Μετάβαση σε περιεχόμενο

Θηλασμός- Τη βοήθεια σας!!!


Recommended Posts

Κατ' αρχάς, καλή χρονιά σε όλες!

Χρειάζομαι τη βοήθεια σας επειγόντως!!!

Δε θέλω να μου σταματήσει ο θηλασμός!!!

Το μωράκι μου είναι 3 μηνών και 5 ημερών.

Θηλάζω αποκλειστικά.

Δεν ξέρω από πού να ξεκινήσω...

Αγχώθηκα...

Λοιπόν.

Στις 25 Ιανουρίου ξεκινάω δουλειά.

Σκέφτηκα να ξεκινήσω τη δημιουργία τράπεζας γάλακτος για να μη χρειαστεί να δώσω ξένο γάλα στο μωρό μου.

Αγόρασα το swing της medela.

Έβγαζα 1 φορά την ημέρα γύρω στα 90 (με ταυτόχρονο θηλασμό).

Αυτό ξεκίνησε πριν 20 μέρες.

από το προηγούμενο ΣΚ ξεκίνησε το πρόβλημα μου.

Ο μικρούλης μου έκλαιγε κάθε φορά που έτρωγε...

Την Τρίτη κάναμε το εμβολιάκι μας και η κατάσταση επιδεινώθηκε...

Πίνει για κανένα 5λεπτο και μετά σπαράζει στο κλάμα.

Δοκίμασα διάφορες στάσεις θηλασμού, αλλά δεν είχαν καμία διαφορά.

Πριν από λίγο προσπάθησα να βγάλω γάλα με το θήλαστρο και το στήθος μου ήταν άδειο...

Τι κάνω λάθος;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Τιποτα δεν κανεις λαθος. Το οτι δεν μπορεις να βγαλεις με το θηλαστρο δε συμενει τιποτα. Ουτε εγω μπορουσα. Ουτε καν με νοσοκομειακο. Για να ετοιμαζω τα γευματα του μωρου δεινοπαθουσα με τα αρμεγματα. Το θεμα ειναι οτι μαλλον κατι το ενοχλει...γιατι και εμενα 3 μηνων περιπου αρχησε να κανει αυτα που κανει τωρα.

Αμα θες, αφου φαει και αρχησει να κλαιε, αλλαξε στηθος, η παρτον αγκαλια, καντε μερικες βολτες μεσα στο σπιτι και μετα ξαναβαλτον στο στηθος.

μετα δοκιμασε να του δοσεις απο το γαλα σου με το μπιμπερο- οχι να το σηνιθησει αλλα να δεις αν οντως κατι το ενοχλει. Ποτε σου το κανει, το πρωη, το βραδυ;;;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ποσες μερες στο κανει?

εμενα μου το κανε για 3 μερς...στο 5 λεπτο πανω σπαραζε..μα 5 λεπτα..οχι 6..

τελικα ηθελε να αυξησει τη παραγωγη μου...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

μου το εκανε και εμενα δεν μπορεις να κανει τιποτε αλλο παρα να περιμενεις καποα στιγμη θα ξαναεπνελθει με μεγαλυτερη ορεξη για γαλα

εκνα ενα κολπο και μου πιανει μεχρι τωρα αν αποσπαστει η προσοχη της την ωρα του φαγητου της τσιραω λιγο γαλα στα μουτρα και ξανατρωει για 2 η 3 λεπτα μετα δεν ενδιαφερεται :silly: ;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ξεκίνησε πριν από 1 βδομάδα περίπου...

όσο πάει γίνεται και χειρότερα όμως...

Πριν από λίγο προσπάθησα να τον ταΐσω.

ήπιε λίγο και άρχισε να κλαίει.

Του έδωσα με μπιμπερό (δικό μου, κατεψυγμένο) και το έφαγε (70).

Μόλις τελείωσε το μπιμπερό, τον ξαναέβαλα στο στήθος και ήπιε ακόμη λίγο.

Τώρα κάθεται ήσυχος γιατί, προφανώς, χόρτασε.

Αυτό που φοβάμαι είναι να μη μου σταματήσει το γάλα.

υπάρχει τέτοια περίπτωση;

Εν τω μεταξύ, πίνω πολλά υγρά...

Όταν κλαίει στο στήθος μου, νιώθω οτι με απορρίπτει :(

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κοιτα μηπως αργεις να τον βαλεις στο στηθος...τηρεις ωραριο;;; Μερικες φορες τα μωρακια οταν πεινανε γινοντε ανιπομονα. Ετσι επειδη πρεπει να προσπαθησει περισσοτερο να βγαλει το γαλα απο το στηθος σου κλαιει. προσπαθησε να τον βαζεις πριν πεινασει πολυ η οταν αρχηζει να σου διχνει τα πρωτα σημαδια. Αφυ ξαναπιασε μετα το στηθος δεν εχει τιποτα ειναι μια χαρα απλα σα να λεμε "βαριεται".

Δεν υπαρχει περιπτωση να σου σταματησει το γαλα οσο θηλαζεις το μωρο. Εδω εγω 7 μηνων και εχω μια χαρα γαλα. Και εδω και μια ευδομαδα εχω σταματησει τη συστηματθικη αντλυση.

Μαλλον ειναι αυτο που ειπαν και τα κοριστια προσπαθει να αυξησει την παραγωγη. βαζε τον οσο πιο συχνα μπορεις. Το θηλαστρο δεν ειναι ανδειξη παραγωγης γαλακτος, ακομα και αν βγαλεις 0 γραμμ, το μωρο σου χωρταινει. Να σου πω χαρακτηριστικα, οταν γυρηζα απο τη δουλεια, "αδειζα" και τα δυο στηθη με το θηλαστρο, και στο καπακι εβαζα τον μικρο να φαει. Μια χαρα ετρωγε

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

γεια σου νανουκα κ απο μενα.μην ανησυχεις κ μενα μου το κανε περιπου στο τριμηνο.βαζε το πολυ συχνα στο στηθος δοκιμαζε να κανεις βολτα ενω το θηλαζεις κ θα σου συνιστουσα να μην το δινεις μπιμπερο για λιγο.μπορει να ειναι κουρασμενο κ να σπαζεται που δυσκολευται να τραβαει απο το στηθος σου.αν μαθει στο ευκολο μπιμπερο μηπως δεν θελησει το στηθος σου μετα.αστο για αργοτερα το μπιμπερο, οταν δεν θα εισαι στο σπιτι κ θα το ταιζει αλλος.να εχεις υπομονη κ να νιωθεις σιγουρη για τον εαυτο σου.κ γαλα εχεις κ δεν θα σου κοπει.εγω τουλαχιστον αυτο εκανα κ συνεχιζω ακομη να θηλαζω παρολο που ολοι λεγανε κλαιει γιατι δεν εχεις γαλα δωστου συμπληρωμα.ολα καλα θα πανε μη στεναχωριεσαι.ο θηλασμος θελει υπομονη κ πιστη στον εαυτο σου.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Δεν τον αφήνω να πεινάσει.

Θα προσπαθήσω και το περπάτημα...

Το θέμα είναι οτι σπαράζει στο κλάμα μετά από λίγα λεπτά!!!

Τον λυπάμαι να τον βλέπω έτσι.

Ό,τι τρώει, το καίει με το κλάμα...

Προχθές που πήγαμε στη γιατρό και τον ζυγίσαμε έβαλε μόνο μισό κιλό μέσα σε 1 μήνα!

Είναι 5330.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Θηλάζω όποτε μου το ζητάει το μωρό.

Αυτό μεταφράζεται από 1 ώρα έως και 3,5.

Αυτές τις μέρες βέβαια, θηλάζω πολύ πιο συχνά.

Υπάρχει περίπτωση να φταίει το εμβόλιο;

Στις 29 το κάναμε.

Με άγχωσε και η παιδίατρος μου.

Αφού ζύγισε το μωρό και δεν έμεινε πολύ ευχαριστημένη, έπιασε το στήθος μου...

Μου είπε οτι είναι άδειο.

Της είπα οτι μόλις είχα θηλάσει και μου είπε οτι το ένιωθε πολύ άδειο.

Εσεί που θηλάζετε, κάνετε διατροφή;

Πόσο γάλα και γενικότερα υγρά πίνετε;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

αχ οταν το εκανε και σε εμενα η μικρη εχα σαλταρει

ειχα απελπιστει δεν ηξερα πς να το αντιμετοπισω γιατι δεν το θελει αναρωτιωμοτυν μηπως δεν τρεφετε σωστα μηπς δημιουργηθει καποιο προβλημα

δεν αντχα αλλο το κλαμα νομιζα οτι δεν ημουν καταλληλη μανα και γενικα δεν ημουν στην καλυτερη περιοδο

μην ανυσηχεις τετοιες σκεψεις θα σου περασουν αρκετες φορες απο το μυαλο! ακομα!!! :):):side:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΑΜΑΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΙ!! ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΑΙ ΒΡΕ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ. ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΤΟ ΓΑΛΑ. ΕΙΝΑΙ Ο Ν ΟΜΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΗΤΗΣΗΣ. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΧΟΝΤΡΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΚΙ ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΚΑΝΕΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΔΙΑΡΚΩΣ. ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΕΡΙΑ. ΤΡΩΕΙ ΚΑΙ ΓΕΜΙΖΕΙ Η ΚΟΙΛΙΤΣΑ ΑΕΡΙΑ ΚΑΙ ΧΤΥΠΙΕΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ. ΜΟΥ ΤΡΑΒΑΕΙ ΤΙΣ ΘΗΛΕΣ, ΚΛΑΙΕΙ, ΤΕΝΤΩΝΕΙ ΤΑ ΠΟΔΑΡΑΚΙΑ... ΑΝ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΑΓΧΩΝΟΜΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ ΓΑΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΜΗΝΑ ΘΑ ΤΟΥ ΕΔΙΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ. ΚΛΕΙΣΕ ΑΦΤΙΑ ΚΑΙ ΧΑΛΑΡΩΣΕ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΚΟΨΕΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΓΧΟΣ! ΚΑΛΗ ΒΥΖΟΣΥΝΕΧΕΙΑ!! ;) :silly:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ακριβως μην αγχωνεσαι...............το εμβολιο μπορει να προκαλει ανησυχια για κανενα 48ωρο.προσπαθησε να πινεις υγρα.πιστευω οτι επειδη μεγαλωνει το μωρακι σου προσπαθει να σου κατεβασει περισοτερο γαλα.κανε λιγες μερες υπομονη θηλαζε θηλαζε σε ολες τις στασεις με βολτες-βοηθαει πολυ-κ ολα θα γινουν καλυτερα.ειπαμε ΚΟΥΡΑΓΙΟ Κ ΠΙΣΤΗ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

τι λες τωρα?το ενιωθε αδειο ε?πωπωπωπω μηπως η επομενη συμβουλη αφορουσε να δωσεις συμπλήρωμα σκόνη?γτ μου ερχονται μνημες στο μυαλο μου...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

λογικο δεν ειναι αν θηγλαζει το μωρο συνεχεια εστω και απο λιγο το στηθοσ να μοιαζει ξεφουσκωτο και αδειο μην ανησυχεις και μενα μου τα εκανε αυτα σε αυτη την ηλικια και με εσωσε ο ορθιος θηλασμος και το περπατημα περα δωθε μολις αρχιζε τα καμωματα του εβαζα το στηθος στο στομα και σηκωνομουν ορθια με το μωρο να θηλαζει και ταυτο χρονα να τραγουδαω το ρουντολφ το ελαφακι σε ολουσ τους τονους μονο ετσι ηρεμουσε :angry:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Νανουκα ασε την παιδιατρο να λεει βλακιες. Το μωρο σου ειναι μια χαρα. Τα 500 γραμμ ειναι καλα για την ηληκια του. Πρεπει να βαζει το πολυ 750 το μηνα...και οσο μεγαλωνει τοσο μηκραινουν τα κιλα που "πρεπει" να βαλλει.

Οσο για το μαλακο στηθος...ασε τις βλακιες να της πεις.

Περαν τουτου μην ακους κανενα για την διατροφη. να πινεις πολλα υγρα για δικοσου καλο, γιατι ο θηλασμος αυξανει τις αναγκες του δικου σου οργανισμου για υγρα. Να τρως καλα και απ όλα. Να κανεις δηλαδη μαι ισσοροπιμενη διατροφη- οχι πολλες πιτσες πιτογυρους κλπ. Μονο αμα δεις οτι κατι πειραζει το μωρ θα αρχησεις να κοβεις καποια πραγματα, οπως επεριδοειδη, γαλα κλπ αλλα ΜΟΝΟ αμ αυτο παρουσιαζει προβλημα στο μωρο. Ο Θηλασμος δεν ειναι σκλαβια να πρεπει να μετρας την μπουκια σου.

Ειχα χτες μια φιλη του αντρα μου...πωπω μου ρθε να της φερω την φοντανιερα στο κεφαλι. Μην τρως ξυρους καρπους γιτι ποναει η κοιλιτσα του μωρου, μην πινεις καφε γιατι κανει το μωρο ανισυχο- το οτι ηταν ντεκαφεινε το παρεβλεψε-

οποτε, φαε καλα- οχι υπερβολικα, πινε υγρα, για το δικο σου καλο, και μην ανισυχεις, ουτε το γαλα σου τελειωνει- δεν γινετε να τελειωσει ετσι απλα, και το μωρο σου μια χαρα χωρταινει, ουτε το στηθος σου εχει κατι...

Αυτο που εκανε η γραυκη το εκανα και εγω για παααρα πολυ καιρο. ειχε γελιο...το μωρο να θηλαζει, εγω να τον εχω στο στηθος, και να κοβο λοτες στο σπιτι τραγουδοντας, και ενιωτε κουνοντας το απαλα...φαση ειναι θα περασει!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΝΑΝΟΥΚΑ ΑΝ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΤΗ ΓΙΑΤΡΟ ΣΟΥ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ.ΜΗΝ ΑΚΟΥΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΜΟΥ, Κ ΕΜΕΝΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΦΑΓΑΝΕ!!!!!

ΤΟ ΜΩΡΟ ΣΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΟΥ,ΚΑΝΕ ΥΠΟΜΟΝΗ Κ ΘΑ ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ..ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ,ΕΜΕΝΑ Η ΜΠΟΥΜΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΝΥΣΗΧΗ 2 ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΗΣ..ΓΚΡΙΝΙΑΖΕ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ..ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ.ΚΑΝΕ Ο,ΤΙ ΣΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΚΟΠΕΛΕΣ ΜΗΠΩΣ ΠΙΑΣΕΙ ΤΟ ΚΟΛΠΟ.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΔΕΙΟ ΣΤΗΘΟΣ,ΜΗΝ ΑΚΟΥΩ ΑΗΔΙΕΣ!!!ΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΗΛΑΖΕΙ ΤΟ ΜΩΡΟ,ΤΟ ΠΡΗΞΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΡΜΟΝΕΣ,ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙΡΟ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΠΡΗΖΕΤΑΙ,ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΟ!!!

ΑΧ ΝΑΝΟΥΚΑ ΜΟΥ ΜΗΝ ΑΚΟΥΣ ΚΑΝΕΝΑΝ!!!!ΑΚΟΥΣΕ ΜΕ,ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΕ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΘΕΙΣ ΤΥΨΕΙΣ Κ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΞΕΝΟ..Κ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΔΕ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ....ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΛΑΘΗ!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλη χρονιά !!!

Νανουκα τι βαρος γεννησης εχει το μωράκι σου? Γραψε σε παρακαλω αναλυτικά τις ζυγίσεις , ποσα γευματα κανει την ημερα .

Το πρωτο ανεκδοτο του 2010 μας ειπε η παιδιατρος να ναι καλα ! Ακου σου επιασε το στηθος :laugh: :laugh: :laugh:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κοριτσάκια μου, σας ευχαριστώ όλες, μία μία ξεχωριστά!

Μου δώσατε πολύ κουράγιο και με βοηθήσατε πολύ ψυχολογικά!

Ήδη είμαστε πολύ καλύτερα!

Κάτι το ενοχλούσε το μωράκι μου...

Πιθανότατα η δική μου ψυχολογία και γι' αυτό φταίει η γιατρός μας που μου είπε οτι αν δεν προσπαθώ πολύ δε θα καταφέρω να συνεχίσω το θηλασμό...

Κι αυτό το είπε επειδή έπιασε το στήθος μου και ήταν μαλακό...

Γενικότερα είναι πολύ καλή γιατρός, αλλά στο θέμα θηλασμού, από την αρχή, δεν την εμπιστεύτηκα...

Ίσως να χορταίνει και πιο γρήγορα το μωράκι μου...

Πάντως, μέσα σ' όλ' αυτά καταφέραμε να κόψουμε και τις πλαστικές θηλές που χρησιμοποιούσα :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εμ πεστο μας ...αχ αυτες οι θηλες. και εγω τις εκοψα κατοπην συμβουλων εδω των κοριτσιων του φορουμ. Ηταν λιγακι δυσκολο αλλα εγινε. ΡΕυτιψως που τις εκοψες...Μαλλον γι'αυτο γκρινιζε γιατι η αισθηση ηταν αλλιως και δεν την ειχε συνηθησει. θα δεις οτι τωρα που θα εχει οοολλληηηη τη θηλη δικια του θα στρωσει και θα του αρεσει

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Λάλα μου τώρα είδα το μήνυμα σου.

Γεννήθηκε 3490.

Τον πρώτο μήνα ήταν 4120.

Το δεύτερο 4860 και τον τρίτο 5330.

Θηλάζω, τουλάχιστον, 7 φορές μέσα στο 24ωρο.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Θα ελεγα τωρα που γλιτωσατε απο τις θηλές να προσθεσετε ενα γευμα ακομα μεσα στο 24ωρο .

Αυτα που κανει το μωρο σου ειναι πολυ φυσιολογικα για την ηλικια του και προσπαθει να αυξήσει την παραγωγή .

Επέμενε λιγο με το θηλασμο , βρες κανα δυο κολπάκια και θα τα πατε μια χαρα . Το βαρος ειναι λιγο οριακο αλλα νομιζω απο δω και περα θα πατε καλύτερα :)

Μην αγχωθεις , γαλα εχεις , το μωρο ξερει τι να κανει οποτε ολα καλα!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...