κ σιγουρα εχεις βγαλει το συμπερασμα σου,θα σου πω ομως κ τη δικη μου αποψη.

Γεννησα πριν 6 χρονια την κορη μου με καισαρικη κ δεν ηταν επιλογη μου.Με επιασαν οι πονοι(που ουσιαστικα δεν ηταν πονοι,εγω τουλαχιστον ενοιωθα τη μητρα μου να σφιγγεται για λιγα δευτερολεπτα κ να χαλαρωνει,αυτο μονο οπως ακριβως στο λεω),στις 12.00 το μεσημερι.Επειδη δεν ειχα καταλαβει οτι αυτοι ειναι οι πονοι της γεννας,εγω νομιζα οτι γυρναει το μωρο :blink: ,τοσο ασχετη,κατεληξα να παρω τηλ.το γιατρο μου στις 8.00 το βραδυ,οταν πια εδωσε ο Θεος κ καταλαβα οτι κατι γινετε.Να μην στα πολυλογω,εφτασα στο νοσοκομειο στις 10.00 το βραδυ,ανετοτατη,πολυ ψυχραιμη,ενοιθα..πως να στο πω..οτι καποια δυναμη με καθοδηγει,ενοιωθα τετοια σιγουρια,τετοια ηρεμια...που εγω γενικα ειμαι αγχωτικη σε σημειο τρελλας.Ομως για αυτο λεμε οτι η γυναικα κ το σωμα της κ η ψυχλογια της ειναι φτιαγμενα για να ανταπεξερχονται στη γεννα.Με το που με πηρανε μεσα εγω ειχα κανει πληρη διαστολη,κατευθειαν αφου μου εκαναν τα γνωστα (ξυρισμα κ.τ.λ),μαζι με τη μαια κ με μια αλλη νοσοκομα να με βοηθανε αρχισα τις εξωθησεις.Σε πληροφορω μεχρι εκεινη την ωρα αχ δεν εκανα,δεν ενοιωθα πονο,μονο τις συσπασεις της μητρας,αφου αναρωτιομουνα κ ελεγα,μωρε τι λενε για πονο κ πονο;;

Τελικα μετα απο 2 ωρες κ αφου απο το σπρωξιμο με πιασαν σπασμοι,απο την προσπαθεια γιατι το μωρο δεν εβγαινε,μου κανανε επισκληρηδιο κ καισαρικη.Το μωρο δεν εβγαινε λογω της ελλατωματικης λεκανης μου!Δυσαναλογια μου ειπανε,στραβο ηβικο οστο...οποτε κ καισαρικη ηταν μονοδρομος.

Ηθελα να καταληξω στο εξης,τοσες ωρες δεν ειχα πανικοβληθει,με το που με βαλανε στο χειρουργειο κ μου δεσανε τα χερια κ ολα αυτα που κανουν μεσα εκει...τα εκανα πανω μου.Φοβηθηκα,αν ηξερα οτι με επισκληρηδιο ειναι τα πραγματα ετσι,σιγουρα θα εκανα ολικη,οπως κ στο επομενο(πρωτα ο Θεος),θα κανω ολικη.

Αρα που καταληγω κ εγω..;;;Φυσιολογικα ειναι πολυ,πολυ καλυτερα.Η καισαρικη ειναι χειρουργικη επεμβαση κ γινετε αν υπαρχουν λογοι.Καλυτερα να αφηνουμε τη φυση να λειτουργει,το λεει κ η λεξη ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ....

Δημοσίευση

fotini εγω εχω επιλιψια και απο την αρχη της εγκυμοσηνης μ μου δηλωσαν οτι θα γεννησω με καισαρικη,ειτε το θελω ειτε οχι.Εγω βεβαια θελω να γεννησω φυσιολογικα αλλα κανενας γιατρος δεν το ρισκαρει.αν μ ελεγαν να διαλεξω εννωειτε φυσιολογικη γεννα θα διαλεγα.

Δημοσίευση

koitaξε εγω εχω 40 μερες που γεννησα και παρολο που γεννησα σε 3 ωρες 1ο παιδι, σκεφτομαι την εμπειρια και μπορω να πω οτι ηταν αρκετα επωδυνη. Γεννησα ομως χωρις επισκληριδιο.Πιστευω οτι η επισκληριδιος ειναι καλη φαση. Τι να πω... ισως ειναι νωρις ακομα για μενα και μετα απο λιγο καιρο να μην το σκεφτομαι αρνητικα.

Βεβαια και για την καισαρικη ξερω οτι μετα τη γεννα ειναι δυσκολα ενω μετα τον φυσιολογικο εισαι καλα. Μπορεις ανετα να φροντισεις τον εαυτο σου και το παιδακι σου. Η αποφαση δική σου!

Δημοσίευση

δεν θα ψηφιζα κανενα...δεν μου αρεσει η λεξη ,μου καθεται ασχημα .Θεωρω οτι η φυση προοριζει τα εμβυα οντα για τον φυσιολογικο τοκετο και η καισαρικη ειναι κατι που κανεις οταν υπαρχει προβλημα.Δεν θα το επελεγα ,θα αφηνα τα πραγματα να εξελιχθουν και μονο εαν κατι δεν πηγαινε καλα θα εκανα καισαρικη..

Δημοσίευση

savropinguinos έγραψε:

δεν θα ψηφιζα κανενα...δεν μου αρεσει η λεξη ,μου καθεται ασχημα .Θεωρω οτι η φυση προοριζει τα εμβυα οντα για τον φυσιολογικο τοκετο και η καισαρικη ειναι κατι που κανεις οταν υπαρχει προβλημα.Δεν θα το επελεγα ,θα αφηνα τα πραγματα να εξελιχθουν και μονο εαν κατι δεν πηγαινε καλα θα εκανα καισαρικη..

Συμφωνώ!!!!!

Δημοσίευση

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ...ΓΕΝΝΗΣΑ ΜΕ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 12 ΩΡΕΣ ΠΟΝΩΝ-ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΟΝΟΙ- ΑΛΛΑ ΜΕ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΝΕΡΑ ΓΙΑ 10 ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΑΚΟΜΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2 ΣΧΕΔΟΝ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟΣΕΣ ΠΕΡΙΤΥΛΛΗΞΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΟ ΜΩΡΟ...ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΟΙΑΞΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΑ ΜΕ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΗ ΕΓΩ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΜΟΥ ΕΙΔΑ ΤΟ ΜΩΡΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ,ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΡΟΛΟ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ Η ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ....

Δημοσίευση

ψηφίζω φυσιολογικό τοκετό με χίλια κορίτσια!μοναδική εμπειρία,τρομερή συγκίνηση να βλέπεις το μωράκι σου να ξεπροβάλλει το κεφαλάκι του,να κόβουν τον ομφάλιο λώρο και μετά να το έχεις στην αγκαλιά σου!είναι κάτι που μια φορά το ζείς στην ζωή σου!και όσο για τους πόνους;αναπνοές κορίτσια εμένα με έσωσαν,μπόρεσα να το ελέγχω που δεν το πίστευα πριν και πόνεσα πολύ λιγότερο απο το αν δεν ήξερα αναπνοές.Η καισαρική για εμένα είναι χειρουργείο,δεν διαφέρει απο άλλη επέμβαση και φυσικά μετά πονάς πολύ.Με τον φ.τ σηκώνεσαι αμέσως μετά ,μπορείς να κάνεις μπάνιο μόνη σου,να φας,να θηλάσεις το μωρό σου κτλ.Βέβαια αν συντρέχει σοβαρός λόγος για καισαρική φυσικά δεν υπάρχει άλλη λύση,αλλά όταν μπορούμε να επιλέξουμε ας επιλέγουμε το καλύτερο για εμάς κορίτσια :)

Δημοσίευση

Αλκόστ συμφωνώ απόλυτα με όσα λες - πάνω κα΄τω τα ίδια είχα γράψει παραπάνω. Κόψε λίγο τη φόρα στους συμβουλάτορες - πολλές γυναίκες μόλις γεννήσουν συμπεριφέροντ;αι λες και είναι διδάκτορες γυναικολόγοι, μαιευτήρες, παιδίατροι και ψυχολόγοι.... Και κυρίως συμβουλεύουν και κρίνουν χωρίς να ρωτήσεις... Μόνο ο γιατρός που μας παρακολουθεί μπορεί να συμβουλέψει για τα σοβαρά θέματα γιατί είναι ειδικός και γιατί ξε΄ρει την περίπτωσή μας, είτε πρόκειται για το πόσο σίδηρο θα πάρουμε είτε για το πότε και πώς θα γεννήσουμε. ΚΑι θα έχεις παρατηρήσει κι εσύ οτι οι γιατροί με κάποια θέματα που συζητάνε πολύ οι γυναίκες δεν ασχολούνται καθόλου - γιατί δεν είναι σημαντικά για την υγεία της εγκύου και του μωρού. Εγώ είχα ακούσει μέχρι και ότι δεν πρέπει να φταρνίζομαι - μα πώς γίνεται αυτο΄και μάλιστα επί 9 μήνες;

Σου εύχομαι καλό υπόλοιπο εγκυμοσύνης!

Δημοσίευση

fotin έγραψε:

Κορίτσια είναι νωρίς ακόμα για μένα αλλά θα ήθελα τα φώτα σας για το θέμα αυτό. Πολλές γνωστες και φίλες που έχω ρωτήσει και γέννησαν με καισαρική γιατί το επέλεξαν, μου είπαν οτι είναι το καλύτερο, γιατί το μωρό βγαίνει χωρίς να πιεστεί, όπως ακριβως είναι, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος επιπλοκής, οτι είναι μια διαδικασία 20 λεπτών, πας με το ραντεβού σου, δεν περιμένεις πόνους κτλ. Απο την άλλη, ακούω και απόψεις που λένε οτι το καλύτερο είναι να γεννησεις φυσιολογικά αν δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, ποιός ο λόγος να κάνεις επέμβαση δηλαδή.

Αυτό που με έχει επηρεάσει και κλίνω προς την καισαρική είναι το εξής. Όταν γέννησε η πεθερά μου τον άντρα μου (με φυσιολογικό τοκετό) κατα τη διάρκεια του τοκετού δεν πήρε κάποιες αναπνοές σωστά, κάτι έγινε με το μωρό, ο γιατρός δεν αποφάσισε για καισαρική εκείνη την ώρα, το μωρό βγήκε μεν αλλά με αριστερή ημιπάρεση, γιατί κάτι έγινε με τον εγκέφαλο απο την πίεση. Ο άντρας μου σαν παιδί ταλαιπωρήθηκε μ΄αυτή την ασθένεια, τώρα βεβαια είναι δόξα το θεό καλά. Και λέω, γιατί να μην αποφύγεις όλα αυτά αφού μπορείς? Εσείς τι λέτε?

H επισημη ψηφος... Φυσιλογικος Τοκετος!

Εγω, εκανα καισαρικη αναγκαστικά... την επομενη μερα το πρωι, ο γιατρος που ηρθε να δωσει το ok να βγαλουν τον ορο, με βρηκε οκλαδον (μαλλον ετσι γραφεται...) πανω στο κρεβατι και σταυροκοπιοτανε...

Την προηγουμενη μερα που ειχε παρουσιαστει το προβλημα (τυλιγμα με το λωρο - απουσια κινητικοτητας) και ειχε αποφασιστει η καισαρικη, εκλαιγα γιατι δεν ειχα συζητησει ποτε αυτο το ενδεχομενο και δεν ηξερα... νομιζα οτι κανεις ολικη ναρκωση για την καισαρικη! Ολοι οι αλλοι θα εχουν δει το μωρο κι εγω θα κοιμαμαι? Ρωτησα τη μαια που εψαχνε να βρει πως θα με συνεφερει...

Το μωρο το φροντισα μονη μου εντελως... με τη βοηθεια του αντρα μου μονο, απο την αρχη, τη δυναμη που ειχε προβλεψει η φυση για να βιωσω σα γυναικα το φυσιλογικο τοκετο, την χρησιμοποιησα μαλλον, μετα... Και δεν ενιωσα ποτε πονο... Ερχονταν οι νοσοκομες με παυσιπονα και τις εδιωχνα!

Για να καταληξω... εγω που δεν το εβλεπα καν σαν ενδεχομενο πριν, μου βγηκε τοσο καλα και ανωδυνα, και το παιδι μου υγιεστατο, εννοειται... Που ισως, αν υπαρξει επομενη εγκυμοσυνη, να το εχω κανονισει το θεμα της καισαρικης απο πριν!

Δεν ειδα ομως αυτα που συνεβησαν σε εμενα να γινονται συχνα, οποτε και δεν θα συνστουσα σε καμια γυναικα, που εχει τη δυνατοτητα να βιωσει αυτο που οριζει η φυση... να αποφασισει να κανει καισαρικη.

Εσυ, τωρα αν δεν εχεις βρει ηδη, να βρεις ενα γιατρο που να σου εμπνεει οσο το δυνατον περισσοτερη εμπιστοσυνη... Σε αυτον να θεσεις τους προβληματισμους σου και εκεινος που θα σε ξερει σαν οργανισμο και σαν ανθρωπο, θα σου συστησει το καλυτερο για σενα... Το μαγικο με το ειδος μας (το ανθρωπινο) ειναι πως ειμαστε ολοι τοσο ιδιοι και ταυτοχρονα τοοοσο διαφορετικοι! Θελω να πω οτι αυτο που ειναι καταληλο για εναν ανθρωπο, δεν ειναι απαραιτητα καταλληλο και για το διπλανο του... ακομα και αν φαινεται ιδια η περιπτωση...

Δημοσίευση

εγω κοριτσια εχω κανει 3 καισαρικες :( το 1ο μου παιδακι ειχε δεθει με τον ομφαλιο λωρο στο λαιμο κ στο ποδι κ ετσι ακολουθησαν κ οι αλλες 2...αλλα...απ'οτι εχω καταλαβει εδω μεσα δεν ειναι απαραιτητο να γινει καισαρικη μετα απο καισαρικη :huh: εμενα γιατι συνεχεια μου αρνιοταν η γιατρος μου φτ???κ στο 2ο να φανταστειτε ειχαν ξεκινησει οι πονοι... :dry:

θα θελα πολυ να γεννησω φυσιολογικα κ να ζησω αυτη την εμπειρια (αν κ φοβαμαι αφανταστα :S )!

παντως κ οι καισαρικες μου κυλησαν ομαλα κ μεσα σε μια βδομαδα ενιωθα πολυ καλυτερα!αλλα αν μπορουσα να γεννησα φυσιολογικα θα το εκανα...εκτος αν διακινδυνευα την υγεια των παιδιων μου κ τη δικη μου...

αλλα δεν πρεπει να επιλεξεις η καισαρκη η' φ.τ...θα ερθουν τα πραγματα αναλογα την κατασταση κ ο γιατρος σου θα σε κατατοπισει για το τι πρεπει να γινει!! :)

Δημοσίευση

Fotin εγώ γέννησα πέρυσι τον Φεβρουάριο με καισαρική. Δεν άνοιγε με τίποτα ο τράχηλος (παρόλο που ήμουν με τεχνητούς πόνους 2 μέρες) κ έτσι με έβαλε για καισαρική. Τον πόνο που τράβηξα μετά δεν θέλω να τον θυμάμαι. Η κοιλιά μου (παρόλο που πήρα 5,5 κιλά στην εγκυμοσύνη) έχει σχηματίσει μία δίπλα που μου σπάει τα νεύρα.

Είμαι κατά της καισαρικής γιατί δεν νοιλωθεις ότι έχεις γεννήσει. Ζηλεύω όσες γέννησαν φυσιολογικά...

Δημοσίευση

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ Κ ΑΠΟ ΜΕΝΑ!ΕΓΩ ΓΕΝΝΗΣΑ ΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΙΣ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΜΕ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ.ΗΘΕΛΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΑΛΛΑ ΠΑΝΩ ΑΠ'ΟΛΑ ΗΘΕΛΑ ΕΝΑ ΜΩΡΟ ΓΕΡΟ Κ ΑΥΤΟ ΤΕΛΙΚΑ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΟΣΟ ΚΟΙΝΟΤΥΠΟ Κ ΑΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ.ΔΕΝ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΘΗΚΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΤΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΛΟΓΩ ΚΑΠΟΙΩΣ ΜΙΚΡΟΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ.ΑΠΛΑ ΔΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΙΠΟΤΑ!ΓΙΑ ΠΟΤΕ ΕΙΔΑ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΠΟΤΕ ΑΡΧΙΣΕ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Κ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΔΕ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ.ΛΙΓΟ ΠΟΝΟΥΣΑ ΓΙΑ 1 ΕΒΔΟΜΑΔΑ Κ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ Κ ΠΑΛΙ ΜΗ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ ΠΟΛΥ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΠΟΤΕ ΕΝΙΩΘΑ ΕΝΟΧΛΗΣΗ ΖΗΤΑΓΑ ΠΑΥΣΙΠΟΝΗ.ΕΜΕΝΑ ΑΠΛΑ ΜΕ ΠΕΙΡΑΞΕ Η ΕΠΙΣΚΛΗΡΗΔΙΟΣ ΜΟΥ ΕΦΕΡΕ ΦΑΓΟΥΡΑ ΓΙΑ ΕΝΑ 24ΩΡΟ.ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΜΩΣ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΣΟΥ ΤΑ ΞΕΧΝΑΣ ΟΛΑ ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ...ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΓΙΑΤΡΟΥ ΔΕ ΞΕΡΩ ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΠΟΝΑΣ.ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ Κ ΠΛΑΣΤΙΚΗ.ΕΓΩ ΕΝΙΩΣΑ ΟΤΙ ΓΕΝΝΗΣΑ Κ ΔΕ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΝΙΩΘΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕ ΓΕΝΝΗΣΕΣ.ΕΤΣΙ ΚΑΝΩ 10 ΠΑΙΔΙΑ.Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΠΟΥ ΝΙΩΘΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ'ΟΛΑ Κ Ο ΠΟΝΟΣ ΞΕΠΕΡΝΙΕΤΑΙ.

Δημοσίευση

BIKAKI έγραψε:

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ Κ ΑΠΟ ΜΕΝΑ!ΕΓΩ ΓΕΝΝΗΣΑ ΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΙΣ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΜΕ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ.ΗΘΕΛΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΑΛΛΑ ΠΑΝΩ ΑΠ'ΟΛΑ ΗΘΕΛΑ ΕΝΑ ΜΩΡΟ ΓΕΡΟ Κ ΑΥΤΟ ΤΕΛΙΚΑ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΟΣΟ ΚΟΙΝΟΤΥΠΟ Κ ΑΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ.ΔΕΝ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΘΗΚΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΤΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΛΟΓΩ ΚΑΠΟΙΩΣ ΜΙΚΡΟΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ.ΑΠΛΑ ΔΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΙΠΟΤΑ!ΓΙΑ ΠΟΤΕ ΕΙΔΑ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΠΟΤΕ ΑΡΧΙΣΕ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Κ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΔΕ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ.ΛΙΓΟ ΠΟΝΟΥΣΑ ΓΙΑ 1 ΕΒΔΟΜΑΔΑ Κ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ Κ ΠΑΛΙ ΜΗ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ ΠΟΛΥ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΠΟΤΕ ΕΝΙΩΘΑ ΕΝΟΧΛΗΣΗ ΖΗΤΑΓΑ ΠΑΥΣΙΠΟΝΗ.ΕΜΕΝΑ ΑΠΛΑ ΜΕ ΠΕΙΡΑΞΕ Η ΕΠΙΣΚΛΗΡΗΔΙΟΣ ΜΟΥ ΕΦΕΡΕ ΦΑΓΟΥΡΑ ΓΙΑ ΕΝΑ 24ΩΡΟ.ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΜΩΣ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΣΟΥ ΤΑ ΞΕΧΝΑΣ ΟΛΑ ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ...ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΓΙΑΤΡΟΥ ΔΕ ΞΕΡΩ ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΠΟΝΑΣ.ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ Κ ΠΛΑΣΤΙΚΗ.ΕΓΩ ΕΝΙΩΣΑ ΟΤΙ ΓΕΝΝΗΣΑ Κ ΔΕ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΝΙΩΘΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕ ΓΕΝΝΗΣΕΣ.ΕΤΣΙ ΚΑΝΩ 10 ΠΑΙΔΙΑ.Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΠΟΥ ΝΙΩΘΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ'ΟΛΑ Κ Ο ΠΟΝΟΣ ΞΕΠΕΡΝΙΕΤΑΙ.

ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ ΟΤΙ ΕΝΙΩΣΕΣ ΟΤΙ ΓΕΝΝΗΣΕΣ? ΠΩΣ ΤΟ ΕΝΟΙΩΣΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΗΣΟΥΝ ΠΑΡΑΛΥΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΗ Κ ΚΑΤΩ, ΔΕΝ ΕΣΠΡΩΞΕΣ Κ ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΙΔΕΣ ΤΟ ΜΩΡΟ ΣΟΥ? ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΓΕΝΝΑΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ. ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΡΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ...

Δημοσίευση

Ifigeneia έγραψε:

katrina έγραψε:

Και συμφωνώ και προσυπογράφω και ενστερνίζομαι την άποψη της φιλενάδας μου! ;)[/quote:28p5qhsm]

ΟΛες συμφωνούμε, αλλα μιλάμε για την περίπτωση της προσωπικής επιλογής οταν δεν τίθεται θέμα προβλήματος.

Δημοσίευση

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ!ΕΙΜΑΙ ΚΙ ΕΓΩ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΑΝΝΕ ΜΕ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΕΝΩ ΔΕΝ ΘΕΛΑΝΕ!ΣΤΗ ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΕΠΕΡΝΕ ΘΕΣΗ ΤΟ ΜΩΡΟ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΚΑΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΚΥΝΔΥΝΕΨΕΙ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΘΗΚΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΛΛΙΩΣ ΚΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΕΠΗΡΕΑΖΑΝ ΠΟΛΥ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΝΙΩΘΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΕΝΝΑΣ!!!!!!ΕΦΤΑΣΑ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΕΓΩ ΘΑ ΤΟ ΤΟΛΜΗΣΩ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕ ΑΝΑΛΑΒΕΙ!!!ΚΟΡΙΤΣΙΑ Κ ΕΜΕΙΣ ΜΑΝΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ!!!ΚΑΛΟ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΟ ΝΑ ΦΕΡΝΟΥΜΕ ΓΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ Κ ΕΜΕΙΣ ΓΕΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΜΕ!!! :kiss:

Δημοσίευση

fouskitsa έγραψε:

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ!ΕΙΜΑΙ ΚΙ ΕΓΩ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΑΝΝΕ ΜΕ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΕΝΩ ΔΕΝ ΘΕΛΑΝΕ!ΣΤΗ ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΕΠΕΡΝΕ ΘΕΣΗ ΤΟ ΜΩΡΟ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΚΑΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΚΥΝΔΥΝΕΨΕΙ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΘΗΚΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΛΛΙΩΣ ΚΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΕΠΗΡΕΑΖΑΝ ΠΟΛΥ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΝΙΩΘΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΕΝΝΑΣ!!!!!!ΕΦΤΑΣΑ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΕΓΩ ΘΑ ΤΟ ΤΟΛΜΗΣΩ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕ ΑΝΑΛΑΒΕΙ!!!ΚΟΡΙΤΣΙΑ Κ ΕΜΕΙΣ ΜΑΝΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ!!!ΚΑΛΟ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΟ ΝΑ ΦΕΡΝΟΥΜΕ ΓΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ Κ ΕΜΕΙΣ ΓΕΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΜΕ!!! :kiss:

Εγώ να δεις, έβαλα τα κλάματα στην αίθουσα αναμονής τοκετού. Και ένας ειδικευόμενος προσπαθούσε να με παρηγορήσει... Έχω αρχίσει να πιστεύω ότι πλέον κάνουν καισαρική για λόγους όπως να τελειώνουν γρήγορα για να έχουν πολλές γέννες...

Τέλος πάντων, κι εμείς μάνες είμαστε!

Δημοσίευση

Ifigeneia έγραψε:

Ακόμα και να είναι επιλογή της επιτόκου η καισαρική, χωρίς να υπάρχει σοβαρός ιατρικός λόγος, ακόμα και αν είναι επιλογή της να πάει κόντρα στη φύση της... Αυτό που έχει σημασία δεν είναι η επιλογή της, αλλά η υγεία του παιδιού! Τα φιλιά μου!!! :kiss::cheer:

Δημοσίευση

Πώς πιο παλιά δεν γινόντουσαν τόσες καισαρικές και γεννούσαν φυσιολογικά παρόλο με προβλήματα? Η μητέρα μου τον δεύετρο αδελφό μου που έβγαινε με το κεφάλι πάνω ο γιατρός την βοήθησε και τον γέννησ φυσιολογικά. Εκεί ρίχνουν οι γιατροί "υγιές πάνω από όλα" και σε τουμπάρουν. Εγώ πιστεύω ότι πλέον έχει γίνει βιομηχανία... Δεν είναι τυχαίο που οι περισσότερες γεννάμε με καισαρική. Δεν ξέρω αν κάποια συμφωνεί μαζί μου...

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...