Μετάβαση σε περιεχόμενο

Πώς το καταλαβαίνεις?

Recommended Posts

Πότε μια σχέση φτάνει στο τέλος?δεν ειναι προσωπικο θέμα..απλά αναρωτιόμουν ποτε μια κριση ειναι απλα κριση και ποτε η κρίση πρεπει να γινει χωρισμος?αν εισαι χρονια με καποιον συναισθηματα θα υπαρχουν,αρα δεν ειναι το μοναδικο κριτηριο.ετσι?να δεις αν περνατε καλα?μα αν βρισκεσαι σε κριση σιγουρα δεν περνας καλα..δεν μιλαμε αν υπαρχει λογος οπως απιστια,ρωταω χωρις εμφανη λογο κριση..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μια τέτοια πέρασα κι εγώ κοπέλα μου,λίγους μήνες πριν.Τα κορίτσια το ξέρουν.

Αλλά μια κρίση που οδηγεί στο χωρισμό,δεν έρχεται ποτέ χωρίς λόγο.Όλο και κάτι θα υποβόσκει.Όλοι έχουμε προσωπικά προβλήματα.Φτάνει να μη τα αφήσουμε να μπουν στη σχέση μας.

Αυτά από μένα.

Χρόνια πολλά και με υγεία!

Τι εννοεις με το οτι μια κριση που οδηγει στο χωρισμο δεν ερχεται χωρις λογο?οτι πρεπει να κεντραρουμε στο προβλημα?

Μια σχέση φθάνει στο τέλος όταν το ποτήρι σου ξεχυλλιζει.Οταν βλέπεισ τον αλλον και δεν αντέχεις την ύπαρξη του στον χώρο σου,όταν δεν έχεισ όρεξη να κάνεις τίποτα μαζί του,όταν νευριαζεισ με το παραμικρο και τέλοσ και πιο σημαντικό απο όλα,όταν δεν μπορείς πια να κάνεις όνειρα.

Ελπίζω να μη νιώθεις όλα τα παραπάνω....

Μανιαμουνια μου,που χαθηκες???Ολα καλά?Είχαμε κανένα ευχάριστο?Είχα αναρωτηθεί πολλές φορές για σενα..

να μην αντεχεις τον αλλον ειναι σχετικο..η συμβιωση πολλες φορες σε φτανει σε αυτο το σημειο...δεν μου αρεσει η λογικη που εχει η νεα γενια,του παμε παρακατω..ειμαι της αποψης οτι εφαγες τοσα χρονια με εναν ανθρωπο,τοσες προσπαθειες ωσπου να συνηθισετε...γιατι να το πεταξεις?για να πας σε αλλον?γιατι εκεινος δεν θα εχει κουσουρια?δεν θα φτασεις στο ιδιο σημειο και με εκεινον μετα απο 10 χρονια?

Καλησπέρα λίμπερτυ.

To θέμα που έπιασες πιάνει ένα ευρύ φάσμα....Οι λόγοι χωρισμού μπορεί να είναι πάρα πολλοι απο κακοποίηση μέχρι μοιχεία.....

Οι σχέσεις και ο χαρακτήρας του κάθε ανθρώπου πικοίλουν.

γεια σου leticia..Για κακοποιηση και μοιχεια εχουμε προφανεις λογους..αναφερομαι σε ψιλο αιτια και κουραση που επερχεται με τα χρονια και με τη συμβιωση...εκει πως η κριση ειναι κριση η χωρισμος?

Μια σχέση, ένας γάμος οδηγείται στον χωρισμό, όταν χαθεί η ειλικρίνεια, η εμπιστοσύνη και πάνω από όλα ο σεβασμός... Όταν έχουν ειπωθεί λόγια σκληρά, δυστυχώς όσο καλή και αν φαίνεται μετά η καθημερινότητα, όσο και αν υπάρχουν ευχάριστες στιγμές, δεν είναι αρκετές για να σβήσουν τα λόγια αυτά! Μοιάζουν σαν ένα όργισμένο γέρικο φάντασμα τα οποία είναι πάντα εκεί, παρόν να μας ακολουθούν... Η όλη σχέση είναι σαν μια τούρτα που απ΄έξω φαντάζει ωραία, αλλά δυστυχώς μέσα είναι σάπια...

Ήμουν 8 χρόνια με τον πρώην σύζυγό μου, από τα οποία ήδη τα 4 συζούσαμε και τα 2 τελευταία είχαμε παντρευτεί... Τον αγάπησα και με αγάπησε πολύ... Ένα λάθος κάναμε! Δεν μπορούσαμε να συγκρατήσουμε τα νεύρα μας! Για χαζούς και ανόητους καυγάδες είχαμε φτάσει να λέμε λόγια σκληρά, τα οποία μας εφτασαν μέχρι τον χωρισμό... Όλες τις άλλες όμως στιγμές υπήρχε αγάπη!!! Αγάπη πολύ... Ίσως τελικά όλα αυτά τα άσχημα λόγια που είχαν ειπωθεί, ποτέ να μην τα εννοούσε και ποτέ να μην τα εννοούσα και εγώ... Και όμως! Ήταν αρκετά για να σπάσω! Ήταν αρκέτα για να με θλίβουν ακόμα και στις ευτυχισμένες μου στιγμές! Ήταν αρκετά για να μην μπορώ πια να ονειρευτώ! Και τι να ονειρευτώ άλλωστε;;; Κάθε φορά που περνούσαμε καλά, ήξερα μέσα μου ότι θα είναι για λίγο... Θα είναι μέχρι την επόμενη φορά που χωρίς λόγο και αφορμή θα ανοίγαμε ξανά και οι δύο το στόμα μας και θα πληγώναμε και πάλι ο ένας τον άλλον! Ναι, στο επόμενο λεπτό θα το είχαμε μετανοιώσει... Αλλά για πόσο;; Για πόσο μπορείς να ζήσεις μια ζωή έτσι;;;

Είμαι ήδη 1 χρόνο με τον άνθρωπό μου και περιμένω σε 2,5 μήνες το παιδάκι μας, τον μπέμπη μας... Έμαθα πολλά από τον προηγούμενο γάμο μου... Πάνω απ΄όλα έμαθα να σέβομαι τον άνθρωπό μου, να συγκρατώ τα νεύρα μου, να τον εμπιστεύομαι... Δεν πρόκειται ποτέ να κάνω τα ίδια λάθη... Όσο για τον πρώην άντρα μου... Πάντα θα τον έχω στην καρδιά μου... Τον αγάπησα και θα τον αγαπάω με όλη την δύναμη της ψυχής μου! Άλλωστε είναι αυτός που με έμαθε να αγαπώ...

Δυστυχώς όμως η ζωή είναι σκληρή και κάποιες φορές η αγάπη από μόνη της δεν είναι αρκετή για να κάνει μια οικογένεια ευτυχισμένη...

Αγαπητή μου τα 100 πρώτα χρόνια είναι δύσκολα έπειτα συνηθίζεις...! :P

Εξάλλου η ευτυχία είναι στιγμές όχι κατάσταση μόνιμη...

Πάντως η ζωή περιελαμβάνει ποικιλότητες και εκπλήξεις, οπότε ποτέ μην λες ποτέ και για τίποτα μην είσαι σίγουρος!!!

Ο πιο πετυχημένος γάμος είναι αυτός όπου ο άντρας είναι κουφός και η γυναίκα τυφλή... :laugh:

Λοιπον θα σου πω κατι που συζητησαμε μολις χθες!!!Μιλαγαμε γενικα για διαφορα κ καποια στιγμη μου λεει(για 1η φορα!) ο αντρας μου "θυμαμαι ακομα το βλεμμα σου οταν με ειδες για πρωτη φορα(πριν 9 χρονια εννοουσε,τα 8 ειμαστε μαζι κ τον 1 παντρμενοι)!Αυτο το βλεμμα το βλεπω ακομα στα ματια σου!!!Οταν θα παψω να το βλεπω κατι δε θα πηγαινει καλα...κ ισως να θελησω να φυγω.."

Μια σχεση πολλων χρονων,λογικο ειναι καποια στιγμη να φθαρει,κ θα κουραστεις κ μπορει να βαρεθεις κ λιγο κ τον ιδιο ενθουσιασμο μπορει να μην εχεις,και θα τσακωθεις..(δε συζητω για θεματα κ προβληματα σοβαρα..απιστια,ελλειψη σεβασμου,ψεμματα κτλ)!

Αλλα οι κρισεις οι μικρες ειναι κ παροδικες συνηθως!Κ μενα ωρες ωρες μου ρχεται να του σπασω το κεφαλι :silly: :silly: αλλα μετα θελω να τον σκασω στα φιλια :P !!

Αν οι κρισεις ομως ειναι μη αναστρεψιμες καλυτερα για μενα να τελειωνει.Δε βρισκω νοημα να εισαι με καποιον μονο κ μονο απο συνηθεια κ ολα τα αλλα να εχουν χαθει.

Τωρα βεβαια εικασιες κανω γιατι δεν εχω βιωσει κατι τετοιο κ ελπιζω να μη το βιωσω ποτε!Καθε μερα ειμαι πιο πολυ ερωτευμενη!!!Αν παψω να ειμαι ομως δε θα μ'αρεσει...Νομιζω πως αν μπορεις να φανταστεις τη ζωη σου χωρις τον αλλον(οποιος κ αν ειναι ο λογος που σε εχει οδηγησει σε αυτη τη σκεψη)τοτε υπαρχει προβλημα...

Στο χερι μας ειναι να κραταμε τη σχεση μας ζωντανη,να την προστατευουμε κ να παλευουμε γι'αυτη!!!Αρκει να το θελουν και οι 2!Διαφορετικα δεν εχει νοημα νομιζω..

Πάντως σε παλιότερη σχέση μου ενώ είχαμε προβλήματα χώρισα όταν πλέον ερωτεύτηκα έναν άλλον και για να μην τον απατήσω γιατί τα απεχθάνομαι αυτά τα διπρόσωπα, έκανα την έξοδό μου. Έπρεπε να χε γίνει από καιρό αλλά έδινα ευκαιρίες. Απλά ήρθε η αφορμή που με ταρακούνησε. Η αιτία ήταν εκεί από καιρό και δεν την έβλεπα. Ευτυχώς τώρα με τον άντρα μου είμαστε πολύ καλά και δεν χρειάζεται να σκέφτομαι τέτοια.

Να συμπληρώσω ότι η διαφορά στη νοοτροπία είναι αυτή που δημιουργεί μπελάδες. Με τον πρώην μου μαλώναμε συνέχεια και δεν καταλάβαινα το γιατί. Πάντα εκείνος το ξεκινούσε ποτέ εγώ. Απεχθάνομαι τους καυγάδες και δεν σηκώνω τον τόνο της φωνής μου ποτέ κι όμως μαλώναμε. Αντιθέτως με τον άντρα μου είμαστε πολύ διαφορετικοί χαρακτήρες αλλά σε βασικά θέματα σκεφτόμαστε πανομοιότυπα. Στα 7 χρόνια που είμαστε μαζί έχουμε μαλώσει 3 φορές και αυτό σε επίπεδο έντονης συζήτησης όχι φωνές και δράματα. Αν ο άλλος σε σέβεται σαν άτομο και σέβεται τον εαυτό του πάνω απόλα πιστεύω ότι είναι το μυστικό της επιτυχίας. Ο πρώην μαγαπούσε πολύ αλλά δε με σεβόταν τόσο. Ακόμα το πιστεύω "Δεν με νοιάζει να μαγαπούν τρελλά αλλά να με σέβονται"

katrina έγραψε:

Αγαπητή μου τα 100 πρώτα χρόνια είναι δύσκολα έπειτα συνηθίζεις...! :P

Εξάλλου η ευτυχία είναι στιγμές όχι κατάσταση μόνιμη...

Πάντως η ζωή περιελαμβάνει ποικιλότητες και εκπλήξεις, οπότε ποτέ μην λες ποτέ και για τίποτα μην είσαι σίγουρος!!!

Ο πιο πετυχημένος γάμος είναι αυτός όπου ο άντρας είναι κουφός και η γυναίκα τυφλή... :laugh:

To ποσο συμφωνω....!!!!Δε λεγεται!!! ;) :laugh:

Από προσωπική εμπειρία, πιστεύω οτι τελειώνει μία σχέση όταν ο θαυμασμός μετατρέπεται σε οίκτο, η αγάπη σε συνήθεια, α ασφάλεια σε ανασφάλεια, τα όνειρα σε δάκρυα...Εγώ τότε έφυγα από μία σχέση!!! Μπορεί να υπήρχε αγάπη και από τις 2 πλευρές, γιατί αγαπηθήκαμε αι ερωτευθήκαμε..ίσως παραπάνω από όσο έπρεπε...αλλά η καθημερινότητα ήταν δύσκολη και θυμάμαι έντονα ότι το τελευτείο διάστημα πριν το χωρισμό δυσκολευόμουν πολύ να δω τον άνθρωτο πο κάποτε είχα ερωτευθεί.

Με τον άνθρώπό μου είμαστε τώρα μαζί σχεδόν 6 χρόνια, παντρεμένοι από τον Ιούνιο, περιμένουμε τη μπουμπού μας μέσα Μαρτίου και κάθε μέρα που τον βλέπω τον αγαπώ περισσότερο...και όταν είμαστε μαζί νιώθω ολοκληρωμένη...

Πρέπει να κούμε τι μας λέει το ενστικτό μας....

συνηθεια παντα υπαρχει,ηδη υπαρχει..πως διαχωριζεται αυτο?σεβασμος παντα υφισταται αλλα και αυτος δεν μπορει να ειναι ιδιος..οσο να ναι η απομυθοποιηση ενος ανθρωπου τα προκαλει αυτα..και πολυ ψηλα ειναι με τον ερωτα..ολα σχετικα ειναι

Β Α Ρ Ι Ε Μ Α Ι

να σχολιάσω το ΘΕΜΑ.... :laugh: :laugh: :woohoo: :woohoo:

:woohoo: :woohoo: :woohoo:

Συμφωνώ απόλυτα με την ΚΑΤΡΙΝΑ....μπορει να συμφωνω και με καποια

αλλη αλλα ειναι μεγαλα τα μηνυματα και βαριεμαι να τα διαβασω!!!

Ειμαι σουπερ τεμπελα!!! :silly: :S

Με την λιμπερτι δεν συμφωνω ποτε γιατι ετσι πρεπει..να παμε κοντρα...

μην ειμαστε και πλεονεκτες που λεει και ο Ηλιας του 16ου!!!! :woohoo:

zaxarenia το ξερουμε οτι δεν συμφωνουμε και οτι δεν μας πας αλλα μη χωνεσαι σα @@@ στα τοσο σοβαρα θεματα μου απλα για να δηλωσεις βαρεμαρα και αντιπαθεια :P:P:P:P:P :laugh: :laugh: :P:P :laugh: :laugh: ειμαι πολυ σοβαρη για να ασχολουμαι μαζι σου :P:P:P :laugh: :laugh:

βρε αν δεν χωθω εγω...ποιος θα χωθει...???εεε???εεε??? ;)

παρακαλώ πες μου μετά το ''μη χωνεσαι σα @@@'' τις εννοείς με το

@@@? Σαν παπακι δηλ????

Κατα βαθος εσυ μ αγαπας αλλα δεν το δειχνεις!!!

:P:P:P Δειξτο μην ντρεπεσαι...το χουν παθει και

αλλοι... :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: μεσα απο την κοντρα να

δημιουργηθει μεγααααληηη αγαπηηηηη!!!!

ελα ρε ζαχαρενια....ε οχιιιιιιιιιιιι ρε συ...οχιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι...ξεχασες το @@@@@????εμ αμα βλεπεις παπακια στη θεση του......πως να μη χωνεσαι?ε? :P:P:P :laugh: :P:P

με καταλαβες ε?αχχχ και ηθελα να σου κανω τη δυσκολη μωρε...τοσο πολυ φαινεται η αγαπη? :P:P:P αν και μονο εσυ τη βλεπεις... :P:P :laugh: :P:P :laugh: :laugh:

ΟΠΟΙΟ ΘΕΜΑ ΚΙ ΑΝ ΑΝΟΙΞΩ ΤΗΝ ΚΙΤΡΙΝΗ ΦΑΤΣΟΥΛΑ ΑΝΤΙΚΡΙΖΩ!!!

ΜΑ ΣΕ ΟΛΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΨΗ?? :laugh: :laugh: :P:P

ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ. ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΟΤΑΝ ΠΡΟΤΙΜΑΣ ΝΑ ΖΑΒΛΑΚΩΘΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΩΡΑΣΗ ΜΕ 5 ΤΟΝΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ!

ΟΚ? ΕΙΜΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΤΟΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ΔΙΑΒΑΣΕΙ Η ΚΙΤΡΙΝΟΦΑΤΣΟΥΛΑ??? :laugh: :laugh:

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...