Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Κορίτσια είναι νωρίς ακόμα για μένα αλλά θα ήθελα τα φώτα σας για το θέμα αυτό. Πολλές γνωστες και φίλες που έχω ρωτήσει και γέννησαν με καισαρική γιατί το επέλεξαν, μου είπαν οτι είναι το καλύτερο, γιατί το μωρό βγαίνει χωρίς να πιεστεί, όπως ακριβως είναι, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος επιπλοκής, οτι είναι μια διαδικασία 20 λεπτών, πας με το ραντεβού σου, δεν περιμένεις πόνους κτλ. Απο την άλλη, ακούω και απόψεις που λένε οτι το καλύτερο είναι να γεννησεις φυσιολογικά αν δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, ποιός ο λόγος να κάνεις επέμβαση δηλαδή.

Αυτό που με έχει επηρεάσει και κλίνω προς την καισαρική είναι το εξής. Όταν γέννησε η πεθερά μου τον άντρα μου (με φυσιολογικό τοκετό) κατα τη διάρκεια του τοκετού δεν πήρε κάποιες αναπνοές σωστά, κάτι έγινε με το μωρό, ο γιατρός δεν αποφάσισε για καισαρική εκείνη την ώρα, το μωρό βγήκε μεν αλλά με αριστερή ημιπάρεση, γιατί κάτι έγινε με τον εγκέφαλο απο την πίεση. Ο άντρας μου σαν παιδί ταλαιπωρήθηκε μ΄αυτή την ασθένεια, τώρα βεβαια είναι δόξα το θεό καλά. Και λέω, γιατί να μην αποφύγεις όλα αυτά αφού μπορείς? Εσείς τι λέτε?

• Απαντήσεις 62
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσίευση

fotin καλημερα...παιδακι δεν εχω ουτε εγγυος ειμαι αλλα θα σου πω απλα την αποψη μου..πιστευω πως σε ολα τα πραγματα υπαρχει ρισκο και σιγουρα εξαιρεσεις...ξερω απο την ξαδελφη μου που γεννησε με καισαρικη οτι κινδυνεψε και αυτη και το μωρο..ολα λοιπον ειναι σχετικα...σιγουρα ειμαι του φυσιολογικου γιατι ειναι και το φυσιολογικο...σου ευχομαι λοιπον πανω απο ολα καλη εγκυμοσυνη και τον πιο ασφαλη τροπο εκεινη τη στιγμη για σενα και το μωρο

Δημοσίευση

Καταρχήν καλημέρα και με το καλό!

Με προβλημάτισε πολύ ο τρόπος που έγραψες γιατί κανείς δεν μπορεί να

σου πει τι θα κάνεις...

Ειδικά εγώ που γέννησα φυσιολογικά και χωρίς επισκληρίδιο.

Ολα πήγαν τέλεια,δεν ήταν αφόρητοι οι πόνοι και το μωράκι γεννήθηκε

γερό και πολύ καλα...Και μέσα σε τέσσερις ώρες...

Τι να σου πω,οτι είναι συγκλονιστικό να συμμετέχεις ενεργά σε αυτό το θαυμα?Οτι κατευθύνεις εσύ και το μωρό την πορεία του τοκετού?Βεβαια πάντα με τη βοήθεια έμπειρης μαίας...

Μετά?Γέννησα το πρωι,και το απογευματάκι δεχόμουν άνετα τους φίλους μου

με άψογη διάθεση και μια χαρά από δυνάμεις...Δεν αλλαζω την εμπειρία μου με τίποτα στον κόσμο και με καμία καισαρική...

Μα και η καισαρική δεν είναι ευκολη...Είναι επέμβαση χειρουργική με οτι ακολουθεί αυτό,με μία τομή που θα χρειαστεί καποιο διάστημα για να περάσει.Εχει και αυτή δυσκολίες και κινδύνους,ποιος είπε οτι είναι ευκολή?

Τελοςπαντων εσύ θα επιλέξεις τι θα κάνεις απλά εγώ σαν άνθρωπος θεωρώ οτι δεν πρεπει να επεμβαίνουμε στην πορεία της φύσης και το γυναικείο σώμα φτιάχτηκε για να τα καταφέρνει και σε αυτό.

Σε καμία περίπτωση πάντως δεν θα επέμενα σε φυσιολογικό τοκετό ντε και καλα για να γεννησουμε έτσι.Εαν υπάρχει κάποιος λόγος που δεν πρέπει να γίνει ή η φυσιολογική διαδικάσία δεν πηγαίνει καλα , τότε εννοειται πως υποστηρίζω την καισαρική!

΄Στο κάτω κάτω μας ενδιαφέρει μία γερή μαμα και ένα γερό μωρό και όχι το πως θα επιτευχθεί αυτό!!!

Να σου πω?Μήπως λέω , μήπως φοβάσαι λιγουλάκι?

Μεγαλύτερη φοβιτσιάρα από εμένα δεν υπάρχει!ΝΑΙ και είδες πως γέννησα,με απόλυτη ψυχραιμία και ηρεμία γιατί απλα πίστεψα πως θα τα καταφέρω!!!!

Οπως και εσύ και μην το στερείς αυτό από τη ζωή σου,εφόσον είναι εφικτό!

Σε φιλώ , ζητώ συγνώμη για το τεράστιο μήνυμα και σου ευχομαι να κρατήσεις ένα γερό μωράκι με όποιον τρόπο και αν γίνει αυτο!!!

Δημοσίευση

Ο καλυτερος τροπος για να γεννηθει ενα παιδι ειναι ο σφαλεστερος για αυτο και την μητερα.

Εγω γεννησα με καισαρικη...και δεν το επελεξα, ουτε το προτιμησα. Αντιθετα μου στοιχησε πολυ ψυχολογικα. Δεν ειχα οπως πολλες επιλογες καθως το μωρο μου ειχε τυληχτει χειροποδαρα και στον λαιμο, και αρχησαν να πεφτουν οι παλμοι του οποτε αν ξεκινουσε ο τοκετος καποιος απο μας- μπορει και οι δυο να μην τα καταφερναμε.

Το γεγονος οτι απο την επισκληριδο επαθα κριση πανικου, και το οτι δεν ειδα αμεσος το μωρο μου παρα μετα απο αρκετες ωρες, κοντεψαν να με τρελανουν. Επαθα - ευτυχως- ελαυρας μορφης επολοχειος καταθλυψη.

Απο την αλλη ειχα επιπλοκες μηδες. Η τομη ουτε φενετε και απο γυναικολογικης αποψης ειμαι παρα πολυ καλα. Πιστευω οτι εχει σχεση με το οτι ειχα ενα πολυ καλο γιατρο ο οποιος ειναι πολυ προσεκτικος και αχογος επαγγελματιας.

Ειμαι γενικα της αποψης οτι αν ολα ειναι καλα στην εγκυμοσυνη, να προτιμησεις τον φυσιολογικο τοκετο. Εαν ομως υπαρχουν προβληματα- πισεη, περιδεση τραχηλου, προδρομος πλακουντας κλπ, δεν πρεπει να ρισκαρεις τη ζωη σου και την ζωη του παιδιου σου. Φροντησε μονο να εχεις ενα καλο γιατρο οχι κανενα εφημερευον πεδαρελι που μολις αποφοιτησε

Δημοσίευση

Καλημέρά! Καλή χρονιά!

Όταν λες εσείς τί λέτε φαντάζομαι δεν περιμένεις από κάποια να σου πει τί να κάνεις. Γιατί σίγουρα θα ακούσεις πολλές γνώμες. Το θέμα του τοκετού είναι πολυσυζητημένο στο φόρουμ. Μπορείς να ανατρέξεις και σε παλαιότερα θέματα αν θες και να διαβάσεις τις γνώμες των κοριτσιών.

Η καισαρική τομή έχει τα εξής προτερήματα: Το μωρό δεν πιέζεται για να βγει και είναι αφράτο και όμορφο, ελαχιστοποιείς τις πιθανότητες επιπλοκών, δεν χρειάζεται να περιμένεις πόνους, πας με ραντεβου και σε 20 λεπτά έχεις τελειώσει, η μήτρα σου και στα 50 σου θα είναι όπως στα 25 σου.

Ο φυσιολογικός τοκετός είναι ο φυσιολογικός τοκετός. Ο άνθρωπος είναι προορισμένος για ναπερνάει τη διαδικασία της γέννησης. Δεν υπάρχει άλλος φυσικός τρόπος τοκετού.

Η καισαρική δεν είναι εναλλακτικός τρόπος τοκετού. Είναι επέμβαση και θα έπρεπε να χρησιμοποιείται μόνο σε περιπτώσεις που το μωρό και η μαμά κινδυνεύουν.

Το πρώτο μου παιδάκι το γέννησα με καισαρική τομή, λόγω υψηλής μυωπίας.

Το δεύτερο όταν έρθει, θα το γεννήσω φυσιολογικά.

Προσωπικά η καισαρική μου στοίχησε.

Μου στοίχησε την εμπειρία της γέννας, τη χαρά να δω πρώτη το παιδί μου και τη δυνατότητα να φροντίσω από την πρώτη στιγμή το μωρό μου χωρίς τη βοήθεια τρίτων, αφού ανάρρωνα από μία χειρουργική επέμβαση, ευθύνεται για την κατάθλιψη που πέρασα και για τη θρόμβωση αριστερού μοιρού που κληρονόμησα κατά τη λοχεία.

Τα συμπεράσματα δικά σου! :)

Δημοσίευση

καλημερα κ χρονια πολλα!!!!!δικη μου αποψη ειναι να μην επεμβαινουμε στην φυση...φτιαχτηκαμε ετσι ωστε να υπομενουμε τα παντα κιολας δε για τα μωρα μας!!!!!εαν ολα πανε μια χαρα στην διαρκεια της εγκυμοσυνης τοτε καλο ειναι ο φυσιολογικος τοκετος δε το συζηταμε βεβαια εαν υπαρχει προβλημα τοτε καισαρικη για κανεναν αλλον λογο ομως!!!!!εγω γεννησα μεσα σε 6 ωρες φυσιολογικα κ χωρις επισκληριδιο κ ημουν κ 19 χρονων...ηθελα να γευτω κ να ακουσω τα παντα...να μην ειμαι ναρκωμενη η μουδιασμενη κ σας πληροφορω οτι ηταν η πιο υπεροχη εμπειρια της ζωης μου κ εαν ξαναμεινω εγκυος πρωτα ο Θεος ετσι θα ξαναγεννησω!!!!μην φοβασαι....ολα στο μυαλο μας ειναι.....ζησε την καθε στιγμη οπως πρεπει ...μην αφησεις διαφορους παραγοντες{φοβος.ταλαιπωρια χωρις πονους,καθορισμενο ραντεβουκ.τ.λ}να σου χαλασουν την πιο ομορφη αφιξη στην ζωη σου!!!!!!

Δημοσίευση

Να σου γράψω τις εμπειρίες μου

Γέννησα και τις 2 φορές φυσιολογικά (χωρίς επισκληρίδιο). Την πρώτη φορά μέσα σε 4 ώρες και τη δεύτερη σε 30'. Ούτε που κατάλαβα :P Ο γιατρός μου και ο παιδίατρος έτρεχαν να με προλάβουν. Όταν θα κάνω τρίτο με το καλό λέω να στήσω αντίσκοινο έξω από το μαιευτήριο μόλις μπω στο μήνα μου να προλάβω :huh:

Λοιπόν και τις δυο κόρες μου τις γέννησα 9 και 30 το πρωί. Κατά τις 11 μπήκα έκανα μπάνιο, λούστηκα και έφτιαξα μαλλί (είχα πάρει και ισιωτήρι μαζί μην ξεσηκώσω όλο το μαιευτήριο με το πιστολάκι :P). Βάφτηκα, ντύθηκα και περίμενα φίλους να τα πούμε και να μου φέρουν καφέ :) Καταλαβαίνεις για τη ανάρρωση μιλάμε. Κι εγώ δε σου κρύβω πριν γεννήσω σκεφτόμουν να ζητήσω από το γιατρό μου καισαρική με το σκεπτικό να μην πονέσω και γιατί ακόμη και τώρα μου μοιάζει πιο λογικό να βγει ένα μωράκι με επέμβαση παρά να χωρέσει απο κει κάτω :blink::blink::blink:

Κι όμως όλα πήγαν τέλεια. Ξέρω όμως και μαμάδες που δεν είχαν εύκολους τοκετούς όπως εγώ, που ταλαιπωρήθηκαν και οι ίδιες και τα μωρά πάρα πολύ που ακόμη και τώρα μετά από αρκετούς μήνες που έχουν περάσει, επιλέγουν τα επόμενα να τα γεννήσουν με καισαρική τομή. Και φυσικά όταν προκύπτει θέμα κατα τη διάρκεια του τοκετού επιβάλλεται η καισαρική και ήμουν κι εγώ καθησυχασμένη με το γιατρό μου που του είχα πει πως αν δεν κάνω κάτι καλά και κινδυνέψει το μωρό μου να προχωρήσει άμεσα σε καισαρική :)

Επίσης πολύ ευχάριστη ήταν η στιγμή μόλις γεννήθηκαν τα μωρά μου που τα είδαμε αμέσως μαζί με το μπαμπά και ένιωσα την ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΥΤΥΧΙΑ.

Όπως και θα ζούσα την ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ακόμη και αν τα έβλεπα μετά απο 2 ώρες :laugh:

Δημοσίευση

καλημερα!

εγω γενησα με καισαρικη,το επελεξα αν και ο γιατρος μου μεχρι τελευταια στιγμη επεμενε για φυσιολογικο τοκετο. Δεν ηταν ταλαιπωρια για μενα,πηγαν ολα πολυ ομαλα. Απο την αλλη εχω το παραδειγμα της αδερφης μου που γενησε 3 παιδια με φ.τ. και χωρις κανενα παυσιπονο (3 διαφορετικες εμπειριες,και ευκολα και με πονους). Και θα το ξανακανε απο οτι μου ειπε. Η καθεμια εχει τους λογους της (μιλαω για οταν δεν υπαρχει προβλημα αλλα για οταν το επιλεγεις). Μη λαμβανεις υποψη το παραδειγμα της πεθερας σου,εκεινα τα χρονια ηταν πολυ διαφορετικα τα πραγματα. Συζητα και με τον γιατρο σου. Εχε υποψη οτι η καισαρικη μπορει να ειναι 20 λεπτα αλλα δεν παυει να ειναι χειρουργιο.Κυριως μιλα με τον γιατρο σου, ουτε εγω ουτε καποιος αλλος που δεν ειναι γιατρος μπορει να σου αναλυσει το τι σημαινει χειρουργιο. Οτι και αν αποφασισεις παντως με το καλο σου ευχομαι!

Δημοσίευση

ψηφίζω φυσιολογικό τοκετό!!! δαγκωτό!!!

είναι ένα θαύμα που ελπίζω να ζήσω κ να μην χρειαστεί καισαρική. Πιστεύω ότι είναι εμπειρία μεγάλη κ ότι οι πόνοι αξίζουν.

Τώρα βέβαια ας μην φέρνουμε την καταστροφή κ αν μας τύχει καισαρική. Ενα σωρό γυναίκες κάνουν. ναι αν είναι για την ασφάλεια του παιδιού μου πάνω από όλα κ μετά τη δική μου...

το λέω γιατί γενικώς ακούγονται διάφορα ότι πχ σου κόβουν τη μήτρα , σου κόβουν ιστό κτλ ε και? αν είναι για καλό...

Δημοσίευση

Το θέμα το έχουμε εξαντλήσει στο μάμμυ πιστεύω.. Αν βάλεις στην αναζήτηση τη λέξη "καισαρική" θα σου βγάλει ένα σωρό ποστς!

Έκανα καισαρική και είμαι καλά! :P

Έφερα στον κόσμο ένα υγιέστατο, όμορφο, έξυπνο και χαρούμενο παιδάκι και αυτό μου φτάνει! (κουκουβά κουκουβά... :P ).

Ναι, είναι ο ασφαλέστερος τρόπος τοκετού η καισαρική και αυτό δε χωράει αμφιβολία, αλλά ο μαγικότερος τρόπος είναι ο φυσιολογικός!

Αν κάνεις τελικά καισαρική με επισκληρίδιο θα αντικρύσεις πρώτη εσύ το παιδάκι σου, θα ακούσεις πρώτη το κλαματάκι του, θα το ακουμπήσουνε στο στήθος σου και θα νιώσετε 1! Όπως τους 9 μήνες που το είχες μέσα σου! Από αυτή την άποψη δεν υστερεί η καισαρικη έναντι του φυσιολογικού.

Δεν υπάρχει λόγος νη κάνεις καισαρική όμως για να τελειώνεις γρήγορα και να μην πονέσεις! Θα πονέσεις μετά... Αν γεννήσεις φυσιολογικά με επισκληρίδιο, όσες ώρες και να σου πάρει, εφόσον δε θα πονάς, δε θα το καταλάβεις καθόλου! Θα λες "περίμενα άνετα άλλο τόσο". Τώρα μετά από 16,5 μήνες να μου πεις να ζήσω εκείνη τη νύχτα-μέρα μέχρι να γεννήσω, θα το έκανα άνετα παρά την ταλαιπωρία μου!

Ότι και να αποφασίσεις... Να γίνει με το καλό! :)

Δημοσίευση

Δε θα άλλαζα με τίποτα την εμπειρία της γέννας μου...Γέννησα φυσιολογικά και με επισκληρίδιο, αλλά είχα έντονους πόνους για μία ώρα πριν μου κάνουν την επισκληρίδιο και όλη η διαδικασία του τοκετού είναι Ο,ΤΙ ΠΙΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ έχω ζήσει ποτέ στη ζωή μου...Αν και ταλαιπωρήθηκα πολύ γιατί η μπέμπα μου ήταν πολύ ψηλά και ο τοκετός κράτησε 11 ώρες, δε θα γεννούσα ποτέ με καισαρική..Μόνο αν κινδύνευε το παιδί μου ή εγώ..Είναι μια επέμβαση κανονική..

Στο δωμάτιο που ήμουν στο μαιευτήριο όλες οι υπόλοιπες κοπέλες είχαν γεννήσει με καισαρική..Ήταν 2η και 3η μέρα και δεν μπορούσαν να περπατήσουν καλά καλα...Πονούσαν και ήταν συνέχεια με ενέσεις..Εγώ 3 ώρες μετά τη γέννα, σηκωνόμουν κανονικότατα, περπατούσα άνετα...Το μόνο πρόβλημα που είχα για 4-5 ημέρες ήταν ότι δεν μπορούσα να καθίσω εύκολα, επειδή είχα πολλά ράμματα.... :blush::blush:

Ο,τι κι αν αποφασίσεις, με το καλό να γεννήσεις ένα υγιέστατο μωράκι...

Δημοσίευση

εγώ έχω ΠΗΤ 5/4 και είναι το πρώτο μου. Νομίζω ότι όπως λέει και η λέξη το φυσιολογικό είναι να γεννήσει κανείς με φυσιολογικό τοκετό, αλλά αν ύπάρχει συγκεκριμένος κίνδυνος είναι έγκλημα να επιμείνει κανείς, εφόσον υπάρχει η καισαρική. Αυτό βέβαια μόνο ο γιατρός μπορεί να το κρίνει, εμείς όχι - υποτίθεται ότι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μας και πολλές φορές και στα χρόνια που προηγήθηκαν έχουμε την ευκαιρία να καταλάβουμε αν έχουμε ένα γιατρό έντιμο και επιστήμονα ή όχι (αυτό το λέω επειδή λέγεται ότι μερικοί συνιστούν καισαρικές για να ξεμπερδεύουν και χωρίς να χρειάζεται). Επίσης δεν νομίζω ότι οι μαμάδες που γέννησαν με καισαρική έχουν λιγότερο δέσιμο με το παιδί τους - αν είναι δυνατόν - πιστεύω ότι και γονείς που υιοθέτησαν μπορεί να αγαπάνε το ίδιο τα παιδιά τους με όσους έχουν φυσικά παιδιά, αν είναι δυνατόν να κρίνεται η μητρική αγάπη από το αν ήμασταν μουδιασμένες στη γέννα ή αν είδαμε το μωρό 1 ώρα αργότερα.

Οσο για το τι ακολουθεί - μπορώ να φανταστώ την καισαρική γιατί έχω κάνει 3 άλλου είδους εγχειρήσεις έως τώρα . Αλλά έχω ακούσει και για το φυσιολογικό τοκετό ότι συχνά χρειάζεται "σκίσιμο" της περιοχής και μετά ράμματα και μου φαίνεται ότι το να έχεις ράμματα "εκεί" θα είναι πολύ πιο επώδυνο από την κοιλιά. Ετσι δεν είναι;

Νομίζω λοιπόν ότι πρέπει, εφόσον εμπιστεύεσαι το γιατρό σου, να τον αφήσεις να κρίνει αυτός αν υπάρχει λόγος για καισαρική ή όχι. Εγώ αυτό θα κάνω, πρώτα ο θεός.

Δημοσίευση

και εγώ όπως και τα υπόλοιπα κορίτσια πιστεύω ότι ο φυσιολογικός τοκετός είναι ότι καλύτερο, αρκεί να μην υπάρχει κίνδυνος για την γυναίκα και το μωρό φυσικά.

γέννησα φυσιολογικά και χωρίς επισκληρίδιο την μπεμπούλα μου και μπορώ να πω ότι δεν το αλλάζω όλο αυτό με τίποτα.

αν με ρωτόυσες πριν από 4.5 μήνες θα σου έλεγα ότι θέλω να γεννήσω με καισαρική γιατί φοβάμαι τους πόνους της γέννας.μάλιστα παρακάλαγα από μέσα μου να χρειαστεί καισαρική γιατί η μπέμπα ήταν ψηλά. τελικά όχι μόνο καισαρική δεν έκανα αλλά και φυσιολογικό χωρίς επισκληρίδιο έκανα και ο Θεούλης μου έδωσε απίστευτη δύναμη εκείνη την στιγμή και έζησα την απόλυτη εμπειρία του φυσιολογικού τοκετού και δεν το αλλάζω με τίποτα όλο αυτό.

Δημοσίευση

Όταν η καλύτερη μου φίλη ήταν έγκυος πήγαινα μαζί της στο γιατρό και στα μαθήματα τοκετού (πολύ πλάκα είχε) και άκουσα εκεί που λέγανε ότι όταν το παιδί γεννιέται με φυσικό τοκετό τότε την ώρα που βγαίνει εκτος του ότι τα αντισώματα της μητέρας παιρνάνε σ'αυτό αλλά όπως βγαίνει το κεφάλι του εκκρίνονται κάποιες ορμόνες και ξεκινούν τα νεύρα του εγκεφάλου να λειτουργούν. Μέτα προχωρόντας το βρέφος κάνει την πρώτη κίνηση στους ώμους και στην πλάτη. Ενώ, λέγανε, με την καισαρική το βρέφος επειδή βγαίνει απότομα απο την μήτρα "τρομάζει". Και έπίσης έρευνες έχουν δείξει πως βρέφη και μικρά παιδάκια που υποφέρουν κατα διαστήματα απο πνευμονίες, βρογχικά κλπ γεννηθηκαν στην πλειοψηφία με καισαρική. Σίγουρα όσες είστε μανούλες τα γνωρίζεται απλά όταν τα άκουσα πραγματικά μου έκανε τρομερή εντύπωση. Το πως λειτουργεί η φύση. Προσωπικά εύχομαι μια μέρα να το ζήσω!

Δημοσίευση

Εγώ περιμένω το πρώτο μου παιδί αλλά θα ήθελα να γεννήσω φυσιολογικά. Θέλω να ζήσω αυτό το θαύμα μέχρι τέλους, μέχρι να έρθει το μωρό στην αγκαλιά μου! Βέβαια αν κάτι πάει στραβά και κινδυνεύσει η υγεία του παιδιού ή της μητέρας, δεν το συζητάμε καν ότι γίνεται καισαρική χωρίς δεύτερη σκέψη. Πάντως εγώ προσωπικά είμαι υπέρ των φυσιολογικών πραγμάτων. Είμαστε προορισμένες από τη φύση να το περάσουμε αυτό. Δεν βρίσκω το λόγο να επεμβαίνουμε! Ούτε και την επισκληρίδιο νάρκωση την υποστηρίζω εγώ προσωπικά. Η επιλογή είναι δική σου. Ότι και αν αποφασίσεις εύχομαι να πάνε όλα τέλεια!!

Δημοσίευση

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΟΥ ΠΑΙΔΑΚΙ ΤΟ ΓΕΝΝΗΣΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΜΕ ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟ!!!ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΩ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ!!!ΜΑΚΑΡΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΩ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ!!!!Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟΚΕΤΟ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΝΝΑ!!ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΟΝΕΣΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΑΛΛΑ ΟΛΗ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ!!ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΤΡΙΝΑ ΚΑΜΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ..ΕΚΤΟΣ ΒΕΒΑΙΑ ΑΝ ΣΥΝΤΡΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΛΟΓΟΣ!!!

Δημοσίευση

Θα ήθελα και εγώ πολύ να γεννήσω φυσιολογικά.Να βιώσω το θαύμα και όλη τη μαγεία που έχει αυτή η στιγμή.Τελικά θα γεννήσω με καισαρική με ραχιαία ή ολική νάρκωση(δε ξέρουμε ακόμα).Όμως ειλικρινά δεν με περάζει καθόλου.Θα γίνω επιτέλους μανούλα και αυτό είναι που έχει σημασία για εμένα. :)

Δημοσίευση

Κ ΕΓΩ ΔΑΓΚΩΤΟ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟΚΕΤΟ...ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΑΞΙΖΕΙ ΟΠΟΙΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΝΟΙ (ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΝΤΟΝΟΙ) ΞΕΧΝΙΟΥΝΤΑΙ...ΕΓΩ ΓΕΝΝΗΣΑ ΜΕΣΑ ΣΕ 3 ΩΡΕΣ ΜΕ ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟ ΠΟΥ ΔΕ ΜΕ ΕΠΙΑΣΕ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΑΦΟΥ ΓΕΝΝΗΣΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΡΑΨΕ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ...ΤΑ ΕΝΙΩΣΑ ΟΛΑ,ΠΟΝΟΥΣ,ΡΑΜΜΑΤΑ ΤΑΠΑΝΤΑ ΟΛΑ...ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΟΥΝ Κ ΕΚΛΑΙΓΑ(ΙΣΩΣ ΗΤΑΝ Η ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΛΕΧΩΝΑΣ)ΚΑΙ Η ΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΝΙΩΣΩ ΤΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ ΜΟΥ ΕΦΕΡΝΕ ΛΙΠΟΘΥΜΙΑ...ΠΡΙΝ ΣΑΡΑΝΤΗΣΩ,ΤΟ ΕΙΧΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΚΟΙΤΑΖΩ ΤΟΝ ΑΓΓΕΛΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΘΕΟΣ ,ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΕΚΑΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΟΝΟΥΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΓΙΑΤΙ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ...ΔΕ ΒΡΙΣΚΩ ΑΡΚΕΤΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΕΡΙΓΡΑΨΩ...ΤΩΡΑ,7,5 ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ,ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΟΝΟΙ...ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΚΟΠΕΛΕΣ ΠΟΝΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΩΡΕΣ,ΑΛΛΑ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ,ΜΥΩΠΙΑΣ,ΖΑΧΑΡΟΥ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ Η ΛΟΡΟΣ ΚΛΠ...ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΣΥΝΗΣΤΟΥΣΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΚΟΠΕΛΑ ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙ ΜΕ Κ.Τ..

ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΣ...

ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΩΣΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΛΙΓΟ ΣΤΟ ΚΛΙΜΑ ΚΑΝΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΓΕΝΝΑΣ,ΔΕΣ Κ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ,ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ..

ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΒΕΒΑΙΑ,ΤΟ ΣΥΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΕΝΑ ΥΓΙΕΣΤΑΤΟ ΜΩΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ Κ Η ΜΗΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΣ ΕΝΑΙ ΕΙΤΕ ΜΕ Φ.Τ. Η ΜΕ Κ.Τ.!!!!!!ΦΙΛΙΑ ,ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!!

Δημοσίευση

Αν και ειναι πολυ νωρις ακομα για μενα,(περιμενω να γεννησω ως τις 21 ιουνιου)

θεωρω οτι δεν υπαρχει "ο καλυτερος τροπος"..επιτυχημενος τοκετος ειναι εκεινος που θα εχει ως αποτελεσμα μια πρωην εγκυουλα να ειναι πλεον ευτυχισμενη μανουλα και να κραταει στην αγκαλιτσα της ενα υγιεστατο μωρακι...

με οποιο τροπο και να γινει αυτο..

η φυση προεβλεψε αυτο να γινεται με εναν συγκεκριμενο τροπο..ωστοσο υπαρχουν περιπτωσεις που χρειαζεται η καισαρικη για μεγαλυτερη ασφαλεια αν και πιστευω κανενας δεν μπορει να εγγυηθει την πληρη ασφαλεια οτι και να κανει.παντα θα υπαρχει η πιθανοτητα επιπλοκης.επιπλοκες μπορει να συμβουν ειτε με καισαρικη ειτε φυσιολογικα..

ακουω κατι γιαγιαδες η κατι πεθερες να λενε στις νυφες τους "εμεις δεν ειχαμε ουτε υπερηχους ουτε εξετασεις ουτε καισαρικες ουτε τιποτα,στα χωραφια γεννουσαμε!!!" ε και???? πρεπει να γυρισουμε σε εκεινη την εποχη?????ποσα μωρα πεθαιναν στη γεννα??? ποσες μανες?? αν ειναι δυνατον!!

δεν νομιζω οτι θα επρεπε να τιθεται θεμα επιλογης της μητερας,αλλα του γιατρου..πολλες γυναικες επηρεαζονται απο τις φιλες τους,τις μητερες τους,τις πεθερες τους και γενικα τον περιγυρο και αυτο φτανει σε σημειο να γινει επικινδυνο..

μια φιλη της μαμας μου ηθελε να γεννησει φυσιολογικα,και οταν ηρθε η ωρα,την επιασαν οι πονοι αλλα διαστολη μηδεν..το μωρο ηταν τυλιγμενο και ψηλα και της ελεγαν οτι πρεπει να γινει καισαρικη και αυτη επεμενε και καθοταν και πονουσε,ωσπου οι παλμοι του μωρου αρχισαν να πεφτουν και αναγκαστηκε να δεχτει την καισαρικη!!!ευτυχως σωθηκε το μωρακι..ειναι δυνατον????

:blink:

επειδη οι φιλες της γεννησαν φυσιολογικα δεν ηθελε να νιωθει "λιγοτερο περηφανη" απο κεινες!!!

τι θα πει αυτο???πανω απόλα η ασφαλεια του μωρου και η δικη μας..περηφανη νιωθεις οπως και να χει απο τη στιγμη που γινεσαι μανα..αυτες που γεννησαν φυσιολογικα ειναι περισσοτερο μανες απο εκεινες που γεννησαν με καισαρικη??? μηπως και αυτες που εμειναν εγκυες φυσιολογικα ειναι περισσοτερο εγκυες απο εκεινες που εμειναν με εξωσωματικη???

τι λεμε τωρα..να πω την αληθεια,μακαρι να ειμαι καλα και να γεννησω φυσιολογικα,αλλα δε θα ελεγα οχι και στην καισαρικη αν κριθει απαραιτητο..

σορι για το μεγαλο ποστ αλλα μου εχουν σπασει τα νευρα μερικες(οχι εσεις φυσικα)

μου το παιζουν εξυπνες ολες οι εμπειρες ταχα οτι δεν πρεπει να κανω ολες τις εξετασεις που μου δινει ο γιατρος γιατι ειναι υπερβολη,(δεν του τις ζηταω,αυτος μου τις δινει!!!ορεξη ειχα να τρυπιεμαι!!!)δεν κανει να κανω καθε μηνα υπερηχο,επισης υπερβολη(θελω να βλεπω το μωρο μου,ενοχλω κανεναν??),γιατι να παιρνω σιδηρο και ασβεστιο,αν δεν παιρνω τι θα παθω κ τετοια.. :angry::angry::angry: (δε με παρατατε λεω εγω????γιατι που τα παιρνω τι επεθα???καλο κανουν!!)

επισης επειδη το κοντινοτερο νοσοκομειο μας ειναι οτι να ναι,και οι γιατροι ουτε που γυριζουν να σε δουν επελεξα να γεννησω σε ενα αλλο που ειναι 15 λεπτα απο το σπιτι μου(ενω το αλλο ειναι 10 λεπτα,τρελη διαφορα μιλαμε)και με κοροιδευουν οτι ειμαι φοβιτσιαρα και απο το φοβο μου θα τρεχω στε αλλη περιοχη κλπ(μα ειναι τοσο κοντα!!!)..

ειναι κακο δηλαδη που δεν επελεξα να γεννησω στο σφαγειο,παρα σε ενα νοσοκομειο καθαροτατο και με πολυ καλους γιατρους για να νιωθω αφαλεια..

επισης "μην τυχον και κανεις καισαρικη(η πεθερα μου αυτο)"δεν ειναι το ιδιο,δε θα νιωσεις μανα.. :blink::blink::blink::blink: τεσσερα παιδια εχει..μονο την ωρα της γεννας ενιωσε μανα αυτη??τα μεγαλωσε,τα παντρψε,περιμενει εγγονια,και ενιωσε μανα μονο τις ωρες που τα εβγαζε απο μεσα της!!

Δημοσίευση

alkost μου μην φρικάρεις με τις πεθερές. Μάθε απο δω και στο εξής να κλείνεις τα αυτια σου γιατι θα ακούσεις πολλά. Δεν αξίζει τον κόπο να αναλώνεσαι με μικρότητες και πόσο μάλλον όταν δεν υπάρχει λόγος αφού η τελική απόφαση θα ναι μονο δική σου και του συζύγου σου. Πάντα υπάρχει κάποιος να μας κριτικάρει και προσπαθεί να μας δημιουργήσει απο το πουθενα ιστερίες. Ισως γιατι αυτός ο κάποιος "μπαζει" απο κάπου αλλού και δεν βλέπει το πρόβλημα του....

Καλώς εχόντων των πραγμάτων λοιπόν ψηφίζω και εγω φυσιολογικό τοκετό. Δεν σε κάνει περισσότερο μάνα αυτός ο τρόπος, οπως είπε η Αλκοστ, σου δίνει όμως την ευκαιρία να ζήσεις το μεγαλείο της φύσης. Να γίνεις συμπρωταγωνιστής στο μεγαλύτερο εργο της ζωής σου. Να παίξει και κάποιον ρόλο και ο μπαμπας..και αυτό πολύ σημαντικό στον φυσιολογικό τοκετό.

Εγώ ήμουν απο τις τυχερές. Ξεκινησα με πόνους γένας κατευθείαν και ανα 5'. Εφτασα με διαστολή 7 στο Ιασω και μεσα σε 2 ώρες είχε γεννηθεί η μικρή. Δεν πρόλαβαν να μου κανουν επισκληρίδιο, αν και την ειχα συνεχεια στο μυαλό μου. Μη λέμε κουταμάρες, ανθρωποι είμαστε. Τέτοιο πόνο δεν είχα γνωρίζει στην ζωή μου αλλα ναι..ναι.. θα το ξανακανα. ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟ ΞΑΝΑ. Η φύση μας είναι απίστευτη. Μας βοηθάει απίστευτα.. Η γυναίκα μπορεί και αντέχει τον πόνο τελικά, ειναι στην φύση της, για να μπορεί να γενναει τα παιδιά της...

Είναι η σημαντικότερη εμπειρία της ζωής μου και θα θελα να αξιωθώ να την ξαναζήσω έτσι όπως ακριβώς την έζησα.

Δημοσίευση

εγω ξερω οτι οπου δε μπαινει νυστερι, ειναι καλυτερα τα πραγματα..σε ολες τισ περιπτωσεις..εννοειται φυσιολογικος τοκετος εκτος και να συντρεχουν λογοι΄...αλλα και παλι η ελλαδα ειναι πολυ πισω απο αυτα..ολοι οι γιατροι πειθουν τις εγκυμονουσες για καισαρικη γιατι πολυ απλα εκει πας με ραντεβου.δε συμβαινει το ιδιο και στο εξωτερικο...το ιδιο συμβαινει και στο θηλασμο..ολοι εδω στην ελλαδα να δωσουν ξενο..λες και οι γυναικες δε βγαζουν γαλα εδω..

λεγοντας και οι παιδιατροι και οι γυναικολογοι διαφορες μπαρουφες...οχι ολοι βεβαια,...δεν τιθεται..

Δημοσίευση

Εγώ ψηφίζω φυσιολογικό τοκετό δαγκωτό!

Αλλά εγώ έκανα καισαρική αναγκαστικά και υποχρεωτικά.

Και το κακό είναι ότι θα ξανακάνω όσες φορές κι αν γεννήσω(δεν ανοίγει ο τράχηλος μου).

Είναι καθαρά χειρουργείο.Ερχεται ο κόσμος να σε δει που γέννησες κι εσύ αισθάνεσαι τόσο αδύναμη και εξαντλημένη που θες να τους διαολοστείλεις

όλους!!!!

Εγώ ακόμη δε μπορώ να ξεπεράσω το οτι δεν άκουσα το πρώτο του κλάμα!!!

Μ έχει πειράξει απίστευτα!Και ενώ τον γέννησα 10 το πρωί,τον είδα 6 το απόγευμα,αφού ζαλιζόμουν από τον ύπνο!!!Βέβαια εγώ είμαι πολύ συναισθηματικός τύπος και το πήρα λίγο κατάκαρδα!

Οσο για το οτι το παιδί βγαίνει ατσαλάκωτο,είναι ένας μύθος!Οπτικά ναι,είναι ατσαλάκωτο,αλλά για συζήτησε το με μαία ή γυναικολόγο να δεις τι θα σου πει?Το ίδιο είναι να αποφασίσει το έμβρυο πότε θα βγει και το ίδιο να το αρπάξει ένα χέρι την ώρα που χουχουλιάζει στα ζεστά αμέριμνο?

Είναι ασφαλέστερος τρόπος γέννησης και για τη μητέρα και για το παιδί η καισαρική επειδή στο φυσιολογικό τοκετο δε μπορείς να προβλέψεις τι θα συμβεί!

Εαν είσαι υγιής και μπορείς,θα σου πρότεινα να γεννήσεις φυσιολογικά!

Είναι πολύ τυχερές όσες μπόρεσαν και βίωσαν αυτή την εμπειρία!!!

Πραγματικά τις ζηλεύω!!! :(:(:(:(:(

Δημοσίευση

Εγω γεννησα με καισαρικη...να πω την αληθεια μου απο την αρχη παρακαλουσα να γεννησω με καισαρικη γιατι φοβομουν....Δεν το επελεξα αλλα λογω ενος ινομυωματος 10 εκ....δεν αφησε τον μπεμπη μου να γυρισει κ εκανα καισαρικη.Τωρα βεβαια λεω καλυτερα να γεννουσα φυσιολογικα μιας που εκανα αλλη μια καισαρικη γιατι στη δευτερη εγκυμοσυνη μου υπηρχε προβλημα στο μωρο...εχω κανει 2 καισαρικες κ εχω 1 αγορι μα τι αγορι...κ λιγα σας λεω για τον ερωτα μου....κ το αγχος μου ειναι αν θα κανω αλλα 3 παιδια λογω καισαρικης....ειμαι μαμα με ολη τη σημασια της λεξεως....οταν σκεφτομαι το ζουζουνι μου δηλαδη ολη μερα χαζευω...

Μανα δεν ειναι αυτη που γενναει αλλα αυτη που μεγαλωνει ενα παιδι κ το κανει σωστο ανθρωπο για την κοινωνια...γιατι αν σκεφτομαστε ετσι πολλες γεννησαν φυσιολογικα κ πεταξαν τα μωρα τους....βεβαια αυτες ειναι διαταραγμενες ψυχικα αλλα ειναι παραδειγμα.

Δημοσίευση

Καλησπερα , καταρχην σου ευχομαι να σου πανε ολα καλα και να γεννησεις ενα υγιεστατο μωρακι και να εισαι και εσυ γερη και δυνατη να το χαρεις. Μετα θα συμφωνησω απολυτα με τη Molly , εχω 3 γερα παιδακια και 3 καισαρικες λογω επιπλοκης στην 1 γεννα. Περασα ολους τους πονους για να καταληξω να κανω καισαρικη , να μη μπορω να εξυπηρετηθω μονη μου τις πρωτες μερες , και τελος παντων για να μη λεμε πολλα και στο τελος τρομαξεις :P οτι ειναι να γινει θα γινει.Το μονο που να σε νοιαζει ειναι να βγει το μωρο και εσυ γεροι!!!!!!

Alkost μη μασας και αστους ολους να λενε!!! Εχεις να ακουσεις ου ου ου κλεινε τα αυτια σου στους πολυξερους και κανε μονο αυτα που θελεις εσυ.

Καλη επιτυχια και στις δυο σας

Δημοσίευση

γεννησα φυσιολογικα χωρις επισκληριδιο και δεν καταλαβα τιποτα σχεδον μαζι με τις αναπνοες ειχα βρει μια ωραια σταση που με βολευε και ως την ωρα που γεννησα ημουν μισοκοιμησμενη :P :silly:

εγω φυσικα θα ψηφισω φυσιολογικο!!!!! :kiss::kiss::kiss:

σκεφτομουν επισκληριδιο με φυσιολογικο αλλα δεν πρλαβα μεσα σε 4 λεπτα ειχα γεννησει!!!!

πλακα ειχε τρεχαν να με προλαβουν μην γεννησω στο διαδρομο!!!!!!! :woohoo: :lol::lol:

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...