Μετάβαση σε περιεχόμενο

Διατήρηση Βρεφικού φαγητού.


Recommended Posts

Θέλω να ρωτήσω το εξής. Ο μικρός μου δεν τρώει τις ενδεικνυόμενες ποσότητες. Με αποτέλεσμα το φαγητό που μαγειρεύω να περισσεύει αρκετό. Δεδομένο όμως ότι είναι και παρά πολύ ζωηρό μωρό δεν μπορεί η μητέρα μου να μαγειρεύει κάθε φορά φρέσκο γι ’αυτόν. Μέχρι τώρα μαγείρευα του έκανα δυο δόσεις και το υπόλοιπο πετιοταν. Η μητέρα μου άλεθε το φαγητό, πρόσθετε λεμονάκι και λάδι και του έδινε.

Πρώτον- θα μπορούσα να διατηρήσω τα αλεσμένα φρούτα- από την ποσότητα που δεν έχει μπει στο πιάτο του και άρα δεν έχει ακουμπήσει κουτάλι σάλιο κλπ, στο ψυγείο και αν ναι πως, διατηρούνται οι βηταμηνες- να σημειώσω ότι του αλέθω μια μικρή έως μέτρια μπανάνα, ένα μικρό μήλο η μισό μέτριο, και ένα μικρό έως μέτριο αχλάδι , τρώει περίπου τη μισή ποσότητα

Δεύτερον. Το μαγειρεμένο φαγητό του μωρού, κοτόσουπα κρετοσουπα, πόσο καιρό μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο στην στέρεα μορφή του σε γιαληνό δοχείο σκεπασμένο, αν μπορεί να αλεστεί και να διατηρηθεί αλεσμένο και πόσο

Ευχαριστώ εκ των προτέρων .

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Με μπερδεψες ... Ενδιαφερεσαι και για φρουτα? Τα φρουτα καλο ειναι να τα φτιαχνει η μητερα σου εκεινη τη στιγμη .

Οσο για το φαγητο μπορει να συντηρηθει 1-2 μερες στη συντήρηση στο ψυγειο και για περισσοτερο καιρο στην κατάψυξη . Ξερω μητέρες που εργαζονται και λογο χρονο βράζουν το κρεας της εβδομάδας μια μερα και μετα το καταψύξουν . Καθημερινα βραζουν λαχανικά και προσθέτουν και το κρεας αφου εχει αποψυχθει .

Παντως καλυτερα να ετοιμάζεις μερα παρα μερα το βράδυ το φαγητο του και να το βρισκει ετοιμο η μητέρα σου . Μια μεριδα θα τρωει την επομενη μερα και μια την μεθεπομενη .

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σεσίλια καλημέρα!!

Την χορτόσουπα-κρεατόσουπα-κοτόσουπα την αλέθω, ρίχνω λιγο λεμονάκι και ελαιόλαδο, την βάζω σ ενα γυάλινο μπώλ,βάζω την ποσοτητα που θέλω στο πιατάκι του και το γυάλινο μπώλ το διατηρώ στο ψυγείο 2-3 μέρες το πολύ.απο κει βαζω στο πιατο του και το ζεσταινω..

τωρα για την φρουτοκρεμα..φτιάχνω καθε μερα γιατι δεν ξερω κατα πόσο διατηρούνται τα φρούτα..ασε που αν τα αφησεις μαυριζουν..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ναι και εγω τα φρουτα τα φτιαχνω φεσκα..απλα δεν τα τρωει και πεταω το περισσοτερο, ελεγα μηπςο και το σοσω. Για το φαγητο διατηρειτε λες αλεσμενο...ξερω και γω. Μεχρι τωρα ετσι εκανα. μαγειρευα απο βραδυς, ξεχωριζα δυο μεριδες των 200 και τα αλεθε η μαμα αφου τα ζεστενε λιγο. Αλλα και παλη γινοταν πολυ και το πετουσα. λες βρε λαλα αμα το καταψυξω και το ξεπαγωνω σε μεριδες ειναι ασφαλες;;;;

Ειναι παρα πολυ ζωηρος και δεν την αφινει να τα αλεσει..στην αρχη φοβοταν τον ηχο του μπλεντερ, τωρα τον σηνηθησε αλλα θελει να το αρπαξει, και τεντωτε στο καρεκλακι ουρλιαζοντας. Ελεγα μπας και τα κραταω αλεσμενα και η μαμα απλος τα ζεστενει λιγο αλλα μαλλον δεν θα εχουν ουτε βιταμινες ουτε τιποτα πια!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μπορεις να το κρατας και αλεσμένο αλλα το κρεας "στουφιάζει" οσο καθεται και σιγουρα δεν θα του αρέσει .

Φυσικα και ειναι ασφαλες να καταψύξεις το κρεας και να το ξεπαγώσεις .

Γιατι βαζεις τοσα φρουτα και τα πετας ? Ποτε δεν εδωσα τοσα φρουτα μαζι βεβαια εμενα δεν ετρωγε λιωμενα αλλα και παλι .

Να δινεις ενα φρουτο την φορα ή το πολυ δυο μισά . Δεν χρειαζεται να κανεις τοσες ποσοτητες ...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ολα μαζι αυτα αλεσμενα ειναι 170 γραμμαρια περιου- τα ζυγηζω που και που. Τρωει τη μιση ποσοτητα. Μηλαμε παντα για μια μικρη μπανανα, μισο μηλο η ενα μικρο και ενα μικρο με μετριο αχλαδι. Θα επρεπε να την τρωει αυτη την ποσοτητα πλεων αλλα... Τελος παντων θα τα φαει που θα παει.

Οσο για το φαγητο θα δουμε...το πολυ πολυ θα αλεθω την περιδα απο το σπιτι πριν φυγουμε...για να τη ζεστανει απλα...πολυ ταλαιπορια βρε παιδι μου...λες να αρχησω παλη αποκλειστικο θηλασμο...χιχιχιχι. Απλα με καιει το κρεας. Εκανα εξετασεις πριν τις γιοτρες και εχω παλη πολυ πεσμενο σιδηρο. Ζαλιζομαι κι'ολα...και φοβαμαι..ποσο σηδηρο θα παιρενι απο μενα μεσω θηλασμου. Αν ετρωγε τουλαχιστον το φαγακι του...χτες το κοτοπουλο τα καταβροχθησε...να δω τι θα κανει σημερα με το μοσχαρακι...θα τη φαει τη περιδα του η θα κανω παλη αεροπλανακια.

Δεν εφαγε ουτε τα μισα φρουτα...και τον αφισα να πεινασει...μετα απο μια ωρα τσιροκοπαγε για στηθος!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ....ΕΓΩ ΣΕΣΙΛΙΑ ΜΟΥ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΤΑ ΚΑΝΩ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΩΡΑ...ΒΑΣΙΚΑ ΤΩΡΑ ΤΡΩΜΕ ΜΟΝΟ ΜΠΑΝΑΝΑ ΜΗΛΟ Η ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΒΑΝΙΛΙΑ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΧΛΑΔΙ ΜΑΣ ΠΕΙΡΑΞΕ ΣΤΟΝ ΠΩΠΩ ΑΡΚΕΤΑ....ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΔΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΑΛΕΣΜΕΝΑ ΩΡΑ..ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑ ΨΑΞΕΙ ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΒΓΩ ΠΩΙ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΩ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΜΑΖΙ ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕ ΚΑΝΕΙ....ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΨΥΞΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΜΟΝΟ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΣΕ ΠΟΥΡΕ Η ΠΑΠΑΤΑ ΣΕ ΠΟΥΡΕ...ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΖΕΜΑΤΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΤΑΨΥΞΗ...ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΤΑ ΒΡΑΣΕΙΣ ΛΙΓΑΚΙ ΜΕΤΑ ΟΠΟΤΕ ΔΩΡΟΝ ΑΔΩΡΟΝ...ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ

ΤΟ ΦΑΓΑΚΙ ΤΟΥ ΤΟ ΚΑΝΩ ΩΣ ΕΞΗΣ...ΒΡΑΖΩ ΜΟΣΧΑΡΙ ΓΙΑ 2 ΜΕΡΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ 2 ΜΕΡΕΣ ΕΝΑΛΑΞ ΔΛΔ ΤΡΩΕΙ 4 ΦΟΡΕΣ ΜΟΣΧΑΡΙ ΚΑΙ 3 ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ...ΤΟ ΒΑΖΩ ΣΕ ΑΝΟΞΕΙΔΩΤΑ ΤΑΠΕΡΑΚΙΑ ΞΕΡΕΙΣ ΣΑΝ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΙΣ ΤΣΑΝΑΚΕΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ,,,,,ΚΑΙ ΦΥΛΑΩ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ....ΔΗΛΑΔΗ ΚΡΕΑΣ ΒΡΑΖΩ ΚΑΘΕ 2 ΜΕΡΕΣ...ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΕΝΑ 10-15ΛΕΠΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΟΠΟΤΕ ΤΑ ΒΑΖΩ ΣΤΟΝ ΑΤΜΟ ΚΘΕ ΜΕΡΑ..ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΤΑ ΒΡΑΖΩ ΣΤΟ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΚΙ....ΑΝ ΘΕΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΨΥΞΕΙΣ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΣΕ ΜΕΡΙΔΕΣ...ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΟΧΙ ΑΛΕΣΜΕΝΟ...ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΡΑΖΕΙΣ ΚΑΘΕ 2 ΜΕΡΕΣ...ΟΠΟΤΕ ΑΣ ΕΧΕΙΣ ΕΣΥ ΕΤΟΙΜΟ ΚΑΤΑΨΥΓΜΕΝΟ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΤΗΣ ΒΔΟΜΑΔΑΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΛΛΙΩΣ ΚΑΙ ΑΣ ΒΡΑΖΕΤΕ ΜΟΝΟ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΑΣ ΚΑΘΕ 2 ΜΕΡΕΣ.ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΦΥΛΑΣ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ..ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΠΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΚΡΑΤΑΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ (ΦΤΙΑΧΝΩ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ) Η ΒΡΑΖΩ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑ....ΑΧ ΣΟΡΥ ΚΙΟΛΛΑΣ ΘΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΣΟΥ....ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΑΝ ΤΡΩΜΕ ΚΑΘΕ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑ?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

AFRODITH έγραψε:

xaxaxa

"στουφιάζει" ti simenei ayto prwth fora to akouw !!!! :laugh: :P

:laugh: :laugh: :P

Γινετε στυφό , χανει τα υγρά του και γινετε σαν μετζοσόλα !!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΑτερινακι, δεν πειραζει, και εμεις τρωμε εναλαξ απογευματινο, μια κολοκυθα πουρε, μια γλυκοπατατα. και εγω ετσι κανω, αλλα του τα κανω σε σουπα, δηλαδη μολις βρασει το κρεςα, προσθετω τα λαχανικα αναλογα με το ποση ωρα θελει το καθένα για να βρασει. Απλα η ποσοτητα που φτιαψνω γινετε αρκετη, βγαινουν πανω απο δυο μεριδες ετσι λογο που τρωει. ΟΚ την βαζω την σουπα στα γιαλυνα ταπερακια, και του τα αλεθει η μαμα αφου τα ζεστανει καλα. μετα βαζει το λαδολεμονο. Δεν θελλω να καταψυξω ετοιμο φαγητο, ηθελα να ξερω ομως αν "αντεχει" τρεις μερρες πχ στην ψυξη.

Για τα φρουτα κριμα. Δεν θελλω να του δινω αυτα του εμποριου, καιαναγκαστικα τα πρωινα ειμαστε μεσα. κλαψ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

LaLa έγραψε:

AFRODITH έγραψε:

:laugh: :laugh: :P

Γινετε στυφό , χανει τα υγρά του και γινετε σαν μετζοσόλα !!!![/quote:oo77fcsz]

emeis sto xwrio mou to leme ...gaganiazei .

to μετζοσόλα na fantasto exei na kanei kati me sola e?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

:laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: ΜΕΤΖΟΣΟΛΑ.........ΧΑΧΑΧΧΑ ΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΗΣΕΣ ΤΩΡΑ ΛΑΛΑ?ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ?ΕΙΧΑ ΗΞΕΡΑ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΟΤΑΝ ΣΠΟΥΔΑΖΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΕΓΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΛΗ ΤΟΥ ΩΡΑ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑΝΑΙ ΚΑΙ ΓΕΛΟΥΣΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλημερα κοριτσια θα παραθεσω καποια πραγματα που βρηκα για τη διατηρηση φαγητων στην καταψυξη...

βασικα και γω τισ κολοκυθεσ μαλλον λαθοσ τισ εβαζα καταψυξη...η κολοκυθα η πατατα και η γλυκοπαπτατα διατηρουνται στην καταψυξη οχι ζεματισμενα αλλα μονο σε πουρε...για την πατατα το ξερα αλλα την κολοκυθα την εβαζα σε ομματια...αλλα αυτα τα 3 λαχανικα δε ζεματιζονται για καταψυξη...οποτε μπορουμε να παρουμε αυτα τα κυπελακια τα σανιτασ πχ...πουναι σαν αλουμινοχατο...μικρα να τα κανουμε πουρε και να τα μοιρασουμε σε μεριδεσ...μετα για αποψυξη σε μπεν μαρι..για περισσοτερες πληροφοριες εδω

Σχεδόν όλα τα φαγητά μπορούν να μπουν στην κατάψυξη. Κρέας,

πουλερικά, ψάρια, σκληρά τυριά, ψωμί, κέικ, γλυκά, μπισκότα,

κρέμα γάλακτος, ξηροί καρποί, καφές και τόσα άλλα, θα διατηρηθούν

τέλεια αν τα συσκευάσετε σωστά και τα βάλετε στην κατάψυξή σας.

Εδώ θα βρούμε γενικές πληροφορίες για το ποιά φαγητά μπαίνουν

στην κατάψυξη και πως.

ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ

Πρώτα χωρίστε το κρέας σας σε μερίδες, τέτοιες ώστε να μπορείτε

να ξεπαγώσετε την ποσότητα που χρειάζεστε για την οικογένειά σας.

Μοσχάρι, αρνί και πουλερικά διατηρούνται στην κατάψυξη για ένα

χρόνο περίπου, ενώ το χοιρινό για έξι μήνες. Κρέας που έχετε ήδη

μαγειρέψει και έχει περισσέψει, συσκευασμένο σωστά διατηρείται

για 3-6 μήνες.

Εάν ξεχάχετε να ξεπαγώσετε το κρέας που θέλετε να μαγειρέψετε, μη

στεναχωριέστε. Μπορείτε να το μαγειρέψετε ενώ είναι ακόμα

κατεψυγμένο. Απλώς πρέπει να το αφήσετε να μαγειρευτεί για

περισσότερο χρόνο (όσο θα χρειαζόταν αν ήταν σε θερμοκρασία

δωματίου, συν άλλο μισό αυτού του χρόνου. Αν δηλαδή ήθελε 1 ώρα,

τώρα θα το αφήσετε 1 ½.) Αυτό ισχύει για όλα τα κρέατα εκτός από

το χοιρινό, όπου για λόγους ασφαλείας, δεν πρέπει ποτέ να

μαγειρεύεται κατεψυγμένο.

ΦΡΟΥΤΑ

Διαλέξτε φρούτα ώριμα και πλύντε τα καλά με κρύο νερό. Τα

περισσότερα φρούτα διατηρούν την καλή γεύση μετά την κατάψυξη,

αλλά γίνονται κάπως πιο μαλακά. Σε μορφή πουρέ ή χυμού

διατηρούνται καλύτερα.

ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Τα περισσότερα λαχανικά πρέπει πριν καταψυχθούν να ζεματιστούν.

Διαλέξτε φρέσκα λαχανικά, πλύντε τα με κρύο νερό και κάντε τις

προετοιμασίες που θα κάνατε αν ήταν να μαγειρευτούν. Αν

χρειάζετε, κόψτε τα. Βάλτε σε μια κατσαρόλα μεγάλη νερό. Όταν

βράσει, βάλτε μέσα μια μικρή ποσότητα λαχανικών (τόση κάθε φορά

ώστε το νερό να ξαναρχισει να βράζει μέσα σε ένα λεπτό). Σκεπάστε

την κατσαρόλα και αφήστε τα λαχανικά μέσα για 2-6 λεπτά ανάλογα

με το είδος. Αμέσως μετά βγάλτε τα και βουτήξτε τα σε νερό με

παγάκια για να σταματήσει ο βρασμός. Αφήστε τα στο κρύο νερό για

όση ώρα τα είχατε και βράζανε. Στραγγίστε τα, βάλτε τα σε

σακούλες και στην κατάψυξη.

Λαχανικά που δεν ζεματίζονται είναι:

* τα πατζάρια (βράστε τα καλά, καθαρίστε τα και κόψτε τα

φέτες αν θέλετε)

* οι πατάτες – γλυκοπατάτες – κολοκύθα (μαγειρέψτε μέχρι να

γίνουν μαλακά και κάντε τα πουρέ πριν την κατάψυξη. Τα ξεπαγώνετε

σε μπαιν μαρί προσθέτοντας βούτυρο και μπαχαρικά.)

* Τα μανιτάρια (τα σωτάρετε ολόκληρα ή τεμαχισμένα με λίγο

βούτυρο και τα βάζετε αμέσως στην κατάψυξη)

* Η πράσινη πιπεριά και τα κρεμμύδια δεν χρειάζονται τίποτα

άλλο πέρα από πλύσιμο (και κόψιμο αν θέλετε)

ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΑ ΦΑΓΗΤΑ

Μια πολύ καλή ιδέα είναι να μαγειρεύετε διπλή η τριπλή ποσότητα

φαγητού και να βάζετε το υπόλοιπο σε μερίδες στην κατάψυξη. Ο

κόπος είναι ελάχιστος μια που θα μαγειρέψετε έτσι κι αλλιώς και

σίγουρα θα σας λύσει τα χέρια σε πολλές περιπτώσεις. Σχεδόν όλα

τα φαγητά μπαίνουν στην κατάψυξη.

ΕΜΕΙΝΕ ΦΑΓΗΤΟ;

Η κατάψυξη είναι σαν τράπεζα. Ό,τι μας περισεύει μπορεί να μπει

εκεί για να το χρησιμοποιήσουμε αργότερα. Περίσεψε χυμός

ντομάτας; Βάλτε τον σε παγοθήκες. Περίσεψε κοτόπουλο από τη σούπα

που φτιάξατε; Βάλτε το στην κατάψυξη και κάποια στιγμή θα το

χρησιμοποιήσετε για πίτες ή σάντουιτς. Το ίδιο ισχύει για όλα τα

φαγητά. Δεν χρειάζετε να πετάμε τίποτα, γιατί κάπου θα μας

χρειαστεί αργότερα.

ΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ

Εξαίρεση σε όλα αυτά είναι:

Οι πατάτες (μόνο ως πουρές μπαίνουν στην κατάψυξη)

Μαλακά τυριά, κομμένο συκώτι, μαρένγκα, σάλτες που έχουν αβγό

Τα σφιχτά βρασμένα αβγά , τα περισσότερα τηγανιτά ή πανέ φαγητά,

τα φαγητά με ζελατίνη.

Μαρούλια, ωμές ντομάτες, αγγούρια και μπανάνες.

ΦιλιάΑΑΑααα!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

α ναι και κατι τελευταιο που ξεχασα να πω ειναι οτι οι γλυκοπατατεσ διατηρουνται στο ψυγειο στη συντηρησση(ολοκληρεσ ετσι για σηντηρηση μονο)σα τα καροτα....αλλο λαθος παλι ...εγω τις ειχα εξω...δε πειραζει μαθαινουμε μαθαινουμε...χαχαχαχαχαχα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

antroula έγραψε:

καλημερα κοριτσια θα παραθεσω καποια πραγματα που βρηκα για τη διατηρηση φαγητων στην καταψυξη...

βασικα και γω τισ κολοκυθεσ μαλλον λαθοσ τισ εβαζα καταψυξη...η κολοκυθα η πατατα και η γλυκοπαπτατα διατηρουνται στην καταψυξη οχι ζεματισμενα αλλα μονο σε πουρε...για την πατατα το ξερα αλλα την κολοκυθα την εβαζα σε ομματια...αλλα αυτα τα 3 λαχανικα δε ζεματιζονται για καταψυξη...οποτε μπορουμε να παρουμε αυτα τα κυπελακια τα σανιτασ πχ...πουναι σαν αλουμινοχατο...μικρα να τα κανουμε πουρε και να τα μοιρασουμε σε μεριδεσ...μετα για αποψυξη σε μπεν μαρι..για περισσοτερες πληροφοριες εδω

Σχεδόν όλα τα φαγητά μπορούν να μπουν στην κατάψυξη. Κρέας,

πουλερικά, ψάρια, σκληρά τυριά, ψωμί, κέικ, γλυκά, μπισκότα,

κρέμα γάλακτος, ξηροί καρποί, καφές και τόσα άλλα, θα διατηρηθούν

τέλεια αν τα συσκευάσετε σωστά και τα βάλετε στην κατάψυξή σας.

Εδώ θα βρούμε γενικές πληροφορίες για το ποιά φαγητά μπαίνουν

στην κατάψυξη και πως.

ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ

Πρώτα χωρίστε το κρέας σας σε μερίδες, τέτοιες ώστε να μπορείτε

να ξεπαγώσετε την ποσότητα που χρειάζεστε για την οικογένειά σας.

Μοσχάρι, αρνί και πουλερικά διατηρούνται στην κατάψυξη για ένα

χρόνο περίπου, ενώ το χοιρινό για έξι μήνες. Κρέας που έχετε ήδη

μαγειρέψει και έχει περισσέψει, συσκευασμένο σωστά διατηρείται

για 3-6 μήνες.

Εάν ξεχάχετε να ξεπαγώσετε το κρέας που θέλετε να μαγειρέψετε, μη

στεναχωριέστε. Μπορείτε να το μαγειρέψετε ενώ είναι ακόμα

κατεψυγμένο. Απλώς πρέπει να το αφήσετε να μαγειρευτεί για

περισσότερο χρόνο (όσο θα χρειαζόταν αν ήταν σε θερμοκρασία

δωματίου, συν άλλο μισό αυτού του χρόνου. Αν δηλαδή ήθελε 1 ώρα,

τώρα θα το αφήσετε 1 ½.) Αυτό ισχύει για όλα τα κρέατα εκτός από

το χοιρινό, όπου για λόγους ασφαλείας, δεν πρέπει ποτέ να

μαγειρεύεται κατεψυγμένο.

ΦΡΟΥΤΑ

Διαλέξτε φρούτα ώριμα και πλύντε τα καλά με κρύο νερό. Τα

περισσότερα φρούτα διατηρούν την καλή γεύση μετά την κατάψυξη,

αλλά γίνονται κάπως πιο μαλακά. Σε μορφή πουρέ ή χυμού

διατηρούνται καλύτερα.

ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Τα περισσότερα λαχανικά πρέπει πριν καταψυχθούν να ζεματιστούν.

Διαλέξτε φρέσκα λαχανικά, πλύντε τα με κρύο νερό και κάντε τις

προετοιμασίες που θα κάνατε αν ήταν να μαγειρευτούν. Αν

χρειάζετε, κόψτε τα. Βάλτε σε μια κατσαρόλα μεγάλη νερό. Όταν

βράσει, βάλτε μέσα μια μικρή ποσότητα λαχανικών (τόση κάθε φορά

ώστε το νερό να ξαναρχισει να βράζει μέσα σε ένα λεπτό). Σκεπάστε

την κατσαρόλα και αφήστε τα λαχανικά μέσα για 2-6 λεπτά ανάλογα

με το είδος. Αμέσως μετά βγάλτε τα και βουτήξτε τα σε νερό με

παγάκια για να σταματήσει ο βρασμός. Αφήστε τα στο κρύο νερό για

όση ώρα τα είχατε και βράζανε. Στραγγίστε τα, βάλτε τα σε

σακούλες και στην κατάψυξη.

Λαχανικά που δεν ζεματίζονται είναι:

* τα πατζάρια (βράστε τα καλά, καθαρίστε τα και κόψτε τα

φέτες αν θέλετε)

* οι πατάτες – γλυκοπατάτες – κολοκύθα (μαγειρέψτε μέχρι να

γίνουν μαλακά και κάντε τα πουρέ πριν την κατάψυξη. Τα ξεπαγώνετε

σε μπαιν μαρί προσθέτοντας βούτυρο και μπαχαρικά.)

* Τα μανιτάρια (τα σωτάρετε ολόκληρα ή τεμαχισμένα με λίγο

βούτυρο και τα βάζετε αμέσως στην κατάψυξη)

* Η πράσινη πιπεριά και τα κρεμμύδια δεν χρειάζονται τίποτα

άλλο πέρα από πλύσιμο (και κόψιμο αν θέλετε)

ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΑ ΦΑΓΗΤΑ

Μια πολύ καλή ιδέα είναι να μαγειρεύετε διπλή η τριπλή ποσότητα

φαγητού και να βάζετε το υπόλοιπο σε μερίδες στην κατάψυξη. Ο

κόπος είναι ελάχιστος μια που θα μαγειρέψετε έτσι κι αλλιώς και

σίγουρα θα σας λύσει τα χέρια σε πολλές περιπτώσεις. Σχεδόν όλα

τα φαγητά μπαίνουν στην κατάψυξη.

ΕΜΕΙΝΕ ΦΑΓΗΤΟ;

Η κατάψυξη είναι σαν τράπεζα. Ό,τι μας περισεύει μπορεί να μπει

εκεί για να το χρησιμοποιήσουμε αργότερα. Περίσεψε χυμός

ντομάτας; Βάλτε τον σε παγοθήκες. Περίσεψε κοτόπουλο από τη σούπα

που φτιάξατε; Βάλτε το στην κατάψυξη και κάποια στιγμή θα το

χρησιμοποιήσετε για πίτες ή σάντουιτς. Το ίδιο ισχύει για όλα τα

φαγητά. Δεν χρειάζετε να πετάμε τίποτα, γιατί κάπου θα μας

χρειαστεί αργότερα.

ΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ

Εξαίρεση σε όλα αυτά είναι:

Οι πατάτες (μόνο ως πουρές μπαίνουν στην κατάψυξη)

Μαλακά τυριά, κομμένο συκώτι, μαρένγκα, σάλτες που έχουν αβγό

Τα σφιχτά βρασμένα αβγά , τα περισσότερα τηγανιτά ή πανέ φαγητά,

τα φαγητά με ζελατίνη.

Μαρούλια, ωμές ντομάτες, αγγούρια και μπανάνες.

ΦιλιάΑΑΑααα!!!

Πολυ καλο... Κατατοπιστικοτατο!!! :)

Ευχαριστουμε!!!! ;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

antroula έγραψε:

α ναι και κατι τελευταιο που ξεχασα να πω ειναι οτι οι γλυκοπατατεσ διατηρουνται στο ψυγειο στη συντηρησση(ολοκληρεσ ετσι για σηντηρηση μονο)σα τα καροτα....αλλο λαθος παλι ...εγω τις ειχα εξω...δε πειραζει μαθαινουμε μαθαινουμε...χαχαχαχαχαχα

Εισαι φοβερη... Thanks!!! :kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

antroula έγραψε:

καλημερα κοριτσια θα παραθεσω καποια πραγματα που βρηκα για τη διατηρηση φαγητων στην καταψυξη...

βασικα και γω τισ κολοκυθεσ μαλλον λαθοσ τισ εβαζα καταψυξη...η κολοκυθα η πατατα και η γλυκοπαπτατα διατηρουνται στην καταψυξη οχι ζεματισμενα αλλα μονο σε πουρε...για την πατατα το ξερα αλλα την κολοκυθα την εβαζα σε ομματια...αλλα αυτα τα 3 λαχανικα δε ζεματιζονται για καταψυξη...οποτε μπορουμε να παρουμε αυτα τα κυπελακια τα σανιτασ πχ...πουναι σαν αλουμινοχατο...μικρα να τα κανουμε πουρε και να τα μοιρασουμε σε μεριδεσ...μετα για αποψυξη σε μπεν μαρι..για περισσοτερες πληροφοριες εδω

Σχεδόν όλα τα φαγητά μπορούν να μπουν στην κατάψυξη. Κρέας,

πουλερικά, ψάρια, σκληρά τυριά, ψωμί, κέικ, γλυκά, μπισκότα,

κρέμα γάλακτος, ξηροί καρποί, καφές και τόσα άλλα, θα διατηρηθούν

τέλεια αν τα συσκευάσετε σωστά και τα βάλετε στην κατάψυξή σας.

Εδώ θα βρούμε γενικές πληροφορίες για το ποιά φαγητά μπαίνουν

στην κατάψυξη και πως.

ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ

Πρώτα χωρίστε το κρέας σας σε μερίδες, τέτοιες ώστε να μπορείτε

να ξεπαγώσετε την ποσότητα που χρειάζεστε για την οικογένειά σας.

Μοσχάρι, αρνί και πουλερικά διατηρούνται στην κατάψυξη για ένα

χρόνο περίπου, ενώ το χοιρινό για έξι μήνες. Κρέας που έχετε ήδη

μαγειρέψει και έχει περισσέψει, συσκευασμένο σωστά διατηρείται

για 3-6 μήνες.

Εάν ξεχάχετε να ξεπαγώσετε το κρέας που θέλετε να μαγειρέψετε, μη

στεναχωριέστε. Μπορείτε να το μαγειρέψετε ενώ είναι ακόμα

κατεψυγμένο. Απλώς πρέπει να το αφήσετε να μαγειρευτεί για

περισσότερο χρόνο (όσο θα χρειαζόταν αν ήταν σε θερμοκρασία

δωματίου, συν άλλο μισό αυτού του χρόνου. Αν δηλαδή ήθελε 1 ώρα,

τώρα θα το αφήσετε 1 ½.) Αυτό ισχύει για όλα τα κρέατα εκτός από

το χοιρινό, όπου για λόγους ασφαλείας, δεν πρέπει ποτέ να

μαγειρεύεται κατεψυγμένο.

ΦΡΟΥΤΑ

Διαλέξτε φρούτα ώριμα και πλύντε τα καλά με κρύο νερό. Τα

περισσότερα φρούτα διατηρούν την καλή γεύση μετά την κατάψυξη,

αλλά γίνονται κάπως πιο μαλακά. Σε μορφή πουρέ ή χυμού

διατηρούνται καλύτερα.

ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Τα περισσότερα λαχανικά πρέπει πριν καταψυχθούν να ζεματιστούν.

Διαλέξτε φρέσκα λαχανικά, πλύντε τα με κρύο νερό και κάντε τις

προετοιμασίες που θα κάνατε αν ήταν να μαγειρευτούν. Αν

χρειάζετε, κόψτε τα. Βάλτε σε μια κατσαρόλα μεγάλη νερό. Όταν

βράσει, βάλτε μέσα μια μικρή ποσότητα λαχανικών (τόση κάθε φορά

ώστε το νερό να ξαναρχισει να βράζει μέσα σε ένα λεπτό). Σκεπάστε

την κατσαρόλα και αφήστε τα λαχανικά μέσα για 2-6 λεπτά ανάλογα

με το είδος. Αμέσως μετά βγάλτε τα και βουτήξτε τα σε νερό με

παγάκια για να σταματήσει ο βρασμός. Αφήστε τα στο κρύο νερό για

όση ώρα τα είχατε και βράζανε. Στραγγίστε τα, βάλτε τα σε

σακούλες και στην κατάψυξη.

Λαχανικά που δεν ζεματίζονται είναι:

* τα πατζάρια (βράστε τα καλά, καθαρίστε τα και κόψτε τα

φέτες αν θέλετε)

* οι πατάτες – γλυκοπατάτες – κολοκύθα (μαγειρέψτε μέχρι να

γίνουν μαλακά και κάντε τα πουρέ πριν την κατάψυξη. Τα ξεπαγώνετε

σε μπαιν μαρί προσθέτοντας βούτυρο και μπαχαρικά.)

* Τα μανιτάρια (τα σωτάρετε ολόκληρα ή τεμαχισμένα με λίγο

βούτυρο και τα βάζετε αμέσως στην κατάψυξη)

* Η πράσινη πιπεριά και τα κρεμμύδια δεν χρειάζονται τίποτα

άλλο πέρα από πλύσιμο (και κόψιμο αν θέλετε)

ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΑ ΦΑΓΗΤΑ

Μια πολύ καλή ιδέα είναι να μαγειρεύετε διπλή η τριπλή ποσότητα

φαγητού και να βάζετε το υπόλοιπο σε μερίδες στην κατάψυξη. Ο

κόπος είναι ελάχιστος μια που θα μαγειρέψετε έτσι κι αλλιώς και

σίγουρα θα σας λύσει τα χέρια σε πολλές περιπτώσεις. Σχεδόν όλα

τα φαγητά μπαίνουν στην κατάψυξη.

ΕΜΕΙΝΕ ΦΑΓΗΤΟ;

Η κατάψυξη είναι σαν τράπεζα. Ό,τι μας περισεύει μπορεί να μπει

εκεί για να το χρησιμοποιήσουμε αργότερα. Περίσεψε χυμός

ντομάτας; Βάλτε τον σε παγοθήκες. Περίσεψε κοτόπουλο από τη σούπα

που φτιάξατε; Βάλτε το στην κατάψυξη και κάποια στιγμή θα το

χρησιμοποιήσετε για πίτες ή σάντουιτς. Το ίδιο ισχύει για όλα τα

φαγητά. Δεν χρειάζετε να πετάμε τίποτα, γιατί κάπου θα μας

χρειαστεί αργότερα.

ΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ

Εξαίρεση σε όλα αυτά είναι:

Οι πατάτες (μόνο ως πουρές μπαίνουν στην κατάψυξη)

Μαλακά τυριά, κομμένο συκώτι, μαρένγκα, σάλτες που έχουν αβγό

Τα σφιχτά βρασμένα αβγά , τα περισσότερα τηγανιτά ή πανέ φαγητά,

τα φαγητά με ζελατίνη.

Μαρούλια, ωμές ντομάτες, αγγούρια και μπανάνες.

ΦιλιάΑΑΑααα!!!

Τέλειο!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ειναι γιατι οι γλυκοπατατες ειναι ραπανοειδες...δεν εχει καμια απολυτως σχεση με την κοινη πατατα, ειναι δε εκτος αλλων πολυ πλουσια σε καροτενιο- ειδικα αυτη που ειναι πορτοκαλη μεσα. μπορει να φαγωφει σαν αλμυρη αλλα και γλυκια γαρνητουρα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Για να γίνει κονσερβοποίηση χρειάζονται συντηρητικά.

Τα 'σπιτικά' συντηρητικά είναι η ζάχαρη, το αλάτι και το ξύδι που πρέπει να αποφεύγονται τουλάχιστον για τον 1ο χρόνο ζωής του μωρού. Οπότε για το μωρό δεν οφελεί. Για μας τους μεγάλους είναι καλή λύση. Ειδικά οι σπτικές σάλτες ντομάτας είναι ασύγκριτες με αυτές του εμπορίου.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

αγγελικη μου με τη μανα μου κανουμε σαλτσεσ ετσι καθε χρονο μιλαμε για κιλα...καμια 100 βαζα...και διατηρουνται πολυ καλα..ολο το χρονο αλλωστε οσα δεν ειναι καλα ανοιγουν εκεινη την ωρα τα ααλλα κλεινουν αεροστεγωσ...

κοιτα ομωσ για φαγητα του μωρου δε θα το συνιστουσα ...τωρα αλλο αν θεσ να πεταχτεισ καπου κανα 2ημερο και θεσ μαζι σου κατι ναχεισ...αλλα γενικα η καταταξη στισ βιταμινες παει

ΦΡΕΣΚΟ-ΚΑΤΑΨΥΓΜΕΝΟ-ΚΟΝΣΕΡΒΟΠΟΙΗΜΕΝΟ...ΑΣΕ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΚΑΛΑ...ΠΧ ΚΑΝΑ ΜΙΚΡΟΒΙΟ ΚΑΝΑΣ ΜΗΚΥΤΑΣ Η Η ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΑΣΚΟΠΑ....ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ...ΕΜΕΙΣ ΔΕ ΠΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΤΠΤ

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Για να γίνει κονσερβοποίηση χρειάζονται συντηρητικά.

Τα 'σπιτικά' συντηρητικά είναι η ζάχαρη, το αλάτι και το ξύδι που πρέπει να αποφεύγονται τουλάχιστον για τον 1ο χρόνο ζωής του μωρού. Οπότε για το μωρό δεν οφελεί. Για μας τους μεγάλους είναι καλή λύση. Ειδικά οι σπτικές σάλτες ντομάτας είναι ασύγκριτες με αυτές του εμπορίου.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Για να γίνει κονσερβοποίηση χρειάζονται συντηρητικά.

Τα 'σπιτικά' συντηρητικά είναι η ζάχαρη, το αλάτι και το ξύδι που πρέπει να αποφεύγονται τουλάχιστον για τον 1ο χρόνο ζωής του μωρού. Οπότε για το μωρό δεν οφελεί. Για μας τους μεγάλους είναι καλή λύση. Ειδικά οι σπτικές σάλτες ντομάτας είναι ασύγκριτες με αυτές του εμπορίου.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΜΕ ΤΟ ΑΣΚΟΠΑ ΠΟΥ ΕΙΠΑ ΠΡΙΝ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΕΝΝΟΟΥΣΑ ΣΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΘΟΥΜΕΝΑ ΕΤΣΙ?ΑΠΟ ΤΟ ΤΙΠΟΤΕ ΝΑ ΣΟΥ ΒΓΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ....ΕΝΝΟΩ ΜΗ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΩ ...ΑΝ ΠΑΡΕΙ ΜΗΚΥΤΑ Η ΜΙΚΡΟΒΙΟ Η ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΚΛΑΥΤΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΕ

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Καλημέρα!! Μιας κι ο μπόμπιρας θηλάζει αυτή τη στιγμή βρήκα την ευκαιρία να σου απαντήσω.. Το βράδυ κι εγώ δίνω ξένο συμπληρωματικά από τον θηλασμό, γιατί τον βάζω μόνο από το ένα να ηρεμήσει κ λίγο η άλλη θηλή!! Εμάς ήρθε κι ο παιδίατρος την Παρασκευή το βράδυ τον είδε, τον ζύγισε, αλλά δεν πήρε όλο το βάρος που έχασε από την κλινική κ τώρα μου προσθέτει κι ένα γεύμα ξένο το μεσημέρι!!  Στην αρχή τη σύριγγα τη ρουφούσε σαν γατάκι, αλλά τώρα που το δοκιμάσαμε ξανά για να μη μπερδεύεται με τις θηλές είναι πιο δύσκολο, γιατί έχει γίνει πιο ζωηρός κι έτσι αφήσαμε το μπιμπερό!!
    • Εμένα τον πιάνει και την μέρα δυστυχώς! Υπομονή ναι πού θα πάει θα περάσουν! 🥴🥴 Σε λιγάκι ξεκινάμε βάρδια!! Χαχα Ευτυχώς πρόλαβα κι έκανα τώρα ένα ωραίο ζεστό μπανάκι και χαλάρωσα λίγο! 😊
    • Καλά είμαι 😊 Στη ρουτίνα μας. Καλά τα πάει η μικρή με την γυναίκα, έχουν βρει κι αυτές την ρουτίνα τους. Έχει προσαρμοστεί και δεν κλαίει όταν την αφήνουμε.  Είμαι στο στάδιο του αποθηλασμου. Τώρα της δίνω μόνο πρωί βράδυ και έχει ξεκινήσει και πίνει τώρα και αρκετό αγελαδινό γάλα, οπότε αυτό το μήνα σκέφτομαι να κόψω και τον πρωινό θηλασμό και τον επόμενο μήνα τον βραδινό. Για να δούμε... Θα σε συμβούλευα να κάνεις έστω και με βιντεοκλήση μία συνάντηση με σύμβουλο θηλασμού μπας και βρει τι φταίει. Είναι κρίμα τώρα να πονάς 😕
    • Κι εμείς έτσι ακριβώς...όλη μέρα κοιμόταν κάτι μισαωρα ένα τέταρτο και πάει λέγοντας και τ απόγευμα δεν άντεξε κοιμήθηκε απ' τις 6 μέχρι τις 9..μετά κοιμήθηκε κάνα τέταρτο και τώρα προσπαθώ να τον βάλω μπας και κοιμηθεί κάνα τετράωρο...εντάξει παρηγοριεμαι τουλάχιστον δεν είναι μόνο ο δικός μου
    • Τα άλματα ουσιαστικά θα καταλαβαίνεις γιατί το μωράκι φέρεται κάπως διαφορετικά..Εμείς ας πούμε περάσαμε τα 2 πρώτα και τα καταλάβαμε καλά 😂..Εμένα στηρίζει κεφαλάκι και έχουμε και οπτική επαφή αρκετή θα έλεγα...Μη σε αγχώνει αυτό,κάθε μωράκι θέλει τον χρόνο του 🙂🙂..Αχ και εμάς τα βράδια μας είναι λίγο περίεργα λόγω κολικών αλλά θα περάσουν που θα πάει..
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...